Het overige nieuws

Grensgevallen
Morgenvroeg kan het verkeer tussen Valkenswaard en Eindhoven in de soep raken in Valkenswaard. De Actiegroep Leefbaar Valkenswaard gaat daar op de Eindhovenseweg met spandoeken protesteren tegen het doorgaand vrachtverkeer in het dorp. Het vertrek, vanaf de markt, is gepland om 07.45 uur. De optocht van de actievoerders trekt dan over de N69 noordwaarts. De demonstratie vindt alleen plaats als er genoeg deelnemers zijn.

De man die ze nodig hadden

Dinsdag 23 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man die ze nodig hadden
Vandaag viert Narada Michael Walden zijn 65ste verjaardag. Drummer, zanger, songschrijver en producer, hij was het allemaal. Lees hier hoe zijn carrière verliep, dat hij zelf wat hitjes scoorde, zoals ‘Gimme Gimme Gimme’, maar dat hij vooral kleppers als Aretha Franklin, Mariah Carey en Whitney Houston aan een nummer 1 hielp. Van die laatste zangeres was daar onder meer ‘All The Man That I Need’ bij. Die titel kan dus letterlijk worden genomen.
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
Kruisdagen op Grote Heide gestart
Naar jaarlijkse traditie zijn vandaag op Grote Heide de kruisdagen weer van start gegaan. De drie dagen voor Hemelvaart wordt er 's morgens om negen uur gebeden voor de vruchten der aarde. Vandaag was men te gast bij Vijay en Kristien Maesen, waar dit jaar op de derde zondag van september de dag van de landbouw plaatsvindt. Morgen is men te gast aan de Vlasrootweg 16 en overmorgen in de Ponyfarm. Iedereen is van harte welkom.

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!

Feest voor Esperanza Pelt

Zondag 21 mei 2017
Feest voor Esperanza Pelt
We geven ook nog graag enkele foto's mee van de dames van Esperanza Pelt die deze namiddag in Tervant de Beker van Limburg wonnen. Proficiat dames!
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Damesvoetbal: Esp. Pelt wint Limburgse beker
Vorig jaar won de damesploeg van Louwel nog de provinciale bekerfinale door Esperanza Pelt te verslaan, maar vandaag waren de rollen omgekeerd: na een knappe wedstrijd won Pelt van E. Louwel met 4-1. De Limburgse beker is dus voor de Peltse dames! Fufo Beringen verloor met 8-2 van FC Hamont 99 in de troosting voor brons.
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Gistervoormiddag is op de Maastrichterweg in Valkenswaard een Belgische wielertoerist, die deel uitmaakte van een groep van ongeveer 35 renners, aangereden door een auto en geslagen door de chauffeur, een 49-jarige man uit Valkenswaard. De chauffeur reed nadien door maar werd later door de politie thuis opgepakt. De wielertoerist werd niet gewond. Het incident gebeurde toen de groep bij een rotonde geen voorrang gaf aan de automobilist.

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Getuigen gezocht (2)

Zondag 21 mei 2017
Getuigen gezocht (2)
Vrijdagochtend rond 07:20 uur was er een aanrijding tussen 2 scooters op het paadje tussen de Maststraat en het kanaal. Daarbij maakte een 16-jarige scooterrijder een zware val. De andere scooterrijder zorgde dat hij wegkwam. Heeft u dit gezien of kent u iemand die dit heeft gezien gelieve contact met de lokale politie op te nemen.

Getuigen gezocht

Zondag 21 mei 2017
Getuigen gezocht
Vrijdag rond 09:45 uur vond een verkeersongeval plaats in de Vonderstraat (Overpelt) richting Koning Albertlaan (Neerpelt). Een vrouw wandelde richting Koning Albertlaan en werd langs achter aangereden door een zwart voertuig, vermoedelijk type stationwagen. Zij komt hierbij hard ten val met meerdere kneuzingen tot gevolg. De chauffeur van het aanrijdende voertuig stopte niet en reed verder richting Neerpelt.
Heeft u dit gezien of kent u iemand die dit heeft gezien, gelieve dan contact met de lokale politie op te nemen.
KMV Neerpelt wint 'Beker van verstandhouding'
In het lokaal van Heuvel Sport in Bocholt heeft KMV Neerpelt gisteravond de finale van de Beker van verstandhouding van de KNLBB (Koninklijke Noord-Limburgse Biljartbond) gewonnen. Aan dit toernooi mogen alleen ploegen van de KNLBB meedoen die bestaan uit 3 bestuursleden van elke club. Er wordt gespeeld naar de drie disciplines: 3-band, bandstoten en vrij spel.
De ploeg van KMV Neerpelt, die voor het derde jaar op rij in de finale stond, nam het gisteren op tegen Cheers BC uit Overpelt. Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk KMV Neerpelt dat met het kleinste verschil de beker binnenhaalde. Het winnende team bestond uit René Vandebroek (3-band), Hensen Gerard (bandstoten) en Vos Ivo (vrij spel).
Esp. Pelt speelt bekerfinale damesvoetbal
In het provinciaal damesvoetbal spelen Esperanza Pelt en Louwel morgen/zondag de provinciale bekerfinale. Dat gebeurt op het terrein van AC Tervant Paal. Vorig seizoen stonden beide teams in de finale ook al tegenover elkaar. Toen sleepte Louwel de overwinning in de wacht.

Hondje weggelopen

Zaterdag 20 mei 2017
Hondje weggelopen
Vanmorgen is Luna, een zwarte chihuahua, weggelopen in de omgeving van de Koningin Astridlaan. Het hondje is wat schuw maar laat zich toch gemakkelijk oppakken. Mocht iemand haar vinden dan mag die contact opnemen met het nummer 0476 78 94 43, of het hondje terugbrengen naar de Koningin Astridlaan 9 in Neerpelt. Een beloning wacht! UPDATE Het hondje is inmiddels weer terecht.
1

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Een stap in de ruimte
De NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)

Bertha Berben overleden

Vrijdag 19 mei 2017
Bertha Berben overleden
Gisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Bertha Berben overleden, de weduwe van Gerard Van Langendonk. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag  (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
23°
12°
22°
20/05
Onze stoere bonk Sid Leyssen is vandaag 20/5 jarig. Hij wordt al 8 jaar. Een dikke, dikke proficiat van vake en moeke Leyssen
boudewijn leyssen
20/05
oma en opa bo wensen onze kleinzoon noah een fijne dag op 21mei met zijn eerste communie op 21 mei in st huibrechts lille
valentine daniels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Ponticello warmt zich op voor Oostende
  2. Jelle Vanendert in Ronde van België
  3. Hondje weggelopen