Het overige nieuws

Drie met vier

Maandag 24 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Drie met vier
Vandaag vijftien jaar geleden overleed Kim Gardner. Hij is de tweede in de groepsnaam van de jazzrockformatie Ashton, Gardner & Dyke, vooral bekend van ‘Resurrection Shuffle’ uit 1971. Ontdek hier dat die drie eigenlijk met vier waren en welke lange weg zij in de popgeschiedenis hebben afgelegd.
Op de goeie golf (132): bellen is kostbaar
In de vorige afleveringen vertelde Jo Ruffini ons hoe een telefooncentrale werkte. Aan al die centrales en het hele netwerk hing ook toen een prijskaartje. Hoe dat in elkaar zat, vertelt Jo u vanuit het Overpeltse Radiomuseum.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Natha Swinnen overleden

Zondag 23 oktober 2016
Natha Swinnen overleden
Vandaag is de uit Neerpelt afkomstige Natha Swinnen overleden, de weduwe van Jan Hendriks. Zij was 98 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum, waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Altijd hetzelfde op de radio

Zondag 23 oktober 2016
Altijd hetzelfde op de radio
Pauline Black, de zangeres van The Selecter, viert vandaag haar 63ste verjaardag. Als je de groep nog eens op de radio hoort, is het met ‘On My Radio’. Lees hier hoe ze dat eigenlijk hadden voorspeld in de tekst van dat liedje. ‘It’s the same old show.’

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Geuens overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Ferdinand Geuens overleden
Vandaag is Ferdinand Geuens overleden, de echtgenoot van Mine Fransen. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag van 18.00 tot 18.30 in funerarium Severens in Overpelt.

Michel Van Hoof overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Michel Van Hoof overleden
Gisteren is in Helchteren de uit Overpelt afkomstige Michel Van Hoof overleden, de echtgenoot van Jeanne Spreeuwers. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag in Overpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 ujr) in aula 't  Sant in Hechtel.

NEOS trok naar Slovenië

Woensdag 19 oktober 2016
NEOS trok naar Slovenië
NEOS Neerpelt & Overpelt trok een week naar Slovenië. Ze bezochten de hoofdstad Ljubljana (maak het niet te moeilijk en zeg gewoon Lubjana), de fameuze grotten - werelderfgoed - van Postojna, de kustplaats Izola en ze maakten ook een uitstap naar het imposante Venetië. Op de laatste dag werd het idyllische dorpje Bled aangedaan, een prachtig dorp waar Tito destijds zijn zomerresidentie liet bouwen. 

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstfeest bij OKRA Holheide

Dinsdag 18 oktober 2016
Herfstfeest bij OKRA Holheide
OKRA Holheide heeft weer haar herfstfeest gehouden in de parochiezaal. Het was een gezellige namiddag daar en ze hebben allemaal hun feestneus opgezet. Figuurlijk zeker en vast, maar letterlijk ook, want ze willen zo meedoen met de actie rode neuzen. Iedereen mag al eens gek doen en dat kan helpen om problemen even te vergeten. Want dat is toch het doel van de Rode Neuzen-actie. Mensen met psychische problemen hebben niet altijd de zorg die ze verdienen. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen! (Jaak Nouwen)

Nieuwe VOF: F.D. Technical Service

Dinsdag 18 oktober 2016
Fayssal Darghal en Hafida El Arkioui, beiden uit Overpelt, hebben de vennootschap onder firma (VOF) F.D. Technical Service opgericht met zetel aan de Tijmstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én de reparatie van elektrische apparatuur.

Vrijdag 'Dag van de Jeugdbeweging'

Maandag 17 oktober 2016
Overpelt zet komende vrijdag ter gelegenheid van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ alle vrijwilligers van de jeugdverenigingen in de bloemetjes. Alle kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij een Peltse jeugdvereniging en zich vrijdag voor school in uniform aanmelden op het pleintje naast CC Palethe worden getrakteerd op chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek, kondigt schepen van jeugd Ann Van Dorpe aan: “We doen met veel enthousiasme mee aan de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Voor ons is het een ideale gelegenheid om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en enthousiasme.” Wie voor school – tussen 6.30 en 8.30 uur – in uniform naar het pleintje naast CC Palethe komt, wordt getrakteerd op een lekkere tas chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek door Tony de Ruyter. Ook alle ouders en alle kinderen en jongeren die niet bij een jeugdvereniging zijn, krijgen een tas chocomelk.

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Osteoporose: wist u dat?

Maandag 17 oktober 2016
Donderdag is het 'Wereld-osteoporosedag'. Tussen 9 en 17 uur kunt u dan in het Diagnosecentrum in Lommel (gratis) terecht voor een tentoonstelling met alle weetjes over deze aandoening. Ook kan er dan een hielmeting gedaan worden, en krijgt u in de calciumshop een antwoord op de vraag welke voedingsproducten een goede bron van calcium zijn. Want wist u dat elk jaar 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking komen met de grond? En dat 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - met een gebroken heup op de spoed terecht komen? Vaak is dit het gevolg van botonkalking of osteoporose...

Oud-leerlingenavond bij Mater Dei

Zondag 16 oktober 2016
Oud-leerlingenavond bij Mater Dei
Bij Mater Dei werden gisteravond weer tientallen oud-leerlingen verwelkomd. Ze kregen een rondleiding in het klooster - waar de eerste fase van de restauratie achter de rug is - en door het scholencomplex met het nieuwe schoolgebouw. Daarna was het gezelligheid geblazen bij het bekijken van oude foto's, het ophalen van herinneringen en het bijpraten tijdens een etentje. Meer foto's
Op de goeie golf (131): de telefooncentrale
Heb je je al eens ooit afgevraagd hoe een telefooncentrale werkt? Telefonistes werden destijds overbodig. Maar hoe is het mogelijk dat men door het ingeven van wat nummers iemand anders aan de lijn kan krijgen? Jo Ruffini legt het u uit in deze aflevering vanuit het Radiomuseum.
De rechtbank van Koophandel heeft administratiekantoor Luythaegen uit de Stekelbremstraat in Overpelt failliet verklaard. De bvba werd op 2 oktober 1968 opgericht.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Poseren voor Bosland

Donderdag 13 oktober 2016
Poseren voor Bosland
In Vossemeren wordt dezer dagen een congres over Bosland gehouden. Vandaag poseerden twee leden van de Overpeltse kinderraad en de Lommelse kinderburgemeester samen met Humberto Delgado, bij de Europese Unie de directeur-generaal voor klimaatactie.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14.1 mm
Lichte regen
12°
13°
23/10
Ann FrederixProficiat Ann Frederix met het 20-jarig bestaan van je Proxy Delhaize winkel in Overpelt!
karen vanceulen
21/10
Aan alle jongeren die geëngageerd zijn in de Overpeltse jeugdbewegingen een dikke proficiat! Zonder jullie inzet zou de wereld er een stukje anders uit zien. Geniet van deze dag van de jeugdbeweging en namens alle ouders : een dikke merci!
Stephan Geys
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Michelle Franssen gehuldigd
  2. De Theatrale Bende maakte indruk
  3. Tien zakken met wietafval ontdekt