Het overige nieuws

Gustaaf Bens overleden

Maandag 19 februari 2018
Gustaaf Bens overleden
Op 15 februari overleed Gustaaf Bens, de weduwnaar van Jeanne Reynders. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Kleurrijke lapjesjas

Maandag 19 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Kleurrijke lapjesjas
Vandaag viert Dolly Parton haar 72ste verjaardag. Hier worden we meegenomen naar haar jaren lang voor 9 To 5 of I Will Always Love You. In het meest autobiografische van de drieduizend liedjes die ze heeft geschreven, vertelt ze over de armoede waarin ze opgroeide. Haar moeder naaide haar een jas van lapjes stof. Zij was er fier op, maar haar klasgenootjes lachten haar uit met haar Coat Of Many Colors.

Inbraak in Vijfeindestraat

Zondag 18 februari 2018
In de Vijfeindestraat in Houthalen-Helchteren is ingebroken in een stal. Er werden hamers en tangen en ander gereedschap gestolen.
In de eerste nationale van het handbal heeft Houthalen thuis van leider Doornik verloren met 20-25. Houthalen staat vierde in de stand.
Basketbal: Houthalen-Helchteren B wint
In eerste landelijke van het basketbal heeft Houthalen-Helchteren met 51-85 gewonnen bij Aalstar B. Houthalen-Helchteren B staat vierde in de stand met 42 punten uit 20 wedstrijden.
Zaalvoetbal: C. Houthalen klopt Jette
In eerste nationale van het zaalvoetbal heeft C. Houthalen Jette verslagen met 2-1. C. Houthalen staat negende in de stand met 21 punten uit 16 wedstrijden.

Helson verslaat RC Peer met 4-0

Zondag 18 februari 2018
Helson verslaat RC Peer met 4-0
Helson Helchteren heeft RC Peer geklopt met 4-0. Na 21 wedstrijden blijft Helson aan de leiding met zes punten voorsprong op Bree-Beek dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Houthalen VV, leider in Vierde Provinciale A, verloor met 3-1 van SK Heusden 06. Houthalen VV behoudt één punt voorsprong op Thes Sp. B. Eendracht Houthalen verloor met 12-0 bij Verbroedering Lommel en staat na 22 wedstrijden zestiende met 11 punten.

Controle in vier cafés

Zondag 18 februari 2018
Controle in vier cafés
De politie controleerde vrijdagavond vier cafés en een wijk in Houthalen-Helchteren en Opglabbeek in het kader van overlast. Na het aantreffen van een hoeveelheid cocaïne in een café in Opglabbeek werd een onderzoek opgestart naar een mogelijke cocaïnedealer. Daarnaast werden nog drie personen bestuurlijk aangehouden. Bij de controle in een café in Opglabbeek werd een 46-jarige Genkenaar betrapt met cocaïne en cash geld op zak. De politie voerde een huiszoeking uit in de woning van de verdachte. Daar trof men geen drugs aan, maar wel een verboden wapen en een geseinde nummerplaat. In hetzelfde café werden nog enkele klanten betrapt met kleine hoeveelheden cannabis of cocaïne. De uitbater van het café kreeg een PV wegens het ter beschikking stellen voor druggebruik. In een café in Houthalen-Helchteren werd een PV opgesteld voor openbare dronkenschap en weerspannigheid. De man werd bestuurlijk aangehouden en ter ontnuchtering in de cel opgesloten. Een andere klant werd betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis op zak er werd ook een PV opgemaakt voor een overtreding van het rookverbod. In een ander café in Houthalen-Helchteren trof men een illegaal persoon aan die bestuurlijk aangehouden werd. Er gebeurde nog een tweede bestuurlijke aanhouding van een klant die de openbare orde verstoorde. De politie controleerde ook op enkele overlastplaatsen in Houthalen-Helchteren. Een persoon betaalde een onmiddellijke minnelijke schikking omdat hij cannabis op zak had.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Park Houthalen - Zepperen-Brustem 0-0

Zaterdag 17 februari 2018
Park Houthalen - Zepperen-Brustem 0-0
Park Houthalen heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Zepperen-Brustem. In de stand staat Park Houthalen dertiende met 22 punten uit 21 wedstrijden.