Het overige nieuws

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Tongeren - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht

Michaël Prijs overleden

Woensdag 31 juli 2019
Maandag is Michaël Prijs overleden. Hij was 29 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: maandag (18-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Diefstal werfkraan mislukt

Woensdag 31 juli 2019
Onbekenden probeerden mer een werfkraan aan de haal te gaan in de Sint-Rochusstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Auto onder de verf

Woensdag 31 juli 2019
Op de Elfde Novemberwal is een geparkeerde auto met verf besmeurd. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

Tweede ronde Beker van België

Woensdag 31 juli 2019
Tongeren - Tweede ronde Beker van BelgiëZoomIn de tweede ronde van de Beker van België voetbal neemt Koersel het op tegen Waver. Heur-Tongeren maakt de verplaatsing naar Montignies. Bocholt ontvangt Villers. Helson geeft thuis Vlaamse Ardennen partij. Esperanza Pelt moet naar Termien.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Jan Noelmans overleden

Dinsdag 30 juli 2019
Tongeren - Jan Noelmans overledenZondag is Jan Noelmans overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Zaterdag 17 augustus (18.30 uur) is er een herdenkingsmis in de kerk van Mal. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Tongeren - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Tongeren - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Arnold Moreas overleden

Maandag 29 juli 2019
Tongeren - Arnold Moreas overledenZaterdag is Arnold Moreas overleden, de echtgenoot van Mathilde Gilissen. Hiij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Mich Peeters overleden

Maandag 29 juli 2019
Tongeren - Mich Peeters overledenIn WZC Aurora is Mich Peeters overleden, de weduwe van Pierrot Nijsten. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur bij Uitvaartzorg Debay.

Brand in crèche

Maandag 29 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In crèche Patapoef in Riemst ontstond vanochtend brand in een elektriciteitskast. Het vuur kon snel geblust worden. Vandaag worden er geen kinderen opgevangen.

Erik Wijckmans overleden

Maandag 29 juli 2019
Tongeren - Erik Wijckmans overledenVrijdag is Erik Wijckmans overleden, de echtgenoot van Monique Thoelen. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Sluizen en Rutten verliezen

Maandag 29 juli 2019
Tongeren - Sluizen en Rutten verliezenJekervallei Sluizen heeft zijn oefenwedstrijd in Heers verloren met 5-1. Ook Union Rutten verloor: in de oefenwedstrijd tegen Kolmont werd het thuis 0-6.

Yvonne Kerfs overleden

Maandag 29 juli 2019
Tongeren - Yvonne Kerfs overledenWoensdag is Yvonne Kerfs overleden, de weduwe van Charles Lapière. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats.

Ongeval op Koninksemsteenweg

Zondag 28 juli 2019
Vanochtend rond 3.10 uur raakten enkele voertuigen in een aanrijding betrokken op de Koninksemsteenweg. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

Auto tegen boom en in veld

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon is vanavond een auto tegen een boom gereden en vervolgens in een veld beland. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij liep zware verwondingen op.
Tongeren - Spectaculaire winst voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vandaag de bekerwedstrijd tegen MCS Liège gewonnen met... 14-0.
Op de Romeinse Kassei ontstond deze voormiddag wateroverlast. Dat was het gevolg van hevige regenval.

Morgen bekervoetbal

Zaterdag 27 juli 2019
Tongeren - Morgen bekervoetbalZoomMorgen staat er bekervoetbal op het programma. Esperanza Pelt trekt naar ESK Leopoldsburg. Helson ontvangt Kabouters Opglabbeek. Heur-Tongeren speelt thuis tegen Luik. KVK Beringen moet naar De Kempen. Park Houthalen moet naar VK Linden. Koersel ontvangt Houtem VV. Stal trekt naar Witgoor Dessel. SV Breugel maakt de verplaatsing naar Heusden-Zolder.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Tongeren - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Tongeren - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.
Tongeren - Victorine Coemans (102) overledenZondag overleed Victorine Coemans, de weduwe van de in 1998 overleden Valère Clerinx. Zij was 102 jaar. De uitvaartliturgie, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Piringen vond reeds plaats.

Inbraak in loods

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Sluizerweg in Riemst is ingebroken in een loods. Wat er is gestolen, is niet geweten.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Tongeren - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...

Marcelle Closset overleden

Vrijdag 26 juli 2019
Tongeren - Marcelle Closset overledenDinsdag overleed in WZC Sint-Franciscus Marcelle Closset, de weduwe van Clement Lathouwers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vond vandaag plaats in uitvaartcentrum Debay.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Tongeren - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Mariette Nossin overleden

Donderdag 25 juli 2019
Dinsdag is Mariette Nossin overleden, de weduwe van Jos Landmeters. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19-20 uur).

TIJDsessie #1 MoMeNT afgelast

Donderdag 25 juli 2019
Wegens de extreme hitte is de TeseumTIJDsessie #1 met Douwe Draaisma, die voor vanavond om 20u was gepland, afgelast.

Ruime zege voor Heur-Tongeren

Woensdag 24 juli 2019
Tongeren - Ruime zege voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft zijn oefenwedstrijd tegen Zepperen-Brustem gewonnen met 4-0. Aan de rust was de stand 1-0. Heur-Tongeren won ook zijn eerste oefenwedstrijd.

Jef Arckens overleden

Woensdag 24 juli 2019
Tongeren - Jef Arckens overledenMaandag is Jef Arckens overleden, de echtgenoot van Maria Jamaer. Hij was 82 jaar. De uitvaartlitirgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Tongeren - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Brandalarm in ziekenhuis

Woensdag 24 juli 2019
Tongeren - Brandalarm in ziekenhuisDe brandweer rukte deze namiddag uit omdat het brandalarm in het AZ Vesalius was afgegaan. Snel werd duidelijk dat het alarm geactiveerd werd door een defect aan een rem van één van de liften.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Tongeren - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Tongeren - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Tongeren - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Onder invloed van drugs

Maandag 22 juli 2019
Tongeren - Onder invloed van drugsAfgelopen nacht is een veertiger uit Tongeren in Bilzen betrapt toen hij onder invloed van drugs reed. De man had cocaïne gebruikt. In opdracht van het parket is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Gabrielle Marrone overleden

Maandag 22 juli 2019
Vrijdag is in het UZ Gasthuisberg in Leuven Gabrielle Marrone overleden. Zij was op 9 juli in Tongeren geboren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jeanne Lambrechts overleden

Maandag 22 juli 2019
Zaterdag is Jeanne Lambrechts overleden, de weduwe van Leopold Lecoque. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Tongeren - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Tongeren - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Tongeren - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.
Tongeren - Heur-Tongeren klopt 's HerenelderenHeur-Tongeren heeft de oefenwedstrijd tegen 's Herenelderen gewonnen met 1-2. Henis speelde 0-0 gelijk tegen de Beloften van KRC Genk.
Tongeren - Spelers Rutten zoeken andere oorden opZoomTwaalf spelers van Union Rutten verlaten de club: Ryan Wolfs (Hoeselt),  Mustafa Akdogan (Membruggen), Timmy Brepoels (Stopt), Toon Cilissen (Vroenhoven), Ruben Dewelf (’s Herenelderen), Jeffrey Goossens (Piringen), Goran Leroi (Piringen), Robin Poulmans (Membruggen), Joeri Putzeis (Sluizen), Sam Steylaerts (Membruggen), Cédric Tomsin (Henis) en Jarne Vanoppen (Hoeselt).

Fietsers botsen

Zaterdag 20 juli 2019
Tongeren - Fietsers botsenGisterenavond kwamen twee fietsers met elkaar in aanrijding op de Sint-Truidersteenweg in Piringen. Beiden raakten lichtgewond.
Tongeren - Versterking voor 's Herenelderen's Herenelderen heeft tal van spelers aangetrokken: Sidney Aussems en Senna Saelen (beiden Bilzerse-Waltwilder), Aaron Beckers, Glenn Godin en Wesley Warnots (allen Schoonbeek-Beverst), Ken Bryan en Kenneth Limbitshi (EMBO), Ruben Dewelf en Jordy Erdbruggen (beiden Rutten), Kevin De Winne en Brecht Proesmans (beiden Vliermaal), Soufiane Giancola en Dennis Tits (beiden Kolmont), Amin Hijjit en Wouter Vangeel (beiden Hoeselt A), Jonathan Kaluanga (Stade Disonais), Allesandro Klassen (Spouwen-Mopertingen), Jeremy Lemmens (Nederland), Seppe Nijs (Wellen), Senne Pagan (Winterslag), Ivo Spobeck (Alken), Christophe Vossen (Membruggen) en Jonathan Kaluanga (Stade Disonais)
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is ingebroken in een woning aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. Zij gingen met juwelen en geld aan de haal.

Versterking voor Union Rutten

Vrijdag 19 juli 2019
Tongeren - Versterking voor Union RuttenZoomUnion Rutten heeft 18 nieuwe spelers aangetrokken: Levi Stulens (Herderen-Millen); Steff Werelds (Vechmaal); Jason Byloos (Heis); Abou Fofano (Habo); Admlr en Almir Alibasic (Vlijtingen); Besian Dibrani (Hoepertingen);  Cédric Hamal (Rosmeer); Kenny Hamers (Habo); Gaetan Jans (Glontoise); Lance Liesens (Henis); Jorben Meers (KMR Biesen); Robin Molnar (Vroenhoven); Jonas Severens (Hoepertingen); Bernd Streignart (Rosmeer); Cisse Yacouba (vrije speler); Eduard Van Berghen(Rummen) en Leart Prenici (Tongeren).

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Tongeren - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Tongeren - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Nieuwe kinderzoektocht

Donderdag 18 juli 2019
Toerisme Tongeren heeft een nieuwe kinderzoektocht ontwikkeld in natuurgebied De Kevie. Middels een aantal opdrachten kunnen ze er kennis maken met de fauna en flora in dit natuurgebied.

Inbraak in café in Sluizen

Donderdag 18 juli 2019
Tongeren - Inbraak in café in SluizenIn Sluizen  drongen dieven via de achterdeur binnen in  café De Maryton. Zij gingen met hget wisselgeld uit de kassa aan de haal.
Tongeren - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Tongeren - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)

Bestuurster onwel geworden

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ging een auto van de baan in de Rullecovenstraat in Borgloon. De 25-jarige bestuurster die onwel was geworden is naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanine Kreemers overleden

Donderdag 18 juli 2019
Tongeren - Jeanine Kreemers overledenOp 11 juli overleed Jeanine Kreemers, de weduwe van Louis Museyck. Zij was 82 jaar. Begroeting; dinsdag (11-11.30 uur in uitvaartcentrum Debay waarna uitstrooiing van de urne op de begraafplaats van Berg in intieme kring

Fietsen uit tuinhuisjes gestolen

Donderdag 18 juli 2019
Tongeren - Fietsen uit tuinhuisjes gestolenDieven hebben vier fietsen gestolen uit twee tuinhuisjes aan de Tomstraat in Piringen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Rosa Bertrand overleden

Donderdag 18 juli 2019
Dinsdag is Rosa Bertrand overleden, de echtgenote van Jozef Mathijs. Zij was 79 jaar en wordt dinsdag in Vreren begraven na het afscheid (11 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting; maandag (19-20 uur).

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Tongeren - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Gaby Jamaer overleden

Donderdag 18 juli 2019
Tongeren - Gaby Jamaer overledenZondag is de uit Tongeren afkomstige Gaby Jamaer overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Henri Vandeweerd. Zij was 95 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Katharinakerk in  Hasselt.

Marie-Josee Claesen overleden

Donderdag 18 juli 2019
Tongeren - Marie-Josee Claesen overledenDinsdag is Marie-Josee Claesen overleden, gewezen directrice van Regina Pacis in Tongeren. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Spouwen.
H&M sluit zijn vestiging in Julianus Shopping. Het personeel kan aan de slag in andere filialen. Reden van de sluiting: aanhoudende technische problemen in  het winkelcomplex.
Kort nieuws van bij de buren
In de Zevenbunderstraat in Riemst is vandaag een man betrapt die onder invloed van drugs reed en geen rijbewijs kon voorleggen. Dit bleek drie jaar geleden al ingetrokken. De auto van de dertiger is in beslag genomen.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Tongeren - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Tongeren - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Tongeren - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Tongeren - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Tongeren - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Tongeren - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Tongeren - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.

Bijna één op drie te snel

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole in de zone 30 van de Visésteenweg in Riemst reden vandaag bijna één op drie bestuurders te snel. Tachtig chauffeurs mogen zich aan een pv verwachten.
Tongeren - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom
Tongeren - Heur-Tongeren hervat trainingenHeur-Tongeren hervat vandaag de trainingen onder leiding van de nieuwe trainer Marco Pauls. Enkele spelers zijn nog op vakantie en zullen later aansluiten.

Inbrekers maken geld buit

Zondag 14 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden het deurslot om binnen te geraken in een huis in Wouddal in Kortessem. Er is geld gestolen.
Tongeren - Vier spelers verlaten Valencia PiringenVier spelers zullen komend seizoen de kleuren van Valencia Piringen niet meer verdedigen: Steff Weerelds trekt naar Rutten én Marnick Janssen, Jordy Michiels en Stieve Nijs naar Jekervallei Sluizen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenstraat in Kortessem botsten gisterennamiddag een auto en een motorrijder. De 43-jarige motorrijder werd daarbij gewond.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 

Guy Wilmans overleden

Zaterdag 13 juli 2019
Tongeren - Guy Wilmans overledenDonderdag is Guy Wilmans overleden, de echtgenoot van Mariette Nys. Hij was 69 jaar. Dinsdag (18-19 uur) is er gelegenheid tot groeten in de aula van de stedelijke begraafplaats in Berg.
Tongeren - Definitieve reeksindeling vierde prov. AZoomVolgende ploegen treden komend seizoen aan in vierde provinciale A: Bilzen-Waltwilder B, Diepenbeek B, Eigenbilzen, Heis, Heur-Tongeren B,Kanne, Moelingen, Piringen, Rekem, Riemst, Sluizen, Smeermaas, Uikhoven, Vroenhoven, Wiemismeer, Zutendaal B.
Tongeren - Definitieve reeksindeling derde prov. CZoomDe definitieve reeksindeling voor derde provinciale C is er. Van deze reeks maken volgende ploegen deel uit: Sp. Aalst, Diepenbeek A, Godsheide, Gravelo, Habo, Heers, Herk Sport, HO Heide Hasselt, Kesselt, Membruggen, Nieuwerkerken, Rutten, Stevoort, Vechmaal, Veldwezelt, Vliermaal.

Philomène Kellers overleden

Zaterdag 13 juli 2019
Tongeren - Philomène Kellers overledenGisteren is in Lummen de uit Tongeren afkomstige Philomène Kellers overleden, de echtgenote van André Alenteyns. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Tongeren - Definitieve reeksindeling tweede prov. BZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling voor tweede provinciale B bekendgemaakt. Volgende ploegen treden aan: KMR Biesen, Bolderberg, Eendracht Henis, Herderen-Millen, ‘s Herenelderen, Heusden-Zolder, Hoepertingen, Hoeselt VV, DH Jeuk, Kolmont, Landen, Munsterbilzen, Paal-Tervant A, Thor Hasselt, Vlijtingen, Zutendaal.
Tongeren telt volgens de meest recente cijfers 3.059 zelfstandigen. Dat zijn er 283 meer dan tien jaar geleden. De meeste zelfstandigen (1.543) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Tongeren - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...

Slaapkamer uitgebrand

Vrijdag 12 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Slaapkamer uitgebrandIn een huis aan de Grote Straat in Riemst is vanavond een slaapkamer uitgebrand. De brand zou veroorzaakt zijn door oververhitting van een oplaadbare batterij.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag slipte aan het kruispunt van de Tongersesteenweg en de Dorpsstraat in Kortessem een auto tegen een stilstaande auto. Op hetzelfde kruispunt verloren afgelopen zaterdag vijf jonge mensen het leven bij een ongeval.

Dak leegstaand huis ingestort

Vrijdag 12 juli 2019
Tongeren - Dak leegstaand huis ingestortZoom
In de Jekerstraat is gisterenavond het dak van een leegstaand huis ingestort. Er zijn geen gewonden gevallen. (Foto T.R.)

Grauwzusters weg

Donderdag 11 juli 2019
De zes Grauwzusters die nu in de Corversstraat wonen verhuizen in het voorjaar naar het klooster in Hasselt. Daarmee komt een einde aan meer dan 150 jaar aanwezigheid van de congregatie in Tongeren.
Tongeren - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Henri Tomsin overleden

Donderdag 11 juli 2019
Dinsdag is Henri Tomsin overleden, de weduwnaar van Mariellle Brugmans. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Versterking voor Heur-Tongeren B

Donderdag 11 juli 2019
Tongeren - Versterking voor Heur-Tongeren BHeur-Tongeren B heeft meerdere spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen, onder meer Jordi Putzeys ('s Herenelderen); Ayndi Ibragimov (Nieuwpoort); Kenny Merken (Sluizen) en Gregory Mesotten en Rodolphe Moës (Heers).

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bij het bestrijden van onkruid aan de Berkenlaan in Riemst sloegen vanmiddag de vlammen over naar een pergola en een garage. Buren konden de brand blussen.
Tongeren - Nieuwe trainersploeg bij SluizenBij Jekervallei Sluizen treedt een nieuwe trainersploeg aan: Eric Roodhooft, Henk Van De Beek (T2), Carl Bailleux (keeperstrainer). Speler Kenny Martens zal komend seizoen de kleuren van Heur-Tongeren verdedigen.

Botsing op Ring

Woensdag 10 juli 2019
Op de Ring kwam het vanmiddag tot een aanrijding tussen twee auto's. Er was alleen blikschade.

Quad vernield door brand

Woensdag 10 juli 2019
In de Schabotstraat in Riksingen is een quad totaal vernield door brand. De quad stond naast de rijbaan.

Louisette Bovens overleden

Dinsdag 9 juli 2019
Tongeren - Louisette Bovens overledenZaterdag is Louisette Bovens overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Jef Driesen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Tongeren - Zaterdag afscheid Jos GroffilsHet afsche!d van Jos Groffils  (55), de echtgenoot  van Betty François, die op 6 juli om het leven kwam bij een verkeersongeval in Borgloon, vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Lutgardiskerk in Tongeren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Kort nieuws van bij de buren
Een 44-jarige vrouw is gewond geraakt bij een ongeval in de Rijckerstraat in Riemst. Het ongeval gebeurde vanmorgen omstreeks 9 uur.

Oldtimer vat vuur

Maandag 8 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een keldergarage aan de Tramstraat in Riemst vatte deze namiddag een odtimer vuur. Dat gebeurde tijdens het uitvoeren van laswerken aan het voertuig.
Tongeren - Drie nieuwe spelers voor Eendracht HenisZoomEendracht Henis heeft drie nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Maxim Vanoppen(Bilzen-Waltwimder), Jeffrey Meers ('s Herenelderen) en Cedric Tomsin (Rutten).

