Het overige nieuws

Grensgevallen
Morgenvroeg kan het verkeer tussen Valkenswaard en Eindhoven in de soep raken in Valkenswaard. De Actiegroep Leefbaar Valkenswaard gaat daar op de Eindhovenseweg met spandoeken protesteren tegen het doorgaand vrachtverkeer in het dorp. Het vertrek, vanaf de markt, is gepland om 07.45 uur. De optocht van de actievoerders trekt dan over de N69 noordwaarts. De demonstratie vindt alleen plaats als er genoeg deelnemers zijn.

Jacqueline Rouwir overleden

Dinsdag 23 mei 2017
Jacqueline Rouwir overleden
Gisteren is Jacqueline Rouwir overleden, de weduwe van Henri Moelans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel in aanwezigheid van de familie.

Fietstocht Okra-centrum

Dinsdag 23 mei 2017
Fietstocht Okra-centrum
Naar goede jaarlijkse gewoonte fietsten 32 mannen en vrouwen van Okra-centrum gisteren van de bibliotheek via het Einde en de Duitse militaire begraafplaats naar ELEP. Daar werden ze verwacht voor een bezoek aan het bedrijf én voor een kopje koffie. Daarna ging het via het windmolenpark naar Balendijk-kermis voor een frisse pint en smoutebollen voor de dames... Alweer een geslaagde trip! (Bijdrage Jan De Ceuster)
Fietstocht Okra-centrumFietstocht Okra-centrum

De man die ze nodig hadden

Dinsdag 23 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man die ze nodig hadden
Vandaag viert Narada Michael Walden zijn 65ste verjaardag. Drummer, zanger, songschrijver en producer, hij was het allemaal. Lees hier hoe zijn carrière verliep, dat hij zelf wat hitjes scoorde, zoals ‘Gimme Gimme Gimme’, maar dat hij vooral kleppers als Aretha Franklin, Mariah Carey en Whitney Houston aan een nummer 1 hielp. Van die laatste zangeres was daar onder meer ‘All The Man That I Need’ bij. Die titel kan dus letterlijk worden genomen.
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
De openbare verkoping van het huis gelegen Seringenstraat 3 in Lommel heeft 361.000 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

Wat een goeie...

Maandag 22 mei 2017
Wat een goeie...
Alweer zo een erg geslaagde leuze deze week in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)
1

Spaarkassen op tocht

Maandag 22 mei 2017
Spaarkassen op tocht
Dit weekend waren er twee spaarkassen op tocht... Spaarkas 'De Spaarders' van café 't Macheltje (foto boven en eerste twee onder) op Werkplaatsen trok met de Tschu Tschu naar de Duitse militaire begraafplaats én de Uitkijktoren in de Sahara. Spaarkas 'De Torenvrienden' (twee laatste foto's onder) van café Torenhuis in het centrum deed dan weer een fietstocht van 32 kilometer. Het leek er bij allebei erg gezellig aan toe te gaan! (Foto's Ronny Serneels en Jan Buyens)
Spaarkassen op tochtSpaarkassen op tochtSpaarkassen op tochtSpaarkassen op tocht

'Last minute' wijnavond

Maandag 22 mei 2017
Vanavond en volgende week maandag organiseert Cultuurcentrum De Adelberg een wijnproefavond. Docent Marc van Seghbroeck leidt u rond in de wereld van frisse zomerwijnen, wijnen voor op een leuk terrasje dus. Rosé, rood én wit komen aan bod. Voor deze twee avonden, die reeds lang uitverkocht waren, zijn er plots twee tickets vrijgekomen. Snel bellen naar 011/553511 en ook u kan er nog bij zijn vanavond en volgende week! Méér info.
Gratis tickets voor 'Kicks and Bricks'
Vorige week gaven we al 4 gratis tickets weg voor het grote Lego-evenement 'Kicks and Bricks' in Mol, waar ook enkele Lommelse scholen gaan proberen een wereldrecord te verbreken. De eerste vier die vandaag een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be ontvangen ook nog een gratis ticket voor dit gebeuren op 26, 27 en 28 mei. Meer info.

Maria Geysen overleden

Maandag 22 mei 2017
Maria Geysen overleden
In het rusthuis in Achel is donderdag Maria Geysen overleden, de weduwe van Zjang Geboers. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
3

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Gistervoormiddag is op de Maastrichterweg in Valkenswaard een Belgische wielertoerist, die deel uitmaakte van een groep van ongeveer 35 renners, aangereden door een auto en geslagen door de chauffeur, een 49-jarige man uit Valkenswaard. De chauffeur reed nadien door maar werd later door de politie thuis opgepakt. De wielertoerist werd niet gewond. Het incident gebeurde toen de groep bij een rotonde geen voorrang gaf aan de automobilist.

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
23°
12°
22°
23/05
gelukkige verjaargag
alice willy
23/05
Gelukkkige verjaardag Rina. Van Annie en Rob
Rob Tempels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Boosaardig stukje
  2. Prijsuitreiking 'Mooiste garage'
  3. 62,5% wil géén pop-up bar