Het overige nieuws

Nooit meer achteraan in de bus

Dinsdag 1 december 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Het is vandaag zestig jaar geleden dat de zwarte burgerrechtenactiviste Rosa Parks weigerde om haar zitplaats in de bus af te staan aan een blanke. Over dat kantelmoment in de strijd tegen de Amerikaanse rassensegregatie gaat ‘Sister Rosa’ van The Neville Brothers. Op de Jukeboxkalender vinden we nog meer songs die haar een eerbetoon brengen.
Reageer

Eet meer Limburg

Maandag 30 november 2015
Het is maar dat u 't weet
Eet meer Limburg
In de hotelschool van Hasselt werd de tweede editie van 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een uniek samenwerkingsproject van Provincie Limburg, Hotelschool Hasselt en PUUR Limburg. Op vraag van gedeputeerde voor landbouw Inge Moors (CD&V) heeft Hotelschool Hasselt een Limburgs feestmenu ontwikkeld. Limburgers kunnen het menu zelf bereiden tijdens de feestdagen. De ingrediënten zijn vlot verkrijgbaar in de vele hoevewinkels in onze regio maar kunnen vanaf dit jaar ook in (…) Het hele nieuwsbericht
Eet meer LimburgEet meer LimburgEet meer LimburgEet meer LimburgEet meer Limburg
Eet meer Limburg
Reageer
De SLim-controles van afgelopen weekend
Enkele gegevens uit de SLim-controles van afgelopen weekend:
- er deden vier lokale politiekorpsen aan mee;
- van 24 bestuurders werd een drugstest afgenomen, de helft daarvan was positief;
-
194 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; 43% reed te snel.
In heel Limburg werden 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 6 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 53 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 21%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Jan Kwanten overleden

Maandag 30 november 2015
Jan Kwanten overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Kwanten overleden, priester van het bisdom Hasselt. Hij was 85 jaar en was pastoor in o.a. Achel-Centrum en pastoor-deken in Beringen en Peer. Na zijn opruststelling in 2005 werd hij nog aalmoezenier in het rusthuis in Hamont. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Henri Vanmierlo overleden

Maandag 30 november 2015
Henri Vanmierlo overleden
Vrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Henri Vanmierlo overleden, de echtgenoot van Christine Vanherk. Hij was 93 jaar en wordt donderdag begraven in Kaulille na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lozen. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Geboren met de blues

Maandag 30 november 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag honderd jaar geleden werd Brownie McGhee geboren. Deze crack van de folkblues heeft van in het begin van de jaren ’40 tot zowat 1980 tientallen albums gemaakt, meestal samen met mondharmonicaspeler Sonny Terry. Leer dit duo kennen op de Jukeboxkalender!
Reageer

Alphonse Theys overleden

Zaterdag 28 november 2015
Alphonse Theys overleden
Maandag is de uit Peer afkomstige Alphonse Theys overleden, de weduwnaar van Milka Mocnik. Hij was 89 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de decanale kerk van Maasmechelen.
Reageer

Smiley (68)

Vrijdag 27 november 2015
Smiley (68)
Een groep sterrenstelsels in de ruimte ziet er uit als een glimlachende kat. Door de publicatie van deze foto wilde de NASA deze week de 100ste verjaardag van Albert Einsteins algemene relativiteitstheorie in de kijker zetten. Volgens de NASA worden de "ogen" van de kat eigenlijk veroorzaakt door een grote galactische botsing. (Foto NASA)
Reageer

Stalzaagsel in de houtkachel

Vrijdag 27 november 2015
Vandaag gelezen
Nieuw in de sector brandhout zijn de blokken van gebruikt zaagsel uit paardenstallen, die een bedrijf uit Louvain-La-Neuve verkoopt. Dat zaagsel is dus vermengd met paardenmest, maar het wordt gedroogd en gecomprimeerd tot houtrollen die reukloos branden. Eén pallet blokken in zakken weegt 810 kilo en staat gelijk aan 4 stères hout. Het kost 276 euro thuisbezorgd, dus ongeveer even duur als brandhout maar de rollen nemen minder ruimte in, branden rond de 4 uur en geven meer warmte. Momenteel wordt het stalzaagsel nog aangevuld met zaagsel uit zagerijen, vanaf 2017 wil het bedrijf 100% stalzaagsel gebruiken. De boeren mogen het paardenmest, dat in het zaagsel zit, niet als mest gebruiken, en verdienen er op deze manier toch nog iets aan.
(Bron: waalsweekblad.eu)
Reageer

Al 159 wietplantages opgerold

Vrijdag 27 november 2015
Al 159 wietplantages opgerold
Het parket van Limburg heeft dit jaar al 159 wietplantages opgerold, meldt TVL. De drugsbestrijding is één van de prioriteiten van het parket.

Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12.7 mm
Matige regen
12°
10°
02/10
Happy B-day to you ?????? van bomma en tante Emilia
Emilia Reynders
29/07
Buurtcomité grot Linde Peer. Vandaag bij de grot geweest n.a.v de 100ste overlijdensverjaardag van Leo Vangansewinkel We willen alle mensen die betrokken zijn bij het onderhoud van de grot feliciteren voor hun inzet.PRACHTIG RESULTAAT! de familie
enkele familileden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer