Het overige nieuws

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Julien Schillebeeks overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Julien Schillebeeks overleden
Woensdag is Julien Schillebeeks overleden, de echtgenoot van Jenny Jaenen. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

545 hectare landbouwgrond minder

Donderdag 16 augustus 2018
In tien jaar tijd is de oppervlakte landbouwgrond in Houthalen-Helchteren verminderd met 545 hectare. Het aantal landbouwbedrijven daalde in dezelfde periode van 29 naar 12.

Christine Vanhees overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Vandaag is Christine Vanhees overleden. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Ria Bosmans overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Ria Bosmans overleden
Gisteren is Ria Bosmans overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in Dagcentrum 'De Piste' aan de Oudstrijderslaan in Houthalen.

Bromfietsster (48) gewond

Donderdag 16 augustus 2018
In de Pastorijstraat raakten deze voormiddag rond 11.45 uur een tractor en bromfietsster Patricia S. (48) uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De bromfietsster is daarbij gewond geraakt.

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Drie tv's gestolen in school

Donderdag 16 augustus 2018
Inbrekers maakten drie tv's buit in een school aan de Grotestraat in Genk. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.
07/08
50 jaar geleden zijn Hugo en joséé voor het altaar getreden jullie werden man en vrouw en na die jaren nog geen berouw het ging niet altijd over rozen maar hebben elkaar toch kunnen lief kozen nog vele fijne jaren samen PROFICIAT Frans jacqueline
Franciscus Hermans Cupers
18/07
Theo JansDe Breese Okra-fietsers onder leiding van Theo Jans, Rik Verbakel, Jan Voortmans, Thieu Banken en Jean Swennen loodsen wekelijks een groepje actievelingen door de Noord-Limburgse contreien. Zoals; Achelse kluis, De Dool en Bokrijk.
Michel Bollen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren
  1. 30 jaar kebab bij Bahri
  2. Afval gestort bij de glasbollen
  3. Bestuurder laat drugs en geld achter