Het overige nieuws

Mireille Wouters overleden

Woensdag 30 juni 2021
Tongeren - Mireille Wouters overledenMaandag is Mireille Wouters overleden. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
1

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Tongeren - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht
1

Willy Vandecaetsbeek overleden

Woensdag 30 juni 2021
Tongeren - Willy Vandecaetsbeek overledenZondag is Willy Vandecaetsbeek overleden, de weduwnaar van Josée Vanspauwen. Hij was 89 jaar en ex-doelman van Cercle Tongeren. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.
1

Mia Surinx overleden

Woensdag 30 juni 2021
Tongeren - Mia Surinx overledenIn WZC Sint-Franciscus is maandag Mia Surinx overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Antoine Gilissen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (10-10.30 uur) bij uitvaartzorg Debay.
1

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Tongeren - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht
1
Vanavond ontstond er door de stortregens wateroverlast op de Sint-Truidersteenweg. Keldergarages kwamen er blank te staan. Op enkele plaatsen kon de riolering het overvloedige water niet slikken.
1

Wielertoerist belandt in Maas

Dinsdag 29 juni 2021
Een wielertoerist uit Tongeren is het voorbije weekend in de Maas beland in Namen. De man kon op het droge gehesen worden en bleef ongedeerd.

1

Roger Delvigne overleden

Maandag 28 juni 2021
Tongeren - Roger Delvigne overledenVrijdag is Roger Delvigne overleden, de echtgenoot van Ghislaine Schils. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
1

Marie Wagemans overleden

Maandag 28 juni 2021
Vrijdag is in Hoeselt Marie Wagemans overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Jean Dedry. Zij was 92 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
1
De hevige regenval zorgde vanmiddag voor wateroverlast, zowel in Nerem als in Koninksem. In de Koninksemstraat belandde modder op het wegdek.
1
Tongeren - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 
1

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Tongeren - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Tongeren klopt Zonhoven

Zondag 27 juni 2021
In een oefenwedstrijd heeft Tongeren Zonhoven geklopt met 3-1. Kessels (2) en Geurts maakten de Tongerse doelpunten.
1

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Tongeren - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.
1

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Tongeren - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
1

Inbraak in Merebeemd

Zondag 27 juni 2021
Tongeren - Inbraak in MerebeemdDieven drongen binnen in een woning aan de Merebeemd in Henis. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
1

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Tongeren - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
1
Tongeren - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
1

Willy De Keyser overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Tongeren - Willy De Keyser overledenGisteren is Willy De Keyser overleden, de echtgenoot van Mariette De Mey. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.
1

Ludo Taskin overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Tongeren - Ludo Taskin overledenDonderdag is oud wielrenner Ludo Taskin overleden, de echtgenoot van Gisèle Germeaux. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
1

Heinz Maraite overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Tongeren - Heinz Maraite overledenWoensdag is Heinz Maraite overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Hubens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
1

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Tongeren - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
1

Inbrekers veroordeeld

Vrijdag 25 juni 2021
Tongeren - Inbrekers veroordeeldDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag vier Kosovaren bij verstek veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf elk. Ze werden schuldig bevonden aan inbraken in Bree, Ham, Herk-De-Stad, Lummen, Zonhoven, Oudsbergen, Hamont-Achel en Tongeren. Na een inbraak bij Horeca Van Zon in Hamont-Achel op 19 oktober 2019 ging hun auto op de Noord-Zuid van de baan. Onderzoek van de inbraakspullen in de wagen leverde veel informatie over de daders op. Die hebben inmiddels weer het land verlaten.
1

Nieuwe vennootschap: Ann

Vrijdag 25 juni 2021
Ann Loverix uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Ann opgericht met zetel aan de Romeinse Kassei. Tot het doel van de vennootschap behoren de groot- en kleinhandel in granen, pootgoed, landbouwmachines, landbouwartikelen, sproeistoffen, groenten en fruit én nationaal en internationaal goederentransport.
1

Hoogtewerker gekanteld

Vrijdag 25 juni 2021
Deze namiddag rond 14 uur is een hoogtewerker gekanteld op de Ring. Dat zorgde voor ruim een uur verkeershinder.
1
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
1
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)
1
Tongeren - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht
1

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Tongeren - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."
1
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.
1

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Tongeren - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
1

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Tongeren - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht
1

Nieuw: Mondzorg Repenhof

Woensdag 23 juni 2021
Liesbeth en Marc Van De Winkel, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Mondzorg Repenhof opgericht met zetel aan de Sint-Catharinastraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene tandheelkunde en het plaatsen van implantaten.
1

Pivolo Consulting failliet

Dinsdag 22 juni 2021
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Pivolo Consulting uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 21 juli ingediend worden.
1

Urbain Boosten overleden

Dinsdag 22 juni 2021
Tongeren - Urbain Boosten overledenVrijdag overleed Urbain Boosten, de echtgenoot van Elly François. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Begroeting: donderdag (18-19 uur).
1
Tongeren - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)
1
Economisch nieuws
Tongeren - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht
1
Tongeren - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    
1

Zeventien hardrijders betrapt

Maandag 21 juni 2021
De politie heeft 17 hardrijders betrapt. Aan de controlepost passeerden 96 voertuigen.
1

Inbraakpoging in Lauwstraat

Maandag 21 juni 2021
Tongeren - Inbraakpoging in LauwstraatDieven probeerden binnen te dringen in een woonst aan de Lauwstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
1

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Tongeren - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.
1
Vrijdag is Marie-Jeanne Ciesielski overleden. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
1

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Tongeren - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
1

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.
1

Nieuw: New Ground Projects

Zondag 20 juni 2021
Maarten Bostyn uit Tongeren, Patrick Stas uit Kermt en Kim Strauven uit Stevoort hebben de besloten vennootschap New Ground Projects opgericht met zetel aan de Vrijheidweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een algemeen bedrijf van immobiliën en projectontwikkeling in de ruimste zin.
1
Tongeren - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)
1

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Tongeren - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
1
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 
1

Mariette Maurissen overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Maandag overleed Mariette Maurissen, de weduwe van Victor Colson. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.
1
Kerk
Er is ingebroken in een huis aan de Raes Vanheerslaan in Heers. De buit bestaat uit een batterijlader en vier batterijen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
1

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Tongeren - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bank in brand

Donderdag 17 juni 2021
In de Bosstraat vatte vanavond een bank vuur zodat de brandweer moest uitrukken. Mogelijk is de bank in brand gestoken.
1
Tongeren - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 
1

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht
1

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!
1

Jean Bijloos overleden

Donderdag 17 juni 2021
Tongeren - Jean Bijloos overledenGisteren is Jean Bijloos overleden. Hij was 83 jaar en afkomstig van Widooie. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Hasselt.
1

Gaby Lenaers overleden

Donderdag 17 juni 2021
Tongeren - Gaby Lenaers overledenDinsdag is Gaby Lenaers overleden, de weduwe van de in 2020 overleden Gustaaf Vantilt. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
1

Josianne Panis overleden

Woensdag 16 juni 2021
Tongeren - Josianne Panis overledenIn Diets-Heur is gisteren Josianne Panis overleden, de echtgenote van Henri Bouveroux. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
1

Gewond bij botsing

Woensdag 16 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Visésteenweg en de Bolderstraat in Riemst raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen.
1

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Tongeren - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht
1

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!
1

Auto tegen hekwerk

Dinsdag 15 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Wellenstraat in Borgloon is deze namiddag een auto tegen een hekwerk gereden. Bij een ongeval in de Bommershovenstraat raakte gisteren in de vooravond een bromfietsster gewond.
1

Mathieu Wathion overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Tongeren - Mathieu Wathion overledenOp 12 juni overleed Mathieu Wathion, de echtgenoot van Josette Roemers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Berg.
1

Justine Peuskens overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Tongeren - Justine Peuskens overledenGisteren is Justine Peuskens overleden, de weduwe van de in 1980 overleden Jean Vrancken. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
1

Dertiger en veertiger gewond

Dinsdag 15 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Haspengouwlaan in Heers zijn een 35-jarige Truienaar en een 42-jarige Tienenaar gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
1
Tongeren - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
1

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)
1

Maria Gielen overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Tongeren - Maria Gielen overledenOp 10 juni overleed Maria Gielen, de weduwe van de in 1995 overleden Jean Schoubben. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem.
1

Tuinhuis vat vlam

Maandag 14 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond brak brand uit in een tuinhuis aan de Krijtstraat in Riemst. Het tuinhuis is totaal uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. De spuitgasten konden voorkomen dat de brand oversloeg naar een chalet. Hoe de brand ontstond, wordt onderzocht.
1
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.
1
Tongeren - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
1

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Tongeren - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Tongeren - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.
1

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Tongeren - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht
1

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Tongeren - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Veertiger en vijftiger gewond

Vrijdag 11 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten twee auto's op de N79 in Borgloon. Daarbij zijn een veertiger en vijftiger gewond geraakt. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
1

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Tongeren - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)
1
Een 40-jarige bromfietser uit Tongeren is deze namiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op de Peerderbaan in Oudsbergen.
1

Nieuwe vennootschap: Devicer

Donderdag 10 juni 2021
Dany en Davy Haesevoets, beiden uit Tongeren, en Steven Haesevoets uit Alken hebben de besloten vennootschap Devicer opgericht met zetel aan de Rietmusweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reparatie van machines,  detail- en groothandel in elektrische huishoudapparaten en advies en consulting op het gebied van public relations en communicatie.
1

Jean Weerelds overleden

Donderdag 10 juni 2021
Maandag is Jean Weerelds overleden, de partner van Brigitte Lemmens. Hij was 59 jaar. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
1
Tongeren - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Gilbert Thonnon overleden

Woensdag 9 juni 2021
Tongeren - Gilbert Thonnon overledenOp 5 juni overleed Gilbert Thonnon, de echtgenoot van Caroline Proesmans. Hij was 84 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Henis vinden in intieme kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
1
Gisteren in de vooravond is een 45-jarige bromfietser uit Tongeren gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Luikersteenweg in Hasselt.
1

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)
1

Angèle Rosmeulen overleden

Woensdag 9 juni 2021
Tongeren - Angèle Rosmeulen overledenZondag is Angèle Rosmeulen overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Hendrik Coenegrachts. Zij was 87 jaar en afkomstig van Blaar-Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de parochiekerk van Millen. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in rouwcentrum Theunissen in Zussen.
1

Brigitte Nijs overleden

Woensdag 9 juni 2021
Tongeren - Brigitte Nijs overledenOp 3 juni overleed Brigitte Nijs, de levenspartner van Jacques Godefroid. Zij was 62 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Hern.
1

Twee faillissementen

Dinsdag 8 juni 2021
Hermes Horeca en aannemer Amarjit Singh, beide uit Tongeren, zijn failliet. Schuldvorderingen moeten voor 8 juli ingediend worden.
1

Henri Saren overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Tongeren - Henri Saren overledenOp 4 juni overleed Henri Saren, de echtgenoot van Mariette Meers. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
1

Mariette Lousbergh overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Tongeren - Mariette Lousbergh overledenZaterdag is Mariette Lousbergh overleden, de echtgenote van Raymond Schoenaerts. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
1

Jos Geurts overleden

Maandag 7 juni 2021
Op 2 juni overleed Jos Geurts, de echtgenoot van Mieke Renier. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (17.30-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
1
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht
1
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht
1

Lea Simaels overleden

Zaterdag 5 juni 2021
Woensdag is Lea Simaels overleden, de echtgenote van Albert Knuts. Zij was 76 jaar en afkomstig van Rutten. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Rouwadres: Jesserenstraat 21, 3840 Borgloon.
1

Ongevallen met fietsers

Vrijdag 4 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Graethempoort in Borgloon is vanmorgen een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Gisterenavond werden twee wielertoeristen gewond bij een valpartij in de Sittardstraat.
1

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Tongeren - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht
1

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Tongeren - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht
1
Er komt dit jaar geen finale in het herenhandbal. Dat is vandaag bekendgemaakt door de handbalbond. Eerder deze week werd bekend dat de finale tussen HC Visé BM en Sezoens Achilles Bocholt, die zaterdag gespeeld zou worden, uitgesteld werd omwille van enkel coronabesmettingen bij Visé. Het lopende handbalseizoen met één week verlengen bleek volgens het paritair uitvoerend comité van de handbalbond niet haalbaar.
“We hebben meerdere opties bekeken”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht
1

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Tongeren - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
1

Camera's en scooter gestolen

Donderdag 3 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een flatgebouw aan de Maastrichtersteenweg in Riemst maakten dieven camera's buit. Er verdween ook een scooter. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
1

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Tongeren - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 
1
Tongeren - Quadbestuurder onder eigen voertuigIn de Nieuwstraat in Wellen is een 20-jarige quadbestuurder uit Tongeren onder zijn eigen voertuig terechtgekomen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
1
Tongeren - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
1

Zaterdag geen handbalfinale

Woensdag 2 juni 2021
Handbalclub Visé BM is getroffen door een corona-uitbraak binnen het team. "De reglementen van de Final Six melden dat vanaf drie of meer positieve personen een wedstrijd, dus ook de finale, op vraag van het team kan uitgesteld worden. Met heel veel spijt, maar evenzeer met alle begrip voor de uitzonderlijke situatie die zich op het einde van het kampioenschap voordoet, zal de finale van de Final Six die zaterdag in Hasselt gespeeld zou worden dus niet doorgaan," zegt de Handbalbond. "Het Uitvoerend Comité van de KBHB komt morgen samen om te bepalen welke ontknoping er komt voor het handbalseizoen 2021-2022."
1
Tongeren - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jean Zomers overleden

Woensdag 2 juni 2021
Maandag is Jean Zomers overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Box. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.
1

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Tongeren - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jessika Willems overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Vrijdag is Jessika Willems overleden, de echtgenote van Marie de Emmanuel Decroix. Zij was 40 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.
1

Raymonde Leus overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Tongeren - Raymonde Leus overledenVrijdag is Raymonde Leus overleden, de weduwe van Guillaume Trippaers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1
Tongeren - Arbeider bevrijd uit hoogtewerkerDe brandweer heeft vanavond in de Hondsstraat een arbeider bevrijd uit een defecte hoogtewerker. De man zat er al een paar uur in vast.
1

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)
1

Vrachtwagen rijdt zich vast

Dinsdag 1 juni 2021
Vanmiddag rond 13 uur heeft een vrachtwagen zich vastgereden tegen een uitstekend gedeelte van een appartementsgebouw aan de Corversstraat. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf.
1

Computers gestolen

Dinsdag 1 juni 2021
Tongeren - Computers gestolenOnbekenden smeten de ruiten van voertuigen in op een werf aan de Mammoetstraat in Mal. Zij gingen met computers en werkmateriaal aan de haal.
1

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Tongeren - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
1
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen