• Nog geen evenementen in Meeuwen-Gruitrode
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Elke bes haar nummer?
Een lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? (Foto Marcella Stappers)

Pater Gerard Geyskens overleden

Donderdag 26 april 2018
Pater Gerard Geyskens overleden
In het ZOL in Genk is dinsdag pater Gerard Geyskens overleden, van de congregatie van de Salvatorianen. Hij was 78 jaar. Geyskens werd in Ellikom geboren en in Meeuwen priester gewijd. Woensdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof van Hamont-Lo, na een plechtige eucharistie in de parochiekerk daar. Dinsdag om 19u is er een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Nieuwe bvba: De Jolie

Donderdag 26 april 2018
Lies De Backer uit Wijshagen heeft de bvba De Jolie opgericht met zetel in Plockroy in Wijshagen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van paarden voor landbouw en sport, de revalidatie van paarden, pensionstalling en fokkerij-advies.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Een Brusselse stek voor Google
In het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'
Vandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Zaterdag 'repair-café'

Dinsdag 24 april 2018
Zaterdag 'repair-café'
Heb je in 't Heem in Meeuwen het Repair Café al eens bezocht? Zaterdag 28 april is het er weer vanaf 14u, met bijzondere gasten zoals Velt, de scharenslijper, de twicebiker, de groep breicafé, info over het voedselteam en de Vredeshofkes, de weggeefhoek en natuurlijk de herstellers van kleding, electro, fietsen en nog meer. Er is zelfs een muzikaal intermezzo en vzw De Tandem houdt tijdens zijn volkskeuken zijn algemene vergadering en stelt er zijn jaarrekening, begroting en jaarverslag voor. In de volkskeuken heb je dit maal keuze tussen een vegetarische (5 euro) of een niet-vegetarische maaltijd (6 euro). Wel dringend inschrijven via jos[!]vzwdetandem.be of tel. 0497/75 07 47. Iedereen is er van harte welkom!

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht
8

Pastoor Jos Calsius overleden

Dinsdag 24 april 2018
Zaterdag is in het AZ Monica in Deurne pater Jos Calsius overleden. Hij was tot voor kort pastoor-moderator van de federatie Meeuwen-Gruitrode. Hij was 75 jaar en lid van de congregatie van de Missionarissen van het Heilig Hart. Calsius was een sociaal bewogen priester en ving onder meer vluchtelingen op in zijn pastorie aan de Pastoriestraat. Jos Calsius was afkomstig uit Rekem en werd op 16 maart 1969 in Heverlee priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van OL-Vrouw van het H. Hart in Borgerhout. Op een latere datum is er een herdenkingsviering in Gruitrode.

Zeldzame gast

Dinsdag 24 april 2018
Zeldzame gast
Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een beflijster opgevangen. De vogel was tegen een raam gevlogen en liep een breuk op in de linkervleugel. Het is uitzonderlijk dat een beflijster in het Natuurhulpcentrum belandt. Beflijster (Foto Natuurhulpcentrum).