Het overige nieuws

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Unieke oude machines te koop
In de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht

Tranen met tuiten

Vrijdag 23 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tranen met tuiten
Op deze dag in 1964 nam Dave Berry de single ‘The Crying Game’ op. Lees hier wat die plaat met Led Zeppelin te maken heeft en hoe het nummer bijna dertig jaar later weer een hit kon worden. Dave Berry, inmiddels 76, treedt trouwens nog altijd op. Eind augustus kan je hem aan het werk zien op de Vostertfeesten in Bree.

Machines oververhit

Donderdag 22 juni 2017
Vandaag gezien
Machines oververhit
De hitte speelt niet alleen de mens parten maar ook machines hebben afkoeling nodig. Zo zagen we vandaag aan winkelcentrum be-MINE Boulevard deze koelinstallatie die wat extra koeling kreeg!

Nieuwe vennootschap: PSB

Donderdag 22 juni 2017
Philippe Schraepen uit Paal en een stille vennoot hebben de burgerlijke vennootschap onder vorm van gewone commanditaire vennootschap Philippe Schraepen Bedrijfsrevisor (PSB) opgericht met zetel aan de Wisselstraat in Paal. De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van bedrijfsrevisor in eigen naam, evenals het gezamenlijk uitoefenen van dit beroep in samenwerking met andere bedrijfsrevisoren.

Café Het Labyrint failliet

Donderdag 22 juni 2017
Vandaag is het Beringse café Het Labyrint failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Hasselt. Schuldvorderingen moeten voor 22 juli eerstkomend ingediend worden.
Hitte: gratis snorkelen in duikcentrum
We spreken nu officieel van een hittegolf en om wat afkoeling te krijgen mag je vandaag tussen 16u en 20u gratis gaan snorkelen bij duikcentrum TODI in Beringen. Je moet je aanmelden aan de balie met je zwemgerief.
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."
1

Verboden thuis auto's te wassen

Woensdag 21 juni 2017
Vanaf morgen is het in Vlaanderen het "niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater" verboden. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag bekendgemaakt. Onder "niet-noodzakelijk gebruik" wordt onder meer verstaan het beregenen van gras, het thuis wassen van auto's, het vullen van een zwembad, en dies meer. De minister zegt er op te rekenen dat de bevolking voldoende gezond verstand aan de dag zal leggen om de noodzaak van besparing op drinkwater in te zien.
4
Engerlingen in je gazon - wat doe je ertegen? Gif spuiten zal nauwelijks iets uithalen. Enkele tips om de schade te beperken:
- zorg voor een goed bemest gazon zodat er zich een goed wortelgestel ontwikkelt;
- wanneer vogels zoals kauwen of spreeuwen op je gazon neerstrijken, is dit biologische bestrijding: zij eten de engerlingen op. Het is een groot misverstand te denken dat deze vogels je  gazon vernielen;
- bij hitte en droogte in de zomer kan U dorre plekken krijgen in het gazon, maar het gras is dan nog altijd verankerd aan zijn wortels. Zodra het gras los ligt op de bodem, hebben de engerlingen hun werk grondig gedaan en is je gazon verloren.(Pierre Rutten)

Nieuwe bvba: Kris Leten

Woensdag 21 juni 2017
Kris Leten en zijn echtgenote Nancy Vanzeer hebben de bvba Kris Leten opgericht met zetel aan de Laakstraat in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen van zwembaden en vijvers, het uitvoeren van lood- en zinkwerk en het reinigen en zandstralen van gevels.

50 tinten paars

Woensdag 21 juni 2017
50 tinten paars
Gust Ischen maakte gisterenavond deze foto met een paars tintje. De natuur heeft veel te lijden onder de hitte maar blijft inspirerend voor onze fotografen.

Extra water voor werkmannen

Woensdag 21 juni 2017
Extra water voor werkmannen
Door de extreme temperaturen werken de werkmannen van de stad de rest van de week van 6u tot 14u15. Er wordt op geregelde tijdstippen extra water verdeeld. Ook in de woonzorgcentra is het hitteplan terug van kracht. Daar krijgen personeel en bewoners extra water.

Lisette Vanwetswinkel overleden

Woensdag 21 juni 2017
Op 16 juni overleed de uit Koersel afkomstige Lisette Vanwetswinkel, de echtgenote van Victor Bouwens. Zij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.
20/06
Een heel gelukkige 24 ste verjaardag gewenst aan lotte Vanwezemael , maak er een fijne dag van , groetjes bomma Paal
margriet carmans
28/05
Jef en Jeannine Bednarek CuypersJef en Jeannine hartelijk proficiat met jullie gouden jubileum, we wensen jullie nog vele jaren samen ....
Lucienne Sneijers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Chloë en Magali openen zomerbar aan Paalse Plas
  2. Te heet in gebouwen Beringse scholencampus
  3. Maurice Poel overleden