Het overige nieuws

Geluidsmuur van 2,5 km

Dinsdag 31 juli 2018
Op 6 augustus wordt gestart met de aanleg van een 2,5 km lange geluidsmuur langs de E314 in Genk, tussen de Laatgoedstraat en de afrit Genk-Oost. Het verkeer richting Nederland zal tijdens de werken, die volgens planning tot begin oktober zullen duren, over twee versmalde rijstroken verlopen.

Helson wint oefenwedstrijd

Dinsdag 31 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Helson wint oefenwedstrijdHelson Helchteren heeft zijn oefenpot tegen Lanaken met 5-1 gewonnen. Aan de rust was de stand 3-1. De doelpunten werden gescoord door Vandecauter, Geerts, Riyani, Agten en Geerts.

Silvia Theiszen overleden

Dinsdag 31 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Silvia Theiszen overleden
Op 28 juli overleed Silvia Theiszen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Zolder-Centrum.

Guido Reuvis overleden

Dinsdag 31 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Guido Reuvis overledenOp 26 juli is de uit Houthalen afkomstige Guido Reuvis overleden. Hij was 71 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Houthalen-Helchteren - Klein koolwitje is meest gespotZoomOok dit jaar staat het klein koolwitje op nummer 1 van meest gespotte vlinder in de Limburgse tuinen tijdens het vlindertelweekend. Weliswaar kunnen de tellingen nog tot vrijdag worden doorgegeven. Op twee staat nu het groot koolwitje en het boomblauwtje heeft de grootste sprong voorwaarts gemaakt, van 11 naar 3. (Foto Pierre Rutten)

Brand verwoest tuinhuisje

Maandag 30 juli 2018
Gisterenavond is een tuinhuisje uitgebrand aan de Nachtegalenstraat in Zonhoven. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.
Juli was een goede maand voor het toerisme in Limburg. De logiesuitbaters zijn tevreden over de eerste helft van de zomervakantie. Dat blijkt uit een rondvraag van Toerisme Limburg. Bijna acht op tien logiesuitbaters heeft in juli evenveel of zelfs meer gasten ontvangen dan vorig jaar. Afgelopen maand hebben naar schatting bijna 180.000 toeristen 'ingecheckt' in onze provincie, goed voor ruim 700.000 overnachtingen.

Dit zijn de boosdoeners

Maandag 30 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Dit zijn de boosdoenersZoomDeze nachtvlinders zijn de schrik van elke buxusliefhebber: buxusmotten. Meestal zijn ze overwegend wit met een donkere rand (foto links), maar er bestaat ook een zeldzame donkere variant (rechts) die zich gisteren tijdens de vlindertelling kwam tonen. Voor de buxusstruik zelf maakt het niets uit, die is toch de pineut...(Pïerre Rutten) UPDATE Hieronder een foto van de rups van de buxusmot. Het is de rups die uit de eitjes van de mot komt en alle buxus opvreet. (Foto Marcella Stappers)
Dit zijn de boosdoeners
Zoom

Peter T'Hooft overleden

Maandag 30 juli 2018
Op 24 juli overleed Peter T'Hooft, de weduwnaar van Josée Kesters. Hij was 73 jaar. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Helson bekert verder

Zondag 29 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Helson bekert verderIn de Beker van België heeft Helson Helchteren Lentezon Beerse verslagen. Uitslag: 6-0.
Houthalen-Helchteren - Toch ook even die maansverduisteringZoomWe werden overstelpt met foto's van de bloedmaan, terwijl het eigenlijk om een maansverduistering ging. Marcella Stappers bleef er afgelopen nacht tot half één voor op, en maakte toen deze foto.

Helson bekert tegen Beerse

Vrijdag 27 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Helson bekert tegen BeerseHelson speelt zondag zijn bekerwedstrijd tegen Beerse. Aftrap: 16 uur.
Houthalen-Helchteren - Verbod: geen water uit beken of rivierenZoomDe aanhoudende droogte treft ook de waterlopen in Limburg. De gouverneur heeft dan ook besloten om met onmiddellijke ingang een captatieverbod uit te vaardigen op de onbevaarbare waterlopen in Limburg. Er mag dus geen water uit deze waterlopen geput worden, met uitzondering voor het eigen vee dat buiten staat. Voor de tuin- en landbouw zijn er een aantal alternatieven. Meer info op www.crisis-limburg.be
Het Agentschap Natuur en Bos raadt af om natuurgebieden te bezoeken in de provincies Antwerpen en Limburg. Daar geldt brandfase rood. Dat betekent dat het er extreem droog en brandgevaarlijk is. "Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden", luidt het. Beheerders en brandweer zijn er zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er worden extra materieel en mankracht ingezet en de brandtorens worden overdag bemand.

Lodie Gorissen overleden

Vrijdag 27 juli 2018
Woensdag is in Houthalen Lodie Gorissen overleden, de  echtgenote van Luc Machiels. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven, gevolgd door de bijzetting in het urnengraf op de begraafplaats van Houthalen.

Ondertussen, op Zaventem...

Donderdag 26 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op Zaventem...ZoomKomt daar al eens een regenwolk langs, raakt meteen heel het vliegverkeer in de war. Een cartoon van Fobie!

Mag ik sproeien of niet?

Donderdag 26 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Mag ik sproeien of niet?ZoomDoor de meteorologische en hydrologische omstandigheden in Limburg en omdat de aanhoudende droogte kan leiden tot moeilijkheden voor een normale waterbedeling, werd het ingestelde verbod op het gebruik van water uit het publieke drinkwaternet voor bepaalde doeleinden uitgebreid naar regen- en grondwater. Toch zitten nog veel mensen met vragen wat mag en niet mag. Alle info vind je netjes terug op deze website: www.crisis-limburg.be.

Er zijn geen zekerheden meer

Donderdag 26 juli 2018
Het is maar dat je 't weet
"Binnen twee of drie jaar kunnen we kijken naar bewegende beelden en toespraken zonder dat iemand in staat is om te vertellen of ze echt zijn of verzinsels. (...) Aan de universiteit van Stanford hebben onderzoekers via artificiële intelligentie (A.I.) hoofdbewegingen, de oogopslag en het oogknipperen gemanipuleerd, waardoor computergegenereerde video's ontstaan die moeilijk van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. 'Deepfakes' kunnen via A.I. een politicus woorden laten zeggen die hij in werkelijkheid nooit gezegd heeft."
(Financial Times)

'Gokken neemt toe'

Donderdag 26 juli 2018
Houthalen-Helchteren - 'Gokken neemt toe'ZoomHet online gokken neemt toe, schrijven enkele kranten vandaag. Tijdens het voorbije WK voetbal werd er 334 miljoen euro ingezet. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon, want de nieuwe voetbalcompetitie staat in de startblokken!

Madeleine Feyen overleden

Donderdag 26 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Madeleine Feyen overledenMaandag is de uit Hechtel afkomstige Madeleine Feyen overleden, de echtgenote van Pier Vanoevelen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Lillo.

Jean Vangeneugden overleden

Donderdag 26 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Jean Vangeneugden overledenDinsdag is Jean Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Mina Timmers. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Bejaarde overvallen in woning

Woensdag 25 juli 2018
Afgelopen nacht is een bejaarde vrouw overvallen in haar woning aan de Gulden Boomkesweg in Zonhoven. De daders maakten 200 euro en juwelen buit. De politie heeft inmiddels de verdachten ingerekend: een 15-, 17- en 18-jarige.

Code 'Rood' aan de Noordzee...

Woensdag 25 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Code 'Rood' aan de Noordzee...Zoom...gezien door Fobie.
Vanaf vandaag mag je tussen 8 en 20 uur ook geen grond- of regenwater (!) meer gebruiken voor het besproeien van grasperken en tuinen. Dat heeft de gouverneur beslist na een vergadering met experten over de droogteproblematiek.

Nederlander (41) veroordeeld

Woensdag 25 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Nederlander (41)  veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag een 41-jarige inwoner uit het Nederlands-Limburgse  Hoensbroek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 10 effectief. De man had tussen maart 2017 en maart 2018 in totaal 109 industriële batterijen uit zendmasten gestolen. Hij kon daar aan geraken dank zij een sleutel, die hij bij zijn voormalige werkgever - een bedrijf dat dergelijke antennes bouwt - had gestolen. Bij een diefstal in Bilzen, waarbij hij door bewakingscamera's werd gefilmd, werd hij opgepakt. (PG)

Rijksregister lag plat

Woensdag 25 juli 2018
In de late voormiddag waren er in het hele land problemen met het rijksregister. Dat was - door de hitte? - uitgevallen. Daardoor konden gemeenten gedurende enkele uren geen identiteitskaarten of rijbewijzen uitreiken. Sinds 14.30u zijn de problemen opgelost.
Op advies van de Vlaamse droogtecommissie vaardigt de gouverneur met onmiddellijke ingang een verbod op de verspilling van leidingwater uit.
Het is verboden om water uit het publieke drinkwaternet te gebruiken:
- voor het afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers, tenzij in het kader van de normale activiteiten van daartoe gespecialiseerde ondernemingen en in de gevallen waar het afspuiten in de regelgeving of vergunning is opgelegd;
- voor het vullen of bijvullen van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: huisdierendispensarium

Dinsdag 24 juli 2018
Limburg krijgt een huisdierendispensarium. Dat is een centrum waar je terecht kan met je huisdier voor medische zorgen, wanneer je het zelf niet zo breed hebt. Het centrum komt in Hasselt. Mensen die niet veel geld hebben, kunnen er terecht met hun huisdier voor een kleine bijdrage. De dieren kunnen er verzorgd en gevaccineerd worden. Dat alles wordt gedaan door gewone Limburgse dierenartsen die er een bijdrage voor krijgen, je kan dus ook rekenen op kwalitatieve zorg. Wanneer een baasje tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Van Briel overleden

Dinsdag 24 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Jozef Van Briel overledenGisteren is Jozef Van Briel overleden, de weduwnaar van Maria Bielen. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Houthalen-Helchteren - Tourrenners op weg naar PyreneeënZoomVanmorgen werd de rit in de Ronde van Frankrijk 10 minuten stilgelegd omdat sommige renners pepperspray - volgens andere bronnen traangas - in de ogen hadden gekregen. De Franse politie had dat gebruikt om protesterende boeren uit elkaar te drijven. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Yok Yok

Maandag 23 juli 2018
Ismail Unsal uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Yok Yok opgericht met zetel aan de Lillo Steenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de plaatsing van keukens, handel in witgoed, groothandel in lederwaren én groothandel in dranken.
Bij een verkeersongeval in Zonhoven is de 62-jarige Martin L. uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.40 uur.
Alleen bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties mogen vanaf 2021 geen stookolieketels meer worden geplaatst. Maar wie een kapotte ketel heeft, zal toch nog een andere mogen kopen. Dat heeft de bevoegde Vlaamse minister Bart Tommelein beslist na de enorme kritiek die er kwam op de aankondiging van de Vlaamse regering dat er vanaf 2021 geen nieuwe én tweedehands stookolieketels meer mogen worden geplaatst. Wiens ketel kapot gaat, zal nu wel nog altijd een nieuwe kunnen installeren.

