Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic verliest bij Halle-GooikIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 6-1 verloren bij leider FP Halle-Gooik. Celtic staat tiende in de stand met 24 punten uit 22 wedstrijden.

BS Sport - E. Houthalen 3-2

Zaterdag 31 maart 2018
Houthalen-Helchteren - BS Sport - E. Houthalen 3-2Eendracht Houthalen heeft deze namiddag met 3-2 verloren bij BS Sport Berbroek-Schulen. In de stand staat Eendracht Houthalen veertiende met 16 punten uit 28 matchen.

DBC Houthalen speelt finale

Vrijdag 30 maart 2018
DBC Houthalen (basketbal dames) speelt na winst bij Hasselt BT met 64-74 de finale tegen Lummen voor de Beker van Limburg.

Primo Rossi overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Primo Rossi overledenGisteren is Primo Rossi overleden, de levenspartner van Rosa Micoli. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Mariolein Hermans overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Mariolein Hermans overledenGisteren is Mariolein Hermans overleden, de echtgenote van Philip Thora. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietsdiefstal in Vredelaan

Vrijdag 30 maart 2018
In de Vredelaan is een fiets gestolen. Dat gebeurde gisterennamiddag. De fiets stond aan een winkel.
Wim Vliegen uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Belgian Building Materials opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de in- en uitvoer van bouwmaterialen en de verhuring van machines.

Kelly Keppens overleden

Donderdag 29 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Kelly Keppens overledenIn Houthalen is op 26 maart Kelly Keppens overleden, de echtgenote van Hans Vandermaesen. Zij was 39 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.
Morgennamiddag wordt in café Ditisit in de Bosstraat de woning Zestienhuizenstraat 39 openbaar verkocht na hoger bod. Het gaat om een halfopen bebouwing op een perceel van 7a37ca met een K.I. van 490 euro. Na het hoger bod is de inzetprijs gebracht op 76.200 euro.

Hond in beslag genomen

Woensdag 28 maart 2018
Aan een woning op de Stalenstraat in Genk werd deze namiddag een jonge American Stafford in beslag genomen. De hond werd aan zijn lot overgelaten. Het hok van de hond was te klein en lag vol uitwerpselen. Het dier had ook amper eten en drinken ter beschikking. De politie liet de hond ophalen door het dierenasiel van Genk.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!

Inbreker betrapt

Maandag 26 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Inbreker betraptGisteren rond 10 uur is in Terboekt (Genk) een inbreker betrapt door een buurvrouw. Toen de inbreker de vrouw opmerkte, ging hij er vandoor in de richting van de Meistraat. De politie kwam meteen ter plaatse en ging in de wijk Sledderlo op zoek naar de verdachte. Ronds 10.30 uur trof een patrouille in de Boshoekstraat een man aan die voldeed aan de beschrijving van de voortvluchtige. De verdachte was duidelijk onder invloed van verdovende middelen en reed met veel moeite op een te kleine damesfiets, die hij (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verliest in EynattenIn de play-downs van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 26-22 verloren in Eynatten. Aan de rust was de stand 15-13.

Derby eindigt op gelijkspel

Zondag 25 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Derby eindigt op gelijkspelDe derby Eendracht Houthalen - Houthalen VV is op 2-2 geëindigd. Eendracht Houthalen staat veertiende in de stand met 16 punten uit 27 wedstrijden. Houthalen VV staat vierde met 60 punten uit 26 matchen.

Helson - Herk FC 0-0

Zaterdag 24 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Helson - Herk FC 0-0Helson Helchteren heeft vanavond 0-0 gelijk gespeeld tegen Herk FC, de derde in de stand. Helson blijft aan de leiding met vijf punten voorsprong op Bree-Beek. Park Houthalen speelde 0-0 gelijk op het veld van Bregel en staat negende in de stand met 25 punten uit 26 wedstrijden.

Nieuwe bvba: GBK

Zaterdag 24 maart 2018
Bektas Kayhan uit Heusden-Zolder heeft samen met een Bulgaarse de bvba GBK opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van eetwaren en dranken én groothandel in vlees en voeding voor huisdieren.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.

Jef Vandebergh overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Jef Vandebergh overledenOp 17 maart overleed Jef Vandebergh, de echtgenoot van Jeannine Habraken. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats intieme kring.
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

André Maris overleden

Donderdag 22 maart 2018
Houthalen-Helchteren - André Maris overledenOp 18 maart overleed André Maris. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Mekail failliet

Donderdag 22 maart 2018
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag Mekail met zetel aan de Herebaan-West failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 april ingediend worden.

Nieuwe vennootschap: Ruiz J.

Donderdag 22 maart 2018
Jaime Ruiz en Lydia Vanherck, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Ruiz J. opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het slopen van gebouwen, afvalbeheer en landschapsverzorging. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Overwegstraat in Houthalen-Helchteren.

Marcel Maes overleden

Donderdag 22 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Marcel Maes overledenDinsdag overleed Marcel Maes, de echtgenoot van Florentine Vermeulen. Hij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Openbare verkoping: Kloosterstraat

Donderdag 22 maart 2018
Morgennamiddag wordt in brasserie Belfleur een studio annex zolderruimte, gelegen Kloosterstraat 3, openbaar verkocht na hoger bod. De inzetprijs is na dat hoger bod op 11.000 euro gebracht.

Vier spelers weg bij Cuva

Woensdag 21 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Vier spelers weg bij CuvaToon Ceyssens, Bart Maesen, Dario Clemente en Enrico Montanari verlaten Cuva Houthalen Zij verdedigen volgend seizoen de kleuren van Lommel.

Werktafel gestolen

Dinsdag 20 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Werktafel gestolenUit een garagebox van een appartementsgebouw aan de Vogelkersstraat zijn een werktafel, een werkkoffer met sleutels en een lastoorts gestolen.

Markante cijfers

Dinsdag 20 maart 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Markante cijfersZojuist de cijfers van de net gepubliceerde gemeentemonitor uitgeplozen. Ik stelde enkele markante cijfers vast. Zo stond ik versteld dat 1 op 4 huizen zonnepanelen heeft (25%). Dat is heel veel en merkelijk meer dan het Vlaams cijfer (17%). Van een ecologische topgemeente gesproken! Bijna 1 op 5 gezinnen zou beschikken over een elektrische fiets (19%). Jawadde, ook dat is veel. Bijna 8 op 10 inwoners doet minstens maandelijks of wekelijks aan sport. Een sportieve gemeente zeg. 22% antwoordde zelfs te gaan zwemmen in de eigen gemeente. Als je dan weet dat de gemeente geen eigen zwembad heeft, gaan die mensen dan allemaal naar het subtropisch zwembad van Hengelhoef of naar het bad in Molenheide? En als uitsmijter geef ik u nog het cijfer over het vertrouwen in de pers. Een beschamend cijfer: 48% heeft er totaal geen vertrouwen in. Maar daar is de Internetgazet niet bij, denk ik.
Jef LINGIER

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVoor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht

Rosette Hermans overleden

Maandag 19 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Rosette Hermans overledenIn WZC Ocura in Beringen overleed op 15 maart de uit Helchteren afkomstige Rosette Hermans, de echtgenote van Jean Houben. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats en wordt gevolgd door de bijzetting van den urne op de begraafplaats van Koersel.

Cuva verliest in Gent

Zondag 18 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Cuva verliest in GentIn mannen Top Divisie 1 van het basket heeft Cuva Houthalen met 92-81 verloren bij Gent Hawks. Quarters: 28-15,20-19,26-26, 18-21.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Een achttienjarige jongeman uit Houthalen-Helchteren is gisteren gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een verkeersbord en verlichtingspaal belandde. Het ongeval gebeurde op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt.

Oldtimer gestolen

Zondag 18 maart 2018
Op de Jaarbeurslaan in Genk is een oldtimer Mercedes SL380 gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Opgave Livio Loi in Doha

Zondag 18 maart 2018
Motorpiloot Livio Loi heeft moeten opgeven in de GP van Qatar in de Moto3. Na zeven ronden moest hij op zijn KTM op het Losail International Circuit in Doha de strijd staken. Het was de openingsrace van het WK.

Helson - Beringen 1-1

Zondag 18 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Helson  - Beringen 1-1Helson is vanmiddag thuis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen KVK Beringen. Helson blijft aan de leiding met 7 punten voorsprong op Bree-Beek. De wedstrijd van Houthalen VV  tegen Sparta Lille werd vanwege de sneeuw afgelast. Eendracht Houthalen verloor met 1-0 in Loksbergen en staat vijftiende in de stand met 15 punten uit 26 wedstrijden.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic verliest in MalleCeltic Houthalen heeft met 15-2 verloren in Malle. Celtic staat tiende in de stand met 24 punten uit 20 wedstrijden.

Twee ongevallen op E314

Zaterdag 17 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Twee ongevallen op E314ZoomVanmorgen zijn er twee ongevallen gebeurd op de E314, ter hoogte van Park Midden Limburg. Eerst belandde een auto in de berm (foto). De bestuurster raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Later raakten er vier auto's in een aanrijding betrokken. Bij dit ongeval was er enkel blikschade. (Foto TR)

Panimatka Derewianka overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Panimatka Derewianka overledenDonderdag is Panimatka Frieda Derewianka overleden, de echtgenote van Aartspriester Vitali. Zij was 73 jaar. De uitvaartdienst vindt zaterdag 24 maart (10.30 uur) plaats in de Oekraïense Orthodoxe kathedraal in Genk. Vrijdag 23 maart (19 uur) vinden de psalmgezangen plaats in haar woonst aan de Pruimelaarstraat in Houthalen.

Ria Winters overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Ria Winters overledenOp 12 maart overleed Ria Winters. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment;: maandag (19-20 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Marie-José Meurs overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Marie-José Meurs overledenDonderdag overleed Marie-José Meurs, de weduwe van André Gerits. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt HoepertingenEersteprovincialer Park Houthalen heeft vanavond thuis met 2-0 gewonnen van HIH Hoepertingen. Na 24 wedstrijden heeft Park Houthalen 34 punten.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Reiniging carpoolparkings

Vrijdag 16 maart 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 16 op 17 en 23 op 24 maart de carpoolparkings in Limburg reinigen. Dat gebeurt grotendeels door middel van een borstelwagen. Om de volledige parking te kunnen reinigen, is het bijgevolg essentieel dat de volledige zone autovrij is. Daarom werden deze reinigingswerken twee weken op voorhand op de parkings aangekondigd door middel van informatieborden.
Om de hinder te beperken, zal de aannemer enkel ‘s nachts (20.00 uur - 06.00 uur) werken. Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: pandoering voor CelticCeltic Houthalen heeft een 9-2 nederlaag geleden bij T. Antwerpen, de tweede in de stand. Celtic staat tiende in de stand met 24 punten uit 19 wedstrijden.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Auto rijdt in op aanhangwagen

Donderdag 15 maart 2018
Op de E313 in Hasselt is deze voormiddag een auto ingereden op een aanhangwagen. Bij het ongeval is een man uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt.

Nieuwe bvba: Eris

Donderdag 15 maart 2018
Sitki Eris uit Houthalen-Helchteren, Patryk Babiarz en Antonio Camarota, beiden uit Kortessem hebben de bvba Eris opgericht met zetel aan de Breughelstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een koerierdienst, expressdienst, pakjesdienst en de distributie van goederen.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Willy Lemmens overleden

Donderdag 15 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Willy Lemmens overledenMaandag is Willy Lemmens overleden, de echtgenoot van Godelieve De Schutter. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Zuster Ida Wellens overleden

Donderdag 15 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Zuster Ida Wellens overledenOp 10 maart overleed zuster Ida Wellens van de congregatie van de H. Filip Neri. Zij wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kapel van het klooster aan de Kleuterstraat.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Een bankzitter die werk zoekt

Woensdag 14 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Een bankzitter die werk zoektVandaag zat ik, dankzij het mooie weer, op de bank rechtover mijn huis.
Een man met zomerschoenen en een te krap maatpak komt naast me zitten. Hij wacht op de bus. De bushalte is vlakbij. Ik merk dadelijk dat er iets niet klopt. Geen geld om warme winterschoenen te kopen. Hij komt waarschijnlijk terug van een belangrijk gesprek, want waarom anders een maatpak en paperassen onder de arm? Aan de briefhoofding met OCMW zie ik waar hij vandaan komt. Met een vraagje "waar moet je naartoe?" breek ik het ijs. (…) Het hele nieuwsbericht

Grootscheepse controle

Woensdag 14 maart 2018
De politie, de Vlaamse belastingdienst en de douane organiseerden gisteren een gezamenlijke controleactie in Genk. Tussen 13 en 21 uur werden door ANPR-camera's 1900 kentekens gescand in de André Dumontlaan, Onderwijslaan en Nieuwstraat. Een dertiger uit Genk werd achter het stuur betrapt terwijl hij een rijverbod had. Dezelfde bestuurder bleek ook nog 30.000 euro aan achterstallige boetes te hebben. Omdat hij het bedrag niet kon betalen werd zijn auto getakeld. Verder werden nog 18 pv’s (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder omgekomen

Woensdag 14 maart 2018
Vanavond rond 18 uur raakten een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Zonhoven. De motorrijder, een man uit Genk, schoot er het leven bij in. In de auto viel ook een gewonde.

Auto in brand gestoken

Woensdag 14 maart 2018
Aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk is vanochtend rond 3.30 uur een Fiat 500 uitgebrand. De auto stond geparkeerd op een inrit naast een appartementsgebouw. Omdat de oorzaak onduidelijk was kwam vandaag het gerechtelijk labo met een branddetectiehond ter plaatse. Er zijn sporen van opzettelijke brandstichting gevonden.

Auto onder trein

Woensdag 14 maart 2018
Vanochtend is in Zonhoven een auto tot schroot herleid toen hij op de overweg in de Kriekelstraat aangereden werd door een trein. De automobilist had zich met met de voorste wielen vastgereden op het spoor. Hij kwam er met de schrik vanaf. Door het ongeval was het treinverkeer enkele uren onderbroken.
Vanochtend rond 3 uur is op de N74 in Zonhoven, ter hoogte van het kruispunt met de Donkstraat, een automobilist op een geparkeerde kermiswagen ingereden. De auto vloog in brand. Bij het ongeval is een 30-jarige man uit Houthalen-Helchteren omgekomen.

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Zwaargewonde bij steekpartij

Dinsdag 13 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Zwaargewonde bij steekpartijGisterenavond rond 20.45 uur vond in de André Dumontlaan in Genk een steekpartij plaats. Het slachtoffer, een 28-jarige man uit Zwijndrecht, raakte zwaargewond door een messteek in de rug. Hij verkeerde niet in levensgevaar. De man is op eigen krachten naar een café gewandeld om hulp te vragen. Een ambulance nam de man mee voor verzorging. De omstandigheden van de steekpartij zijn nog onduidelijk.

Bestelwagen uitgebrand op E314

Maandag 12 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Bestelwagen uitgebrand op E314Op de E314, ter hoogte van Park Midden Limburg, is vanavond een bestelwagen volledig in de vlammen opgegaan. De bestuurder die brandwonden opliep toen hij het voertuig probeerde te blussen is naar het ziekenhuis gebracht.

Mynia Kaminski overleden

Maandag 12 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Mynia Kaminski overledenZaterdag overleed Mynia Kaminski, de echtgenote van Fernand Estiévart. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19.30 uur).

Lisette Schrooten overleden

Maandag 12 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Lisette Schrooten overledenZaterdag is in Houthalen Lisette Schrooten overleden, de weduwe van André Van Berghem. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - José Manuel Zarzuela Munoz overledenOp 9 maart overleed José Manuel Zarzuela Munoz overleden, de echtgenoot van Maria Reina. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Vijf vrachtwagens overladen

Maandag 12 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Vijf vrachtwagens overladenDe politie voerde vandaag tussen 6 en 14 uur een gecoördineerde controleactie uit, in samenwerking met de sociale, arbeids- en wegeninspectie. Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk werden 25 vrachtwagens gecontroleerd. Hierbij is een totaal bedrag van 8.476 euro geïnd. Men stelde bij 13 vrachtwagens overtredingen vast: vijf vrachtwagens waren overladen:drie vrachtwagens waren niet gekeurd en twee bestuurders waren niet in orde met de rij- en rusttijden. Van één tachograaf was de ijking verlopen.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.

Pietro Branca

Maandag 12 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Pietro BrancaDonderdag overleed Pietro Branca, de echtgenoot van Emma Fidenti. Hij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Dinsdag (18.30 uur) is er daar en avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Auto van de baan

Zondag 11 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Auto van de baanOp de Weg naar Zwartberg raakte gisterenavond rond 23.45 uur een auto van de baan. Ayse H. (28) en Asiye A. (6), beiden uit de gemeente, liepen daarbij lichte verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt Eksel BEendracht Houthalen heeft deze namiddag Eksel B verslagen met 3-1. In de stand staat Eendracht Houthalen veertiende met 15 punten uit 25 wedstrijden. Houthalen VV versloeg Alken B met 2-7 en staat derde op twee punten van Thes Sport B en Verbr. Lommel.

Noord-Zuid

Zondag 11 maart 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Noord-ZuidIk reed deze morgen om 9 uur over de Grote Baan. Er was geen kat op de weg en toch flitste de volgende gedachte door mijn hoofd. Houthalen-Helchteren is zowat de flessenhals van Limburg. De Noord-Zuidsaga loopt al 40 jaar en nog altijd staat in piekuren het beeld stil. Wie langs die baan woont, slikt kilo's fijn stof en CO2. En dit allemaal dankzij het politiek en ecologisch gebakkelei. Waarom wordt in mobiliteitskwesties niet gewerkt zoals in arbeidsconflicten? Bij deze laatste bestaat er een heel arsenaal aan (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic klopt RoseliesIn het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen MC Roselies verslagen met 4-2. In de stand staat Celtic tiende met 24 punten uit 18 wedstrijden.
Houthalen-Helchteren - Winst voor Park Houthalen en HelsonPark Houthalen is vanavond gaan winnen bij Racing Peer. Uitslag: 0-1. Park Houthalen staat achtste in de stand met 31 punten uit 24 wedstrijden. KFC Helson versloeg Zonhoven met 0-3. Helson blijft uiteraard aan de leiding in Eerste Provinciale met twaalf punten voorsprong op Bree-Beek dat één wedstrijd meer heeft gespeeld.

Ruim 1100 woongelegenheden meer

Zaterdag 10 maart 2018
Houthalen-Helchteren telde vorig jaar 12.972 woongelegenheden. Dat zijn er 1140 meer dan tien jaar geleden.

Michel Wouters overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Michel Wouters overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Michel Wouters overleden, de weduwnaar van Maria Broux. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Twee faillissementen

Vrijdag 9 maart 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren LB Technics en Di Marco, beide uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 april ingediend worden.

Maria Vandyck overleden

Donderdag 8 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Vandyck overledenDinsdag is de uit Peer afkomstige Maria Vandyck overleden, de echtgenote van Oscar Bovijn. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Nieuw winkelcentrum

Donderdag 8 maart 2018
Er komt een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan en de Brugstraat in Heusden. Lidl, Action, Basic fit en Brico zullen er zich vestigen. In april starten de bouwwerkzaamheden.

Restanten wietplantage gedumpt

Donderdag 8 maart 2018
In een weide aan de Bisleistraat in Genk zijn door onbekenden restanten van een wietplantage gedumpt. Een patrouille van politie ging ter plaatse en vond een aantal potten met afgeknipte planten. De technische dienst van de stad Genk ruimde het afval op. 

Vrouw bestolen met geweld

Donderdag 8 maart 2018
Een 36-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is gisterennamiddag met geweld bestolen in de Hoevenzavellaan in Genk. De vrouw was enkele tassen in de auto aan het plaatsen toen ze werd geslagen door een onbekende man. Ze raakte hierbij lichtgewond. De man vluchtte met de tassen op de fiets weg in de richting van de Minderbroederstraat. De tassen zijn even later met volledige inhoud teruggevonden in een tuin in de Jef Ulburghsstraat.

Henri Thijs overleden

Donderdag 8 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Henri Thijs overledenIn Helchteren is gisteren Henri Thijs overleden, de weduwnaar van Elza Eerdekens. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Nunez Planas, Steven Bollens en Emanuel Heilmann, allen uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba All Solutions [!] Renovations opgericht met zetel aan de Violierenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer stukadoorswerken, chapewerken, vloer- en tegelwerken én binnen- en buitenschrijnwerk.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
In Termien (Genk) gaat het klooster van de paters dominicanen in Winterslag tegen de vlakte. Er komen 36 sociale woningen. De kloosterkerk blijft behouden.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.
Houthalen-Helchteren - Straf gevraagd voor vluchtende chauffeurZes maanden cel: dat is de straf die het Openbaar Ministerie vorderde tegen een twintiger die in december vorig jaar in Bocholt op de vlucht sloeg voor de politie en die na een achtervolging in Helchteren kon ingerekend worden. Op een bepaald ogenblik ontwikkelde de dronken man een snelheid van 150 km per uur. Eind maart wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Agressieve klant in OCMW

Dinsdag 6 maart 2018
Deze voormiddag kreeg de politie een oproep voor een ontevreden klant in het OCMW-kantoor aan de Hoogstraat in Genk. Een 49-jarige Genkenaar verzette zich tegen het personeel en andere klanten. Hij weigerde zich te identificeren en werd meegenomen naar het commissariaat. In het OCMW-kantoor raakte niemand gewond. Tijdens de overbrenging bleef hij opgewonden en verzette zich met geweld. In het commissariaat kreeg de man een epilepsie-aanval. De MUG-ambulance kwam ter plaatse en bood de nodige verzorging.

Starten als ondernemer

Dinsdag 6 maart 2018
Het is maar dat je 't weet
Op donderdag 29 maart organiseren het gemeentebestuur en de vzw Stebo een informatieavond rond ‘Starten als ondernemer’. Daar krijgt men een eerste globaal overzicht over het starten van een eigen zaak of onderneming en informatie over steunmaatregelen en begeleiding. Ervaren startersadviseurs informeren je over de opstartvoorwaarden en opstartformaliteiten, hoofd- of bijberoep, sociaal statuut, keuze eenmanszaak/vennootschap, BTW/belastingen, steunmaatregelen, (…) Het hele nieuwsbericht

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Gestolen auto uitgebrand

Dinsdag 6 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Gestolen auto uitgebrandVanochtend rond 0.10 uur werd de politie opgeroepen voor een verkeersongeval op de Zonhoverweg in Genk. Een auto belandde er tegen een boom en vatte vuur. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Er was niemand in of bij de auto aanwezig. Het voertuig stond geseind nadat dit tijdens het voorbije weekend gestolen werd in Maastricht. De auto is getakeld voor verder onderzoek. De politie onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval en van de brand.

Paula Janssen overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Paula Janssen overledenOp 1 maart overleed Paula Janssen, de echtgenote van Mathieu Geys. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Jan Pieter Driesen overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Jan Pieter Driesen overledenZaterdag is Jan Pieter Driesen overleden, de echtgenoot van Godelieve Houben. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen-Eynatten 27-29In het handbal (mannen eerste nationale) heeft Kreasa Houthalen met 27-29 verloren van Eynatten. Aan de rust was de stand 12-15.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Helson verslaat Bregel Sport

Zondag 4 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Helson verslaat Bregel SportHelson heeft deze namiddag Bregel Sport verslagen. Uitslag: 1-0. Helson blijft aan de leiding met negen punten voorsprong op Bree-Beek dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Eendracht Houthalen kwam op het veld van Termolen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Eendracht Houthalen staat zestiende in de stand met 12 punten uit 24 wedstrijden. Houthalen VV tenslotte verloor met 2-3 van Eendracht Zelem en staat tweede in de stand op twee punten van Thes Sport B.

Park Houthalen klopt Bree-Beek

Zaterdag 3 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt Bree-BeekIn Eerste Provinciale heeft Park Houthalen vanavond Bree-Beek verslagen. Uitslag: 2-1. Park Houthalen staat elfde met 28 punten uit 23 wedstrijden.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.

Nieuwe bvba: A & A

Zaterdag 3 maart 2018
Abdurrahman Aktas uit Villers-le-Bel (Frankrijk) en Certin Oruç uit Genk hebben de bvba A & A opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Het gaat onder meer om een reclamebureau en het uitvoeren van management- en consultancydiensten.

Nieuwe bvba: Immo Klaverblad

Zaterdag 3 maart 2018
Yves Vandeput uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Immo Klaverblad opgericht met zetel aan de Oude Postbaan. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.

Regenboogzebrapad

Vrijdag 2 maart 2018
De stad Genk heeft een regenboogzebrapad aangelegd in de Dieplaan. Het wil duidelijk maken dat iedereen in Genk welkom is ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit.
Houthalen-Helchteren - Dertigers gearresteerd bij drugsactieBij een drugsactie zijn gisterenavond woensdagavond twee dertigers uit Genk gearresteerd. In een auto en in een woning werd een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aangetroffen. In het kader van een onderzoek naar handel in verdovende middelen werd een auto uit het verkeer gehaald in de Lucien Londotstraat in Genk. De bestuurder legde een positieve speekseltest af. Even later werd een tweede auto onderschept in de Bochtlaan, waarin een hoeveelheid cannabis, een maatbeker en verpakkingsmaterialen gevonden (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: WARM

Vrijdag 2 maart 2018
Ivo Borletti en Diana Ferrin-Pineda, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de vennootschap onder firma WARM opgericht met zetel aan het Pachterveld in Houtfhalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer onderwijs in de ruimste zin, diensten in verband met lichamelijk welzijn, reparatie en onderhoud van verwarmingsinstallaties en detailhandel via internet.

Getroffen door CO-intoxicatie

Donderdag 1 maart 2018
Vanochtend werden in een woonst aan de Koerweg in Genk vijf personen het slachtoffer van een CO-intoxicatie. De betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Ramkraak op doe-het-zelf zaak

Donderdag 1 maart 2018
Houthalen-Helchteren - Ramkraak op doe-het-zelf zaakVanochtend rond 3.30 uur is een ramkraak gepleegd op een doe-het-zelf zaak in de Landwaartslaan in Genk. De vitrine werd met een donkerblauwe BMW met Nederlandse nummerplaat ingebeukt. De winkel liep hierbij veel schade op. Twee gemaskerde personen gingen aan de haal met zes kettingzagen, vier heggenscharen, een slijpmachine en een bosmaaier. Daarna vluchtten ze weg aan boord van een Volkswagen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen