Het overige nieuws

Gratis naar Isbells en Amatorski?

Dinsdag 30 november 2010
Lommel - Gratis naar Isbells en Amatorski?ZoomVrijdagavond komen Isbells (foto) en Amatorski naar De Walburg in Hamont. Waarom moet u deze twee groepen zien? Omdat ze waarschijnlijk HEEL GROOT gaan worden en u dan het voordeel hebt dat u ze vanaf het begin hebt kunnen volgen. Isbells brengt folkpop van het allerhoogste niveau, Amatorski laat je verdwalen in een vreemd mooi liedjesuniversum, zonder veel uitgesproken woorden en met bescheiden fluisterende klanken. Kleine oogjes knipperen naar de zweverige muziek van Portishead, Sigur (…) Het hele nieuwsbericht

Doe mee aan de limerickwedstrijd

Maandag 29 november 2010
Want dan kunt u elke week een mooie dvd winnen. De opgave (= de eerste regel) van deze week luidt:
Een dansgrage dokter uit Elen...
Plaats uw limerick op de Facebookpagina van Internetgazet. Zondagnamiddag maken we de winnaar bekend!

Een kalende kapper uit Lommel...

Zondag 28 november 2010
Lommel - Een kalende kapper uit Lommel...Een kalende kapper uit Lommel
vindt haarstukjes maar dikke rommel.
De wind blies een keer
bij mooi wandelweer,
toen lag zijn toupet in de Dommel
.

Met deze limerick wint Sven Walbers samen met Bart Boonen de limerickwedstrijd van deze week. Bart stuurde twee limericks in, waarvan we deze de beste vonden:

Een kalende kapper uit Lommel
Ging net iets te hard op de schommel
Zijn pruik vloog toen weg
Knal over een heg
En viel toen pardoes in de Dommel.

Twee keer de Dommel en twee keer een toupet of een pruik, maar dat maakte het verband met de eerste zin zo mooi. Sven en Bart krijgen beiden een dvd van Werner Herzog, "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans", een film met Nicolas Cage en met de bloedmooie Eva Mendes, die onlangs in ons land was om haar nieuwe  film voor te stellen. Veel kijkgenot!

Volley: AVOC wint van Lommel

Zondag 28 november 2010
AVOC-Lommel 3-1 (23/25, 25/23, 25/22, 25-19)
Een verslag van Wim van Dooren:
In de wedstrijd van AVOC tegen Lommel voor de 1/4 finale van de Beker van Limburg haalde AVOC gisteravond zeker geen  hoog niveau. AVOC ging mee in het tempo van de tegenstander, ondanks het feit dat de 4 punten achterstand aan het begin van iedere set redelijk snel werd goedgemaakt. Onder impuls van oud-AVOC'er Randy Pappoe won Lommel verdiend de 1e set met 23-25. De 2e set was dan voor AVOC, dat in set 3 een (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Sporting klopt Beyne

Zaterdag 27 november 2010
In het handbal heeft Sporting Neerpelt-Lommel vanavond Beyne verslagen. Uitslag: 32-36. In de stand heeft Sporting 2 punten achterstand op de leiders Hasselt en Tongeren, maar 1 punt voorsprong op Bocholt. UPDATE Een verslag van Diederik Stollman:
Sporting wilde gisteren in Beyne revanche nemen na het puntenverlies vorige week tegen Eynatten. Winst betekende immers dat de play-offs onder de 4 Limburgse clubs nu wel heel dichtbij komt.
Ivan Kopljar (…) Het hele nieuwsbericht

Te hoge huisvuilbelasting

Zaterdag 27 november 2010
Hechtel-Eksel en Lommel zijn bij de 14 Limburgse gemeenten die een te hoge huisvuilbelasting hebben geheven. Ze hebben van Vlaams minister Geert Bourgeois een brief gekregen met de melding dat ze voor eind dit jaar die belasting moeten terugschroeven tot maximaal 55 euro, zoniet volgen er financiële sancties. “We verwachten een antwoord voor 1 december”, zegt de woordvoerder van Bourgeois.
De betrokken gemeenten stapten enkele jaren geleden mee in het lokaal pact met de Vlaamse regering en kregen daar geld voor. Maar ze moeten zich ook houden aan de afspraken van toen.
Lommel - Een naaktkalender van de SuperligaploegZoomOp zaterdag 4 december, ter gelegenheid van de competitiewedstrijd tegen Atomix Haacht, lanceren de spelers van de Superligaploeg van Sporting Nelo hun kersverse naaktkalender 2011. Daarmee willen ze geld inzamelen voor een toffe eindeseizoensactiviteit met de hele ploeg, waarin een uitstekende sfeer heerst. De kalender gaat 12 euro kosten en is vanaf 4 december te koop: bij spelers en
staf van de Superligaploeg en tijdens alle Superligawedstrijden. Hierboven een van de foto's uit de kalender. (Foto Anne-Mie Driesen)

Gratis naar 'De Koning sterft'?

Vrijdag 26 november 2010
Lommel - Gratis naar 'De Koning sterft'?ZoomVanavond staat in CC Palethe in Overpelt 't Arsenaal (met onder meer Jaak Van Assche en Marie Vinck) op de planken met "De koning sterft" van Eugène Ionesco. Een prachtig toneelstuk dat wordt beschouwd als één van de klassiekers van het absurdistisch theater. Centraal staan de waanzin van het alledaagse leven, de goddeloze wereld, de dood en de vraag naar de zin van het leven. Het verhaal speelt zich niet af in een bestaand koninkrijk en verwijst ook niet naar een bestaand land. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Energiebesparing in 24 SVK-huurwoningen

Donderdag 25 november 2010
Eind 2008 besliste de Vlaamse Regering om energiebesparende maatregelen bij de Sociaal Verhuurkantoren te subsidiëren. Het Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg (SVK) speelde hier onmiddellijk op in en startte voor 30 woningen een dossier op. Dit zal binnenkort tot resultaat hebben dat in 24 woningen de werken werden uitgevoerd. Dat zal voor de betrokken huurders een grote besparing betekenen.
De Vlaamse premieregeling houdt in dat erkende SVK’s een subsidie kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Welzijnsregio laureaat van 'Ik leer weer'ZoomWelzijnsregio Noord-Limburg, de vereniging van acht OCMW's in Noord-Limburg,  is vandaag laureaat geworden van de "Ik leer weer"-campagne. Die werd voor de tweede keer op rij georganiseerd door het provinciebestuur samen met de consortia volwassenenonderwijs, het Huis van het Nederlands, het PLOT, SYNTRA en de VDAB met de bedoeling het levenslang leren te promoten. In onze snel veranderende maatschappij betekent afstuderen niet meer het einde van ‘het leren’. De nood om zich steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Geen winnaar in de limerickwedstrijd

Donderdag 25 november 2010
Tot onze spijt was er in de afgelopen week geen winnaar in de limerickwedstrijd op onze Facebookpagina. Dus geen dvd deze week, want ofwel klopten de limericks niet met het voorgeschreven metrum, ofwel waren ze niet verrassend genoeg. Geen nood, volgende week zijn er dus TWEE dvd's of blu-ray's te winnen! De nieuwe opgave luidt:
Een kalende kapper uit Lommel...
U kunt uw limerick tot zondagmiddag plaatsen op de Facebookpagina van de Internetgazet!

Jeanno Verbist overleden

Donderdag 25 november 2010
Lommel - Jeanno Verbist overledenDinsdag is Jeanno Verbist overleden, de echtgenote van Jan Van Limbergen. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 12 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Website van Bosland genomineerd

Woensdag 24 november 2010
De website van Bosland, pas 3 maanden oud, is genomineerd voor "groene" site van het jaar 2010. Het is intussen al de 14de keer dat Clickx Magazine de verkiezing van de Site van het jaar organiseert. In totaal werden tweehonderd sites geselecteerd, verdeeld over twintig verschillende categorieën. 
Net als bij de verkiezing in 2009 zorgt een professionele vakjury voor 30% van de stemmen. De overige 70% wordt geleverd door het publiek. Op basis van alle stemmen worden de (…) Het hele nieuwsbericht

Chris Colaers overleden

Woensdag 24 november 2010
Lommel - Chris Colaers overledenZondag is Chris Colaers overleden, de echtgenoot van Gerda Das. Hij was 31 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst in parochiecentrum De Moffel in Lommel-Werkplaatsen.

