Het overige nieuws

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)
2

Voetganger aangereden op zebrapad

Vrijdag 12 januari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard is vanavond een man gewond geraakt toen hij op een zebrapad de weg overstak en door een auto werd aangereden. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Vier generaties, dank zij Amélie

Vrijdag 12 januari 2018
Vier generaties, dank zij AmélieZoomDe geboorte van Amélie op 15 oktober zorgde voor vier generaties in Hamont/Overpelt: Madeleine Stevens (80) uit Hamont, Carine Van Cranenbroek (56) uit Hamont, Ine Lemmens (29) en Amélie Vanbaelen uit Overpelt.
4
Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de finale van het tornooi van Hobart in Australië, dat ze vorig jaar op har naam schreef. In de halve finale versloeg ze de Britse Heather Watson met 6-4, 1-6 en 6-2. De wedstrijd duurde 1u45'. UPDATE Ook in het dubbelspel gaat Elise door, met haar tennispartner Demi Schuurs: ze versloegen vanmorgen Veronika Kudermetova en Aryna Sabalenka met 6-0, 5-7 en 10-7.

Bemiddelaar Bold failliet verklaard

Donderdag 11 januari 2018
De rechtbank van Koophandel heeft deze voormiddag bemiddelaar Bold uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 11 februari ingediend worden.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.
Drugsonderzoek legde netwerk bende blootZoomHet drugsonderzoek, waarover we gisteren berichtten naar aanleiding van de aanhouding van vier verdachten, heeft een groot netwerk blootgelegd waarbij ook de topman van de bende werd opgepakt. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt.
In onze provincie was de bende actief in Hamont-Achel, Neerpelt, Lommel en Tessenderlo. Ook in de Antwerpse Kempen en op verschillende locaties in Nederland waren er activiteiten. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Zonder te spelen - haar tegenstandster, Monica Niculescu (WTA-85), liet verstek gaan wegens een blessure - heeft Elise Mertens zich vandaag geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi van Hobart. Daarin neemt Elise het op tegen de Britse kwalificatiespeelster Heather Watson (WTA-74) .

Henriette Ras overleden

Donderdag 11 januari 2018
Henriette Ras overledenIn het ZOL in Genk is dinsdag Henriette Ras overleden, de weduwe van Pol Winters. Ze was 84 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19 en 20.30u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
9

Voor kandidaten-zeemeermin

Woensdag 10 januari 2018
Altijd al een zeemeermin willen zijn? Dan is dit nu je kans! In Zwembad De IJzeren Man in Weert start op woensdagmiddag 17 januari een gratis cursus zeemeerminzwemmen. Vanaf maandagavond 22 januari (18.30-19.15 uur ) leer je in 8 lessen het echte zeemeerminzwemmen. Meer informatie: www.zwembadweert.nl. Inschrijven: info[!]zwembadweert.nl.
1
Sinds maart 2014 moeten alle tractoren (+3.5T) die ook buiten de landbouw gebruikt worden jaarlijks verplicht gekeurd worden. Dat geldt dus ook voor tractoren die bijvoorbeeld in een carnavalsoptocht praalwagens trekken. De lokale politie HANO heeft dat vandaag nog eens in herinnering gebracht, nadat er vorig jaar vlak voor een carnavalsstoet verschillende pv's werden opgesteld.
 

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Elise Mertens verder in Hobart

Woensdag 10 januari 2018
In het dubbelspel in het tornooi van Hobart in Australië gaat Elise Mertens door naar de halve finales. Samen met de Nederlandse Demi Schuurs was ze te sterk voor Alison Van Uytvanck en de Duitse Anna-Lena Friedsam.

Alfons Spaas overleden

Woensdag 10 januari 2018
Alfons Spaas overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Alfons Spaas overleden, de echtgenoot van Gerda Vanhout. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Hamont.
1

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.
2
Nieuwjaarsreceptie bij de BüsselkesZoomOp de eerste zondag na Nieuwjaar was er de nieuwjaarsreceptie van buurtvereniging “De Büsselkes“. Alle buren werden uitgenodigd en verwend met een (fruit)jenevertje, een biertje of een warme kop soep. En om de koude te trotseren was er brood met spek. Dit jaar bestaan de Büsselkes 30 jaar en dat zal gevierd worden met een groot zomerfeest!
Grensgevallen
Bij Philips Lighting in Eindhoven worden 118 van de ruim 350 banen in de researchafdeling geschrapt. Het bedrijf heeft een bericht van Eindhovens Dagblad in die zin bevestigd. Volgens een mededeling van het bedrijf is de maatregel noodzakelijk om de afdeling "efficiënter en meer toegespitst" te maken.

