Het overige nieuws

Toon Wuytens overleden

Vrijdag 31 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Toon Wuytens overledenGisteren is Toon Wuytens overleden, de echtgenoot van Maria Geys. Hij was 88 jaar. Dinsdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.

Maria Martens overleden

Dinsdag 28 oktober 2014
Donderdag is Maria Martens overleden, de weduwe van Pierre Daemen. Ze was 85 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel.

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Een uurtje langer slapen

Zaterdag 25 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Een uurtje langer slapenZoomDit weekend moeten we onze klok weer terugzetten op winteruur. Vannacht -  zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 03:00 naar 02:00 uur.  Voor sommigen een uurtje langer slapen, voor anderen een uurtje langer 'stappen'. De keuze is aan u!

Biechten bij een brandpolis

Vrijdag 24 oktober 2014
Tribunaliteiten
Wie deel uitmaakt van de bewoonde wereld sluit vroeg of laat meer dan één verzekeringspolis af. In een recente uitspraak maakte het hof van beroep van Antwerpen duidelijk dat wie een polis ondertekent best op zijn tellen past als hij de voorgedrukte vragenlijst van de verzekeringsmaatschappij invult. Zelfs wie alles invult, moet zich afvragen of hij alles vertelde wat de verzekeringsmaatschappij moet weten.
Voor het hof ging het over een man wiens woning afbrandde. De verzekeringsmaatschappij (…) Het hele nieuwsbericht

Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschop

Donderdag 23 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschopZoomOp 25 oktober is het precies 10 jaar geleden dat mgr. Patrick Hoogmartens tot derde bisschop van het bisdom Hasselt werd benoemd. Hoogmartens werd op 19 mei 1952 in Tongeren geboren en op 4 juli 1982 priester gewijd. Hij behaalde een licentiaatsdiploma in de filosofie, de theologie en de rechten. Op 1 oktober 1993 werd hij benoemd tot bisschoppelijk vicaris en op 8 juli 1977 tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging.
"Door de maatschappelijke veranderingsprocessen zijn er zorgen voor de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?

Donderdag 23 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?ZoomKoen De Preter & Aaben Dans: "15 Seconds Of Fame",  ZATERDAG om 20.30u in Palethe Overpelt.
Andy Warhol zei in 1968: ‘In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes’. Blijkbaar zijn die minuten ondertussen seconden geworden. Vandaag willen we het snel. In ‘15 Seconds Of Fame’ zingen, dansen en performen drie mensen de ziel uit hun lijf, geïnspireerd door deelnemers aan talentenjachten op TV. Op het podium staan een b-boy (Thomas (…) Het hele nieuwsbericht

N-VA kiest nieuw provinciaal bestuur

Woensdag 22 oktober 2014
Overpeltenaar Bart Schepens is zondag verkozen tot provinciaal voorzitter van N-VA Limburg. Ondervoorzitter wordt Frieda Gijbels; Jan Vochten werd herverkozen als secretaris.
Hechtel-Eksel - Meer dan 1.000 jongeren verwacht voor FakkeltochtZoomIJD-Hasselt verwacht meer dan duizend jongeren voor de 20ste editie van de Fakkeltocht 2014 die op 28 november in Tongeren plaatsvindt. Vorig jaar vond de Fakkeltocht in Zonhoven plaats.
Met hun deelname willen de jongeren uit heel Limburg de Advent, dat is de voorbereidingstijd op Kerstmis, inzetten. Het initiatief kan onder andere rekenen op de medewerking van het dekenaat en de stad Tongeren.
De jongeren verzamelen om 19 uur op het Stadhuisplein in Tongeren. Na de Fakkeltocht is er een (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Mad About Mountains // Bearskin?Vrijdagavond (en niet zaterdag!) vanaf 20u treden "Mad About Mountains" (foto) en 'Bearskin" op in De Posthoorn in Hamont.
Het is de tweede clubshow van dit seizoen in De Posthoorn. "Mad About Mountains" is officieel het soloproject van Piet De Pessemier, die we nog kennen van de eerste incarnatie van Monza en, vooral, van de Limburgse slowcoreformatie Krakow. De muziek van Mad About Mountains houdt het midden tussen folkrock en alt.country. Nu vergroot De Pessemier met (…) Het hele nieuwsbericht

78 weekendongevallen

Maandag 20 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 78 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief waren. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Limburg telt momenteel nog 634 kloosterzusters. Dat blijkt uit gegevens van het bisdom Hasselt. De meeste vrouwelijke religieuzen zijn hoogbejaard en er zijn nog weinig actieven. Bovendien noteert men nauwelijks nog intredes. De zusters verblijven op 129 locaties. De jongste tien jaar werden er heel wat kloosters gesloten.
Vorig jaar vond in Eksel de voorloper van mémWart2014 plaats. Gezien de grote belangstelling moest het project op zoek naar een andere stek. Het voormalig Karmelietessenklooster te Leopoldsburg bleek de meest geschikte locatie.
Bij verlies en rouw zoeken we naar gepaste woorden, naar rituelen die gevoelens uitdrukken, naar vormen die troosten. Omdat kunst vaak een uitdrukkingsvorm is voor het moeilijk zegbare, wil mémWart inspireren om 'persoonlijk en creatief' vorm te geven aan verlies, (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt zijn 16 buitenlandse priesters werkzaam. Ze zijn afkomstig uit Oekraïne, Benin, Italië, Polen en India. Dat meldt het weekblad Tertio.
In het bisdom Antwerpen zijn 17 buitenlandse priesters werkzaam, in het bisdom Gent 6, in het bisdom Brugge 3 en in het aartsbisdom Mechelen-Brussel 220.

Minstens 120.000 Limburgse armen

Donderdag 16 oktober 2014
Minstens 120.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. Met andere woorden: bijna één op zeven leeft in grote bestaansonzekerheid. Dat blijkt uit de publicatie 'Armoede in beeld - Limburg 2014' van de provincie Limburg. De cijfers zijn slechts een benadering van de sociale werkelijkheid. Niet alles kan immers gemeten worden.
Economisch krijgt onze provincie zware klappen. Vorig jaar waren gemiddeld 32.000 Limburgers op zoek naar werk. Daartegenover stonden slechts 25.000 vacatures. Vooral laaggeschoolden zijn een heel kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Zij maken vandaag bijna de helft uit van de werkzoekenden.

Albert Verpoorten overleden

Woensdag 15 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Albert Verpoorten overledenZaterdag is Albert Verpoorten overleden, de echtgenoot van Mathilde Caels. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Almir Latte overleden

Dinsdag 14 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Almir Latte overledenVrijdag is Almir Latte overleden, de echtgenoot van Leopoldine Schrooten. Hij was 79 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jef Eerdekens overleden

Dinsdag 14 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Jef Eerdekens overledenVrijdag is Jef Eerdekens overleden, de echtgenoot van Astrid Snoeks. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 11 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

82 weekendongevallen

Maandag 13 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 22 met lichamelijk letsel en 60 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaar- en 17 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 54 ademtesten afgenomen, waarvan er 15 positief bleken (28 %). Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Klussen uit liefde

Zaterdag 11 oktober 2014
Tribunaliteiten
“Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is 't leven zoet, waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet”, dichtte Guido Gezelle. Maar wat als een huwelijk op de klippen loopt en de man, verwoed klusser als hij is, een deel van zijn huwelijksleven wijdde aan de afbraak en heropbouw van een woning die al voor zijn huwelijk van hem was? Hoezeer een dame in het Antwerpse de inspanningen van haar man ook waardeerde, na de echtscheiding vond zij dat al dat geklus 162.000 euro waard was en (…) Het hele nieuwsbericht

Fruit- en hoogstamhappening

Donderdag 9 oktober 2014
Zaterdag, zondag en maandag, telkens van 10 tot 18u. organiseert de Nationale Boomgaardenstichting haar 6de internationale EUROPOM®-tentoonstelling. Deze fruit- en hoogstamhappening vindt plaats in het kasteel en de omgeving van het domein Alden Biesen, in Rijkhoven. Daar passeren meer dan 1000 appel- en perenrassen de revue. In het verlengde daarvan kan men ook nog kennis maken met kersen-, pruimen-, druiven- en notenrassen.
Ook alle vormen van fruitverwerking krijgen de nodige aandacht, zoals: opleggen, inleggen, wecken, drogen, pasteuriseren, konfijten, stroopbereiding, de vele thuisbereidingen, gerechten en recepten … met Europese achtergrond.

Campagne Welzijnszorg gelanceerd

Woensdag 8 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Campagne Welzijnszorg gelanceerdZoomVandaag vond in Hasselt de Limburgse startavond van de campagne Welzijnszorg 2014 plaats.  Met de campagne “Iedereen beschermd tegen armoede?” vraagt Welzijnszorg aandacht voor het sociale onrecht dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving treft.
In ons land leeft 1 op 7 mensen in armoede. Dit betekent dat de sociale bescherming niet goed werkt. Sociale bescherming zou ons moeten beschermen als een grote paraplu tegen sociale uitsluiting. “Wanneer je ziek (…) Het hele nieuwsbericht

88 weekendongevallen

Maandag 6 oktober 2014
In het afgelopen weekend waren er in heel Limburg 88 verkeersongevallen, waarvan 15 met lichamelijk letsel en 73 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 positief bleken (of 16 %). Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.
Dit weekend werd op de Bloso-watersportbaan van Hazewinkel het Belgische kampioenschap kajak op de korte baan gevaren. Normaal gezien had dit kampioenschap plaats gehad in het weekend van 6 en 7 september maar door blauwalgvergiftiging van het vaarwater werd het toen uitgesteld. Voor de Neerpeltse Watersportclub werd dit kampioenschap een ware triomftocht.  Febe Timmermans, Anne Van der Linden, Amber Van Broekhoven, Amber Jannis, Roos Broekx, Hermien Peters, Veronique Daems, Artuur Peters, Peter Van (…) Het hele nieuwsbericht

Steun voor mensen in rouw

Vrijdag 3 oktober 2014
Op 20 oktober start het Mariaziekenhuis in samenwerking met het Centrum voor Christelijk Vormingswerk Hasselt met een nieuwe Lotgenotengroep Alle Verlies om mensen met een verlieservaring te helpen met hun rouwverwerking. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden. Tegelijk worden de nodige inzichten aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband.
De groep komt zes keer (…) Het hele nieuwsbericht
Dit weekend bezetten vogelkijkers in meer dan dertig Europese en enkele Centraal-Aziatische landen heuvelruggen, rivierdalen en andere open ruimte om de vogeltrek in kaart te brengen. Het is al de veertiende keer in 21 jaar tijd dat BirdLife de Europese simultaantelling organiseert. Ook in ons land wordt op tientallen telposten - onder meer Maatheide in Lommel - meegeteld. Natuurpunt en Natagora coördineren de telactie in België. Met de gunstige weersvoorspelling worden dit jaar extra veel (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Opendeur bij St.-VincentiusverenigingZoomNaar aanleiding van 15 jaar St.-Vincentiusvereniging Peer - Hechtel-Eksel wordt er zondag van 10 tot 17 uur een opendeurdag georganiseerd  aan de Kiezel Kleine Brogel 51 bus2 in Peer.
De St.-Vincentiusvereniging helpt mensen in noodsituaties met materiële ondersteuning, voedselpakketten, kleding en speelgoed.
Hoe dat allemaal praktisch in zijn werk gaat, kunt u op de opendeurdag meemaken.

Liza Moons overleden

Donderdag 2 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Liza Moons overledenMaandag is Liza Moons overleden, de echtgenote van Jos Braeken. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Paula Soogen overleden

Woensdag 1 oktober 2014
Hechtel-Eksel - Paula Soogen overledenMaandag is Paula Soogen overleden, de weduwe van Cyrille Cuypers. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
12/02
Jacky Snoeckx

PROFICIAT met je 75ste verjaardag opa Je kinderen , klein- en schoonkinderen

de kinderen Snoeckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel