Het overige nieuws

Geen spoor

Vrijdag 15 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Geen spoor
Vandaag is het 73 jaar geleden dat Glenn Miller spoorloos verdween. Hij was op weg van Londen naar Parijs toen zijn vliegtuig bij slecht weer in het Kanaal stortte. Nooit werd de orkestleider teruggevonden, wat tot allerlei speculaties leidde. Lees er hier alles over.

Man gearresteerd na dollemansrit

Donderdag 14 december 2017
Man gearresteerd na dollemansrit
In Houthalen-Helchteren heeft de politie CARMA gisteravond een twintiger uit Meeuwen-Gruitrode gearresteerd na een achtervolging van ca. 40km die in Bocholt was begonnen. Vanuit een tankstation daar had de politie een oproep gekregen waarin men zich zorgen maakte over een erg dronken man die met de wagen aan het tankstation was toegekomen. Wanneer Politie CARMA ter plaatse kwam, reed de bestuurder van de BMW Coupé net weg over de Kaulillerweg in de richting van Bocholt-centrum. De patrouille besloot (…) Het hele nieuwsbericht

Gecoverd op straat

Donderdag 14 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Gecoverd op straat
Vandaag wordt Mike Scott 59. Hij is de frontman van The Waterboys, maar heeft ook twee sterke solo-cd’s afgeleverd. Over die producties krijgen we hier tekst en uitleg. In een van zijn songs vertelt hij hoe hij hoort dat straatmuzikanten hem coveren. Dan heb je het eigenlijk toch ver geschopt, niet?

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Elisa Smeets overleden

Woensdag 13 december 2017
Elisa Smeets overleden
Gisteren is Elisa Smeets overleden, de weduwe van Emiel Braekers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Meeuwen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Betrapte dieven fietsen weg

Woensdag 13 december 2017
In een bedrijf op industrieterrein Kanaal-Noord in Bree hebben dieven afgelopen nacht ingebroken in kledinglockers. Ze wisten beslag te leggen op twee gsm's en geld. Enkele werknemers hebben nog tevergeefs geprobeerd om de twee op de fiets tegen te houden maar zij wisten te ontkomen.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vergeten gitarist
Vandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Moederhuis maakt plaats voor MCH

Dinsdag 12 december 2017
In Bree wordt het Moederhuis, dat deel uitmaakt van de ziekenhuisgebouwen, gesloopt. Op die plaats komt het Medisch Centrum Huisartsen (MCH), dat nu te eng behuisd zit op 't Stift. Ook de andere ziekenhuizen worden later afgebroken. Daar komen een atletiekpiste, een zwembad en een sporthal.

Gratis feestbussen

Dinsdag 12 december 2017
De Lijn legt met eindjaar feestbussen in die Meeuwen-Gruitrode bedienen:* 408: Genk - Opglabbeek - Gruitrode - Bree - Neerpelt - Overpelt en • 419: Genk - Meeuwen-Gruitrode - Bree.
Inwoners van Meeuwen-Gruitrode reizen gratis. Als inwoner van Meeuwen-Gruitrode kan je sinds gisteren een gratis feestbiljet afhalen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Daarmee mag je van oudejaarsnacht (vanaf 18.00 u.) tot en met 1 januari onbeperkt gebruik maken van de bussen van De Lijn. Zowel van de speciale (…) Het hele nieuwsbericht