Weer slecht jaar voor merels

Maandag 23 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Weer slecht jaar voor merelsZoomHet ziet er naar uit dat ook dit jaar de merels het slachtoffer worden van een virus. Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden via waarnemingen.be en zieke vogels binnen te brengen in een van de vogelopvangcentra om verdere verspreiding af te remmen. Het virus verspreidt zich via muggen en is niet te genezen.
Officieel vastgesteld is het nog niet, maar het lijkt erop dat men voor het derde jaar op rij te maken krijgt met een usutu-uitbraak. De uitbraak komt (…) Het hele nieuwsbericht
Wanneer het terug begint te regenen komt er een muggenplaag aan. Dat zeggen deskundigen. Er waren al veel muggen in de warme lente, maar wanneer er nu, na een hete periode, ineens vochtig weer aankomt, zal dat tot een explosie van muggen leiden, zeggen ze. Bij temperaturen rond de 25 graden kunnen de jonge muggen dan al na twee weken uit het eitje komen en "steekklaar" zijn.

Zwembaden en parasols in trek

Maandag 23 juli 2018
De uitbaters van vrijetijdswinkels klagen niet over het warme weer: zwembaden, parasols en ventilatoren gaan vlot over de toonbank.

Brood en spelen

Maandag 23 juli 2018
Vandaag gelezen
"Maar over wat gaat dit eigenlijk? Surrealisme, decadentie, de Efteling voor volwassenen (onder 18 geen toegang!) die in sprookjes geloven, brood en spelen, (dure) opium voor het volk, muzikaal behang, escape from reality, feel-good-television,..."
                             Johan Grauwels over Tomorrowland in Boom

Bescherm je kippen tegen virus

Maandag 23 juli 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Bescherm je kippen tegen virusZoomKippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok! Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.
Wat is de (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Louise Diliën overleden

Maandag 23 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Marie-Louise Diliën overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Marie-Louise Diliën overleden, de weduwe van Louis Truyers. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heusden-Centrum.

Fietsster (18) aangereden

Zondag 22 juli 2018
Op de Brugstraat is gisterenochtend rond 6 uur fietsster Assia L. (18) uit de gemeente aangereden door een auto. Ze raakte daarbiij lichtgewond.

Heide vat vuur

Zondag 22 juli 2018
De brandweer moest vandaag uitrukken voor een heidebrand aan de Kleine Hemmenweg in Zonhoven. Nagenoeg 20 are ging in de vlammen op ondanks de snelle interventie van de brandweer.
Houthalen-Helchteren - Nog even die nationale feestdag...Zoom...op het elan van de Rode Duivels! (Cartoon: Fobie)

870.880 Limburgers

Zaterdag 21 juli 2018
Op 1 januari telde Limburg 870.880 inwoners, 3.467 meer dan een jaar tevoren. De cijfers per gemeente: Beringen (46.027), Tongeren (31.013), Lommel (34.024), Houthalen-Helchteren (30.589), Neerpelt (17.173), Peer (16.401), Leopoldsburg (15.616), Overpelt (15.468), Hamont-Achel (14.417), Meeuwen-Gruitrode (13.086), Bocholt (13.081), Hechtel-Eksel (12.287) en Opglabbeek (10.329). (Bron: Rijksregister)

De kracht van voetbal

Zaterdag 21 juli 2018
"23 voetballers zijn er in Rusland in geslaagd het land en zijn inwoners te verenigen. Tous ensemble. Ik heb daarvan genoten en wil er geen politieke betekenis aan geven. Laten we vandaag ook de verbondenheid tussen de mensen vieren".
(Burgemeester Dewael van Tongeren, vandaag in zijn toespraak n.a.v. de nationale feestdag)

Bruno Nahon overleden

Vrijdag 20 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Bruno Nahon overledenWoensdag is Bruno Nahon overleden, de echtgenoot van Josee Bruyndonckx. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Opletten: overstekend wild

Vrijdag 20 juli 2018
Rond deze tijd van het jaar let u als bestuurder best extra op voor overstekend wild op de weg. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen. ‘Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan.’
Nog tot midden augustus loopt de reebronst. In die periode willen de bokken zoveel mogelijk geiten dekken. Daarom zwerven de mannetjes actief rond in hun territorium, vaak de grote banen kruisend en zich niet bewust van het gevaar op de (…) Het hele nieuwsbericht

Tropisch warm

Vrijdag 20 juli 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tropisch warmHet warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht

Gewond bij val in Hoolvenstraat

Donderdag 19 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Gewond bij val in HoolvenstraatDeze voormiddag rond 11.30 uur kwam een scooterrijder ten val in de Hoolvenstraat. Hij raakte daarbij gewond.

Limburgse huizen het goedkoopst

Donderdag 19 juli 2018
Limburg blijft voor woningen de goedkoopste provincie in Vlaanderen. De gemiddelde prijs van een woning ligt er 14 procent lager dan het Vlaamse gemiddelde. Limburg is ook de enige provincie waar de prijs van een woonhuis onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant is dan weer de duurste Vlaamse provincie en de duurste provincie van het land, na Brussel en Waals-Brabant. (Bron: notaris.be)

Gevaar voor vallende takken

Donderdag 19 juli 2018
Door de droogte worden sommige bomen kwetsbaar, waardoor er gevaar is voor vallende takken. Het is aangeraden om zeer voorzichtig te zijn in de parken, onder de kruin van de bomen, maar ook in het bos. Het fenomeen is in het bijzonder zichtbaar bij bomenrijen waar de takken vaak op de weg vallen.

Vavudo failliet

Donderdag 19 juli 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de bvba Vavudo met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 augustus ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Technisch probleem in Zaventem opgelost?ZoomEurocontrol sloot deze namiddag het luchtruim na een technisch probleem in Zaventem. Het zou nu weer geopend zijn. Maar zijn alle problemen daar nu opgelost? vraagt Fobie zich af...

Nieuwe bvba: De Watersnip

Donderdag 19 juli 2018
De nv Ginco Properties uit Diest en de nv Group GL uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba De Watersnip opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, onder meer op het vlak van management, productie en ontwikkeling.

Vrachtwagen vol drugsafval

Woensdag 18 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Vrachtwagen vol drugsafvalZoomIn de Evence Coppéelaan in Genk heeft Politie CARMA vandaag een vrachtwagen vol afval van een drugslabo aangetroffen. De vrachtwagen trok de aandacht omdat hij fout geparkeerd stond. Bij controle bleek de Nederlandse nummerplaat niet te bestaan. De deuren van de vrachtwagen waren niet slotvast en bij verder nazicht van de inhoud troffen de agenten een groot aantal vaten in de laadruimte. Omdat het vermoedelijk om chemisch afval ging, werd de Evence Coppéelaan ter hoogte van de winkel Aveve (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds 3 juli geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Dat meldt de gouverneur. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels, vuurkorven, barbecues, enz.. "Ik kan niet genoeg benadrukken dat zowel burgers, organisaties als overheden voorzichtig moeten zijn," zegt de gouverneur, en hij ontraadt de volgende activiteiten: (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1,5 miljoen euro in betere infrastructuur voor logies. De uitbaters van 64 vergunde logies in heel Vlaanderen krijgen financiële steun om werk te maken van structurele verbeteringen, zoals familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto’s. In onze provincie gaat er onder meer geld naar de aanleg van kindvriendelijk sanitair in vakantiecentrum De Bosberg in Houthalen-Helchteren en naar de aanleg van vijf nieuwe camperplaatsen in camping Goolderheide in Bocholt.

0,88 procent bevolkingsgroei

Dinsdag 17 juli 2018
Van 2012 tot 2018 kende Houthalen-Helchteren een bevolkingsgroei van 0,88 procent. In heel Limburg was dat in die periode een groei van 2,53 procent terwijl het Vlaams Gewest een toename kende van 3,18 procent en België een toename van 3,08 procent. (Bron Statbel, Algemene Directie Statistiek).
De Limburgse conjunctuur bereikte vorig jaar een historische piek. Dat zegt VOKA-Limburg. Een vergelijkend resultaat dateert al van 2007. Daarnaast braken ook de starters een record. Met 6.196 start-ups was 2017 het beste jaar van de eeuw, aldus Voka.

Maria Janssen overleden

Dinsdag 17 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Janssen overledenZaterdag is Maria Janssen overleden, de echtgenoot van Laurentius Zoons. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Laak. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Wielerpiste stapje dichterbij

Maandag 16 juli 2018
De vzw Sportcomplex Vlaanderen heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven voor de bouw en het onderhoud van de wielerpiste en de bijhorende infrastructuur bij Circuit Zolder. Op de wielerpiste zullen internationale competities georganiseerd kunnen worden, in het midden komen drie binnenterreinen voor allerlei sporten en ernaast nog een gymnastiekhal.

Bezwaarschrift tegen Circuit

Zondag 15 juli 2018
De dorpsraad van Viversel heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de nieuwe vergunningsaanvraag die ingediend werd door het Circuit van Zolder. De huidige vergunning vervalt eind volgend jaar. De dorpsraad verzet zich onder meer tegen avondactiviteiten zoals elektrisch crossen. De dorpsraad is ook tegen grote activiteiten op het circuit in de maand juni omdat die de studerende jeugd storen.
Houthalen-Helchteren - Bromfietser (33) gewond bij ongevalBromfietser R.N. (33) uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond op de Thonissenlaan in Hasselt.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Zondag 15 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Noodnummer 1722 geactiveerdDe komende dagen kan er onweer de kop opsteken. Het zal vaak gaan om plaatselijk onweer, het is dan ook moeilijk te voorspellen waar de onweders zullen voorkomen. In ieder geval is vanaf nu het noodnummer 1722 geactiveerd. Daar kun je terecht met meldingen van wateroverlast, omgewaaide bomen, schade aan daken,... alle gevallen waar geen mensen direct bedreigd zijn.
Onbekenden drongen binnen in een huis aan de Helzoldstraat in Helchteren. Zij gingen er met een motorfiets aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Stenengooiers op E314

Zaterdag 14 juli 2018
Gisterenavond gooiden jongeren vanop de brug over de E314 in Heusden-Zolder stenen naar auto's die op de autoweg reden. De politie heeft de daders niet meer kunnen aantreffen.
Houthalen-Helchteren - Brons voor België op WK voetbalZoomBelgië heeft deze namiddag in Sint-Petersburg in het kader van het WK voetbal Engeland verslagen met 2-0, na doelpunten van Thomas Meunier (4de minuut) en Eden Hazard (82ste minuut). De Rode Duivels eindigen dus op de 3e plaats, het beste resultaat in de geschiedenis.   

Karateclub naar EK in Portugal

Zaterdag 14 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Karateclub naar EK in PortugalZoomEind juli staat het Portugese Braga volledig in het teken van karate. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli vindt daar namelijk het Europees kampioenschap WIKF-karate plaats. Karateclub KCAR uit Eksel/ Peer/ Helchteren/ Overpelt zal dit jaar maar liefst 16 atleten afvaardigen om er te strijden voor een Europese titel. Huib Fransen, Jolie Fransen, Argo De Saedeleir en Brecht Evens uit Overpelt, Indra Winters, Laura Sikorski, Sven Sikorski, Sidney Van Herreweghe en Sven Vandermeulen uit Peer, Shiloh Pagan, Fabian Szeles en Thierry Starinieri uit Helchteren en Jari Rovers, Roar Hendriks, Daphne Kuipers, Eva Kuipers uit Hechtel-Eksel zullen er strijden om een Europese titel. We wensen hen veel succes!

Met Prins Filip naar Japan

Zaterdag 14 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Met Prins Filip naar JapanIk was al een paar keer gaan zeuren bij hoofdredacteur Philip Hilven van TV-Limburg om naar het WK in Japan te gaan. Maar er bleek geen budget voor te zijn. Wie niet rijk is, moet slim zijn. Op een dag viel er een uitnodiging in de bus voor een handelsmissie met prins Filip, de huidige koning, naar Japan, tijdens het WK. Als we daar nu eens op inschreven?
Zo geraakten we gratis met het regeringstoestel in Japan. Uit eerlijke schaamte maakten we een item met enkele Limburgse bedrijfsleiders en een modeshow (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Auto uitgebrand: schade aan garageIn de Spoorwegstraat in Genk is vanochtend rond 3.15 uur een Ford Fiësta uitgebrand. De auto stond geparkeerd voor een garage op een servitudeweg achter een appartementsgebouw. Niemand raakte gewond. De garage liep grote schade op. Er zijn sporen van opzettelijke brandstichting gevonden.

Leeuwenwelpje doodgebeten

Vrijdag 13 juli 2018
Kort na zijn geboorte is woensdag in het tuinen- en dierenpark Mondo Verde in het Nederlands-Limburgse Landgraaf een leeuwenwelpje doodgebeten door een van de andere leeuwen. De bevalling kwam voor de verzorgers onverwacht zodat de moederleeuw nog niet apart was gezet. Dat gebeurde nadien wél, zodat er gisteren nog enkele andere welpen geboren werden. Die maken het goed.
71,4 procent van de zelfstandigen in Limburg bevestigt dat ze best tevreden zijn over hun werk-privébalans en ze hebben daarmee het hoogste percentage op vlak van tevredenheid van alle provincies. De factoren die de tevredenheid voeden zijn 1) dat ze iets doen wat ze graag doen en 2) dat ze hun werkuren zelf kunnen regelen. Mensen die eerst als loontrekkende aan de slag waren en pas later de stap naar zelfstandigheid zetten, zijn het meest tevreden. Dat  blijkt uit een grootschalig onderzoek van sociaal verzekeringsfonds ACERTA bij 2559 zelfstandigen over heel België.
Door het aanhoudende warme en vooral droge weer staat er op dit ogenblik weinig water in het overgrote deel van de Limburgse beken, kleine(re) waterlopen en greppels. Hoewel (enkel) de aangelanden water uit de beek mogen onttrekken, is het absoluut raadzaam om dit - zolang de huidige weersomstandigheden aanhouden - gewoon even na te laten. Zo kan het weinige water dat nog doorheen de beekjes en grachten stroomt specifiek ten goede komen van de vissen, waterdiertjes en -planten waar het levensbelangrijk voor (…) Het hele nieuwsbericht
Fatma Pirinc uit Houthalen-Helchteren en drie personen uit Heusden-Zolder hebben de bvba Kempische Woonprojecten opgericht met zetel aan de Europaweg in Lummen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverkavelingen, handel in onroerend goed én thermische en akoestische isolatiewerken.
Houthalen-Helchteren - Vijf jaar voor doodsteken vader ex-liefLuciano W (25) uit Zonhoven is tot 5 jaar celstraf veroordeeld omdat hij in juni 2015 de vader van zijn ex-lief doodstak. Het Openbaar Ministerie had 19 jaar cel gevorderd. De rechter toonde zich mild omdat het slachtoffer de feiten uitlokte.(PG)

Nieuwe bvba: Infrahulp

Woensdag 11 juli 2018
Dominiek Ryelandt uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Infrahulp opgericht met zetel aan de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, algemene bouwwerken en bestratingswerken.

Nieuwe bvba: ProCon Engineering

Woensdag 11 juli 2018
Marc Barone uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba ProCon Engineering opgericht met zetel aan de Fazantenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van stoomketels en de vervaardiging van gedrukte elektrische schakelingen.

Verdwenen meisje (14) terecht

Woensdag 11 juli 2018
De 14-jarige Liana uit Genk, die een week geleden als vermist werd opgegeven, is terecht. Ze werd aangetroffen in Antwerpen.

