Het overige nieuws

Het lied van september

Donderdag 1 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Het lied van september
Jaja, de negende maand is al begonnen. De tijd van het jaar om ‘September Song’ te draaien, een standaard van Kurt Weill. Lees hier hoeveel versies er wel bestaan. Geschreven vanuit het perspectief van een man, zijn er toch veel sterke uitvoeringen van zangeressen, onder wie Lotte Lenya, de vrouw van de componist.

Zin om te handballen?

Woensdag 31 augustus 2016
Zin om te handballen?
Zou je graag willen leren handballen, dan ben je erg welkom bij Hades Hamont. Je mag enkele trainingen gratis komen meetrainen vooraleer je beslist lid te worden van de club. De trainingen gaan door in sporthal de Posthoorn. Wanneer? Dinsdag (van 18u tot 19.30u) en donderdag van 18u tot 19.00u voor de jongens en meisjes van het derde tem het 6de leerjaar. Maandag en woensdag van 18.30u tot 20.00u voor de meisjes en jongens van het eerste en tweede middelbaar (°2003 – 2004). Dinsdag van (…) Het hele nieuwsbericht

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Strenge controles aan schoolpoorten
U kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Wie was Peggy Sue?

Woensdag 31 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Wie was Peggy Sue?
Vandaag viert Jerry Allison zijn 77ste verjaardag. Hij was de drummer van Buddy Holly and The Crickets en co-auteur van grote hits, zoals ‘Peggy Sue’ uit 1957. Hier weten ze natuurlijk weer met naam en toenaam uit te leggen wie dat meisje eigenlijk was.

Lezing Griet Op de Beeck verplaatst

Dinsdag 30 augustus 2016
De lezing van Griet Op de Beeck die zou doorgaan op woensdag 19 oktober is verschoven naar woensdag 21 december om 20.15u in de bibliotheek van Hamont. Wie al een kaartje kocht, maar niet aanwezig kan zijn bij de lezing in december, kan dit inruilen bij het UiTpunt van Hamont of Achel.
De tickets voor het overige aha!-programma van 2016-2017 verkopen verder als zoete broodjes. De concerten van Natalia en Rowwen Hèze zijn volledig uitverkocht, voor Radio Guga zijn er nog slechts enkele tickets beschikbaar. Voor de voorstelling van Philippe Geubels zijn er al langer geen kaartjes meer. Hij geeft op 7 september de laatste try-out van zijn voorstelling ‘Bedankt voor alles’.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Alcoholactie: 175 bestuurders gecontroleerd
De politiezone HANO heeft afgelopen weekend tijdens een alcoholactie 175 bestuurders gecontroleerd. Eén chauffeur moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Vijf andere bestuurders dienden hun voertuig enkele uren aan de kant laten staan.

Rony Janssenswillen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Rony Janssenswillen overleden
Zaterdag is Rony Janssenswillen overleden, de echtgenoot van Annick Gaspercic. Hij zou morgen 47 jaar geworden zijn. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.6 mm
Gedeeltelijk bewolkt
19°
25°
14°
26°
30/08
Joyce AldersProficiat Joyce, zondag werd je Belgisch kampioen motorcross, bij de Dames A van de V.M.C.F. Dit is een geweldige prestatie, waar je het hele seizoen hard voor hebt moeten rijden !!!
Rony Alders
27/08
Proficiat Liza, Op naar de ?? we gaan het niet zeggen , Geniet ervan en schol, Annie Peerlings
Annie Peerlings
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Nieuw toewijzingsreglement bouwkavels
  2. Hamont-Achel, een ommetje waard
  3. Fietsen onder de blakende zon