Anna Voets overleden

Maandag 22 november 2010
Lommel - Anna Voets overledenIn het woon- en zorgcentrum Hoevezavel is woensdag Anna Voets overleden, de weduwe van Emiel Driesen. Ze was 78 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Liza Mertens overleden

Maandag 22 november 2010
Lommel - Liza Mertens overledenDonderdag is Liza Mertens overleden, de weduwe van Henri Lodewijks. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Heide Heuvel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Handbal: Sporting speelt gelijk

Zaterdag 20 november 2010
In het handbal heeft Sporting Neerpelt-Lommel vanavond in de sporthal van Dommelhof 28-28 gelijk gespeeld tegen Eynatten. in de rangschikking blijft Sporting derde, met 2 punten achterstand op Tongeren (dat won) en Hasselt (dat gelijk speelde). UPDATE Een verslag van Diederik Stollman: 
Tot 2 minuten voor het einde had niemand gedacht dat Sporting een punt zou moeten afgeven aan Eynatten maar in de laatste seconde maakten de Oostkantonners wel degelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Hun maalvaardigheid is nu erkend

Vrijdag 19 november 2010
Lommel - Hun maalvaardigheid is nu erkendZoomDeze voormiddag hebben Overpeltenaar Pier Dijkmans en Lommelaar Roeland Vekemans met succes hun eindexamen afgelegd op de Bemvoortse watermolen in Overpelt en deze namiddag op de windmolen in SHLille. Op de foto ziet u v.l.n.r.: Herman Leijssen, molenaar van de Bemvoortse molen; Frans Brouwers, voorzitter van de “vzw De Levende Molens Vlaanderen”; Pierre Withofs, eigenaar van de Bemvoortse molen: molenaar Ludo Hurkmans; molenaar Jef Brouwers; de nieuwe molenaar Roeland Vekemans uit Lommel; de nieuwe molenaar Pier Vandijk uit Overpelt; examinator Harry Wynants; en molenspecialist Gilbert Ledegen.
Voor de voorstelling van Compagnie XY in De Soeverein in Lommel vanavond waren er gisteravond al bijna 700 kaarten verkocht. Terecht! De Franse groep brengt met de fel bejubelde voorstelling ‘Le Grand C’ een grandioze voorstelling die prachtig is opgebouwd en ook mensen die niet zo van circus houden, erg boeit. Bij Dommelhof (011/805002) kunt u nog kaarten reserveren. De voorstelling start om 20.15u!

Vrijkaarten voor... 'Mijnheer Satie'

Donderdag 18 november 2010
Lommel - Vrijkaarten voor... 'Mijnheer Satie'ZoomKent u Eric Satie? Een Frans componist die hele mooie, eenvoudige muziek heeft geschreven en mede daardoor wereldberoemd is geworden. Jeugd & Muziek Neerpelt en Palethe hebben de handen in elkaar geslagen om kinderen al vanaf zes jaar muziek in al zijn facetten te leren beluisteren en ontdekken. En zondagnamiddag om 14u is in CC Palethe de muziek van Eric Satie aan de beurt. In acht verhalen wordt deze gekke dromer, die zijn gevoelens achter zijn muzieknoten verborg, aan ons voorgesteld. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Kort nieuws van over de grens

Donderdag 18 november 2010
In Nederland gaat de btw op podiumkunsten en kunstvoorwerpen per 1 januari omhoog van 6 naar 19 procent. Een ultieme poging van vijf oppositiepartijen in de Tweede Kamer om de verhoging een jaar uit te stellen, strandde vandaag op een afwijzing van de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV. Ook de
ChristenUnie en de SGP stemden tegen het voorstel. De verhoging van de btw op
kaartjes voor theater, toneel, concerten en musicals
en die op antiek en kunstvoorwerpen moet de regering 90 miljoen euro opleveren.

Veel politiecontroles komend weekend

Donderdag 18 november 2010
Komend weekend, van vrijdagavond 19 tot maandagmorgen 22 november, gaan de Limburgse politiezones en de wegpolitie in heel de provincie gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Het is meteen het eerste gemeenschappelijk actieweekend waarbij de politiediensten massaal kunnen controleren op druggebruik in het verkeer met behulp van de speekseltest.

Mia Van Bommel overleden

Donderdag 18 november 2010
Lommel - Mia Van Bommel overledenIn rusthuis Hoevezavel is maandag Mia Van Bommel overleden, de weduwe van Jozef Daems. Ze was 84 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd ,na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Yvo Tips overleden

Donderdag 18 november 2010
Lommel - Yvo Tips overledenDinsdag is Yvo Tips overleden, de echtgenoot van Rosette Belmans. Hij was 55 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een circusbeleving uit de 21ste eeuw

Woensdag 17 november 2010
Lommel - Een circusbeleving uit de 21ste eeuwZoomUPDATE Een filmpje van hun prestaties staat op YouTube. Maar vrijdagavond kunt u hen in De Soeverein zelf aan het werk zien. Want dan haalt CultuurNoord Compagnie XY naar Noord-Limburg voor de fel bejubelde voorstelling ‘Le Grand C’. Het wordt een indrukwekkend acrobatisch spektakel voor jong en oud.
Compagnie XY is een Frans circusgezelschap, ontstaan in (…) Het hele nieuwsbericht

Josepha Vlems overleden

Woensdag 17 november 2010
Lommel - Josepha Vlems overledenMaandag is Josepha Vlems overleden, de echtgenote van Willem Claes. Ze was 76 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Maria Senders overleden

Woensdag 17 november 2010
Lommel - Maria Senders overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Maria Senders overleden, de echtgenote van Jan Gerits. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Wil Kraan overleden

Dinsdag 16 november 2010
Lommel - Wil Kraan overledenMaandag is Wil Kraan overleden, de echtgenote van Toon Devries. Ze was 78 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef in Lommel-Kolonie. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - 'Focus Noord' wil meer dynamiek in N.-LimburgZoomDe burgemeesters van de Noord-Limburgse gemeenten hebben samen met de voorzitters van de vijf industriegroepen uit de regio een actieprogramma uitgewerkt voor de verdere versterking van de sociaal-economische dynamiek in Noord-Limburg. Die doelstelling wil de groep, die zich  "Focus Noord" laat noemen, bereiken door voortaan gezamenlijk de schouders te zetten onder een aantal belangrijke maatschappelijke dossiers zoals mobiliteit, opleiding en tewerkstelling, ruimte om te ondernemen en bestuurskracht van lokale besturen. Wat mobiliteit betreft gaat het o.m. over de Noord-Zuidverbinding, het Spartacusplan, de IJzeren Rijn, de spoorlijn Antwerpen - Hamont - Weert en de "stop" van Lozen.

Kort nieuws van over de grens

Dinsdag 16 november 2010
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is deze ochtend stilgelegd wegens dichte mist. Rond half tien werd het zicht op het vliegveld volgens een woordvoerder van de luchthaven snel minder. Vliegtuigen naar Eindhoven moeten uitwijken naar luchthavens in België of Duitsland. Vertrekkende vluchten worden uitgesteld.

Alain Coninx in de Walburg

Maandag 15 november 2010
Morgen/dinsdagavond om 20.30u spreekt Alain Coninx op uitnodiging van de stedelijke bibliotheek van Hamont-Achel daar in cinema Walburg. In de Week van de Smaak zal die causerie wellicht over... eten en drinken gaan. Welnu: de eerste vijf personen, die zich morgenavond aan de Walburg aanbieden met een kopie van dit berichtje (op de Internetgazet dus), mogen gratis naar binnen. Snel die printer aanzetten, dus. Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan!
Vanmiddag werd geloot voor de kwartfinales van de Beker van België handbal (mannen en vrouwen). Bij de mannen speelt Sporting Neerpelt-Lommel tegen Tongeren, bij de vrouwen de winnaar van Eupen-Overpelt tegen Sint-Truiden. De wedstrijden (heen en terug) worden afgewerkt in het weekend van 18 en 19 december.

Jacqueline de Laat overleden

Maandag 15 november 2010
Lommel - Jacqueline de Laat overledenVrijdag is Jacqueline de Laat overleden, de echtgenote van Henri Molemans. Ze was 68 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Heeserbergen. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Fons Joos overleden

Maandag 15 november 2010
Lommel - Fons Joos overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Fons Joos overleden, de levenspartner van Marianne Noyens. Hij was 56 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Frans Wuyts overleden

Maandag 15 november 2010
Lommel - Frans Wuyts overledenVrijdag is Frans Wuyts overleden, de weduwnaar van Amelie Mariën. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie. Dinsdag om 19 uur is er daar en gebedswake.

De nieuwe limerickwedstrijd

Zondag 14 november 2010
Ook in de nieuwe limerickwedstrijd kunt u een dvd of blu-ray winnen. De nieuwe beginregel is vanavond op de Facebookpagina van de Internetgazet gelanceerd. En hij luidt:
Een man die zijn hond leerde zwemmen...
Daar kunt u een prachtige limerick van maken. Plaats hem voor zondagmiddag op die Facebookpagina en misschien wint u die dvd. Succes!
Lommel - 'Een man uit de streek van Ternaaien'...Dat was de kapstok voor onze limerickwedstrijd op Facebook, afgelopen week. Katleen Helven heeft die gewonnen met deze limerick:
Een man uit de streek van Ternaaien,
probeerde een hondje te aaien,
de hond beet toen snel
in zijn klokkenspel
nu hoeft hij dus niet meer te naaien.
..

Pijnlijke limerick, althans voor mannen. Toch krijgt Katleen van ons de dvd van de film "The Ghost Writer", een prachtige film van Roman Polanski. De film kreeg unaniem positieve reviews in de VS en Engeland en won bovendien de Zilveren Beer op het Festival van Berlijn (2010). Polanski maakte The Ghost Writer af vanuit gevangenschap, een situatie die misschien heeft bijgedragen tot de somberheid, de donkerte van deze intrigerende, politieke thriller.

Handbal: Sporting wint van Sasja

Zaterdag 13 november 2010
Buiten woedde in Hoboken het stormweer, binnen werd er geknokt voor de punten: Sporting Neerpelt-Lommel heeft vanavond Sasja verslagen met 27-29. UPDATE Een verslag van Diederik Stollman:
Sporting Neerpelt-Lommel heeft zichzelf een gunstige uitgangspositie verschaft op weg naar de play-offs en de BeNeLux-liga (eerste 4 van de reguliere competitie) door te gaan winnen bij concurrent Sasja. Het werd een verdiende overwinning van een opnieuw fel maar fair verdedigend (…) Het hele nieuwsbericht

Geen provinciaal voetbal morgen

Zaterdag 13 november 2010
Alle provinciale voetbalwedstrijden morgen zijn in Limburg afgelast, dus ook die van de eerste ploegen. In de nationale reeksen beslist nog altijd de scheidsrechter.

Aantal voetbalwedstrijden afgelast

Vrijdag 12 november 2010
Het Provinciale Sportcomité Limburg heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle voetbalwedstrijden van dames, reserven, jeugd en G-voetbal van 12 tot 14 november. De wedstrijden van de eerste elftallen heren gaan door, de scheidsrechter beslist ter plaatse.
Het Nationale Sportcomité heeft aangekondigd dat tot en met maandag 15 november: alle vriendschappelijke en officiële wedstrijden van alle jeugdcategorieën (elite jeugd en nationale jeugd) worden afgelast. Er is geen algemene afgelasting bij de reserven.
Morgen/zaterdag maakt de eerste ploeg van Sporting Neerpelt-Lommel de verplaatsing naar Hoboken. Niets speciaals, ware het niet dat Sporting bij winst een serieuze stap zet in de richting van de play-offs. "Daarom willen we het belang van deze wedstrijd nog eens onderstrepen!" zegt Diederik Stollman van Sporting. "Zaterdag om 16.15u vertrekt er daarom ook een supportersbus van aan de Enbild in Neerpelt. Een uurtje later komen ook alle supporters, die met de auto naar Sasja willen rijden, samen aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Vrijkaarten voor Aranis

Donderdag 11 november 2010
Lommel - Vrijkaarten voor AranisZoomAranis is een curieuze Vlaamse folkrockgroep, "a critically acclaimed, Flemish chamber-rock group", volgens woodstock.com. Ze zijn sinds 2005 al aan hun vijfde cd toe. "Roqueforte" is het nieuwe programma van Aranis’ huiscomponist Joris Vanvinckenroye en ook de naam van die nieuwe cd. Daarop wisselen "duistere melodieën af met dreigende ritmes, ruige solo’s en innemende improvisaties", zegt de perstekst. Aranis treedt zaterdagavond vanaf 20.30u op in CC Palethe in Overpelt. (…) Het hele nieuwsbericht
In de 1/8ste finales van de beker van België handbal heeft de eerste ploeg van Sporting Neerpelt-Lommel vandaag Desselgemse verslagen. Uitslag: 23-39.

Infoavond over Anorexia Nervosa

Donderdag 11 november 2010
Baan Chloë, waarbij Baan staat voor Beter Aanpak Anorexia Nervosa, en Chloë voor een jong meisje uit Lommel dat nu iets meer dan een jaar geleden aan anorexia overleed, stelt zich tot doel om meer aandacht van de overheid te vragen voor anorexia nervosa en dit zowel naar sensibilisatie, preventie als naar behandeling toe. Maar daar is veel voor nodig… Veel mensen en ook veel centen! Woensdag 17 november om 18.30 uur vindt er een infovergadering plaats in CC de Adelberg in (…) Het hele nieuwsbericht

Even wat schoolschaken

Donderdag 11 november 2010
Lommel - Even wat schoolschakenZoomAls aanloop naar het Limburgs kampioenschap schoolschaken nam de schaakploeg van Mater Dei woensdag deel aan het Wico-schaaktornooi in het college. Pavel Englicky probeerde al dat schaaktalent in goede banen te leiden. Michiel Vandenhautte (3.2, rechts op de foto) was de beste speler van de 2de graad. Algemeen winnaar werd Lommelaar Wessel van Kessel van Wico campus Sint Hubertus. Winnaar van de eerste graad werd Bram Veestraeten (Wico campus Salvator) uit Hamont en in de derde graad ging Overpeltenaar Dieter Plessers uit Overpelt (van Wico campus St.-Hubertus) met de zege lopen.

Het wordt nat

Donderdag 11 november 2010
De Vlaamse Milieumaatschappij verwacht door het stormweer wateroverlast vanaf zaterdagochtend. Ze raadt de mensen die in overstromingsrisicogebieden wonen dan ook aan de nodige maatregelen te treffen.
De voorspellingen van het KMI geven aan dat er van donderdag tot zondagmiddag minstens 40 à 50 mm neerslag zal vallen over heel Vlaanderen, en mogelijk lokaal tot meer dan 60 mm. De kans op kritieke overstromingen is groot vanaf zaterdagochtend, zegt de VMM, vooral dan langs de kleinere (…) Het hele nieuwsbericht

De nieuwe limerickopgave

Woensdag 10 november 2010
De nieuwe opgave voor de limerickwedstrijd - we geven altijd de eerste regel, u vult de rest aan- is: Een man uit de streek van Ternaaien...
U kunt uw limerick posten op de Facebookpagina - en alleen daar - van de Internetgazet. Voor de winnaar(s) ligt er een dvd of blu-ray klaar. Succes!
Lommel - Een woordvoerder zei aan de kranten...Dat was de eerste zin in onze limerickwedstrijd. En Hilde Spaas won met deze limerick:
Een woordvoerder zei aan de kranten,
ik zoek liever andere klanten,
gedaan met mystiek
desnoods politiek
het liefste voor Wendy Van Wanten.


Ze krijgt van ons de pas verschenen DVD "Inhale". Deze film, met Diane Kruger (Inglourious Basterds), Dermot Mulroney (About Schmidt) en Rosanna Arquette, gaat over een koppel dat gevaarlijke grenzen aftast in hun wanhopige zoektocht naar een geschikte orgaandonor voor hun doodzieke dochter.
In Limburg rijden de bussen van De Lijn op vrijdag 12 november volgens de normale dienstregeling (schooldag). Eerder was gemeld dat er volgens een vakantiedienstregeling zou worden gereden. Maar dat is dus niet correct. Wel zijn vrijdag de Lijnwinkels gesloten; de belbuscentrale is open.

Maria Jansen overleden

Dinsdag 9 november 2010
Lommel - Maria Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Maria Jansen overleden. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Heide-Heuvel.

Jeanne Cuypers overleden

Maandag 8 november 2010
Lommel - Jeanne Cuypers overledenDonderdag is Jeanne Cuypers overleden, de weduwe van Fons Pennemans. Ze was 80 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er staan (slechts) drie Noord-Limburgse restaurants in de nieuwste editie van de culinaire gids GaultMillau: het Sint-Hubertushof in Sint-Huibrechts-Lille, Cuchara in Lommel en Koeckhofs in Achel. Ze kregen alledrie een score van 13 op 20. Het beste restaurant in de provincie is volgens de gids de Slagmolen in Opglabbeek, die 17 punten op 20 kreeg.
Lommel - Ruiter- en menroutenetwerk gaat digitaalZoomHet Limburgse ruiter- en menroutenetwerk gaat digitaal. Dat is een Belgische primeur. Door het initiatief worden bijna 600 km paardvriendelijke paden in het noorden van de provincie gratis online beschikbaar gesteld. Zo kunnen ruiters een route op eigen maat uitstippelen, inladen op hun gps of afdrukken om mee te nemen. Ze kunnen ook bijzondere locaties langs de route (zogenaamde ‘points of interest’, zoals parkings, ruitervriendelijke cafés en logies…) selecteren. (…) Het hele nieuwsbericht
In de Superliga van het handbal heeft Sporting vandaag Desselgemse verslagen. Uitslag: 19-29.

Jef Vanduffel overleden

Zaterdag 6 november 2010
Lommel - Jef Vanduffel overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Jef Vanduffel overleden, de weduwnaar van Godelieve Govers. Hij was 79 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Handbal: Sporting klopt Bocholt

Zaterdag 6 november 2010
Lommel - Handbal: Sporting klopt BocholtZoomSporting Neerpelt-Lommel heeft vanavond de spannende topwedstrijd tegen Bocholt gewonnen. Uitslag 27-26. Bij de rust was de stand 11-7. Voor de wedstrijd kwamen ruim 500 supporters opdagen! UPDATE Een verslag van Gert Morlion: 
De talrijk opgekomen toeschouwers zagen een gelijk opgaande wedstrijd met vooral goed verdedigend werk van beide teams. Doelman Alberts kreeg de voorkeur op Goran en hij beschaamde het vertrouwen van de trainer niet. Bocholt kwam als (…) Het hele nieuwsbericht

Een volk van pepernoteneters

Donderdag 4 november 2010
Vorig jaar aten Nederlanders gezamenlijk 6,3 miljoen kilo pepernoten, tegen 6,1 miljoen kilo in 2008 en 5,8 miljoen kilo het jaar daarvoor.Zoals het er nu naar uitziet, eten ze dit jaar meer dan 3,5 miljard pepernoten, een record. Vorig jaar werden er ruim 3,1 miljard geconsumeerd. Marktleider Van Delft uit Harderwijk komt tot die prognose op basis van de eerste verkopen en eigen marktanalyses.
Van Delft maakt onder andere pepernoten voor Kruidvat en HEMA. Bij het bedrijf in Harderwijk wordt volgende week de 2.500.000.000ste pepernoot van dit jaar gebakken.

Alda Geboers overleden

Donderdag 4 november 2010
Lommel - Alda Geboers overledenDinsdag is Alda Geboers overleden, de echtgenote van Pierre Hertogs. Ze was 77 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Lommel-Centrum.

Subsidies voor jeugdverblijven

Donderdag 4 november 2010
Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois heeft aan zeven Limburgse jeugdverblijven in totaal 400.000 euro aan Vlaamse subsidies toegezegd voor moderniseringswerken. Voor heel Vlaanderen gaat het om 2,5 miljoen euro voor 40 jeugdverblijven. In Noord-Limburg gaan de subsidies naar De Winner in Overpelt (71.748 euro), Chikabo in Lommel (3.545 euro), De Grasmus in Hechtel-Eksel (2.154 euro) en De Korhoen in Hechtel-Eksel (2.000 euro).
Het blijft vanmiddag droog met veel bewolking, al verschijnen er af en toe ook enkele opklaringen, meldt het KMI. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan de kust een harde zuidwestenwind met rukwinden. De maxima bedragen 13 graden in de Ardennen en ongeveer 16 graden elders. Vanavond en vannacht is het eerst droog met enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe, gevolgd door wat
lichte regen over de noordelijke helft van het land. De minima bedragen 9
tot 13 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een heel schuinse schilder uit Schagen...Dat was de eerste zin van de limerickwedstrijd van vorige week op onze Facebookpagina. Willy Reynders heeft ze gewonnen met volgende limerick:
Een heel schuinse schilder uit Schagen
die had van succes niet te klagen...
toen zijn vrouw het wist
zocht hij naar een list
en verfde hij 'r lijf in zes lagen


Willy krijgt van ons de dvd "Treasure Hunter", een pas verschenen Aziatische avonturenfilm van de regisseur van Hero en In the Name of the King. In de hoofdrol staat Jay Chou, een Aziatische rijzende ster die binnenkort naast Cameron Diaz en Seth Rogen te zien is in The Green Hornet. Siao-Ding Zhao, die een Oscarnominatie ontving voor zijn werk in The House of the Flying Daggers, nam het camerawerk voor zijn rekening.

Jan Maes overleden

Woensdag 3 november 2010
Lommel - Jan Maes overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Jan Maes overleden, de echtgenoot van Anna Dirx. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Treinverkeer even onderbroken

Dinsdag 2 november 2010
Door een storing rijden er sinds 09.15 uur geen treinen tussen Lier en Herentals. Dat bevestigt een woordvoerder van netwerkbeheerder Infrabel: "Rond 9.15 uur kregen we af te rekenen met een 1000 volt-storing. Daardoor kunnen er zich problemen voordoen met de stroomtoevoer naar wissels en seinen. Bijgevolg is het treinverkeer tussen Lier en Herentals uit voorzorg onderbroken totdat onze mensen ter plaatse het precieze defect hebben achterhaald. Mogelijk ligt de storing aan een defecte kabel", zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwteamcursus voor (ver)bouwers

Maandag 1 november 2010
De gemeenten Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer, steunpunt Dubolimburg, infrax, Wonen in Noord-Limburg en Dialoog willen particulieren helpen om hun (ver)bouwprojecten energiezuinig en duurzamer te organiseren. Daarom organiseren ze een tweedaagse BouwTeamcursus op de zaterdagen 20 en 27 november, telkens van 9 tot 17 uur, in Dommelhof in Neerpelt. Het BouwTeam verzekert een praktische kijk op isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie, (…) Het hele nieuwsbericht
In de 1/8ste finales van de beker van België handbal moet Sporting Neerpelt-Lommel het opnemen tegen Desselgemse, een West-Vlaamse club uit de Superliga. De wedstrijd wordt op 11 november gespeeld in Desselgem, een deelgemeente van Waregem.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel