Het overige nieuws

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Tongeren - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Tongeren - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...

Victor Decraecker overleden

Woensdag 30 oktober 2013
Tongeren - Victor Decraecker overledenZondag is Victor Decraeker overleden, de echtgenoot van Hélène Martens. Hij was 80 jaar. Zaterdag om 16 uur is er een afscheidsdienst in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Lutgarde Hex overleden

Donderdag 24 oktober 2013
Tongeren - Lutgarde Hex overledenMaandag is Lutgarde Hex overleden, de weduwe van Marcel Baree. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Rutten.

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Tongeren - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Marie-Claire Bellefroid overleden

Woensdag 23 oktober 2013
Tongeren - Marie-Claire Bellefroid overledenVrijdag is Marie-Claire Bellefroid overleden. Ze was 69 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Paula Loenders overleden

Zaterdag 19 oktober 2013
Tongeren - Paula Loenders overledenWoensdag is Paula Loenders overleden, de weduwe van Guy Simon. Ze was 82 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 11 uur) in de aula van Uitvaartcentrum Debay.

Paul Lysens overleden

Zaterdag 19 oktober 2013
Tongeren - Paul Lysens overledenDonderdag is Paul Lysens overleden, de echtgenoot van Eliane Biesmans. Hij was 86 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Dinsdag om 10.30 uur is er daar een gebedswake.

Jef Swerten overleden

Maandag 14 oktober 2013
Tongeren - Jef Swerten overledenDonderdag is Jef Swerten overleden, de echtgenoot van Jeanne Vandeleyden. Hij was 89 jaar. Woensdag om 14 uur is er een afscheidsviering in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Ruttenweg.

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

Daniel Dallemagne overleden

Donderdag 10 oktober 2013
Tongeren - Daniel Dallemagne overledenZaterdag is Daniel Dallemagne overleden, de echtgenoot van Gina Parrinello. Hij was 48 jaar. Zaterdag wordt hij in alle intimiteit gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Christiane Schouteden overleden

Donderdag 10 oktober 2013
Tongeren - Christiane Schouteden overledenDinsdag is Christiane Schouteden overleden, de echtgenote van Robert Germaux. Ze was 54 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 18 uur is er een gebedswake in de kerk van Sint-Lutgart.

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.

Marie Hauben overleden

Donderdag 3 oktober 2013
Tongeren - Marie Hauben overledenDinsdag is Marie Hauben overleden, de weduwe van Victor Juliens. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Gillis. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Paul Jamaer overleden

Donderdag 3 oktober 2013
Tongeren - Paul Jamaer overledenDinsdag is Paul Jamaer overleden, de echtgenoot van Marie Ghysen. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Diets-Heur. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jean-Pierre Vossen overleden

Woensdag 2 oktober 2013
Tongeren - Jean-Pierre Vossen overledenZondag is Jean-Pierre Vossen overleden, de echtgenoot van Maria Kerremans. Hij was 73 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd en wordt zijn urne bijgeplaatst op de begraafplaats van Berg na een uitvaartdienst in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Lucie Holtappels overleden

Dinsdag 1 oktober 2013
Tongeren - Lucie Holtappels overledenZaterdag is Lucie Holtappels overleden, de weduwe van Jean Martens. Ze was 85 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. 

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Tongeren - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen