Het overige nieuws

Gerardina Plas overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Peer - Gerardina Plas overleden
Zaterdag is Gerardina Plas overleden, de echtgenote van Henri Gielen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Peer - Vandaag offerfeest bij de moslims
Vanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 
2

Louis Vandael overleden

Maandag 20 augustus 2018
Peer - Louis Vandael overleden
Gisteren is in Peer Louis Vandael overleden, de echtgenoot van Jeanne Dejong. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Kaulille zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting; woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.
1

'Guitarillon on tour'

Maandag 20 augustus 2018
Peer - 'Guitarillon on tour'
Gitarist Cedric Honings uit Peer (links op de foto) en beiaardier Jan Verheyen uit Neerpelt zijn bezig aan een tournee door Duitsland en Polen. Onder de naam ‘Guitarillon’ spelen ze concerten in de bijzondere combinatie van beiaard met gitaar, waarbij de gitaar vanuit de galmgaten versterkt wordt. Beide muzikanten zitten dus boven in de toren en strooien van daaruit hun klanken uit… Ze brengen een divers programma: het concert begint met een concerto van Bach, (…) Het hele nieuwsbericht

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Peer - Recordaantal overgezette amfibieën
In het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld inkomen: 17.462 euro

Maandag 20 augustus 2018
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Peer bedraagt 17.462 euro. Dat is minder dan in Hechtel-Eksel, Neerpelt en Meeuwen-Gruitrode maar meer dan in Overpelt, Bocholt en Houthalen-Helchteren.
Peer - Vijf drugsdealers betrapt op Pukkelpop
Op Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Peer - Bouwsector vindt 'geen' personeel
De krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht
1

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Maria Beckers overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Peer - Maria Beckers overleden
Donderdag is in WZC BoCasa in Bolderberg de uit Grote Brogel afkomstige Maria Beckers overleden, de echtgenote van Henri Drijkoningen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
30/07
Felicitaties aan de buren van de grot na de geslaagde herdenkingsavond met Last Post ter nagedachtenis aan Leo Vangansewinkel. Wie er niet was had ongelijk.!!
de familie van Leo
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. De pukkelpoppers van de fanfare
  2. Afbraak Agnetendal komt er aan
  3. Maria Beckers overleden