Het overige nieuws

Lokale politie ook sterk in minivoetbal...ZoomDe minivoetbalploeg van de lokale politie Hano heeft voor het tweede jaar op rij het minivoetbaltornooi van de politie Antwerpen gewonnen. Er waren dit jaar 15 ploegen van Antwerpen... en één uit Neerpelt. Al de wedstrijden, zowel voorronde als finales, werden gewonnen door dat Noord-Limburgs ploegske (foto)... In de finale werd de tegenstander geklopt met 6-2.
Nog dit: volgende week vrijdag richt de lokale politie Hano haar eigen kleinveldvoetbaltornooi in op de velden van Holheide. De wedstrijden starten rond 10 uur.
De Rus Boris Shpilevsky heeft vandaag de tweede rit in de Ronde van België gewonnen, over een afstand van 201 km tussen Eeklo en Tienen. De 25-jarige Shpilevsky was in een massaspurt sneller dan zijn Italiaanse ploegmaat Marco Zanotti en de Duitser Sebastian Siedler. Kenny Dehaes blijft leider. Morgen/vrijdag staat de 'koninginnenrit' op het programma. De renners werken dan een tocht af met vertrek in Anthisnes en aankomst, bergop, na 185 kilometer in Flémalle. Onderweg wachten verscheidene beklimmingen.

Ja hoor, een zwaar onweer

Donderdag 29 mei 2008
Ja hoor, een zwaar onweerZoomOp dagen zoals deze is buienradar.nl (zie de link bovenaan rechts bij het weerbericht) van grote waarde. Je kan de buien zien naderen en zelfs de intensiteit ervan inschatten. Voor wie niet gelooft dat het hier vanmorgen onweerde: kijkt u even naar het scherm dat buienradar.nl rond 11 uur liet zien. Onder de kruisjes (bliksems) gaat een rode buienzone schuil, en dat hebben we geweten...
Zondag kunt u voor de tweede keer de compostfietsroute rijden in Hamont-Achel en Neerpelt. Deze fietstocht wordt georganiseerd door de compostmeesters en beide gemeenten in het kader van ‘juni compostmaand’ van het VLACO. Het thema dit jaar is gras. Tussen 10 en 18 uur kan men via een 31 km lange, bewegwijzerde route negen locaties bezoeken. De compostmeesters bemannen 5 ervan. Ze zullen u met plezier uitleg geven over composteren. Op enkele plaatsen wordt er extra aandacht (…) Het hele nieuwsbericht
Kenny Dehaes heeft zijn naam niet gestolen, want vandaag won hij in een massaspurt de eerste rit in de Ronde van België. Johan Vansummeren was 56ste, Wim De Vocht 58ste, Roy Sentjens 92ste en Kevin Hulsmans 105de.

Gratis kaarten voor Zolder!

Woensdag 28 mei 2008
Gratis kaarten voor Zolder!ZoomHet circuit van Zolder viert dit weekeinde zijn 45ste verjaardag met enkele pittige races. Zondag is ook Neerpeltenaar Niels Lagrange van de partij. Vader Geert Lagrange schenkt naar aanleiding daarvan vijf keer twee gratis toegangskaarten voor zondag. Wie geïnteresseerd is, moet als de bliksem mailen naar geert.lagrange[!]skynet.be, want de kaarten gaan naar de eerste vijf mailers. Ze kunnen de tickets voor het circuit dan vanaf morgen 9 uur afhalen bij Tegelhandel Lagrange aan de Europalaan 41 in Overpelt.
De provinciale premies voor de plaatsing van zonnecelinstallaties, die voorzien waren voor de eerste 500 aanvragers in 2008, zijn uitgeput. Dat meldt het provinciebestuur. Sinds de start van de campagne begin vorig jaar werden in totaal 1536 provinciale premies aangevraagd.
Een fotosessie voor de schoolZoomDe dames van de voltijdse dagopleiding personenzorg richting visagiste van Syntra Neerpelt organiseerden in Bokrijk een fotosessie waarbij ze hun opgedane kennis konden demonstreren. En leden van de fotoclub ISO 400 van Lommel waren erbij om de nodige foto's voor hen te maken...

Een fotosessie voor de schoolEen fotosessie voor de schoolEen fotosessie voor de school
Zoom

Wist u dit?

Dinsdag 27 mei 2008
Wist u dit?ZoomHet kan gebeuren dat u op het fietsroutenetwerk geconfronteerd wordt met een gebeurtenis waarvoor u de hulpdiensten moet bellen. Probleem is dan natuurlijk dat u moet zeggen waar u zich bevindt. Wel, daar is aan gedacht. Speciaal voor dergelijke noodoproepen zijn op alle signalisatiepalen of -platen van het fietsroutenetwerk verticaal de gps-coördinaten duidelijk aangebracht. Aan de hand van die coördinaten kunnen de hulpdiensten hun weg snel vinden. Het is maar dat u het weet...
De jongste weken is zowel de frequentie als de intensiteit van de avond- en nachtvluchten vanaf de vliegbasis van Kleine Brogel aanzienlijk toegenomen. Dat leidde tot klachten van mensen in de streek. De leiding van de luchtmachtbasis heeft nu beloofd dat de vluchten na 3 juni worden stopgezet. De huidige overlast heeft volgens de basis te maken met voorbereidingen die momenteel bezig zijn voor buitenlandse opdrachten voor F16-piloten. Die voorbereidingen omvatten "een intensieve training voor (…) Het hele nieuwsbericht
Er komen dit jaar verscheidene nieuwe digitale snelheidscamera's op de gewestwegen. Dat hebben de Vlaamse ministers Crevits en Van Brempt vandaag bekendgemaakt. Voor Noord-Limburg gaat het om twee camera's op de Hamonterweg in Neerpelt, in de Stationsstraat in Lommel en op de Luikersteenweg in Lommel. Hetzelfde geldt voor de Ezaart en Ginderbuiten in Mol, op de Kamperbaan in Hechtel en op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Digitale flitscamera’s zijn voor de politie veel (…) Het hele nieuwsbericht
Op de spoorlijn tussen Herentals en Lier is het treinverkeer weer normaal nadat er vanmorgen vertragingen ontstonden door een ongeval: in Herentals was een voetgangster gewond geraakt toen ze op een overweg werd aangereden door een trein. Het ongeval gebeurde omstreeks 08.20 uur en tot 9 uur waren daardoor de twee sporen tussen Herentals en Lier versperd. Om 9 uur kwam het eerste vrij en een half uur later, om 09.30 uur, ook het tweede. Ondertussen waren er al wel tien treinen afgeschaft op de lijnen Antwerpen-Herentals-Neerpelt en Turnhout-Herentals-Antwerpen. De andere treinen reden met vertragingen van vijftien tot twintig minuten. Die vertragingen zijn inmiddels dus weggewerkt.
Overpeltenaar Andreas Smout (17) van Sporting Atletiekclub Neerpelt gaat zaterdag, tijdens de Nacht van de Euregio in Neerpelt, een gooi doen naar de WK-limiet op de 800m. Dat zei hij gisteren op de meeting in Duffel. Daar verbeterde hij, ondanks wat lome spieren en een spike in zijn knie, zijn persoonlijk record.
Op de provinciale sprintkampioenschappen in Hasselt behaalde OZV gisteren acht provinciale titels. Broer en zus Meijlaers uit Neerpelt namen er zes voor hun rekening. Zowel Tom als Lien wonnen de Limburgse kampioenstitels op de 50 meter vlinderslag, de 50 meter vrije slag en de 100 meter wisselslag. Lien verbeterde deze week opnieuw twee provinciale records (50 m vlinderslag en 50 m vrije slag). Jef Stalmans uit Neerpelt en Ruth Vanderheyden werden beiden provinciaal kampioen in hun categorie op de 50 meter rugslag. Na vijf wedstrijddagen heeft OZV al 41 Limburgse titels binnengehaald. In het najaar worden nog de lange afstanden en de estafetten gezwommen.

De laatste kans...

Zondag 25 mei 2008
Inderdaad, als u nog geen gratis tickets hebt voor de 3de Nacht van de Euregio, zaterdagavond op en rond de atletiekpiste van Dommelhof in Neerpelt, dan krijgt u nu de laatste kans om er twee te winnen. Bovendien kunnen per gemeente twee personen een VIP-arrangement voor die dag winnen. In totaal zijn vandaag dus PER GEMEENTE te winnen:
- 2 VIP-arrangementen
- 30 gratis tickets (15 personen krijgen 2 tickets)
Wat moet u daarvoor doen?
- Juist antwoorden op de vraag: tIjdens de Nacht van de Euregio vorig jaar lukte een Belgische atle(e)t(e) een beste Europese jaarprestatie van dat moment. Waar of niet waar?
Geef toe, dat is een weggevertje.
- U mailt dat juiste antwoord naar nachtvdeuregio_wedstrijd[!]hotmail.com
. In diezelfde mail vermeldt u ook uw naam en adres. Dat hebben we nodig omdat a) de tickets worden opgestuurd en b) we ons per gemeente aan de hoeveelheid gratis tickets willen houden.
- Stuur die mail zo snel mogelijk. Want de meeting is zaterdag al... En de tickets moeten nog verstuurd worden!
Uiteraard wensen we u veel succes. En u zal zich niet vervelen. Kijk maar eens even rond op de site van de organisatie!

Rode Kruis

Zondag 25 mei 2008
Rode KruisZoomIn het gemeentehuis van Overpelt werden gisteren de pas gebrevetteerde cursisten (foto) en de verdienstelijke leden-vrijwilligers van het Rode Kruis Overpelt-Neerpelt gehuldigd.
Zebracinema: 'The Assassination of Jesse James'Zoom'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford', Andrew Dominik, USA, 2007, 160’
"The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" werd door de Vlaamse filmpers bejubeld en uitgeroepen tot één van de beste films van 2007. Met deze neowestern maakt de Australische regisseur Andrew Dominik een wonderbaarlijke, bijna drie uur durende, diep in de ziel doordringende film over de merkwaardige relatie tussen twee legendarische figuren uit het Wilde Westen: de (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de 3° Nacht van de Euregio, die zaterdag in Neerpelt plaatsvindt, zal ook dit jaar weer een 10.000 m worden gelopen. En die zou wel eens gensters kunnen slaan. In de vorige editie van de "Nacht" werden er enorme sterke prestaties geleverd: op het einde van het vorige seizoen, in het jaaroverzicht van de Internationale Atletiekfederatie, werd deze 10.000m zelfs bestempeld als de 3° snelste race van 2007. Na Hengelo en Brussel, 2 klinkende organisaties, vulde Neerpelt de (…) Het hele nieuwsbericht
Jan Bitters naar jeugdWK handboogZoomJan Bitters (foto) van handboogvereniging Oude Stam heeft zich in Spanje geplaatst voor het WK in Antalya. Ondanks een sterke wind schoot hij zich in de Fitareeks naar een 19de plaats. Op de olympische ronde stootte hij door naar de 8ste finale waarin hij nipt verloor van een Oekraïnische jongen die later 4de zou worden. Uiteindelijk eindigde Jan op een 12de plaats in de totaalstand - zeker niet slecht is voor een eerste deelname aan een internationaal toernooi! Hij verzekerde zich dus ook een ticket voor het WK. Succes, Jan!

Dameshandbal: Hamont kampioen

Zaterdag 24 mei 2008
Dameshandbal: Hamont kampioenZoomDe beslissende wedstrijd in de finales van de play-offs in het dameshandbal werd vanavond gewonnen door Hamont-Achel. Neerpelt strandde op één doelpuntje: eindstand 18-17. Hamont-Achel (foto) mag nu promoveren naar de hoogste reeks maar zal allicht bedanken voor die eer. De club voelt zich namelijk niet opgewassen tegen de extra inspanningen, financiële druk en allerhande eisen die daaraan gekoppeld zijn. Ook vice-kampioen Neerpelt zou naar verluidt om nagenoeg dezelfde redenen passen voor de hoogste afdeling.
Roy Sentjens start volgende week in Eeklo "met ambitie" in de Ronde van België. Dat zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad. Daarna volgt de Dauphiné, maar hij verwacht niet dat hij zal geselecteerd worden voor de Ronde van Frankrijk. Dat zijn voorjaar de mist in ging, wijt Roy aan twee dingen: onnoemelijk veel materiaalpech en het feit dat hij te lang bleef sukkelen met ontstekingen aan de tanden. Inmiddels zijn die problemen achter de rug. "Ik heb nog heel wat goed te maken, maar ik heb er vertrouwen in", zegt Roy.
Op het nieuwe verkeersknooppunt Ekkersrijt (A50/A58) ten noorden van Eindhoven hebben archeologen in de afgelopen maanden een grote nederzetting uit de bronstijd opgegraven. Het gaat mogelijk om de grootste nederzetting uit die tijd die ooit in Nederland is gevonden en is in elk geval de grootste in Zuid-Nederland, meldde de Eindhovense stadsarcheoloog Nico Arts vandaag. De bronstijd duurde van circa 1500 tot 850 jaar voor Christus.
Tot op heden is bijna 4 hectare afgegraven en zijn resten (…) Het hele nieuwsbericht
St.-Oda zoekt jongeren voor zomermaandenZoomIeder jaar zet St.-Oda tijdens de vakantiemaanden zijn deuren open voor jongeren die de leefgroepen of diensten een handje willen toesteken. Er worden dan twee projecten opgestart: de Zomerhulpen voor jongeren vanaf 15 jaar en de Megakampen voor jongeren vanaf 17 jaar. Ze helpen dan bij het in goede banen leiden van de activiteiten en uitstapjes die in de zomer worden georganiseerd voor de 270 personen met een ernstige mentale handicap, die op St.-Oda dagelijks verzorging en begeleiding krijgen. Voor (…) Het hele nieuwsbericht
Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg in Overpelt krijgt een NMR-scanner, een apparaat dat werkt op basis van nucleair magnetische resonantie. Momenteel wordt er gewerkt aan de installatie van de machine, werken die tegen 1 juli klaar moeten zijn. De technische opstart van de machine is gepland in juli en augustus. Dan krijgen medici en verpleegkundigen ook hun opleiding. Eind augustus kan het apparaat gebruikt worden.
De plaatsing van de NMR in het Mariaziekenhuis is een belangrijke stap in de (…) Het hele nieuwsbericht

Altijd die fiets op slot

Donderdag 22 mei 2008
Er was een tijd dat je hier in het noorden van de provincie zonder problemen je achterdeur kon openlaten als je even weg moest. Fietsen werden er niet gestolen - als het al eens gebeurde, was dat iets waarover dagen werd gesproken. De tijden zijn veranderd. Om de zoveel dagen vragen lezers via de Zoekertjes van de Internetgazet of iemand hun gestolen fiets heeft gezien. Vorig jaar werden er in de hele politiezone circa 300 fietsen gestolen; dat blijkt uit het jaarverslag van de lokale politie. Het vaakst gebeurt dat tijdens jeugdfuiven, en bij cafés. "Ik kan iedereen alleen maar aanraden de fiets altijd op slot te doen, ook al ga je maar een brood halen bij de bakker", zegt zonechef Paul Claes. "En laat hem graveren. Een gegraveerde fiets wordt minder snel gestolen".

Om over na te denken

Woensdag 21 mei 2008
Nederlanders besteden gemiddeld vier uur per week aan computergames. Bijna driekwart (72 procent) van de Nederlandse bevolking van 8 jaar en ouder speelt dergelijke spelletjes. Ze worden dus niet alleen door jongeren gewaardeerd. Dat blijkt uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2008, dat in april werd uitgevoerd. Volgens het onderzoeksbureau is dat aantal representatief voor de ruim 12 miljoen Nederlanders van 8 jaar en ouder met toegang tot internet. Gaming nestelt zich qua mediaconsumptie tussen andere grote mediatypen als tv, radio en internet (gemiddeld meer dan vier uur per week). Dagbladen en tijdschriften worden gemiddeld minder dan vier uur per week geraadpleegd. Puzzelgames blijken het populairst, gevolgd door adventure-/strategie-games en braintraininggames. Pas op de vierde plaats komen de pure vecht- en schietgames.
Tijdens de Derde Nacht van de Euregio, op 31 mei in Neerpelt, zal de 3000m steeple voor mannen een boeiend nummer worden. Want die wedstrijd zal volledig in het teken staan van de inspanningen om Limburger Krijn van Koolwijk aan de olympische norm voor Peking te helpen, zegt Johan Strackx van de organisatie. "Krijn krijgt een op maat gesneden deelnemersveld om op zoek te gaan naar een tijd van 8.18.00, waarmee hij onder de limiet voor Peking zit. Verscheidene atleten die tussen de 8.15 en 8.20 lopen, zullen voor voldoende weerwerk gaan zorgen om Krijn naar deze Olympische limiet te drijven. We denken hierbij vooral aan de Ethiopiër Mesfin Nahom en de Kenyaan Chirchir, die dit seizoen op hoogte meer dan behoorlijke prestaties wisten neer te zetten." Dat wordt een machtige wedstrijd!
We kunnen zaterdagavond - het wordt mooi weer! - gelukkig iets anders doen dan voor het televisiescherm hangen, want België zit niet in de finale van het Eurovisiesongfestival. Vanavond werd Ishtar met "O julisi na jalini" al in de halve finale uitgeschakeld. Ook Nederland haalde de finale niet. De uitschakeling is vooral spijtig voor Achelaar Harold Ligtvoet. Hij maakte de jurk waarin zangeres Soetkin Baptist over het podium huppelde. Maar ook in de halve finale zullen allicht enkele tientallen miljoenen Europeanen die jurk hebben gezien.

Met z'n zessen zestig

Dinsdag 20 mei 2008
Met z'n zessen zestigZoomBij de familie Vanwinkel hebben ze een probleem, constateerden ze afgelopen weekend. Een zus, twee schoonzussen en drie schoonbroers (foto) van Pierre Vanwinkel worden dit jaar 60 jaar. Dat wil iedereen vieren, natuurlijk. Maar hoe? De ene wil het in Frankrijk doen, de andere in SHLille, nog een in Overpelt... Ze zijn er nog niet uit. Misschien is de publicatie van deze foto een aanzet?
Vlaamse kleuters eten niet gezond. Hun voedingspatroon laat te wensen over. Ze gebruiken te weinig onverzadigde vetzuren uit plantaardig vet of vis tegenover een overdosis aan verzadigde vetten uit melk, vlees en kaas. Bovendien drinkt nog geen 5 procent dagelijks voldoende vocht. Dat blijkt uit een grootschalige studie van de Gentse universiteit. De onderzoekers luiden de alarmbel omdat slechte eetgewoonten later als volwassene vaak worden voortgezet.
De studie onderzocht in 2002 en 2003 de (…) Het hele nieuwsbericht
Vorige week konden 10 lezers in elke editie van Internetgazet al twee gratis toegangskaarten voor de Nacht van de Euregio winnen. Die avondmeeting op 31 mei e.k. op en rond de atletiekpiste van Dommelhof in Neerpelt gaat, met het oog op de komende Olympische Spelen, geschiedenis schrijven, want er moeten daar kwalificatietijden gelopen worden. Vandaag geven we opnieuw 20 (10 keer 2) gratis toegangskaarten per editie weg. Geïnteresseerd? Antwoord dan correct op deze vraag:
Op de eerste uitgave van de Nacht van de Euregio, twee jaar geleden, kwamen de Belgen zeer sterk voor de dag. Meerdere Belgen realiseerden de kwalificatienorm voor deelname aan de Europese kampioenschappen in Göteborg. Hoeveel Belgen waren dat?
a:  4
b:  6
c:  8
Mail uw antwoord naar nachtvdeuregio_wedstrijd[!]hotmail.com. Vermeld daarbij ook uw naam en adres, want de kaarten worden opgestuurd. Succes!
De OCMW’s - ook die van de Welzijnsregio Noord-Limburg, de vereniging van de Noord-Limburgse OCMW’s - worden steeds meer geconfronteerd met de schuldenproblematiek. Dat bleek op de jaarvergadering van de Welzijnsregio. Gelukkig hebben de Noord-Limburgse OCMW’s zich al enkele jaren geleden voor de opvang van mensen met zware schulden georganiseerd en een breed gamma van instrumenten uitgebouwd. Er is de psycho-sociale begeleiding van de maatschappelijk assistent, die ook bijspringt (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen treinstaking

Maandag 19 mei 2008
Morgen rijden er wellicht zo goed als geen treinen. De vakbonden bij de spoorwegen organiseren een 24-urenstaking, omdat hun achterban het niet eens is met het voorgestelde sociaal akkoord. De staking begint vanavond om 22 uur en eindigt dinsdagavond rond dezelfde tijd.

Lien Meijlaers in topvorm

Maandag 19 mei 2008
Lien Meijlaers in topvormZoomOp de Grote Prijs van de stad Hasselt verbeterde de Neerpeltse Lien Meijlaers van de Overpeltse ZwemVereniging gisteren twee provinciale records. Op de 100 meter vrije slag zwom ze een tijd van 0.58.92 en op de 50 meter vlinderslag bracht ze het nieuwe record op 0.29.27. Op de 100 meter vlinderslag bleef ze met 1.04.79 amper 3 honderdsten van een seconde boven het Limburgse record. Foto: Lien op de BK van 1 mei jl., waar ze zilver won op de 200 meter wisselslag.
In Antwerpen vond gisteren de prijsuitreiking plaats van de Juniorjournalist-wedstrijd van het Davidsfonds. Het is alleszins de grootste en de oudste wedstrijd creatief schrijven van Vlaanderen en wellicht van het hele Nederlandse taalgebied. Dit jaar stuurden meer dan 36.000 jongeren een bijdrage in. Van die 36.000 waren er gisteren ruim 400 - de winnaars in de afdelingen - uitgenodigd om te zien welke verhalen bekroond waren en wie er met een prijs naar huis mocht gaan. Maar er werden slechts vier (…) Het hele nieuwsbericht
De Fransman Sébastien Chavanel (27) heeft vandaag in eigen land de Ronde van Picardië gewonnen. In de vierde en laatste etappe, een rit over 95 km van Ault naar Cayeux-sur-mer, was hij sneller dan zijn Belgische ploegmaat Philippe Gilbert en de Australiër Baden Cooke. In de eindstand heeft Chavanel een seconde voorsprong op zijn landgenoot Jean-Eudes Demaret, de winnaar van de ochtendrit. UPDATE In de laatste rit eindigde Roy Sentjens 18de en Wim De Vocht 87ste op 30 seconden. In de algemene rangschikking staan beiden op een resp. 18de en 57ste plaats.
Kristine Strackx staat er weerZoomDe Overpeltse hardloopster Kristine Strackx (22) staat er weer. Ze was ruim een jaar uit de running ingevolge een hielblessure die bleef aanslepen. Maar sinds enkele maanden is ze pijnvrij en kan ze weer voluit trainen. Met als gevolg enkele veelbelovende uitslagen. Op haar eerste wedstrijd vorige week zaterdag, de interclub, had ze een belangrijk aandeel in het behoud van haar club AV Toekomst  in de hoogste afdeling - want ze won de 400 meter en met haar collega's de 4 x 400 meter. Gisteren, (…) Het hele nieuwsbericht
 In Lommel hebben de handbalmeisjes van Neerpelt gisteravond het verlies van vorige week gecorrigeerd en de buren van Hamont-Achel verslagen met 22-21. Toch wel wat zenuwen aan beide kanten, met veel onnodig balverlies. Beide teams speelden allicht niet hun beste wedstrijd van het seizoen. In de eerste helft stond Hamont-Achel bijna voortdurend een goaltje voor, maar bij de rust hingen de bordjes gelijk: 11-11. Halfweg de tweede helft kwam Neerpelt dan op kop, en "de blauwen" gaven het niet meer uit (…) Het hele nieuwsbericht
Het enige echte teutenhuis op de routeZoomVandaag springen duizenden mensen op de fiets om (een deel van) de Teutenroute te rijden. Daarbij wordt aan diverse Teutenhuizen halt gehouden. Maar het enige echte teutenhuis op de route is het Simonshuis (foto) in Achel. Het werd gebouwd en bewoond door de teutenfamilie Simons, en het is een van de mooiste overgebleven authentieke teutenhuizen uit  onze streek. Daarom is het absoluut een bezoek zeker waard. Momenteel zijn het V.V.V.-kantoor en het Grevenbroekmuseum er in gevestigd. Maar deze namiddag wordt er vooral plezier gemaakt en lekker gegeten en gedronken door al die deelnemers aan de Teutenroute!
Zebracinema: 'Before the devil knows...'ZoomBefore the Devil Knows You’re Dead  •   Sidney Lumet, VS, 2007, 116’
Met Before the Devil Knows You’re Dead maakte Sydney Lumet, de inmiddels 83-jarige cinemamaestro die klassiekers als 12 Angry Men (1957) en Serpico (1973) afleverde, een nieuw hoogtepunt uit zijn carrière. Lumet structureert zijn nieuwe misdaadthriller rond Dostojevski’s stokpaardjes schuld, boete en moraliteit. Hoofdpersonage Hank (Ethan Hawke) kan nauwelijks de (…) Het hele nieuwsbericht
De tweede rit in de ronde van Picardië is vandaag gewonnen door de Zwitser Martin Elmiger. Roy Sentjens was 44ste, Wim De Vocht 95ste.
De Duitser Sebastian Siedler heeft vandaag de eerste rit gewonnen in de Ronde van Picardië. Hij legde de 179 km af in net geen 4 uur. Wim De Vocht was 38ste, Roy Sentjens 59ste.
Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte en staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe waren vandaag in Berlijn voor overleg met de Duitse staatssecretaris van transport Matthias von Randow over het dossier van de IJzeren Rijn. Het bezoek van de CD&V-excellenties aan Berlijn gebeurde in opvolging van het bezoek van federaal premier Yves Leterme aan Duits bondskanselier Angela Merkel op 6 mei. Ook toen werd het dossier van de IJzeren Rijn aangekaart. Het bleek dat er voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaamse en Nederlandse milieuverenigingen stappen naar de Raad van State (RvS) tegen de lozingsvergunning die Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits aan het zinkverwerkende bedrijf Nyrstar, het vroegere Umicore, in Overpelt afleverde. Volgens de milieuverenigingen zijn de opgelegde lozingsnormen niet streng genoeg. Bij Nyrstar wordt dit tegengesproken.
Volgens de milieuverenigingen (de Bond Beter leefmilieu (BBL), de Belgische Milieukoepel, de Nederlandse Stichting Reinwater en de (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op de N69

