Het overige nieuws

Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

200.000 nummers

Dinsdag 27 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
200.000 nummers
Vandaag viert de Jamaicaanse reggaebassist Robbie Shakespeare zijn 63ste verjaardag. Hij wordt meestal in één adem genoemd met drummer Sly Dunbar. Als je hier het cv van Sly & Robbie leest kan je je afvragen of er in de jaren tachtig ook elpees verschenen waarop het duo niet meedeed. Zij hebben naar schatting aan 200.000 nummers meegewerkt. En daar zijn veel grote hits bij.

Werelddag dementie: een oproep

Maandag 26 september 2016
"Naar aanleiding van de werelddag dementie willen we je vragen om jouw glimlach met ons te delen. Achter elke persoon met dementie gaat een mens schuil met emoties en gevoelens, met beperkingen, maar zeker ook met talrijke mogelijkheden. Als mantelzorger of als professional heb je allicht al veel gezellige, warme, grappige en ontroerende momenten samen beleefd. Momenten waarvan jullie wellicht hebben kunnen genieten. Situaties die je doen glimlachen en die je kracht geven om weer verder te gaan.
Wij (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslag openbare verkoping

Maandag 26 september 2016
Tijdens de openbare verkoping van de woning Lindelsebaan 152 op 14 september is tot dusver 190.000 euro geboden. Er is recht van hoger bod.

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Kato Bex nationaal ponykampioene

Zondag 25 september 2016
Kato Bex nationaal ponykampioene
Kato Bex uit het Lindel is deze namiddag met haar pony Kraneveld’s Alexander nationaal kampioene geworden in de klasse DB1. Dat gebeurde op het nationaal ponykampioenschap van de LRV in Hechtel-Eksel. Kato rijdt voor de Peerse ponyclub Sint-Trudo.

Asila Mukandutiye overleden

Zaterdag 24 september 2016
Asila Mukandutiye overleden
In ZWC Immaculata is gisteren Asila Mukandutiye overleden, de echtgenote van Gerard Braeken. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel.

Johan Brouwers overleden

Zaterdag 24 september 2016
Johan Brouwers overleden
Op 19 september is de uit Overpelt afkomstige Johan Brouwers overleden. Hij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk van Bree waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove in Bocholt.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Franssen overleden

Vrijdag 23 september 2016
Mia Franssen overleden
Vandaag is Mia Franssen overleden, de weduwe van Gerard Geerts. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in  Hechtel. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna begroetingsmogelijkheid in funerarium Witters in Eksel.
Frans Mertens, Paul Van Herck en Gerard Weckx, allen uit Overpelt hebben de vzw Sint-Ambrosius Pelter Biehalle opgericht met zetel aan de Heesakkerstraat in Overpelt. Het doel van de vereniging is de bijenteelt te bevorderen, de belangen van de imkers te behartigen en elkaar door samenwerking met raad en daad bij te staan.

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat u 't weet
Dag van de Klant
Morgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Martina Winters overleden

Vrijdag 23 september 2016
Martina Winters overleden
In WZC Immaculata is gisteren Martina Winters overleden, de weduwe van Paul Van de Broek. Ze was begin deze maand 89 jaar geworden. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 13u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: dinsdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe bvba: TnT Finance

Donderdag 22 september 2016
De bvba Teuwen Finance met zetel in Mol en de bvba Jehu met zetel in Hechtel-Eksel hebben de bvba TnT Finance opgericht met zetel aan de Leopoldlaan in Overpelt. De handelsvennootschap heeft tot doel het optreden in naam en voor rekening van de nv ING België als gevolmachtigd agent voor bank- en beleggingsdiensten en als gevolmachigd subagent voor verzekeringsdiensten.
Maandelijks voorleesuurtje weer van start
De scholen zijn al weer enkele weken bezig. Ook in de bib start men zaterdag weer met het maandelijks voorleesuurtje. Elke laatste zaterdag van de maand wordt daar een gezellig voorleeshoekje in de bib gecreëerd en vertelt een vrijwilliger verhalen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Zaterdag vertelt vrijwilligster Lore Vandenhaute muzikale verhalen. Na het voorlezen gaat ze samen met de kinderen een muziekinstrument knutselen. Men start om 10 uur. Kom jij ook luisteren?

Vuurwerk in het Lindel

Donderdag 22 september 2016
Zaterdag is het de Dag van de Klant bij de zelfstandige ondernemers van UNIZO. 's Avonds organiseren de Verenigde Zelfstandigen van Lindel-Hoeven ( VZLH) een spetterend vuurwerk in samenwerking met Unizo Overpelt. Dat feest begint vanaf 19.30u in de Parkstraat, tegenover Den Drossaerd. Er is muzikale animatie en kinderen kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd.

Jan Creemers overleden

Donderdag 22 september 2016
Jan Creemers overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Jan Creemers overleden, de echtgenoot van Lutgarde Janssenswillen. Hij was 68 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: dinsdag 27 september van 17.45u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Damesploeg Esperanza zoekt trainer

Woensdag 21 september 2016
Damesploeg Esperanza zoekt trainer
De huidige trainer van één van de Peltse damesploegen moet omwille van werkverplichtingen de activiteiten als trainer noodgedwongen stoppen. De club is dan ook naarstig op zoek naar een vervanger. Wie interesse heeft om deze gedreven dames onder zijn of haar vleugels te nemen, wordt gevraagd contact op te nemen met Sabrina Lauritano. Je kan haar bereiken door haar een mailtje te sturen via sabrinalauritano[!]gmail.com.

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Elen overleden

Woensdag 21 september 2016
Gerard Elen overleden
Gisteren is Gerard Elen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Brebels. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Catho Van Baelen overleden

Woensdag 21 september 2016
Catho Van Baelen overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Catho Van Baelen overleden, de weduwe van Henri Frederix. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Jen Voets overleden

Dinsdag 20 september 2016
Jen Voets overleden
Vrijdag is de uit Overpelt afkomstige Jen Voets overleden, de weduwe van Henri Monten. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put.

En er wordt geflitst

Dinsdag 20 september 2016
En er wordt geflitst
Deze week kunt u de flitsauto van de lokale politie HANO tegenkomen in onder meer de Bevrijdingsstraat en het Ven in Hamont-Achel, de Hamonterweg en de Peerderbaan in Neerpelt en de Houtmolenstraat en Astridlaan in Overpelt. Ook in de buurt van scholen, want daar mag slechts 30km/u gereden worden.

Acht rusthuizen gaan fuseren

Dinsdag 20 september 2016
Acht rusthuizen in Limburg - waaronder die in Hamont, Neerpelt en Overpelt - gaan tegen 2018 fuseren. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. In mei richtten de rusthuizen al de vzw Integro op. Door de fusie ontstaat één groot rusthuis met 800 bedden en 150 serviceflats.

NEOS ging wandelen in Achel

Dinsdag 20 september 2016
NEOS ging wandelen in Achel
Een veertigtal leden van NEOS-Neerpelt/Overpelt ging wandelen in De Achelse, zeg maar Grevenbroekse, natuur. Vertrek en aankomst hadden plaats aan domein “De Bever”. Begeleid door twee natuurgidsen en een zon, die iets minder agressief was dan de vorige dagen, werden de wandelaars verrast door allerlei wetenswaardigheden i. v. m. de Kempense geschiedenis, natuur en cultuur. Zowel over het leven van de dieren (o.m. over vechtende vlinders) en dat van de planten (o.m. over het geslacht van de hop) als over de gedragingen van onze eigen voorouders (o.m. over hun niet zo luxueuze leefomstandigheden) werden allerlei interessante anekdoten opgehaald. Ook de kunstwerken onderweg - in het kader van GalandART - werden bekeken en becommentarieerd.

Ook jonge basketters gezocht

Dinsdag 20 september 2016
Ook jonge basketters gezocht
Basketbalclub BBC-Pelt, de fusieclub van Neerpelt en Overpelt, gaat al haar 3de werkjaar in en is op zoek naar zowel jonge als iets minder jonge spelers. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen op 23 en 30 september vrijblijvend kennismaken met basketbal tijdens de “BBC Pelt Try-Out Days”. Geschoolde trainers verwelkomen iedereen van 17u tot 18u in de sporthal van Campus De Wingerd. En op de maandagavonden (van 20u30 tot 22u) is er een recreatief ploegje aan het basketten. Daarvoor worden nog enkele oud-basketters gezocht, die nog graag eens een balletje gooien. Als je interesse hebt kun je altijd eens binnenlopen. Meer informatie

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Ik doe wat ik wil
Vrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
22°
13°
24°
27/09
Tessa KersteSuper prestatie van harte proficiat Tessa Kerste met de titel Nationaal kampioen met je pony Fellow!!
Sandra Kerste
26/09
Margaretha LievijaniProficiat met je 45 verjaardag cie retha. Wij wensen je het aller...aller beste. Dikke kus van ons. Patje en je sista ?????
Deasy Tan
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Ander parcours voor scholenstratenloop
  2. Mia Franssen overleden
  3. Johan Brouwers overleden