Het overige nieuws

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Hegge overleden

Donderdag 16 november 2017
Lieske Hegge overledenVandaag is de uit Hamont afkomstige Lieske Hegge overleden, de echtgenote van André Hendriks. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18.15-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.
9

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!
1

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.
3

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat u 't weet
Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

Christel Van Driel overleden

Woensdag 15 november 2017
Christel Van Driel overledenGisteren is Christel Van Driel overleden. Ze was 55 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 17u en 18.30u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
41

Jan Spaas overleden

Woensdag 15 november 2017
Jan Spaas overledenGisteren is Jan Spaas overleden, de echtgenoot van Marleen Bongers. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroetingsmoment: vrijdag tussen 19.30 en 21u. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
31

Nieuwe bvba: GDB Projects

Woensdag 15 november 2017
Glenn De Bleecker en Rebekka Coppens, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba GDB Projects opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen en parken; het maken en verkopen van trouwkleding en kledij in het algemeen én het organiseren van events en party's.
Minder autodiefstallen in de politiezoneIn de politiezone HANO zijn vorig jaar 18 auto's gestolen, 10 minder dan in 2015. Het aantal fietsdiefstallen daalde van 235 tot 166, het aantal bromfietsdiefstallen van 10 naar 5. Vorig jaar werden in de zone 56 inbraken in auto's gepleegd, 11 meer dan in 2015. Het aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen bedroeg vorig jaar 170, 9 meer dan het jaar tevoren. (Jaarverslag politie HANO).

Krulbollen voor mannen

Dinsdag 14 november 2017
Krulbollen voor mannenZoomVandaag werd er weer gekrulbold aan Catharinadal. Deelnemers waren mannen. Ze komen elke dinsdag dat oude spel spelen. Hou je van een uitdaging, wil je sociale contacten leggen, dan ben je zeker welkom. Als je de uitdaging wel wil aangaan, maar je kent het spel niet, dat is geen probleem, de mannen leren het je graag. Hoe meer mannen, hoe meer vreugde, zeggen ze bij De Kring. Dinsdag om 13.30u vindt er opnieuw een krulbolnamiddag plaats. En ook mannen zonder krullen zijn toegelaten!

Willy Van Samang overleden

Dinsdag 14 november 2017
Willy Van Samang overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Willy Van Samang overleden, de weduwnaar van Fienneke Vlassaks. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
11

Jeanne Willekens overleden

Dinsdag 14 november 2017
Jeanne Willekens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jeanne Willekens overleden, de weduwe van Antoon Caels. Ze was 95 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag tussen 18 en 19u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
13

Patrick van Gerwen overleden

Maandag 13 november 2017
Patrick van Gerwen overledenZoals gemeld is zaterdagochtend Patrick van Gerwen overleden, de echtgenoot van Suzan Verhoeven. Hij was 32 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme familiekring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
27

Sylvain Moors overleden

Maandag 13 november 2017
Sylvain Moors overledenIn Genk is vrijdag Sylvain Moors overleden, de echtgenoot van Rosa Spiga en de oprichter van de nv Tigro Industries. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

33

AVOC verslaat Marke-Webis

Maandag 13 november 2017
AVOC verslaat Marke-WebisZoomVT Marke-Webis - Avoc Achel: 0-3 (22-25, 18-25, 19-25)
AVOC startte set 1 met Verschueren, Bontje, Gabriel, Polman, van de Loo, Schouren en libero Brouns. Marke startte met : Vincart, Goethals, Van den Driessche, Vandecaveye Louis, Vandecaveye Lander, Dewyspelaere en als libero Nagels.
Geen van beide teams wilde een eerste nederlaag oplopen. Marke had het goede gevoel van de bekerwedstrijd tegen Menen nog in het hoofd en benen zitten, Achel wilde gewoon de eerste plaats veilig (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Meurkens overleden

Maandag 13 november 2017
Theo Meurkens overledenZaterdag is Theo Meurkens overleden, de weduwnaar van Kaat Van Helden. Hij was 93 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.
6

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Enorme fraude met mest in Nederland

Maandag 13 november 2017
Grensgevallen
In de Nederlandse regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg spannen veehouders, mestbedrijven en hun adviseurs samen bij de fraude met dierlijke mest. Dat meldt de Nederlandse krant NRC. Van de belangrijkste mesttransporteurs en -verwerkers in dit gebied is 64 procent veroordeeld, beboet of verdacht door de toezichthouder of het Openbaar Ministerie. Ook het advieskantoor dat de mestboekhouding voor veel van deze bedrijven bijhoudt, blijkt veroordeeld wegens mestfraude, net als het laboratorium dat namens de overheid veel mestmonsters controleert. Volgens de krant wordt in de twee regio's veel mest illegaal uitgereden op weiden en akkers, waardoor het grond- en oppervlaktewater vervuild raakt. Boeren werken samen met transporteurs en verwerkers om te dóen alsof ze de mest afvoeren. Op papier maken ze de mestboekhouding daarna kloppend.
1

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bertha de Wert overleden

Zondag 12 november 2017
Bertha de Wert overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Bertha de Wert overleden, de weduwe van Jean Rutten. Ze zou over twee weken 91 jaar worden. De afscheidsdienst en de begrafenisplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
9

Achel VV speelt gelijk

Zondag 12 november 2017
Achel VV speelt gelijkAchel VV heeft vandaag bij Turkse 3-3 gelijk gespeeld en staat vierde in de stand met 20 punten uit 11 matchen. Excelsior Hamont verloor met 2-5 van Kattenbos. In de rangschikking staat Excelsior na 11 wedstrijden achtste met 15 punten.

13.477 snelheidsovertredingen

Zondag 12 november 2017
De politiezone HANO heeft vorig jaar 13.477 snelheidsovertredingen vastgesteld. 144 bestuurders werden betrapt toen zij onder invloed van alcohol of drugs reden. Er werden 173 pv's uitgeschreven voor bellen aan het stuur en er werden 660 parkeerovertredingen vastgesteld. Er werden ook 40 onverzekerde voertuigen uit het verkeer geplukt. (Bron: jaarverslag politie HANO).

Achel B stunt tegen VC Geel

Zondag 12 november 2017
Achel B stunt tegen VC GeelZoomAVOC B - VC GEEL 3-2 (25-20; 18-25; 26-28; 25-16; 15-13)
Achel heeft de gasten uit Geel verslagen op karakter. Met vallen en opstaan wordt het niveau van de B-ploeg (foto) elke week getest. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes dan weer wel of net niet in elkaar. Tegen Geel werd er steeds naar het volgende moment gewerkt, wat enkele verrassende wendingen met zich meebracht. Vanaf set 3 mocht de net 17 jaar geworden Simon Jaeken zich opmaken voor een basisplaats. Hij zorgde met zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: gelijkspel voor KFC

Zaterdag 11 november 2017
De dames van KFC Hamont 99 hebben vandaag 3-3 gelijk gespeeld tegen Alken. Gaens van Alken en Sigi Van Hout van Hamont scoorden voor rust. Na rust weer Gaens en Van Hout. Sofie Baeten gaf KFC de 3-2 voorsprong maar het was weer Gaens de de bordjes gelijk hing.

KFC verslaat LHVV

Zaterdag 11 november 2017
KFC verslaat LHVVKFC Hamont 99 heeft vanavond Lindel-Hoeven VV verslagen. Uitslag: 4-0. Al na 10 minuten moesten de bezoekers verder met een man minder na een (terechte) rode kaart. De 1-0 van Sabri Zurel viel evenwel pas op 10 minuten vóór de koffie. De veer brak bij de bezoekers pas in de slotfase, waarin KFC uitliep met treffers van Brecht Geelen, Marnix Duisters en Nick Maes. KFC staat derde in de stand op drie punten van RC Reppel dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.
N.-Limburg boven in tuinaanlegwedstrijdZoomDe Noord-Limburgse tuinaanleggers hebben het goed gedaan in de wedstrijd "Limburgse Tuinaannemer van het jaar", die nu al voor het vijfde jaar op rij door de beroepsvereniging VBTL – Vereniging voor de Betere Tuinaanleggers in Limburg - werd georganiseerd. Dat bleek gisteravond bij de bekendmaking van de winnaars. En dat zijn:
Categorie – 250 m² • Gouden medaille – Jan Pepels tuinaanleg (Neerpelt) • Zilveren medaille – Ward Gielkens (…) Het hele nieuwsbericht
5

Daar is 'Glow' weer

Zaterdag 11 november 2017
Grensgevallen
Daar is 'Glow' weerZoomIeder jaar in november staat Eindhoven bol van lichtkunst tijdens de manifestatie "Glow". Dit jaar voor de 12de maal, van 11 t/m 18 november. "Glow" is een expositie in de openbare ruimte van zo’n 30 lichtkunstwerken van befaamde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtprojecten zijn met elkaar verbonden middels een wandelroute van ongeveer 6 km. Naast de lichtkunstprojecten en meerdere side-events staan er ook innovatieve unieke projecten, gemaakt door jonge talenten.
Het thema van 2017 is ‘The Source’. Het lichtkunstfestival is gratis toegankelijk, elke dag vanaf 18.30u. De bereikbare parkeergarages tijdens het evenement vindt u hier. Ook mooi om te kijken.
Grensgevallen
Het Amerikaanse koerierbedrijf UPS gaat in Eindhoven 130 miljoen euro investeren in een nieuw sorteer- en distributiecentrum. Twee kleinere locaties worden gesloten. De investering levert tegen eind volgend jaar, wanneer het centrum van start gaat, 200 nieuwe banen op. Het nieuwe complex wordt 2,7 ha groot, gaat meer dan 100 laad- en losplaatsen tellen en bijna 100 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Er zullen per uur ruim 29.000 pakketten gesorteerd kunnen worden.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

136 letselongevallen in 2016

Vrijdag 10 november 2017
In de politiezone HANO gebeurden er vorig jaar 136 letselongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 18 zwaar- en 152 lichtgewonden. (Bron: Jaarverslag politiezone HANO).
In Budel heeft de politie even voor de middag een man in de boeien geslagen die in Lommel op de vlucht was gegaan voor een controle. De man bestuurde een gestolen VW Transporter en vluchtte via Hamont-Achel naar Budel, achtervolgd door - naar later bleek - 6 Belgische en 4 Nederlandse politiewagens. In Budel kreeg de vluchtwagen een lekke band waarop de chauffeur de auto langs de weg achterliet en probeerde zich in de omringende tuinen te verstoppen. Hij werd ontdekt op aanwijzingen van buurtbewoners en vervolgens meegenomen naar het politiebureau van Maarheeze. 

Inbraak aan Dijk

Vrijdag 10 november 2017
Inbraak aan DijkOnbekenden hebben gisteren ingebroken in een woning aan de Dijk. Ze braken een raam aan de zijkant van de woning open om binnen te geraken. Het is niet bekend wat er weg is.

Vrouw en kind gewond bij botsing

Donderdag 9 november 2017
Op de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden een vrouw en een kind gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis was noodzakelijk.

Ecoduct over kanaal in Weert

Donderdag 9 november 2017
Er komt een ecoduct over de Zuid-Willemsvaart bij Weert. De brug moet het risico verkleinen dat dieren verdrinken. Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg maakte bekend dat er binnenkort een voorstel komt voor een dergelijke oversteekplaats voor dieren.

Vrouw betrapt op winkeldiefstal

Donderdag 9 november 2017
Vrouw betrapt op winkeldiefstalIn de Toleikstraat in Bocholt heeft de politie gisternamiddag een 21-jarige vrouw gearresteerd die samen met een man twee winkeldiefstallen had gepleegd. Toen het duo rond 16u30 een winkel in de Toleikstraat verliet, ging het alarm af. Het winkelpersoneel kon de vrouw op de parking tegenhouden. Politie CARMA kwam ter plaatse en trof bij haar meerdere goederen aan die afkomstig waren van twee verschillende winkels. De verdachte had bovendien verschillende voorwerpen op zak om het stelen van de goederen te vergemakkelijken. Bij een huiszoeking werden o.a. een gestolen portefeuille en een bivakmuts aangetroffen. De onderzoeksrechter heeft de vrouw aangehouden; naar de man wordt nog gezocht.
Het Open Winter Tennistornooi begint bij de Hamont Tennis Club op zaterdag 23 december en duurt t/m zondag 7 januari. Elk jaar nemen er tussen de 400 en 500 leden van een 30-tal verschillende clubs uit de omgeving aan deel. Men start rond de middag met de jeugd en vanaf ongeveer 17u met de volwassenen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen in de tennishal bij een drankje en/of een hapje. De nieuwe uitbaters Luc Fiten en Marina Gielen zullen U met veel plezier verwelkomen.

43 leefloners in Hamont-Achel

Dinsdag 7 november 2017
In Hamont-Achel genieten momenteel 43 inwoners van een leefloon. Dat zijn er 3 meer dan vorig jaar. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand onderzoeken.
1

Motorrijder gewond in Budel

Dinsdag 7 november 2017
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de oprit van de autosnelweg A2 in Budel is vanavond een motorrijder behoorlijk gewond geraakt. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De motor werd op de oprit aangereden door een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur werd niet gewond.

Van Zon in zee met Beliën

Dinsdag 7 november 2017
Het bedrijf Horeca Van Zon uit Hamont-Achel is voor de vernieuwing van zijn autopark in zee gegaan met BMW-dealer Beliën uit Neerpelt. In totaal gaat het om de levering van een 30-tal BMW's aan Van Zon. De sleutels van de eerste 17 exemplaren werden vrijdag overhandigd. (Med.)
1

Auto over de kop in Achel

Dinsdag 7 november 2017
Deze namiddag ging een auto over de kop in de Orchideeënlaan in Achel. Het ongeval gebeurde even na 15 uur.

Opnieuw defibrillator gestolen

Dinsdag 7 november 2017
In Hamont is een defibrillator gestolen. Dat gebeurde aan de Finse piste aan de Grote Haart. UPDATE Het is de tweede keer dat aan de Finse piste de defibrillator wordt gestolen. Een eerste keer gebeurde dat in september. Een defibrillator kan iemand, die getroffen is door hartfalen, weer te been helpen.

Anneke Stevens overleden

Dinsdag 7 november 2017
Anneke Stevens overledenVrijdag is Anneke Stevens overleden, de weduwe van Henri Scheepers. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (die uitzonderlijk om 12u begint) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroetingsmoment: vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
3

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)
Op de Winterdijkweg in Bocholt nam de politie zondagnamiddag een paard in beslag. Het paard stond in een weide, maar had er nauwelijks voedsel en zuiver drinkwater staan. Er was geen schuilstal of natuurlijke beschutting aanwezig. De weide zelf was bezaaid met uitwerpselen van het paard.
Het paard wordt tijdelijk opgevangen door het Vogel –en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.  De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd op de hoogte gebracht voor verdere opvolging.
2

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
KFC verliest, Achel en Excelsior winnenKFC Hamont 99 heeft vandaag verloren van leider Reppel. Uitslag: 2-0. Hamont staat vijfde in de stand met 18 punten uit 10 wedstrijden. Achel klopte Anadol met 3-0 en staat na 10 matchen vierde met 19 punten.. Excelsior Hamont won van Grote Brogel met 2-5. In de stand staat Excelcior achtste met 15 punten uit 10 wedstrijden.
Bekervolley: Achel verslaat BooischotZoomAVOC Achel heeft vanavond Booischot verslagen in de competitie voor de Beker van België. Uitslag: 0-3. Een verslag van Wim van Dooren: 
Booischot is voor Achel altijd een moeilijke verplaatsing. Deze club krijgt het altijd voor elkaar om een goed, jong en vooral een eigen opgeleid team tussen de lijnen te brengen. Zet daar met Michel Mariën nog een goede bezielde trainer bij en je hebt een goede mix en een geduchte tegenstander. Set 1 startte Achel met Verschueren, van (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak aan de Hees

