Het overige nieuws

De vliegende auto

Maandag 25 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vliegende auto
Op deze dag in 1999 stierf Steve Canaday in een vliegtuigongeval, waarbij hij zelf aan de stuurknuppel zat. Hij was de drummer van The Ozark Mountain Daredevils, een groep van wie je de elpee ‘The Car Over The Lake Album’ uit 1975 moet kennen. Op de hoesfoto staat inderdaad een auto die over een meer vliegt. Twee jaar eerder scoorden ze hun grootste singlehit met ‘If You Wanna Go To Heaven’. Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Win een dvd - of een boek!
Het is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
En wie won de dvd?
Het is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Achelse jongens aan de winst

Zondag 24 september 2017
Achelse jongens aan de winst
De jongens U17 en U15 van Avoc Achel zijn goed op dreef. De U17 verloren vorige week met 2-3 van Kivoc Kinrooi B, dat ze volgend weekend alweer in de ogen kijken, en wonnen vandaag met 3-2 van Lovoc Lommel. In hun allereerste seizoen U17 doen ze dat dus verre van slecht.
De U15 wonnen 2 keer op rij met 4-0. Vorig weekend van Volleybalclub Overpelt, vandaag van Lovoc Lommel A.

Grote Heide - Achel VV 1-1

Zondag 24 september 2017
Grote Heide - Achel VV 1-1
De Noord-Limburgse derby in Tweede Provinciale A is vandaag onbeslist geëindigd: Grote Heide en Achel speelden 1-1 gelijk.

Kamiel Bonneu wint in Jemeppe

Zondag 24 september 2017
In Jemeppe heeft Kamiel Bonneu vandaag zijn vijfde overwinning als junior behaald.

Volley: AVOC verslaat Lendelede

Zondag 24 september 2017
Volley: AVOC verslaat Lendelede
AVOC Achel - Lendelede 3-0 (26-24, 25-23, 25-22)
Achel start met Verschueren, Gabriel, Bontje,Schouren, van de Loo , Polman en als lib. Brouns. Lendelede met Paulides, Beuselinck, Balduyck, Verhels, Vanooteghem en lib. Vanacker.Vanaf het eerste punt wordt de toon gezet; een harde strijd voor elk punt. Gevechtsvolleybal, niet altijd even mooi en goed maar wel heel spannend om naar te kijken. Vanaf de start is het duidelijk dat Polman in de receptie wordt gezocht. De videoscouting heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe doen ze het?

Zondag 24 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hoe doen ze het?
Vandaag viert Gerry Marsden zijn 75ste verjaardag. Hij is de Gerry van Gerry and The Pacemakers. De groep is vooral bekend van de originele uitvoering van ‘You’ll Never Walk Alone’, inmiddels wereldwijd een voetbalhymne. Maar hun eerste tophit was ‘How Do You Do It’ in 1963. Lees er hier alles over.

KFC wint bij Anadol

Zaterdag 23 september 2017
KFC wint bij Anadol
KFC Hamont 99 heeft vanavond thuis FC Turkse verslagen. Uitslag: 4-2. Voor Hamont scoorden Nick Maes, Jasper Reyskens (2) en Sabri Zurel. Excelsior Hamont verloor met 3-2 van Sporting Wijchmaal.

Zondag ook MTB-tocht

Vrijdag 22 september 2017
Zoals in de eerste kolom gemeld organiseert Aquafin zondag met zijn partners Chap’eau in Hamont-Achel. Er wordt o.a. een mountainbiketocht georganiseerd. Deze zal uitzonderlijk tussen 8u en 11u passeren aan de Fit-o-Meter. Er zal aan de start en finish van de Fit-o-Meter een affiche geplaatst worden om aanwezige sporters te waarschuwen.
1
07/09
Mathieu KwantenDeze superopa viert op 8 september zijn 80ste verjaardag! Een heel dikke proficiat vanwege de kinderen en kleinkinderen.
Stan Kwanten
27/08
Proficiat Lieske met je 80 verjaardag Francine kwanten
Francine Kwanten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Zondag naar de Tomp! Maar niet met de auto...
  2. Met rusthuisbewoners naar de Olmense Zoo
  3. Achelse Kapetulisten bezochten Namen