Hoeve Jan in
Kelchterhoeve gaat na een lange sluiting wegens renovatiewerken deels terug open. Voorlopig kun je er alleen iets drinken en een kleine hap eten op het terras achterin. Hoeve Jan, net als de Abdijhoeve eigendom van de vennootschap rond de familie Rutten, wordt gehuurd en uitgebaat door de firma “Malle Koks”, een cateringbedrijf uit Genk. Manager Robin Fréson staat ons te woord vanop het terras. “We zijn sinds drie dagen open,” vertelt hij met trots in de ogen. “Weldra openen we ook het voorterras. Onze bediening start om 12 uur, maar dat kan in de nabije toekomst nog evolueren naar een vroeger uur. We serveren niet alleen drank, maar ook kleine gerechtjes en een snelle hap. Er komt ook een zeiloverkapping om de klanten te beschutten tegen de zon.” De renovatie binnen in het hoevetje laat nog even op zich wachten. Hoeve Jan en Hoeve Mieneke kennen een lange voorgeschiedenis. Ze werd lange tijd uitgebaat door de familie Mentens. “Van 1972 tot 2000 hebben mijn ouders en hun zes kinderen Hoeve Mieneke en Hoeve Jan uitgebaat," vertelt zoon Fons Mentens in de Internetgazet van 1 september 2019. En nu is het de beurt aan “de Malle Koks”. Good luck!
(Jef Lingier)