Het overige nieuws

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Sanicole-airshow op 9 en 11 september
De enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Fralizt

Woensdag 24 augustus 2016
Cornelis Konings uit Boxtel (Ned.) heeft de bvba Fralizt opgericht met zetel aan de Blekerijstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer de aan- en verkoop, het in erfpacht nemen en geven van onroerende goederen en het bouwrijp maken van terreinen met het oog op wederverkoop.

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Hittegolf: denk aan de vogels
Vergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

'Bluesette' zaterdag op beiaard

Woensdag 24 augustus 2016
'Bluesette' zaterdag op beiaard
Als eerbetoon aan Toots Thielemans zullen de Vlaamse beiaardiers zaterdag om 12 uur op zoveel mogelijk beiaarden "Bluesette" spelen. Dan wordt immers Toots Thielemans begraven in Terhulpen. Ook onze stadsbeiaardier Liesbeth Janssens sluit zich hierbij aan zodat u zaterdag van dit prachtige werk kan genieten! (Foto Robert Boons)

Mieke Verdonck overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Mieke Verdonck overleden
Maandag is Mieke Verdonck overleden. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Het andere orgel

Woensdag 24 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Het andere orgel
Vandaag viert Ken Hensley zijn 71ste verjaardag. De orgelvirtuoos was in het begin van de jaren zeventig een van de vernieuwers van het gebruik van keyboards in de rockmuziek, vooral als toetsenman van Uriah Heep. Leer hem hier kennen.

Elisa Bergmans overleden

Dinsdag 23 augustus 2016
Elisa Bergmans overleden
Vandaag is Elisa Bergmans overleden, de weduwe van Pier Claes. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op het bezit van drugs, kreeg onmiddellijk een minnelijke schikking aangeboden.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Toots Thielemans overleden
België's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
21°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
21°
33°
18°
31°
24/08
Fons MannaertsFons hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag. Vanaf nu kan je genieten van jouw pensioen!!
Janny van der Heijden
24/08
een gelukkige verjaardag gewenst aan mijn schoonbroer Mannaerts Fons en tevens proficiat met jou welverdiende pensioen
veerle migneaux
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Opgepast voor oplichter
  2. Verdwalen...
  3. Om in de sfeer te komen