Het overige nieuws

De voorstelling ‘Roeland groet de dingen’, die aanvankelijk zou doorgaan op zaterdag 21 april, wordt verplaatst naar zaterdag 22 september. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Wie echter een terugbetaling wenst, moet via e-mail naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, ticketnummers en rekeningnummer doorsturen naar uitpunt[!]hamont-achel.be en dit voor 3 april 2018. Je kan tijdens de openingsuren ook terecht bij de balies van het UiTpunt Hamont of Achel om de gevraagde gegevens achter te laten.
Lezing Sabine De Vos over CuninaZoomCunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVoor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht
3
Grensgevallen
In de Leenderheide hebben everzwijnen gisteren een jogger en zijn hond aangevallen. De hond werd daarbij zwaar toegetakeld. Hij moest door een dierenarts behandeld worden. De jogger bleef ongedeerd.

Jo Verhees overleden

Maandag 19 maart 2018
Jo Verhees overledenOp 15 maart overleed Jo Verhees. Hij was 30 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Hamont waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
12

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

KFC verslaat Lindel-Hoeven

Zondag 18 maart 2018
KFC verslaat Lindel-HoevenKFC Hamont 99 is deze namiddag gaan winnen tegen en in Lindel-Hoeven. Uitslag: 0-1. KFC Hamont staat na 26 wedstrijden vijfde met 41 punten. Exc. Hamont verloor met 2-1 van Kattenbos. Excelsior staat 7de, met 36 punten uit 25 wedstrijden.

Thieu Symkens overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Thieu Symkens overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Thieu Symkens overleden, de weduwnaar van Christina Emmers. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij begraven op de begraafplaats van Neerpelt, na een afscheidsdienst in besloten kring in funerarium Severens in Overpelt.
1
Grevenbroekers wandelden in KruishoutemZoom31 Grevenbroekers trokken naar Kruishoutem voor een bezoek aan de eiergemeente. De wandeling heette alvast 'De Guldeneitocht' en leerde de deelnemers onder meer de heuvelrij op het grondgebied van Kruishoutem kennen; die heuvels vormen de scheiding tussen Scheldevallei en Leievallei en worden beschouwd als grensgebied van de Vlaamse Ardennen. Het dorp heeft verschillende toeristische troeven: kastelen, een molen, een uitkijktoren, meerdere natuurgebieden en vele eeuwenoude hoeves. Na de wandeling kregen de Grevenbroekers elk twee spiegeleieren met brood aangeboden. Samen met een lekker streekbiertje was de kou die ze getrotseerd hadden snel vergeten!

Achel klopt Turkse FC

Zaterdag 17 maart 2018
Achel klopt Turkse FCAchel VV heeft vanavond Turkse FC verslagen. Uitslag: 4-0. Achel VV behaalde 45 punten in 24 wedstrijden.
Inschrijvingskiosken in MariaziekenhuisZoomMaandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).
1

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht
1

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.
1

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.
5

'Glamour night' bij AVOC

Donderdag 15 maart 2018
Op zaterdag 31 maart organiseert volleybalclub AVOC voor de tweede keer haar glamour night. Dat gebeurt die dag vanaf 20.30u in het Michielshof in Achel. In voorverkoop kosten tickets 10 euro, aan de kassa zelf 15 euro. Nieuw dit jaar is dat een deel van de opbrengst geschonken zal worden aan een goed doel: de St.-Vincentiusvereniging in Hamont-Achel, die wekelijks instaat voor de voedselbedeling aan minderbedeelden in de gemeente. Een tafel voor de gala-avond reserveren kan tot 20 maart bij davids.eric1[!]gmail.com.

Anna Schols overleden

Donderdag 15 maart 2018
Anna Schols overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Anna Danny Schols overleden, de echtgenote van Denis Wagemans. Ze was 71 jaar. Zaterdag is er om 14u een afscheidsdienst in de aula van het Boskerkhof. Begroeting: vrijdag (19u-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
11
De lezing van Fleur van Groningen – die gepland stond op vrijdag 16 maart 2018 – is geannuleerd, zo meldt het UiTpunt. De columniste liet vandaag verstaan dat zij wegens ziekte niet aanwezig kan zijn. De organisatie gaat nu op zoek naar een nieuwe datum voor de lezing "Leven zonder filter". Meer info daarover volgt begin volgende week.
Wie een ticket kocht voor de lezing van aanstaande vrijdag en een terugbetaling wenst, wordt verzocht via e-mail naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.
2

Pater Laurent Janssen overleden

Donderdag 15 maart 2018
Pater Laurent Janssen overledenDinsdag is pater Laurent Janssen, salvatoriaan, overleden in het Sint-Jan Berchmanstehuis. Hij was 88 jaar en tot 2006 missionaris in Congo. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het klooster. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
2

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.
Hond vastgebonden aan lantaarnpaalZoomDe politie van Cranendonck en Heeze-Leende heeft een hond aangetroffen die vastgebonden was aan een lantaarnpaal. Het dier, dat de hele nacht in de kou moest doorbrengen, is opgehaald door een dierenambulance. De politie is inmiddels op zoek naar de eigenaar van de hond.
10
Brits regiment bezoekt Noord-LimburgZoomOp woensdag 21 maart brengt een groep militairen van het Britse Lincolnshire Regiment, dat deelnam aan de bevrijding van de regio in september 1944 in het kader van de Operatie Market Garden, een bezoek aan Noord-Limburg. Zelfs een veteraan van die operatie, John Blood, neemt deel aan deze herdenkingstocht die het regiment van Normandië naar Duitsland brengt.
Die woensdag om 12u30 brengen de Britten hulde aan hun gevallen makkers op het Brits kerkhof in Leopoldsburg. Om 14u (…) Het hele nieuwsbericht
1

'Zintuigenpark Weert' geopend

Woensdag 14 maart 2018
Vanmiddag is in Weert feestelijk het "Zintuigenpark Weert" geopend. In dat park staan de zintuigen horen, zien, ruiken, proeven en voelen centraal. Op iedere natuurbeleefplek wordt één zintuig geactiveerd en op de plek ‘Feest’ komen alle zintuigen samen. Het park nodigt jong en oud, mensen met en zonder een beperking, uit om gratis nieuwe ervaringen op te doen in een bosrijke omgeving. Het Zintuigenpark Weert ligt in het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man Weert, dat onderdeel is van het Grenspark Kempen~Broek. Zintuigenpark Weert

Fina Hollanders overleden

Woensdag 14 maart 2018
Fina Hollanders overledenZondag in in Achel de uit Kaulille afkomstige Fina Hollanders overleden, de weduwe van Willem Crijns. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
2

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.
1

Leven zonder filter

Dinsdag 13 maart 2018
Tijdens haar lezing ‘Leven zonder filter’ geeft Fleur van Groningen vrijdagavond om 20.15u in de bibliotheek van Hamont een ontroerend eerlijk relaas over hoe het is om hoogsensitief te zijn. De Vlaamse columniste en cartooniste spreekt er openhartig en met zelfrelativering over de zoektocht naar haar gebruiksaanwijzing. Hoe ze ontdekte dat ze hoogsensitief is en zich daar aanvankelijk tegen verzette uit schrik voor labels en vooroordelen. Tot ze ondervond dat de eigenschap naast (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Ann Boonen overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Ann Boonen overledenGisteren is in Hechtel de uit Hamont afkomstige Ann Boonen overleden. Zij was 43 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).
9
Morgen/woensdagavond om 19.30u kan men in de Dommelhof-schouwburg gaan kijken naar ‘Het jaar van de meikever’, een theaterstuk van en door René Swartenbroekx en Lut Bruggen. Vragen en gevoelens over de laatste levensperiode zijn moeilijk, omdat ze raken aan het ongrijpbare van leven en dood. Vaak denken mensen: ‘Ze zullen wel weten wat ik wil als het zo ver is’. Maar zo kunnen er gemakkelijk misverstanden ontstaan. Nu al denken, spreken en beslissen over de zorg die je wil, mocht je ernstig ziek worden: dát is vroegtijdige zorgplanning.De toegang morgenavond is gratis.
Grensgevallen
De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD heeft beslag gelegd op paarden, stallen en bankrekeningen van de in Monaco residerende Spaanse springpaardenhandelaar José Javier Salvador Torreguitart (47), die aan de Abdijweg in Valkenswaard, nabij de Achelse Kluis, een groot stallencomplex voor springpaarden heeft laten bouwen. De Spanjaard wordt verdacht van het witwassen van 4 miljoen euro aan crimineel verworven geld. Daarbij zou hij geholpen zijn door een 66-jarige Rotterdammer die de rechterhand zou zijn van de eerder veroordeelde drugsbaron Janus van Wesenbeeck.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.
2
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Beringen met 3-4 verloren van Hamont.

Volleybal: AVOC verslaat Genk

Zondag 11 maart 2018
Volleybal: AVOC verslaat GenkVolleybalclub AVOC Achel is gisteravond bij Wara Genk gaan winnen met 1-3 (21-25, 17-25, 25-22, 18-25). In de stand van Liga B prijkt AVOC comfortabel aan de leiding met 60 punten, na 21 gewonnen wedstrijden op 21. UPDATE Een verslag van Wim van Dooren:
Verplaatsingen naar Genk waren altijd al lastig. Zelfs al stond AVOC in de rangschikking ver voor, de enige Limburgse derby blijft een vervelende verplaatsing.
AVOC startte de eerste set met (…) Het hele nieuwsbericht
Gelijkspel Excelsior, winst Achel VVExcelsior Hamont is deze namiddag thuis tegen Grote Brogel niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. In de stand staat Exelcior zevende met 36 punten uit 24 matchen. Achel VV ging bij FC Anadol winnen met 0-3 en staat derde in de stand op vier punten van leider Reppel.

KFC Hamont - Reppel 1-1

Zaterdag 10 maart 2018
KFC Hamont - Reppel 1-1KFC Hamont 99 heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen RC Reppel, de leider in Tweede Provinciale A. In de stand staat KFC Hamont 99 vijfde met 38 punten uit 25 matchen.

Ruim 500 woongelegenheden meer

Zaterdag 10 maart 2018
In Hamont-Achel waren er vorig jaar 6191 woongelegenheden. Dat zijn er 564 meer dan tien jaar geleden toen er 5627 waren.

Poging tot overval in Budel

Vrijdag 9 maart 2018
Grensgevallen
Aan de Dr. Kuyperstraat in Budel hebben twee gewapende mannen vanmiddag een overval willen plegen op een woning, maar dat is mislukt: ze werden verjaagd door de bewoonster. De politie is op zoek naar de 2 daders (Oostbloktypes volgens burgernet, zegt de politie) rond de 35 jaar. Er zijn geen gewonden gevallen. De daders zijn gevlucht in de richting van de Taxandrialaan. Een van hen draagt een blauwe trainingsbroek met rode streep en mogelijk dragen ze elk een muts.
Gisteren hebben de drie Noord-Limburgse politiezones een verkeersactie rond zwaar vervoer gehouden. In totaal werden daarbij 1421 voertuigen gecontroleerd op drie plaatsen.
In Overpelt werden 21 vrachtwagens en 13 auto's gecontroleerd. Dat leidde tot 6 onmiddellijke inningen ter waarde van 3450 euro en 2 PV's verzekering en rijbewijs. In Lommel leverde de controle van 18 vrachtwagens en 5 auto's 3 onmiddellijke inningen ter waarde van 465 euro op, en 3 PV's (rijbewijs/ sturen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Truda Evers overleden

Donderdag 8 maart 2018
Truda Evers overledenGisteren overleed de uit Hamont afkomstige Truda Evers, de weduwe van Arnold Grobben. Zij was 90 jaar en wordt dinsdag in Neerpelt begraven na het afscheid (14 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
4

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Vanaf de zomer gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport ook vliegen op Athene (Griekenland) en Bratislava (Slowakije). Om te beginnen komen er twee vluchten per week naar deze steden. Tegen de winter zijn drie wekelijkse vluchten voorzien. Dan start Ryanair ook met vluchten naar Agadir (Marokko) en Riga (Letland), en wordt het aantal vluchten op Faro, Lissabon en Sevilla uitgebreid.

Station Eindhoven vernieuwd

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Donderdag 22 maart wordt het vernieuwde station van Eindhoven officieel geopend. De renovatiewerken hebben vijf jaar geduurd. Het station heeft een metamorfose ondergaan en een geheel nieuwe reizigerspassage gekregen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is de monumentale status van het gebouwd juist versterkt. De nieuwe passage is 13 meter breed waardoor de stationscapaciteit is verdubbeld. In de passage zijn extra trappen, roltrappen en liften aangebracht.

Nieuwe bvba: SBHZ

Donderdag 8 maart 2018
Bart Cresens uit Overpelt en Stijn Lauwers uit Hamont-Achel hebben de bvba SBHZ opgericht met zetel aan de Tielenstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van bedrijfsvoering en vastgoedontwikkeling.
In het kader van de mogelijke reactivering van de IJzeren Rijn werken Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen aan een samenwerkingsovereenkomst rond mobiliteit en verkeersstromen tussen de Vlaamse havens en Noordrijn-Westfalen. Beide regio’s willen een politiek drielandenoverleg waar ook de federale regering, de Nederlandse regering en de Duitse Bondsregering bij betrokken worden. Dat hebben Vlaams minister Ben Weyts en zijn collega uit Noordrijn-Westfalen, Hendrik Wüst, vandaag (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

Rob Keeris overleden

Woensdag 7 maart 2018
Rob Keeris overledenOp zijn 70ste verjaardag is maandag in Overpelt Rob Keeris overleden, de echtgenoot van Hermine van Heeswijk. Maandag om 14u is er een afscheidsviering in de Transistorstraat 3 in Hamont.
1

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.
Grensgevallen
Er komt een zonnepark met 170.000 zonnepanelen op de gesloten gauthietbekkens van Nyrstar in Budel. Dat hebben Nyrstar en de provincie Nederlands-Limburg vandaag bekendgemaakt. Het zonnepark, 60 ha groot, kost ongeveer 36 miljoen euro en moet jaarlijks 48 miljoen kilowattuur stroom opleveren. Dit staat gelijk aan het energiegebruik van 16.000 huishoudens. 

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Jos Leijssen overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Jos Leijssen overledenIn het Z.O.L. in Genk is zaterdag Jos Leijssen overleden, de echtgenoot van Lisette Ieven. Hij was 71 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: vrijdag (19-21u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
30

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 
Alcoholactie: rijverbod van 3 en 6 uurPolitiezone HANO heeft afgelopen weekend een alcoholactie gehouden op vier plaatsen in de zone. Honderd chauffeurs moesten een ademtest ondergaan: één chauffeur moest zijn auto drie uren aan de kant laten staan, vier anderen liepen een rijverbod van zes uren op. Tijdens de actie is ook een bestuurder betrapt die over geen rijbewijs bleek te beschikken.
AVOC-heren U19 naar finale Beker van LimburgZoomSparvoc Lanaken - AVOC: 0-3 (19-25, 25-27, 17-25)
Gisteren hebben de U19 van Avoc een uitstekend resultaat neergezet door in Lanaken te winnen van KVC Sparvoc Lanaken-Briegden. Coach Yvo Simons speelde 3 sets met de basis 6: Jonas Van Moorsel (SV nr1), Simon Jaeken (Opp nr9), Wout Van Moorsel (H/R nr8 ), Gianni van der Aa (H/R nr5 ), Pieter Boonen (M nr11) en Yirko Cuyvers (M nr13). Eind set 3 waren er nog invalbeurten voor Michiel Vanderhenst (nr7), Robbe Schmidt (nr17) en Bo Draaijer (nr2). (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Schuurmans overleden

Maandag 5 maart 2018
Marcel Schuurmans overledenGisteren is Marcel Schuurmans overleden, de echtgenoot van Suzanne Kauffmann en de vroegere uitbater van het Michielshof in Achel. Hij was twee weken geleden 69 jaar geworden. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
66
Vrouw (26) gewond bij verkeersongevalBij een verkeersongeval aan de Kiekoet is vanmorgen rond 8u een autobestuurster van 26 jaar uit de gemeente lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen haar auto begon te slippen en tegen een boom terechtkwam.

Gerda Cremers overleden

Maandag 5 maart 2018
Gerda Cremers overledenOp 1 maart overleed de uit Hamont afkomstige Gerda Cremers, de weduwe van Henri Van de Weyer. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.
1

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Exc. Hamont

Zondag 4 maart 2018
Gelijkspel voor Exc. HamontExc. Hamont is vandaag 3-3 gelijk gaan spelen op het veld van KVV Heusden-Zolder. In de stand staat Exc. Hamont na 23 wedstrijden zevende met 35 punten.
De trein is altijd een beetje reizen, was een van de slogans van de NMBS vroeger. Een andere was: "Zat u nu maar in de trein, hé!" ; die affiche werd opgehangen langs wegen waar er altijd veel file stond. Dezer dagen is treinreizen meer een avontuur. Dat bewijst ook Gert Cuppens in deze column op zijn blog "Noord-Limburg wil betere treinverbindingen": "Recht op korting van de NMBS"

AVOC wint van Marke

Zondag 4 maart 2018
AVOC wint van MarkeZoomAVOC Achel - Marke 3-0 (25-23, 25-18, 25-21)
Achel startte met Verschueren, Bontje, Gabriel, Van de Loo, Polman, Schouren en als libero Brouns. Set 1 startte zoals verwacht, een super gemotiveerd Marke dat al zijn troeven meteen liet zien. Veel power in de aanval, veel risico aan de opslag, goed en fanatiek verdedigend werk. AVOC had het er vanaf de start een moeilijk mee. Het puntenverloop ging gelijk op. Goede, mooie lange rally´s volgden elkaar op. De eerste TTO viel op 8-7. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijeenkomst politieraad

Zondag 4 maart 2018
Bijeenkomst politieraadOp dinsdag 13 maart om 17.30u komt de politieraad samen in het gebouw van de politiezone in de Energiestraat in Neerpelt. Iedereen kan de openbare zitting bijwonen. Het gaat onder meer om enkele kennisgevingen van de gouverneur, enkele aankopen en de voorstelling van de jaarcijfers 2017.

Achel VV verslaat leider Reppel

Zaterdag 3 maart 2018
Achel VV verslaat leider ReppelAchel VV is vanavond gaan winnen bij Racing Reppel, de leider in Tweede Provinciale A. Uitslag: 0-1. Achel VV staat derde in de stand op drie punten van leider Reppel. KFC Hamont99 versloeg Eksel A, de tweede in de stand in Tweede Provinciale A. Uitslag: 2-0. Voor KFC scoorden de invallers Marnix Duisters en Liam Peeters. Hamont 99 staat vijfde met 37 punten uit 24 wedstrijden.

Pascale Janssens overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Pascale Janssens overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Pascale Janssens overleden, de echtgenote van Johan Hulsbosch. Ze was vorige maand 48 jaar geworden. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont, waarna gelegenheid tot groeten en condoleren bij Vanhove Uitvaartzorg, Brogelerweg 24 in Bocholt.
45
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.
Grensgevallen
Burgemeester de Wijkerslooth van Cranendonck heeft besloten een gedeelte van de bedrijfsgebouwen aan de Horriken 1 in Maarheeze tot 22 augustus te sluiten nadat bij een brand een hennepkwekerij was aangetroffen. 
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
1
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Nieuwe bvba: Talmisa

Donderdag 1 maart 2018
Franciscus van den Heuvel uit Hamont-Achel en en Thomas van den Heuvel uit Paal hebben de bvba Talmisa opgericht met zetel aan de Schaffensesteenweg in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer medisch vervoer, hulpposten op evenementen, verpleegkundige activiteiten, las- en metaalwerken en uitbating van een drank- en/of eetgelegenheid.

Ans Weijermans overleden

Donderdag 1 maart 2018
In WZC Sporenpark in Beringen is vandaag Ans Weijermans overleden. Ze was 87 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
1

Lieske Duysters overleden

Donderdag 1 maart 2018
Lieske Duysters overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Lieske Duysters overleden, de weduwe van Zjang van Langendonck. Ze was 86 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting:maandag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
24

Harrie Driesen overleden

Donderdag 1 maart 2018
Harrie Driesen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Harrie Driesen overleden, de echtgenoot van Mia Simons. Hij was 80 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
10

Mia Magnette overleden

Donderdag 1 maart 2018
Mia Magnette overledenDinsdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mia Magnette overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt. Begroetingsmoment: vrijdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1
15/03
Tante Lieske .Een fijne 90ste verjaardag gewenst van Gerard & Annita Peeters-Gijbels
Annita Gijbels
15/03
Lieve Rhune, Vijftien jaar: gefeliciteerd! Nog één jaar tot jouw Sweet Sixteen! Geniet van deze mooie dag. Oma en Opa Hamet en nonke Tim.
Ria Rutten-Nulens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel