Het overige nieuws

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Schandaalsfeer

Donderdag 29 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Schandaalsfeer
Vandaag viert Jerry Lee Lewis zijn 81ste verjaardag. Hoewel hij de geschiedenis ingaat als een pionier van de rock-‘n-roll heeft zijn succesperiode in dat genre maar enkele jaren geduurd. Lees hier  hoe zijn carrière verzandde in een schandaalsfeer.

Marijke Jonkers overleden

Woensdag 28 september 2016
Marijke Jonkers overleden
Gisteren is Marijke Jonkers overleden, de echtgenote van Armand Henckens. Zijn was 69 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.
 

Vanuit Eindhoven naar Stockholm

Dinsdag 27 september 2016
Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf maandag 3 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Scandinavië.
De route van Eindhoven naar Stockholm zal initieel 4x per week worden gevlogen (iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag). Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).

Vader die zoon neerstak aangehouden

Dinsdag 27 september 2016
De 61-jarige man die gisteren zijn 32-jarige zoon neerstak in de Wolstraat in Beek (Bree) is vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dat meldt het parket Limburg. Het slachtoffer verblijft nog steeds in het ziekenhuis en kan nog niet worden verhoord over de feiten.
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

Uitslagen openbare verkoping

Maandag 26 september 2016
- Tijdens de openbare verkoping van de hoeve met omliggend weiland en twee weilanden aan Overes, op 15 september, is tot dusver 400.000 euro geboden voor de massa. Er is recht van hoger bod;
- voor de vier percelen weiland en het bouwland aan de Maarlosedijk, ook op 15 september, werd resp. 110.000 en 60.000 euro geboden. Ook hier kan nog hoger worden geboden.

Vader steekt zoon neer

Maandag 26 september 2016
In de Wolstraat in Beek (Bree) heeft een vader tijdens een ruzie zijn  32-jarige zoon neergestoken. De zoon is ernstig gewond en opgenomen in het ziekenhuis. De vader (61) werd gearresteerd en zal morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen. Dat meldt het parket Limburg.

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Corrie De Brouwer overleden

Zaterdag 24 september 2016
Corrie De Brouwer overleden
Gisteren is Corrie De Brouwer overleden, de weduwe van Gerard Meurkens. Zij was 89 jaar. De afscheidsviering in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten familiekring plaats.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat u 't weet
Dag van de Klant
Morgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Carmine Amorosi overleden

Dinsdag 20 september 2016
Carmine Amorosi overleden
Gisteren is in Wijchmaal Carmine Amorosi overleden, de echtgenoot van Maria Ketelbuters. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: donderdag na de avondwake in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
17°
1.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
19°
20°
23/09
Hallo Tim een heel gelukkige verjaardag, maak er een fijne dag van van de collega's van de benedenverdieping.
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Maandag start 2de fase werken fietsstraat
  2. Peer SV wint van Gestel
  3. Marijke Jonkers overleden