Het overige nieuws

Daar is de huisartsenwachtpost

Donderdag 31 december 2020
Houthalen-Helchteren - Daar is de huisartsenwachtpostVanaf 1 januari 2021 maken de huisartsen in de regio deel uit van de huisartsenwachtpost "Mijn-Wachtpost", een samenwerking tussen huisartsen van Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Halen, Tessenderlo, Deurne (Diest) en Houthalen-Helchteren. De wachtpost is er voor dringende medische hulpverlening. De dokter van wacht legt huisbezoeken af als ze medisch echt nodig zijn of als je je niet kan verplaatsen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Houthalen-Helchteren - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het jaar van de matras

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 januari geldt er een terugnameplicht voor matrassen. Voor de eerste helft van 2021 is er een overgangsperiode: je kan je afgedankte matrassen al gratis deponeren op het recyclagepark maar ze kunnen nog bij het grofvuil terecht komen. Dan worden ze verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. Ten laatste vanaf juli 2021 worden de matrassen selectief ingezameld: ze belanden dan in een aparte container en worden ontmanteld en gedeeltelijk gerecycleerd. 
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Je betaalt dan wel steeds 20 euro voor de ophaling.  

Recyclagepark zaterdag dicht

Donderdag 31 december 2020
De recyclageparken van Limburg.net zijn voortaan – en dus ook nu zaterdag - gesloten op 2 januari. Voor wie zijn lege drankflessen zolang niet kan bijhouden: je kan ze altijd naar de glasbollen doen. Er staan er altijd wel ergens in je buurt.
Maar ’s avonds na 22.00 uur en ’s morgens vóór 7.00 uur je glas wegbrengen mag niet. Dat is niet alleen verboden – vanaf 1 januari kan je er een GAS-boete voor krijgen – het is ook een kwestie van hoffelijkheid tegenover de mensen die in de buurt van de glasbollen wonen. Je zal 's nachts maar wakker worden door dat lawaai!

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Duo verdacht van drugsdealen

Woensdag 30 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Duo verdacht van drugsdealenIn Zonhoven zijn twee mannen betrapt die verdacht worden van het dealen van drugs. Het tweetal opereerde in de buurt van de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Ten Eikenen. Het gaat om twee twintigers.

Nieuwe vennootschap: Rentorama

Dinsdag 29 december 2020
Franco Manfredi (44) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Rentorama opgericht met zetel aan de Pastorijstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuur van alle mogelijke vervoersmiddelen, goederenvervoer langs de weg, onderhoud en reparatie van voertuigen en takel- en depannagewerkzaamheden.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Houthalen-Helchteren - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Brand met zware schade

Dinsdag 29 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brand met zware schadeDe brandweer moest vanochtend uitrukken voor een woningbrand aan de Vennestraat in Genk. Het dakgedeelte is zwaar beschadigd. Verder is er grote waterschade. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Kort nieuws van bij de buren
De politie betrapte gisteren zes personen in een clublokaal in Zonhoven. De barman die de pinten serveerde moet 750 euro betalen, de anderen kregen een boete van 250 euro.

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Houthalen-Helchteren - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Brand in kelder

Maandag 28 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brand in kelderIn de vooravond heeft het gebrand in de kelder van een huis aan de Armand Maclotlaan in Genk. De brandweer was het vuur snel meester. De brand zou te wijten zijn aan een kortsluiting.

Koffiemachine gestolen

Maandag 28 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Wolfsbergstraat in Genk is vandaag een inbraak vastgesteld. De daders gingen met een koffiemachine en frisdrank aan de haal.

Coronaboete

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Doornstraat in Genk is zaterdagochtend rond 2 uur een 39-jarige Genkenaar gecontroleerd. De bestuurder bleek onder invloed van drugs en alcohol. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De man had ook geen geldige reden om zich na het ingaan van de nachtklok te verplaatsen en kreeg daarvoor een coronaboete.

Tegen paal: twintiger gewond

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring in Genk botste vrijdagavond een auto tegen een verlichtingspaal. Een 27-jarige man uit Diepenbeek liep daarbij verwondingen op.

