Het overige nieuws

Nieuw seizoen Zebracinema van start

Woensdag 31 augustus 2011
Volgende week start in Dommelhof en in cinema Walburg het nieuwe Zebracinema-seizoen. Zebracinema is een arthousefilmcircuit dat in 1996 ontstaan is. Wekelijks wordt er in 7 cultuurhuizen een hedendaagse kwaliteitsfilm getoond met bijzondere aandacht voor Europese en mondiale producties en debuutfilms van jonge regisseurs. Zebracinema focust ook op filmeducatie en omkadering d.m.v. inleidingen, lezingen en seminaries. Meer info.

Volg een EHBO-cursus!

Woensdag 31 augustus 2011
Vaak zijn de eerste ogenblikken na een ongeval de meest bepalende. Het Rode Kruis richt in oktober opnieuw een EHBO-cursus in. Op zondag 25 september om 10 uur, kan u in het Rode Kruislokaal aan de Weidestraat in Overpelt terecht voor meer informatie. Meer info 011 64 54 22 of johan.umans[!]skynet.be. Misschien maakt u straks een levensgroot verschil!

'Soldatenlaarzen en kauwgom'

Woensdag 31 augustus 2011
In 2010 werd de projectvereniging 'Erfgoed Limburgse Kempen' opgericht. 10 gemeentes werken samen met  het Studie- en Documentatiecentrum voor Oorlog en Hedendaagse Maatschappij, het Rijksarchief Hasselt, de Universiteit Maastricht en Heemkunde Vlaanderen om inzicht te krijgen in het erfgoed dat ontstond tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De oorlog bracht vele buitenlandse invloeden naar Limburg. Door het verzamelen van verhalen, en het inventariseren van foto's, brieven,... wil men inzicht krijgen welke gevolgen dit had op de lokale, vrij gesloten en landelijke gemeenschap. Niet de wapenfeiten staan centraal maar wel de ervaringen van de mensen. Sinds kort werd Evenlien D'Haese aangesteld als coördinator van het project dat de titel kreeg 'Soldatenlaarzen en kauwgom'. De projectvereniging hoopt dat velen hun verhaal kenbaar maken. Meer info

Oppassen met vergif voor slakken

Dinsdag 30 augustus 2011
Vanmiddag kregen we een mailtje van Danny Ramaekers: 'Onze hond, Raiko, is door het eten van een kleine hoeveelheid slakkengif een vreselijke dood gestorven.'
Je kan dit middel gewoon kopen bij een Boerenbond, aldus Danny, maar het etiket is de grote boosdoener! Er staat op vermeld dat het een afweermiddel bevat voor hond en kat, waardoor ze er niet van zouden eten. Het tegendeel is echter waar, honden vinden deze korrels heerlijk! Heeft u slakken in uw tuin en wil u die verdelgen, wees dan voorzichtig met producten!

Directeur Dommelslag ontslagen

Maandag 29 augustus 2011
Directeur Jan Rombaut van zwembad Dommelslag is ontslagen, zo vernemen we uit goede bron. De private partner in de financiële constructie achter het zwembad heeft daar nog geen reden voor opgegeven. Rombaut is de tweede directeur die bij Dommelslag het veld moet ruimen.
ISO400 start nieuw werkjaar met bbcZoomTer gelegenheid van de start van het nieuwe seizoen organiseerde fotoclub ISO400 zaterdagavond een gezellige barbecue. In een tent bij "De Meerpaal" (Lommelse jachthaven) genoten ze met een 25-tal personen van een gezellige avond en gingen ze voor de gelegenheid ook eens zelf op de foto. ISO400 is een ambitieuze en gezellige fotoclub die 26 leden telt, vooral uit Lommel, Overpelt en Neerpelt.  Elke 14 dagen wordt er vergaderd in "De Lommert". Meer info over de fotoclub kan u hier vinden. 
Wegens een mogelijke dioxinebesmetting haalt Delhaize de bio-eieren van het eigen merk uit de rekken. Het gaat om een voorzorgsmaatregel die genomen werd in samenspraak met het Federaal Voedselagentschap (FAVV), aldus Delhaize. De maatregel kwam er nadat in een Nederlands eierlegbedrijf een mogelijke dioxinebesmetting werd vastgesteld. Er werden analyses uitgevoerd maar daarvan zijn de resultaten voorlopig nog niet bekend. Delhaize raadt aan om de bio-eieren van het merk 'Delhaize BIO' die per zes of tien verpakt zijn met houdbaarheidsdatum 25 augustus, 1 september of 7 september, niet te consumeren. Deze producten kunnen naar de winkel worden teruggebracht waar ze zullen worden terugbetaald. Voor meer informatie kan u terecht op het gratis nummer: 0800/95 713
Lommel United trok vanavond in het kader van de Beker van België de wei in tegen de buren uit Neerpelt, met als inzet een thuismatch tegen Anderlecht! Dit, samen met het feit van de transfer van Pinxten van United naar Esperanza voorspelde een geladen match …
Direct na het startsignaal zagen we al een goede poging van Meeus maar de motor van United leek de rest van de eerste helft niet echt aan te slaan… Esperanza voetbalde redelijk mee en kon in de 5de minuut een eerste keer dreigen (…) Het hele nieuwsbericht

Dames en heren: Jerry!

Zaterdag 27 augustus 2011
Dames en heren: Jerry!ZoomIn de reeks Poezewoefke stellen we u Jerry voor, een kruising van een cattle dog met een American shepherd. Deze mooi gevlekte reu is wit met bruin en grijs met zwart. Jerry is een gekke reu. Hij rent, dolt en speelt door het leven. Hij is zindelijk en is het gewoon droogvoer te eten. Volgens zijn vorige baasje zou Jerry niet van dieren houden maar in het asiel merken ze daar niks van, zo vertelt ons Marcella Stappers.
Jerry volgde hondenschool en kent al verschillende bevelen. Jerry kan (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Bogaerts overleden

Vrijdag 26 augustus 2011
Leo Bogaerts overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Leo Bogaerts overleden, de weduwnaar van Els Geunes. Hij was 85 jaar. Maandag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Vandaag opnieuw zware onweders

Vrijdag 26 augustus 2011
Alle weermodellen voorspellen voor vandaag opnieuw zwaar onweer. De eerste onweders zijn reeds gepasseerd maar er zullen er nog volgen in de loop van de dag Niet alleen zou dat gepaard gaan met donder en bliksem, maar ook met felle windstoten, zware regenval en hagel. De meteodiensten voegen eraan toe dat ze niet kunnen voorspellen waar en wanneer precies de situatie het ergst zal zijn. Hou u vooral niet vast aan de takken van de bomen!

Henri Elen overleden

Woensdag 24 augustus 2011
Henri Elen overledenMaandag is in Leuven Henri Elen overleden. Hij was 47 jaar. De crematie vindt in beperkte kring plaats. Donderdagavond van 19 tot 20 uur kan u hem een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Vandebosch, Schuttersboomstraat 3 in Overpelt.

Jetje Slegers overleden

Woensdag 24 augustus 2011
Jetje Slegers overledenMaandag is plots Jetje Slegers overleden, de weduwe van Lud Vandael. Ze was 52 jaar. De afscheidsviering heeft in besloten kring plaats. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Op de voetbalbond is vanmiddag geloot voor de zestiende en achtste finales van de Cofidis Cup, beter bekend als de Beker van België. Anderlecht bezoekt daarin Lommel of Neerpelt. De wedstrijden in de zestiende finales vinden plaats op 21 september, de achtste finales worden afgewerkt op 26 oktober. Dit weekend staat de vijfde speelronde nog geprogrammeerd.
De organisatie van het eenmalig treffen - in september 2012, dat is nog even - van de oud-Bouwordegezellen van de periode 1953-1962 heeft een eigen website geopend, waarop vele relevante gegevens over de Bouworde zijn opgenomen, alsmede foto's, verhalen, enz.. Intussen hebben zich al meer dan 500 gezellen digitaal aangemeld.

Fietskar veiliger dan fietsstoeltje

Maandag 22 augustus 2011
Een fietskar achteraan is veiliger dan een fietsstoeltje om kinderen per fiets te vervoeren. In een kar zitten kinderen dichter bij de grond, waardoor ze niet diep kunnen vallen. Karren kiepen bovendien minder vlug om dan een fiets en de veiligheidskooi biedt extra bescherming. Dat schrijft het gezondheidsmagazine Bodytalk. Het blad verwijst naar recente vergelijkende onderzoeken waarin de fietskar er meestal beter uitkomt dan het stoeltje. In een fietsstoel bevindt het hoofd van het kindje (…) Het hele nieuwsbericht

Na Pukkelpop: de verloren spullen

Maandag 22 augustus 2011
Bij de politie Hazodi kunnen festivalgangers van Pukkelpop vanaf vandaag hun verloren of achtergelaten spullen ophalen. "De voorwerpen die in lockers zaten, steken in dozen. Mensen moeten een sleuteltje van die locker of een bewijs kunnen voorleggen om de spullen terug te krijgen. Anderzijds zijn er veel documenten teruggevonden, zoals identiteitskaarten, SIS-kaarten en treinabonnementen. Die steken we in een enveloppe en sturen we naar de politiezone van de woonplaats van de eigenaar. Ofwel kunnen ze die (…) Het hele nieuwsbericht
Op zaterdag 27 augustus stelt handbalclub Sporting Neerpelt-Lommel zich voor. Dat gebeurt op de Scoutsrally in Neerpelt. "We verwachten iedereen die deel uitmaakt van de grote Sportingfamilie," zegt Diederik Stollman van Sporting. "Dat zijn onze jongste spelertjes en speelstertjes, de wat oudere speelsters en spelers, de 1e ploeg met alle nieuwe aanwinsten, ouders en familieleden, alle bestuursleden en alle supporters van jong tot oud, en natuurlijk zijn alle sponsors van harte welkom die dag." 
Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Zondag 21 augustus 2011
Vandaag gezien...Zoom...aan zwembad Dommelslag, waar uitbreidingswerken aan de gang zijn: de mei staat op de "toren" van de nieuwbouw. (Foto's Johan Theuwis)
Vandaag gezien...
Zoom

Muziek na de storm

Zaterdag 20 augustus 2011
UPDATE Pianist en componist Jef Neve heeft een compositie geschreven naar aanleiding van het drama op Pukkelpop: "Ik wil deze nieuwe compositie opdragen aan iedereen die daar in Hasselt was. Het is een demo, work in progress, mijn computer als je wil, maar ik weet zeker dat je de boodschap verstaat. Ik heb dit stukje muziek 'Zuurstof' genoemd. Het begin van alles. Je kan er hier naar luisteren." Van zijn kant heeft John Watts & Fischer-Z op zijn Facebookpagina een lied geplaatst dat gewijd is aan de gebeurtenissen op Pukkelpop. Eenvoudig, triest, maar pakkend: "Ten minutes of a storm".

Dames en heren: Musty!

Zaterdag 20 augustus 2011
Dames en heren: Musty!ZoomHet sympathieke hondje Pluto, dat we hier vorige week voorstelden in het kader van Marcella Stappers' actie "Poezewoefke", is onder dak. Gelukkig! Vandaag presenteren we Musty, een donker drielapje met wit. Een poes om zonder handschoenen aan te pakken, gewoon lief en zacht, ingeënt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd. En een geweldig gezelschapsdier. Wat wilt u nog meer? 
Als u geïnteresseerd bent moet u eens contact opnemen met Unco-Jerry, Vlasstraat 42 in Lommel, tel. 011 56 23 (…) Het hele nieuwsbericht

Vertraging bij De Lijn

Vrijdag 19 augustus 2011
De bussen van De Lijn tussen Hasselt en Noord-Limburg hebben een vertraging van ruim een half uur, zo is bij De Lijn vernomen. Dat wordt veroorzaakt door de gebeurtenissen bij Pukkelpop.

Pukkelpop ten einde

Vrijdag 19 augustus 2011
UPDATE Pukkelpop is volledig stopgezet. Vanmorgen werd bekend dat er inmiddels al vijf mensen zijn overleden aan de gevolgen van de verwondingen die ze opliepen tijdens een kort maar hevig onweer gisteren in de vooravond. Afgelopen nacht vroegen we u wat u ervan vond dat het festival ondanks de doden toch zou doorgaan, en u kon uw reacties posten op de Facebookpagina van de Internetgazet. Dat kunt u nog, natuurlijk, al is onze vraag inmiddels "zonder voorwerp" geworden.
FLASH Door het noodweer en de hevige rukwinden zijn er enkele tenten en constructies ingestort op het festivalterrein van Pukkelpop in Hasselt-Kiewit. Ook een boom viel om. Bij die incidenten zouden volgens de brandweer van Hasselt drie doden en een veertigtal gewonden zijn gevallen. Ook op de camping is de ravage bij de tentjes groot. UPDATE II Wie foto's van de chaos op het festivalterrein wil bekijken, kan o.m. bij Jan Geloen terecht. UPDATE III Voor het publiek is er een infonummer ingesteld: 011 239 711.
Europees parlementslid Frieda Brepoels (N-VA) vraagt de federale regering om samen met Nederland en Duitsland bij de Europese Commissie de aanstelling te vragen van een 'Europees coördinator' om het dossier van de IJzeren Rijn uit het slop te halen. Ze heeft daarover een brief gestuurd aan premier Yves Leterme en minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte.
Met haar pleidooi treedt Brepoels in de voetsporen van Eddy Bruyninckx. De gedelegeerd bestuurder van het Antwerpse Havenbedrijf riep eind (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Vandenboer overleden

Donderdag 18 augustus 2011
Gerard Vandenboer overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Gerard Vandenboer overleden, de echtgenoot van Mieke Sleurs. Hij was 91 jaar. Zaterdag om 10u is er een uitvaartplechtigheid in de parochiekerk van Neerpelt-centrum, gevolgd door de begraving van de urne.

Fien Loenders overleden

Donderdag 18 augustus 2011
Fien Loenders overledenIn het rusthuis is dinsdag Fien Loenders overleden, de weduwe van Lambert Vangerven. Ze zou einde deze maand 88 jaar worden. De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in familiekring.

Ook Regi Penxten Limburg-ambassadeur

Woensdag 17 augustus 2011
Ook Regi Penxten Limburg-ambassadeurZoomNa Kim Clijsters wordt Regi Penxten, de zanger van de hitsensatie Milk Inc., de tweede Limburger die als ambassadeur het Limburg-symbool overal zal uitdragen. Dat maakte het provinciebestuur vanmiddag bekend.
Het Limburg-symbool is een soort hartje dat de liefde voor de provincie Limburg moet uitdrukken. Het embleem dient om de verbondenheid tussen de gouwgenoten weer te geven en wordt gebruikt om de troeven van de provincie buiten de grenzen te promoten.
Tennisvedette Kim Clijsters was de (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten vanuit... Hasselt

Woensdag 17 augustus 2011
Met de groeten vanuit... HasseltZoomWe weten hoeveel Noord-Limburgers er deelnamen aan de Dodentocht, maar hoeveel er naar Rimpelrock gingen is ons onbekend. De vier op de foto - afkomstig uit Hamont-Achel en Neerpelt - waren er alleszins wel. En ze hebben zich daar duidelijk niet verveeld... (Foto Jos Cox)

Vandaag gelezen

Woensdag 17 augustus 2011
"En het (de liefde - red.) is iets wondermoois. Ondanks de pijnen die het met zich meebrengt. Ondanks de keien die op de weg liggen. Je kunt ook voor de makkelijkere route kiezen, je in jezelf terugtrekken. Maar aan het eind zal de eenzaamheid je helemaal opvreten."
(De Franse actrice Carole Bouquet, vandaag in De Standaard)

Vandaag gelezen...

Dinsdag 16 augustus 2011
...op de blog van "Serieus Genomen" (zie vorig bericht): "En daarom wil ik iedereen bedanken die zich voor het goede doel een stuk in zijn voeten heeft gedronken."

100 km wandelen voor Oxfam

Dinsdag 16 augustus 2011
100 km wandelen voor OxfamZoomOxfam Trailwalker is een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen. Het is een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen op 27 en 28 augustus, af te leggen door teams van vier personen in maximum 30 uur. Bovendien zamelt elk team minstens € 1.500 in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden. Ook de Noord-Limburgse Wereldwinkels zijn vertegenwoordigd in dit avontuur. Vier moedige jongeren (Greet Engelen uit Hamont-Achel, Toon Vanherk (…) Het hele nieuwsbericht

Nog even die Dodentocht

Maandag 15 augustus 2011
Nog even die DodentochtZoomWe willen het nog even over de Dodentocht van vrijdagavond en -nacht hebben. Want als we de lijst bekijken met de deelnemers die deze tocht die jaar volledig hebben uitgelopen, blijkt daaruit dat de redders van zwembad Dommelslag alle vier het einde hebben gehaald. Het zijn Ingrid Briers, Iris Swennen, Ferre Bloemen en Bert Thijs. Sterke mannen en vrouwen, daar in het zwembad! (Op de foto, aan de aankomst genomen, ontbreekt Iris Swennen.)

Motorcross: Herlings wint BK-manche

Maandag 15 augustus 2011
De 17-jarige Nederlander Jeffrey Herlings heeft vandaag in Balen de vijfde proef van het Belgische kampioenschap motorcross gewonnen. De jonge KTM-rijder won op een dominante wijze de drie manches en reed met zijn MX2-motor alle MX1-rijders op een hoopje. Herlings, die als de beste zandrijder ter wereld wordt beschouwd, ging in de eindstand Joël Roelants (KTM) en Kevin Strijbos (Suzuki) vooraf.
Door het uitvallen van Clement Desalle, die bij een zware val een beschadigde schouder opliep en (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gelezen...

Maandag 15 augustus 2011
"Er zijn jaren geweest dat ik niets anders deed dan werken en voor mijn gezin zorgen. Je mag niet verwachten dat je je als vrouw minder moet inspannen om carrière te maken. Je moet bereid zijn dingen op te geven. Zorg dat je genoeg hulp hebt in het huishouden. Dat zijn geen kosten, dat is een investering in je carrière. Ik heb mijn huishouden altijd opgevat zoals mijn 'business': organiseren en delegeren".
Marleen Vaesen (51), afkomstig uit Bocholt, senior vice-president coffee and tea retail bij de Amerikaanse multinational Sara Lee, dit weekend in "De Tijd".
De Jeugdvoetbalsamenwerking van Neerpelt start met een Esperanza Grenslandtoernooi. De eerste uitgave vindt komende zaterdag vanaf 13u plaats met deelname van KESK Leopoldsburg, Lommel United, Hapert VV en de Jeugdsamenwerking Neerpelt. Elke club komt met 4 leeftijdscategorieën. De U21 en U17 (juniors en scholieren) spelen drie matchen van 2 x 17,5'; de U15 en U13 (kadetten en miniemen) spelen 3 matchen van 2 x 15’.
Er wordt gespeeld op 4 velden. Om 17:30 uur is er aansluitend op de laatste match op het hoofdveld een prijsuitreiking. Als aanmoedigingsprijs krijgen de spelers en clubs cadeaubonnen.
Wie de aanstormende jeugd aan het werk wil zien: allen daarheen!

Wie zag deze Harley-Davidson?

Maandag 15 augustus 2011
Wie zag deze Harley-Davidson?ZoomGisternamiddag rond 15u reed Hans Neeskens met zijn Harley Davidson in de buurt van de Achelse Kluis toen de motor plotseling zonder benzine viel. Hans parkeerde zijn Harley, blokkeerde hem met drie sloten en liep naar het kruispunt bij Perjanneke om daar brandstof te halen. Toen hij rond 16.15u terugkwam, stond zijn motor er niet meer. Gestolen, dus. Het gaat om een grijs/zwarte Harley-Davidson type Fat Boy, zoals op de foto, met een hoog stuur en een dikke achterband.
Wie tips kan geven over de diefstal of wie de Harley ergens heeft opgemerkt, kan bellen naar de politie. Naar de Internetgazet mailen mag ook, we geven de tips dan door.
Nieuwe hangbrug geopend in het HagevenZoomIn het Hageven is de nieuwe hangbrug geopend. Gedeputeerde van milieu Frank Smeets verwijderde het touw dat over de brug was gelegd, en stelde ze daarmee open voor de vele wandelaars die waren komen opdagen. "In het natuur-, water- en landbeheer grijpt men terug naar vroeger," zei de deputé in zijn toespraak. "Riviertjes krijgen hun meanders terug. Boeren leggen opnieuw grasstroken aan op de oevers. De stuifduinen in natuurgebied mogen weer bewandeld worden om ze schraal en kaal te houden. De natuur laat zich niet in een keurslijf duwen en de mens past zich daaraan best aan, in plaats van omgekeerd." De nieuwe brug vormt het sluitstuk van een nieuwe wandelweg. (Foto's Willy Van de Kerkhof) UPDATE Hier vindt u foto's van een geleide wandeling zoals er gisteren verscheidene op het getouw werden gezet.
Nieuwe hangbrug geopend in het HagevenNieuwe hangbrug geopend in het HagevenNieuwe hangbrug geopend in het Hageven
Nieuwe hangbrug geopend in het Hageven
Zoom

Drie emmerkes pompen...

Zondag 14 augustus 2011
De meeste regen viel afgelopen nacht weer bij ons: in Kleine Brogel werd liefst 32 mm neerslag gemeten. Dat is meer dan drie emmers water per vierkante meter! Nadien volgen Spa en St-Hubert met 30 liter. Brussel registreerde 27 liter. Vanavond en -nacht is het vrijwel overal droog bij een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. De minima bedragen 10 tot 14 graden.
Morgen is er geregeld zon, maar toch ook nog kans op een plaatselijke bui. Er waait een matige wind uit westelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Zaterdag 13 augustus 2011
Vandaag gezien...Zoom...op de jumping van Valkenswaard: de Griekse Athina Onassis De Miranda met haar paard AD Crosshill tijdens een sprong. (Foto Rik Vander Sanden)
Drie keer vier generaties. Doe het maar na!Zoom"Onlangs hebben we foto’s gemaakt van 3X4 generaties," mailt Davy van Helden. "Op de foto zie je van links naar rechts bovenaan: Eefje Croonen (28) met dochtertje Britte van Helden (bijna 3) en oma Rina Custers (56). Van links naar rechts onderaan: Inge Croonen (28) , superoma Truike Berben (81) met Rani Neyens (bijna 1) en Freya van Helden (4). Rina, Eefje, Freya en Britte wonen in Neerpelt, Rani en Inge in Overpelt en de oudste telg op deze foto woont in Hamont."

Amerikaanse wint jumping Valkenswaard

Zaterdag 13 augustus 2011
Amerikaanse wint jumping ValkenswaardZoomBeezie Madden heeft vandaag met Cortes 'C' de Grand Prix van de CSI-jumping gewonnen, het springconcours van Valkenswaard. De 47-jarige Amerikaanse vormde met haar paard de snelste van twee foutloze combinaties in een barrage met vier. Ze mocht daarmee 92.000 euro op zak steken. Van een van haar sprongen maakte Rik Vander Sanden bijgaande montage.

Dames en heren: Pluto!

Zaterdag 13 augustus 2011
Dames en heren: Pluto!ZoomDeze week weer een "woefke" in de reeks Poezewoefke van Marcella Stappers. En dat woefke heet Pluto. Hij werd onlangs gevonden, moest tot 12 augustus in het asiel blijven om te zien of de eventuele eigenaars misschien zouden komen opdagen, maar... niet dus. Zodat Unco-Jerry op zoek is naar een adoptiegezin voor dit heerlijke hondje met een hoog knuffelgehalte. Zelfs Marcella, die gek is op poezen, kon er maar moeilijk afscheid van nemen. Een clever hondje dus, gehoorzaam, intelligent en lief, en (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren gezien...

Zaterdag 13 augustus 2011
Gisteren gezien...Zoom...tijdens het ruitertornooi vlak over de grens in Valkenswaard: Charlotte Casiraghi, dochter van Caroline van Monaco. (Foto Rik Vander Sanden)
Motorcrosser Ken de Dycker (Honda) staat enkele weken aan de kant met een nekblessure die hij eind vorige maand opliep bij een zware valpartij tijdens de Grote Prijs van België in Lommel. Na een eerste onderzoek bleek toen dat er niets beschadigd was, maar deze week is gebleken dat de 27-jarige Neerpeltenaar een barst heeft opgelopen in zijn L6-nekwervel. Bovendien heeft er zich rond deze wervel een vochtopstapeling gevormd waarop de dokter beslist heeft dat hij tot 30 augustus moet rusten.
Het hele nieuwsbericht

Belgacom Center een week dicht

Donderdag 11 augustus 2011
Belgacom Center een week dichtZoomHet Belgacom Center in de Kerkstraat in Neerpelt wordt volledig vernieuwd. "Na de werkzaamheden zullen alle nieuwigheden nog beter in het vernieuwde Black-en-White-concept getoond kunnen worden," horen we daar. Vanwege de renovatie wordt de winkel gesloten vanaf morgen/vrijdag 12 augustus tot en met vrijdag 19 augustus. Vanaf zaterdag 20 augustus zijn de klanten weer welkom. Voor dringende zaken kunnen zij voorlopig terecht in de Belgacom Centers in Mol (Statiestraat 38) of in Hasselt (Demerstraat 65).

150 euro bijverdienen als enquêteur!

Woensdag 10 augustus 2011
150 euro bijverdienen als enquêteur!We meldden het al: de politiezone HANO gaat in het najaar deelnemen aan de veiligheidsscan die wordt uitgevoerd door de Universiteit Hasselt. Die veiligheidsscan is een verkeers- en veiligheidsonderzoek waarbij enquêteurs inwoners ondervragen over het subjectieve (on)veiligheidsgevoel en de (on)tevredenheid over de dienstverlening van de politie. De politie is dan ook nog op zoek naar 39 geëngageerde vrijwilligers om die bevragingen uit te voeren bij mensen uit de (…) Het hele nieuwsbericht

Zes medailles voor 'Oude Stam'

Woensdag 10 augustus 2011
Afgelopen zondag trokken drie schutters van de Oude Stam naar Alken om deel te nemen aan het Limburgs outdoorkampioenschap handboogschieten: Anita Vos, Fred Marzinzik en Sander Maas. Op de wedstrijd 3 pijlen behaalde Anita een zilveren medaille bij de dames. Fred was goed voor zilver bij de masters en Sander kwam thuis met goud bij de cadetten. Als team behaalden ze zilver met een score van 1505 op 1800.
In de namiddag werd dan de wedstrijd 1 pijl geschoten bij hevige wind. Anita (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Dingens overleden

Woensdag 10 augustus 2011
Albert Dingens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Albert Dingens overleden, de weduwnaar van Catho Claes en de levenspartner van wijlen Maria Vleugels. Hij verbleef in het rusthuis Sint-Jozef en was 87 jaar oud. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Vrijdagavond om 18.30u is er daar een avondwake.

Vrijdag start de Dodentocht

Woensdag 10 augustus 2011
In Bornem start vrijdagavond de 42ste editie van de 100 kilometer lange Dodentocht. Vooraf schreven meer dan 7.000 wandelaars en lopers - ook heelwat Noord-Limburgers - zich in, iets meer dan vorig jaar. Afhankelijk van het weer verwacht de organisatie een eindcijfer van om en bij de 10.000 deelnemers. Het record van 10.793 dateert van twee jaar geleden. Inschrijven ter plaatse kan nog van vrijdag 13u tot ongeveer een half uur voor de start, die even na 21u gepland is.

Cor Roosen overleden

Dinsdag 9 augustus 2011
Cor Roosen overledenZaterdag is Cor Roosen overleden, de echtgenoot van Ria Palmans. Hij was 56 jaar. Volgens zijn wil werd hij vandaag in stilte begraven op de begraafplaats aan de Roosendijk.

Jonny Stevens overleden

Maandag 8 augustus 2011
Jonny Stevens overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Jonny Stevens overleden. Hij was 51 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Morgenavond om 18.30u is er daar een avondwake.
Ooit meegereden in de stuurhut van een reizigerstrein? Niet dat er veel te zien is onderweg, maar het geeft toch een idee. Op Youtube staan enkele filmpjes van treinritten in Noord-Limburg: hier kunt u meerijden van Mol naar Lommel, hier van Lommel naar Overpelt, en hier van Overpelt naar Neerpelt. De filmpjes dateren van 29 juli en konden opgenomen worden "omdat de deur van de stuurcabine openstond"...

NWC-ers doen het geweldig

Zondag 7 augustus 2011
Vandaag ging te Leuven het Belgisch kampioenschap kajakmarathon rivierafdaling door. Voor de heren was dit een marteltocht van 25 km op de Dijle en voor de dames 15 km. Van de 9 te behalen titels gingen er 4 naar NWC-leden: Karolien Plas (Hamont-Achel) won de titel bij de dames junioren, Hermien Peters (Hechtel-Eksel) was primus bij de dames senioren, Jan Plas (Hamont-Achel) won bij de heren junioren en Davy Theys (Overpelt) verlengde zijn titel bij de heren senioren.
Deze (…) Het hele nieuwsbericht
Clement Desalle (Suzuki) heeft deze namiddag in Loket de GP van Tsjechië MX1 gewonnen dankzij winst in 2e reeks. Antonio Cairoli blijft aan de leiding in de WK-tussenstand, Desalle is 2e.  Desalle eindigde in de eerste reeks op de tweede plaats achter de Italiaanse regerende wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM), maar in de tweede reeks was Desalle de sterkste voor de Est Tanel Leok (KTM) en de Portugees Rui Goncalves (Honda). Huidig WK-leider Cairoli werd pas vierde waardoor hij de eindzege in Tsjechië aan Desalle moest laten. Kevin Strijbos (Suzuki) eindigde op de zesde plaats, Ken De Dycker (Honda) werd 12e.

Grote Heide klopt Wijchmaal

Zondag 7 augustus 2011
Grote Heide klopt WijchmaalZoomIn het kader van de competitie voor de Beker van Noord-Limburg heeft voetbalclub Sporting Grote Heide gisterenavond met 3-2 gewonnen van Sporting Wijchmaal. De Neerpeltse doelpunten werden gescoord door Nick Maes en door de nieuwkomers Glen Maris en Sander Pauwels, die na hun opleiding bij de Grote Heidejeugd nu in de eerste ploeg speelden.

Wat men noemt een 'plezierboot'

Zondag 7 augustus 2011
Wat men noemt een 'plezierboot'ZoomGisteravond rond 22u op het kanaal: luide discomuziek, feestende, dansende en drinkende mensen op een voorbijvarend schip, de "Zander". Even voor 1 uur passeerde alles opnieuw in de andere richting, zo mogelijk nog luidruchtiger...  UPDATE "Het was de 'Love boat', mailt Peter Hendriks."Dit jaar was het thema 'de jaren 80' en er liepen wat raar uitgedoste personen bij."
Wat men noemt een 'plezierboot'Wat men noemt een 'plezierboot'
Zoom

An-Sophie Meeuwissen naar EK judo

Zaterdag 6 augustus 2011
An-Sophie Meeuwissen (18) uit Hamont-Achel, lid van JC Sporting Neerpelt, heeft een definitieve selectie afgedwongen voor het Europees Kampioenschap judo te Lommel voor junioren U20 op 18 september e.k.. Ze zal als enige Limburgse deelnemer de Belgische kleuren verdedigen in de klasse -78 kilogram. Er werden slechts 28 Belgische atleten geselecteerd om deel te nemen aan dit hoogstaand judo-evenement.

Dames en heren: Sheba!

Zaterdag 6 augustus 2011
Dames en heren: Sheba!ZoomSeba of Sheba was vroeger een stad in het zuiden van Arabië, weten we nog. De koningin van Sheba bracht ooit een historisch bezoek aan koning Salomon. Zover heeft deze kat het niet gebracht, zou ook niet kunnen want Salomon leeft niet meer, maar ze heet dus wel Sheba. Een mooie kat, met volgens Unco-Jerry nog wat blauw bloed in de aderen. Dat heeft Marcella Stappers via haar actie Poezewoefke uiteraard niet kunnen controleren. Maar Sheba, op de foto in het gezelschap van een nieuwsgierig (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Jansen overleden

Zaterdag 6 augustus 2011
Henri Jansen overledenDonderdag is Henri Jansen overleden, de echtgenoot van Leentje Alders. Hij was 69 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 12.30u) in funerarium Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt. Maandagavond om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.

Jet Vandael overleden

Vrijdag 5 augustus 2011
Jet Vandael overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Jet Vandael overleden, de weduwe van Guillaume Brouwers. Ze was 81 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdagavond om 19u is er daar een avondwake.

Niet klagen maar dragen

Vrijdag 5 augustus 2011
We klagen wat af in dat land van ons. Over de politiek, over het weer, over alles en nog wat. Terwijl ze in andere werelddelen veel meer redenen hebben om te klagen en dat misschien nooit doen. Neem nu de Congolezen. Op de Arabische zender Al Jazeera was in mei een filmpje te zien van een groep zwarten die op een verschrikkelijk zwaar geladen vrachtwagen vanuit Lubumbashi naar Bukama reizen om er hun waar te verkopen. Een ongelooflijke rit. U moet dit echt eens bekijken: "Risking it all - DRC".
UPDATE Bij een spectaculair verkeersongeval in Overpelt is vanmorgen een man uit Peer levensgevaarlijk gewond geraakt. Hij zat als passagier in een Mercedesbusje, dat met een andere auto van de Noord-Zuidverbinding (N74) naar beneden tuimelde en zo belandde op de middenberm van de N71, de weg van Overpelt naar Lommel. 
Het busje, een Mercedes Vito, en een personenauto reden beide rond 6.30 uur op de Noord-Zuidverbinding richting Eindhoven. Volgens een (…) Het hele nieuwsbericht

De Lijn: beter nu dan later

Donderdag 4 augustus 2011
Wie nog een abonnement van vervoermaatschappij De Lijn moet kopen of laten verlengen kan dat best zo snel mogelijk doen. "Met het nieuwe schooljaar in zicht, is het in de tweede helft van augustus erg druk in de Lijnwinkels en kunnen de wachttijden oplopen tot meer dan een uur", waarschuwde De Lijn vandaag.
Wie sneller bediend wil zijn, kan zijn abonnement ook online kopen via de website www.delijn.be. Daarvoor zijn wel een elektronische identiteitskaart (eID) en een kaartlezer nodig.
Het hele nieuwsbericht

Gedeputeerde Erika Thijs overleden

Donderdag 4 augustus 2011
Gedeputeerde Erika Thijs overledenVandaag is gedeputeerde Erika Thijs overleden na een lange strijd tegen kanker. Dat heeft haar collega Frank Smeets vanavond gemeld namens de bestendige deputatie. "Erika schreef op haar nieuwjaarskaartje van 2008: 'Wie zich verliest in zijn passie, heeft minder verloren dan wie zijn passie verliest'. Degenen die met Erika hebben samengewerkt, weten dat deze zin haar op het lijf geschreven was," aldus Smeets.
"Dankzij de gedrevenheid en het enthousiasme van Erika werden binnen het provinciale (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Knevels overleden

Donderdag 4 augustus 2011
Michel Knevels overledenDinsdag is Michel Knevels overleden, de echtgenoot van Berbke Umans. Hij was 71 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst in familiekring in het funerarium Severens. Morgenavond wordt voor hem gebeden tijdens de avondmis van 19u in de parochiekerk van Grote Heide.
 

Louis Simons overleden

Dinsdag 2 augustus 2011
Louis Simons overledenin het Mariaziekenhuis is zondag Louis Simons overleden, de echtgenoot van Miet Kuppens. Hij was 77 jaar. Donderdag is er een uitvaartdienst in het funerarium Severens; morgenavond om 18.30u wordt er een avondwake gehouden in de parochiekerk van Neerpelt-centrum.
Grondwatersaneringsproces bij Nyrstar gestartZoomSinds begin deze zomer is bij Nyrstar het grondwatersaneringsproject op het fabrieksterrein in Overpelt van start gegaan, meldt het bedrijf. Met dit project, dat enkele maanden geleden al werd aangekondigd, wil de zinkproducent de historische bodem- en grondwaterverontreiniging verder aanpakken.Via een netwerk van 116 waterextractieputten en ondergrondse leidingen die aangesloten zijn op zuigerpompen wordt elk uur 230m³ historisch verontreinigd grondwater opgepompt. Op die manier gaat Nyrstar de (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Olijslagers overleden

Maandag 1 augustus 2011
Jaak Olijslagers overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jaak Olijslagers overleden, de echtgenoot van Pauline Swinnen. Hij zou deze maand 79 jaar worden. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Morgenavond om 19u is er daar een avondwake.

Gratis naar 'Het Hènt davert...'

Maandag 1 augustus 2011
Komende zaterdag 6 augustus gaat het Hènt daveren achter de kerktoren, want dan wordt daar de opvolger van de Hentse Fiste georganiseerd. Met een ECHT Hènts strand, met muziek, optredens en een speciale bierenstand. De opbrengst gaat naar de basisschool van het Hènt en naar de Parochiale Werken. De inwoners van Hènt en Kolis kregen alvast gratis tickets. Wie er ook gratis bij wil zijn, moet als de bliksem een mailtje sturen naar peter.fransen[!]verz.kbc.be, want die geeft vandaag 50 tickets gratis weg. Doen! Doen!
20/05
Hartelijke felicitaties aan Aaliyah Leyssen voor haar vormsel en aan Sid Leyssen de beste felicitaties met zijn negende verjaardag. De kapoen wordt groot. Maak er beide een ontzettende leuke dag van. Vake en Moeke Leyssen
Boudewijn Leyssen
14/05
Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Het begint snel te gaan, maar geniet van deze super dag. Proficiat pa en ma
Boudewijn Leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt