Het overige nieuws

Nieuwe bvba: GP & ST

Dinsdag 19 juni 2018
Selcuk Tekin uit Beverlo en Giovanni Pignanelli uit Genk hebben de bvba GP & ST opgericht met zetel aan de Kelchterhoefstraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer catering en traiteurservice, advies op het vlak van public relations en communicatie, de uitbating van een pakjesdienst en vloer- en tegelwerken.

Zware brand in schroothandel

Dinsdag 19 juni 2018
Zware brand in schroothandel
Vanmiddag is een zware brand uitgebroken in schroothandel Stelimet op het industrieterrein aan het Albertkanaal in Genk. Dat zorgt  voor grote rookontwikkeling. Alle Limburgse brandweerkorpsen zijn opgeroepen om bluswater aan te voeren. Het is niet de eerste keer dat het bij Stelimet brandt.
WK voetbal: België wint met 3-0
België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Jeannine Motowidlo overleden

Maandag 18 juni 2018
Jeannine Motowidlo overleden
Vrijdag is Jeannine Motowidlo overleden, de echtgenote van Tony Baerts. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).
Morgennamiddag wordt in café Centrum in de Tulpenstraat de woning Mahoniestraat 6 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 05a76ca.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Vluchtelingen in Valencia
Je zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.

Café kort en klein geslagen

Zondag 17 juni 2018
Café kort en klein geslagen
Een groep gemaskerde mannen heeft gisteravond zware schade toegebracht aan een café in de Keinkesstraat in Kolderbos (Genk). Ze kwamen er te voet aan en sloegen met baseballknuppels en andere voorwerpen ramen en inboedel stuk. Eén van de aanwezige klanten raakte gewond. De politie pakte twee verdachten op, maar die werden later weer vrijgelaten. In het café bleven meerdere voorwerpen achter waarmee de vernielingen aangebracht werden: onder meer een uitschuifbare wapenstok, een gebroken (…) Het hele nieuwsbericht
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Zo klein, zo hulpeloos
Een vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht