Het overige nieuws

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.
Reageer

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
De visie van Fobie: Mons 2015
Vanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!
Reageer

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Voetbal: afgelastingen
Door het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.
Reageer
Gemeentekaart De Lijn 4 euro duurder
Op 1 februari wijzigen de tarieven van De Lijn. Ook de prijs van de Gemeentekaart wordt aangepast. Vanaf volgende maand betaal je 10 euro voor een 10-rittenkaart; tot nu toe was dat 6 euro. Dat geldt dus ook voor deze en 16 andere Limburgse gemeenten die met De Lijn een zogenaamde derdebetalerovereenkomst 'tussenkomst Lijnkaarten' afsloten en de Gemeentekaart aanbieden. Een gewone lijnkaart kost 14 euro.
Reageer

Rik Schalley overleden

Vrijdag 23 januari 2015
Rik Schalley overleden
In het ziekenhuis van Maaseik is gisteren Rik Schalley overleden, de echtgenoot van Ghislaine Feyen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
De visie van Fobie: supertrucks
Zo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.
Reageer

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Welkom, Beringen!
Vanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!
Reageer

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Smiley (3)
                                               Ingezonden door Dominik Martin
Reageer
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.
Reageer
Door de zesde staatshervorming zijn de gewesten sinds 1 juli 2014 bevoegd voor de behandeling en opvolging van de wet ‘betreffende het herstel van zekere schade veroorzaakt aan private goederen door natuurrampen’. Nog geen maand later - van 27 tot 29 juli - werd Vlaanderen al  geconfronteerd met een driedaagse van extreem zware regenval. Tientallen Vlaamse steden en gemeenten vroegen in naam van hun inwoners via de gouverneur om te kunnen vallen onder de wet betreffende natuurrampen. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
6.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
19/01
Sabine, proficiat met je verjaardag ! Groetjes van de Hermanskes oet hamet.
Brigitta Vaesen
29/12
amely hartelijk gefeliciteerd met 10 verjaardag van opa en oma
alda kiggen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer