Het overige nieuws

‘Girl’ of ‘guy’

Zondag 25 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
‘Girl’ of ‘guy’
Op deze dag in 1964 namen The Temptations ‘My Girl’ op. Het werd hun eerste nummer 1. Lees hier dat die song geschreven werd door Smokey Robinson, die – toevallig of niet – hetzelfde thema vanuit een vrouwelijk perspectief aansneed in ‘My Guy’ van Mary Wells.

Mia Lemmens overleden

Zaterdag 24 september 2016
Mia Lemmens overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Mia Lemmens overleden, de weduwe van Henri Beckers. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroeting: woensdag tussen 17.45u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Hoe doen ze het?

Zaterdag 24 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Hoe doen ze het?
Vandaag viert Gerry Marsden zijn 74ste verjaardag. Hij is de Gerry van Gerry and The Pacemakers, vooral bekend als originele uitvoerders van de voetbalhymne ‘You’ll Never Walk Alone’. Hun eerste hit was echter ‘How Do You Do It?’ in 1963. Lees hier wat ze gemeen hadden met The Beatles.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Sporting tegen Visé

Vrijdag 23 september 2016
Handbal: Sporting tegen Visé
Sporting NeLo legde tot nu toe een perfect rapport af met een 6/6 tot gevolg. Onze jongens willen daar graag een vervolg aan breien door zaterdag ook de scalp van Visé te pakken. Maar vanzelfsprekend zal dit nooit zijn! Visé haalde een mooie 4/6 en verloor tot nu toe enkel tegen Houthalen. Het mag dus beschouwd worden als een van de sterkere ploegen uit de reeks met een goeie doelman en een vlot scorende Vreven. Sporting zal dus vanaf de eerste minuut bij de les moeten zijn. Dat zal nog (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat u 't weet
Dag van de Klant
Morgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Nieuwe vennootschap: RGS Upgrade

Donderdag 22 september 2016
Rachel Samuels en Ronny Germanus, beiden uit Neerpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap RGS Upgrade opgericht met zetel aan het Dummerveld in Neerpelt. Doel van de vennootschap is onder meer het optreden als consultant op gebied van administratie, aankoop en verkoop; personeelsbeleid; het aanleggen en onderhouden van tuinen en de aan- en verkoop van planten.
Na het succes van afgelopen seizoen gaat de Bewegingsschool binnenkort weer van start met een nieuwe reeks van Nelson's Kidsclub. Vanaf zondag 2 oktober is het weer zover, van 10 tot 11 uur in het sportcentrum van Dommelhof. Verwacht worden kinderen uit de geboortejaren 2011-2012-2013. Inschrijven kan via kidsclub[!]sporting-nelo.be. Elke nieuwe inschrijving krijgt een fantastisch T-shirt van Nelson.

Wie zag Bruno?

Donderdag 22 september 2016
Wie zag Bruno?
In het Boseind en omgeving zoekt iedereen naar Bruno (foto), een hond die gisterochtend in paniek wegliep in de buurt van de spoorbrug. Bruno is een Heidewachtel reu (wit met bruine vlekken) van 2,5 jaar oud, jong en speels, maar met een soms panische angst voor auto's, fietsen en mensen. Het is voor vreemden dan ook niet makkelijk hem te vangen. Hij is niet agressief maar vertoont een vluchtgedrag, zoals dat heet. Wie hem ziet kan bellen naar Arie, tel. 011 733 646.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Damesploeg Esperanza zoekt trainer

Woensdag 21 september 2016
Damesploeg Esperanza zoekt trainer
De huidige trainer van één van de Peltse damesploegen moet omwille van werkverplichtingen de activiteiten als trainer noodgedwongen stoppen. De club is dan ook naarstig op zoek naar een vervanger. Wie interesse heeft om deze gedreven dames onder zijn of haar vleugels te nemen, wordt gevraagd contact op te nemen met Sabrina Lauritano. Je kan haar bereiken door haar een mailtje te sturen via sabrinalauritano[!]gmail.com.

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Van der Aelst overleden

Woensdag 21 september 2016
Nelly Van der Aelst overleden
Gisteren is de uit Achel afkomstige Nelly Van der Aelst overleden, de weduwe van Swa Iven. Zij was 87 jaar en wordt maandag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens.

En er wordt geflitst

Dinsdag 20 september 2016
En er wordt geflitst
Deze week kunt u de flitsauto van de lokale politie HANO tegenkomen in onder meer de Bevrijdingsstraat en het Ven in Hamont-Achel, de Hamonterweg en de Peerderbaan in Neerpelt en de Houtmolenstraat en Astridlaan in Overpelt. Ook in de buurt van scholen, want daar mag slechts 30km/u gereden worden.

Acht rusthuizen gaan fuseren

Dinsdag 20 september 2016
Acht rusthuizen in Limburg - waaronder die in Hamont, Neerpelt en Overpelt - gaan tegen 2018 fuseren. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. In mei richtten de rusthuizen al de vzw Integro op. Door de fusie ontstaat één groot rusthuis met 800 bedden en 150 serviceflats.

NEOS ging wandelen in Achel

Dinsdag 20 september 2016
NEOS ging wandelen in Achel
Een veertigtal leden van NEOS-Neerpelt/Overpelt ging wandelen in De Achelse, zeg maar Grevenbroekse, natuur. Vertrek en aankomst hadden plaats aan domein “De Bever”. Begeleid door twee natuurgidsen en een zon, die iets minder agressief was dan de vorige dagen, werden de wandelaars verrast door allerlei wetenswaardigheden i. v. m. de Kempense geschiedenis, natuur en cultuur. Zowel over het leven van de dieren (o.m. over vechtende vlinders) en dat van de planten (o.m. over het geslacht van de hop) als over de gedragingen van onze eigen voorouders (o.m. over hun niet zo luxueuze leefomstandigheden) werden allerlei interessante anekdoten opgehaald. Ook de kunstwerken onderweg - in het kader van GalandART - werden bekeken en becommentarieerd.

Ook jonge basketters gezocht

Dinsdag 20 september 2016
Ook jonge basketters gezocht
Basketbalclub BBC-Pelt, de fusieclub van Neerpelt en Overpelt, gaat al haar 3de werkjaar in en is op zoek naar zowel jonge als iets minder jonge spelers. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen op 23 en 30 september vrijblijvend kennismaken met basketbal tijdens de “BBC Pelt Try-Out Days”. Geschoolde trainers verwelkomen iedereen van 17u tot 18u in de sporthal van Campus De Wingerd. En op de maandagavonden (van 20u30 tot 22u) is er een recreatief ploegje aan het basketten. Daarvoor worden nog enkele oud-basketters gezocht, die nog graag eens een balletje gooien. Als je interesse hebt kun je altijd eens binnenlopen. Meer informatie

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Ik doe wat ik wil
Vrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Thivan Group

Maandag 19 september 2016
Thivan Group: dat is de naam van de nieuwe bvba die door Sabine Thijs uit Neerpelt en Charlie Vanroelen uit Nieuwpoort werd opgericht met zetel aan de Wateringstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en de uitvoering van alle mogelijke particuliere en openbare bouwwerken.

Oud-basketters zoeken nieuwe leden

Maandag 19 september 2016
De oud-basketters van BBC Pelt, de fusieclub van Neerpelt en Overpelt, zoeken nieuwe leden. Op maandagavond trainen ze in sporthal De Wingerd. Wie geïnteresseerd is kan altijd eens binnenlopen: ze trainen van 20.30u t/m 22u. Voor meer informatie: Jan Briels, tel. 0468 161327.

Minister De Croo komt naar Bocholt

Maandag 19 september 2016
Vice-minister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt op dinsdag 27 september naar Bocholt op initiatief van Focus Noord. Geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd op een interactieve infoavond rond digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips vernemen ze hoe hun bedrijf door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kan winnen. De bijeenkomst vindt om 19u plaats in GC De Kroon aan het Nevenplein 1 in Kaulille. Deelname is gratis, maar inschrijving verplicht via deze link.

Laatste dag WK kajakmarathon

Zondag 18 september 2016
Laatste dag WK kajakmarathon
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in Brandenburg kwamen nog 2 K2's van NWC aan de start. Bij de dames senioren werden Lize Broekx & Hermien Peters zeer knap 4de over de 26 km, een een afstand met diverse overdragingen (foto). Zij moesten nipt de duimen leggen voor een Hongaarse boot. De wereldtitel ging ook naar Hongarije, vóór Zuid-Afrika. 's Namiddags waren de heren aan de beurt met Toon Broekx & William Peters voor hun race over 30 lange kilometers. Zij werden 17de.

WK kajakmaraton: resultaten NWC-ers

Zaterdag 17 september 2016
WK kajakmaraton: resultaten NWC-ers
Op de tweede dag van het wereldkampioenschap kajakmarathon in het Duitse Brandenburg kwamen vandaag 6 leden van de Neerpeltse Watersportclub aan de start. In de ochtenduren moesten eerst de dames junioren in K2 over 19 km aan de bak. Na een spannende wedstrijd werden Roos Broekx en Hanna Plas knap vierde in een tijd van 1u32'39". Zij moesten zich in een ultieme eindspurt jammer genoeg gewonnen geven ten voordele van de Tsjechische meisjes. Goud en zilver gingen naar Hongarije. In dezelfde wedstrijd werden Amber Jannis en Bieke Van Broekhoven 14de in 1u 44'58". Bij de K1 wedstrijd voor heren junioren over 23 km werd Nick Verduyckt 23ste in 1u52'16". Op het middaguur ging Lize Broekx van start bij de K1 dames senioren over 26 km. Zij werd hier verdienstelijk 7de in 2u09'11".

Lizette Van Gompel overleden

Zaterdag 17 september 2016
Lizette Van Gompel overleden
Gisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Lizette Van Gompel overleden, de echtgenote van Jef Gielen. Zij was 73 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats waarna de asurne wordt bijgezet in  het columbarium op de begraafplaats van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: woensdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Brons voor Hermien op WK kajakmarathon
Tot en met zondag vinden in het Duitse Brandenburg a/d Havel de wereldkampioenschappen kajakmarathon plaats. Aan dit WK nemen in totaal 13 leden van NWC-deel. Op de eerste dag was het al meteen prijs voor de Neerpeltse kajakkers. Hermien Peters (Hechtel-Eksel, rechts op de foto) won in een tijd van 1u52’38” brons in K1 bij de dames U23 over de 23 km lange wedstrijd achter de ongenaakbare Hongaarse vaarders Vanda Kiszli en Sara Mihalik. Bij de dames junioren K1 werden Joke Plas (Hamont-Achel) 11de over de 19 km in 1u40’17” en Leen Smeulders (Neerpelt) 17de in 1u42’11”. Bij de heren U23 in K1 over 26 km werd Baud Kums (Neerpelt) 18de in 2u04’44” en Daan Cox (Hamont-Achel) 19de in 2u06’20”.

Zo dichtbij en zo mooi

Vrijdag 16 september 2016
Zo dichtbij en zo mooi
Vlak over de grens in Achel ligt De Malpie. Een prachtig natuurgebied, en zo dichtbij. Ga er eens wandelen of fietsen! Peter van Glabbeek maakte er alvast dit filmpje van.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
13°
1.3 mm
Helder/Zonnig
11°
19°
11°
21°
24/09
Nell Van HorneHoi zus een dikke proficiat met u 70 jaar geniet ervan en nog vèèèèle jaren Samen met u drinken we er een op .
Ria Van horne
23/09
Hey Neeltje een dikke proficiat met uw 70ste verjaardag.Geniet ervan.van Neel
Nelly Vanormelingen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Met 22 aan tafel
  2. Met Erasmus naar Tsjechië
  3. Kunstroute verbindt 18 locaties