Het overige nieuws

Het lied van september

Donderdag 1 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Het lied van september
Jaja, de negende maand is al begonnen. De tijd van het jaar om ‘September Song’ te draaien, een standaard van Kurt Weill. Lees hier hoeveel versies er wel bestaan. Geschreven vanuit het perspectief van een man, zijn er toch veel sterke uitvoeringen van zangeressen, onder wie Lotte Lenya, de vrouw van de componist.

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Strenge controles aan schoolpoorten
U kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Wie was Peggy Sue?

Woensdag 31 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Wie was Peggy Sue?
Vandaag viert Jerry Allison zijn 77ste verjaardag. Hij was de drummer van Buddy Holly and The Crickets en co-auteur van grote hits, zoals ‘Peggy Sue’ uit 1957. Hier weten ze natuurlijk weer met naam en toenaam uit te leggen wie dat meisje eigenlijk was.

Gerd Padberg overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Gerd Padberg overleden
Vrijdag is Gerd Padberg overleden, de echtgenoot van Sylvia Garmann. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.

Jan Truyen overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Jan Truyen overleden
In Peer is de uit Gruitrode afkomstige Jan Truyen overleden, de echtgenoot van Liza Essers. Hij was 77 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt bergaven op de begraafplaats van Ellikom.

Jeanne Driesen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Jeanne Driesen overleden
Gisteren is Jeanne Driesen overleden, de weduwe van Sebastiaan Deckers. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Liza Boonen overleden

Maandag 29 augustus 2016
Liza Boonen overleden
Gisteren is de uit Kleine-Brogel afkomstige Liza Boonen overleden. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Dansgroep Jada opgericht

Vrijdag 26 augustus 2016
Promotie van de danssport: dat is het doel van de vzw Dansgroep Jada met zetel in Hoogveld in Wijchmaal. Oprichters zijn Veerle Damm, Pascal Jaeken, Gerda Loos en Hanne Damm, allen uit Wijchmaal.

Philomene Verschaeren overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Philomene Verschaeren overleden
Gisteren is Philomene Verschaeren overleden, de weduwe van Pol Bleyen. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer. Begroetingsmomernt: dinsdag (19-19.30 uur).
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
13°
0.6 mm
Nevel
19°
25°
14°
26°
16/08
Aan het bestuur ,spelers en supporters van Racing Peer,Gelukwensen met het winnen van de wisselbeker.Goed gedaan
Jozef Davids
14/08
proficiat aan Mika Coumans en Niels Winters voor het behalen van de éérste prijs van fiets 'm erin!!! Goed gedaan jongens.
edith Sijmons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Jeanne Driesen overleden
  2. Gerd Padberg overleden
  3. Foodtruckfestival: om goesting te krijgen