Het overige nieuws

Jonger dan toen

Dinsdag 24 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


‘I was so much older then, I’m younger than that now.’ Het is maar de vraag of Bob Dylan die woorden uit ‘My Back Pages’ nog wil herhalen, nu hij vandaag 75 wordt. Om deze verjaardag te vieren, hebben we een opmerkelijke gelegenheidsgroep samengesteld. In de clip hoor en zie je hem met onder meer Eric Clapton, Roger McGuinn van The Byrds, Tom Petty, George Harrison en Neil Young. Weet je trouwens dat er veel songs bestaan waarin de jarige bard wordt opgevoerd? Ontdek ze op de Jukeboxkalender.
Reageer
Weekend in Limburg: 79 ongevallen
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Morgen mogelijk hinder bij De Lijn
Door een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.
Reageer

36 OKRA-trefpunten bijeen

Zondag 22 mei 2016
36 OKRA-trefpunten bijeen
Bij de cafetaria van Racing Peer in Linde kwamen 36 Noord-Limburgse OKRA-trefpunten samen op  een ontmoetingsdag waarin het gezellige, het sportieve en het mekaar om-armen het belangrijkste thema van de dag waren. En dat lukte! Met liefst 570 OKRA leden van gewest Bree, gewest Overpelt, gewest Neerpelt en gewest Peer werd het een waardevolle dag. Vanaf 10uur de fiets op en vertrekken naar Linde-Peer, waar de organisatie al op punt stond bij aankomst, met eerst een lekkere barbecue en nadien liefst 24 volksspelen. (Kai Deelkens)
Reageer

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Reageer
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Nieuwe nv: Lex Travel

Vrijdag 20 mei 2016
De nv Staf Beheer (Staf Cars) uit Lommel en de nv Hoca Capital uit Peer hebben de nv Lex Travel opgericht. Het maatschappelijk kapitaal van deze nieuwe nv bedraagt 62.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de organisatie als aannemer of onderaannemer en de verkoop van individuele of groepsreizen en verblijven.


Reageer

Burocad neemt drukkerij over

Donderdag 19 mei 2016
De Peerse drukkerij Burocad neemt Pelegrie Printing uit Hoboken over. Het personeel van deze Antwerpse drukkerij wordt mee overgenomen.


Reageer
Vanavond brak brand uit in een stal aan de Voortweg in Bocholt. Zo'n 15.000 kippen bleven in de brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Reageer
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)
Reageer
Verkeersongevallen in (verlengd) weekend
In het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Helena Kerkhofs overleden

Dinsdag 17 mei 2016
Helena Kerkhofs overleden
Vandaag is de uit Hechtel afkomstige Helena Kerkhofs overleden, de weduwe van André Vermijl. Zij was 85 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer en de bijzetting in het familiegraf vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment:  vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
0.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
20°
13°
24°
14/05
Voor Fonske Een heel gelukkige verjaardag pa,opa,grootvake. Vandaag 93 jaar en hup op naar de 94. Dikke zoen.
van je kinderen groot en klein
27/04
Proficiat Theo Gijbels met jou 35 jaar in dienst bij Spindor - Triple S Peer!
Kim Kolen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer