Het overige nieuws

De man in het midden

Vrijdag 24 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man in het midden
Vandaag viert Paul Jones zijn 75ste verjaardag. Hij werd vooral bekend als de zanger van Manfred Mann in de jaren zestig. Lees hier hoe hij ‘The One In The Middle’ schreef om zijn fans uit te leggen dat hij wel vooraan mocht staan, maar niet de frontman van de band was.

Lambert Van Werde overleden

Donderdag 23 februari 2017
In WZC Kapittelhof in Lommel is vandaag de uit Achel afkomstige Lambert Van Werde overleden, de echtgenoot van Elza Meus. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20.30 uur).

WICO neemt deel aan Olyfran

Donderdag 23 februari 2017
WICO neemt deel aan Olyfran
Afgelopen woensdag namen 99 leerlingen van WICO Campus Sint-Jozef deel aan de taalwedstrijd Olyfran. De eerste ronde bestond uit een pittig examen dat werd afgelegd op de eigen campus. Grammatica, spelling en cultuur van de Franse taal kwamen tijdens dat examen aan bod. Op de uitslagen is het nog even in spanning wachten en na de krokusvakantie volgen de resultaten en weten we of/en welke leerlingen doorgaan naar de tweede ronde.

Krulspelden

Donderdag 23 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Krulspelden
Op deze dag in 1969 namen The Rolling Stones ‘Gimme Shelter’ op, de openingstrack van hun onvolprezen elpee ‘Let It Bleed’. De zwarte zangeres die in dit concertfragment de show steelt is Lisa Fischer, maar op de originele opname nam de even getalenteerde Merry Clayton die zangpartij voor haar rekening. Lees hier hoe deze gerenommeerde studiozangeres, die op veel bekende platen te horen is, in het midden van de nacht werd opgebeld, zich naar de studio haastte en in een pyjama en met krulspelden in haar haar de Stones van hun sokken blies.

WICO-forum met Rudi Vrankx

Dinsdag 21 februari 2017
Maandag was VRT-journalist Rudi Vranckx de gastspreker op het WICO-forum in Dommelhof. Gedurende anderhalf uur heeft hij een volle schouwburgzaal kunnen boeien met zijn uiteenzetting over Het gezicht van de oorlog. Vanaf het begin van zijn loopbaan in de jaren ’80 heeft hij verslagen gemaakt over de vele grote conflicten in Roemenië, Joegoslavië, Midden-Oosten… Dit alles werd kort toegelicht. Maar ook de aanslagen van 11/9, de Arabische Lente, de aanslagen in Frankrijk en (…) Het hele nieuwsbericht
Brandweervereniging Vlaanderen (BVV) vzw heeft een nieuw bestuur. Daaruit is maj. Marc Ceyssens (Hulpverleningszone Zuidwest-Limburg) verkozen tot nieuwe voorzitter. Kol. Jan Jorissen van de Hulpverleningszone Noord-Limburg is in het nieuwe bestuur penningmeester.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Weer wat wijsheid van Pjérkën

Dinsdag 21 februari 2017
Weer wat wijsheid van Pjérkën
Dikvanté zé-dë veulë slimmër as gë zjüst dü of dè gë iejt nie snapt.
              Pjérkën

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Wouters overleden

Maandag 20 februari 2017
Jan Wouters overleden
Vrijdag is Jan Wouters overleden, de echtgenoot van Paula Pennemans. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Week tegen pesten

Maandag 20 februari 2017
Week tegen pesten
Foto Albert Agten

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Win een dvd - of een boek!
U hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

Toernooi in Bocholt voor HVL

Zondag 19 februari 2017
Toernooi in Bocholt voor HVL
Vandaag speelden de allerkleinsten van HVL (de min 10-jarigen) een tornooi in Bocholt. Deze jonge sporters behaalden hierbij overwinningen tegen respectievelijk Peer, Bocholt en Nelo. Enkel tegen een sterk Bilzen moesten ze zich gewonnen geven. Proficiat.

Nand Meeus overleden

Zondag 19 februari 2017
Nand Meeus overleden
In rusthuis Sporenpark in Beringen is gisteren Nand Meeus overleden, de weduwnaar van Sofie Hanegreefs. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
2

Mia Stappaerts overleden

Zondag 19 februari 2017
Mia Stappaerts overleden
Gisteren is in WZC Hoevezavel Mia Stappaerts overleden, de weduwe van Eugeen Slegers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Uitslag openbare verkoping: Leuken

Zaterdag 18 februari 2017
De openbare verkoping van het woon- en handelshuis Leuken 85 heeft 173.000 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
En wie won de dvd?
Het is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Het kleinste kamertje

Zaterdag 18 februari 2017
300 woorden van Rudi
Het kleinste kamertje
Het blijft één van de gekste zaken die we ooit tegenkwamen. Het speelde zich af tijdens een lang weekend in Amsterdam. We waren met vrienden al de hele dag op pad en op het Museumplein besloten we een drankgelegenheid binnen te gaan. Voor een koffie en een dringend bezoek aan het kleinste kamertje, dat zich beneden bevond. Daar zagen we iets dat onze mond letterlijk deed openvallen. De deuren van de toiletten waren transparant. Echt waar, je kon er zo doorheen kijken. In Amsterdam kom je natuurlijk wat (…) Het hele nieuwsbericht
2

Nieuwe bvba: Lommel VS

Vrijdag 17 februari 2017
Ahmet Goksu en Ender Agim, beiden uit Heusden-Zolder, én Enver Agim uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Lommel VS opgericht met zetel aan Dorp in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren de groot- en kleinhandel in elektronische sigaretten en e-liquids, het uitbaten van een superette en het organiseren van feesten ,partijen en evenementen.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
19/02
Monique De RaeVan harte proficiat aan Monique De Rae die de 2de prijs behaald heeft op de Internationale Tentoonstelling Christoffel Columbus in Genua (Italië) een Zilveren Medaille met certificaat van echtheid.
Leo Vankrieken
06/02
Lieve Matthias, Wij wensen je een fantastische 14e verjaardag!!!! Laat je maar lekker in de watten leggen. Dikke kus van Opa en Oma
Opa en oma Beckers- Vanendert
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. 'Bruisend Lommel' zwaar onder vuur
  2. Gemeenteraad: vraag over mandaten verdaagd
  3. Carnaval ingezet in Kapittelhof