Het overige nieuws

'Mondmuziekske'

Dinsdag 22 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
'Mondmuziekske'
Het is vandaag al een jaar geleden dat Toots Thielemans overleed. Hij heeft wat hij zijn ‘mondmuziekske’ noemde niet alleen laten klinken op jazzplaten. Ook popartiesten deden een beroep op zijn harmonicakunsten. Zo schittert hij hier in ‘Leave A Tender Moment Alone’ van Billy Joel. Maar wist je dat hij ook bij John Denver speelde? En dat het grootste popsucces waarop wij hem als gastmuzikant horen, een flauw reggaedeuntje van John Lennons oudste zoon is? Lees er hier alles over. 

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Ellikom verliest van Hechtel FC

Vrijdag 18 augustus 2017
In de Beker van Limburg, gewest Noord-Limburg, heeft Ellikom verloren van Hechtel FC. Uitslag: 2-4.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tien auto's in brand gestoken

Vrijdag 18 augustus 2017
Tien auto's in brand gestoken
In de Gruitroderstraat in Bree zijn afgelopen nacht een tiental auto’s uitgebrand op de parking van garage Modern, de dealer van Mercedes. Vermoedelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.
Rond 2.50 uur vanochtend liep een oproep binnen over brandende voertuigen op een binnenplaats van de garage in de Gruitroderstraat. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Politie CARMA deed de nodige vaststellingen. Het gerechtelijk labo en de branddetectiehond kwamen ter plaatse. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Domen overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
In Meeuwen is woensdag Mia Domen overleden, de echtgenote van Théo Guffens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nevok verliest oefenwedstrijd

Donderdag 17 augustus 2017
Nevok Gruitrode heeft zijn oefenwedstrijd tegen Esperanza Pelt verloren. Uitslag: 0-3. SK Meeuwen won op Herkol met 2-3.

Nieuwe bvba: Nelis Invest

Donderdag 17 augustus 2017
Peter Nelis uit Peer en Chris Nelis uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Nelis Invest opgericht met zetel aan de Zuiderstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitgeven van vastgoedcertificaten, het toestaan van leningen, management- en holdingactiviteiten, het plaatsen van ventilatie- en koelingsapparatuur en -leidingen én slopingswerken.