Inbraak in loods

Zondag 7 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Konijnenstraat in Borgloon is werkmateriaal gestolen uit een loods. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Tongeren - Versterking voor Valencia PiringenValencia Piringen heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Jeffrey Goossens en Goran Leroi van Rutten; Jurgen Heeren (Jong STVV), Michael Hoedemakers (Herderen-Mimme,);Brahim Ibnhamdan (Flémalle) en Lennert Purnal (Bilzen-Waltwilder).
Tongeren - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Motorrijder (56) omgekomen

Zaterdag 6 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kernielerweg in Borgloon is motorrijder Jos Groffils (55) uit Tongeren vanmiddag tegen een verlichtingspaal beland. Hij overleefde de klap niet. Het ongeval gebeurde toen Groffils als seingever meereed met een fietstocht.

Vijf doden bij verkeersongeval

Zaterdag 6 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Vijf doden bij verkeersongevalZoomUPDATE In de Dorpsstraat in Kortessem is vanmorgen even na 6 uur een auto tegen de gevel van een leegstaand café gereden. De vijf inzittenden van het voertuig - vier mannen en een vrouw - kwamen om. De auto, die wellicht aan hoge snelheid uit de richting Tongeren kwam, droeg een Bulgaars kenteken. Volgens het parket waren de inzittenden 2 mannen en 1 vrouw van Belgische nationaliteit en respectievelijk 19, 20 en 18 jaar oud, 1 Nederlander van 22 jaar en 1 Portugees van 20 jaar, die in Nederland verbleef. UPDATE Drie van de slachtoffers waren voetballers: Mo Nitcheu van STVV, Gerrit Bos, die bij KRC Genk de jeugdopleiding doorliep en onder meer voor Maastricht VV speelde, en Helton Fernandes, van de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval. (Foto T.R.)
Tongeren - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Inbraak in huis

Vrijdag 5 juli 2019
Op Dijk is ingebroken in een woning. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Tongeren - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Maurice Wathiong overleden

Vrijdag 5 juli 2019
Tongeren - Maurice Wathiong overledenGisteren is Maurice Wathiong overleden, de echtgenoot van Elise Poelmans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Vreren waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Tongeren - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Armand Bertrand overleden

Donderdag 4 juli 2019
Tongeren - Armand Bertrand overledenGisteren is Armand Bertrand overleden, de echtgenoot van Maria Huybregts. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Tongeren - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Materiaal gejat uit bestelwagen

Donderdag 4 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bolderstraat in Riemst is materiaal gestolen uit een bestelwagen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Tongeren - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Tongeren - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing in Vreren

Woensdag 3 juli 2019
Tongeren - Botsing in VrerenVanmiddag botsten twee auto's op de hoek van de Vrerenstraat en de Luikersteenweg in Vreren. Daarbij is een 33-jarige vrouw uit Ans gewond geraakt.
Tongeren - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Julien Coenegrachts overledenZaterdag is Julien Coenegrachts overleden, de echtgenoot van Gerda Swerts. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Tongeren - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
Tongeren - Motorrijder gewond op BilzersteenwegOp de Bilzersteenweg in Riksingen is een motorrijder gewond geraakt. Dat gebeurde deze namiddag.
Tongeren - Jeannine Cancellier overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Jeannine Cancellier overleden, de weduwe van Arthur Petitjean. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in aula De vloot in Leopoldsburg.
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag is een containerwoning aan de Tongersesteenweg in Kortessem gedeeltelijk uitgebrand. Er vielen geen gewonden. Toen de brand uitbrak, waren de arbeiders van het fruitbedrijf die er verblijven aan het werk. Door de brand is de contanerwoning onbewoonbaar.

Jacqueline Kayen overleden

Maandag 1 juli 2019
Tongeren - Jacqueline Kayen overledenVrijdag is Jacqueline Kayen overleden, de weduwe van Jean Biertho. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen