• Nog geen evenementen in Houthalen-Helchteren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Vandaag offerfeest bij de moslims
Vanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 
2

René Van Becelaere overleden

Maandag 20 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - René Van Becelaere overleden
Gisteren is René Van Becelaere overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Recordaantal overgezette amfibieën
In het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 16.661 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Houthalen-Helchteren bedraagt 16.161 euro. Dat is minder dan in Peer, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode, Heusden-Zolder en Beringen maar meer dan in Genk.

Man (30) overvallen

Maandag 20 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Man (30) overvallen
Gisterenavond rond 22.25 uur heeft een 30-jarige man onder bedreiging van een wapen zijn geld moeten afgeven in de Boxbergstraat in Genk. De man was geld gaan afhalen aan een bankautomaat toen hij benaderd werd door een onbekende persoon. Deze beweerde dat zijn bromfiets gestolen was en vroeg of hij een eindje mocht meerijden. Enige tijd nadat hij had plaatsgenomen in de auto, bedreigde hij de bestuurder met een wapen en dwong hij hem zijn geld af te geven. Aan de Noordlaan stapte de verdachte uit en liep weg. Daarop verwittigde de Genkenaar de politie. De overvaller kon niet aangetroffen worden.
Houthalen-Helchteren - Vijf drugsdealers betrapt op Pukkelpop
Op Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Bouwsector vindt 'geen' personeel
De krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht
1
Houthalen-Helchteren - 40 maanden gevorderd voor verkrachting
Het Openbaar Ministerie heeft 40 maanden celstraf gevorderd tegen een 55-jarige Genkenaar die zijn meerderjarige dochter verkrachtte. Volgens de Openbare aanklager duurde de verkrachting een uur. Op 5 september valt het verdict in deze zaak. (PG)

Park Houthalen - Sp.Hasselt 2-6

Zondag 19 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen -  Sp.Hasselt 2-6
Park Houthalen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Sp. Hasselt verloren. Uitslag: 2-6. Aan de rust was de stand 2-1.

Drie grasmaaiers gestolen

Zondag 19 augustus 2018
Houthalen-Helchteren - Drie grasmaaiers gestolen
Uit het tuinhuis van een woning aan de Steenhovenstraat zijn drie grasmaaiers gestolen.
07/08
50 jaar geleden zijn Hugo en joséé voor het altaar getreden jullie werden man en vrouw en na die jaren nog geen berouw het ging niet altijd over rozen maar hebben elkaar toch kunnen lief kozen nog vele fijne jaren samen PROFICIAT Frans jacqueline
Franciscus Hermans Cupers
18/07
Theo JansDe Breese Okra-fietsers onder leiding van Theo Jans, Rik Verbakel, Jan Voortmans, Thieu Banken en Jean Swennen loodsen wekelijks een groepje actievelingen door de Noord-Limburgse contreien. Zoals; Achelse kluis, De Dool en Bokrijk.
Michel Bollen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren
  1. La bella Donatella
  2. Nu is de afbraak echt begonnen
  3. Julien Schillebeeks overleden