Het overige nieuws

KVK Beringen verslaat Herkol

Zaterdag 18 augustus 2018
KVK Beringen heeft vanavond in Neerpelt met 1-4 gewonnen van Herkol voor de Beker van Limburg. Mario Pruna scoorde drie keer voor de bezoekers.

Heerlijk zomerweer

Zaterdag 18 augustus 2018
Weerbericht
Beringen - Heerlijk zomerweer
Met het opbouwen van een wig van hogedruk vanuit het westen tot over onze streken, stabiliseert de atmosfeer en nemen de neerslagkansen sterk af. Bovendien is er de volgende dagen ook veel ruimte voor de zon. De zomer is terug in onze streken, al zijn de temperaturen eerder wat bescheiden. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon kan bij momenten flink aanwezig zijn en duwt het kwik richting 24 graden. Er staat hierbij een zwak briesje uit het zuidwesten. Morgen krijgt de zon wat meer ruimte en dat (…) Het hele nieuwsbericht

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Vossenhoek Beverlo

Zaterdag 18 augustus 2018
Lens op Beringen
Beringen - Vossenhoek Beverlo
Beringen heeft nog veel plekjes met mooie natuur. Ook in de buurt van de Vossenhoek in Beverlo vinden we nog veel groen. En dat weet deze reiger ook. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)
1

Over een zeer gesloten kind

Zaterdag 18 augustus 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Over een zeer gesloten kind
Elke zaterdag presenteren we een gedicht van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Groote Markt Beeringen

Zaterdag 18 augustus 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Groote Markt Beeringen
Gust maakt ook deze week weer een mooie duofoto. Vandaag een blik op de markt van Beringen.

Bezoek aan de mijn

Zaterdag 18 augustus 2018
Uit de oude doos
Beringen - Bezoek aan de mijn
Nu zondag is het weer mijnzondag, dan kan je het mijnmuseum en de oude mijngebouwen met een gids bezoeken. Een bezoek aan de mijn is altijd populair geweest. Op deze foto zijn we een groep uit Paal tijdens een bezoek aan de mijn. (foto Marcel Enkels)

Avondrood Beringen

Vrijdag 17 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Avondrood Beringen
Een mooie zonsondergang vastgelegd door Gust Ischen.

Julien Delarbre overleden

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - Julien Delarbre overleden
Vandaag is Julien Delarbre overleden, de echtgenoot van Jeanne Ambroos. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.
Beringen - Brandstichting in oude rijkswachtkazerne
In de oude rijkswachtkazerne aan de Koerselsesteenweg is vanochtend brand gesticht. Op de eerste verdieping stond hout in brand. De brandweer, die gealarmeerd was door een buurtbewoner, kon de schade beperken. De kazerne staat al jaren leeg en is al regelmatig het doelwit geweest van vandalisme en brandstichting. Ook zoeken clochards er regelmatig onderdak. De kazerne zal op termijn afgebroken worden om plaats te maken voor woningen en appartementen. Een tijdje terug namen we nog onderstaande foto's.
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne

Auto tegen gevel

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - Auto tegen gevel
Aan de Bredonkstraat in Koersel kwam gisterenavond een auto tegen een gevel van een huis terecht na een botsing met een andere wagen. De twee bestuurders en een passagier, allen uit Beringen, raakten daarbij gewond.Eén wagen kwam met een flinke dreun tot stilstand op de hoek van een huis. De woning werd gestut.

60 jaar huwelijk voor Louis en Maria

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - 60 jaar huwelijk voor Louis en Maria
Op 16 augustus 1958 huwden Engelen Louis en Vanhove Maria in Heusden. Ze leerden elkaar kennen op de braderie in Heusden cité. De burgemeester van Heusden-Zolder, Mario Borremans kwam op 15 augustus de diamanten jubilarissen bij hun dochter Ria in Koersel feliciteren met geschenkbonnen en een telegram van de koning. Louis was ondergronds mijnwerker en Maria zorgde voor het huishouden. Ook hebben ze twee kleinkinderen Bindu en Bijoy en één achterkleinkind Caitlin. Louis zaagt graag hout voor (…) Het hele nieuwsbericht
60 jaar huwelijk voor Louis en Maria

René Ooms overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - René Ooms overleden
Vandaag is in Stal-Koersel de uit Hechtel afkomstige René Ooms overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
1

Lange file op E313

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Lange file op E313
Deze namiddag stond er lang een lange file op de E313 richting Hasselt. Oorzaak was een defecte vrachtwagen in Paal. (foto: Gust Ischen)
1

Einde kampseizoen

Donderdag 16 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Einde kampseizoen
Afgelopen weekend vertrokken de laatste kampeerders aan het Koersels Kapelleke. De afgelopen zes weken was het gezellig druk in de bossen met groepen scouts en Chiro. Vandaag staan alleen nog deze toiletten als stille getuigen in de bossen.

Werken Infrax Beverlosesteenweg

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Werken Infrax Beverlosesteenweg
Tussen de brug van Tervant en de Kruisbaan-Olmsesteenweg voert Infrax werken uit langs de Beverlosesteenweg. Het verkeer moet er over één rijstrook. Verkeerslichten zorgen voor de afhandeling. UPDATE de werken zijn achter de rug

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

José Goossens overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - José Goossens overleden
Gisteren is José Goossens overleden, de weduwe van André Glazenmakers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
1

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Beringen - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht
3

Gebruikers dienstencheques

Donderdag 16 augustus 2018
In Beringen zijn er volgens de meest recente cijfers 3.431 gebruikers van dienstencheques. De andere gemeenten: Bocholt (1.088), Hamont-Achel (1.433), Hechtel-Eksel (1.120), Houthalen-Helchteren (1.913), Leopoldsburg (1.312), Lommel (2.834), Meeuwen-Gruitrode (1.128), Neerpelt (1.833), Opglabbeek (860), Overpelt (1.530), Peer (1.479) en Tongeren (3.141).

Een groen blaadje

Woensdag 15 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Een groen blaadje
De schapen op de terril van Beringen zijn op zoek naar een lekker groen blaadje want het lekkere gras op de terril is door de droogte zo goed als helemaal op. We zagen de schapen vandaag helemaal beneden, knabbelend aan een lekker groen blaadje.
15/08
Gefeliciteerd met je 80ste verjaardag.
Martine Verboven
05/07
Een dikke proficiat aan Patricia Peeters , ze is vandaag 54 jaar geworden ,groetjes van Margriet
Margriet Carmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Arrestaties in verband met drugsonderzoek
  2. Opening JazzMé
  3. Werken Industrieweg