Het overige nieuws

Maria Vaes overleden

Maandag 22 september 2014
Maria Vaes overleden
Vrijdag is Maria Vaes overleden, de weduwe van Leo Creemers. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Reageer

Een beschermingsparaplu als een zeef

Zondag 21 september 2014
België is een rijk land en toch leeft één op de zeven Belgen in armoede. Als je geen werk hebt, ziek of oud bent, of uit een ander land komt, is het moeilijk om erbij te horen. Niet weten waar je terecht kunt, weinig hulp of geen duidelijke informatie krijgen, leidt tot uitsluiting. Met de campagne Iedereen beschermd tegen armoede vraagt Welzijnszorg dit jaar aandacht voor de problematiek van sociale onderbescherming. De organisatie gaat op zoek naar de gaten in de paraplu die (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De onafhankelijke internationale niet-gouvernementele organisatie Handicap International wil op termijn vrijwilligersgroepen uitbouwen in heel Limburg. Die zullen lokaal een aanspreekpunt zijn en activiteiten organiseren om de projecten van Handicap International te ondersteunen. Bedoeling is dat ze het grote publiek sensibiliseren over de situatie van mensen met een handicap in het Zuiden. In Hasselt is zopas de eerste vrijwilligersgroep van start gegaan.
Handicap International is vooral bekend (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Nieuw alg. directeur Mariaziekenhuis

Vrijdag 19 september 2014
Nieuw alg. directeur Mariaziekenhuis
Prof. dr. Bernard Himpens (56 - foto) wordt de nieuwe algemeen directeur van het Mariaziekenhuis. Hij volgt daar begin volgend jaar Roger Luyten op, die met pensioen gaat. Himpens is sinds november 2011 hoofdgeneesheer in het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. Hij is ook voorzitter van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België en is als buitengewoon hoogleraar nauw verbonden met de KU.Leuven, waar hij tussen 2005 en 2011 decaan was van de faculteit geneeskunde.
Reageer

Schotland vandaag...

Vrijdag 19 september 2014
Schotland vandaag...
En zo ziet de uitslag van het referendum in Schotland vandaag er uit, volgens Fobie...
Reageer

Minder industrie in Top-500

Vrijdag 19 september 2014
VKW Limburg heeft vandaag in Hasselt de jongste editie van de Limburgse Top 500 voorgesteld. In het lijvige naslagwerk – dat 50 nieuwkomers telt – worden de bedrijfsresultaten opgenomen van de 500 Limburgse ondernemingen met de grootste omzet in het jaar 2013. Samen staan deze ondernemingen in voor 28,18% van de totale RSZ-tewerkstelling in onze provincie. De minimumomzet om in de editie 2014 opgenomen te worden, bedraagt maar liefst 11,09 mio euro. Dat is de omzet van het 500ste (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Schotland gisteren...

Vrijdag 19 september 2014
Schotland gisteren...
Zo zag Fobie gisteren het verloop van het referendum in Schotland...
Reageer

Nieuwe NMBS-dienstregeling

Vrijdag 19 september 2014
Vanaf maandag staat de nieuwe dienstregeling van de NMBS online. Ze gaat op 14 december in.
Reageer
Het Mariaziekenhuis Overpelt en de Christelijke Mutualiteit organiseren samen een inforeeks en een cursus voor mantelzorgers over omgaan met dementie.
De informatiereeks bestaat uit drie sessies, die worden begeleid door een psychologe, een ergotherapeute en een medewerker van de sociale dienst van het Mariaziekenhuis. De reeks behandelt volgende thema's:
- dementie en omgangsadviezen (30/9)
- concrete tips rond aanpassingen in de thuissituatie (7/10)
- het zorgaanbod en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Gratis naar... 'The Dogs Days are over'?
Morgenavond om 20.15u is in Dommelhof in Neerpelt de dansvoorstelling "The Dogs Days are over" van Jan Martens te zien, een voorstelling die door Het Theaterfestival geselecteerd werd als één van de meest spraakmakende van het jaar. Ze is opgebouwd uit één fysieke handeling: de sprong. Focus Knack noemde het "een letterlijk en figuurlijk adembenemende dans die je tot een gegeneerde voyeur van zoveel bereidwillig lijden maakt. En tegelijkertijd is al dat gespring een helder (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
18°
11°
19°
21/09
Hoi Silke, van harte gefeliciteerd met je 11de verjaardag!
Mama en Papa
16/07
David, van harte gefeliciteerd met je 33 ste verjaardag! Maak er een gezellige dag van!
chris en fer bergerhof-cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer