Het overige nieuws

'Mondmuziekske'

Dinsdag 22 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
'Mondmuziekske'
Het is vandaag al een jaar geleden dat Toots Thielemans overleed. Hij heeft wat hij zijn ‘mondmuziekske’ noemde niet alleen laten klinken op jazzplaten. Ook popartiesten deden een beroep op zijn harmonicakunsten. Zo schittert hij hier in ‘Leave A Tender Moment Alone’ van Billy Joel. Maar wist je dat hij ook bij John Denver speelde? En dat het grootste popsucces waarop wij hem als gastmuzikant horen, een flauw reggaedeuntje van John Lennons oudste zoon is? Lees er hier alles over. 

Maurits Vanwezemael overleden

Maandag 21 augustus 2017
Maurits Vanwezemael overleden
Zondag is Maurits Vanwezemael overleden, de echtgenoot van Angela Moons. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Goduella Tielens overleden

Maandag 21 augustus 2017
Goduella Tielens overleden
Vrijdag is de uit Beringen afkomstige Goduella Tielens overleden, de weduwe van Gerard Teunkens. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Irène Kumpen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Irène Kumpen overleden
Gisteren is Irène Kumpen overleden, de weduwe van Hubert Lemmens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Stal-Koersel. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Koersel.

Nieuwe vzw: Het zorgbureau

Maandag 21 augustus 2017
Jo Mellemans, Elly Huysmans en de gewone commanditaire vennootschap Vigor, allen uit Beringen, hebben de vzw Het zorgbureau opgericht, gevestigd aan de Schoebroekstraat in Paal. Tot het doel van de vzw behoren diverse zorgactiviteiten in de maatschappelijke welzijnszorg en in het bijzonder in de  persoonsverzorging, huishoudelijke hulp en de bijhorende psychosociale en pedagogische ondersteuning.

Schilderbedrijf Nordin failliet

Maandag 21 augustus 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de faling uitgesproken van Algemene Schilderwerken Nordin uit Beringen. Dat gebeurde nadat de zaakvoerder de boeken had neergelegd.

Jeannine Van Gansen overleden

Maandag 21 augustus 2017
Jeannine Van Gansen overleden
Zaterdag is Jeannine Van Gansen overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.
MTB-tocht ten voordele van 't Klavertje
Gisteren werd in Beringen de jaarlijkse mountainbike tocht t.v.v. Dienstencentrum 't Klavertje georganiseerd. En die ging uiteraard over de terril van Beringen. De organisatie was in handen van de Ter Dolen Fietshappening i.s.m. MTB Bike Brothers uit Beringen. (Lambert Reynders)
Bekijk meer foto's op onze facebookpagina

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.

Tennisfilosofie

Maandag 21 augustus 2017
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Tennisfilosofie
Ik tennis. Althans, ik sta in korte broek met een tennisracket op het veld, ken de spelregels en weet hoe het telsysteem in mekaar steekt. Daarmee is al een flinke stap gezet maar toch blijft het niveau bescheiden. Humor en zelfrelativering zijn in die omstandigheden sterke wapens om dat bescheiden spelniveau te verdoezelen en het zoveelste verlies ogenschijnlijk moeiteloos te verbijten. Iedereen in mijn seniorengroep, binnen Tennisclub Paal, doet daar gretig aan mee. Dat resulteert vaak in te gekke (…) Het hele nieuwsbericht
1

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Warme woorden bij de warme bakker

Zaterdag 19 augustus 2017
Woorden van Jef
Warme woorden bij de warme bakker
In Bakkerij ComPani ontmoette ik een oude vriend. Hij trakteerde mij op een kop koffie. Terloops vertelde hij dat hij zich kandidaat had gesteld om een jongen die motorisch gehandicapt is te helpen met zijn notities. Er was onlangs in de krant een oproep verschenen om die jongen, die in het zesde middelbaar zit, daarmee te helpen. "Ik heb mij kandidaat gesteld om elke maandagvoormiddag naast hem op de schoolbank te gaan zitten en hem zo te helpen met het schrijfwerk. Ik ben gepensioneerd en heb tijd. Waarom (…) Het hele nieuwsbericht
21/08
Frans CuyversGelukkige verjaardag Superman! 80 pintjes heb je verdiend :-)
Hans Put
21/08
Een heel dikke proficiat aan het gouden paar , jozef en josephine Theunis Vandeweyer uit Paal .leef nog lang en gelukkig XXX Margriet Carmans
margriet carmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Beringen
  1. Ongeval met vluchtmisdrijf: getuigen gezocht
  2. Cannabisplantage ontdekt in Paal
  3. Zomerduo: Bahattin Koçak en Bert Schoofs