Het overige nieuws

Een keizer wassie

Zaterdag 27 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Een keizer wassie
Op deze dag in 1975 overleed de Ethiopische keizer Haile Selassie. Rastafari beschouwen hem als een messias. Omdat die levensbeschouwing haar wortels in Jamaica heeft, is het niet verwonderlijk dat de boodschap op reggaeritmes wordt uitgedragen. Zo komt het dat Bob Marley het dikwijls over Haile Selassie had. Lees hier hoe ook Raymond van het Groenewoud hem bezong. Hij rijmde: ‘Een keizer, ja, dat wassie.’ Ontdek daar ook waarom Raymond toen wel erg als Doe Maar klonk.

Mia Jalon overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Mia Jalon overleden
Vandaag is Mia Jalon overleden, de weduwe van Fons Van Herck en de levenspartner van wijlen Michel Van Dael. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Anny Henckens overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Anny Henckens overleden
Gisteren is Anny Henckens overleden, de weduwe van Jaak Kellens. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Comitès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Comitès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Comitès met vermelding "aardbeving Italië".

Verwend wicht

Vrijdag 26 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Verwend wicht
Vandaag veertig jaar geleden verscheen de elpee ‘Bigger Than Both Of Us’ van Daryl Hall & John Oates. Daar stond ‘Rich Girl’ op, hun eerste nummer 1. Lees hier dat het duo een bestaande persoon voor ogen had toen ze dit verhaal over een verwend wicht uit een rijke familie op papier zetten. Maar het was wel geen meisje.

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

80 jaar Alders Transport

Donderdag 25 augustus 2016
80 jaar Alders Transport
Voka – Kamer van Koophandel in Hasselt heeft de Limburgse jarige bedrijven gevierd. Dat gebeurde in Kasteel Hex. In totaal werden 70 bedrijven in de bloemen gezet. Bij hen onder meer Alders Transport uit Overpelt, dat dit jaar zijn 80ste verjaardag viert, met algemeen directeur Roel Smets (uiterst rechts op de foto).

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel
Het telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Dit jaar al 72 reeën aangereden
Dit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Haenegrifs overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Theodoor Haenegrifs overleden
Gisteren is in Overpelt Theodoor Haenegrifs overleden, de echtgenoot van Alda Van Asten. Hij was 92 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.

War Vandormael overleden

Donderdag 25 augustus 2016
War Vandormael overleden
Gisteren is de in Overpelt woonachtige War Vandormael overleden. Hij was 64 jaar en wordt woensdag in Neerpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen

Donderdag 25 augustus 2016
Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen
De politiezone HANO gaat een aantal ANPR-camera's aankopen. Dat zijn "slimme" camera’s die kentekens van voertuigen kunnen lezen en vergelijken met data om na te gaan of een voertuig geseind staat, niet verzekerd is enz.. De nieuwe camera's gaan geplaatst worden aan de grenzen van de politiezone. Tot dusver beschikte de politiezone al over 2 mobiele ANPR-camera’s die dagelijks worden ingezet tijdens de politiepatrouilles.
De aankoop werd goedgekeurd door het politiecollege van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Sushies Kitchen

Donderdag 25 augustus 2016
Cathy Zandvliet en Melissa Engelhart, beiden uit Valkenswaard, hebben de bvba Sushies Kitchen opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan in Neerpelt. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap: restaurateur, traiteur- en banketaannemer, restaurant, taverne, café, afhaal, bezorging, catering en groothandel in sushi en aanverwante artikelen.

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Sanicole-airshow op 9 en 11 september
De enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Hittegolf: denk aan de vogels
Vergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

Casper Habraken overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Casper Habraken overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Casper Habraken overleden, de echtgenoot van Agnes Spooren. Hij was 95 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
28°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
28°
12°
23°
27/08
Heidi GielenEen miranda,jan,guy en heidi een heel dikke proficiat voor jullie prestatie in diekirch-valkenswaard
Marc Salaets
21/08
Frank SteijnsGenoten gisteren op het beiaardconcert van Frank Steijns, beiaardier in Maastricht en eerste violist in het orkest bij Andre Rieu!
Toon Gielen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Casper Habraken overleden
  2. Met meer dan 125 voor de voetbalstage
  3. De laatsten zullen de eersten zijn