Het overige nieuws

De man die ze nodig hadden

Dinsdag 23 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man die ze nodig hadden
Vandaag viert Narada Michael Walden zijn 65ste verjaardag. Drummer, zanger, songschrijver en producer, hij was het allemaal. Lees hier hoe zijn carrière verliep, dat hij zelf wat hitjes scoorde, zoals ‘Gimme Gimme Gimme’, maar dat hij vooral kleppers als Aretha Franklin, Mariah Carey en Whitney Houston aan een nummer 1 hielp. Van die laatste zangeres was daar onder meer ‘All The Man That I Need’ bij. Die titel kan dus letterlijk worden genomen.
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wilhelmus Croonen overleden

Maandag 22 mei 2017
Wilhelmus Croonen overleden
Vandaag is in Leopoldsburg de uit Overpelt afkomstige Wilhelmus Croonen overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd de woning Schansstraat 192 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 10a76ca en heeft een K.I. van 377 euro.

Theo Hendriks overleden

Maandag 22 mei 2017
Theo Hendriks overleden
Gisteren is Theo Hendriks overleden, de weduwnaar van Mia Swinnen en van Maryse Van Stapel. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
1

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!

Feest voor Esperanza Pelt

Zondag 21 mei 2017
Feest voor Esperanza Pelt
We geven ook nog graag enkele foto's mee van de dames van Esperanza Pelt die deze namiddag in Tervant de Beker van Limburg wonnen. Proficiat dames!
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Damesvoetbal: Esp. Pelt wint Limburgse beker
Vorig jaar won de damesploeg van Louwel nog de provinciale bekerfinale door Esperanza Pelt te verslaan, maar vandaag waren de rollen omgekeerd: na een knappe wedstrijd won Pelt van E. Louwel met 4-1. De Limburgse beker is dus voor de Peltse dames! Fufo Beringen verloor met 8-2 van FC Hamont 99 in de troosting voor brons.
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Getuigen gezocht

Zondag 21 mei 2017
Getuigen gezocht
Vrijdag rond 09:45 uur vond een verkeersongeval plaats in de Vonderstraat (Overpelt) richting Koning Albertlaan (Neerpelt). Een vrouw wandelde richting Koning Albertlaan en werd langs achter aangereden door een zwart voertuig, vermoedelijk type stationwagen. Zij komt hierbij hard ten val met meerdere kneuzingen tot gevolg. De chauffeur van het aanrijdende voertuig stopte niet en reed verder richting Neerpelt.
Heeft u dit gezien of kent u iemand die dit heeft gezien, gelieve dan contact met de lokale politie op te nemen.
KMV Neerpelt wint 'Beker van verstandhouding'
In het lokaal van Heuvel Sport in Bocholt heeft KMV Neerpelt gisteravond de finale van de Beker van verstandhouding van de KNLBB (Koninklijke Noord-Limburgse Biljartbond) gewonnen. Aan dit toernooi mogen alleen ploegen van de KNLBB meedoen die bestaan uit 3 bestuursleden van elke club. Er wordt gespeeld naar de drie disciplines: 3-band, bandstoten en vrij spel.
De ploeg van KMV Neerpelt, die voor het derde jaar op rij in de finale stond, nam het gisteren op tegen Cheers BC uit Overpelt. Na een spannende wedstrijd was het uiteindelijk KMV Neerpelt dat met het kleinste verschil de beker binnenhaalde. Het winnende team bestond uit René Vandebroek (3-band), Hensen Gerard (bandstoten) en Vos Ivo (vrij spel).
Esp. Pelt speelt bekerfinale damesvoetbal
In het provinciaal damesvoetbal spelen Esperanza Pelt en Louwel morgen/zondag de provinciale bekerfinale. Dat gebeurt op het terrein van AC Tervant Paal. Vorig seizoen stonden beide teams in de finale ook al tegenover elkaar. Toen sleepte Louwel de overwinning in de wacht.

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Een stap in de ruimte
De NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)
Het is maar dat u 't weet
De omstreden kaart die bouwgrond in Vlaanderen omzet in bosgrond moet vervangen worden door een nieuwe. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd. De voorbije dagen ontstond er veel protest toen bleek dat er op bouwgronden die in sommige bosgebieden liggen, voortaan niet meer gebouwd zou mogen worden. Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel kondigde vanmiddag nog aan dat het naar de Raad van State wilde trekken om de kaart (en haar gevolgen) ongedaan te laten maken. Zover hoeft het nu dus niet te komen.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
23°
12°
22°
20/05
oma en opa bo wensen hun kleindochter ilke proficiat met haar eerste communie vandaag op 20mei
valentine daniels
02/05
Liesbeth en Liene Engels-CoxFelicitaties aan Liesbeth Cox en haar dochter Liene Engels met de opening sinds 1 mei van de kleine hof, hun ijsjeszaak. Overheerlijke ijs en het wijdse uitzicht vanop hun terras over de velden.
Marleen Janssenswillen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Weer Eerste Communie in Sint-Martinusparochie
  2. Wegeniswerken over 170km
  3. Die ochtend in het Lindel...