Vrijdag 16 mei 2008
De komende weken voert de Nederlandse Rijkswaterstaat op twee plaatsen werkzaamheden uit op de N69, de weg tussen Lommel-Kolonie en Eindhoven, via Valkenswaard. Er wordt nieuwe markering aangebracht. Vrijdag 23 mei 20.00 uur tot maandag 26 mei 06.00 uur is de N69 in beide richtingen afgesloten tussen de rotonde Borkel en Schaft (Bergeijksedijk) en de kruising met de Maaij. Daarnaast is van maandag 26 mei 19.00 uur tot dinsdag 27 mei 06.00 uur én dinsdag 27 mei 19.00 uur tot woensdag 28 (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag finales jeugdhandbal

Vrijdag 16 mei 2008
In het sportcentrum van Dommelhof worden zondag de finales van het Vlaamse jeugdhandbal gespeeld. Sporting Neerpelt levert finalisten bij de pupillen en miniemen jongens, DHC Meeuwen bij de miniemen en kadetten meisjes. DHC Overpelt tenslotte levert een finalist bij de pupillen meisjes.
Het programma: 10u: kadetten meisjes: Initia Hasselt - Meeuwen; 11u30: miniemen meisjes: Meeuwen - Waasmunster; 13u: pupillen meisjes: Waasmunster - DHC Overpelt; 14u30: kadetten jongens: KV Zandvliet - KV Sasja; 16u: (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Franssen overleden

Vrijdag 16 mei 2008
Madeleine Franssen overledenIn het rusthuis is dinsdag Madeleine Franssen overleden, de weduwe van Leo Morren. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 u.) in de parochiekerk van Boseind. 

Laatavondzwemmen een succes

Donderdag 15 mei 2008
Het laatavondzwemmen bij zwembad Dommelslag is een succes. Nog tot eind juni kan men daar op maandagavond van 21u30 tot 22u30 sportief komen zwemmen in het 25m-bad. Men kan kiezen om als lid van de zwemclub OZV te komen zwemmen onder begeleiding van een trainer of individueel per keer een inkombijdrage te betalen van 3,50 euro. Geïnteresseerden moeten dan wel voor 22 uur langs de kassa van het zwembad passeren. Met het initiatief wil Dommelslag inspelen op de groeiende behoefte van volwassenen, (…) Het hele nieuwsbericht
Kleuterschool de Speling van de Eltenbos in Lommel bracht vandaag een bezoek de melkveeboerderij van Jos en Liesbeth Kwanten-Slegers op de Grote Heide in Neerpelt. Voor de kleuters een mooie en leerrijke ervaring... En wat waren die tractorwielen groot!

Op bezoek bij de koeien van boer JosOp bezoek bij de koeien van boer Jos
Zoom
'Contrast' in rusthuis ImmaculataZoomIn rusthuis Immaculata in Overpelt is deze namiddag een mooie tentoonstelling geopend onder het thema "Contrast": een tentoonstelling van werken van leerlingen van de middelbare graad beeldende kunst van NIKO, het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs. Er zat dan ook veel contrast bij de opening (foto): die gebeurde door Rosa Vanveldhoven, 97 jaar, en Lisa Boonen, 14 jaar. In de gangen van het rusthuis staan of hangen nog tot en met 22 juni meer dan 200 kunstwerken van een 200-tal NIKO-leerlingen.
'Contrast' in rusthuis Immaculata'Contrast' in rusthuis Immaculata'Contrast' in rusthuis Immaculata
'Contrast' in rusthuis Immaculata
Zoom
Bij CC Palethe in Overpelt is de voorverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen 2008-2009 als een trein gestart. Na twee dagen vrije voorverkoop waren om 18u vandaag al meer dan 3100 kaartjes aan de man gebracht. Er zijn momenteel nog kaartjes voor alle voorstellingen. Maar indien u van plan bent te gaan kijken naar Bart Peeters (9 oktober), Comedy Café (8 november en 6 december), Wouter Deprez (voorstelling van 6 februari) of An Nelissen (26 februari), dan wordt het hoog tijd dat u snel uw plaatsen reserveert. Voor deze voorstellingen zijn nog maar enkele tientallen kaarten beschikbaar.
Meer info over het programma van CC Palethe vindt u hier.
Komend weekend 'tuinvijverweekend'ZoomNatuurpunt organiseert op 17 en 18 mei haar eerste tuinvijverweekend. Met de campagne "Kijk, een kikker!" wil de organisatie de dramatische vermindering van salamanders en kikkers in Vlaanderen onderstrepen. Eveneens beklemtoont ze de ecologische meerwaarde die tuinvijvers en tuinen bieden.
Uit een recente studie, uitgevoerd in West-Vlaanderen, blijkt dat een algemene soort als de kleine watersalamander de voorbije 25 jaar met 75 procent is afgenomen. In de polders is het nog erger gesteld met (…) Het hele nieuwsbericht
17 Limburgse voetbalclubs krijgen samen 258.000 euro projectsubsidies om te besteden aan infrastructuurwerken voor hun jeugdvoetbalploegen. Bij de 17 zijn SV Herkol Neerpelt, Lindelhoeven VV en Esperanza Neerpelt. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Els Robeyns aan Vlaams minister van sport Bert Anciaux.
“In totaal dienden 413 clubs een aanvraagdossier in, waaronder 55 Limburgse”, zegt Els Robeyns. “Dat grote aantal toont het belang aan dat onze voetbalploegen (…) Het hele nieuwsbericht
Het zal zondag weer druk zijn op de fietspaden, want dan kan men de Teutenroute rijden. Dat is niet alleen een bewegingsfeest, maar ook een gelegenheid om eens van lekkernij naar lekkernij te rijden. Want in de negen verschillende Teutenhuizen in Kleine Brogel, Eksel, Overpelt, Overpelt-Fabriek, Achel, Hamont, Kaulille en Bocholt staan verenigingen klaar om de fietser culinair te verwennen met streekgerechten. De editie 2008 geeft u verschillende fietsroutes die uitgestippeld werden op basis (…) Het hele nieuwsbericht
UPDATE De Nederlandse politie heeft vanmorgen een grote actie tegen ladingdiefstallen gehouden. Ook in België werden woningen en loodsen doorzocht. De actie was het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar ladingdieven en helers.
Volgens de Nederlandse politie hebben de hoofdverdachten sinds 2004 bijna 80 ladingdiefstallen gepleegd met een totale buit van ongeveer 15 miljoen euro.
Bij de huiszoekingen trof de politie enkele partijen gestolen kleding en moderne (…) Het hele nieuwsbericht

De bekroonde foto van Louis

Dinsdag 13 mei 2008
De bekroonde foto van LouisZoomNeerpeltenaar Louis Weckx is met deze foto in de prijzen gevallen: hij werd uitgeroepen tot provinciaal laureaat van de Week van de Amateurkunsten. Het Forum voor Amateurkunsten en de landelijke amateurkunstenorganisaties hadden fotografen opgeroepen om tijdens die week sfeerbeelden te maken en in te zenden. De foto toont een keramiekkunstenaar die tijdens een tentoonstelling in de galerij De Mulk zijn werk op de schopschijf draaide.
Weer 'krachtbalkick' voor schoolkinderenZoomVorig schooljaar startte de krachtbalfederatie in samenwerking met de provincie Limburg en Stichting Vlaamse Schoolsport een project op waarbij in een veertigtal scholen initiatielessen krachtbal werden gegeven. Die hadden veel succes. Daarom komt er dit jaar een tweede editie van de krachtbalkick, op 24 mei op de voetbalterreinen van Kaulille FC. Kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar kunnen daar wedstrijden minikrachtbal spelen. De Stichting Vlaamse Schoolsport staat weer in voor de organisatie.
Hou zaterdag 31 mei vrij, want dan heeft op en rond de piste van Dommelhof de 3de Nacht van de Euregio plaats - de tweede grootste internationale atletiekmeeting van Limburg. In het hoofdprogramma zullen de meeste nummers op het niveau van de kwalificatielimiet voor deelname aan de Olympische Spelen staan. Er is een olympische kwalificatie voor landenteams in de 4x400 meter heren met aan de start een Belgisch team dat aast op plaatsing voor Peking. In dat en nog verschillende andere nummers hangen (…) Het hele nieuwsbericht
Dit weekend had in Roeselare het Belgisch kampioenschap langebaan-kajakken plaats. Voor de miniemen en kadetten waren dit wedstrijden in éénzitter (K1) en tweezitter (K2) over 2000 meter en voor de aspiranten, junioren, senioren en veteranen ging het over 5000 meter in K1, K2 en K4. De deelnemers van de Neerpeltse Watersportclub gingen er met 19 nationale titels naar huis in de verschillende disciplines. Er waren in totaal 37 nationale titels te verdelen. De andere nationale titels gingen naar (…) Het hele nieuwsbericht
Zebracinema: 'Dimanche à Kigali'ZoomDimanche à Kigali • Robert Favreau, Canada, 2006, 118’
"God schiep de mens en de mens schiep de tragedie… De jury spreekt de hoop uit dat deze film voor een groot publiek mag getoond worden, en de politieke beleidsdragers - regionaal, nationaal en internationaal - terug even het schaamrood op de wangen mag geven, om de gepaste conclusies te trekken voor brandhaarden waar op dit moment dezelfde gruwel plaatsvindt als in Rwanda 15 jaar geleden.” Zo luidde het juryverslag (…) Het hele nieuwsbericht

Kongolodrama herdacht

Zondag 11 mei 2008
Kongolodrama herdachtZoomGisteren had de jaarlijkse herdenking van de vermoorde missionarissen van Kongolo 1962 plaats in Gentinnes. De viering werd voorgegaan door Mgr. Oscar Ngoy Wa Mpanga, sinds ongeveer een jaar bisschop van Kongolo. Op de foto staat hij samen met 2 zussen (links) van pater Schildermans van Overpelt en 2 zussen van pater Pellens (rechts) van Neerpelt voor het monument dat in Gentinnes werd opgericht.
Niels Lagrange wint in DijonZoomOp het circuit van Dijon hebben Neerpeltenaar Niels Lagrange (op de foto de 3de van rechts) en zijn collega Pascal Nelissen de overwinning behaald in de derde manche van het Belgian GT Championship Belcar. UPDATE In de andere reeks eindigden ze in hun afdeling 2de. Daardoor blijven ze aan de leiding in Division 3 en nemen ze een voorsprong van 16 punten op merkgenoot Speedlover in de tussenstand van het kampioenschap.
Het hele nieuwsbericht
De Fransman Stéphane Augé heeft vandaag de 54e editie van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. Zijn leidersplaats kwam in de slotetappe, over 128,4 km in en rond Duinkerke, niet meer in gevaar. De winst daarin was na een spurt voor de Noor Thor Hushovd. UPDATE In het eindklassement is Roy Sentjens 71ste op 13' en Wim De Vocht 84ste op 15'54.
De Fransman Cyril Dessel heeft vandaag de vijfde rit gewonnen in de Vierdaagse van Duinkerke. Stéphane Augé blijft leider. Roy Sentjens finishte als 74ste op 2'15 en Wim De Vocht kwam als 97ste binnen, met een achterstand van 11'55.

Jet Geunes overleden

Zaterdag 10 mei 2008
Jet Geunes overledenIn het rusthuis is donderdag Jet Geunes overleden, de weduwe van Arnold Thijs. Ze was 79 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 u.) in de parochiekerk van het Centrum.
Hamont klaar voor overrompelingZoomHamont is klaar voor de overrompeling door het grote publiek, komend pinksterweekend. Morgenavond vindt daar een taptoe plaats, zondag en maandag gaat het om de al 24ste editie van de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen. Organisator van dit tweejaarlijkse evenement is de plaatselijke Koninklijke Harmonie St.-Cecilia. Aan de wedstrijden doen bijna 2000 amateurmuzikanten uit België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië mee. Place to be is het Marktplein, waar de tribunes al klaarstaan (foto). De Internationale Taptoe start morgenavond om 19 uur. Zondag en maandag worden de mars- en showwedstrijden georganiseerd. Wie er bij kan zijn, moet wel rekening houden met het prachtige weer; een hoofddeksel is aangewezen, wil men een zonnesteek vermijden.
De Fransman Pierrick Fédrigo heeft vandaag de vierde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen, een rit over 193 km van Wasquehal naar Calais. Hij was de snelste van een kopgroep van 7 renners. De Fransman Stéphane Augé blijft leider. UPDATE Wim De Vocht was 47ste op 3'48, Roy Sentjens 101ste op 8'32.
De Vlaming Kenny Dehaes heeft vandaag de derde rit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Hij was in een massaspurt na 193 km in Saint-Quentin de snelste voor de Noor Thor Hushovd en de Duitser Gerald Ciolek. De Fransman Stéphane Augé blijft leider. UPDATE Aangezien het om een massasprint ging, is het klassement minder belangrijk, maar toch: Wim de Vocht werd 46ste, Roy Sentjens 70ste.
Het weekend van Neerpelt Open Air!ZoomSinds begin deze week wordt op de parking van Syntra in de Hoekstraat de set van Neerpelt Open Air opgebouwd (foto's). Dat festival start morgen en eindigt zaterdagnacht. Vooraf dit: gedurende dat hele festival is het kruispunt Fabrieksstraat/Hoekstraat gesloten voor het doorgaand verkeer. Wie in Dommelhof, Oud-Dommelhof of NIKO moet zijn, moet gebruik maken van de Parklaan.
De affiche van morgen/vrijdag is iets meer gericht naar het "oudere" publiek. Om 18u. wordt er gestart met (…) Het hele nieuwsbericht
Het weekend van Neerpelt Open Air!
Zoom
Jan Bitters naar int. jeugdhandboogtoernooiHandboogvereniging Oude Stam in Neerpelt zendt haar zonen uit... Achelaar Jan Bitters (foto), Rozenridder bij deze schutterij en tevens Vlaams en Belgisch kampioen bij de kadetten, gaat vanaf 19 mei België vertegenwoordigen op de Junior Cup in Spanje. Daar zal hij zich meten met de beste jeugdschutters uit Europa. Succes!
Gert Steegmans (27) heeft vandaag de tweede rit in de 54e editie van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Na 192,2 kilometer van Henin-Beaumont naar Le Cateau-Cambrémis was hij de snelste van het peloton. Het is al het derde jaar op rij dat hij in de Vierdaagse de bloemenmeisjes mag kussen. UPDATE Roy Sentjens was 40ste, Wim De Vocht 95ste.
Niels Lagrange dit weekend in DijonZoomKomend weekend slaat het Belgian GT Championship zijn tenten op in Dijon. Op dat snelle tracé staan de derde en vierde manche van die competitie op het programma. Net zoals de openingswedstrijd op Circuit Zolder wordt dit tweede treffen terug verreden volgens de nieuwe format en dus opgesplitst in twee wedstrijden van een uur. Voor First Motorsport en het duo Niels Lagrange/Pascal Nelissen Grade een belangrijke afspraak na hun dubbel podium op Circuit Zolder en het feit dat ze momenteel (…) Het hele nieuwsbericht
De ambtenaren van de belastingcontrole Neerpelt helpen ook dit jaar bij het invullen van de belastingbrieven. In de maand juni stellen ze zich in hun kantoor aan de Ringlaan 186 in Overpelt alle dinsdagavonden van 17 tot 20 u. ter beschikking voor het invullen van die brieven. Wie van deze service gebruik wil maken, moet wel alle documenten, nodig voor het invullen van die brief, meebrengen.

Jean Gielkens overleden

Woensdag 7 mei 2008
Jean Gielkens overledenIn het rusthuis is maandag Jean Gielkens overleden, de weduwnaar van Theresia Vanhaeren. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u.) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille.
Het ziet er naar uit dat er een nieuwe vertraging voor de IJzeren Rijn aankomt. We meldden eerder al dat het parlement van Noordrijn-Westfalen besloten heeft om
niet voor het historische tracé, maar voor een route langs de nieuwe autosnelweg A52 te kiezen. De Duitse keuze heeft zulke implicaties dat de termijn waarbinnen de NMBS de IJzeren Rijn opnieuw in dienst wou nemen - tegen 2015 - niet wordt gehaald. Nu is er sprake van 2025, (…) Het hele nieuwsbericht

Vierdaagse: Sentjens 16de

Dinsdag 6 mei 2008
Neerpeltenaar Roy Sentjens is vandaag 16de geëindigd in de eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerke. Hij finishte in een groep die 2'36 achterstand had op ritwinnaar Stéphane Augé. Lommelaar Wim De Vocht was in die groep 91ste.

Kent u deze man?

Maandag 5 mei 2008
Kent u deze man?ZoomKent u deze man? Dan hebt u voor de politie waardevolle informatie in handen, want de man op deze robottekening wordt verdacht van een overval op de filiaalhoudster van de Fortis Bank aan de Generaal Dempseylaan in Achel. Dat gebeurde op woensdag 23 april jl.. De verdachte wachtte de vrouw na sluiting van het bankkantoor op en bedreigde haar met een vuurwapen. Hij wilde met haar het kantoor terug betreden en hij eiste geld. Maar door een list mislukte dat.
De politie heeft een robottekening van deze man laten maken. Wie hem herkent, wordt verzocht contact met de lokale recherche op te nemen via het telefoonnummer 011/440826. Alle tips worden discreet behandeld.
Zebracinema: 'Auf der Anderen Seite'Zoom'Auf der Anderen Seite' -  (Fatih Akin, D-TR, 2007, 122')
Auf der Anderen Seite is het middenstuk van een drieluik over liefde (Gegen die Wand), dood en kwaad (laatste project) van de Duits-Turkse cineast Fatih Akin. Hij gebruikt behalve de tegenstelling tussen kinderen en hun ouders ook interculturaliteit in het algemeen en de Duits-Turkse cultuurclash in het bijzonder als drijfkracht. In deze noodlotstragedie, uitgetekend in een intrigerende mozaïekfilm van kleurrijke (…) Het hele nieuwsbericht

Seppo Cornelissen overleden

Maandag 5 mei 2008
Seppo Cornelissen overledenWe maakten al melding van het verkeersongeval in Boirs, waarbij op 1 mei Seppo Cornelissen om het leven kwam. Hij was 23 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd. Dinsdagavond om 19u. is er een avondwake in de decanale Sint-Laurentiuskerk in Hamont.

Gerard Hoeben overleden

Maandag 5 mei 2008
Gerard Hoeben overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Gerard Hoeben overleden, de echtgenoot van Catho Jannis. Hij was 71 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u.) in de parochiekerk van het Herent.
Neerpeltenaar Roy Sentjens zit in de selectie van Silence-Lotto die deelneemt aan de Vierdaagse van Duinkerke. Die rittenwedstrijd start morgen. Ook Lommelaar Wim De Vocht is van de partij. UPDATE OEPS! Een vergissing van ons: de vierdaagse start pas dinsdag en er komen 20 ploegen aan de start. Het is al geleden van 1997 dat er nog eens een Belg won - Johan Museeuw. Overigens is het voor ons een raadsel waarom de Vierdaagse eigenlijk Vierdaagse heet. Ze start immers dinsdag, en is zondag pas afgelopen, na 6 dagen en evenveel ritten...
In de Nederlandse supermarkten stijgen alle prijzen volgende week maandag met 1 procent. Oorzaak is de nieuwe verpakkingsbelasting. Supermarktketen Albert Heijn voert de belasting zondag al in. Konmar, Edah en Super de Boer wachten tot maandag. "Consumenten moeten begin mei niet schrikken van een hoger bedrag op de kassabon", waarschuwde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel al eerder.
Zeven keer 'cum laude' op MuziekfestivalVandaag werden op het Muziekfestival zeven 'cum laude'-diploma's uitgereikt. In eigen land waren koren uit Heverlee, Waregem en Wommelgem de gelukkigen. Daarnaast ging het om de koren van Altensteig (D.), Llubljana (Slovenië), Adelaïde (Australië) en Basel (Zw.) Een "summa cum laude", de hoogste waardering, was er niet bij. Verder kregen dertien koren een eerste prijs (waaronder de Piccolo's), zeven een tweede prijs (waaronder Kiliana) en twee koren een derde prijs.
Tom Vangeneugden 2de op BK 800mZoomOp de eerste dag van de Belgische kampioenschappen zwemmen in Sint-Jans-Molenbeek behaalde Tom Vangeneugden (OZV) vandaag een tweede plaats op de 800m vrije slag. "Gezien de zware trainingperiode waar ik nu inzit, ben ik tevreden met mijn tijd (8.08.81). Het BK is voor mij slechts een trainingswedstrijd op weg naar Peking", aldus Vangeneugden.
Lien Meijlaers behaalde een mooie zesde plaats bij de juniores op de 100m vrije slag (1.00.70). Op de 200m vlinderslag greep Lien net naast de medailles (2.29.40). Iris Swennen eindigde in dezelfde leeftijdscategorie op de negende plaats op de 50m rugslag (0.34.42). Elke Doumen tikte aan met de tiende tijd op de 200m schoolslag bij de 15-jarige kadetten. Op de foto: het medailletrio van de 800m vrije slag. Links: Glenn Surgeloose die derde werd, midden: Tom Vangeneugden, rechts Stef Verachten die het Belgisch goud won. Achteraan staan de medaillemeisjes al klaar...
Op de snelweg E-313 in Boirs is deze voormiddag Seppo Cornelissen uit Neerpelt om het leven gekomen. Hij was 24 jaar. Even na 11 uur kwam hij met zijn auto uit de richting Luik toen hij in het dal in Boirs, in een wegversmalling ingevolge wegeniswerken, tegen afzettingspanelen botste. De wagen kwam nadien in aanrijding met een andere auto, waarin twee inzittenden licht gewond raakten. Cornelissen was op slag dood. Hij zat alleen in de wagen.
20/05
Hartelijke felicitaties aan Aaliyah Leyssen voor haar vormsel en aan Sid Leyssen de beste felicitaties met zijn negende verjaardag. De kapoen wordt groot. Maak er beide een ontzettende leuke dag van. Vake en Moeke Leyssen
Boudewijn Leyssen
14/05
Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Het begint snel te gaan, maar geniet van deze super dag. Proficiat pa en ma
Boudewijn Leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt