Het overige nieuws

De vliegende auto

Maandag 25 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vliegende auto
Op deze dag in 1999 stierf Steve Canaday in een vliegtuigongeval, waarbij hij zelf aan de stuurknuppel zat. Hij was de drummer van The Ozark Mountain Daredevils, een groep van wie je de elpee ‘The Car Over The Lake Album’ uit 1975 moet kennen. Op de hoesfoto staat inderdaad een auto die over een meer vliegt. Twee jaar eerder scoorden ze hun grootste singlehit met ‘If You Wanna Go To Heaven’. Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender
Lovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zand
Drie Lommelse jeugdploegen moesten vanmorgen aantreden in de sporthal van Achel. Alle drie stonden ze goed te volleyballen. Ze boden zeer goed weerwerk, maar jammer genoeg was dat niet voldoende voor winst. De meisjes U17, in hun eerste seizoen U17, verloren zeer nipt met 3-2. Niettemin was de coach een tevreden man, de meisjes maken duidelijk progressie. De jongens U17 ondergingen hetzelfde lot. Ze stonden 1-2 voor, maar moesten na een behoorlijk mindere 4de set, met 3-2 hun meerdere erkennen in de Achelse (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zandLovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zandLovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zandLovoc-jeugdploegen bijten in Achelse zand

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Win een dvd - of een boek!
Het is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
En wie won de dvd?
Het is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Frans Vinken overleden

Zondag 24 september 2017
Frans Vinken overleden
In WZC Kapittelhof is vrijdag Frans Vinken overleden, de echtgenoot van Miet Swinnen. Hij zou op 2 oktober 77 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lutlommel. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Dieven op pad

Zondag 24 september 2017
Op een bedrijventerrein aan de John Cockerillstraat poogden onbekenden met een vrachtwagen aan de haal te gaan. Op een parking op Het Dorp is er ingebroken in een auto.

Verbroedering én Kattenbos leiden

Zondag 24 september 2017
Verbroedering én Kattenbos leiden
Lutlommel verloor gisterenavond met 1-0 bij RC Reppel en blijft laatste in de stand. Verbroedering Lommel blijft het geweldig doen, want het won nu ook va FC Alken B  met 0-3. Het blijft eerste in de stand. Ook Kolonie blijft mooi meedraaien aan de top, na 5-2 winst tegen Halveweg Zonhoven. Kattenbos tenslotte won met 4-0 van SV Breugel, en staat ook alleen aan kop!

XCL Eigenwijs naar First Lego League

Zondag 24 september 2017
XCL Eigenwijs naar First Lego League
Dit jaar doet XCL EigenWijs mee met de First Lego League, het thema van dit jaar is water. Hier wordt nu al hard rond gewerkt. De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar hebben er in elk geval zin in. Na twee weken bouwen, is de basis al klaar. Het bouwen en programmeren vinden ze in elk geval al leuk. Het belangrijkste is nu om samen te werken want zo vorm je een team.
En 24 november is er dan de finale,  en natuurlijk willen ze het daar goed doen maar uiteraard is meedoen en ontdekken belangrijker dan winnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd....
XCL Eigenwijs naar First Lego LeagueXCL Eigenwijs naar First Lego League

Uitslagen HVL van dit weekend

Zondag 24 september 2017
Uitslagen HVL van dit weekend
Zaterdagochtend speelden de -12j. in Overpelt tegen DHCO. De thuisploeg bleek een maatje te groot voor HVL. Rond de middag speelden de -14j. van HVL hun competitiewedstrijd in Tongeren. Na een gelijkopgaande wedstrijd trokken de meisjes en jongens van Lommel op het einde aan het langste eind. Proficiat. Gisteren namiddag tenslotte moesten de -18j. het hoofd buigen voor Nelo.

Basket: Lommel wint van Geel

Zondag 24 september 2017
Basket: Lommel wint van Geel
Croonen Lommel – Finas Geel : 86-70 (10-19/ 21-16 (31-35)/ 21-16 (52-51)/ 34-19 (86-70))
Lommel als enige ploeg ongeslagen leider in Top Divisie 2B!
De club bakte er gisteren in de Kempense derby aanvankelijk niets van. Geel dropte drie bommen en ook Vandenweyer (ex-Lommel) toonde zich al een eerste keer (6' 0-11). De thuisploeg kreeg pas na ruim 5 minuten spelen een bal door de ring. Langs Hendrix-Jacobs en een sterke Wesenbeek (18) kwam Lommel gestaag terug in de match en (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe doen ze het?

Zondag 24 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hoe doen ze het?
Vandaag viert Gerry Marsden zijn 75ste verjaardag. Hij is de Gerry van Gerry and The Pacemakers. De groep is vooral bekend van de originele uitvoering van ‘You’ll Never Walk Alone’, inmiddels wereldwijd een voetbalhymne. Maar hun eerste tophit was ‘How Do You Do It’ in 1963. Lees er hier alles over.

Riena Luyckx overleden

Zaterdag 23 september 2017
Riena Luyckx overleden
Woensdag is de uit Lommel afkomstige Riena Luyckx overleden, de weduwe van Frans Vandenboer. Zij was 76 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (14 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Neos-leden luisterden naar Jan Versijpt

Zaterdag 23 september 2017
Met 87 leden en enkele niet-leden waren ze aanwezig voor een geweldige voordracht van prof. Jan Versijpt afgelopen donderdag. Hij wist hen te vertellen dat het geheugen de basis is van alle leerprocessen. Zonder ons geheugen zou alles steeds nieuw zijn en het is de basis van onze persoonlijke en culturele identiteit. Zonder ons geheugen is er geen verleden en geen toekomst. Hij had het o.a. nog over het werkgeheugen, het korte termijn geheugen, het emotioneel geheugen, Alzheimer, en veel meer. Hij besloot deze zeer interessante voordracht met de volgende zin: Vergeet dementie, onthou mens.  (Bijdrage Hélène Vissers)

Samana Centrum kient

Zaterdag 23 september 2017
Samana Centrum kient
Afgelopen donderdag was het voor Samana Centrum weer een (ont)spannende namiddag. Ze hielden hun jaarlijkse traditie in ere en gingen kienen. Het gaat er dan niet om grote prijzen, maar ze doen het voor de gezelligheid en meteen wordt ook de concentratie nog eens op de proef gesteld. Na zeven reeksen - onderbroken door een korte koffiepauze – werd de hoofdprijs uitgekiend, een rijk gevulde fruitkorf. De winnaar moest zowaar beroep doen op extra vervoer... (Bijdrage Louisa Willekens)
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard gaat optreden tegen mensen die op het marktplein fietsen. "Wij worden de laatste tijd geconfronteerd met overlast van fietsers die op de Markt in Valkenswaard fietsen. De gehele Markt, het plein voor de cafés, is een voetgangersgebied! Dit geldt ook als de weekmarkt er niet staat," meldt het korps op Facebook. "De komende tijd zullen we extra aandacht aan deze overlast geven door fietsers te waarschuwen. Na deze waarschuwingen zullen we overgaan tot verbaliseren. Voorkom een boete van 55 euro en neem de fiets in de hand of fiets even om!"
1
14/09
Nogmaals proficiat met jullie 10-jarig bestaan en van harte dank voor jullie steun aan Levensloop.
Rudi Colson
12/09
Internetgazet. Proficiat met jullie 10 jarig jubileum!! We hopen nog lang van jullie reportages te mogen genieten!!
RimaFlu Vankenner
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommelse sporttrofeeën uitgereikt
  2. Een vervolgverhaal! Deel 1
  3. Prijswinnaars fotowedstrijd 'Lommel Leeft'