Het overige nieuws

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Smiley (46)
Ingezonden door Dominik Martin.
Reageer
Guy is een 'special swimmer'
Ook dit jaar nam het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth van Wijchmaal met een grote sportdelegatie deel aan de 33ste editie van de “Special Olympics Belgium”. De 19 atleten behaalden er tal van medailles en ander eremetaal in diverse sportdisciplines onder het toeziende oog van zes enthousiaste begeleiders. Guy Vanhees (foto) behaalde er, naast drie medailles in het zwemmen, ook als enige van alle olympiërs de prijs van “speciale” zwemmer. Begeleidster (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Eeuwig jong

Zondag 24 mei 2015
Uit het popgeschiedenisboek


‘May you stay forever young.’
Hij schreef het voor zijn zoon Jakob, maar mag het vandaag voor zichzelf zingen. Bob Dylan (hier met The Band) wordt 74. Hier volgen we de Highway 61 tot in zijn geboorteplaats.
Reageer

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jet Knevels overleden

Vrijdag 22 mei 2015
Jet Knevels overleden
Gisteren is in het Mariaziekenhuis Jet Knevels overleden. Ze was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30 uur plaats in de dekenale kerk in Peer. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Reageer
Nieuwe interventieauto voor lokale politie
De interventie-eenheid van de politiezone Kempenland heeft een gloednieuwe snelle interventieauto in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo XC 70 (foto) met een vijfcilinder motor van 2400 cc.  De wagen is uitgerust met een automatische versnellingsbak en de motor levert 163 pk, goed voor een topsnelheid van ruim 195 km/h. De 4X4 heeft een koetswerk dat speciaal is aangepast voor het uitvoeren van politietaken. Zo is het hele chassis versterkt, net zoals de wielen, het remsysteem, enz.  De bumpers van het voertuig zijn fluorescerend. Op het dak is een moderne omnicolor lichtbalk geïnstalleerd.
Reageer

Lene Wellens overleden

Woensdag 20 mei 2015
Lene Wellens overleden
In WZC Den Boogerd in Eksel is gisteren Lene Wellens overleden, de weduwe van Medard Bekaert. Ze was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer.
Reageer
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Leo Drijkoningen overleden

Zondag 17 mei 2015
Leo Drijkoningen overleden
Vrijdag is Leo Drijkoningen overleden. Hij was 63 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer.
 
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
17°
0.0 mm
Helder/Zonnig
15°
15°
14/05
Een heel gelukkige verjaardag pa,opa,grootvake. Geniet van deze mooie dag.
van uw kinderen
23/03
Schat proficiat met je verjaardag!!!!Maak er een mooie dag van en nog vele jaren met mij samen.Rosa Schildermans
Rosa Schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer