Het overige nieuws

De lokale politie HANO is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat dinsdagochtend russen 7.30u en 8u gebeurde in de Houtmolenstraat in Overpelt. Daar werd een 57-jarige fietser uit Lommel aangereden door een "Solex-achtige" bromfiets die bestuurd werd door een vrouw met geblondeerde lange haren. De vrouw, die in het zwart was gekleed, was 20 à 30 jaar; ze bekommerde zich niet om het slachtoffer en reed door.  Eventuele getuigen worden gevraagd  contact op te nemen met de lokale politie HANO via het nummer 011/44 08 20. Uw anonimiteit wordt gegarandeerd.
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

We wensen de vele jeugdverenigingen die deze zomer op kamp zijn in Neerpelt een heel fijn verblijf. Laat ons gerust weten wat u vindt van onze gemeente via neerpelt[!]internetgazet.be!

Lena Croonen overleden

Zondag 24 juli 2016
Lena Croonen overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Lena Croonen in Lommel overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Op het EK kajak in het Oostenrijkse Murau hebben de NWC-leden Hanna en Joke Plas, na hun zilveren medaille op de lange afstand afgelopen vrijdag, vandaag de bronzen medaille gewonnen in de ploegenkoers sprintafdaling, achter Tsjechië en Frankrijk. Ruben en Tom Verduyckt konden vandaag en gisteren geen potten meer breken. Op de ploegenkoers werden ze zevende in hun ploegensprint.
Individueel werd Hanna Plas op het sprintnummer 13de in de finale, na een jammerlijke vaarfout in het woelige (…) Het hele nieuwsbericht
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasEK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Showbizz
Maarten Cox kanshebber Zomerhit 2016
Het liedje "Als ze me kust" van Maarten Cox is genomineerd voor de jaarlijkse Zomerhit van Radio 2. Maarten is enthousiast over zijn nominatie. De zanger uit Neerpelt die nu in Beverlo woont, roept iedereen op om te stemmen voor zijn liedje. 
Stemmen kan via deze link.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.
Ek kajak: zilver voor Hanna en Joke Plas
Op het Europees kampioenschap rivierafdaling op de rivier Mur in het Oostenrijkse Murau werden gisteren en vandaag de individuele afdaling en ploegenkoers over de lange afstand gevaren. Vandaag werden de NWC-dames Hanna Plas en Joke Plas samen met de Waalse Lauranne Sinnesael tweede in de ploegenkoers en behaalden daarmee zilver bij de dames junioren. Voor Hanna is deze zilveren medaille de tweede op een Europees Kampioenschap kajak, na haar tweede plaats op het EK kajakmarathon voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Meer dan 100 bieren op de Markt

Donderdag 21 juli 2016
Op zondag 31 juli presenteren 27 brouwerijen meer dan 100 bieren op de Markt in Valkenswaard tijdens de vierde editie van De Gezellige Zondag van het Gerstenat. Vanaf 12 uur kun je meer dan 100 bieren proeven; daartussen zelfs een bier speciaal voor honden en een bier-cosmeticalijn. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en de niet-bierdrinker kan aan de centrale bar terecht voor een wijntje of frisje.
Het festival duurt tot 19 uur, de toegang is gratis.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.

Aandacht aandacht

Woensdag 20 juli 2016
Aandacht aandacht
Deze week wordt het verkeer vooral - maar niet uitsluitend - gecontroleerd in de 50km-zones in de politiezone. Dat is het geval in Hamont-Achel op de Lozenweg, in Neerpelt op het Boseind en in Overpelt op de Tennislaan.
Het is maar dat u 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Gielen overleden

Woensdag 20 juli 2016
Anna Gielen overleden
In het rusthuis is gisteren Anna (Maria) Gielen overleden, de weduwe van Jozef Jansen. Ze was 96 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk van het centrum. Een laatste groet kan maandag van 18u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Zwemmen in het buitenbad

Woensdag 20 juli 2016
Zwemmen in het buitenbad
In het kanaal mag je niet zwemmen, maar bij zwembad Dommelslag hebben ze een héél mooi buitenbad waar het heerlijk zwemmen en zonnen is. Elke dag wordt dat bad 's nachts geledigd en 's morgens terug gevuld, kwestie van een zuiver bad te hebben.

Ook dit is sluikstorten

Dinsdag 19 juli 2016
Ook dit is sluikstorten
Het achterlaten van huisvuilzakken en/of PMD-zakken op dagen dat er geen ophaling is, is ook sluikstorten en derhalve strafbaar, waarschuwt de lokale politie: "Bij dit warme weer is het tevens een kweekvijver voor ongedierte. De veroorzakers zullen opgespoord worden."
Strijkorkest Ponticello in Polen
Het strijkorkest Ponticello van Kunstacademie Noord-Limburg is net terug van een concertreis in Polen. Een week met een gevarieerd programma, met vele repetities, maar ook met momenten van ontspanning waaronder een bezoek aan het grootste kasteel van Silezië, slot Fürstenstein. Tijdens deze reis werden er 3 concerten gespeeld, met als hoogtepunt het slotconcert in het kasteel van Lagow, zeer gesmaakt door het Poolse publiek dat de muzikanten bedankte met een staande ovatie. Maar helaas, de geweldige reis zit er ondertussen weer op...

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Een prettige vakantie!
(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

René Thirion overleden

Dinsdag 19 juli 2016
René Thirion overleden
In het ZOL in Genk is zondag René Thirion overleden, de echtgenoot van Nelly Stalmans. Hij was 85 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Er is gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel, donderdag 21 juli van 19.00 tot 19.30 uur.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
22°
3.5 mm
Bewolking
16°
21°
13°
22°
20/07
Anita, hartelijk gefeliciteerd met je 64 ste verjaardag. maak er een leuke dag van en doe er nog vele jaren bij.
boudewijn leyssen
17/07
Jeroen molemansMorgen 18/07/2016 is Jeroen Molemans jarig. Jeroen van harte gefeliciteerd met uw 26ste verjaardag, maakt er maar een fijne dag van. felicitaties van Oma en Opa
jozef Lenaerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Tien minuten en je kano is klaar
  2. De gouden bruiloft van Jaak en Drika
  3. Gouden bruiloft in de Heerstraat