Kabouterhuisje vernield

Zondag 27 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Mangelbeekvallei in Heusden-Zolder hebben onbekenden het kabouterhuisje vernield. Dit gebeurde al voor de tweede keer.

Jef Henckens overleden

Zaterdag 26 december 2020
Houthalen-Helchteren - Jef Henckens overledenGisteren is Jef Henckens overleden, de weduwnaar van de in 2001 overleden Mia Dirkx. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Nieuw: Technology Network

Zaterdag 26 december 2020
Kaya Ozcan uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Technology Network opgericht met zetel aan de Wielewaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwerpen, produceren of realiseren van audiovisuele en multimediaproducten.

Nieuwe vennootschap: Bo Technics

Zaterdag 26 december 2020
Ozan Bulmus uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Bo Technics opgericht met zetel aan de Bosduifstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van elektriciteitswerken en de installatie van bewakingssystemen.

Nieuw: Woodfactory Beringen

Zaterdag 26 december 2020
De naamloze vennootschap Belvi uit Houthalen-Helchteren en de besloten vennootschap Frames uit Gent hebben de besloten vennootschap Woodfactory Beringen opgericht met zetel aan de Shoebroekstraat in Paal. Het gaat onder meer om een groot- en kleinhandel in machines, materieel, gereedschappen en bouwmaterialen.

Twintiger gewond bij ongeval

Vrijdag 25 december 2020
Een twintiger uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt. Bij het ongeval waren vier voertuigen betrokken.

Twee aanrijdingen

Vrijdag 25 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding in de Edward Staintonstraat in Heusden-Zolder is een fietsster gewond geraakt. Op het kruispunt van de Pater Beckersstraat en de Butastraat viel één gewonde bij een botsing tussen twee auto's. Beide ongevallen gebeurden gisteren.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Houthalen-Helchteren - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Houthalen-Helchteren - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: CB-Tech

Donderdag 24 december 2020
Ferat Ipcioglu en Stephanie Neyens, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap CB-Tech opgericht met zetel aan de Kolderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondwerken, elektriciteitswerken, timmer- en schrijnwerken en renovatiewerken.

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Houthalen-Helchteren - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Frans Timmers overleden

Donderdag 24 december 2020
Houthalen-Helchteren - Frans Timmers overledenOp 19 december overleed de uit Houthalen afkomstige en in Genk woonachtige Frans Timmers, de levensgezel van Elisabeth Kovac. Hij was 77 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Nieuwe vennootschap: Bartista

Woensdag 23 december 2020
Nico Vanhees uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Bartista opgericht met zetel aan de Kerkhofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van koffie en de verkoop en verhuur van koffiemachines.

Nieuwe vennootschap: Sabjo

Woensdag 23 december 2020
Melissa Bosmans uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Sabjo opgericht met zetel aan de Herebaan-Oost. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer plafonneer-, cementeer- en andere pleisterwerken; het leggen van klinkers en kasseien en de restauratie van gebouwen en monumenten.

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Houthalen-Helchteren - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Houthalen-Helchteren - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Houthalen-Helchteren - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Via Limburg.net kan je voortaan een grofvuilophaling inplannen en die ook meteen betalen. De grofvuilsticker is hiermee verleden tijd. Nu kies je zelf de dag en kan je deze nog verschuiven indien nodig. Ook ontvang je een e-mail als herinnering van je geplande ophaling. Wie niet over internet beschikt, kan een ophaling telefonisch aanvragen op het gratis nummer 0800 90 720. 
Grofvuil is niet herbruikbaar en te groot voor de huisvuilzak. (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Houthalen-Helchteren - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Houthalen-Helchteren - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bestelwagen knalt op vrachtwagen

Maandag 21 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Zonhoven is vanavond een bestelwagen achterop een vrachtwagen ingereden. De bestuurder, een veertiger, schoot er het leven bij in.

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Houthalen-Helchteren - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Tien coronaboetes

Maandag 21 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder hebben het voorbije weekend tien personen een coronaboete gekregen: zes wegens het negeren van de avondklok, vier voor het uitvoeren van verbouwingswerken zonder mondkapje.
Houthalen-Helchteren - Pas in maart beslissing over BENE-LeagueDe BENE-League organisatie ziet, na overleg met de Belgische en Nederlandse handbalclubs en omwille van de huidige gezondheidscrisis, af van een normaal verloop van de grensoverschrijdende competitie, zo is vanmorgen bekendgemaakt. De BENE-League organisatie hoopt om ofwel een ingekorte competitie vanaf half mei tot eind juni te kunnen organiseren ofwel een Final Four. Half maart 2021 wordt hieromtrent een definitieve beslissing genomen.

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Houthalen-Helchteren - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Lockdownfeestje stilgelegd

Zondag 20 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenochtend een lockdownfeestje met 9 jongeren stilgelegd aan de Houthalenseweg in Zonhoven. De organisator kreeg een boete van 4.000 euro, de anderen kwamen er met een boete van 750 euro vanaf.

Twee vrouwen gewond bij ongevallen

Zondag 20 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw is gisterenmiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Woudstraat in Genk. Op de IJzersteenweg is een 43-jarige voetgangster gewond geraakt bij een ongeval met een auto.

Damherten en geit doodgebeten

Zondag 20 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In 't Wiek in Heusden-Zolder zijn twee damherten en een geit doodgebeten. Dat zou het werk kunnen zijn van een wolf. De kadavers zijn deze voormiddag ontdekt. In 't Wiek staan er geen huizen en het is nog onduidelijk hoe de wolf daar is geraakt.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Houthalen-Helchteren - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Cariati

Zondag 20 december 2020
Fabio Cariati uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Cariati opgericht met zetel aan de Hortensiastraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer loodgieterswerk en de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

Rookontwikkeling in woning

Zaterdag 19 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Vliegpleinweg in Zonhoven ontstond deze namiddag grote rookontwikkeling. Die werd veroorzaakt door een smeulend stopcontact.

Marc Servaes overleden

Zaterdag 19 december 2020
Houthalen-Helchteren - Marc Servaes overledenDinsdag is Marc Servaes overleden, de echtgenoot van Mari Casa-Rodriguez. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Christiane Beertens overleden

Zaterdag 19 december 2020
Houthalen-Helchteren - Christiane Beertens overledenOp 11 december overleed Christiane Beertens, de weduwe van Jef Maes. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

120 km per uur in bebouwde kom

Vrijdag 18 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in Heusden-Zolder een chauffeur betrapt die aan 120 km per uur door de bebouwde kom reed. Hij riskeert de intrekking van zijn rijbewijs.

Fietser (62) gewond bij aanrijding

Vrijdag 18 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.25 uur kwamen een auto en een 62-jarige fietser in aanrijding in de Hoogstraat in Genk. De fietser, een man uit Genk, raakte daarbij gewond.

Angelina Leysen overleden

Vrijdag 18 december 2020
Houthalen-Helchteren - Angelina Leysen overledenVandaag is Angelina Leysen overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Helchteren vinden plaats in besloten kring.
Radio en TV
Houthalen-Helchteren - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Houthalen-Helchteren - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Houthalen-Helchteren - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Tuinen Timmers

Donderdag 17 december 2020
Pieter Timmers uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Tuinen Timmers opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en sportvelden én landschapsverzorging. De zetel van de vennootschap met een aanvangsvermogen van 20.000 euro is gevestigd aan de Molenweg in Houthalen-Helchteren.

Scootmobiel in ongeval betrokken

Donderdag 17 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Winterslagstraat in Genk botste een scootmobiel tegen twee voetgangers. Een 72-jarige man en een 67-jarige man, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond. Een 39-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte gewond toen zij op Camerlo tegen een boom reed.

Dief geklist na achtervolging

Donderdag 17 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dinsdagavond arresteerde Politie CARMA op de Westerring in Genk een 48-jarige Fransman. De man wordt verdacht van diefstal. De Nederlandse politie achtervolgde dinsdagavond een verdacht voertuig dat met valse kentekenplaat vanuit Nederland naar België reed. De bestuurder werd verdacht van diefstal. De auto kon tot stilstand gebracht worden op de Westerring. Politie CARMA arresteerde een 48-jarige Fransman. De verdachte verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Het voertuig was niet ingeschreven en (…) Het hele nieuwsbericht

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Houthalen-Helchteren - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Vliegtuig deed aan metingen

Donderdag 17 december 2020
Houthalen-Helchteren - Vliegtuig deed aan metingenZoomHet vliegtuigje dat de afgelopen nachten geregeld te horen was boven Limburg vliegt in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar (cfr. afbeelding) is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer over de provincie maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks - dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Houthalen-Helchteren - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Twee jaar cel extra

Woensdag 16 december 2020
Een man uit Peer, de spilfiguur van een drugslabo, heeft in beroep 10 jaar cel gekregen. Dat is twee jaar meer dan in eerste aanleg. De drugs werden aangemaakt in Houthalen. In Pelt werd een loods gebruikt als stockageruimte. (PG)

Voetgangster (52) gewond

Woensdag 16 december 2020
In de Kastanjestraat raakten vanmorgen rond 8.35 uur een auto en een voetgangster uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De 52-jarige vrouw werd daarbij gewond.

Bromfietsster (60) gewond bij botsing

Woensdag 16 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Noordlaan in Genk raakten vanmorgen rond 7.50 uur een auto en een 60-jarige bromfietsster in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Houthalen-Helchteren - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Boete voor kartonnen nummerplaat

Woensdag 16 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft een man een boete gekregen omdat er een kartonnen nummerplaat op zijn aanhangwagen hing. Hij moet 58 euro betalen.

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Houthalen-Helchteren - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Yvonne Houben overleden

Woensdag 16 december 2020
Houthalen-Helchteren - Yvonne Houben overledenIn WZC Vinkenhof is op 10 december Yvonne Houben overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Jozef Reynkens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Ghislaine Ruyters overleden

Dinsdag 15 december 2020
Houthalen-Helchteren - Ghislaine Ruyters overledenGisteren is Ghislaine Ruyters overleden, de weduwe van Jef Vrijsen. Zij was 75 jaar. Het afscheid en de asverstrooiing op de begraafplaats van Helchteren vinden in intieme kring plaats.

Blanco seizoen in het handbal

Dinsdag 15 december 2020
Houthalen-Helchteren - Blanco seizoen in het handbalDe nationale kampioenschappen van het huidige seizoen 2020 – 2021 bij de dames en heren in het handbal zullen de geschiedenisboeken ingaan als een blanco seizoen. Dit houdt in dat er dit seizoen wél nog gehandbald zal worden, dat er wel degelijk een klassement zal worden bijgehouden maar dat er op het einde van het seizoen geen kampioenen, stijgers en dalers zullen zijn. Op 8 mei 2021 organiseert de KBHB de finales voor de beker van België met de finalisten van vorig seizoen die toen (…) Het hele nieuwsbericht

Extra pensioen voor mijnwerkers

Dinsdag 15 december 2020
Houthalen-Helchteren - Extra pensioen voor mijnwerkersDe pensioendienst is gestart met de uitbetaling van de achterstalllige pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers. Volgens de KS Vriendenkring zou het gaan om zowat 20.000 gepensioneerden of hun weduwen. Doordat de berekeningen niet zijn gebeurd volgens de akkoorden destijds, kregen die ongeveer 30 jaar lang te weinig pensioen. Het zou om gemiddeld 200 euro per maand gaan. Wel wordt maar 10 jaar terug in de tijd gegaan bij de berekening van de achterstallen. Alle ex-mijnwerkers krijgen een brief met een aantal weken later de betaling. Enkele honderden zouden die al gehad hebben, tegen de lente moeten alle dossiers afgehandeld zijn.

Katten in beslag genomen

Maandag 14 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
De dierenpolitie heeft elf verwaarloosde katten in beslag genomen in Zonhoven. De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden.

Tuning en tuning is twee

Maandag 14 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Henry Fordlaan in Genk is gisterenavond een bestuurder uit het verkeer gehaald. De getunede wagen van de twintiger uit Zutendaal maakte een hels kabaal. Bij nazicht van de wagen kon de politie ernstige technische gebreken vaststellen. De auto was zodanig verlaagd dat er door het schuren tegen de weg een lek ontstaan was in de brandstofleiding. De veren van de wagen waren doorgeslepen om de wagen maximaal te kunnen verlagen. De banden van het voertuig waren te smal en pasten ook niet op de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk zijn vanmorgen rond 8.30 uur een wagen en een bromfietser gebotst. De 52-jarige bromfietser uit Genk raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Houthalen-Helchteren - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Fietser en voetgangster gewond

Zondag 13 december 2020
Vandaag gelezen
In de Essenlaan in Genk is deze voormiddag rond 11.30 uur en 56-jarige fietser uit Hasselt gewond bij een val. In de Hoogstraat raakten een voetgangster een bromfietser in een aanrijding betrokken. De voetgangster werd gewond.

Juwelen gestolen in woning

Zondag 13 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Bretheistraat in Genk is vrijdagavond een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met juwelen.

Twintigtal jongeren slaags

Zondag 13 december 2020
In de wijk Meulenberg raakten gisterenavond een twintigtal jongeren in een vechtpartij betrokken. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Brandje in achterbouw

Zaterdag 12 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Donderslagseweg in Zonhoven ontstond vanavond brand in de achterbouw van een woning. Een houten wand begon er te smeulen door een oververhitte afvoerpijp van de kachel.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Houthalen-Helchteren - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.
Houthalen-Helchteren - Een op vijf haalt vuilniszakken niet afZoomGezinnen in Limburg die een afvalbelasting betalen aan Limburg.net hebben hierdoor recht op een quotum huisvuil in de vorm van rollen huisvuilzakken. Jaarlijks haalt ongeveer 10% van de gezinnen die zakken niet af. Limburg.net stelt nu vast dat voor 2020 bijna dubbel zoveel gezinnen hun quotum nog niet hebben afgehaald en roept iedereen op om dat zeker nog te doen voor 31 december.
Elk gezin dat op 1 januari gedomicilieerd is in het werkingsgebied van Limburg.net en een afvalbelasting betaalt (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Reynders overleden

Zaterdag 12 december 2020
Houthalen-Helchteren - Jeanne Reynders overledenOp 5 december overleed Jeanne Reynders, de weduwe van Jan Soeffers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten familiekring.

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Houthalen-Helchteren - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Bertha Mees overleden

Vrijdag 11 december 2020
Houthalen-Helchteren - Bertha Mees overledenWoensdag is de in Helchteren woonachtige Bertha Mees overleden, de weduwe van Emmanuel Drees. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Motorrijdster (60) gewond

Donderdag 10 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Schootstraat in Heusden-Zolder is deze voormiddag rond 10.25 uur een verkeersongeval gebeurd. Daarbij is een 60-jarige motorrijdster gewond geraakt.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Houthalen-Helchteren - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Man (50) gewond bij ongeval

Donderdag 10 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk ging gisterenavond een auto van de baan. Een 50-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Luc Herbots overleden

Donderdag 10 december 2020
Houthalen-Helchteren - Luc Herbots overledenMaandag is de in Houthalen woonachtige Luc Herbots overleden, de echtgenoot van Mare-Claire Vanderfeesten. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadressen: Marie-Claire Vanderfeesten, Populierenstraat 56, 3530 Houtalen; fam. Lieben-Herbots, Hermispad 8, 3660 Opglabbeek.

Danielle Theeuwen overleden

Donderdag 10 december 2020
Houthalen-Helchteren - Danielle Theeuwen overledenMaandag is de in Houthalen woonachtige en uit Overpelt afkomstige Danielle Theeuwen overleden, de echtgenote van Peter Achten. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats.

Florentine Zoons overleden

Woensdag 9 december 2020
Houthalen-Helchteren - Florentine Zoons overledenMaandag is Florentine Zoons overleden, de echtgenote van Marcel Furlan. Zij was 83 jaar. Her afscheid en de bijzetting van de asurn op de begraafplaats van Houthalen vinden in besloten kring plaats.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Houthalen-Helchteren - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Twee ongevallen met gewonden

Woensdag 9 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hoevezavellaan en de Achterstraat in Genk zijn deze voormiddag rond 10 uur twee wagens gebotst. Een 62-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Een half uur later vond in de Dijkstraat een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een bestelwagen. Een 16-jarige jongen uit Genk raakte gewond.

Nieuwe vennootschap: Jeroen Opsteyn

Woensdag 9 december 2020
Jeroen Opsteyn uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Jeroen Opsteyn opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten.
De Warmste Week
Houthalen-Helchteren - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht
Carlo Vanlingen (52) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Immo Carlo Vanlingen 2 opgericht met zetel aan de Grote Baan. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 25.000 euro.

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Houthalen-Helchteren - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht

Mathilde Kerkhofs overleden

Dinsdag 8 december 2020
Houthalen-Helchteren - Mathilde Kerkhofs overledenZaterdag is Mathilde Kerkhofs overleden, de weduwe van Emile Moons. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: J. Moons Grote Baan 230 B 1/1 3530 Houthalen.

Inbrekers raken niet binnen

Maandag 7 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven ondernamen een inbraakpoging in een woning aan de Van Eycklaan in Heusden-Zolder. Zij raakten echter niet binnen. Er is zowel schade aan een deur als aan een raam. De inbraakpoging is vandaag vastgesteld.

Auto gaat in de vlammen op

Maandag 7 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder is deze namiddag een auto uitgebrand. Vermoedelijk ligt een kortsluiting aan de basis van de brand.

Verkeerscontrole

Maandag 7 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde afgelopen weekend samen met de Vlaamse Belastingdienst verkeerscontroles in As en Genk. In totaal werden er 1.427 voertuigen gecontroleerd. De politie trof een bestuurder aan zonder geldig rijbewijs, die bovendien reed onder invloed van verdovende middelen. Zijn voertuig werd in beslag genomen. Daarnaast werden enkele overtredingen vastgesteld met betrekking tot keuring, gsm-gebruik en het niet dragen van een gordel. De Vlaamse Belastingdienst vorderde een bedrag van 3.620 euro.
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie drie bestuurders betrapt die de avondklok niet respecteerden. Zij kregen elk een boete van 250 euro.

Zuster Maria Baeten overleden

Maandag 7 december 2020
Vrijdag is zuster Maria Baeten overleden. Zij was 98 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van de H. Filip Neri. De uitvaartliturgie vindt omwille van de coronamaatregelen plaats in intieme kring.

Thérèse Deckers overleden

Maandag 7 december 2020
Houthalen-Helchteren - Thérèse Deckers overledenZaterdag is de in Houthalen woonachtige en uit Peer afkomstige Thérèse Deckers overleden, de weduwe van Toine Jamers. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

Marcellina Bleakley overleden

Maandag 7 december 2020
Houthalen-Helchteren - Marcellina Bleakley overledenWoensdag is in Houthalen Marcellina Bleakley overleden. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: Bijvaardeweg 13, 3630 Oudsbergen.

Melanie Lijnen overleden

Maandag 7 december 2020
Houthalen-Helchteren - Melanie Lijnen overledenDonderdag is in WZC Vinkenhof Melanie Lijnen overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Jean Loysch. Zij was 89 jaar. Rouwadres: Melanie Lijnen p/a Ruttenbeemdweg 2, 3530 Houthalen.

Elektriciteitspaal op auto

Zondag 6 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond reed een auto tegen een elektriciteitspaal in de Molenschansweg in Zonhoven. De paal belandde op de auto. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. En op de N74 reed een auto tegen de verkeerslichten. De chauffeur bleef ongedeerd.

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Houthalen-Helchteren - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Houthalen-Helchteren - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Inbraak mislukt

Zondag 6 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden binnen te dringen in een woning aan de Slangbeekweg in Zonhoven. Zij slaagden niet in hun opzet.

Jongen (9) aangereden

Zondag 6 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmiddag rond 12.45 uur is een 9-jarige jongen door een auto aangereden op de Europalaan in Genk. Hij liep daarbij verwondingen op.

Christiane Hamaekers overleden

Zaterdag 5 december 2020
Houthalen-Helchteren - Christiane Hamaekers overledenWoensdag is Christiane Hamaekers overleden, de echtgenote van Paul Maris. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Gerard Daniëls overleden

Zaterdag 5 december 2020
Houthalen-Helchteren - Gerard Daniëls overledenOp 26 november overleed de uit Houthalen afkomstige en in Genk woonachtige Gerard Daniëls. Hij was 74 jaar en oud-leraar aan de Rijksbasisschool in Houthalen. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Jet Peeters overleden

Zaterdag 5 december 2020
Houthalen-Helchteren - Jet Peeters overledenOp 28 november overleed de uit Achel afkomstige en in Houthalen woonachtige Jet Peeters, de weduwe van Leo Follon. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Sylvain Van Roey overleden

Zaterdag 5 december 2020
Houthalen-Helchteren - Sylvain Van Roey overledenOp 27 november overleed de uit Houthalen afkomstige en in Zolder woonachtig Sylvain Van Roey. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Houthalen-Helchteren - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap

Donderdag 3 december 2020
Thomas Diepersloot uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Thomas Diepersloot Consulting opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen én de uitbating van een restaurant en catering- en traiteurdiensten.

Notaris Marc Swolfs failliet

Donderdag 3 december 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag notaris Marc Swolfs uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 januari ingediend worden.

Nieuw filiaal van Spar

Donderdag 3 december 2020
Houthalen-Helchteren - Nieuw filiaal van SparVanmorgen is het nieuwe filiaal van Spar aan de Kazernelaan in Helchteren open gegaan. Begin oktober sloot Carrefour Market er als enig warenhuis zijn deuren.

158 km per uur in plaats van 50

Donderdag 3 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is een autobestuurder betrapt die 158 km per uur uur reed hoewel de snelheid er beperkt is tot 50 km per uur. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden waar hij naast een zware boete een bijkomend rijverbod riskeert.

Kinderen door rook bevangen

Donderdag 3 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend raakten twee kinderen door rook bevangen in een huis aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een houtkachel had er grote rookontwikkeling veroorzaakt.
Houthalen-Helchteren - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Meisje (16) gewond bij ongeval

Woensdag 2 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een 16-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken op de Europalaan in Genk. De fietsster liep daarbij verwondingen op.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: GinoX

Woensdag 2 december 2020
Brian Reijnders uit Brunssum (Ned.) heeft de besloten vennootschap GinoX opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren. Het gaat om een groot- en kleinhandel, onder meer in ijzerwaren, verf, bouwmaterialen, tegels, parket en aardewerk.

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Houthalen-Helchteren - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)

Louis Willems overleden

Woensdag 2 december 2020
Houthalen-Helchteren - Louis Willems overledenZaterdag is de in Houthalen woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Louis Willems overleden, de weduwnaar van de op 19 november overleden Maria Wagtmans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in stilte plaats waarna zijn as wordt verstrooid op de strooiweide van de begraafplaats in Helchteren.
Houthalen-Helchteren - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelendiefstal in Vogelkerslaan

Dinsdag 1 december 2020
Houthalen-Helchteren - Juwelendiefstal in VogelkerslaanIn een woning aan de Vogelkerslaan kwamen dieven over de vloer. Er zijn juwelen gestolen.

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Houthalen-Helchteren - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.

Kluis gestolen in ziekenhuis

Dinsdag 1 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Kluis gestolen in ziekenhuisDieven zijn met een kluis aan de haal gegaan in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden. Ook het geld uit de kassa is gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Grote drugsvangst

Dinsdag 1 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een huiszoeking in Zonhoven heeft de politie twee kilo speed en zo’n 50 liter vloeibare GHB aangetroffen. In deze zaak zijn twee mannen aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Hasselt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen