Het overige nieuws

Jaak Moris overleden

Maandag 19 februari 2018
Jaak Moris overleden
Op 15 februari overleed Jaak Moris, de echtgenoot van Truda Smeets. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Dinsdag (20 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de parochiezaal.

John Domen overleden

Maandag 19 februari 2018
John Domen overleden
Op 15 februari overleed John Domen, de weduwnaar van Nadine Boddou en de levenspartner van Trinette Peumans. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Kleurrijke lapjesjas

Maandag 19 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Kleurrijke lapjesjas
Vandaag viert Dolly Parton haar 72ste verjaardag. Hier worden we meegenomen naar haar jaren lang voor 9 To 5 of I Will Always Love You. In het meest autobiografische van de drieduizend liedjes die ze heeft geschreven, vertelt ze over de armoede waarin ze opgroeide. Haar moeder naaide haar een jas van lapjes stof. Zij was er fier op, maar haar klasgenootjes lachten haar uit met haar Coat Of Many Colors.

Racing Peer verliest van Helson

Zondag 18 februari 2018
Racing Peer verliest van Helson
Racing Peer heeft deze namiddag verloren van Helson. Uitslag: 4-0. Racing Peer staat laatste in de stand met 16 punten uit 21 wedstrijden. SV Breugel speelde thuis 2-2 gelijk tegen VK Gestel.In de stand staat SV Breugel veertiende met 12 punten uit 21 wedstrijden.Sp. Grote Brogel verloor met 0-1 van Kaulillle en staat laatste in de stand met 11 punten uit 21 wedstrijden. Peer SV ten slotte verloor met 4-2 van Heusden-Zolder. Na 21 wedstrijden staat Peer SV dertiende met 19 punten.

Cannabisplantage in appartement

Zondag 18 februari 2018
Cannabisplantage in appartement
Vrijdag rond 17u vielen speurders binnen in een appartement op de Poststraat in Bree. In een slaapkamer trof men een professioneel ingerichte kweekruimte aan met zo'n 100 oogstrijpe cannabisplanten. De lokale recherche voerde een sporenonderzoek uit en ontmantelde de installatie. De 39-jarige huurder was op het moment van de huiszoeking niet thuis. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Wijchmaal verliest van Hechtel

Zaterdag 17 februari 2018
Wijchmaal verliest van Hechtel
Sp. Wijchmaal heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van Hechtel. In de stand staat Wijchmaal negende met 29 punten uit 21 wedstrijden.

Jos Demey overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Jos Demey overleden
Op 6 februari overleed in Hasselt de uit Peer afkomstige Jos Demey, de echtgenoot van Raymonde Salens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.
Staking bij De Lijn: niet in Noord-Limburg
Behalve in Noord-Limburg is het busverkeer van De Lijn in de provincie verstoord door de staking van de drie vakbonden. Op de streeklijnen is bijna de helft van de vroege ritten uitgereden, maar op de stadsnetten van Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren rijdt vrijwel geen enkele bus. Ook voor de belbussen wordt grote hinder verwacht. De belbuscentrale is bovendien niet bereikbaar voor nieuwe reservaties. De Lijnwinkels in Limburg blijven vandaag dicht.
In Noord-Limburg zijn er alleen problemen op de lijn Neerpelt-Genk. Meer info vindt u hier.

Infosessie inbraakbeveiliging

Donderdag 15 februari 2018
Politie Kempenland organiseert een infosessie over inbraakbeveiliging.Tijdens deze sessie word je wegwijs gemaakt in diefstalpreventie via organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Tevens wordt uitgelegd wat de WhatsApp buurtpreventienetwerken zijn en hoe je je kan aansluiten. De infosessie vindt op maandag 26 februari om 18:30 uur plaats en dit in de politiepost in Leopoldsburg, Hechtelsesteenweg 1. Interesse? Schrijf je snel in via diefstalpreventie[!]politiekempenland.be.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Voetbalkamp bij Racing Peer
  2. Vier lichtgewonden bij frontale klap
  3. Zuster Martha Vrolijkx overleden