Het overige nieuws

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht
1

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Mia Cox overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Mia Cox overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is dinsdag Mia Cox overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: zondag (17-18 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
2

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.
1
Leerlingen oefenen rijtechnieken inZoomDe leerlingen van 3PDMT van het Biotechnicum kregen een actief lesje praktijk tijdens het vak milieu. De verschillende rijtechnieken werden ingeoefend en de controleorganen werden besproken en bediend. Als voorbereiding op het G-rijbewijs, werden deze verschillende vaardigheden aangeleerd. Het aan- en afkoppelen van de machines stond ook op de planning. (foto Bioctechnicum).

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.
5
Kenneth Jonckers uit Bocholt en Kirsten Jonckers uit Bree hebben de vennootschap onder firma (VOF) Tuinwerken Jonckers opgericht met zetel aan de Lillerbaan in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen van tuinen en landschapsverzorging.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.
2

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Maria Thys overleden

Woensdag 14 maart 2018
Maria Thys overledenMaandag is Maria Thys overleden, de weduwe van Michel Schonkeren. Ze was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt, waarna gelegenheid tot begroeting bij Vanhove Uitvaartzorg..

'Zintuigenpark Weert' geopend

Woensdag 14 maart 2018
Vanmiddag is in Weert feestelijk het "Zintuigenpark Weert" geopend. In dat park staan de zintuigen horen, zien, ruiken, proeven en voelen centraal. Op iedere natuurbeleefplek wordt één zintuig geactiveerd en op de plek ‘Feest’ komen alle zintuigen samen. Het park nodigt jong en oud, mensen met en zonder een beperking, uit om gratis nieuwe ervaringen op te doen in een bosrijke omgeving. Het Zintuigenpark Weert ligt in het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man Weert, dat onderdeel is van het Grenspark Kempen~Broek. Zintuigenpark Weert

Jet Kinable overleden

Woensdag 14 maart 2018
Jet Kinable overledenMaandag is Jet Kinable overleden, de echtgenote van Omer De Blaere. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in aula "de Sprink" aan de Brogelerweg. Zaterdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille, waarna begroetingsmogelijkheid bij Vanhove Uitvaartzorg.

Fina Hollanders overleden

Woensdag 14 maart 2018
Fina Hollanders overledenZondag in in Achel de uit Kaulille afkomstige Fina Hollanders overleden, de weduwe van Willem Crijns. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
2

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.
1

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Alfonsine Simons overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Alfonsine Simons overledenIn rusthuis Den Boogerd in Eksel is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Alfonsine Simons overleden, de weduwe van Jan Plas. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot laatste groet. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Truike Thijs overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Truike Thijs overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige Truike Thijs overleden, de echtgenote van Eduard Geeraerts. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Sledderlo (Genk). Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.
2
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Reppel met 4-1 verloren op het veld van Louwel B. Winters scoorde het Reppelse doelpunt.
Handbal: zwaar verlies voor AchillesIn de BENE-League van het handbal is Achilles Bocholt, leider in die competitie, vanavond zwaar gaan verliezen bij het Nederlandse Herpertz/Bevo. Uitslag: 40-27.

Kaulille verliest van Hechtel

Zaterdag 10 maart 2018
Kaulille verliest van HechtelIn Derde Provinciale heeft Kaulille vanavond verloren van Hechtel. Uitslag: 0-2. Kaulille staat vijfde in de stand met 39 punten uit 25 matchen. RC Reppel ging 1-1 gelijk spelen op het veld van KFC Hamont 99. Reppel blijft aan de leiding met twee punten voorsprong op Eksel A.

660 woongelegenheden meer

Vrijdag 9 maart 2018
In 2017 waren er in Bocholt 6419 woongelegenheden. Dat zijn er 661 meer dan tien jaar geleden.

Bocholt klopt Sporting Hasselt

Vrijdag 9 maart 2018
Bocholt klopt Sporting HasseltIn een vooruitgeschoven wedstrijd is K. Bocholter VV vanavond gaan winnen bij Sporting Hasselt. Uitslag: 0-2. Bij de rust was het 0-1, na een kopbaldoelpunt van Lance Voorjans. Na rust scoorde Alessandro Bongiorno op voorzet van Elias Ramaekers.

Auto overkop in Weert

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
in Weert is vandaag een automobilist tegen een elektriciteitspaal gereden. De wagen ging overkop. De chauffeur van de wagen was aan het oefenen voor zijn vierde rij-examen. De wagen moest worden getakeld en de paal verwijderd.

Brand vernielt loods in Weert

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Een uitslaande brand heeft deze namiddag aan de Maaseikerweg in Weert een loods vernield. In de loods stonden Unimog-vrachtwagentjes gestald. Ze zijn wellicht allemaal vernield door het vuur. De brandweer kon de woning vrijwaren. Een oorzaak van de brand is niet bekend en er zijn ook geen gewonden gevallen.

Dieven stelen kachel

Donderdag 8 maart 2018
Uit een chalet aan de Roermondstraat in Bree is een pelletkachel gestolen. In een woning aan de Witte Torenstraat is een marmeren steen ontvreemd.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Vanaf de zomer gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport ook vliegen op Athene (Griekenland) en Bratislava (Slowakije). Om te beginnen komen er twee vluchten per week naar deze steden. Tegen de winter zijn drie wekelijkse vluchten voorzien. Dan start Ryanair ook met vluchten naar Agadir (Marokko) en Riga (Letland), en wordt het aantal vluchten op Faro, Lissabon en Sevilla uitgebreid.

Lieske Veestraeten overleden

Donderdag 8 maart 2018
Lieske Veestraeten overledenIn WZC De Voorzienigheid is gisteren Lieske Veestraeten overleden, de weduwe van Theo Clauwers. Ze was 90 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
1
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.
Straf gevraagd voor vluchtende chauffeurZes maanden cel: dat is de straf die het Openbaar Ministerie vorderde tegen een twintiger die in december vorig jaar in Bocholt op de vlucht sloeg voor de politie en die na een achtervolging in Helchteren kon ingerekend worden. Op een bepaald ogenblik ontwikkelde de dronken man een snelheid van 150 km per uur. Eind maart wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.
Grensgevallen
Fietser (70) overleden na ongevalEen 70-jarige man uit Nederweert is in de nacht van maandag of dinsdag overleden nadat hij maandag overdag in zijn woonplaats betrokken was bij een ongeval met een andere fietser. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee rond 14 uur op Strateris met elkaar in aanraking. De man viel hard op het wegdek en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Josée Knapen overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Josée  Knapen overledenZaterdag is Josée Knapen overleden, de weduwe van Raymond Janssens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (17.30-19 uur) bij uitvaartzorg Vanhove aan de Brogelerweg.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Winkeldief gebruikt geweld

Maandag 5 maart 2018
Winkeldief gebruikt geweldEen 33-jarige man die eind februari al gearresteerd werd na een winkeldiefstal is afgelopen vrijdag opnieuw opgepakt in de Bocholterstraat in Bree. Dit keer gebruikte hij ook geweld tegen een bediende. De Zonhovenaar komt in aanmerking voor meerdere winkeldiefstallen in verschillende gemeentes. Hij verbleef eind februari ook al een nacht in de cel na een winkeldiefstal in de Regenboogstraat in Bree. Toen kreeg hij enkele voorwaarden opgelegd en zou hij op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Tegen boom op middenberm

Zondag 4 maart 2018
Tegen boom op middenbermOp de 't Hasseltkiezel in Bree is gisteren een 32-jarige vrouw uit Bree gewond geraakt toen zij met haar auto tegen een boom op de middenberm belandde. Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Bocholterkiezel en de Sportlaan is een 47-jarige man uit Bree gewond geraakt.

Bocholt VV wint van Wijgmaal

Zondag 4 maart 2018
Bocholt VV wint van WijgmaalBocholter VV heeft deze namiddag Olympia Wijgmaal verslagen. Uitslag: 5-1, na doelpunten van Dieme (2), Odutayo (2) en Voorjans. Bij de rust was het al 3-0. Bocholter staat derde in de stand op zes punten van Thes Sp.
De 24-jarige G.N. uit Bocholt is met zijn auto geslipt en in de gracht beland. Het ongeval gebeurde gisteren op de Dilserbaan in Opoeteren (Maaseik).

Leer zeilen!

Zondag 4 maart 2018
Inwoners van Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek en Peer kunnen tegen een gunstig tarief leren zeilen op de Maasplassen in Kinrooi. Wie interesse heeft in het initiatief kan vrijblijvend langskomen tijdens het infomoment op donderdag 29 maart tussen 19u00 en 21u00 bij Sailcenter Limburg. Wie er die avond niet kan zijn, mag ook altijd info opvragen bij de sportdienst of Sailcenter Limburg (…) Het hele nieuwsbericht
Handbal: thuisverlies voor Achilles BocholtIn de BENE-League van het handbal heeft leider Achilles Bocholt vanavond thuis verloren van het Nederlandse OCI Lions. Uitslag: 29-31.

Thuisverlies voor Racing Reppel

Zaterdag 3 maart 2018
Thuisverlies voor Racing ReppelRacing Reppel heeft vanavond met 0-1 verloren van Achel VV. Reppel blijft aan de leiding met twee punten voorsprong op Eksel A. Kaulille FC versloeg SV Breugel met 3-1. In de stand staat Kaulille vierde met 39 punten uit 24 wedstrijden.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.

Mia Craewinkels overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Mia Craewinkels overledenDonderdag is Mia Craewinkels overleden, de weduwe van Michel Vermeulen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Vanhove.

Christ Savelkoul overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Christ Savelkoul overledenIn Meeuwen is donderdag de uit Bocholt afkomstige Christ Savelkoul overleden, de weduwnaar van Paula Heylen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Vanhove.
1
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
1
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Reppel

Donderdag 1 maart 2018
Aanwinst voor ReppelReppel heeft een speler aangetrokken voor komend seizoen. Er werd een overeenkomst bereikt met Thijs Martens van Bree-Beek.

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Antoine Gielkens overleden

Donderdag 1 maart 2018
Antoine Gielkens overledenIn Meeuwen is de uit Kaulille afkomstige Antoine Gielkens overleden, de echtgenoot van Thérèsa Beguin. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille.
1
24/02
Proficiat met je verjaardag van opa en oma Lille
Leon Clijsters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt