Het overige nieuws

Nieuwe bvba: JF Projects

Zondag 24 juli 2016
Joery Foerier uit Peer heeft de bvba JF Projects opgericht. De bvba, met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro, is gevestigd aan de Maastrichterdijk in Peer. Tot het doel van vennootschap behoren onder meer plafonneer-, cementeer- en alle andere pleisterwerken én groot- en kleinhandel in bouwproducten en -materialen.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Lène Daens overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Lène Daens overleden
In WZC De Vierde Wand in Genk is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Lène Daens overleden, de weduwe van Eduard Boonen. Ze was 78 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hechtel. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 20u in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.
Het is maar dat u 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Jansen overleden

Woensdag 20 juli 2016
Frans Jansen overleden
Maandag is de uit Peer afkomstige Frans Jansen overleden, de echtgenoot van Alice Jansen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroetingsmoment; vrijdag (19-19.30 uur) in funerarrium Witters in Eksel.

Vier nieuwe handelszaken

Woensdag 20 juli 2016
Peer heeft er vier nieuwe handelszaken bijgekregen: Western Saloon Pony Express in de Aardstraat; Pop-up ijscafé Vanille & Co, Breugelhoeve, Weyerstraat; Zoet & Stoer, kinderkleding, Noordervest én Altroplus en DVV Verzekeringen aan het Drossaardplein.
Strijkorkest Ponticello in Polen
Het strijkorkest Ponticello van Kunstacademie Noord-Limburg is net terug van een concertreis in Polen. Een week met een gevarieerd programma, met vele repetities, maar ook met momenten van ontspanning waaronder een bezoek aan het grootste kasteel van Silezië, slot Fürstenstein. Tijdens deze reis werden er 3 concerten gespeeld, met als hoogtepunt het slotconcert in het kasteel van Lagow, zeer gesmaakt door het Poolse publiek dat de muzikanten bedankte met een staande ovatie. Maar helaas, de geweldige reis zit er ondertussen weer op...
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
17°
2.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
25°
15°
23°
24/07
Ik moet mij zelf gelukwensen: ik werd vandaag 81 jaar. Jef Davids (Jef van Anneke Mandus)
Jozef Davids
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Vrije dag + zon + oldtimers = veel volk
  2. Nieuwe bvba: JF Projects
  3. Vandaag gezien: een sexton kever