Zaterdag 4 november 2017
Inbraak aan de HeesHet zal wel toeval zijn, maar onbekenden hebben zowel in Hamont-Achel als in Lommel aan de Hees een inbraak gepleegd in een woning. In Hamont-Achel werd daarbij binnen veel vernield, over Lommel zijn geen gegevens bekend.

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht
3

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de weekend-treinreizigers

Donderdag 2 november 2017
Komend weekend en ook de volgende 2 weekends in november is er geen treinverkeer tussen Lier en Antwerpen-Berchem wegens werken aan het spoor. Reizigers kunnen gebruik maken van een vervangende busdienst, waardoor de totale reistijd wel wat langer wordt.

Van Cranenbroek breidt uit in Budel

Donderdag 2 november 2017
Het familiebedrijf Van Cranenbroek wil de vestiging in Budel gaan uitbreiden. Er komt een nieuw hoofdkantoor en de winkeloppervlakte wordt uitgebreid van 11.365m² naar 19.300m². Het aantal parkeerplaatsen, dat nu vaak te weinig blijkt, zal worden vervijfvoudigd tot 1.090. De gemeenteraad van Cranendonck moet volgende week nog zijn goedkeuring geven aan het plan.
1
Hechtel wint beker N.-Limburg in B-reeksIn het voetbal heeft KFC Hechtel gisteren de finale van de Beker van Noord-Limburg gewonnen in de B-reeks. Hechtel klopte Exc. Hamont met 0-1. Kevin Peeters scoorde het enige doelpunt.

Inbraak in voetbalkantine

Donderdag 2 november 2017
Aan de Erkstraat in Kaulille is ingebroken in de voetbalkantine. Er zijn chips gestolen.

Woninginbraak in Stadswaag

Donderdag 2 november 2017
Woninginbraak in StadswaagEr is ingebroken in een huis aan de Stadswaag. Of de daders buit konden maken is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Herkol wint beker van N.-Limburg

Woensdag 1 november 2017
Herkol wint beker van N.-LimburgVoetbalclub Herkol heeft vanavond op het veld van Beek de beker van Noord-Limburg gewonnen. Het versloeg KFC Hamont99 met 5-1. De zege geeft volgend seizoen recht op deelname aan de competitie voor de Beker van België.
Grensgevallen
Bij een controle van het vrachtverkeer in Valkenswaard heeft de politie onder meer een Filipijnse vrachtwagenchauffeur betrapt die met een Poolse vrachtwagen reed maar geen chauffeurskaart had, waarvoor een boete van 43.000 euro werd opgelegd aan zijn werkgever. Tevens bleek dat het voertuig een kapotte remveer had en dat een luchtslang lek was. Er werd een maatregel opgelegd om de mankementen te herstellen en een chauffeur met een geldige chauffeurskaart over te laten komen om het voertuig op te halen.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).

Minder productie bij Nyrstar Budel

Woensdag 1 november 2017
De Nyrstar-fabriek in Budel heeft in het derde kwartaal van dit jaar 57.000 ton zink geproduceerd, 20% minder dan een jaar eerder. Dat was onder meer te wijten aan een gepland onderhoud en aan een explosie in de fabriek op 5 oktober. Daardoor lag de fabriek gedurende 15 dagen voor de helft stil, zo meldt het concern.
17/11
Beste Jef je denkt dat ik het niet kan weten; Maar ben het niet vergeten Proficiat met je 80 ste verjaardag op 19;11;2017
JOS VANEERDEWEGH
12/11
Toneelgroep Neem jee tijdDe kop is er vanaf. Proficiat aan alle spelers van toneelgroep 'Neem je tijd'.
Rudi Leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel