Het overige nieuws

Of het een verschil maakte?

Dinsdag 16 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Of het een verschil maakte?ZoomOp deze dag in 1984 brachten The Smiths de single ‘What Difference Does It Make?’ uit. Het zal wel zijn dat het een verschil maakte. Plots was er iets heel anders op de radio te horen. Lees hier het verhaal van een van de eerste optredens van die nieuwe band. In Bree - of all places!
1

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Roken als vorm van verzet

Maandag 15 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Roken als vorm van verzetZoomOp deze dag in 1974 kreeg de Amerikaanse rockband Brownsville Station een gouden plaat voor ‘Smokin’ In The Boy’s Room’. Lees hier dat de platenfirma deze song over stiekem roken in de schooltoiletten eerst maar niets vond. Maar het werd een strijdlied voor opstandige jongeren en een grote hit.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Kaulille

Zondag 14 januari 2018
Gelijkspel voor KaulilleKaulille FC is deze namiddag gelijk gaan spelen op het veld van SK Meldert. Uitslag: 1-1. Kaulille staat negende in de stand met 21 punten uit 17 wedstrijden.

Zware pandoering voor Bocholter VV

Zaterdag 13 januari 2018
Zware pandoering voor Bocholter VVVoetbalclub Bocholter VV heeft vanavond zwaar verloren op het veld van RC Hades Hasselt. Uitslag: 5-1. In de stand staat Bocholter VV vierde met 28 punten uit 17 wedstrijden.
RC Reppel, leider in 2de Provinciale A, heeft vanavond verloren van Standard Elen. Uitslag: 0-2.  RC Reppel behoudt één punt voorsprong op Eksel A dat wél won.

Sinds 16 oktober 2017 werken het parket van Limburg en politiezone CARMA samen onder een dak. Het gaat om een piloot- en proefproject waarbij integraal, onmiddellijk en rechtstreeks contact tussen parket en politie voor een efficiëntere en snellere behandeling van dossiers moet zorgen. Op die manier wil men het gevoel van straffeloosheid verminderen en een sterk signaal geven aan slachtoffers, verdachten en samenleving.
Ook de Justitiehuizen van Hasselt en Tongeren engageren zich voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Henriette Ras overleden

Donderdag 11 januari 2018
Henriette Ras overledenIn het ZOL in Genk is dinsdag Henriette Ras overleden, de weduwe van Pol Winters. Ze was 84 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19 en 20.30u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
9

Annie Vervaet overleden

Donderdag 11 januari 2018
Annie Vervaet overledenDinsdag is Annie Vervaet overleden, de weduwe van Wim Nijsen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove uitvaartzorg.
Kurt Geelen stopt eind dit seizoen als trainer van RC Reppel. Hij gaat aan de slag bij Nevok Gruitrode.

Bib verkoopt boeken

Woensdag 10 januari 2018
De jaarlijkse boekenverkoop door bib "De Priool" is weer aangebroken! Tot en met zaterdag 20 januari kan je er boeken krijgen voor een prikje. Dat prikje betekent 0,5 euro per exemplaar.

Voor kandidaten-zeemeermin

Woensdag 10 januari 2018
Altijd al een zeemeermin willen zijn? Dan is dit nu je kans! In Zwembad De IJzeren Man in Weert start op woensdagmiddag 17 januari een gratis cursus zeemeerminzwemmen. Vanaf maandagavond 22 januari (18.30-19.15 uur ) leer je in 8 lessen het echte zeemeerminzwemmen. Meer informatie: www.zwembadweert.nl. Inschrijven: info[!]zwembadweert.nl.
1

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.
2

Oliespoor op Zuid-Willemsvaart

Dinsdag 9 januari 2018
Oliespoor op Zuid-WillemsvaartVandaag moest de brandweer uitrukken voor een oliespoor op de Zuid-Willemsvaart in Bree. Het spoor liep van het Tolhuisje aan de Kanaalkom tot aan de brug in Beek.

Gertrude Bauduin overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Gertrude Bauduin overledenZaterdag is Gertrude Bauduin overleden, de echtgenote van Jan Soors. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Vanhove aan de Brogelerweg.
1

Lange drumsolo

Dinsdag 9 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Lange drumsoloZoomHet is vandaag 37 jaar geleden dat de Amerikaanse jazzdrummer Cozy Cole overleed. Hij zat achter de trommels bij tal van beroemdheden, maar gaat de geschiedenis in voor een uitzonderlijke prestatie in het Expo-jaar 1958. Hij had tegelijk hits met ‘Topsy’ en ‘Topsy II’, die op eenzelfde single stonden. Vooral het tweede deel werd een groot succes, hoewel dat eigenlijk een langgerekte drumsolo was. Het verhaal achter dit unicum kunt u hier lezen. 

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Dief betrapt in woning

Maandag 8 januari 2018
In een woning aan de Braekenweg in Bree is vandaag een dief betrapt door de bewoner. De dief, die er geld stal, kon echter ontkomen.

Liefdesbrief op muziek

Maandag 8 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Liefdesbrief op muziekZoomOp deze dag in 1989 trouwde Richard Marx met Cynthia Rhodes, een actrice en danseres die te zien was in films als ‘Flashdance’ of ‘Dirty Dancing’ en in videoclips als ‘Rosanna’ van Toto. Lees hier hoe hij haar een liefdesbrief op muziek schreef. Van mailen was nog geen sprake, hij maakte een opname en verzond die per boot. Nooit was het de bedoeling het op plaat uit te brengen, maar uiteindelijk werd het zijn grootste hit: ‘Right Here Waiting’. Als dat geen romantisch verhaal is…

Bocholt VV wint oefenwedstrijd

Zondag 7 januari 2018
Bocholt VV heeft een oefenwedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder gewonnen met 3-0. Aan de rust was de stand 2-0.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Vijftien zomereiken vernield

Zondag 7 januari 2018
In de Mariahofstraat in Beek (Bree) hebben vandalen vijftien zomereiken vernield. De bomen werden in november aangeplant door de Rotaryclub Bree-Bocholt en Natuurpunt.

Twee rijbewijzen ingetrokken

Zondag 7 januari 2018
Twee rijbewijzen ingetrokkenDe politie heeft gisteren van 16 tot 24 uur een verkeersactie gehouden in Bocholt, Meeuwen-Gruitrode, Bree en Kinrooi. 529 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Twee chauffeurs bliezen positief. Omdat het rijbewijs van één bestuurder niet geldig was, werd zijn auto in beslag genomen. Drie chauffeurs werden betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Reppel wint bij Gruitrode

Zondag 7 januari 2018
Reppel wint bij GruitrodeRC Reppel heeft deze namiddag Nevok Gruitrode verslagen. Uitslag: 0-1. Reppel blijft dan ook aan de leiding in Tweede Provinciale A.

Gelijkspel voor Kaulille

Zaterdag 6 januari 2018
Gelijkspel voor KaulilleKaulille FC heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen W.S. Linkhout. Kaulille staat zevende in de stand met 20 punten uit 15 wedstrijden.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: Vadig

Donderdag 4 januari 2018
Rudolphus Verdaasdonck en Alinda Kok, beiden uit Bocholt, hebben de bvba Vadig opgericht met zetel aan de Damburgstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600 euro.
Séverine en Suzanna Poelmans, beiden uit Bocholt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Séverine Poelmans opgericht met zetel aan de Driemorgenstraat. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1000 euro. Het gaat onder meer om een onderneming voor grafische designers, ontwerpen van publicitaire teksten en slogans, industriële vormgeving en webhosting.
Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Verpleegster op het matje

Woensdag 3 januari 2018
Verpleegster op het matjeHet Openbaar Ministerie heeft vandaag een jaar celstraf met uitstel gevorderd tegen een verpleegster uit Bree. Zij had een bejaarde rusthuisbewoonster 's avonds op het toilet geplaatst maar haar daarna vergeten in bed te leggen. De bejaarde vrouw viel voorover en kwam om door verstikking.Ze werd pas 'morgens gevonden. De feiten gebeurden in een rusthuis in Genk.  Het verdict in deze zaak valt op 31 januari. (PG)

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Jef Van Erum overleden

Woensdag 3 januari 2018
Jef Van Erum overledenZaterdag is Jef Van Erum overleden. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Lena Loos overleden

Woensdag 3 januari 2018
Zondag is Lena Loos overleden. Ze was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg.

Riena Willems overleden

Woensdag 3 januari 2018
Riena Willems overledenZondag is Riena Willems overleden, de echtgenote van Bert Schelmans. Zij was 62 jaar en gewezen leerkracht van het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
12
Festivalgangers veroordeeld voor drugsBoetes gaande van 160 tot 8.000 euro en werkstraffen of celstraffen van 3 maanden, grotendeels met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan acht festivalgangers die onder meer betrapt werden op de Beachparty in Bocholt en het Afro-Latino Festival in Bree. De betrokkenen moesten voor de rechter verschijnen omdat ze de aangeboden minnelijke schikking niet hadden betaald.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Belgische dinsdag

Dinsdag 2 januari 2018
Belgische dinsdagZoomOp de eerste dinsdag van het nieuwe jaar heeft de Jukeboxkalender het over ‘If It’s Tuesday, This Must Be Belgium’. De uitdrukking zal je bekender in de oren klinken dan de song van Nederpopzangeres Bojoura uit 1969. Ontdek hoe ons landje in dit liedje terechtkwam.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
2
12/01
ik wil de fam waelbers strekte wensen . Dit na aanleiding van de inbraak bij in huis.Ik HOOP DAT DIE genen heel veel plezier heeft met de spelcomputer. Het is wel heel zielig om die nu mee te nemen.
gabrielle van alphen
30/12
Voor BO GEUSENS een hele gelukkige verjaardag.Er is wel veel regen en wind,maar toch zijn we allemaal goed gezind.Tot deze avond BO!Dikke kussen van MOEKE.
Marielle Debacker
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt