Het overige nieuws

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015


Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...
Reageer
Met ingang van de zomerdienstregeling 2015 telt Eindhoven Airport drie nieuwe lijndienstbestemmingen, één nieuwe charterbestemming en een groot aantal frequentieverhogingen op bestaande routes. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Passagiers kunnen deze zomer vanaf Eindhoven Airport naar 70 bestemmingen over heel Europa en Noord-Afrika. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 29 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer de Italiaanse (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

De hond uitlaten

Donderdag 26 maart 2015


Als hij niet was overleden in 2001, zou Rufus Thomas vandaag 98 zijn geworden. De smaakmaker van het legendarische platenlabel Stax en de vader van de soulzangeres Carla Thomas probeerde elk singlesucces te verlengen met vergelijkbare songs. Na ‘Do The Funky Chicken’ voerde hij ander gevogelte op in dansjes, tot pinguïns toe. En zijn grootste hit, ‘Walking The Dog’, komt uit een lange reeks hondennummers. Volg het baasje naar hier
Reageer

Smiley (29)

Woensdag 25 maart 2015
Smiley (29)
"Dit blaadje lachte me vrolijk toe", mailt Mia Sijbers.
Reageer

VitaS opent nieuwe keuken

Woensdag 25 maart 2015
Komend weekend wordt de nieuwe keuken van VitaS in Peer officieel ingehuldigd. Dat is voor velen niet alleen het lang verhoopte resultaat van jaren werk, maar ook de voorbode van veel meer. Als samenwerkende vereniging die belast is met de zorg voor de senioren van Peer, Meeuwen-Gruitrode, Hechtel-Eksel en Bocholt is dit een belangrijke stap voor VitaS en duizenden senioren. De nieuwe keuken aan de Industrieweg 14 zal instaan voor de maaltijden van bewoners in de woonzorgcentra, centra (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Tussen de lakens

Woensdag 25 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1969, vijf dagen nadat ze in Gibraltar waren getrouwd, stapten John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hilton in Amsterdam. Ze bleven een week tussen de lakens liggen. De ‘Bed-In’ was een protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder. Deze wittebroodsweek staat beschreven in ‘The Ballad Of John And Yoko’, wat trouwens helemaal geen ballade is. De single werd de laatste grote hit van de Fab Four, die op het punt stonden te splitten. Op de opname zijn trouwens maar twee Beatles te horen, zoals hier uit de doeken wordt gedaan.
Reageer

Controleer je rijbewijs

Dinsdag 24 maart 2015
Met de vakantie in zicht en allerlei plannen die gemaakt worden om met de auto naar het buitenland te reizen, is het raadzaam om even na te kijken of je rijbewijs nog voldoet aan de vormvereisten gesteld door de Europese Gemeenschap. De oudste rijbewijzen, uitgereikt van 1967 tot 31 december 1988, de modellen waar op de voorzijde geen vermelding staat 'Model van de Europese gemeenschappen' kan je best laten vernieuwen. Deze rijbewijzen voldoen namelijk niet meer aan de geldende Europese normen. Als je met dit rijbewijs rijdt in een ander Europees land, kan je bij een controle door de politie een waarschuwing of een boete krijgen.
Reageer

Bijna 400 hardrijders betrapt

Dinsdag 24 maart 2015
Bij snelheidscontroles op de Limburgse wegen zijn afgelopen weekend 393 hardrijders betrapt. De controles vonden zowel plaats op de autowegen als op lokale wegen. Aan de controleposten passeerden 4.992 voertuigen. 
Reageer

Smiley (28)

Dinsdag 24 maart 2015
Smiley (28)
Ingezonden door Marie-Josée van Hertum, die deze smiley tegenkwam tijdens een fietstochtje.
Reageer

Verlaat me nooit

Dinsdag 24 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Het is al achttien jaar geleden dat hij ons verlaten heeft. Op deze dag in 1997 overleed Harold Melvin, naar wie de soulformatie Harold Melvin & The Blue Notes werd genoemd. Niet hij, maar Teddy Pendergrass was de zanger van hun hits, zoals "If You Don’t Know Me By Now". Minder bekend is dat ze ook de originele uitvoerders zijn van "Don’t Leave Me This Way", een nummer waarvan Thelma Houston een wereldhit maakte. Heel het verhaal kunt u hier lezen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
1.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
12°
23/03
Schat proficiat met je verjaardag!!!!Maak er een mooie dag van en nog vele jaren met mij samen.Rosa Schildermans
Rosa Schildermans
19/01
Sabine, proficiat met je verjaardag ! Groetjes van de Hermanskes oet hamet.
Brigitta Vaesen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer