Het overige nieuws

De grens over met de trein?

Woensdag 29 februari 2012
In opdracht van Wageningen Universiteit uit Nederland wordt er een onderzoek gedaan naar grensoverschrijdend openbaar vervoer tussen België en Nederland. Naar aanleiding van gesprekken met grote spelers in dit veld ontstond de vraag naar het in beeld brengen van de motieven van de inwoners van de grensregio om over de landsgrens te reizen. Om dit verder te onderzoeken is er een korte digitale enquête (20 vragen) opgesteld voor inwoners van de grensregio. Mede op basis van de uitslag van de enquête willen de onderzoekers advies geven aan de diverse overheden en andere actoren om grensoverschrijdend openbaar vervoer verder te ontwikkelen. Het invullen van de enquête duurt nauwelijks 5 minuten; en het kan hier.

Kort nieuws van over de grens

Woensdag 29 februari 2012
Gistermiddag werd in Leende een geldloper van Brink's overvallen. Dat gebeurde,  zo werd vandaag bekend, voor de ogen van Amsterdamse rechercheurs. De politie volgde de daders omdat ze al verdacht werden van overvallen in Amsterdam en op andere plekken in het land. De agenten konden de twee daders uit Amsterdam op heterdaad aanhouden. Een derde verdachte werd kort daarna op de snelweg ingerekend. De Amsterdamse politie heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Leo Claes overleden

Woensdag 29 februari 2012
Leo Claes overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Leo Claes overleden, de echtgenoot van Anna Paesen. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Mia Clijsters overleden

Maandag 27 februari 2012
Mia Clijsters overledenZaterdag is Mia Clijsters overleden, de echtgenote van Jaak Stalmans. Eerder deze maand was ze 77 jaar geworden. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Vandaag gezien...

Maandag 27 februari 2012
Vandaag gezien...Zoom...aan het zwembad: de aansluiting van de (geïsoleerde!) waterglijbaan op het zwembad is gerealiseerd. (Foto Jannie Welvaart).

Zeg niet dat u het niet wist

Maandag 27 februari 2012
UPDATE In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart gaat de politie in heel Limburg een grote alcoholcontrole op het getouw zetten.
In het handbal heeft Sporting NeLo vanavond een nederlaag opgelopen in Tongeren, de leider in het klassement. Uitslag: 39-32. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts:
Sporting begon nochtans vrij aardig aan zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen en kon gedurende de eerste vijf minuten zelfs gelijke tred houden met de competitieleider. Vanaf dan dreef Tongeren de snelheid stelselmatig op en moest het door blessure geteisterd Sporting (coach Nijdam kon (…) Het hele nieuwsbericht
Herinneringen: in de boot met zuster SerafienZoomUit het archief van de Liller Heemkundige Kring komt deze foto, die in 1964 gemaakt werd op het domein van de Kruisheren in Achel. Een foto als een schilderij! Op de eerste rij in het bootje: Wies Vandervelden en Lizette Triki; daarachter Rita Triki, Emilie Vanderheyden en Sonja Van de Laer; en achteraan Rita Lamers, zuster Serafien en Elza Rabijns.
Tussen de voorzitters van de organisaties van enkele loopwedstrijden en de sponsors is er een akkoord bereikt over de lancering van het NLLC (Noord-Limburgs loopcriterium), bedoeld om de loopsport in Noord-Limburg nog meer te promoten. Het criterium omvat 3 loopwedstrijden: de Grensloop (Lommel), de Boseindrun (Neerpelt) en de Groene halve marathon (Hamont-Achel). In de toekomst kunnen er nog organisaties bijkomen.
Bedoeling is om samen de stratenlopen in de kijker te zetten. De (…) Het hele nieuwsbericht

Kom dat tegen

Vrijdag 24 februari 2012
Wie op Het Nieuwsblad of De Standaard geabonneerd is, zal die kranten vanmorgen vruchteloos in zijn brievenbus zoeken: ze zijn niet in Noord-Limburg geraakt, zegt men in het verdeelcentrum in Overpelt. Of dat alsnog zal gebeuren is niet duidelijk.

Zaterdag: de Beverbeek Classic!

Donderdag 23 februari 2012
Zaterdag: de Beverbeek Classic!ZoomZaterdag wordt de 15de Beverbeek Classic gereden. De start van de wedstrijden werd met één uur vervroegd ten opzichte van de vorige jaren. Start en aankomst vinden weer plaats in het centrum van Achel.
De elites en beloften vertrekken om 12u op het Michielsplein voor een rit van 178 km: een rit-in-lijn van 120,60 km en 7 plaatselijke ronden van 8,20 km. Er nemen 28 ploegen deel met 7 renners, met daarbij twee profteams van Landbouwkrediet-Colnago en Topsport (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vens overleden

Donderdag 23 februari 2012
Maria Vens overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Maria Vens overleden, de weduwe van Abdon Kyndt. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Nooduitgang?

Donderdag 23 februari 2012
Nooduitgang?ZoomVandaag gezien... aan zwembad Dommelslag. (Foto Jannie Welvaart)

Wie, o wie?

Maandag 20 februari 2012
Wie, o wie?ZoomDe heemkundekring van Achel zou graag weten wie de vrouwen zijn op bijgaande foto. Ze werkten allemaal in de vooroorlogse jaren bij Philips in Eindhoven en werden met de "lempkestrein" vanuit Houthalen via Neerpelt en Achel tot aan de Philipsfabrieken gebracht. Toen reed er nog een trein tussen Neerpelt en Eindhoven! Bij de heemkundekring kennen ze alleen de tweede vrouw van rechts: Anna Winters uit Achel, die gehuwd was met Hubert Van der Velden ('Bert de boswachter'). Maar wie zijn de andere vrouwen? Vermoedelijk werd de foto gemaakt rond 1930. Mogelijk zijn er vrouwen uit Neerpelt bij.
Wie het weet mag het zeggen! Antwoorden mag via redactie[!]internetgazet.be.

Energiezuinige verwarming: infoavond

Maandag 20 februari 2012
Morgen/dinsdagavond wordt er in CC Palethe een infoavond gehouden over energiezuinige verwarmingssystemen. De infosessie geeft meer inzicht in de werking van een installatie en haar onderdelen. Zowel radiatoren en convectoren als vloerwarming en wandverwarming komen aan bod. De nadruk ligt op verwarming op basis van hernieuwbare energiebronnen met pelletketels en warmtepompen. Verder is er aandacht voor een optimale regeling van het volledige systeem en de koppeling met sanitair warm water. De infoavond start om 19u30 en is gratis. Meer info via www.warmlimburg.be.

Met de groeten uit... Venetië

Zondag 19 februari 2012
Met de groeten uit... VenetiëZoomMichiel Reynders ging voor de gelegenheid eens proeven van het carnaval in Venetië. Eens iets anders dan hier. Het is daar prachtig, mailt hij: volle zon, de typische maskers, de verfijnde kleding... (Foto Michiel Reynders)

Handbal: thuisverlies voor Sporting

Zaterdag 18 februari 2012
Handbalclub Sporting NeLo heeft vanavond thuis verloren van Beyne. Uitslag: 31-37. In  de rangschikking staat Sporting op de vijfde plaats, met evenveel punten als Beyne. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: Beyne heeft Sporting in eigen huis een te zware nederlaag aangesmeerd. Sporting kwam erg traag uit de startblokken en keek dan ook de eerste 15 minuten voortdurend tegen een achterstand aan. Pas vanaf de 20e minuut vond Sporting eindelijk zijn draai. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Kinderkoorweekend in Dommelhof

Zaterdag 18 februari 2012
Kinderkoorweekend in DommelhofZoomMeer dan 60 kinderen zakten vanmorgen vol verwachting af naar Dommelhof voor het jaarlijkse kinderkoorweekend van Koor & Stem Limburg. Componist en muziekpedagoog Jan Coeck koos als thema zon en maan. Vol overgave werd er rond dat thema geknutseld. Na een avondje vol spel werden vanavond de bedjes opgezocht. Morgen om 16 uur nodigen de kinderen u alvast uit om eens te komen kijken naar wat ze allemaal leerden. Meer foto's

Dommelslag heropent zaterdag

Donderdag 16 februari 2012
Dommelslag heropent zaterdagZoomVanaf komend weekend is zwembad Dommelslag weer open. Het complex is bijna verdubbeld in omvang en kende een complete gedaanteverwisseling. Er is een aantrekkingspool bijgekomen voor elke leeftijdsgroep: een wellnesscentrum voor volwassenen en senioren, een spectaculaire glijbaan voor de jeugd, een waterspeeltuin voor de jongste bengels en een buitenbad voor de warme zomerdagen. Ook de cafetaria verandert grondig en wordt een Rest-eau-Café®. Alles samen gaat het om een investering van ruim 6 miljoen euro. Het oorspronkelijke complex kostte 7,5 miljoen euro. Tijdens het openingsweekend van 18 en 19 februari wordt Dommelslag in een kermissfeertje ondergedompeld en zijn er prijzen en kortingen te winnen.

Kort nieuws van over de grens (2)

Woensdag 15 februari 2012
Een 37-jarige man uit Bergeijk is zondag thuis opgepakt omdat hij 8 illegale vuurwapens, 1 wapen met geluidsdemper, 7 messen, bajonetten en opzetstukken voor de loop van geweren, 1000 patronen en buskruit in huis had. De man heeft een wapenvergunning, maar niet voor zo'n grote hoeveelheid. De politie nam alles in beslag en sloot de man op in de cel.

Kort nieuws van over de grens

Woensdag 15 februari 2012
Vanaf april kan men vanaf Eindhoven Airport ook naar Berlijn vliegen. Transavia voegt Berlijn toe aan de lijst van nieuwe bestemmingen. Valencia, Lissabon, Venetië en Istanbul gingen vorige week al van start.
Op 18 maart organiseren Bloso en Badminton Vlaanderen in het kader van de actie 'Sporttak in de kijker' het Limburgs Badmintonfestival. En dat heeft plaats in sporthal De Bemvoort. Inschrijven kan via www.sporttakindekijker.be of tel via 03/287.83.85 (tijdens kantooruren) voor 11/03/2012. Voorinschrijven is noodzakelijk om te kunnen deelnemen.

Een plezierige studieopdracht

Dinsdag 14 februari 2012
Een plezierige studieopdrachtZoomStuderen is één ding, de verworven kennis in de praktijk brengen een ander. Enkele studenten van de opleiding ‘organisator evenementen’ van Syntra Limburg moesten als deel van hun opleiding een evenementenvoorstel uitwerken. Ze werden in 5 groepen verdeeld en het beste voorstel werd verkozen om het event uit te voeren. En dat event was de lancering van de nieuwe BMW 3-reeks voor BMW-concessie Beliën in Neerpelt en Lommel. Volgens Beliëns marketing (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'Zielsverwanten'?

Dinsdag 14 februari 2012
Gratis naar... 'Zielsverwanten'?ZoomZaterdagavond om 20.30u kunt u in CC Palethe gaan kijken naar "Zielsverwanten", dat gebracht wordt door het ensemble Leporello.
"We hebben nooit zoveel kennis bezeten als nu. En toch weten we het niet meer." Deze uitspraak is niet nieuw. Goethe schreef zijn meesterlijke maar ondertussen haast vergeten roman Zielsverwanten in een tijd dat men het ook even niet meer wist. Tweehonderd jaar later leven wij in een wereld waar de relativiteitstheorie, de quantumfysica en de chaostheorie (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdag speelt Sporting in Dommelhof tegen Union Beynoise. Met deze ploeg heeft Sporting nog een serieus eitje te pellen, want de heenwedstrijd werd verloren met 34-27.
Sporting had toen een totale off-day en verloor die dag niet alleen de wedstrijd en een mogelijk play-off ticket, maar dit verlies betekende ook het einde van Predrag Dosen als coach van Sporting.
Voldoende elementen dus voor de Sportingjongens om voor een sportief eerherstel te zorgen. Deze wedstrijd is uiteraard ook belangrijk (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Valentijn

Dinsdag 14 februari 2012
Vandaag is het ValentijnZoomVandaag vieren de geliefden Valentijn - en al is het feest in de Lage Landen op de terugweg (lazen we gisteren ergens) wordt er toch nog veel rond gedaan. Het is genoemd naar ene Sint-Valentijn, volgens het ene verhaal een priester, volgens het andere een bisschop die tegen de wetten van de Romeinse keizer heidense soldaten trouwde met christelijke vrouwen. Hij werd opgepakt, gemarteld en onthoofd. 14 februari is dus zijn feestdag en die der geliefden. En als hij of zij het vandaag vergeet, dan ligt het alleszins niet aan ons! (Foto Josh Vandijck)

Mia Thienpont overleden

Dinsdag 14 februari 2012
Mia Thienpont overledenZondag is Mia Thienpont overleden, de weduwe van Charel Kums. Ze zou volgende week 90 jaar worden. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Mia Vrolix overleden

Maandag 13 februari 2012
Mia Vrolix overledenIn het rusthuis 'Aan de Beverdijk' is donderdag Mia Vrolix overleden, de weduwe van Karel Schreppers. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind.

Annie Vanhoudt overleden

Maandag 13 februari 2012
Annie Vanhoudt overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag Annie Vanhoudt overleden. Ze was 77 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u. in de parochiekerk van Grote Heide. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Een kortingbon voor de kat(er)

Maandag 13 februari 2012
Een kortingbon voor de kat(er)ZoomUPDATE Om te vermijden dat ongewenste katten naar het asiel worden gebracht gaat het provinciebestuur kortingbonnen uitreiken om huiskatten te laten steriliseren of castreren.  "Iedereen die een kat uit het dierenasiel van Sint-Truiden, Genk of Lommel in huis heeft gehaald, krijgt een bon om bij de dierenarts in te ruilen voor een sterilisatie of castratie", aldus gedeputeerde voor Dierenwelzijn Walter Cremers.
Voor een kattin bedraagt de korting 25 euro, voor een kater (…) Het hele nieuwsbericht

Dommelslag heropent in kermissfeer

Maandag 13 februari 2012
Dommelslag heropent in kermissfeerZoomKomend weekend heropent het compleet vernieuwde en uitgebreide zwembad Dommelslag. Dan kan men meteen voor de eerste keer genieten van de nieuwigheden: het wellnesscentrum voor volwassenen en senioren, de spectaculaire glijbaan voor de jeugd, de waterspeeltuin voor de jongsten en – tijdens warme dagen – het buitenbad.
Het wordt een heel feestelijk weekend in heuse kermissfeer. Kermisattracties worden dan in een aangepast – nat – kleedje gestoken: eendjes vissen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Zondag 12 februari 2012
Gratis naar... JazzCase?ZoomNu donderdagavond om 20.30u treedt saxofonist Ad Colen op bij JazzCase in het atrium van Dommelhof. Ad (foto) is met zijn unieke geluid en interpretatie een persoonlijkheid binnen de Nederlandse jazz. Zijn vloeiende, moderne en inventieve spel gaat gepaard met een prachtige, warme sound. Na zijn afstuderen aan het conservatorium te Maastricht en Hilversum viel hij al snel op door zijn veelzijdigheid en persoonlijke stijl. Moderne jazz, big band, maar ook funk, rock en (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Neerpelt klopt Atomix

Zondag 12 februari 2012
In het handbal heeft Sporting NeLo gisteravond Atomix Haacht verslagen, de laatste in de rangschikking. Uitslag: 20-45. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: 
Van het nieuwe Atomix geen sprake. De clubleiders waren zelf verrast dat hun nieuwe spelers al speelgerechtigd waren, want ze waren nog niet in het land. Dat betekende dus dat de voornaamste schutters Vertommen en Yacoubou bleven. Zij zorgden in de openingsfase er dan ook voor dat Atomix op (…) Het hele nieuwsbericht

Een flashmob van het NIKO

Zaterdag 11 februari 2012
Een flashmob van het NIKOZoomWat is een flashmob? Dat is, volgens Wikipedia, "een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals het internet." En zo'n flashmob was vandaag bij ons te zien: om 13u in de Spar in Hamont-Achel, om 14u in de Delhaize in Neerpelt en daarna in de Colruyt en de Delhaize in Lommel. De flashmob werd gebracht door leerlingen van het NIKO. Vandaag is het immers de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs, reden voor het NIKO om (weer) eens origineel uit de hoek te komen. UPDATE: Ondertussen staat op YouTube ook een prachtig filmpje van de flashmob online. (Foto's Jean Vandijck)
Een flashmob van het NIKOEen flashmob van het NIKOEen flashmob van het NIKO
Een flashmob van het NIKO
Zoom

Kort nieuws van over de grens

Zaterdag 11 februari 2012
De Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg na een wilde achtervolging door Valkenswaard twee mannen uit Hasselt opgepakt. Iets na 4 uur besloten agenten een auto te achtervolgen die met hoge snelheid over de Eindhovenseweg in de richting van Valkenswaard reed. Op een gegeven moment werden daarbij snelheden van 180 kilometer per uur gereden. De bestuurder van de wagen negeerde daarna verschillende stoptekens en reed met hoge snelheid door Valkenswaard. Hij reed
via de verkeerde kant over (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de eerste uitreiking van de driejaarlijkse cultuurprijs is de provincie op zoek naar een witte cultuurraaf. Het provinciaal reglement terzake wil de diversiteit en kwaliteit van het cultuuraanbod in Limburg verhogen. De prijs heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie en erkent het cultureel belang van het werk van de genomineerden en laureaten. De laureaat krijgt prijzengeld (6.200 euro) overhandigd en kan tegelijkertijd ook genieten van de media-aandacht en erkenning door een ruimer (…) Het hele nieuwsbericht
In december hebben 401 chauffeurs een extracadeautje gekregen: een proces-verbaal van de lokale politie HANO voor overdreven snelheid. De meeste overtredingen gebeurden op Boseind en de Peerderbaan in Neerpelt; de hoogste snelheid (101) werd gemeten op de Hamonterweg in Hamont-Achel. Snelheidscontrole december 2011

Lezing “Geweldloos opvoeden”

Donderdag 9 februari 2012
Mensen gaan vaak op een stereotype manier met elkaar om. Ze proberen “de beste” te zijn, “de winnaar”, boven de ander(en) uit te steken, gelijk te hebben. Ze nemen rollen aan als mindere en meerdere in hun omgang met elkaar. We zijn dit systeem gewoon. We hebben vaak de indruk dat het niet anders kan. Maar niemand heeft graag ongelijk, is graag de verliezer of staat graag in de mindere-positie. Daardoor komen er problemen, ontwikkelt zich verbaal of zelfs fysiek geweld.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Standpunt

Woensdag 8 februari 2012
Wat zijn we toch BRAAF in Noord-Limburg.
- De Noord-Zuidverbinding loopt wéér vertraging op - geen reactie. Hoewel er elke dag honderden Noord-Limburgers staan aan te schuiven in Hechtel.
- Men komt terug op het Spartacusplan en gaat eerst onderzoeken of een treinverbinding tussen Hasselt en Noord-Limburg misschien beter is dan een sneltramverbinding - geen reactie. Ook al betekent dat jàààààren vertraging. Waarom vroeg men zich dat niet af (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gekeken naar...

Woensdag 8 februari 2012
"Het IJsjournaal", om 17u op Nederland I. Daar is dagelijks te volgen hoe de Nederlanders langzaam hysterisch worden over de Elfstedentocht. Maar je leest er ook interessante tips over schaatsen, koudebestrijding, eten tijdens zo'n tocht, enzomeer. Vanavond wordt over het al dan niet doorgaan van de Elfstedentocht beslist. UPDATE Er komt volgend weekend geen Elfstedentocht. Het ijs is op te veel plekken in Friesland te dun en onbetrouwbaar. Dat  heeft de Vereniging De Friesche Elf Steden vanavond bekendgemaakt. Het bestuur en de 22 rayonhoofden waren voor de tweede keer bijeen om de kwaliteit van het ijs te bespreken. Binnen een uur waren ze eruit: er komt vooralsnog geen Elfstedentocht.

Onze mooie knikker

Dinsdag 7 februari 2012
Onze mooie knikkerZoomDe aarde is mooi. Vanuit de ruimte gezien is ze nog mooier. De NASA, die elke dag een foto publiceert uit haar ruimtevaartprogramma, zette gisteren bovenstaande foto van de aarde online. Hij is genomen door de Suomi NPP-satelliet, die zich in een baan op 824 kilometer boven de aarde bevindt. Ze verzamelt data voor zowel weersvoorspellingen op korte termijn als voor klimaatobservatie op langere termijn. Ook heeft ze instrumenten aan boord voor observatie van natuurrampen, zoals overstromingen en vulkaanuitbarstingen. De spectaculaire foto van onze aardbol werd samengesteld uit verschillende digitale opnamen. (Foto NASA)

Mia Schonkeren overleden

Dinsdag 7 februari 2012
Mia Schonkeren overledenZondag is Mia Schonkeren overleden, de weduwe van Frans Joosten. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

IJsbrekers op het kanaal

Maandag 6 februari 2012
IJsbrekers op het kanaalZoomDe nv De Scheepvaart, die de belangrijkste waterwegen in Limburg en Antwerpen beheert, heeft vandaag ijsbrekers ingezet op het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo. Een en ander is bedoeld om voor bedrijven de transportmogelijkheid over het water open te houden. UPDATE "En ik had zo willen meemaken dat er op het kanaalijs geschaatst kon worden," mailt iemand. (Foto boven Jannie Welvaart, foto onder Madeleine Derickx)
IJsbrekers op het kanaal
Zoom

Dr Blue Beat heeft een zangeres

Zondag 5 februari 2012
Dr Blue Beat heeft een zangeresBijna 10 jaar maakt Dr. Blue Beat podia onveilig met een typische old school ska-sound. Nu meldt de groep dat ze niet alleen een vernieuwd repertoire, maar ook een  "nieuwe, sexy soulzangeres" heeft, die zorgt "voor een fantastische oor- en oogervaring!" Hoe zouden we daar aan durven twijfelen? Navraag levert op dat die zangeres Andrea Wielockx heet en van Hamont afkomstig is. Ze is hier alvast te horen met Dr. Blue Beat, tijdens een optreden in de Walburg, vorig jaar juni. (Foto Facebook)

Nieuwe carnavalsprinsen bij KVG

Zondag 5 februari 2012
Nieuwe carnavalsprinsen bij KVGZoomKVG Neerpelt-Overpelt organiseerde dit jaar voor de eerste keer een carnavalszitting.  Veel carnavalsverenigingen waren gisteravond aanwezig om mee te feesten. Prins Koen en Prinses Lutje kregen hun cape aan met het nodige toebehoren. Plezier was er volop! (Foto's Wendy Thijs) UPDATE Meer foto's
Nieuwe carnavalsprinsen bij KVG
Zoom

Vandaag nog stemmen op Anne

Zondag 5 februari 2012
Vandaag nog stemmen op Anne"Ik ben Anne Claes (foto) en ben studente Product Design aan de Media, Arts en Design Faculty in Genk. Ik ben door een jury genomineerd voor de ontwerpwedstrijd van Mookum. Nu is het mijn taak om stemmen te verzamelen om zo te kunnen winnen. Ik ben nu aan mijn laatste masterjaar bezig en deze nominatie en mogelijke overwinning kunnen mij helpen om mijn carrière goed op te starten."
"Voor deze wedstrijd heb ik de Keyshot (foto's onder) ontworpen, om een (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag nog stemmen op AnneVandaag nog stemmen op AnneVandaag nog stemmen op Anne
Zoom
BeNeLuxliga handbal: NeLo-Volendam 25-30ZoomIn de eerste wedstrijd van Sporting Neerpelt-Lommel in de BeNeLuxliga van het handbal heeft NeLo verloren van Volendam. Uitslag: 25-30. Een verslag van Diederik Stollman:
Sporting verkocht zich meer dan goed tegen de BeNeLux-winnaar van vorig jaar Volendam. Sas en Somogyi hiekpen Sporting aan een 6-4 voorsprong. Toen het ook nog 8-4 werd greep coach Vlijm al naar de groene kaart om zijn jongens flink de les te spellen. Een onhoudbare Somogyi gooide echter alles binnen achter een grabbelende (…) Het hele nieuwsbericht

Dank voor uw foto's

Zaterdag 4 februari 2012
Dank aan de lezers die ons gisteren en vandaag zoveel sneeuwfoto's toestuurden. We kunnen ze niet allemaal plaatsen. Enkele foto's zijn op de site gekomen, andere hebben we verzameld in een album dat u hier vindt, en nog andere hebben het niet gehaald. Veel kijkgenot!

Kort nieuws van over de grens

Vrijdag 3 februari 2012
Op het voetbalterrein van RKVV Bergeijk is een ijsbaan van circa 5.000 m² gecreëerd. Net als in de winters van 2010 en 2011 kan er dus geschaatst worden op sportpark De Bergerheide. Op www.rkvvbergeijk.nl vindt u de openingstijden. Het entreegeld bedraagt € 1,00 per schaatser (alle leeftijden), de toegang voor niet-schaatsers is gratis. Sportpark De Bergerheide is gevestigd aan de Eerselsedijk in Bergeijk.

Vandaag gezien...

Vrijdag 3 februari 2012
Vandaag gezien...ZoomEen kruiwagen vol houtblokken. Lang geleden dat de vraag naar brandhout nog zo groot was... Dat heeft ongetwijfeld te maken met de hoge prijs van stookolie en gas. (Foto Rik Vander Sanden)
EMJ leidt tot kunstworkshop in scholenZoomEen scholenproject in Overpelt vormt een onderdeel van de tentoonstelling ’60 jaar Europees Muziekfestival voor de Jeugd’ die de gemeenten Overpelt en Neerpelt momenteel samen volop aan het voorbereiden zijn. Liefst vijftig kunstenaars uit beide gemeenten doen aan het project mee. Ze zorgen allemaal voor zeer gevarieerd werk rond het thema ‘muziek’. Het resultaat van alle werken is te zien tijdens de tentoonstelling in CC Palethe, van 13 april tot 11 mei. In Neerpelt loopt de (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdagavond kunt u in de Walburg in Hamont gaan kijken naar "Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus". Dat is meer dan zomaar een eenvoudige theateradaptatie van het succesboek van John Gray. Het idee komt van één man, Paul Dewandre. Hij organiseert gedurende tien jaar conferenties en workshops over de relaties tussen mannen en vrouwen. De deelnemers zijn dermate enthousiast dat Paul besluit er een voorstelling rond te creëren. Na meer dan vier jaar van uitzonderlijk (…) Het hele nieuwsbericht
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale afdelingen. Dat heeft het provinciaal comité zojuist beslist. De velden zijn door sneeuw en vrieskoude onbespeelbaar en met de voorspellingen van de komende uren en dagen zal het er niet beter op worden. Het gaat om alle competitiematchen, vriendschappelijke wedstrijden en G-voetbal.
22/04
Jelle wat een fantastische Luik Bastenaken Luik heb je gereden! Profichat!
Christine & Jan Mentens-Bostyn
19/04
hartelijk gefeliciteerd met je 18 verjaardag, Lara. Nu volwassen. Geniet ervan en maak er een leuke dag van. vake en moeke Leyssen
boudewijn leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt