Het overige nieuws

Politiecontroles in december

Vrijdag 15 december 2017
De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo voert in de maand december snelheids-  en alcoholcontroles uit aan de Gaston Oomslaan in Beverlo, de Bergstraat in Ham en de Havenlaan in Tessenderlo. Buiten deze geplande controles kunnen er uiteraard ook controles plaatsvinden op andere locaties!

Geen spoor

Vrijdag 15 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Geen spoor
Vandaag is het 73 jaar geleden dat Glenn Miller spoorloos verdween. Hij was op weg van Londen naar Parijs toen zijn vliegtuig bij slecht weer in het Kanaal stortte. Nooit werd de orkestleider teruggevonden, wat tot allerlei speculaties leidde. Lees er hier alles over.

Graafmachine gestolen

Donderdag 14 december 2017
Graafmachine gestolen
Aan de Paalsesteenweg is een kleine graafmachine gestolen. De benadeelde legde vandaag klacht neer bij de politie.

Rudi Lens overleden

Donderdag 14 december 2017
Rudi Lens overleden
Vandaag is Rudi Lens overleden, de echtgenoot van Monique Huybreckx. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Dinsdag (18.30 uur) vindt er een avondwake plaats in de parochiekerk van Stal waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.
2

BOB-campagne gestart

Donderdag 14 december 2017
BOB-campagne gestart
Tijdens de eerste week van de BOB-campagne 2017 werden er binnen onze politiezone 312 bestuurders gecontroleerd. 6 bestuurders hiervan hadden een glaasje té veel op. Ook in de komende weken zal er intensief gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol achter het stuur. En dat was vandaag bijvoorbeeld al het geval. De boodschap deze winter luidt meer dan ooit ‘BOB en trots erop’. Want het is BOB die ervoor zorgt dat zijn partner, (…) Het hele nieuwsbericht

Oude foto's van Tervant gezocht

Donderdag 14 december 2017
Oude foto's van Tervant gezocht
De uitbaters van het Grauscafé in Tervant zijn op zoek naar oude foto's van Tervant. Dat mogen postkaarten zijn maar ook foto's van processies, schoolfeestjes of andere dorpsfeesten in Tervant. Ze krijgen dan later een plaatsje in het nieuwe volkscafé.
Mail naar beringen[!]internetgazet.be of spring eens binnen bij Johan en Winny.

Steeds bijleren

Donderdag 14 december 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Steeds bijleren
Af en toe heb ik op mijn gevorderde leeftijd nog zin om in Sinterklaas te geloven. ‘Naïef zijn’ heet dat in het jargon. Maar willen we niet allemaal dat soms Sinterklaas nog eens passeert, ongeacht het tijdstip in het jaar, om ons datgene te brengen waar we innig naar verlangen. Denk maar aan onze gezondheid. Wanneer houdt naïef zijn op en komt een mens in zijn jaren van verstand? Het is voor iedereen verschillend en sommigen slagen er nooit in om die periode in hun leven te bereiken. Tot (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing met Dalilla Hermans

Donderdag 14 december 2017
Lezing met Dalilla Hermans
Op dinsdag 19 december organiseert Jong Groen West-Limburg een lezing met Dalilla Hermans (Charlie Magazine, De Slimste Mens Ter Wereld 2017) in het Casino van Beringen. De lezing zal starten om 20u00 en is een actie in het kader van De Warmste Week. De winst van de avond zal integraal naar Te Gek!? gaan. Dalilla Hermans komt een lezing geven over haar eigen ervaringen met diversiteit in de samenleving. Ze werd geboren in Rwanda en geadopteerd door haar Vlaamse ouders. Een parcours met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Gecoverd op straat

Donderdag 14 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Gecoverd op straat
Vandaag wordt Mike Scott 59. Hij is de frontman van The Waterboys, maar heeft ook twee sterke solo-cd’s afgeleverd. Over die producties krijgen we hier tekst en uitleg. In een van zijn songs vertelt hij hoe hij hoort dat straatmuzikanten hem coveren. Dan heb je het eigenlijk toch ver geschopt, niet?

80 en clubkampioen!

Woensdag 13 december 2017
Maak dat mee!
80 en clubkampioen!
Edgard Keunen is al jaren lid van de Bjèvelse Fietsers en is vandaag 80 jaar geworden. Hij fietst nog steeds minstens vier keer per week en wordt dit jaar zelfs de clubkampioen met het meest aantal ritten! Hij kreeg voor de gelegenheid ook een shirt met 80 op. Een dikke proficiat Edgard. (Dany Lemmens)
1

Frans Fierens overleden

Woensdag 13 december 2017
Vandaag is in Meerhout de uit Koersel afkomstige Frans Fierens overleden, de weduwnaar van Maria Verheyden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Tessenderlo. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Jos Pieters overleden

Woensdag 13 december 2017
Jos Pieters overleden
Gisteren is Jos Pieters overleden, de echtgenoot van Marie-Paule Denis. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
1

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vergeten gitarist
Vandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Stans Lespoix overleden

Dinsdag 12 december 2017
Stans Lespoix overleden
Gisteren is Stans Lespoix overleden, de weduwe van Jos Curinckx. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (19.45-20.15 uur).
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.
2

Nieuwe nv: Ima ITG2

Dinsdag 12 december 2017
Bart Aerens uit Zomergem, Johan Doucé uit Beringen, de bvba Gmac uit Retie, Mario Hermie uit Eeklo en de bvba Miau hebben de nv Ima ITG2 opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vastgoedinvesteringen, het verstrekken van leningen, nijverheidsstudies én engineering, research & ontwikkeling, productie en verkoop van technische producten.
Security & Protection Systems: dat is de naam van de bvba die door Koen Hermans uit Koersel en Roger Hermans uit Hasselt werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap  behoren onder meer de ontwikkeling, vervaardiging, plaatsing en onderhoud van communicatieapparatuur; warmte- en geluidsisoleringswerken én elektrische bewakingssystemen. De bvba is gevestigd aan de Heerbaan in Koersel.