Het overige nieuws

Bvba Pardox failliet

Donderdag 27 oktober 2016
De rechtbank van Koophandel van Hasselt heeft vandaag de bvba Pardox uit Lommel failliet verklaard.

Magda Vandewyngaert overleden

Donderdag 27 oktober 2016
Magda Vandewyngaert overleden
In Kerkhoven is gisteren Magda Vandewyngaert overleden. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 5 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag 4 november (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Morgen niet inbreken, alsjeblief

Donderdag 27 oktober 2016
Morgen/ vrijdag 28 oktober zal opnieuw de actiedag "1 dag niet" plaatsvinden in België en in Nederland. Die "1 dag niet" is een bewustwordingscampagne die zowel de mensen als de overheid wil aanzetten tot het nemen van maatregelen om inbraken in woningen te voorkomen. Elke dag krijgen zo’n 200 Belgen inbrekers over de vloer.
1
Gevaarlijk virus circuleert bij ondernemers
Een aantal zelfstandigen en handelaars in Limburg kreeg deze week te maken met een gevaarlijk virus. Ook bij de Internetgazet Beringen kwam zo'n mail binnen. Gelukkig reageerden we alert en werd het doorgegeven aan Unizo Limburg om collega-ondernemers te waarschuwen.
Dit virus wordt verspreid via een zogenaamde mail van Trondheim Transport BV. Daarin wordt gevraagd om een nieuwe afspraak te maken om uw bestelling te laten afleveren. Je opent deze mail dus best niet! Die zogenaamde (…) Het hele nieuwsbericht

Facturen ziekenhuis dubbel verstuurd

Donderdag 27 oktober 2016
Door een technisch probleem werden de facturen van het Mariaziekenhuis in Overpelt voor de maand juli een tweede keer verstuurd. Patiënten die deze factuur nogmaals ontvingen en per ongeluk dubbel betaald hebben, moeten zich geen zorgen maken. Het teveel bedrag wordt automatisch teruggestort. 
Momenteel wordt onderzocht waar de oorzaak van het probleem ligt: bij het ziekenhuis of bij de onderaannemer die belast is met de verzending van de facturen. Mocht iemand hierover een vraag hebben, kan hij of zij terecht bij de facturatiedienst op het nummer 011 826 454.

Gezichten snijden uit pompoen

Donderdag 27 oktober 2016
Gezichten snijden uit pompoen
Tuinhier Lommmel organiseerde voor de tweede maal een namiddagje pompoensnijden voor kinderen. De vereniging trommelde vijf begeleiders op, want het initiatief kende veel bijval. Onder leiding van Christianne Geboers en haar begeleiders en met veel enthousiasme begonnen de 15 kinderen (van 6 tot 12 jaar) aan het pompoensnijden. Ze hadden zélf hun pompoen meegebracht en konden kiezen uit wel 25 sjablonen om een gezichtje uit de pompoen te snijden. Ongelooflijk wat deze kinderen tevoorschijn toverden... (Bijdrage Theodoor Geerits)

Openingsuren recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2016
Het is maar dat u 't weet
Dit weekend gaan we naar het winteruur. Vanaf volgende week worden dan ook de openingstijden van het recyclagepark weer gewijzigd; het gaat dan één uur vroeger dicht. De openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
woensdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
donderdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00
zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 16.00u.

De erfgenaam

Donderdag 27 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
De erfgenaam
Vandaag wordt Philip Catherine 74. Nu Toots Thielemans er niet meer is, erft hij de titel van ’s lands grootste jazzartiest. Die twee hebben wel eens samengespeeld, maar de Brits-Belgische gitarist heeft nog het meest gewerkt met de legendarische trompettist en zanger Chet Baker. Lees nog meer over hem op de Jukeboxkalender, waar een verslaggever vertelt over een recente ontmoeting met Philip Catherine.

Robert Vanheel overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Robert Vanheel overleden
Zondag is de uit Lommel afkomstige Robert Vanheel overleden, de echtgenoot van Jeannine Krampiltz. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Jan Vandenberk overleden

Woensdag 26 oktober 2016
Jan Vandenberk overleden
Maandag is Jan Vandenberk overleden. Hij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat u 't weet
Dit weekend gaat het winteruur in
In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!
Flanders Judocup Lommel barst uit zijn voegen
Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober is evenementenhal 'De Soeverein' weer the place to be voor de internationale judowereld. Dit jaar mag de Internationale Flanders Judo Cup een record aantal deelnemers uit 22 landen ontvangen. Zo zullen er meer dan 1000 judoka's uit volgende landen van de partij zijn: Japan, Brazilië, België, Nederland, Engeland, Zwitserland, Schotland, Finland, VS, Israël, Noorwegen, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Azerbeidzjan, Duitsland, (…) Het hele nieuwsbericht

New York’s nieuwste park

Dinsdag 25 oktober 2016
Van onze man in New York
New York’s nieuwste park
Een heuvel beklimmen in New York? Het kan in ‘The Hills’, New York’s nieuwste park. Gelegen op ‘Governors Island’, een 70 hectaren groot eilandje gelegen aan de zuidelijke tip van Manhattan. Tot 1996 werd dit eiland exclusief gebruikt door de Amerikaanse kustwacht. In 2001 werd een stukje geklasseerd als een nationaal monument. In 2003 werd het resterende gedeelte verkocht, voor één dollar, aan de stad New York. De niet historisch waardevolle militaire (…) Het hele nieuwsbericht
New York’s nieuwste parkNew York’s nieuwste park

Geen dialect in straatnamen

Maandag 24 oktober 2016
Grensgevallen
De gemeenteraad van Valkenswaard wil niet dat het steegje naast schoenenzaak Bovendeert aan de Eindhovenseweg voortaan Peterspèèjke zal heten, naar de meubelzaak Peters die er jarenlang was gevestigd. In plaats van Peterspèèjke ziet de raad het paadje op de wegenkaarten liever terug als Peterspad of Peterspaadje. Straatnamen in Valkenswaard moeten voldoen aan het ABN, vinden de gemeenteraadsleden.(Bron: Eindhovens Dagblad)

Volgend weekend winteruur

Maandag 24 oktober 2016
Volgend weekend winteruur
(Foto Albert Agten)

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Amido Dextro

Maandag 24 oktober 2016
Jo Gijsels uit Lommel heeft de bvba Amido Dextro oppgericht met zetel in Werkplaatsen in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van deuren en ramen, sloten, meubels voor werkplaatsen en winkelmeubels.

25 jaar lid bij Sint Eligius

Zondag 23 oktober 2016
25 jaar lid bij Sint Eligius
Tijdens het jaarlijkse Sint Ceciliafeest kreeg Patrick Goossens het zilveren ereteken van Vlamo overhandigd voor 25 jaar lidmaatschap bij de Koninklijke Fanfare Sint Eligius van Lommel-Werkplaatsen. (Bijdrage Alex Willems)

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Uitslagen HVL van dit weekend

Zaterdag 22 oktober 2016
Uitslagen HVL van dit weekend
Dit weekend werden alle wedstrijden van handbalclub HVL op zaterdag afgewerkt. De meisjes-16j verloren hun wedstrijd in en tegen leider Nelo. In Bocholt gingen de jongens-16j onderuit nadat ze lange tijd gelijke tred hadden kunnen houden. De wedstrijd van de -12j tegen Kortessem werd verschoven naar een later te bepalen datum.

Een kijk op de wereld

Zaterdag 22 oktober 2016
Chel mag het zeggen
Een kijk op de wereld
Alles lijkt me vandaag mee te zitten om goed gehumeurd te zijn. Deze voormiddag ben ik terug aan de praat geraakt met een oude kennis, met wie ik om allerlei vage en voor mij duistere redenen al anderhalf jaar op non speaking terms was. Een uitermate aangename verrassing bij helderblauwe hemel! Het eten van vanmiddag heeft me uitstekend gesmaakt. En mijn brilmontuur is weer vakkundig bijgesteld. De laatste tijd raakten mijn wimpers telkens de glazen en ze lieten daar een minuscuul traanspoor achter. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht
2

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Christianne De Backer overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Christianne De Backer overleden
Woensdag is Christianne De Backer overleden, de echtgenote van Joris Luykx. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten  in funerarium Witters in Lommel.
2
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
11°
0.1 mm
Nevel
11°
13°
17°
23/10
May Mannaerts Proficiat met je verjaardag Nog een fijne avond Groetjes Rosette
Rosette Spooren
23/10
Herman proficiat met je 60ste verjaardag
Hugo Cluysen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Flanders Judocup Lommel barst uit zijn voegen
  2. An Vrancken nieuw CD&V gemeenteraadslid
  3. Lommel United speelt gelijk tegen Antwerp