Het overige nieuws

Zeemeerminnen blijven betoveren

Dinsdag 17 oktober 2017
Zeemeerminnen blijven betoveren
Elke derde maandag van de maand kan je in duikcentrum TODI kijken en luisteren naar de verhalen van zeemeerminnen. En die blijven jong en oud intrigeren. Jos Neys maakt nog dit fotoverslag.

9 Meylanders stellen tentoon

Dinsdag 17 oktober 2017
Cultuurgazet
9 Meylanders stellen tentoon
Dit weekend kan je naar de expo '9 Meylanders' in het poortgebouw van de abdijsite van Herkenrode in Hasselt. Het gaat om negen gedreven schilders met negen stijlen schilderkunst die studeerden aan de academie van Meylandt. Eén derde zijn Beringse kunstenaars: Liliane Hermans, Nanouchka de Spiegeleer en Joséé Haesevoets verwelkomen je graag zaterdag en zondag van 10u tot 18u.
Cultuurgazet
Ivo Konings in Eleven 11 Artgallery
Kunstenaar/poëet Ivo Konings exposeert dit weekend zijn sensuele tekeningen en draagt voor uit zijn poëziebundels in de Eleven 11 kunstgalerij in Beringen. Deze unieke tentoonstelling wordt aangevuld met beelden van Canary Pete, Raph Janssen, Kieta Nuij, Luk Luts, Leo Camps, keramiek van Marleen Maris, schilderijen en handbeschilderd porselein van Helena Olewicz en juwelen van Danielle Vandeweyer. Welkom, zaterdag 21 en zondag 22 oktober, telkens van 14 tot 18u. Koerselsesteenweg 110, Beringen.

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Zonsondergang aan het kanaal

Maandag 16 oktober 2017
Vandaag gezien
Zonsondergang aan het kanaal
Jos Neys kon vanavond deze mooie zonsondergang fotograferen aan het kanaal in Beringen.
Vandaag gezien
Herfstkleuren in park van de directeur
Fotografie is kijken, goed kijken en dan komt er een wonderlijke wereld tevoorschijn. En in het herfst is het extra genieten van al die mooie kleuren zoals deze zwam in het park van de directeurswoning. (Gust Ischen)
Herfstkleuren in park van de directeurHerfstkleuren in park van de directeurHerfstkleuren in park van de directeur

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Spaghettidag Inner Wheel Beringen

Maandag 16 oktober 2017
Spaghettidag Inner Wheel Beringen
Serviceclub Inner Wheel organiseerde een smakelijke spaghettidag in Koersel. De dames van de Rotary Beringen zorgen zo voor extra geld voor het goede doel. Al de dames zorgden samen voor het dessert. (Lambert Reynders)
Spaghettidag Inner Wheel BeringenSpaghettidag Inner Wheel BeringenSpaghettidag Inner Wheel Beringen

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.

Bloempotspaarpot

Maandag 16 oktober 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Bloempotspaarpot
Ergens begin september raakte het hilarische nieuws bekend dat een koppel bij het opruimen van hun woning een bloempot met maar liefst € 32.000 als extra inhoud naar het containerpark had gebracht. Toen zij dat vaststelden zijn ze halsoverkop naar het recyclagepark gereden en zonder nadenken in een container gedoken om hun schat terug te vinden. Het is geen alleenstaand geval. Waarom bewaren mensen geld op ongewone plaatsen ? Is het om de erfenisrechten te omzeilen of vertrouwen ze de bank als (…) Het hele nieuwsbericht
Basket: Miners winnen in Hasselt met 67-72
De Miners misten hun start volledig (0-10) maar begonnen dan onder impuls van dirigent Robbie Vanbaelen aan een inhaalrace die de bordjes terug gelijk bracht aan de rust. In de tweede helft konden de Miners een kleine voorsprong bijeen spelen, maar Hasselt bleef aanklampen. In een spannend slot hield een goed georganiseerde Minersploeg alles onder controle en brachten ze drie punten opnieuw mee naar huis. Met een 6 op 7 klimmen de Miners naar de eerste plaats in de rangschikking. Volgende week (…) Het hele nieuwsbericht

Prachtig wandelweer

Maandag 16 oktober 2017
Prachtig wandelweer
Vandaag wordt het opnieuw zeer mooi weer, ideaal om net als gisteren te genieten van de mooie natuur in Beringen. De herfst toont zich in alle kleuren aan de wandelaars. Gust Ischen trok gisteren naar de terril in Beringen en maakte deze foto's.
Prachtig wandelweerPrachtig wandelweerPrachtig wandelweer

Clouseau 30

Maandag 16 oktober 2017
Showbizz
Clouseau 30
Gisterenavond gaf Clouseau een gesmaakt en uitverkocht concert in het Casino van Beringen. De populaire band van Koen en Kris Wouters bestaat al dertig jaar en dat wordt gevierd met een tournee door Vlaanderen. Clouseau 30 is een kleine show met liedjes in verrassende versies. En die werden duidelijk gesmaakt in Beringen.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Koersel met 8-3 verloren van Los Leones Lummen. Koersel staat zevende in de stand met 6 punten uit 5 wedstrijden.

Fufo verliest in Alken

Zondag 15 oktober 2017
Fufo verliest in Alken
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Fufo Beringen met 4-2 verloren op het veld van FC Alken. Na zes wedstrijden staat Fufo met 3 punten uit 6 wedstrijden op de zevende plaats.
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.
Cyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger Bondue
De elfjarige Jonathan Coenen streed aan de zijde van Maikel Moons (foto) heerlijke duels uit met de tegenstrevers van Genk’68 en SNA/Beringen. Met driemaal winst: 2-1, 2-0 en 6-2 en 2-2 gelijk tegen SNA/Beringen wonnen ze overtuigend. Niels Oosterlinck (SNA Gent) en Connor Debackere (HZG Beringen) verloren hun ploegmaat tijdens het kampioenschap en speelden de tornooien samen als SNA Gent. Een 3-3 en nadien 5-0 winst tegen Nelis Vaneser en Liam Muyzers (Genk’68) leverden hun de tweede plaats op. (…) Het hele nieuwsbericht
Cyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger BondueCyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger Bondue
Cyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger BondueCyclobal HZG Beringen wint Ereprijs Roger Bondue
12/10
Louis RiebusVandaag, 12 oktober 2017, vieren Anna Bogaert en Louis Riebus hun diamanten bruiloft (60). Van harte proficiat van jullie kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.
Jan Riebus
13/09
Alfons VanzeirProficiat voor jullie Gouden Jubileum van Saenen Valentine en Vanzeir Alfons
Etienne Vanzeir
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Jongeren werken zich in het stof voor jeugdhuis
  2. Spectaculaire werken aan spoorwegbrug
  3. Leerlingen Spectrum College gaan retro