Het overige nieuws

Feestje!

Donderdag 31 maart 2011
Feestje!ZoomVandaag hadden we een feestje bij de Internetgazet. Want die Internetgazet bestaat vandaag 7 jaar! In die periode hebben we 25.111 berichten gepubliceerd - dit is het 25112de. Elke dag wordt er vanop zowat 12.000 verschillende computers naar de Internetgazet gesurft, alleen al in Noord-Limburg. Dat zijn evenveel mensen die elke dag trouw lezen wat de Internetgazet hen te bieden heeft. Dank aan iedereen daarvoor! We doen ons uiterste best om er voor te zorgen dat u elke dag bij ons terugkomt. Blij zijn we ook omdat het aantal unieke bezoekers nog altijd in stijgende lijn gaat. En voor ideeën, wensen, opmerkingen, kritiek en dergelijke mag u ons altijd mailen!

Johanna Gort overleden

Donderdag 31 maart 2011
Dinsdag is Johanna Gort overleden. Zij was 61 jaar. Woensdag om 11.00 u is er een korte dienst in het uitvaartcentrum Vandebosch, die in beperkte kring zal plaatsvinden, waarna de crematie volgt met asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.
In CC Palethe wordt zondagmiddag om 14u plaats geruimd voor "Concerto Tricolore" van Stenzel & Kivits & Menders. Ze brengen klassieke muziek zoals u het nog nooit eerder zag: op een verrassende manier versmolten met humor. Gewapend met een creatieve geest en een gezonde dosis droge humor worden er uitstapjes gemaakt naar de folklore en jazz en zijn cabareteske improvisaties niet te vermijden. Het is een amusante, komische voorstelling vol fysiek en muzikaal stuntwerk.  
Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Wij mogen per deelsite twee tickets weggeven. Bel morgen/donderdag vanaf 14u naar de balie van Palethe op 011/645 952 en u maakt er kans op!
Vandaag werd op de Ourthe in Lohan nabij La Roche het nationaal kampioenschap wildwaterkajak voor de jeugdcategorieën gevaren. De Neerpeltse Watersportclub was er ook en kon er drie podiumplaatsen behalen: Karolien Plas (Hamont-Achel) won in de categorie dames aspiranten de nationale titel. Haar zusje Joke behaalde zilver in de categorie dames miniemen en Overpeltenaar Nick Verduyckt wist bij de heren kadetten brons te behalen.
 Deze wedstrijd was tevens de laatste in het (…) Het hele nieuwsbericht

Dames en heren: Aagje!

Zaterdag 26 maart 2011
Dames en heren: Aagje!ZoomIn de actie "Poezewoefke" van Marcella Stappers komt deze week weer een poes aan de beurt, volgend weekend is het een woefke. Deze poes, een getijgerde kattin, is bijna 1 jaar oud - in mensenjaren een jaar of acht, dus in feite nog een kind. Wist u overigens dat katten groeien en leren tot ze twee jaar oud zijn? Aagje is destijds als zwervertje ergens opgepakt door medewerkers van het asiel. Ze is nu ingeënt, gesteriliseerd, én, zegt Marcella, "heel leergierig .Zo keek ze meermaals (…) Het hele nieuwsbericht

Schaakmat in deze tijden

Vrijdag 25 maart 2011
Schaakmat in deze tijdenZoomDe Opvoedingswinkel Noord–Limburg organiseert woensdag in Dommelhof in samenwerking met het OCMW en het gemeentebestuur van Neerpelt de theatervoorstelling Schaakmat, een productie van Paco–theater. Daarin worden thema's behandeld als verlies, scheiding, depressie, weerbaarheid, vriendschap en afglijding. Het gaat over de jongere die een gevecht aangaat met zijn emoties, met zijn omgeving, maar vooral met zichzelf. Het is een boeiende voorstelling voor ouders en grootouders, maar ook voor iedereen die graag en nauw betrokken is bij de opvoeding van kinderen. De toegang is gratis maar u moet zich wel vooraf inschrijven via  011 44 09 69  (Margo Quanten) of margo.quanten[!]neerpelt.be.
Morgen/vrijdagavond en ook zaterdagavond kan men in Dommelhof gaan kijken naar producties van jonge artiesten die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden van Dommelhof als productiehuis. Dat productiehuis, TAKT, werd drie jaar geleden door Bart Alders en Hugo Bergs opgestart om jonge artiesten, liefst Limburgse, te ondersteunen bij de realisatie van hun nieuw creatie. TAKT realiseerde op 2 jaar tijd meer dan 50 projecten. De jonge theatermakers - soms gaat het om bekende (…) Het hele nieuwsbericht
Komend weekend - en dat begint vrijdagavond om 22 uur al - gaat de politie weer controleren over het grondgebied van de hele provincie. Controles zijn dan mogelijk tot maandagmorgen 6 uur. En het zal niet alleen over alcohol gaan maar ook over drugs, snelheid, gordeldracht,...
Met andere woorden: oppassen!

Jobinfobeurs in Mariaziekenhuis

Donderdag 24 maart 2011
 De medische sector heeft toekomst, zeker qua tewerkstelling. Op zaterdag 14 mei  organiseert het Mariaziekenhuis van 10 tot 12u een jobinfobeurs voor
    * verpleegkundigen
    * vroedvrouwen
    * ergotherapeuten
    * kinesitherapeuten
    * technologen medische beeldvorming
    * medisch laboratorium technologen
    * medewerkers schoonmaakdienst
Het hele nieuwsbericht

Zondagmorgen begint de zomertijd

Donderdag 24 maart 2011
Zaterdagnacht om 02.00u wordt de klok weer een uur vooruit gezet. Dat betekent zomertijd, en dus slapen we in die periode - tot 30 oktober - een uur minder. Het zal weer wennen worden...

Erzijnzovandiedingendiegebeuren

Woensdag 23 maart 2011
Vanmiddag is er een walvis aangetroffen in een rijstveld, in het noordoosten van Japan. De regio werd op 11 maart getroffen door een tsunami die tot ver in het binnenland schade aanrichtte. Een vijftiger ontdekte de walvis tijdens het fietsen. Het dier bevond zich op zo'n 2 kilometer van de kust vlakbij het stadje Sendai, stond er in het Japanse dagblad Asahi Shimbun te lezen.
Masayuki Sato hoorde een gek geluid en zag een zwarte massa in het zeewater op de rijstvelden. "Zodra ik hem zag, wist ik dat (…) Het hele nieuwsbericht

Gaston Burm overleden

Woensdag 23 maart 2011
Gaston Burm overledenZondag is Gaston Burm overleden, de echtgenoot van Jenny Muyshondt. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel.

Drink verstandig!

Dinsdag 22 maart 2011
'Verstandig drinken' is dit jaar het centrale thema van de nationale week van de diëtist. Elk jaar zetten de deelnemende diëtisten hun deuren open om hun beroep in de kijker te zetten. In het Mariaziekenhuis in Overpelt slaan ziekenhuisdiëtisten en zelfstandige diëtisten uit de regio de handen in elkaar voor deze actie. Nog morgen en overmorgen, telkens tussen 14u en 20u, ontvangen ze alle geïnteresseerden in de inkomhal van het ziekenhuis voor professioneel advies over gezonde leefgewoontes, met dit jaar de focus op gezond drinken.

Vandaag gezien...

Maandag 21 maart 2011
Vandaag gezien...Zoom...in een politiebureau. Misschien moeten we er nog even aan herinneren dat de provinciale thema-actie Verkeer i.v.m. telefoneren aan het stuur nog loopt tot 4 april. De boete bedraagt 100 euro. I just called to say I love You is dus af te raden; u wacht beter tot u uw beminde ziet om het in haar (zijn) oor te fluisteren. Is veel plezieriger, en met het uitgespaarde geld kunt u haar (hem) een mooi cadeau kopen...

Maria Creemers overleden

Maandag 21 maart 2011
Maria Creemers overledenDonderdag is Maria Creemers overleden, de echtgenote van Leo Van Oers. Ze was 59 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Kajak: weer succes voor NWC

Zondag 20 maart 2011
Kajak: weer succes voor NWCZoomVandaag vond in Anseremme het Belgisch kampioenschap ploegenkoers wildwaterkajak plaats op de Lesse. Voor de damesploeg senioren van de Neerpeltse Watersportclub werd deze wedstrijd een succes. Karolien Plas, Hermien Peters en Femke Weckx wisten er de Belgische titel te behalen voor het favorietenteam uit Mechelen met Natasha Mertens, Klaartje Peters en Camille Dewaele. Bij de heren senioren werd het NWC-team met Davy Theys, Toon Broekx en Jan Plas knap derde achter de boten uit Mechelen en Anseremme. Voor Karolien Plas was het de tweede nationale titel dit jaar nadat ze eerder deze maand al de titel behaalde op het Belgisch kampioenschap wildwatersprint op de Lomme in Rochefort.

Dames en heren: Lou!

Zaterdag 19 maart 2011
Dames en heren: Lou!Zoom In het dierenasiel Unco-Jerry in Lommel zit deze Lou: een echte beagle, aanhankelijk dus en speels. Een oudejaarshondje - hij werd echt op oudejaar 2009 geboren - en dus nog geen anderhalf jaar oud. Hij is nu gevaccineerd en gechipt, en hij ziet er echt prachtig uit, zegt Marcella Stappers, die hem fotografeerde als "Poezewoefke van de week". Ideaal zou zijn als hij zou geplaatst worden in een gezin, waar bijvoorbeeld al een ander hondje is, zodat hij zijn speelsheid niet (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Woensdag 16 maart 2011
De visie van FobieZoomOnderhandelaar Wouter Beke wordt vandaag om 16.30u bij de koning verwacht.

Goed de handjes wassen!

Dinsdag 15 maart 2011
Gisteren startte in het Mariaziekenhuis de "Week van de handhygiëne". Die kadert in de nationale campagne die de overheid een maand geleden al lanceerde. Wast u uw handen na een toiletboek en voor u gaat eten? En wàst u ze, of steekt u ze even onder de kraan? Benieuwd hoe goed (of slecht!) u uw handen wast? Bezoek dan zeker donderdag of vrijdag de informatiestand in de inkomhal van het ziekenhuis. De ziekenhuishygiënisten staan tussen 14 en 17 uur klaar met advies en informatie.
FLASH Kim Clijsters heeft zopas opgegeven in het tennistornooi van Indian Wells, vanwege een schouderblessure. Ze was op dat ogenblik aan het tennissen tegen de Française Marion Bartoli. Kim had de eerste set met 6-3 gewonnen, maar wierp de handdoek bij een 1-3 achterstand in de tweede set.
Bij 1-2 in de tweede set liet Clijsters zich aan de rechterschouder verzorgen, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Na 1 uur en 5 minuten stapte ze van het terrein. Eerder deze week had Clijsters al aangegeven dat er een probleem was met haar schouder.
Scouts & Gidsen Boseind (Neerpelt) bestaan dit jaar 40 jaar en dat willen ze daar uitgebreid vieren. Daarom zijn ze op zoek naar iedereen die in de groep ooit deel van de leiding heeft uitgemaakt. Wie in dat geval is, kan zijn (of haar) naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer mailen naar 40jaarscoutsboseind[!]gmail.com.
Jodiumtabletten worden vernieuwdUPDATE In heel de wereld wordt momenteel ongerust gekeken naar de problemen rond de kerncentrales in Japan. Toevallig vandaag start het Belgische ministerie van binnenlandse zaken met een briefcampagne om inwoners, die in een straal van 20 km rond een kerncentrale wonen, aan te sporen om gratis jodiumtabletten bij de apotheker te gaan afhalen. Die tabletten beschermen bij een nucleair incident de schildklier. Meer dan 2 miljoen Belgen krijgen binnen enkele dagen zo'n brief; waarmee ze bij de apotheek jodiumtabletten kunnen krijgen, die de oude vervangen. Onder hen de inwoners van Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel, want die wonen binnen 20 km van de onderzoekscentrale in Mol. Neerpelt daarentegen valt net buiten die grens.

Dames en heren: Poes!

Zaterdag 12 maart 2011
Dames en heren: Poes!ZoomDeze kat heet Poes, zegt Marcella Stappers, die voor ons de actie Poezewoefke bijhoudt. Als je naar de foto kijkt, zie je een waardige kat, die daar zit zoals alleen een waardige kat kan zitten. Maar ze is wel mooi. Ze is niet zacht ros, zoals wij haar kleur in eerste instantie noemden, nee, ze is crèmekleurig, verbeterde Marcella. Een crèmekleurige kat die Poes heet. Begin januari werd ze met drie jonge katjes aangetroffen in Hamont. Mensen brachten haar naar (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Schroyen overleden

Zaterdag 12 maart 2011
Jaak Schroyen overledenDonderdag is Jaak Schroyen overleden, de echtgenoot van Alda Linsen. Hij was 80 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Gratis naar... 'Dutch Invasion'?Zaterdag om 20u30 staan in cinema Walburg vier Nederlandse cabaretiers op de planken. Samen vormen ze "Dutch Invasion". Patrick Meijer heeft in 2005 de Culture Comedy Award in de wacht gesleept. Hij is trouwens ook de enige comedian met een onduidelijk verleden. Edo Berger won in 2010 het Griffoen Zuidplein Cabaretfestival. Hij beweert dat hij dol is op kinderen en dat hij alles eet. Hij is ook de laatste comedian met een verborgen dagboek. Gewapend met zijn Flying V gitaar speelt Roel C. (…) Het hele nieuwsbericht
Gratis naar... Marleen Temmerman?ZoomWoensdagavond is gynaecologe/senator Marleen Temmerman te gast in CC De Adelberg. Zij komt om 19.30 uur spreken over haar boek ‘Mama Daktari’, waarin ze heel wat schrijnende, maar ook hoopgevende verhalen over haar kliniek in Afrika beschrijft. "We maken ons soms wijs dat Afrika en al zijn problemen te ver van ons bed liggen om er ons druk over te maken", zegt Marleen Temmerman. "Te vaak vergeten we hoezeer we, of we dat nu willen of niet, betrokken zijn bij wat er daar gebeurt. De wereld (…) Het hele nieuwsbericht
Provinciale turnmedailles bij De NoordsterZoomTurnclub De Noordster uit Hamont heeft sinds gisteren een tweede provinciale kampioene in haar rangen: Alysha Senders (8) uit Eksel, die zegevierde bij de benjamins 1B. De 2de Limburgse kampioene inderdaad, want ook de Lommelse Maud Knevels (9) kroonde zich kampioene bij de benjamins 2A. Haar zus Floor (7) was dan weer goed voor een zilveren medaille bij de pupillen en ook Cami Haeverans uit Mol ontving voor de club al een bronzen medaille.
Alle meisjes worden getraind door Liesbeth Tessens. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Niet gsm'en achter het stuur

Maandag 7 maart 2011
Vanaf morgen gaat de politie verscherpte controles uitvoeren op het niet-handenvrij gebruik van de gsm in de auto. Volgens het provinciebestuur en gouverneur Reynders stelt de politie vast dat het ongeoorloofde gebruik van de gsm achter het stuur nog steeds tot erg veel gevaarlijke verkeerssituaties leidt, en zelfs tot ongevallen. "Sommige chauffeurs vertragen plots, wanneer zij een oproep ontvangen of zelf iemand opbellen. Anderen vertonen aarzelend gedrag en wijken van hun traject af, en nog (…) Het hele nieuwsbericht

Guy Francen overleden

Zaterdag 5 maart 2011
Guy Francen overledenWoensdag is bij een verkeersongeval Guy Francen overleden, de echtgenoot van Mia Geuns. Hij was 69 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Dames en heren: Flupke!

Zaterdag 5 maart 2011
Dames en heren: Flupke!ZoomDit is Flupke, waarde lezer. Flupke mag aantreden in de Internetgazetgalerij van Poezewoefke, van Marcella Stappers. Flupke is géén rashond, laat dat duidelijk zijn; hij is geboren uit de kruising van twee andere honden waarvan het ras ons onduidelijk is. Maar dat doet er niet toe: uit ervaring blijkt dat stratiers zoals Flupke de meest aanhankelijke en trouwe huishonden zijn. Flupke is, kortom, een plezante hond. Een gecastreerd reutje dat gek is op kinderen. En, zoals het hoort, is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezellig fietsen met Palliovik

Vrijdag 4 maart 2011
Gezellig fietsen met PalliovikPalliovik is een vereniging van vrijwilligers die via allerlei activiteiten fondsen wil inzamelen om palliatieve zorg aan kinderen mede mogelijk te maken.  De vzw organiseert op zondag 26 juni een begeleide fietstourtocht Overpelt-Lanklaar-Overpelt. De organisatoren willen de deelnemers daar uitsluitend een gezellige dag bezorgen langs een prachtig uitgestippeld parcours; het is dus geen wedstrijd. In overleg met de politie is het aantal deelnemers om veiligheidsredenen (…) Het hele nieuwsbericht

Erzijnzovandiedingendiegebeuren

Donderdag 3 maart 2011
De Argentijnse scheidsrechter Damian Rubin heeft zichzelf afgelopen weekend in het Guinness Book of Records gefloten. In een wedstrijd in de Argentijnse vijfde klasse tussen Claypole en Victoriano Arenas deelde de man 36 rode kaarten uit. Elke speler en wisselspeler van beide teams kreeg er één. Voor de volgende wedstrijd zullen beide clubs op een jeugdelftal beroep moeten doen.
De wedstrijd liep danig uit de hand. Rubin had al menig geel uitgedeeld en al twee spelers van het veld (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Tappazz?

Donderdag 3 maart 2011
Gratis naar... Tappazz?ZoomNu zaterdag 5 maart organiseert AbsiNt voor de vijfde maal "Tappazz" in Dommelhof. Dat is een avond waarbij het publiek ‘blind’ een ticket koopt en dan verrast wordt door een gevarieerd cultureel programma. Vorige jaren konden bezoekers genieten van kortfilms, theater-acts, muziek, enzomeer; dit jaar worden er nieuwe paden betreden. U gaat meer bepaald tijdens deze lustrumeditie performances zien die u nog nooit hebt gezien…
Tappazz is een organisatie van AbsiNt in samenwerking met de gemeente Neerpelt en Dommelhof. Tickets kosten 10 euro en kunnen besteld worden via 011/805002.
Wilt u gratis naar deze editie? Mail dan zo snel mogelijk je naam en adres naar celisruud[!]hotmail.com. U ontvangt een bevestigende mail indien u bij de winnaars bent!

Gratis naar... Laika?

Woensdag 2 maart 2011
Gratis naar... Laika?ZoomDansgezelschap Laika brengt zondagnamiddag "Nu" in CC Palethe. Dat is een sprankelende en intieme dansvoorstelling, met onder meer Neerpeltenaar Thomas Devens. Over een vrouw die mee in de zandbak kruipt om een kasteel te maken met haar kleinkind, en ondertussen droomt van ridders. Over een papa en zijn zoon die samen paardje spelen maar jaren later ruzie maken over een bluts in de auto. Over een meisje dat niet begrijpt dat mama bang is dat ze over het balkon zal vallen, tot ze zelf moeder wordt. (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Mertens overleden

Woensdag 2 maart 2011
Frans Mertens overledenIn het rusthuis Hoevezavel is zaterdag Frans Mertens overleden. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Ook stookolie morgen duurder

Dinsdag 1 maart 2011
Morgen wordt stookolie duurder. Wie dan minstens 2.000 liter bestelt, betaalt maximaal 0,8079 euro per liter. Dat is een stijging met 2,58 eurocent (of ruim 1 BEF) per liter. De nieuwe prijsverhoging is het gevolg van de prijsstijging van
olieproducten op de internationale markten. De prijs ligt nog onder die van juli 2008. Toen kostte een bestelling van minstens 2.000 liter maximaal 0,9540 euro per liter, een record.
Vandaag zijn benzine en diesel al duurder geworden.  
18/06
gelukkige verjaardag een belangrijke voordeur hé geniet van je dag grtjs van de collega's van beneden
emilia reynders
04/06
gelukkige verjaardag!!!!!! maak er een fijne dag van. vanwege de collega's
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel