Het overige nieuws

Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Henri Paesen overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Henri Paesen overleden
Gisteren is Henri Paesen overleden, de weduwe van Elisa Janssen en de levensgezel van Fina Schrooten. Hij was 94 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring waarna zijn asurne wordt bijbegraven op de begraafplaats van Overpelt-Lindel. Begroetingsmoment:donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens.
In de parochiekerk van Lindel-Hoeven worden zondag 7 augustus vijf kinderen gedoopt: Dries Loos, zoontje van Johan en Karolien Neven uit de Hobosstraat; Lieze Kerkhofs, dochtertje van Benny en Steffi Meessens uit de Gortenstraat; Lucas en Lena Donckers, zoontje en dochtertje van Tom en Katrien Weltens uit de Zipstraat én Louise Irène Martine Vaes Boelaers, dochtertje van Nick Vaes en Marianne Boelaers uit de Vrenenstraat.

Lena Croonen overleden

Zondag 24 juli 2016
Lena Croonen overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Lena Croonen in Lommel overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Op het EK kajak in het Oostenrijkse Murau hebben de NWC-leden Hanna en Joke Plas, na hun zilveren medaille op de lange afstand afgelopen vrijdag, vandaag de bronzen medaille gewonnen in de ploegenkoers sprintafdaling, achter Tsjechië en Frankrijk. Ruben en Tom Verduyckt konden vandaag en gisteren geen potten meer breken. Op de ploegenkoers werden ze zevende in hun ploegensprint.
Individueel werd Hanna Plas op het sprintnummer 13de in de finale, na een jammerlijke vaarfout in het woelige (…) Het hele nieuwsbericht
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasEK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Gerda Van Ormelingen overleden
Gisteren is Gerda Van Ormelingen overleden, de weduwe van Hubert Stalmans. Ze was 69 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een korte avonddienst in aula 't Sant in Hechtel.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.
Ek kajak: zilver voor Hanna en Joke Plas
Op het Europees kampioenschap rivierafdaling op de rivier Mur in het Oostenrijkse Murau werden gisteren en vandaag de individuele afdaling en ploegenkoers over de lange afstand gevaren. Vandaag werden de NWC-dames Hanna Plas en Joke Plas samen met de Waalse Lauranne Sinnesael tweede in de ploegenkoers en behaalden daarmee zilver bij de dames junioren. Voor Hanna is deze zilveren medaille de tweede op een Europees Kampioenschap kajak, na haar tweede plaats op het EK kajakmarathon voor (…) Het hele nieuwsbericht

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Meer dan 100 bieren op de Markt

Donderdag 21 juli 2016
Op zondag 31 juli presenteren 27 brouwerijen meer dan 100 bieren op de Markt in Valkenswaard tijdens de vierde editie van De Gezellige Zondag van het Gerstenat. Vanaf 12 uur kun je meer dan 100 bieren proeven; daartussen zelfs een bier speciaal voor honden en een bier-cosmeticalijn. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en de niet-bierdrinker kan aan de centrale bar terecht voor een wijntje of frisje.
Het festival duurt tot 19 uur, de toegang is gratis.

Ine Geusens overleden

Donderdag 21 juli 2016
Ine Geusens overleden
Vandaag is Ine Geusens overleden, de echtgenote van Jonas Oeyen. Vorige week was ze 30 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Een laatste groet kan dinsdag van 18.30u tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Parochiesecretariaat gesloten

Donderdag 21 juli 2016
De medewerkers van het parochiesecretariaat van de Sint-Martinusparochie (Overpelt-Centrum) zijn met vakantie. Het secretariaat, gevestigd aan de Kerkdijk 2, is terug open vanaf dinsdag 9 augustus.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.

Aandacht aandacht

Woensdag 20 juli 2016
Aandacht aandacht
Deze week wordt het verkeer vooral - maar niet uitsluitend - gecontroleerd in de 50km-zones in de politiezone. Dat is het geval in Hamont-Achel op de Lozenweg, in Neerpelt op het Boseind en in Overpelt op de Tennislaan.
Het is maar dat u 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Zwemmen in het buitenbad

Woensdag 20 juli 2016
Zwemmen in het buitenbad
In het kanaal mag je niet zwemmen, maar bij zwembad Dommelslag hebben ze een héél mooi buitenbad waar het heerlijk zwemmen en zonnen is. Elke dag wordt dat bad 's nachts geledigd en 's morgens terug gevuld, kwestie van een zuiver bad te hebben.

Festival onder de molenwieken

Dinsdag 19 juli 2016
Festival onder de molenwieken
Onder de wieken van de Sevensmolen vindt op zondag 31 juli voor het eerst het Midsummerfestival plaats. Zin in een gezellige tweedehands markt en daarbij een heerlijk ontbijt? Of liever originele foodtrucks met een waaier aan wereldse gerechtjes? Er is voor elk wat wils in het sfeervol openluchtrestaurant. Wil je gewoon even de sfeer opsnuiven of de heupen wiegen op de zomerse soundtrack van muzikanten of wil je zelf je talent tonen? Alles kan en alles mag op het  Midsummerfestival. Schrijf je nu in voor het ontbijt, tweedehandsbeurs of vrij podium op kiliana.be!
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
0.3 mm
Bewolking
17°
23°
15°
24°
15/07
Nog vele gezonde jaren ,proficiat van andre en trinette
andre schildermans s
15/07
Hein, voor de mensen van 't lindel, knap dat je uw levensweg zo verder zet, steeds een vrolijke verschijning, viert hem goed met je Familie een dikke proficiat van ons Jos & Marleen
Jos Custers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Chirojongens Overpelt-Centrum op kamp in Haacht
  2. De 'Speelvogels' gaan vrijdag op uitstap
  3. Gouden bruiloft in de Sint-Jorisstraat