Het overige nieuws

Mosselen met een Oosters tintje

Woensdag 22 augustus 2018
Inge's keukengeheimen
Beringen - Mosselen met een Oosters tintje
Vandaag toveren we mosseltjes op onze tafel, voor een keer eens ander dan normaal. Als kind was het altijd de papa die de mosselen proper maakte. Was me dat een fascinerend tafereel al die schelpen in een grote emmer. Papa deed er altijd water, zout, bloem en melk in want volgens hem werden de mosselen daar dikker van en met het zout bleven ze leven. (als kind geloof je toch echt alles eh). Zo mochten de mosselen dan enkele uren blijven staan. Dan ging hij met een stok roeren (vraag me niet waarom die stok (…) Het hele nieuwsbericht
Mosselen met een Oosters tintje

Juwelen gestolen uit flat

Dinsdag 21 augustus 2018
Beringen - Juwelen gestolen uit flat
Onbekenden drongen binnen in een appartement op de Kolmen in Tessenderlo. De buit bestaat uit juwelen en kleding. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.

Jan Van Moer overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Beringen - Jan Van Moer overleden
Zondag is in Beringen Jan Van Moer overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Bastiaens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur).
1

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Beringen - Vandaag offerfeest bij de moslims
Vanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 
2

Nieuwe bvba: Gyprocwerken Snyers

Maandag 20 augustus 2018
Tim Snyers en Sara Pitrelli, beiden uit Beverlo, hebben de bvba Gyprocwerken Snyers opgericht met zetel aan de Kroonstraat in Beverlo. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Beringen - Recordaantal overgezette amfibieën
In het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Lukas in The Roxy Theatre

Maandag 20 augustus 2018
Showbizz
Beringen - Lukas in The Roxy Theatre
Na enkele screenings afgelopen weekend in Frankrijk brengt The Roxy Theatre in Koersel morgen één van de eerste voorstellingen in België van 'LUKAS', de nieuwe film van Jean-Claude Van Damme op de MEN's MOVIE NIGHT. Kevin Janssens en Sam Louwyck hebben eveneens een rol in deze actiefilm die vanaf woensdag in de zalen komt. "Lukas (Van Damme) werkt als uitbater in een nachtclub. Hij is al in de vijftig en deelt nog regelmatig klappen uit. Ondertussen heeft hij er moeite mee zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 16.733 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Beringen bedraagt 16.733 euro. Dat is minder dan in Tessenderlo, Ham, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Heusden-Zolder maar meer dan in Houthalen-Helchteren.
Beringen - Vijf drugsdealers betrapt op Pukkelpop
Op Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Beringen - Bouwsector vindt 'geen' personeel
De krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht
1

Bertrand Sikivie overleden

Maandag 20 augustus 2018
Beringen - Bertrand Sikivie overleden
In Paal is zaterdag Bertrand Sikivie overleden, de weduwnaar van Justine Houben. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Jeuk (Gingelom).

Bijna 24.000 personenwagens

Zondag 19 augustus 2018
In Beringen zijn 23.959 personenwagens ingeschreven. Het aantal dieselrijders is goed voor 63,8 procent

KVK Beringen verslaat Herkol

Zaterdag 18 augustus 2018
Beringen - KVK Beringen verslaat Herkol
KVK Beringen heeft vanavond in Neerpelt met 1-4 gewonnen van Herkol voor de Beker van Limburg. Mario Pruna scoorde drie keer voor de bezoekers.

Heerlijk zomerweer

Zaterdag 18 augustus 2018
Weerbericht
Beringen - Heerlijk zomerweer
Met het opbouwen van een wig van hogedruk vanuit het westen tot over onze streken, stabiliseert de atmosfeer en nemen de neerslagkansen sterk af. Bovendien is er de volgende dagen ook veel ruimte voor de zon. De zomer is terug in onze streken, al zijn de temperaturen eerder wat bescheiden. Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon kan bij momenten flink aanwezig zijn en duwt het kwik richting 24 graden. Er staat hierbij een zwak briesje uit het zuidwesten. Morgen krijgt de zon wat meer ruimte en dat (…) Het hele nieuwsbericht

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Vossenhoek Beverlo

Zaterdag 18 augustus 2018
Lens op Beringen
Beringen - Vossenhoek Beverlo
Beringen heeft nog veel plekjes met mooie natuur. Ook in de buurt van de Vossenhoek in Beverlo vinden we nog veel groen. En dat weet deze reiger ook. (Inge Jespers en Bart Liesenborgs)
1

Over een zeer gesloten kind

Zaterdag 18 augustus 2018
Gekleurde Woorden
Beringen - Over een zeer gesloten kind
Elke zaterdag presenteren we een gedicht van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.

Groote Markt Beeringen

Zaterdag 18 augustus 2018
Vroeger en Nu door Gust Ischen
Beringen - Groote Markt Beeringen
Gust maakt ook deze week weer een mooie duofoto. Vandaag een blik op de markt van Beringen.

Bezoek aan de mijn

Zaterdag 18 augustus 2018
Uit de oude doos
Beringen - Bezoek aan de mijn
Nu zondag is het weer mijnzondag, dan kan je het mijnmuseum en de oude mijngebouwen met een gids bezoeken. Een bezoek aan de mijn is altijd populair geweest. Op deze foto zijn we een groep uit Paal tijdens een bezoek aan de mijn. (foto Marcel Enkels)

Avondrood Beringen

Vrijdag 17 augustus 2018
Vandaag gezien
Beringen - Avondrood Beringen
Een mooie zonsondergang vastgelegd door Gust Ischen.

Julien Delarbre overleden

Vrijdag 17 augustus 2018
Beringen - Julien Delarbre overleden
Vandaag is Julien Delarbre overleden, de echtgenoot van Jeanne Ambroos. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.
Beringen - Brandstichting in oude rijkswachtkazerne
In de oude rijkswachtkazerne aan de Koerselsesteenweg is vanochtend brand gesticht. Op de eerste verdieping stond hout in brand. De brandweer, die gealarmeerd was door een buurtbewoner, kon de schade beperken. De kazerne staat al jaren leeg en is al regelmatig het doelwit geweest van vandalisme en brandstichting. Ook zoeken clochards er regelmatig onderdak. De kazerne zal op termijn afgebroken worden om plaats te maken voor woningen en appartementen. Een tijdje terug namen we nog onderstaande foto's.
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne
Brandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerneBrandstichting in oude rijkswachtkazerne