Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Inovia

Dinsdag 23 mei 2017
Yusuf Gülen en Hatice Korucuoglu, beiden uit Koersel, hebben de bvba Inovia opgericht met zetel aan de Vrevijverstraat in Koersel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metalen constructiewerken, aanleggen van waterputten en isolatiewerkzaamheden.

De man die ze nodig hadden

Dinsdag 23 mei 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man die ze nodig hadden
Vandaag viert Narada Michael Walden zijn 65ste verjaardag. Drummer, zanger, songschrijver en producer, hij was het allemaal. Lees hier hoe zijn carrière verliep, dat hij zelf wat hitjes scoorde, zoals ‘Gimme Gimme Gimme’, maar dat hij vooral kleppers als Aretha Franklin, Mariah Carey en Whitney Houston aan een nummer 1 hielp. Van die laatste zangeres was daar onder meer ‘All The Man That I Need’ bij. Die titel kan dus letterlijk worden genomen.
Wie wint de dvd - of het boek?
We zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

War Kenens overleden

Maandag 22 mei 2017
War Kenens overleden
In Beringen is gisteren de uit Paal afkomstige War Kenens overleden, de weduwnaar van Margriet Timmermans en de levensgezel van Maria Swennen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Eversel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Uitslagen openbare verkoping

Maandag 22 mei 2017
De openbare verkoop van een woning en een tuin in de Geerdebemdestraat 15 in Beringen heeft resp. 204.000 en 3.500 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk. Dat kan nog wel voor een appartement aan de Sint-Barbarastraat 30/1 in Koersel: dat haalde in eerste roep een bod van 76.000 euro.

Nieuwe bvba: Broers

Maandag 22 mei 2017
Xiaodong Zhao uit Tienen,, Chun Hu uit Enschede en Yunguo Hu uit Hengelo hebben de bvba Broers opgericht met zetel aan de Korspelsesteenweg in Beringen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van drank- en eetgelegenheden en frituren.

Mooi zomerweer

Maandag 22 mei 2017
Vandaag gezien
Mooi zomerweer
Deze mooie zonsopgang deze ochtend is de voorbode geweest van een zonnige dag in Beringen. En ook de komende dagen blijft het nog zomers warm. (foto Gust Ischen)

Trui Maes overleden

Maandag 22 mei 2017
Trui Maes overleden
In Koersel is zaterdag Trui Maes overleden. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nelly Borgers overleden

Maandag 22 mei 2017
Nelly Borgers overleden
Zaterdag is Nelly Borgers overleden, de weduwe van Fernand Claes. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Opening Naaiatelier Nilleke

Maandag 22 mei 2017
Opening Naaiatelier Nilleke
Reinilda Engelen opende gisteren in de Kapelstraat 33 in Paal een nieuw naaiatelier. Met een geslaagde opendeurdag kon iedereen kennismaken met het naaiatelier. Je kunt bij Nilleke terecht voor herstellingen maar ze geeft ook regelmatig cursussen. Meer info op deze website.
2

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
En wie won de DVD?
Het is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!

Lentefeest BIF Beringen

Zondag 21 mei 2017
Lentefeest BIF Beringen
Bij BIF Beringen werd vandaag het jaarlijks lentefeest georganiseerd. De kinderen die daar Koranlessen volgen in het weekend hebben hun rapportuitreiking gehad. De kinderen gaven per klas een gesmaakt optreden. En een lentefeest kan niet zonder lekker eten en drinken. (foto's Hatice Baloglu) 
Lentefeest BIF BeringenLentefeest BIF Beringen

1ste communie Beringen-Mijn

Zondag 21 mei 2017
1ste communie Beringen-Mijn
In de kerk van Beringen-Mijn deden deze zes kinderen vandaag hun 1ste communie. Proficiat aan Wout, Alessio, Ariana, Milan, Amalia en Yoppe.
1ste communie Beringen-Mijn1ste communie Beringen-Mijn

Feest voor Esperanza Pelt

Zondag 21 mei 2017
Feest voor Esperanza Pelt
We geven ook nog graag enkele foto's mee van de dames van Esperanza Pelt die deze namiddag in Tervant de Beker van Limburg wonnen. Proficiat dames!
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Feest voor Esperanza PeltFeest voor Esperanza Pelt
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
23°
12°
22°
15/05
Els wij vinden het super leuk met u kunst werk doe zo verder Alfons & Lucienne
alfons lucienne kenens kimpen
04/05
Jean en Godelieve hartelijk gefeliciteerd voor 50 jaar gelukkig samen zijn! Willy Neys
Willy Neys
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Opening Zorghuis Limburg
  2. Dorpsplein Paal stemt tot tevredenheid
  3. Hevige brand in Bulgaarse winkel