Jan Cornelissen overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Jan Cornelissen overledenZondag is Jan Cornelissen overleden, de weduwnaar van Astrid Vandervelden. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers.
10

Jos Tops overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Jos Tops overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jos Tops overleden, de echtgenoot van Mientje Van der Vorst. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag tussen 18.30u en 19.30u bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
31
Elise Mertens heeft zich afgelopen nacht geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Hobart (Australië). Ze versloeg de 21-jarige Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-71) na 1 uur en 27 minuten met 6-4 en 6-4.
Elise won ook haar wedstrijd in het dubbelspel, samen met Demi Schuurs. In de eerste ronde waren ze met 6-2 en 6-4 te sterk voor Mona Barthel (WTA D-250) en Magda Linette (WTA D-145). In de kwartfinale nemen  Mertens & Schuurs het op tegen de Belgisch-Duitse tandem Van Uytvanck & Friedsam.

Sylvain Van Werde overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Sylvain Van Werde overledenGisteren is is de uit Achel afkomstige Sylvain Van Werde overleden, de echtgenoot van Christine Moors. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Achel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
4

Lange drumsolo

Dinsdag 9 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Lange drumsoloZoomHet is vandaag 37 jaar geleden dat de Amerikaanse jazzdrummer Cozy Cole overleed. Hij zat achter de trommels bij tal van beroemdheden, maar gaat de geschiedenis in voor een uitzonderlijke prestatie in het Expo-jaar 1958. Hij had tegelijk hits met ‘Topsy’ en ‘Topsy II’, die op eenzelfde single stonden. Vooral het tweede deel werd een groot succes, hoewel dat eigenlijk een langgerekte drumsolo was. Het verhaal achter dit unicum kunt u hier lezen. 
Grensgevallen
Op de IJzeren Rijn tussen Hamont en Weert gaan vanaf deze maand wekelijks 1 tot 2 extra goederentreinen rijden. Een goederenvervoerder deed een aanvraag voor maximaal tien treinen per week op dit traject. De Nederlandse ProRail verwacht dat het in de praktijk wekelijks om één tot twee treinen zal gaan, die nu al vanuit Sittard/Geleen via Eindhoven naar Rotterdam rijden. Om het spoor te ontlasten gaan deze treinen nu over een deel van het traject van de IJzeren Rijn rijden.

Nieuwjaarsborrel Den Holdert

Maandag 8 januari 2018
Nieuwjaarsborrel Den HoldertZoomIn een gezellig ingerichte tent werden door de talrijk opgekomen buren van Den Holdert weer de mooiste wensen uitgedeeld. Gestart met een receptie en daarna lekkere hotdogs en drank werd het jaar goed ingezet! (Ingez.)
Nieuwjaarsborrel wijkwerking 'De Hoek'ZoomOndanks het gure weer ging gistermorgen de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel van Wijkwerking De Hoek toch door. Om de kou te ontlopen dook iedereen het tentje in, het was een gezellige drukte. In het totaal kwamen er toch wel weer een 90-tal wijkbewoners langs om de beste wensen met de wijk te delen, zegt voorzitter Albert Joosten.

Driekoningen op de Binnenheide

Maandag 8 januari 2018
Driekoningen op de BinnenheideZoomZaterdag, Driekoningen, kwamen de koningen op bezoek tijdens de nieuwjaarsdrink van buurtvereniging "De Binnenheide”. De kinderen deelden cakejes uit, en in één van deze cakejes zat een boon verstopt. Met het gevolg dat een buurtbewoner tot Koning werd gekroond. De nieuwjaarswensen gingen rond en het werd weer een gezellige avond voor alle aanwezigen. (Ingez.)

Omleiding op Kettingbrugweg

Maandag 8 januari 2018
Vandaag is een aannemer begonnen met werken aan de Kettingbrugweg in Kaulille. Die weg is afgesloten voor het verkeer. Zonder problemen en mits goed weer, verwacht men dat de werken na vier maanden voltooid zullen zijn. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Lozen.

AVOC verslaat Walhain

Maandag 8 januari 2018
AVOC verslaat WalhainZoomWalhain-AVOC 0-3 (18-25,15-25, 18-25)
Opstelling Achel: Verschueren, Van de Loo, Bontje, Schouren, Polman, Gabriel Libero: Brouns. Kwamen in: Verhees, De Greef.
Achel kon een eerste kloof maken bij 5-10 in set 1 op de service van Polman. Het goede blok en aanvalswerk van Achel maakten dat het de eerste set relatief vlot kon binnenhalen.
Ook in defence en receptie draaide Achel onder leiding van Brouns in set 2 op volle toeren. Halfweg de set kwamen Verhees en De (…) Het hele nieuwsbericht

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Liefdesbrief op muziek

Maandag 8 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Liefdesbrief op muziekZoomOp deze dag in 1989 trouwde Richard Marx met Cynthia Rhodes, een actrice en danseres die te zien was in films als ‘Flashdance’ of ‘Dirty Dancing’ en in videoclips als ‘Rosanna’ van Toto. Lees hier hoe hij haar een liefdesbrief op muziek schreef. Van mailen was nog geen sprake, hij maakte een opname en verzond die per boot. Nooit was het de bedoeling het op plaat uit te brengen, maar uiteindelijk werd het zijn grootste hit: ‘Right Here Waiting’. Als dat geen romantisch verhaal is…

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Achel VV - KFC Hamont99 2-0

Zaterdag 6 januari 2018
Achel VV - KFC Hamont99 2-0ZoomAchel VV heefy vanavond KFC Hamont99 geklopt met 2-0. Die stand was al bij de rust bereikt. Achel staat tweede in de rangschikking met 31 punten uit 16 wedstrijden. Hamont staat zevende met 23 punten uit evenveel wedstrijden. UPDATE Een verslag van Jochen Heyligen: Ondanks de koude was het een sfeervolle derby voor de talrijk opgekomen toeschouwers, en die zorgde meteen ook dat de laatste vuurpijlen van Nieuwjaar nog de lucht invlogen. Meteen ook vuurwerk op het veld toen in minuut 1 Achel uitpakte met een snedige aanval die door spits Bert Cochet werd afgewerkt: 1-0.
Het was duidelijk dat de drang naar een overwinning bij Achel groot was. Hamont kwam er moeilijk uit en moest het spel ondergaan. Toen Achel het tempo wat liet zakken kregen ook de bezoekers mogelijkheden. Dieter Bollen kreeg voor Hamont de beste kans toen hij de doelman omspeelde, maar de hoek was uiteindelijk te scherp geworden en de bal belandde in het zijnet.
De thuisploeg kon voor de pauze de score verdubbelen na een mooi doelpunt van de hardwerkende spits Florin Theuwis.
In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Hamont99 probeerde wel, maar de thuisploeg hield alles goed gesloten achteraan. De stand bleef 2-0 en zo bleven de 3 punten in Achel.
Met deze overwinning schrijft Achel VV overigens geschiedenis, want dit was de eerste maal dat ze een derby tegen K.FC Hamont op de nieuwe accommodatie De Siggert konden winnen. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: Agro Hamont

Donderdag 4 januari 2018
Stefan Schuurmans en Christine Lipkens, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Agro Hamont opgericht met zetel aan de Bosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in zaad- en pootgoed, bloemen en planten, veevoeders en brandstoffen én kleinhandel in vlees van gevogelte, teelaarde, humus en kunstmeststoffen.
3
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag voedingszaak Lisa Van Cauter uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 4 februari ingediend worden.
Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Ben Lenaerts trainer Achel VV

Woensdag 3 januari 2018
Ben Lenaerts trainer Achel VVBen Lenaerts zal volgend seizoen tweede provincialer Achel VV trainen. Lenaerts speelt nu nog bij eerste provincialer R. Peer.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Riena Willems overleden

Woensdag 3 januari 2018
Riena Willems overledenZondag is Riena Willems overleden, de echtgenote van Bert Schelmans. Zij was 62 jaar en gewezen leerkracht van het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
12
Festivalgangers veroordeeld voor drugsBoetes gaande van 160 tot 8.000 euro en werkstraffen of celstraffen van 3 maanden, grotendeels met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan acht festivalgangers die onder meer betrapt werden op de Beachparty in Bocholt en het Afro-Latino Festival in Bree. De betrokkenen moesten voor de rechter verschijnen omdat ze de aangeboden minnelijke schikking niet hadden betaald.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Belgische dinsdag

Dinsdag 2 januari 2018
Belgische dinsdagZoomOp de eerste dinsdag van het nieuwe jaar heeft de Jukeboxkalender het over ‘If It’s Tuesday, This Must Be Belgium’. De uitdrukking zal je bekender in de oren klinken dan de song van Nederpopzangeres Bojoura uit 1969. Ontdek hoe ons landje in dit liedje terechtkwam.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
2
14/01
Ward wat vliegt de tijd he proficiat met je verjaardag vriend
mama,papa,Emma,Gert Ashley,noppes en Sam
10/01
gerrit kissen gefeliciteerd met jou verjaardag doe er nog wat jaren bij.
jan en mia Zentjens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel