Het overige nieuws

Politie wijst op uitrusting motorrijders
De politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."

Betsy Ceelen overleden

Woensdag 27 juli 2016
Betsy Ceelen overleden
Maandag is Betsy Ceelen overleden, de weduwe van Lambert Lamers. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jan Beliën overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Jan Beliën overleden
Zaterdag is Jan Beliën overleden, de echtgenoot van Toke Sutens. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Hamont-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment in funerarium Creemers. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Op het EK kajak in het Oostenrijkse Murau hebben de NWC-leden Hanna en Joke Plas, na hun zilveren medaille op de lange afstand afgelopen vrijdag, vandaag de bronzen medaille gewonnen in de ploegenkoers sprintafdaling, achter Tsjechië en Frankrijk. Ruben en Tom Verduyckt konden vandaag en gisteren geen potten meer breken. Op de ploegenkoers werden ze zevende in hun ploegensprint.
Individueel werd Hanna Plas op het sprintnummer 13de in de finale, na een jammerlijke vaarfout in het woelige (…) Het hele nieuwsbericht
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasEK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas

Jacqueline Van Asten overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Jacqueline Van Asten overleden
Dinsdag is de uit Achel afkomstige Jacqueline Van Asten overleden, de weduwe van Jean Bijloos. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt, gevolgd door de asuistrooïing op de begraafplaats van Hasselt.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Nelly Donse overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Nelly Donse overleden
Gisteren is Nelly Donse overleden, de echtgenote van Jan Bongers. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie in de decanale kerk van Hamont-centrum. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 20u in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Ek kajak: zilver voor Hanna en Joke Plas
Op het Europees kampioenschap rivierafdaling op de rivier Mur in het Oostenrijkse Murau werden gisteren en vandaag de individuele afdaling en ploegenkoers over de lange afstand gevaren. Vandaag werden de NWC-dames Hanna Plas en Joke Plas samen met de Waalse Lauranne Sinnesael tweede in de ploegenkoers en behaalden daarmee zilver bij de dames junioren. Voor Hanna is deze zilveren medaille de tweede op een Europees Kampioenschap kajak, na haar tweede plaats op het EK kajakmarathon voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Meer dan 100 bieren op de Markt

Donderdag 21 juli 2016
Op zondag 31 juli presenteren 27 brouwerijen meer dan 100 bieren op de Markt in Valkenswaard tijdens de vierde editie van De Gezellige Zondag van het Gerstenat. Vanaf 12 uur kun je meer dan 100 bieren proeven; daartussen zelfs een bier speciaal voor honden en een bier-cosmeticalijn. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en de niet-bierdrinker kan aan de centrale bar terecht voor een wijntje of frisje.
Het festival duurt tot 19 uur, de toegang is gratis.

Ine Geusens overleden

Donderdag 21 juli 2016
Ine Geusens overleden
Vandaag is Ine Geusens overleden, de echtgenote van Jonas Oeyen. Vorige week was ze 30 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Een laatste groet kan dinsdag van 18.30u tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
1.9 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
22°
13°
23°
12/07
Een dikke merci aan alle KVLV leden en alle logistieke medewerkers van Kunst op het Hof (de mannen) van Hamont, Achel en Neerpelt. Het was een giga karwei! Iedereen met glans geslaagd! Bedankt allemaal.Vanwege het bestuur Hamont-Lo.
rIA Rutten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Burenkijkdag op de vliegbasis
  2. Jan Beliën overleden
  3. Betsy Ceelen overleden