Het overige nieuws

Opnieuw beginnen?

Donderdag 8 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Opnieuw beginnen?
Op deze dag in 1980 werd John Lennon vermoord. Lees hier dat zijn toenmalige elpee ‘Double Fantasy’ aanvankelijk niet bijster enthousiast werd ontvangen, maar postuum toch succes scoorde, vooral dan de single (Just Like) Starting Over. Opnieuw beginnen? Neen, dat is er nooit bij.

Jan Engelen overleden

Woensdag 7 december 2016
Jan Engelen overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Engelen overleden, de weduwnaar van Maria Vermeulen. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 13u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet: vrijdag tussen 20 en 21u in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
1

Gratis met De Lijn tijdens oudejaar

Woensdag 7 december 2016
Het is maar dat u 't weet
Dankzij een financiële tussenkomst van het stadsbestuur en de provincie kun je samen met jouw vrienden en familie zorgeloos genieten van oudejaarsnacht. De Lijn breng je immers veilig en gratis naar jouw feestje en terug. Je moet wel tijdig je ticket afhalen.
Er wordt een feestbus ingelegd die via een grote lus in 2 lijnen is opgedeeld:
• Lijn 425: Hamont - Achel – Neerpelt Hayenhoek - Overpelt;
• Lijn 426: Overpelt - Neerpelt - Sint-Huibrechts-Lille - (…) Het hele nieuwsbericht

Dronken diskjockey

Woensdag 7 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Dronken diskjockey
Vandaag is het 74 jaar geleden dat Harry Chapin werd geboren. Hij is wel 35 jaar geleden omgekomen in een verkeersongeval. Misschien kent u hem van zijn hit ‘Cat’s In The Cradle’. Beluister het nummer anders eens op de Jukeboxkalender en ontdek over welk gezelschapsspel dat gaat. Je leert er ook dat zijn andere grote hit, 'W.O.L.D.', het heeft over het drankprobleem van een dj van de ochtendradio.

Openbare verkoping: Schootstraat

Woensdag 7 december 2016
Morgennamiddag wordt in café De Klok de woning Schootstraat 12 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 5a19ca en heeft een K.I. van 659 euro.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Hoera! Meer dan 100.000 berichten
U kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...
5

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.

Trinette Schetz overleden

Dinsdag 6 december 2016
Trinette Schetz overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Trinette Schetz overleden, de echtgenote van Clement Ballings. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet; vrijdag tussen 18 en 19u in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
3

Jeanne Willekens overleden

Dinsdag 6 december 2016
Jeanne Willekens overleden
In het Mariaziekenhuis is zondag Jeanne Willekens overleden, de echtgenote van Jaak Dijkmans. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
11

Geseinde persoon opgepakt

Dinsdag 6 december 2016
Geseinde persoon opgepakt
Tijdens een bovenzonale alcohol- en verkeersactie die zondagnamiddag en -avond werd gehouden in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel is een geseinde persoon opgepakt. Dat meldt de politie vandaag. Van de 343 gecontroleerde voertuigen bliezen alle chauffeurs, op twee na, veilig wat alcoholgebruik betreft: twee chauffeurs moesten hun rijbewijs voor resp. 3 en 6 uur inleveren. 2.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; daarvan reden er 213 (= 8,4%) te snel. Er werden nog 3 waarschuwingen uitgeschreven en 2 PV's voor onverzekerd rijden. (Foto politie HANO)
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht
1
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

N69 urenlang afgesloten na botsing

Maandag 5 december 2016
De Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de Belgische grens was deze namiddag urenlang in beide richtingen afgesloten als gevolg van een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen. Bij het ongeval viel een zwaargewonde. Gevolg van dat verkeersongeval was dan ook dat het deze namiddag zeer druk was met vrachtwagens door het centrum van Achel, en op de Boelehoef (verbinding Grote Heide - Achel). Blijkbaar waren de chauffeurs allemaal op zoek naar een alternatieve route....

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wie wint de dvd, of het boek?

Zondag 4 december 2016
Wie wint de dvd, of het boek?
Kerstmis nadert en dat blijkt alweer uit de cartoon die Stijn Lodewijks ons bezorgde. Maar wat zegt Thérèse tegen haar man als ze thuis komt van de markt?
Stuur uw tekstje - dat we eind deze week in dat tekstballonnetje zetten - vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com. Vergeet daarbij uw adres niet te vermelden! Zaterdag verneemt u welke tekst gewonnen heeft. Succes!

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
En wie won de dvd?
Georges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!

Gemiddeld inkomen 17.850 euro

Vrijdag 2 december 2016
Het gemiddelde inkomen van de Limburger bedroeg in 2014 17.850 euro, terwijl het nationaal gemiddelde toen 17.684 euro was. Dat blijkt uit gegevens die de FOD Economie vandaag bekendmaakte. In Vlaams-Brabant was het gemiddelde inkomen 20.749 euro. Ook in Waals Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen lag het gemiddeld inkomen hoger dan in Limburg. Maar in Limburg lag het inkomen dan weer hoger dan in de provincies Namen, Luxemburg, Luik, Henegouwen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gemiddeld één beknelde per dag

Vrijdag 2 december 2016
In Limburg moeten de brandweer en het MUG-team gemiddeld één keer per dag een bekneld slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Dat meldt TVL.

De barmhartige huurder

Vrijdag 2 december 2016
Tribunaliteiten
De barmhartige huurder
Low cost onderdak verschaffen is van alle tijden. Denk maar aan de bedevaarders naar Compostela die voor een appel en een ei, of zelfs gratis, onderdak kregen omdat het een bijna religieuze plicht was. Dat zei de vrederechter van Brugge toen hij te maken kreeg met een huurder die zijn huurwoning in Brugge aanbood op Airbnb. Maar, mag iemand die een woning huurt om er in te wonen die woning aanbieden via Airbnb? De huurbaas die zijn opwachting maakte voor de vrederechter van Brugge vond alleszins van niet. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Man in woning overvallen

Vrijdag 2 december 2016
Deze voormiddag rond 10.15 uur werd een 76-jarige man uit Bocholt door drie personen in zijn woning aan de Jennenstraat overvallen. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en moest het aanwezige geld in het huis afgeven. Het slachtoffer werd gekneveld in de woning achtergelaten.Hij kon na een tijdje een buurman verwittigen die hem ter hulp kwam en de hulpdiensten alarmeerde. Het slachtoffer  is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
De auditeur bij de Raad van State heeft een negatief advies uitgebracht inzake de aanleg van de omleidingsweg rond Houthalen-Helchteren. De Vlaamse regering wil de Noord-Zuid realiseren via die omleidingsweg, maar ziet zich daarbij geconfronteerd met bezwaarprocedures vanwege enkele milieugroeperingen. Het huidige advies kadert in de beroepsprocedure die de Milieukoepel heeft opgestart. De auditeur besluit dat de Vlaamse regering onvolledig en onzorgvuldig te werk is gegaan bij het (…) Het hele nieuwsbericht
5
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
05/12
Dag van de vrijwilliger : Dank aan allen die zich op een of andere manier belangeloos inzetten voor anderen. Proficiat voor uw energie, uw doorzettingsvermogen, uw daadwerkelijke hulp, uw ... zonder dewelke onze samenleving een stuk killer zou zijn.
Bert Achten
01/12
Deasy TanVan harte gefeliciteerd met jouw verjaardag mijn kleine zusje. Welkom in de club 40 ;) Nog vele jaren erbij in goede gezondheid met veel liefde en geluk. groetjes,Retha en Patrick
Margaretha Lievijani
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Afscheidsconcert van Wawewowwe
  2. Jeanne Willekens overleden
  3. Trinette Schetz overleden