Het overige nieuws

Nieuwe bvba: GP & ST

Dinsdag 19 juni 2018
Selcuk Tekin uit Beverlo en Giovanni Pignanelli uit Genk hebben de bvba GP & ST opgericht met zetel aan de Kelchterhoefstraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer catering en traiteurservice, advies op het vlak van public relations en communicatie, de uitbating van een pakjesdienst en vloer- en tegelwerken.

Polen verliest van Senegal

Dinsdag 19 juni 2018
WK Voetbal
Polen verliest van Senegal
In de Poolse barak in Beringen-Mijn werd vanavond uitgekeken naar de eerste match van Polen. De nationale ploeg moest echter het onderspit delven voor Senegal en verloor met 1-2. Het verlies werd met een koude wodka weggespoeld.
Polen verliest van SenegalPolen verliest van Senegal
Polen verliest van SenegalPolen verliest van Senegal

Ingebroken in bestelwagen

Dinsdag 19 juni 2018
Ingebroken in bestelwagen
Op het Eeuwfeestplein in Beringen-Mijn zijn een boormachine en een slijpmachine gestolen uit een bestelwagen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Voetgangster (52) gewond

Dinsdag 19 juni 2018
Bij een verkeersongeval op de Lummenseweg in Beringen is een 52-jarige voetgangster uit Beringen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.30 uur.

Nieuwe bvba: Joséphine

Dinsdag 19 juni 2018
Katrien Mallants uit Koersel heeft de bvba Joséphine opgericht met zetel aan de Asbergstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van consulting, raad, advies, expertise, bijstand, bemiddeling, leiding en andere diensten op financieel, juridisch, fiscaal, sociaal, logistiek, technisch, handels-, marketing- en commercieel vlak én op het vlak van intellectuele eigendom, risicokapitaal en vrijetijdsbesteding.
WK Voetbal
Jong en oud achter de Rode Duivels
De 83-jarige Maria Bellinkx (serviceflat Ter Linde, Koersel) is helemaal klaar om te supporteren voor de Rode Duivels.
1

Hubert Swinnen overleden

Maandag 18 juni 2018
Hubert Swinnen overleden
Vandaag is Hubert Swinnen overleden, de echtgenoot van Madeleine Braeken. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal.

De zon kleurt duivels rood

Maandag 18 juni 2018
Vandaag gezien
De zon kleurt duivels rood
Een mooie zonnegloed vanop de brug in Tervant. Na een dag vol wolken wilde de zon meevieren met onze Rode Duivels! (Gust Ischen)

Secret Garden met Goldfox

Maandag 18 juni 2018
Showbizz
Secret Garden met Goldfox
We blikken vandaag ook nog even terug op de Secret Garden Party van afgelopen zaterdag met dit fotoverslag van Anastasia Tofoni. Het was de Beringse DJ Goldfox die de gastheer was en die de zaak helemaal liet vollopen.

Bengeltjes worden duiveltjes

Maandag 18 juni 2018
WK Voetbal
Bengeltjes worden duiveltjes
Bij de buitenschoolse opvang de Bengeltjes in Stal was vandaag ook iedereen klaar om voor de Rode Duivels te supporteren. Jean Beerten maakte dit fotoverslag.
WK Voetbal
Jong en oud achter de Rode Duivels
In de sporthal van Beverlo werd vanavond de wedstrijd van de Rode Duivels gevolgd door jong en oud. Patrick Knuyt maakte dit fotoverslag.
WK voetbal: België wint met 3-0
België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.

Auto tegen huisgevel

Maandag 18 juni 2018
Auto tegen huisgevel
Een 32-jarige man uit Beringen is gisterenochtend rond 4.15 uur op de Postbaan in Diest met zijn voertuig tegen de gevel van een huis gereden. Hij bleef ongedeerd maar legde een positieve ademtest af. In opdracht van het Leuvense parket is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

De beker staat klaar

Maandag 18 juni 2018
WK Voetbal
De beker staat klaar
In woonzorgcentrum Corsala in Koersel zijn ze ook helemaal klaar om straks te supporteren voor de Rode Duivels. De beker staat al klaar. Ondertussen worden ook de cafés in Beringen helemaal versierd om straks in de juiste sfeer te komen. Onze verslaggevers maken de komende dagen de ronde van de cafés in Beringen.
Supporter je thuis? Stuur je foto dan naar beringen[!]internetgazet.be. Veel plezier met het WK-voetbal! (foto: Jean Beerten)

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Vluchtelingen in Valencia
Je zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.

Pastadag Groen Beringen

Zondag 17 juni 2018
Pastadag Groen Beringen
Groen Beringen organiseerde vandaag voor de allereerste keer een eetdag. Op het menu stond vegetarische pasta en die werd klaargemaakt door deze dames. Een 100-tal sympathisanten kwam afgezakt naar de Kring in Tervant voor de pastadag.

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Zo klein, zo hulpeloos
Een vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Smullen bij VIBO St-Barbara

Zondag 17 juni 2018
Smullen bij VIBO St-Barbara
Gisteren werd het vuur van de barbecue aangestoken bij basisschool VIBO St-Barbara in Beringen-Mijn. Iedereen kon zo genieten van een gezellige en smakelijke namiddag. (Patrick Cosemans) Meer foto's op facebook.

Plassen verboden

Zondag 17 juni 2018
WK Verhalen van Gert Gommé
Plassen verboden
Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en Antwerpen. Ik stapte op bij de laatste halte, in Hasselt. In de bus hing al een geur van verschaald bier, om 9 uur ‘s ochtends. Achter in de bus waren vier (…) Het hele nieuwsbericht

Gaswolk boven Albertkanaal Ham

Zaterdag 16 juni 2018
FLASH 13u40: Door graafwerken werd er een hoogspanningskabel geraakt waardoor er een algemene stroompanne plaatsvond bij Tessenderlo Kerley Ham. Dit veroorzaakte een lichte HCL-gasuitbraak die een wolk veroorzaakt boven het kanaal. "Deze wolk is niet gevaarlijk voor de omgeving. Er worden op constante basis metingen gedaan om dit te garanderen. Het jaagpad werd wel afgesloten als voorzorgsmaatregel. Binnen het uur is er terug stroom en zal alles genormaliseerd zijn", laat het bedrijf weten.
15/06
ik wil Fons Bekkers wonende in Ham maar nu in rusthuis Ocura proficiat wensen met 100 ste verjaardag ida en rené minten
rené minten
10/06
Ik wil mijn man en superpapa Steve Geypen proficiat zeggen met zijn vaderdag Hij is onmisbaar. Ook aan alle andere papas een fijne vaderdag. Carolien en Merel
Carolien Rondelez
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Negen transitmigranten opgepakt
  2. Paal juicht
  3. Unieke glas-in-beton glasramen gerestaureerd