Het overige nieuws

Elza Partoens overleden

Woensdag 1 oktober 2014
Elza Partoens overleden
Zondag is Elza Partoens overleden, de weduwe van Jan Verschueren. Ze was 77 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Peer-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

102 weekendongevallen in Limburg

Maandag 29 september 2014
102 weekendongevallen in Limburg
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 34 met lichamelijk letsel en 68 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaargewonden en 34 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 74 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 positief bleken (of 2,7 %). Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf. 
Reageer
Vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren de jeugdbewegingen het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
In Limburg worden er in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging onder meer activiteiten opgezet in Lommel, Peer, Houthalen-Helchteren, Hasselt, Bilzen, Sint-Truiden en Tessenderlo.

Reageer

Een huis met een kruis

Vrijdag 26 september 2014
Tribunaliteiten
Een dame uit Limburg verkocht een woonhuis voor 348.000 euro. In de voorlopige koopovereenkomst stond dat het onroerend goed vrij was van bouwovertredingen. Vier dagen voor de datum waarop het huis moest worden “beschreven” bij de notaris, liet haar advocaat plots aan de notaris weten dat de verkoop niet kon doorgaan omdat een aantal constructies en verbouwingen op het verkochte perceel niet vergund waren. “Aan het perceel kleefde een misdrijf en het mocht dus niet worden verkocht, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

We worden steeds ouder

Donderdag 25 september 2014
De nieuwe sterftecijfers van 2013, die vandaag gepubliceerd werden, wijzen op een nieuwe toename van de levensverwachting na de lichte terugval in 2012. Voor de hele bevolking in België (beide geslachten) bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 80,47 jaar, een aanzienlijke vooruitgang van bijna 80 dagen vergeleken met het jaar voordien.
Die nieuwe stijging is aanzienlijk hoger voor mannen, bij wie de levensverwachting bij de geboorte 77,94 jaar
bedraagt (+119 dagen), dan voor (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Lène Schoofs overleden

Woensdag 24 september 2014
Lène Schoofs overleden
Donderdag is Lène Schoofs overleden, de weduwe van Gustaaf Coninx. Ze was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale kerk van Peer Centrum.
Reageer

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 23 september 2014
Het afgelopen weekend gebeurden er in Limburg 84 verkeersongevallen, waarvan 18 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 positief bleken. Van vier bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het parket. Er waren in totaal 25 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Op zondag 9 november (om 14.30 uur) zal mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, Etienne Sourbron, echtgenoot van Relinde Vandewinkel, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.
Op zondag 30 november 2014 (om 14.30 uur) zal de bisschop Jef Verhaegen, echtgenoot van Carina Bienstman, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Hulst (Tessenderlo).
Op (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gerard Cuypers overleden

Dinsdag 23 september 2014
Gerard Cuypers overleden
Vrijdag is Gerard Cuypers overleden, de echtgenoot van Julia Cardinaels. Hij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Wijchmaal.
Reageer

Frie Vanhees overleden

Dinsdag 23 september 2014
Frie Vanhees overleden
Zaterdag is Frie Vanhees overleden, de echtgenoot van Rina Vandersanden. Hij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de dekenale kerk van Peer.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
0.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
24°
13°
23°
26/09
van harte proficiat met je verjaardag van rita & valere
valere &rita goossens
21/09
Hoi Silke, van harte gefeliciteerd met je 11de verjaardag!
Mama en Papa
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer