Het overige nieuws

't Serreke is nu Floralux

Donderdag 26 april 2018
't Serreke is nu Floralux
Vandaag werd Floralux Ham aan de pers voorgesteld. Floralux is het nieuwe tuincentrum dat in de plaats van 't Serreke is gekomen. Zaakvoerster Marleen Theys gaf vandaag een rondleiding in het impossante gebouw. "Er zal sterk ingezet worden op prijs en aanbod. Klanten mogen een enorme diversiteit aan planten van topkwaliteit verwachten aan de scherpste prijzen. Ook op vlak van decoratie en dierbenodigdheden zal Floralux Ham een belangrijke speler zijn. Het enorme aanbod wordt gepresenteerd in een (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in school

Donderdag 26 april 2018
Inbraak in school
Er is ingebroken in de school aan de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. De daders poogden de brandkast te stelen maar dat mislukte. Zij moesten zich tevreden stellen met wat drank en snoep.

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Elke bes haar nummer?
Een lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? (Foto Marcella Stappers)

Zuster Marie Josée Vaes overleden

Donderdag 26 april 2018
Zuster Marie Josée Vaes overleden
Dinsdag is de uit Paal afkomstige zuster Marie Josée Vaes overleden. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Virga Jessebasiliek in Hasselt.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Een Brusselse stek voor Google
In het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Brockmans overleden

Woensdag 25 april 2018
Louis Brockmans overleden
In Beringen is gisteren Louis Brockmans overleden, de echtgenoot van Paula Geyskens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Toos Martens overleden

Woensdag 25 april 2018
Toos Martens overleden
Vandaag is Toos Martens overleden, de echtgenote van Tony Braeken. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tervant. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'
Vandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

André Gerits overleden

Woensdag 25 april 2018
André Gerits overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige André Gerits overleden, de echtgenoot van Yvonne Wuytens. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.

Opening CBS Tegelimport

Dinsdag 24 april 2018
Opening CBS Tegelimport
Afgelopen weekend opende langs de Kasteletsingel in Beringen CBS Tegelimport. Zaakvoerder Demir Emre verhuisde van Heusden-Zolder naar Beringen. "De sterkte van onze zaak is onze groot stock van maar liefst 120.000m². Wij importeren rechtstreeks kwaliteitstegels uit Spanje zonder tussenpersoon", zegt Demir.
1

Lokale Helden bij Radio Benelux

Dinsdag 24 april 2018
Showbizz
Lokale Helden bij Radio Benelux
Op vrijdag 27 april 2018 staan in Vlaanderen en Brussel honderden optredens en feestjes gepland. Onder de noemer Lokale Helden, staat lokaal talent centraal. Zo kan je bij Radio Benelux om 20u gaan kijken en luisteren naar King Low. Aansluitend staat Lost from the start op het podium. Toegang is gratis.
Wie heeft nog zin in een volkstuintje?
Er zijn nog 4 perceeltjes vrij bij de volkstuinen 'De Motten - Ecologisch Samentuin'! Stel je kandidaat via rob[!]demotten.be. Meer info via www.demotten.be.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Win een dvd, of een boek!
De nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Zon en wind maken elektriciteit

Maandag 23 april 2018
Vandaag gezien
Zon en wind maken elektriciteit
We hebben al enkele dagen weer mooie zonsondergangen te zien gekregen. Vandaag was het een oefening in synchroon wieken draaien in de schitterende avondgloed, een foto die onze energie symboliseert. (Gust Ischen)

Gym 90 wint clubbeker

Maandag 23 april 2018
Ploeg in de kijker
Gym 90 wint clubbeker
De acroploeg van Gym 90 Beringen won afgelopen weekend de clubbeker in het recreaniveau op de regiowedstrijd in Zonhoven.  Daar bovenop namen ze nog 5 gouden medailles en 1 bronzen medaille mee naar huis. Proficiat! 

Willy Apers overleden

Maandag 23 april 2018
Willy Apers overleden
Gisteren is Willy Apers overleden, de weduwnaar van Lieve Fack. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuw seizoen speedway gestart

Maandag 23 april 2018
Nieuw seizoen speedway gestart
Speedwayclub Helzold heeft het nieuwe seizoen goed ingezet. Op zaterdag was er al heel wat belangstelling voor de oefeningen en op zondag kregen de toeschouwers spannende races te zien tijdens het duel tussen de Helzoldstars en het Team Europa. Met een klein puntenverschil moesten de Helzoldstars het onderspit delven. Sterkste rijders bij Team Europa waren Darrell De Vries en Henry van der Steen, terwijl bij de Helzoldstars Emile Grondal outstanding was en ook Xavier Muratet veel punten scoorde. Bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Spaghettidag 5x Beringen

Zondag 22 april 2018
Spaghettidag 5x Beringen
De geur van heerlijke tomatensaus rook je vandaag al op de parking van de Kardijk in Beverlo. De zaal liep goed vol voor deze eetdag van 5x Beringen. Volgend jaar zullen de driejaarlijkse spelen in Nederland worden gehouden en dan zal de verbroedering tussen de Europese steden met de naam Bering(h)e(n) 50 jaar bestaan. In het Nederlandse Beringe wordt trouwens al hard gewerkt aan de spelen van volgend jaar!
Meer foto's op facebook.
14/04
Vandaag is Peter Vandebergh 56 jaar geworden , ik wens je nog heel veel gelukkige verjaardagen !
margriet Carmans
21/03
Valerie BreugelmansGelukkige verjaardag!lieve dochter
marina vertessen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Kinderopvang Twinky's valt in de prijzen
  2. De laatste pint in 't Schuurke
  3. Pak de Buxusmot kordaat aan!