Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Martin Langers overleden

Maandag 15 januari 2018
Martin Langers overledenVrijdag is Martin Langers overleden, de echtgenoot van Henriette Snoekx. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

'Huis van Phil' nodigt uit

Maandag 15 januari 2018
Komende woensdag 17 januari om 19.00 u. organiseert Huis van Phil in de Commanderij van Gruitrode een avond over Phil Bosmans. Gastheer Rick de Leeuw gaat met diverse gasten in gesprek over Phil Bosmans en de uitbouw van het Huis van Phil in zijn geboortedorp Gruitrode. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan alsnog in via mail naar cultuur[!]meeuwen-gruitrode.be of telefonisch op 089 85 59 46.

Roken als vorm van verzet

Maandag 15 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Roken als vorm van verzetZoomOp deze dag in 1974 kreeg de Amerikaanse rockband Brownsville Station een gouden plaat voor ‘Smokin’ In The Boy’s Room’. Lees hier dat de platenfirma deze song over stiekem roken in de schooltoiletten eerst maar niets vond. Maar het werd een strijdlied voor opstandige jongeren en een grote hit.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Genk 2-2

Zondag 14 januari 2018
In het zaalvoetbal heeft Meeuwen 2-2 gelijk gespeeld tegen ZVK A5 Genk. Meeuwen staat zevende in de stand met 19 punten uit 13 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Twee juwelendiefstallen

Zondag 14 januari 2018
In de Kruisstraat en de Begoniastraat in Opglabbeek is telkens ingebroken in een woning. Daarbij zijn zowel in de eerste als in de tweede woning juwelen gestolen.
Nevok  speelt gelijk tegen LutlommelNevok Gruitrode speelde vandaag gelijk op het veld van Lutlommel. Uitslag: 1-1. Nevok staat twaalfde in de stand. Het sprokkelde 17 punten in 16 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor met 0-4 van Uikhoven en staat na 19 wedstrijden zeventiende in de stand met 8 punten. Wijshagen verloor thuis met 3-4 van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
De gewone commanditaire vennootschap Miri uit Peer, de bvba MVBB uit Opitter en de bvba PVBM uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Immo Van Baelen & Broekmans opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerende goederen, in de ruimste zin van het woord.

KSK Meeuwen wint van Paal

Zaterdag 13 januari 2018
KSK Meeuwen wint van PaalKSK Meeuwen heeft vanavond Flandria Paal verslagen. Uitslag: 2-1.  KSK Meeuwen staat vierde in de stand met 29 punten uit 16 wedstrijden.
Sinds 16 oktober 2017 werken het parket van Limburg en politiezone CARMA samen onder een dak. Het gaat om een piloot- en proefproject waarbij integraal, onmiddellijk en rechtstreeks contact tussen parket en politie voor een efficiëntere en snellere behandeling van dossiers moet zorgen. Op die manier wil men het gevoel van straffeloosheid verminderen en een sterk signaal geven aan slachtoffers, verdachten en samenleving.
Ook de Justitiehuizen van Hasselt en Tongeren engageren zich voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)
2

Louis Clerix overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Louis Clerix overledenWoensdag is Louis Clerix overleden, de echtgenoot van Lisette Loos. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.
Kurt Geelen stopt eind dit seizoen als trainer van RC Reppel. Hij gaat aan de slag bij Nevok Gruitrode.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.
2

Oliespoor op Zuid-Willemsvaart

Dinsdag 9 januari 2018
Oliespoor op Zuid-WillemsvaartVandaag moest de brandweer uitrukken voor een oliespoor op de Zuid-Willemsvaart in Bree. Het spoor liep van het Tolhuisje aan de Kanaalkom tot aan de brug in Beek.

Lange drumsolo

Dinsdag 9 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Lange drumsoloZoomHet is vandaag 37 jaar geleden dat de Amerikaanse jazzdrummer Cozy Cole overleed. Hij zat achter de trommels bij tal van beroemdheden, maar gaat de geschiedenis in voor een uitzonderlijke prestatie in het Expo-jaar 1958. Hij had tegelijk hits met ‘Topsy’ en ‘Topsy II’, die op eenzelfde single stonden. Vooral het tweede deel werd een groot succes, hoewel dat eigenlijk een langgerekte drumsolo was. Het verhaal achter dit unicum kunt u hier lezen. 

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Dief betrapt in woning

Maandag 8 januari 2018
In een woning aan de Braekenweg in Bree is vandaag een dief betrapt door de bewoner. De dief, die er geld stal, kon echter ontkomen.

Liefdesbrief op muziek

Maandag 8 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Liefdesbrief op muziekZoomOp deze dag in 1989 trouwde Richard Marx met Cynthia Rhodes, een actrice en danseres die te zien was in films als ‘Flashdance’ of ‘Dirty Dancing’ en in videoclips als ‘Rosanna’ van Toto. Lees hier hoe hij haar een liefdesbrief op muziek schreef. Van mailen was nog geen sprake, hij maakte een opname en verzond die per boot. Nooit was het de bedoeling het op plaat uit te brengen, maar uiteindelijk werd het zijn grootste hit: ‘Right Here Waiting’. Als dat geen romantisch verhaal is…
Vierdeprovincialer Wijshagen heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Jente Vanhaen en Sander Rutten.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Vijftien zomereiken vernield

Zondag 7 januari 2018
In de Mariahofstraat in Beek (Bree) hebben vandalen vijftien zomereiken vernield. De bomen werden in november aangeplant door de Rotaryclub Bree-Bocholt en Natuurpunt.

Twee rijbewijzen ingetrokken

Zondag 7 januari 2018
Twee rijbewijzen ingetrokkenDe politie heeft gisteren van 16 tot 24 uur een verkeersactie gehouden in Bocholt, Meeuwen-Gruitrode, Bree en Kinrooi. 529 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Twee chauffeurs bliezen positief. Omdat het rijbewijs van één bestuurder niet geldig was, werd zijn auto in beslag genomen. Drie chauffeurs werden betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Gruitrode verliest van Reppel

Zondag 7 januari 2018
Gruitrode verliest van ReppelNevok Gruitrode heeft vanmiddag verloren van de leider in Tweede A, RC Reppel. Uitslag: 0-1. Nevok staat tiende met 16 punten uit 15 wedstrijden. Sporting Ellikom verloor ook: tegen Uikhoven VC werd het thuis 0-4. Ellikom staat zeventiende met 8 punten uit 18 wedstrijden.
KSK Meeuwen verliest van rode lantaarnKSK Meeuwen heeft vanavond met 4-3 verloren op het terrein van rode lantaarn Standard Elen. KSK staat vierde in de stand en heeft na 15 wedstrijden 26 punten. Heidebloem Wijshagen verloor met 3-0 op het veld van K.F. Smeermaas en staat twaalfde met 22 punten uit 18 wedstrijden.
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: Serge Sleurs

Donderdag 4 januari 2018
Serge Sleurs uit Meeuwen-Gruitrode en Axelle Sleurs uit Overpelt hebben de bvba Serge Sleurs opgericht met zetel aan de Kruisstraat in Meeuwen-Gruitrode. Tot het doel van  de vennootschap behoren onder meer het verlenen van managementadvies en bijstand én het verlenen van management consulting diensten.
Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Elisabeth Maggen overleden

Donderdag 4 januari 2018
Elisabeth Maggen overledenMaandag is de uit Wijshagen afkomstige Elisabeth Maggen overleden, de weduwe van Pierre Ceulemans. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning-kerk in Waterschei.
1

Verpleegster op het matje

Woensdag 3 januari 2018
Verpleegster op het matjeHet Openbaar Ministerie heeft vandaag een jaar celstraf met uitstel gevorderd tegen een verpleegster uit Bree. Zij had een bejaarde rusthuisbewoonster 's avonds op het toilet geplaatst maar haar daarna vergeten in bed te leggen. De bejaarde vrouw viel voorover en kwam om door verstikking.Ze werd pas 'morgens gevonden. De feiten gebeurden in een rusthuis in Genk.  Het verdict in deze zaak valt op 31 januari. (PG)

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.
Knobbelzwaan slachtoffer van vuurwerkZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een zwaargewonde knobbelzwaan uit Maastricht opgevangen. Het dier werd het slachtoffer van het vuurwerk. In paniek is de grote watervogel beginnen rond te vliegen en is daarbij vermoedelijk tegen een draad gevlogen. Het gevolg daarvan is een wonde die zo uit een horrorverhaal komt. De huid van de nek scheurde volledig open en de luchtpijp en slokdarm kwamen helemaal bloot te liggen.Het medisch team schoot onmiddellijk in actie en slaagde erin de grote wonde zo goed als helemaal te hechten. De zwaan krijgt nu antibiotica en pijnstilling toegediend. De komende uren zullen cruciaal zijn. (foto Natuurhulpcentrum)

Twee voertuigen botsen

Dinsdag 2 januari 2018
Op de hoek van de Kasteelstraat en de Weg naar As in Opoeteren raakten gisterenavond twee voertuigen in een aanrijding betrokken. S.M. (22) uit Opglabbeek reed in de richting van Opoeteren. Ter hoogte van het kruispunt met de Weg naar As kwam hij in aanrijding met het voertuig van V.J. (34) uit Meeuwen.
Festivalgangers veroordeeld voor drugsBoetes gaande van 160 tot 8.000 euro en werkstraffen of celstraffen van 3 maanden, grotendeels met uitstel: dat is de straf die de rechter in Tongeren oplegde aan acht festivalgangers die onder meer betrapt werden op de Beachparty in Bocholt en het Afro-Latino Festival in Bree. De betrokkenen moesten voor de rechter verschijnen omdat ze de aangeboden minnelijke schikking niet hadden betaald.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Alice Janssen overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Alice Janssen overledenOp 26 december overleed de uit Meeuwen afkomstige Alice Janssen, de weduwe van Col Pirards. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring waarna haar urne werd bijgezet op de begraafplaats van Bree-Centrum.

Belgische dinsdag

Dinsdag 2 januari 2018
Belgische dinsdagZoomOp de eerste dinsdag van het nieuwe jaar heeft de Jukeboxkalender het over ‘If It’s Tuesday, This Must Be Belgium’. De uitdrukking zal je bekender in de oren klinken dan de song van Nederpopzangeres Bojoura uit 1969. Ontdek hoe ons landje in dit liedje terechtkwam.

6.942 dieren opgevangen

Maandag 1 januari 2018
Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft in 2017 6.942 dieren opgevangen. Met als top 3: op nummer 1 de egel, de houtduif op 2 en de Turkse tortel staat op de derde plaats. De Europese dieren vertegenwoordigen met 5.906 stuks trouwens 85% van alle dieren die werden opgevangen; Daarnaast werden ook 1.036 exotische of tamme dieren omringd met de beste zorgen. Spectaculaire luipaarden, een ontsnapte geit of een gedumpte baard-agame, ze konden allemaal op de hulp van het Natuurhulpcentrum rekenen.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Koperdiefstallen bij kerken

Maandag 1 januari 2018
In Bree zijn afgelopen weekend de koperen regenafvoerbuizen van twee kerken gestolen. Hetzelfde gebeurde bij de kerken van Bocholt, Kauillle, Lozen en Reppel. Vorige week kwamen kerken in Genk, Opglabbeek en Overpelt al aan de beurt.

Rik Bosmans overleden

Maandag 1 januari 2018
Rik Bosmans overledenVrijdag is Rik Bosmans overleden, de weduwnaar van Lieve Westhof. Hij was 70 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tractor gestolen

Maandag 1 januari 2018
Tijdens oudejaarsnacht is een tractor gestolen uit een hangar aan de Kuilenstraat in Beek (Bree).

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
2
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen