Het overige nieuws

Verwend wicht

Vrijdag 26 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Verwend wicht
Vandaag veertig jaar geleden verscheen de elpee ‘Bigger Than Both Of Us’ van Daryl Hall & John Oates. Daar stond ‘Rich Girl’ op, hun eerste nummer 1. Lees hier dat het duo een bestaande persoon voor ogen had toen ze dit verhaal over een verwend wicht uit een rijke familie op papier zetten. Maar het was wel geen meisje.

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

80 jaar Alders Transport

Donderdag 25 augustus 2016
80 jaar Alders Transport
Voka – Kamer van Koophandel in Hasselt heeft de Limburgse jarige bedrijven gevierd. Dat gebeurde in Kasteel Hex. In totaal werden 70 bedrijven in de bloemen gezet. Bij hen onder meer Alders Transport uit Overpelt, dat dit jaar zijn 80ste verjaardag viert, met algemeen directeur Roel Smets (uiterst rechts op de foto).

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel
Het telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Dit jaar al 72 reeën aangereden
Dit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Haenegrifs overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Theodoor Haenegrifs overleden
Gisteren is Theodoor Haenegrifs overleden, de echtgenoot van Alda Van Asten. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring.

War Vandormael overleden

Donderdag 25 augustus 2016
War Vandormael overleden
Gisteren is de in Overpelt woonachtige War Vandormael overleden. Hij was 64 jaar en wordt woensdag in Neerpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen

Donderdag 25 augustus 2016
Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen
De politiezone HANO gaat een aantal ANPR-camera's aankopen. Dat zijn "slimme" camera’s die kentekens van voertuigen kunnen lezen en vergelijken met data om na te gaan of een voertuig geseind staat, niet verzekerd is enz.. De nieuwe camera's gaan geplaatst worden aan de grenzen van de politiezone. Tot dusver beschikte de politiezone al over 2 mobiele ANPR-camera’s die dagelijks worden ingezet tijdens de politiepatrouilles.
De aankoop werd goedgekeurd door het politiecollege van (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi is dat

Donderdag 25 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Mooi is dat
Vandaag vijftig jaar geleden had Neil Christian een dikke hit te pakken met ‘That’s Nice’. Ontdek hier wat deze eendagsvlieg uit het Britse popwereldje te maken heeft met hardrockpioniers als Deep Purple en Led Zeppelin.

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Sanicole-airshow op 9 en 11 september
De enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Eugène Boogaerts overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Eugène Boogaerts overleden
Vandaag is Eugène Boogaerts overleden, de echtgenoot van Mia Kerkhofs. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Overpelt-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.


Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Hittegolf: denk aan de vogels
Vergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

Nieuwe bvba: Conselho

Woensdag 24 augustus 2016
Liesbet Cuyvers uit Overpelt heeft de bvba Conselho opgericht met maatschappelijke zetel aan de Sint-Lutgardstraat in Overpelt. Doel van de vennootschap: het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van boekhouding, fiscaliteit, bedrijfsbeheer, management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
22°
33°
16°
30°
22/08
Op 23 augustus mag onze flinke kleinzoon Tuur Haverbeke 1 kaarsje uitblazen ! Een heel gelukkige verjaardag ! Van Moeke en Vake
Rita Cuijvers
21/08
gelukkige verjaardag Iluna maak er een mooie dag van opa en oma bo
Guido Vrolijks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Gouden bruiloft in de Holvenstraat
  2. Michelle Franssen naar de Paralympics
  3. Gasten van Sint-Oda vieren kermis