Het overige nieuws

Limburgse economie versnelling hoger

Woensdag 2 september 2015
Begin derde kwartaal van 2015 begon de Limburgse economie opnieuw aan te trekken.Tijdens de zomer werd daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van juli 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Grote stuwende kracht is de binnenlandse vraag, stelt VOKA Limburg.
De eerste maanden van 2015 bewoog de Limburgse economie weinig tot niets. Deze langgerekte stagnatie hield aan tot het derde (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Limburg krijgt koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2015
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen op 10 september een bezoek aan de provincie Limburg. De Koning en de Koningin bezoeken eerst te Hasselt de Corda In campus en ontmoeten er jonge ondernemers van start-ups. Nadien begeven de Koning en de Koningin zich naar Maasmechelen waar zij het Vakantiehuis Koningin Fabiola zullen bezoeken dat ondertussen 50 jaar bestaat. Vervolgens bezoeken ze Connecterra. Dit is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.  Het programma word afgesloten met een ontvangst in het stadhuis van Maasmechelen.
Reageer

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt op 5 september een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Kom in mijn armen

Woensdag 2 september 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag wordt Jimmy Clanton 77. Hij had al hits in de jaren vijftig, maar als u één nummer van hem kent, is het wel ‘Venus In Blue Jeans’ uit 1962. De Romeinse godin van de liefde en haar beroemde beeld zonder armen hebben veel liedjesschrijvers geïnspireerd, zo blijkt uit een overzicht achter deze link.
Reageer

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Smiley (63)
Deze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.
Reageer

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Reageer

De oudste broer

Dinsdag 1 september 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Barry Gibb viert vandaag zijn 69ste verjaardag. Hij is de oudste van de broers die The Bee Gees vormden, maar de enige die nog in leven is. Ze werden geboren op het eiland Man en emigreerden naar Australië. Nooit hebben ze voet gezet in de Amerikaanse staat Massachusetts. Waarom zouden ze er dan over zingen? Het antwoord vinden hier.
Reageer

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Smiley (62)
Gefotografeerd door Lambert Reynders.
Reageer

Een slok water

Maandag 31 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


We hebben dit jaar al de zeventigste verjaardag van Eric Clapton mogen vieren, van Bob Seger, Rod Stewart, Pete Townshend, John Fogerty en Debbie Harry van Blondie. Vandaag begint ook Van Morrison aan zijn achtste decennium. Daar heffen we een glas water op, want van zo’n slok wordt hij ‘stoned’. Raar verhaal? Toelichting krijg je hier.
Reageer

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom
Op 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
1.6 mm
Gedeeltelijk bewolkt
18°
11°
18°
29/07
Buurtcomité grot Linde Peer. Vandaag bij de grot geweest n.a.v de 100ste overlijdensverjaardag van Leo Vangansewinkel We willen alle mensen die betrokken zijn bij het onderhoud van de grot feliciteren voor hun inzet.PRACHTIG RESULTAAT! de familie
enkele familileden
15/06
Brother & Katja, proficiat met de verjaardag van jullie schatjes!
Magic Cherry
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer