Het overige nieuws

Zwemmen en eten voor vzw 't Kietelt

Woensdag 26 oktober 2016
Volgende week dinsdag is het 1 november. Dan organiseert Pelt4U, in samenwerking met Zwemparadijs Dommelslag en diverse handelaars, voor de 2de keer een culinaire activiteit voor het goede doel. Alle opbrengsten van dit evenement gaan naar vzw ‘t Kietelt, die instaat voor de aanmaak en verdeling van verjaardagsdozen voor kansarme kinderen.
Om vzw ‘t Kietelt te ondersteunen, verzamelt Pelt4U onder andere zoveel mogelijk muntstukken. Dit kleingeld zal eind dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Altijd dezelfde zanger

Woensdag 26 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Altijd dezelfde zanger
Op deze dag in 1969 werd "My Baby Loves Lovin’’ opgenomen door de Britse popgroep White Plains. De vrolijke venten die het liedje lipten op televisie, hadden daar niets mee te maken. Lees hier dat de zanger die je hoort zijn stem leende aan tal van hitformaties. Er zijn periodes geweest dat hij met drie verschillende bands tegelijk hoog in de hitparade stond.

Maaiwerken aan de waterlopen

Dinsdag 25 oktober 2016
Maaiwerken aan de waterlopen
Om wateroverlast te voorkomen is het belangrijk dat de beken goed worden onderhouden. Daarom start het wateragentschap Noordwest-Limburg eerstdaags met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over 250 km, verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met maaimachines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van (…) Het hele nieuwsbericht
Maaiwerken aan de waterlopen
1

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat u 't weet
Dit weekend gaat het winteruur in
In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!
Uit de jaarlijkse telling - dit jaar op een gewone zondag in oktober - woonden in de federatie Neerpelt 658 gelovigen de viering bij: in Boseind 120, in Neerpelt-Centrum 195, in Grote Heide 102, in 't Herent 101 én in Sint-Huibrechts-Lille 140.

Daar is de flitswagen weer

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat u 't weet
Daar is de flitswagen weer
En die zult u deze week vooral - maar niet uitsluitend - tegenkomen aan de Haag en de Lozenweg in Hamont-Achel,  de Haagdoorndijk en de St.-Antoniusweg in Neerpelt en in de Willem II-straat en de Dorpsstraat in Overpelt.

Introductiecursus jazz

Dinsdag 25 oktober 2016
JazzCase bestaat volgend jaar 10 jaar. In het kader hiervan staan een aantal activiteiten op stapel. Naast de maandelijkse jazzconcerten wordt er eind mei 2017 een 2-daags festival gepland, maar hierover later meer. Verder staat er in het voorjaar 2017 een introductiecursus jazz geprogrammeerd.
De cursus geeft een beeld van jazz van bij het duistere begin tot en met de ongrijpbare muziek die ze nu soms is. Wat is het verschil tussen swing en bebop? Tussen bebop en hard bop? Wie waren Bird, Dizz, Bean, The (…) Het hele nieuwsbericht

Geen dialect in straatnamen

Maandag 24 oktober 2016
Grensgevallen
De gemeenteraad van Valkenswaard wil niet dat het steegje naast schoenenzaak Bovendeert aan de Eindhovenseweg voortaan Peterspèèjke zal heten, naar de meubelzaak Peters die er jarenlang was gevestigd. In plaats van Peterspèèjke ziet de raad het paadje op de wegenkaarten liever terug als Peterspad of Peterspaadje. Straatnamen in Valkenswaard moeten voldoen aan het ABN, vinden de gemeenteraadsleden.(Bron: Eindhovens Dagblad)

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Initiatiecursus beiaard

Maandag 24 oktober 2016
Beiaard? Iedereen hoort het, niemand ziet het… Ben jij benieuwd naar de magie van dit instrument? Wil je zelf ook eens spelen? Dan heb je hiervoor in de week na Klankspiegelingen (5/11) de uitgelezen kans. De mobiele beiaard van de Mechelse beiaardschool staat dan in Neerpelt en beiaardier Jan Verheyen wil je graag inwijden in de kunst van het beiaardspel. Er zijn twee mogelijkheden:
1. Kennismakingcursus: één groepsles van 1,5 uur op woensdag 9/11 voor iedereen die nog (…) Het hele nieuwsbericht
BK voltige: zilver voor Jolien Aerts
Jolien Aerts heeft in Geel een zilveren medaille behaald op het Belgisch kampioenschap voltige. Dat is een paardensport waarbij acrobatische oefeningen op een galopperend paard worden uitgevoerd. Het paard loopt daarbij aan een lang longeertouw van 20m. Jolien is nu ook geselecteerd voor het kaderteam van België, en mag daardoor volgend jaar deelnemen aan internationale wedstrijden.
4

Uitslag openbare verkoping

Zondag 23 oktober 2016
De openbare verkoop van de woning gelegen Jos Verlindenstraat 101, op 18 oktober, heeft 68.000 euro opgebracht in eerste roep. Er is nog hoger bod mogelijk.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

De wereld is klein

Zondag 23 oktober 2016
De wereld is klein
Loop je als Neerpeltenaar rond op de fietsbeurs in Utrecht, en wie staat daar met een stand? Neerpeltenaar Ronny Verberne! De fietswereld is klein... (Foto Eric Swinnen)

Lieve Joris vanavond op Canvas

Zondag 23 oktober 2016
Met haar boeken wil Lieve Joris aan de oppervlakte brengen wat er onderhuids leeft in een maatschappij. "Ik denk dat we vaak alleen naar de buitenkant van dingen kijken," zegt ze in "Wanderlust", dat vanavond om 20.10u op Canvas start. "Onder de actualiteit loopt een hele trage stroom. Die voert geschiedenis mee en gebruiken, verdriet van vroeger, frustraties, angsten, ik probeer die stroom te vatten. Wanneer we kijken naar wat er nu in Syrië gebeurt, dan kunnen we zeggen dat dat is begonnen bij het begin van de Arabische Lente, begin 2011. Maar ik was daar in ‘79 voor het eerst en ik kan zeggen: dat is veel langer geleden begonnen."

Altijd hetzelfde op de radio

Zondag 23 oktober 2016
Altijd hetzelfde op de radio
Pauline Black, de zangeres van The Selecter, viert vandaag haar 63ste verjaardag. Als je de groep nog eens op de radio hoort, is het met ‘On My Radio’. Lees hier hoe ze dat eigenlijk hadden voorspeld in de tekst van dat liedje. ‘It’s the same old show.’

Ledenfeest van Okra Boseind

Zaterdag 22 oktober 2016
Ledenfeest van Okra Boseind
Okra Boseind hield gisteren zijn jaarlijkse ledenvergadering annex ledenfeest. Voorzitter Marcel Witters heette iedereen welkom. Tijdens het buffet waren er optredens van De Marina's en werden verschillende leden in de bloemen gezet.  Nu is het uitkijken naar het kerstfeest.

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verkoyen overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Pierre Verkoyen overleden
Gisteren is Pierre Verkoyen overleden, de echtgenoot van Wies Bekaert. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
15

Nieuwe bvba: Apinxten Consulting

Vrijdag 21 oktober 2016
Annie Pinxten uit Sint-Huibrechts-Lille heeft de bvba Apinxten Consulting opgericht met zetel aan de Zandstraat in Sint-Huibrechts-Lille. Doel van de vennootschap is onder meer het beheren van patrimonium én  groot- en kleinhandel,  import en export, huren en verhuren van materialen, gebouwen, bedrijfsmaterieel, bedrijfsvoertuigen, meubelen en allerhande huishoudartikelen, zowel in nieuwe als in tweedehandse staat.

Sporting zaterdag thuis tegen Doornik

Donderdag 20 oktober 2016
Sporting zaterdag thuis tegen Doornik
Sporting NeLo speelt zaterdag in de vertrouwde Dommelhof-arena haar 8e wedstrijd van het seizoen en staat trots aan de leiding met het maximum der punten. Met Doornik krijgen we een onberekenbare tegenstander over de vloer. Ze begonnen met een 2 op 8 aan de competitie, maar hebben zich ondertussen serieus herpakt. Ze wonnen immers hun laatste 3 wedstrijden, en dat met sprekend gemak! Ze hebben elkaar gevonden op het veld en Sporting zal er een zware partij aan hebben. Sporting gaat immers gebukt (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Geuens overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Ferdinand Geuens overleden
Vandaag is Ferdinand Geuens overleden, de echtgenoot van Mine Fransen. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag van 18.00 tot 18.30 in funerarium Severens in Overpelt.

VZW Ambrosia opgericht

Donderdag 20 oktober 2016
Dans, muziek en beweging als educatieve en actieve cultuurbeleving promoten met de bedoeling de eigen persoonlijkheidsontwikkeling en maatschappelijke participatie te bevorderen: dat is het doel van de vzw Ambrosia die werd opgericht door Jozef, Johannes en Simon Broux. De zetel van de vzw is gevestigd in de Hork in Neerpelt.

NEOS trok naar Slovenië

Woensdag 19 oktober 2016
NEOS trok naar Slovenië
NEOS Neerpelt & Overpelt trok een week naar Slovenië. Ze bezochten de hoofdstad Ljubljana (maak het niet te moeilijk en zeg gewoon Lubjana), de fameuze grotten - werelderfgoed - van Postojna, de kustplaats Izola en ze maakten ook een uitstap naar het imposante Venetië. Op de laatste dag werd het idyllische dorpje Bled aangedaan, een prachtig dorp waar Tito destijds zijn zomerresidentie liet bouwen. 

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
13°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
10°
16°
10/10
Veerle, proficiat !! voor je prachtige marathon van Eindhoven SUPER !!!
johan stinckens
10/10
Kayra,hartelijk gefeliciteerd met je vijftiende verjaardag.Geniet van deze mooie dag en ga er maar eens goed op uit. Deze wensen komen van vake en moeke.
BoudewijnLeyssen leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Vijftigers van Boseind weer bijeen...
  2. Diamanten bruiloft aan de Broeseinderdijk
  3. Mooi is het Hageven