Het overige nieuws

Eddy Schrooten overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Eddy Schrooten overledenWoensdag is Eddy Schrooten overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Henri Froeyen overleden

Woensdag 10 januari 2018
Henri Froeyen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Henri Froeyen overleden, de weduwnaar van Theresia Kuppens. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Lucette Vandeloo overleden

Woensdag 10 januari 2018
Lucette Vandeloo overledenZondag is de uit Eksel afkomstige Lucette Vandeloo overleden, de weduwe van Albert Tournel. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.
2

Gerarda Wuyts overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Gerarda Wuyts overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Gerarda Wuyts overleden, de weduwe van Pierre Van Vlierden. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.
1

Lange drumsolo

Dinsdag 9 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Lange drumsoloZoomHet is vandaag 37 jaar geleden dat de Amerikaanse jazzdrummer Cozy Cole overleed. Hij zat achter de trommels bij tal van beroemdheden, maar gaat de geschiedenis in voor een uitzonderlijke prestatie in het Expo-jaar 1958. Hij had tegelijk hits met ‘Topsy’ en ‘Topsy II’, die op eenzelfde single stonden. Vooral het tweede deel werd een groot succes, hoewel dat eigenlijk een langgerekte drumsolo was. Het verhaal achter dit unicum kunt u hier lezen. 

Scavone blijft Eksel A trainen

Maandag 8 januari 2018
Daniel Scavone zal ook volgend jaar tweede provincialer Eksel A trainen. Dat is bij de club vernomen.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Jules Baeten overleden

Maandag 8 januari 2018
Jules Baeten overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Jules Baeten overleden, de weduwnaar van Yvonne Maesen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in aula 't Sant in Hechtel.

Liefdesbrief op muziek

Maandag 8 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Liefdesbrief op muziekZoomOp deze dag in 1989 trouwde Richard Marx met Cynthia Rhodes, een actrice en danseres die te zien was in films als ‘Flashdance’ of ‘Dirty Dancing’ en in videoclips als ‘Rosanna’ van Toto. Lees hier hoe hij haar een liefdesbrief op muziek schreef. Van mailen was nog geen sprake, hij maakte een opname en verzond die per boot. Nooit was het de bedoeling het op plaat uit te brengen, maar uiteindelijk werd het zijn grootste hit: ‘Right Here Waiting’. Als dat geen romantisch verhaal is…

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Eksel A wint van Anadol

Zondag 7 januari 2018
Eksel A wint van AnadolEksel A heeft deze namiddag gewonnen van FC Anadol. Uitslag: 1-5. Voor Eksel scoorden Sandy DePachter(2), Weckx, Dries Bertrands en Elia. De thuisploeg eindigde de match met 9, na twee rode kaarten. Eksel A blijft 2de in de stand met 33 punten.
Hechtel FC speelde thuis 1-1 gelijk tegen Bolderberg. De thuisploeg liet daardoor de kans liggen om mede-leider te worden. De duinenjongens kwamen na 14 min. 1-0 voor via topschutter Cedriec Vanherck. Maar dan viel de wedstrijd helemaal stil. Slordig (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel B verslaat Amandina

Zaterdag 6 januari 2018
Eksel B verslaat AmandinaIn Vierde Provinciale heeft Eksel B vanavond subtopper Amandina verslagen met 3-1. Eksel was nochtans al snel op achtervolgen aangewezen nadat Jordens de bezoekers na 10 minuten op voorsprong bracht. Amandina hield de score lang op het bord en kon de drie punten al ruiken, tot Michiel Fransen Eksel op 3 minuten van het einde terug op gelijke hoogte bracht. KFC rook bloed en Matthias Beyen scoorde vrijwel onmiddellijk daarna de 2-1. Het feestje werd helemaal compleet nadat Joachim Bomans (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.
Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Fien Byloos overleden

Woensdag 3 januari 2018
Fien Byloos overledenIn Eksel is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Fien Byloos overleden, de weduwe van Albert Loos. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
1

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Belgische dinsdag

Dinsdag 2 januari 2018
Belgische dinsdagZoomOp de eerste dinsdag van het nieuwe jaar heeft de Jukeboxkalender het over ‘If It’s Tuesday, This Must Be Belgium’. De uitdrukking zal je bekender in de oren klinken dan de song van Nederpopzangeres Bojoura uit 1969. Ontdek hoe ons landje in dit liedje terechtkwam.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
2
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen