Het overige nieuws

Weg met elektriciteitskast

Maandag 19 februari 2018
Weg met elektriciteitskast
Dieven gingen in een huis in aanbouw aan het Buchtenpad aan de haal met een elektriciteitskast. In een woning aan het Gouden Jubileumplein zijn juwelen gestolen.

Denise Vanhooren overleden

Maandag 19 februari 2018
Denise Vanhooren overleden
Vandaag is Denise Vanhooren overleden, de weduwe van Eugeen Verachtert. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Fanny Claes overleden

Maandag 19 februari 2018
Fanny Claes overleden
Zaterdag is Fanny Claes overleden, de weduwe van Maurice Laeremans. Zij was 91 jaar. Het  afscheid vindt in intieme, kring plaats.  Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van  Stal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Els Risbourg overleden

Maandag 19 februari 2018
Els Risbourg overleden
Zaterdag is Els Risbourg overleden, de echtgenote van Harry Gebruers. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Carnaval in Ocura

Maandag 19 februari 2018
Carnaval in Ocura
In woonzorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn werd afgelopen week ook deftig carnaval gevierd. De cliënten van 'Zorg op Maat' waren allemaal mooi verkleed, zelfs het personeel, de mantelzorgers en de vrijwilligers. Ze hebben veel gedanst , gezongen en gelachen. En zo hoort dat bij carnaval! (Benny Vints)
Carnaval in OcuraCarnaval in OcuraCarnaval in Ocura

Opening Heliac Studio

Maandag 19 februari 2018
Opening Heliac Studio
DJ en producer Peter Luts stelt zijn muziekstudio voortaan ook open voor andere projecten zoals mixing of voice recording of producing. De Heliac studio werd al opgericht door Peter in 1997 maar was bedoeld voor zijn eigen projecten. Peter is gekend als producer van onder andere Lasgo, Ian Van Dahl en AnnaGrace. Hij scoorde zelf ook enkele hits en is nog altijd één van de top dj's in België. Meer info via deze link. 

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Maandag 19 februari 2018
Alaaf!  Alaaf!  Alaaf!
Als je in deze tijd van het jaar met een carnavalsbril naar het leven kijkt, dan zie je onze samenleving in al haar meest kleurrijke facetten. Dat kan boeiende beelden opleveren. Maar schijn bedriegt, zelfs in deze carnavalsperiode. Als je die bril af zet, dan blijft het hallucinant om vast te stellen hoe vreemd en soms carnavalesk onze wereld dagelijks in elkaar geknutseld wordt. Het is hier op mijn toegemeten ruimte van de Internetgazet niet de bedoeling dat ik het journaal ga presenteren om alle schokkende, (…) Het hele nieuwsbericht

Kleurrijke lapjesjas

Maandag 19 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Kleurrijke lapjesjas
Vandaag viert Dolly Parton haar 72ste verjaardag. Hier worden we meegenomen naar haar jaren lang voor 9 To 5 of I Will Always Love You. In het meest autobiografische van de drieduizend liedjes die ze heeft geschreven, vertelt ze over de armoede waarin ze opgroeide. Haar moeder naaide haar een jas van lapjes stof. Zij was er fier op, maar haar klasgenootjes lachten haar uit met haar Coat Of Many Colors.

Zonsondergang in Beringen

Zondag 18 februari 2018
Vandaag gezien
Zonsondergang in Beringen
Een mooie zonsondergang blijft een eeuwige inspiratie voor kunstenaars en fotografen. Gust Ischen maakt vandaag dit plaatje.

Kunstontbijt bij Marijke Henkens

Zondag 18 februari 2018
Kunstontbijt bij Marijke Henkens
Marijke Henkens organiseerde vandaag een kunstontbijt bij haar thuis. Met gedichten van Paul Frison en muziek van cellist Bert Maesen konden de bezoekers kennismaken met deze drie artistieke creatievelingen. Marijke heeft in het voorjaar nog wat kunst in petto. Zondag 25 februari kan je nog een werk van haar zien bij de expo 21 Paalse Kunstenaars in galerij Bel-Art. En van 24 februari t.e.m. 4 maart loopt in GC Den Breughel in Haacht de Internationale Papierbiënnale waarvoor werk van Marijke geselecteerd is. Marijke neemt ook nog deel aan 'Kies… keurig in Diest' en de Kunstroute Beringen.

Kunstontbijt bij Marijke HenkensKunstontbijt bij Marijke HenkensKunstontbijt bij Marijke HenkensKunstontbijt bij Marijke Henkens

Volle buit voor Stal Sport

Zondag 18 februari 2018
Met een fel vertimmerd elftal is Stal Sport er toch in geslaagd de volle buit mee te graaien bij Sporting Grote Heide. Hermans en Vanzeir geschorst, Nayaert en Trinidad gekwetst en Tips ziek ontbraken op het wedstrijdblad, maar hun vervangers lieten zien wat ze in hun mars hebben. Grote Heide nam de aanvangsminuten voor zijn rekening, maar veel gevaar leverde dat niet op. Wel kreeg Stal na 12 minuten een opdoffer toen Engin Ince geblesseerd het veld moest verlaten. In de heenwedstrijd was die nog (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: United wint in Genk

Zondag 18 februari 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft United Beverlo met 2-3 gewonnen bij ZVK A5 Genk. United Beverlo staat aan de leiding met acht punten voorsprong op Zutendaal. Koersel verloor met 6-3 in Leopoldsburg en staat na 18 wedstrijden negende in de stand met 21 punten.

Koersel verslaat Jeuk

Zondag 18 februari 2018
Koersel verslaat Jeuk
W. Koersel heeft met 1-0 gewonnen van Jeuk en staat elfde in de stand met 28 punten uit 22 wedstrijden. KVK Beringen speelde 2-2 gelijk tegen Hoepertingen. KVK Beringen staat tiende in de stand met 29 punten uit 21 matchen. Flandria Paal speelde thuis 0-0 gelijk tegen Achel VV en staat veertiende in de stand met 21 punten uit 22 matchen. Stal Sport won met 1-2 van Grote Heide.Stal staat zesde met 32 punten uit 21 wedstrijden.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Italiaanse zangavond

Zondag 18 februari 2018
Italiaanse zangavond
In ACLI Beverlo werd gisterenavond een geslaagde zangavond georganiseerd. Bekijk het fotoverslag van Patrick Knuyt op facebook.

Miners winnen topper tegen Hasselt

Zondag 18 februari 2018
Miners winnen topper tegen Hasselt
Voor een talrijk opgekomen publiek met de leidersplaats als inzet namen de Miners de beste start 15-9 na Q1 In Q2 werd Hasselt onder de borden gedomineerd, hielden de Miners defensief alles dicht en stond er bijna een 20 pt kloof op,het bord , rust 35-17 In de tweede helft werd de voorsprong mooi behouden, tot Hasselt met een zone verdediging even twijfel bracht, Q3 53-39 maar ook hier vonden de Miners een oplossing voor en eindigden verdiend met een mooie 76-63 score

AC Tervant verliest in Eksel

Zaterdag 17 februari 2018
AC Tervant verliest in Eksel
AC Tervant heeft vanavond met 1-0 verloren op het veld van Eksel A. In de stand staat Tervant twaalfde met 23 punten uit 22 wedstrijden.
Turkse FC verloor met 5-1 bij KSK Meeuwen en staat zesde in de stand met 32 punten uit 21 wedstrijden.
08/02
Gerda VanmolGELUKKIGE VERJAARDAG GERDA VANMOL VANWEGE DE DOCHTER(vriendin van Lucienne je nicht) VAN MARIA GOVAERTS EN ROSETTE BOSMANS DIKKE knuffel
Marie-France Gaillot
07/02
Voor Lyane Corthouts, een fijne leuke verjaardag gewenst. Ik vier vandaag samen met jou ook mijn verjaardag. Lieve groetjes, Gerda
Gerda Van Moll
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Bewoners willen Soldatenkapel weg uit tuin
  2. Het einde van The Shamrock
  3. Werken aan de Molendijk