Aanrander veroordeeld

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Aanrander veroordeeld
Achttien maanden cel waarvan de helft met uitstel: dat is de straf die de rechter in Hasselt oplegde aan een vijftiger uit Heusden-Zolder die schuldig bevonden werd aan de aanranding van twee minderjarigen. De feiten dateren uit 2000 en 2017. Aan de burgerlijke partijen moet de man 7.150 euro betalen. Dit bedrag kan nog oplopen. (PG)

Vandaag is het 11 juli

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Vandaag is het 11 juliZoomDe Rode Duivels, het nationale symbool bij uitstek, zijn verslagen door Frankrijk. Weer over naar de orde van de dag: 11 juli, vindt Fobie.

Ondertussen, in Brussel...

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Brussel...ZoomDe Amerikaanse president Trump is gearriveerd voor de NAVO-top. (Cartoon: Fobie)

Jean Meynen-Degryse overleden

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Jean Meynen-Degryse overledenZondag is Jean Meynen-Degryse overleden, de echtgenoot van Elise Smets. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Debacker-Put aan de Guldensporenlaan.

Limburg telt 2.861 leefloners

Dinsdag 10 juli 2018
Limburg telt 2.861 leefloners, 1.231 mannenn en 1.630 vrouwen. De meeste leefloners behoren tot de leeftijdscategorie tussen 25 en 44 jaar. Eén en ander blijkt uit gegevens van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid.
Houthalen-Helchteren - België uitgeschakeld in WK voetbalZoomIn de halve finales van het WK voetbal heeft Frankrijk vanavond in Sint-Petersburg België verslagen. Uitslag: 1-0.

Liana Ulenaers (14) vermist

Dinsdag 10 juli 2018
Sinds 4 juli is Liana (14) uit Genk vermist. Ze is 1.65 m groot, heeft een normale lichaamsbouw, lang bruin haar in een dot en bruine ogen. Tips: 116000 (24/4-7/7)

Meer erkenning verdiend

Dinsdag 10 juli 2018
Vandaag gelezen
"De sociale verandering die België in korte tijd heeft doorgemaakt - pijnlijk, onvolmaakt - is een prestatie, en verdient meer erkenning van de buitenwereld dan dat onfortuinlijke beeld van een plassende cherubijn."
                                                                                    (Financial Times)

En toen waren we nog met 4!

Dinsdag 10 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - En toen waren we nog met 4!Wij hebben tijdens het WK 2018 een vast kantoor in het International Broadcast Center in Moskou. Daar zitten zowat alle TV-zenders van de hele wereld samen. Wij delen een kantoor met de RTBF en de NOS (heerlijk om die af en toe te jennen, het was jarenlang andersom). Van 99 procent van de aanwezige zenders is hun land al uitgeschakeld. En dan hebben ze weinig onderwerpen.
Plots wil iedereen alles weten over de Belgen. Elk gesprekje met een Rode Duivel is plots wereldnieuws, in het centrum van Moskou (…) Het hele nieuwsbericht
Morgenvroeg om 3u begint een treinstaking van 48u die georganiseerd wordt door drie kleinere vakbonden. De NMBS verwacht dat één trein op drie zal rijden. In ieder geval zal er een minimale dienstverlening worden voorzien. Die houdt onder meer in dat enkele stations mogelijk geschrapt worden als stopplaats. Meer informatie achter deze link 

Fons Maris overleden

Maandag 9 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Fons Maris overledenVrijdag is Fons Maris overleden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Golly Houben overleden

Maandag 9 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Golly Houben overledenVrijdag is Golly Houben overleden, de weduwe van René Dirix. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Georges Leekens om de tuin geleidDe bondscoach tijdens het WK van 1998 was Georges Leekens. Die hield niet zo van pottenkijkers. Hij zou zijn eerste training houden achter gesloten deuren en zelfs de locatie werd niet bekend gemaakt. In alle vroegte begonnen we rond te rijden om uit te vissen waar de training zou plaats vinden. Al snel vonden we een voetbalveldje waar er zeilen rond gespannen waren. Hebbes! Een oude man op een zitmaaier was het gras aan het afrijden. Hij vertelde dat hij er best trots op was dat een WK-ploeg op (…) Het hele nieuwsbericht
Op het kruispunt van de Binnenvaartstraat en de Steenhovenstaat raakten vanavond rond 18.30 uur een auto en een motorfietser in een aanrijding betrokken. Bij het ongeval vielen twee lichgewonden: Mateusz G. (34) en Magda F. (34), beiden uit Hasselt.
Houthalen-Helchteren - Claire werkt aan onderzoek rond stressZoomClaire De Decker is doctoraatsstudente aan de UHasselt bij professor Katleen Bogaerts, die ook zaakvoerder is van het multidisciplinair expertisecentrum Tumi Therapeutisch in Heusden-Zolder. Zij gaan deze zomer een onderzoek doen naar hoe mensen op stress reageren en Claire is op zoek naar proefpersonen die in de regio wonen.
"Het gaat om een studie rond stressreactiviteit in samenwerking van KULeuven, UHasselt en multidisciplinair expertisecentrum Tumi Therapeutics. Wij vragen de deelnemers (…) Het hele nieuwsbericht
Met het warme weer wordt ons afval extra vroeg opgehaald. Limburg.net vraagt dan ook om daar rekening mee te houden en de vuilniszak of PMD-zak al vanaf 6 uur 's ochtends klaar te zetten.
Van alle Vlamingen zijn de Limburgers het meest tevreden over hun job. En niet alleen dat. Ze zijn het meest betrokken bij hun organisatie. Ook op het vlak van de tevredenheid over hun loon, hun management, de visie van hun bedrijf en de waardering die ze van zowel collega’s als van management krijgen scoren ze het hoogst. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx.

Criminaliteit gevoelig gedaald

Zaterdag 7 juli 2018
Vorig jaar is de criminaliteit in de meeste Limburgse politiezones gevoelig gedaald. Alleen in de politiezone Tongeren-Herstappe steeg ze sterk. Dat blijkt uit cijfers van de lokale en federale politie.
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 3.516 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht. Nooit eerder begonnen zoveel Limburgers met een eigen zaak.

Koekoeksjong

Vrijdag 6 juli 2018
Tribunaliteiten
Als men getrouwd is moet men dikwijls ruzie maken, want zodoende komt men iets van elkaar te weten, zei de Duitse dichter Goethe ooit. Had het echtpaar waar het hier over gaat misschien te weinig ruzie gemaakt? Ze hadden samen een dochter, twee jaar na hun ja-woord geboren. Zes jaar later kwam het tot een echtscheiding en een bitsige strijd over de verblijfsregeling van hun dochtertje. Tot hun dochter, ondertussen elf jaar, de familierechter van Brussel liet weten ‘met iets te zitten’. (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Rode Duivels in halve finales WK voetbalZoomIn het WK voetbal heeft België de halve finales gehaald. Onze nationale ploeg versloeg vanavond Brazilië met 2-1, na doelpunten van Fernandinho (own goal) en Kevin De Bruyne. Dinsdag nemen ze het op tegen Frankrijk, dat vanmiddag Uruguay versloeg. (Cartoon: Fobie)

Arrestatie na vechtpartij

Vrijdag 6 juli 2018
Een 47-jarige Genkenaar raakte gisteren zwaargewond bij een vechtpartij tussen drie mannen in een woning aan de Nielerlaan in As. Er was een ruzie ontstaan in het kader van een relationeel conflict. Eén van de drie mannen liep hierbij een steekwonde op. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeerde niet in levensgevaar. De politie arresteerde er een 35-jarige Genkenaar, deze mocht na verhoor beschikken. De derde persoon kon niet meer aangetroffen worden maar wordt wel opgespoord door de politie.

Nieuwe bvba: FunCaV

Vrijdag 6 juli 2018
Frank Geerts en Vicky Broux, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba FunCaV opgericht met zetel aan de Herebaan-West in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in elektronische en telecommunicatieapparatuur, verhuur en lease van tv-toestellen en andere audio- en videoapparatuur én ondersteunende activiteiten voor de uitvoerende kunsten.

Zot zijn doet geen zeer

Vrijdag 6 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Zot zijn doet geen zeerHet WK in Frankrijk was het eerste dat we om professionele redenen volgden. Ik werkte voor TV Limburg en had de hoofdredacteur beloofd om elke dag een stukje te maken met de Limburgse Rode Duivels, met VIP’s en supporters. Helaas beslisten de Belgen om hun basiskamp op te trekken in de buurt van Lyon (hotel Golf du Gouverneur in Monthieux). En TV Limburg had in die periode nog geen zendapparatuur. Het gevolg was dat we bijna elke avond meer dan 700 kilometer terugreden van Lyon naar Hasselt om te (…) Het hele nieuwsbericht
Fietsster Greta V. (61) uit Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Weg naar Zwartberg in Genk.
De deputatie van de provincie Limburg keurde vandaag een subsidie goed aan Bionerga, de Limburgse maatschappijdie van ons afval opnieuw energie maakt. Daarvoor bouwt ze momenteel een biostoomcentrale in Beringen. Om het teveel aan energie op te slaan, wil ze de mogelijkheid van de aanmaak van waterstof onderzoeken. Nu moet het teveel aan ‘groene energie’ (zon, wind, biostroom) nog opgeslagen worden in dure en zware batterijen. Waterstof zou een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn.De deputatie wil dit innoverend project een kans geven.

Waterstof en koelstof gestolen

Donderdag 5 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Waterstof en koelstof gestolenIn een bedrijf op Centrum-Zuid is afgelopen nacht ingebroken. Er werden drie waterstofflessen en enkele flessen koelstof ontvreemd.

Gemeentelijke balies gesloten

Donderdag 5 juli 2018
Op woensdag 11 juli zijn al de gemeentelijke  balies gesloten. Dan is het immers her Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Het recyclagepark van Limburg.net is wel open.
Wie op onderzoek moet in het UZ Gasthuisberg in Leuven of er een zieke gaat bezoeken houdt er best rekening mee dat van 9 juli tot 2 september op de E314 de op- en afrit aan campus Gasthuisberg is afgesloten. U kunt de campus vlot bereiken en weer verlaten via de op- en afritten Leuven (nr. 15), Winksele (nr. 17) en Herent (nr. 18).
De ochtendspits op het drukke kruispunt van de Europalaan met de Wiemesmeerstraat in Genk verliep vanmorgen bijzonder moeizaam door een bizar verkeersongeval. Een truck is er tegen het verkeersportiek beland. De constructie moest ontmanteld worden.

Bewoners gekneveld

Woensdag 4 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Bewoners gekneveldVanochtend rond 3 uur zijn een aantal gewapende personen binnengedrongen in een woning op de Geenhornstraat in Genk. Ze bedreigden de twee aanwezige bewoners - vader en zoon - met wapens en eisten geld. Beide Genkenaren van 38 jaar en 62 jaar werden vervolgens meerdere malen geslagen en gekneveld achtergelaten in de woning. De twee mannen raakten hierdoor zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar. De daders konden een hoeveelheid cash geld buit maken.
Houthalen-Helchteren - Limburgse academies stellen tentoonZoomDe hele zomer lang fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten. Een honderdvijftigtal kunstwerken die hun oorsprong vonden in één van de academies in Limburg, treden hier in dialoog met elkaar, én met het unieke erfgoed.  De diversiteit is enorm. Schilders, beeldhouwers, keramisten, tekenaars, grafici, industrieel vormgevers, juweelontwerpers, animatoren, illustratoren, fotografen en glaskunstenaars leveren de werken.  (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 323 Limburgse bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er acht procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
De droogte veroorzaakt de jongste dagen op sommige plaatsen breuken in de waterleiding. Bij een lange droge periode droogt de ondergrond steeds dieper uit en dan komen er in de grond wat verschuivingen. Enkele millimeters kunnen al volstaan voor gevoelige leidingen om te breken. Het gaat vooral om leidingen in oud gietijzer of vezel-cementleidingen. 
Vandaag en morgen worden er in Limburg en ook op andere plaatsen in het land hoge ozonconcentraties verwacht. Dat komt door de opstapeling van de luchtvervuiling de voorbije dagen en het aanhoudende zonnige en warme weer. Vooral in Limburg is de kans groot dat de Europese informatiedrempel overschreden wordt.

De meeste Limburgse brandweerkorpsen hebben hun handen vol met het verdelgen van wespennesten. Bij de brandweerzone Oost-Limburg alleen al is er een lijst met 160 adressen waar wespennesten moeten verdelgd worden. En er lopen nog elke dag nieuwe aanvragen binnen.
Houthalen-Helchteren - Verbod op kampvuren in LimburgDoor de aanhoudende droogte is de vegetatie zeer droog en dor. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in gans Limburg. Brandweerdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert en staan stand-by om een beginnende brand zo snel mogelijk te blussen, maar vragen ook de medewerking van elke burger om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes namelijk zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden en kent niet altijd een natuurlijke oorzaak . Gelet op deze droogte geldt vanaf vandaag een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit zolang code rood van kracht is en tot tegenbericht.
Vanaf morgenmiddag worden  in Limburg lokale onweersbuien verwacht. Dat zegt het KMI. Er kan in korte tijd veel neerslag en zelfs hagel vallen. Het noodnummer 1722 voor niet dringende brandweerinterventies is opnieuw geactiveerd.

Auto tegen lantaarnpaal

Dinsdag 3 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Auto tegen lantaarnpaalOp de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren botste gisterenavond rond 21.20 uur een auto tegen een lantaarnpaal. De 37-jarige Mustafa I. uit Genk liep daarbij lichte verwondingen op.

Yolanda Vanheel overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Yolanda Vanheel overledenOp 30 juni overleed Yolanda Vanheel. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Nadine Descamps overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Nadine Descamps overledenGisteren is Nadine Descamps overleden, de weduwe van Salvatore Bottaru. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - WK voetbal: België verslaat JapanZoomIn de 1/8 finales van het WK voetbal heeft België vanavond Japan verslagen, na doelpunten van Vertonghen, Fellaini en Chadli. Uitslag: 3-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de kwartfinales komt België vrijdag uit tegen Brazilië.
In de vooravond is op de Grote Baan een vrachtwagen in panne gevallen op de brug van de E314. De wegreus verloor veel olie. De brandweer neutraliseerde het glibberige goedje. Het voorval had heel wat verkeershinder tot gevolg.

Auto in beslag genomen

Maandag 2 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Auto in beslag genomenDe politie Maasland heeft gisteren op de Rijksweg in Dilsen de auto van een 41-jarige man uit Houthalen in beslag genomen. Bij controle was gebleken dat het voertuig niet ingeschreven was bij de Dienst voor het Wegverkeer en niet-verzekerd was. De wagen werd ook niet aangeboden bij de technische controle.
Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije 8 weken de ziekte van Newcastle bevestigd bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf vandaag, 2 juli, nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het volledige grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen,…) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag worden in het sportcafé Houthalen-Oost een perceel landbouwgrond en een hoeve met omliggende landbouwgrond, gelegen Baarsstraat, openbaar verkocht na hoger bod. Het perceel landbouwgrond in lot 1 is 4ha41a50ca groot en de inzetprijs is na hoger bod gebracht op 156.200 euro. De op te knappen hoeve met landbouwgrond beslaat in totaal 2ha38a66ca en de inzetprijs is na hoger bod gebracht op 132.200 euro.

In lingerie aan het zwembad

Maandag 2 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - In lingerie aan het zwembadWe zijn er in 1994 ongewild in geslaagd om de eerste bladzijde van het Nieuwsblad te halen, onder de titel ‘Duivelsfans gestrand in Washington’. Supporters van de Belgen konden enkel tickets bemachtigen via het Antwerpse reisbureau Pauwels Travel. Maar dat was blijkbaar te hoog gegrepen: tijdens het WK ging het bureau failliet.
Dat gaf problemen bij de terugvlucht. Wij hadden onze bagage ingecheckt en wachtten om te vertrekken. Op het bord met de vertrekkende vluchten stond nergens (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme in domein Bovy

Zondag 1 juli 2018
Vandalen hebben vrijdagnacht zwaar uitgehaald in en aan domein Bovy in Heusden-Zolder. Een kunstwerk van Koen Vanmechelen maar ook brievenbussen en verkeersborden moesten het ontgelden.

Code rood in natuurgebieden

Zondag 1 juli 2018
Sinds vanochtend geldt code rood of 'extreem hoog gevaar' voor brand in de de natuurgebieden in de provincie Limburg. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist na overleg met de brandweer.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen