Het overige nieuws

Het bijenmeisje

Vrijdag 21 oktober 2016
Het bijenmeisje
Op deze dag in 1995 overleed Shannon Hoon, de zanger van Blind Melon, aan een overdosis cocaïne. Lees hier hoe hun grootste hit ‘No Rain’ veel te danken had aan de videoclip van een meisje in een bijenkostuum.

Auteur of geen auteur

Donderdag 20 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Auteur of geen auteur
Vandaag zestig jaar geleden lag de single ‘Love Me Tender’ van Elvis Presley in de winkels. Hij en een vrouw stonden vermeld als de auteurs, maar geen van die twee had een noot of een letter van die song geschreven. Verbaas je hier over hoe de vork aan de steel zat.

Nieuwe bvba: LPC

Woensdag 19 oktober 2016
Paul Lauwers, Caroline Bogers en de coöperatieve vennootschap Paco, allen uit Hamont-Achel, hebben de bvba LPC opgericht met zetel aan de Oude Pastorijstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 750.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen.

Julia Bergs overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Julia Bergs overleden
In Genk is de uit Hamont afkomstige Julia Bergs overleden, de weduwe van Jef Achten. Zij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Lantmeesters-Geyskens in Genk.

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Willekens overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Lucienne Willekens overleden
Zondag is Lucienne Willekens overleden, de echtgenote van Frans Plas. Ze was 68 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Arnold Van Vlierden overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Arnold Van Vlierden overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Arnold Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Elly Maesen. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Broeder Martinus Bex overleden

Donderdag 13 oktober 2016
Zondag is in Halle de uit Hamont afkomstige broeder Martinus Bex overleden. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de OLV-kerk in Alsemberg.

Toine Coninx overleden

Woensdag 12 oktober 2016
Toine Coninx overleden
In het rusthuis in Achel is gisteren Toine Coninx (81) overleden. Hij was Witte Pater en missionaris in Zambia. Maandag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum.  Hij wordt begraven op het kloosterkerkhof van de Witte Paters in Varsenare.

Waterkoeien

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag gelezen
Waterboerderijen, ook wel floating farms genoemd, zijn niet nieuw. In Rotterdam zou er binnenkort een komen in het havengebied, maar de aanleg ervan is even uitgesteld vanwege het welzijn van de zogenoemde waterkoeien. De Partij van de Dieren stelde vragen over hun lot: zouden de koeien op het water niet zeeziek worden? Het dobberende bos is er in Rotterdam nog wél. (Bron: De Volkskrant - Genootschap Onze taal)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
1.9 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
11°
05/10
Proficiat liefste mama met je verjaardag! Geniet van je dag! Dikke kussen, ook van Pablo en Féliz! Tot straks!
Katrien Schuurmans
03/10
En nog zo'n pront koppel ! Proficiat !!
Bert en Els Achten-Van Vlierden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Lucienne Willekens overleden
  2. Kleurenpracht aan de Dijk
  3. Julia Bergs overleden