Het overige nieuws

Georges Kuppens overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Georges Kuppens overleden
Op 12 oktober overleed Georges Kuppens, de echtgenoot van Francine Verhoeven. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost.
Aan een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Martha Wouters overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Martha Wouters overleden
In Meeuwen is de uit Houthalen afkomstige Martha Wouters overleden, de weduwe van Jef Heylen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.
In mannen (top divisie 1) heeft Cuva Houthalen Neufchateau geklopt met 90-93. Quarters: 17-21; 26-21; 22-20; 25-31.
In eerste landelijke van het basketbal (vrouwen) heeft Houthalen thuis met 52-57 van Antwerp verloren. Quarters: 11-11; 15-7; 8-21; 18-18.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht