Het overige nieuws

De tijd aan haar kant

Zondag 18 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
De tijd aan haar kant
Vandaag viert Irma Thomas haar 77ste verjaardag. Met een knipoog naar haar grootste hit zou je kunnen zeggen dat de tijd aan haar kant staat. Lees hier hoe zij Time Is On My Side opnam nog voor The Rolling Stones eraan dachten.
1

KSK Meeuwen - Turkse FC 5-1

Zaterdag 17 februari 2018
KSK Meeuwen - Turkse FC 5-1
KZK Meeuwen heeft vanavond thuis een ruime zege 5-1 behaald tegen Turkse FC. KSK Meeuwen staat derde in de stand met 38 punten uit 21 matchen.

Juwelen en geld gestolen

Vrijdag 16 februari 2018
In een woning op de Kleine Schoolstraat in Bree werd gisterenavond ingebroken. Er werden juwelen en cash geld ontvreemd.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat u 't weet
Valse biljetten van 50 euro in omloop
Er is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Mia Soons overleden

Woensdag 14 februari 2018
Mia Soons overleden
Maandag is de uit Gruitrode afkomstige Mia Soons overleden, de weduwe van Albert Sleven. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag(11 uur) begraven na het afscheid in de aula van uitvaartverzorging Bussels in Neeroeteren.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Vroeger opstaan, die koekoek
"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Meldpunt voor schade door everzwijnen
Er komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Vrachtwagen gestolen

Maandag 12 februari 2018
Op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree gingen onbekenden vandaag met een vrachtwagen aan de haal. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.