Het overige nieuws

De vliegende auto

Maandag 25 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vliegende auto
Op deze dag in 1999 stierf Steve Canaday in een vliegtuigongeval, waarbij hij zelf aan de stuurknuppel zat. Hij was de drummer van The Ozark Mountain Daredevils, een groep van wie je de elpee ‘The Car Over The Lake Album’ uit 1975 moet kennen. Op de hoesfoto staat inderdaad een auto die over een meer vliegt. Twee jaar eerder scoorden ze hun grootste singlehit met ‘If You Wanna Go To Heaven’. Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Win een dvd - of een boek!
Het is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
En wie won de dvd?
Het is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Sparta Lille verliest van Houthalen

Zondag 24 september 2017
Sparta Lille verliest van Houthalen
Sparta Lille heeft vandaag verloren van Eendracht Houthalen. Uitslag: 1-2.
De Noord-Limburgse derby in Tweede Provinciale A is vandaag onbeslist geëindigd: Grote Heide en Achel speelden 1-1 gelijk.

Hoe doen ze het?

Zondag 24 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hoe doen ze het?
Vandaag viert Gerry Marsden zijn 75ste verjaardag. Hij is de Gerry van Gerry and The Pacemakers. De groep is vooral bekend van de originele uitvoering van ‘You’ll Never Walk Alone’, inmiddels wereldwijd een voetbalhymne. Maar hun eerste tophit was ‘How Do You Do It’ in 1963. Lees er hier alles over.

Handbal: NeLo verliest nipt van Initia

Zaterdag 23 september 2017
Handbal: NeLo verliest nipt van Initia
In Hasselt heeft Sporting NeLo vanavond verloren van Hubo Initia Hasselt. Uitslag: 28-26. Bij  de rust was het 16-14. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Sporting NeLo overweegt een klacht neer te leggen omdat er meermaals problemen waren met de klok en duidelijk geen enkele van de 3 tafelofficials meermaals juist wist hoeveel de stand was en of de tijd nu correct verliep. Meermaals werd er gegoocheld met seconden met als klap op de vuurpijl dat (…) Het hele nieuwsbericht

Herkol wint van Park-Houthalen

Zaterdag 23 september 2017
Herkol wint van Park-Houthalen
Herkol is vanavond gaan winnen bij Park Houthalen. Uitslag: 0-1, na een doelpunt van Christof Vanbeuren.

Esperanza klopt Woluwe-Zaventem

Zaterdag 23 september 2017
Esperanza klopt Woluwe-Zaventem
Esperanza Pelt heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Woluwe-Zaventem. Die stand was al bij de rust bereikt. Het doelpunt werd gescoord door Junior Ebobo.

Dubbel gemengd in Duinbergen

Zaterdag 23 september 2017
Dubbel gemengd in Duinbergen
De tennisfinale van de Neerpeltse ploeg in het dubbel gemengd in Duinbergen (Knokke-Heist) was een spannende wedstrijd.  Neerpelt verloor de finale nipt. Deelnemers waren Edgard Veekmans, Leon Vanderstraeten, Jos Fransen, Domien Van Brabant, Yvonne Mertens, Rita Vaes en Theresia Van Herck.
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard gaat optreden tegen mensen die op het marktplein fietsen. "Wij worden de laatste tijd geconfronteerd met overlast van fietsers die op de Markt in Valkenswaard fietsen. De gehele Markt, het plein voor de cafés, is een voetgangersgebied! Dit geldt ook als de weekmarkt er niet staat," meldt het korps op Facebook. "De komende tijd zullen we extra aandacht aan deze overlast geven door fietsers te waarschuwen. Na deze waarschuwingen zullen we overgaan tot verbaliseren. Voorkom een boete van 55 euro en neem de fiets in de hand of fiets even om!"
1

Nieuwe bvba: Loeca

Vrijdag 22 september 2017
Bart Loenders en Christel Van Hove, beiden uit Neerpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Loenders Consulting Agency, afgekort Loeca, opgericht met zetel in Heikesveld in SHLille. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bestuderen, ontwikkelen en produceren van technieken die toegepast worden in de auto-industrie met het oog op de implementatie van deze technieken in de productie.
2

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat u 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Kippenbedrijf geruimd

Vrijdag 22 september 2017
Aan de Winterdijkweg in Kaulille is gisteren een kippenbedrijf geruimd. Als gevolg van de fipronil-besmetting in de keten was het bedrijf al eerder geblokkeerd door het Federaal Voedselagentschap.

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Van bomen en buren
Overhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht
1
Kunstroute atelier 5a: De Constghesellen
Begin oktober is er de Overpeltse kunstroute weer. Ook Neerpeltse kunstenaars steken de Dommel over. Vijf jaar geleden werd in Neerpelt de groep "De Constghesellen" opgericht door een tiental leden die eerst links en rechts hun voelsprieten hadden uitgestoken en oproepen hadden gedaan. Uit de groep komen Martine Vliegen, Lut Bloemen, Bart van Gerwen, Hilde en Marleen Verhaeren en Rikie Manders nu elke vrijdag samen om te schilderen en natuurlijk willen ze regelmatig hun schilderijen tonen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht
19/09
Hartelijk gefeliciteerd met je achtste verjaardag, grote kapoen. Amuseer je op deze leuke dag. Vake en Moeke Leyssen
boudewijn leyssen
15/09
Eliane, Je hebt er zo naar uitgekeken en nu is het bijna zover.Je bent aan je laatste maand werken toe.Je was een fijne collega die niet in de spotlights wou staan.Maar je kent me he.Ik wou je langs deze weg een fijne toekomst wensen. Hilda
Hilda Vanmierlo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Samen diamanten bruiloft vieren
  2. Geen gewonden bij verkeersongeval
  3. Neerpeltse opgepakt in Eindhoven