Het overige nieuws

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Tamara Nouwen overleden

Dinsdag 25 november 2014
Tamara Nouwen overleden
Vrijdag is bij een verkeersongeval Tamara Nouwen overleden, de dochter van Luc Nouwen en Eliza De Jager. Ze was 19 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Linde Peer.
Reageer

AFS zoekt gastgezin in Peer

Maandag 24 november 2014
Eind januari arriveert een dertigtal jongeren via AFS naar Vlaanderen om als vrijwilliger mee te draaien in een project. Voor de Russische Olga is AFS nog op zoek naar een gastgezin in Peer. Zij zal er vrijwilligerswerk doen in het kinderdagverblijf Pinocchio. Wereldgezinnen helpen niet alleen om de droom van een AFS’er te laten uitkomen, ze krijgen ook de kans om in eigen land op wereldreis te gaan. Door een andere cultuur in huis te halen, ontdekken ze bovendien nieuwe dingen over de eigen cultuur. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!
Reageer
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Reageer

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 
Reageer

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Gratis naar de Blues Night?
Vrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jef Gielen overleden

Woensdag 19 november 2014
Vandaag is Jef Gielen, echtgenoot van Paula Jonkers én afkomstig van Peer, op zijn 86ste verjaardag overleden in het woonzorgcentrum Sint-Bernardus in Bertem. Hij wordt zaterdag begraven na een rouwmis om 10 uur  in de Bertemse Sint-Pieterkerk.
Reageer

Jean Symons overleden

Woensdag 19 november 2014
Jean Symons overleden
Zaterdag is Jean Symons overleden, de echtgenoot van Mia Elen. Hij was 59 jaar. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum, waar zaterdag om 10.30u de rouwmis wordt opgedragen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Bewolking
12°
22/10
Van harte gefeliciteerd Alfons Schoemans, met jou 52 ste verjaardag. Vanwege jou zus Arlette
Arlette Schoemans
26/09
van harte proficiat met je verjaardag van rita & valere
valere &rita goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer