Het overige nieuws

Hans Eichhorn overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Hans Eichhorn overleden
Gisteren is Hans Eichhorn overleden, de echtgenoot van Bep Burggraeve. Hij was 78 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats.
Reageer

Rudy Schrayen overleden

Woensdag 7 oktober 2015
Rudy Schrayen overleden
Gisteren is Rudy Schrayen overleden, de echtgenoot van Irène Slegers. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt  zaterdag (15 uur) plaats in de decanale kerk van Peer. Vrijdag (20.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.
Reageer

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft.
Reageer

Snauw naar ex

Woensdag 7 oktober 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Dag op dag twintig jaar geleden stond Alanis Morissette met ‘Jagged Little Pill’ op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade voor albums. Ze neemt geen blad voor de mond, beluister maar de furieuze uitval naar een ex in ‘You Oughta Know’. Omdat ze zich eens liet ontvallen dat ze het over een bestaande affaire met een bekende persoon had, ontstond er veel speculatie over wie de man in de song wel mocht zijn. Achter deze link weten ze er meer van.
Reageer

Truike Taens overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Truike Taens overleden
Zondag is Truike Taens overleden, de weduwe van Louis Ceyssens. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Alinda Evens overleden

Dinsdag 6 oktober 2015
Alinda Evens overleden
In Wijchmaal is zaterdag Alinda Evens overleden, de echtgenote van Mathieu Van Helden. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.
Reageer
Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'
Vandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Reageer
Woensdag mogelijk staking bij De Lijn
De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.
Reageer

Jan Lemmens overleden

Maandag 5 oktober 2015
Jan Lemmens overleden
Zaterdag is Jan Lemmens overleden, de echtgenoot van Paula Driessens. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Pluto's ovale maantje
Eigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Reageer
WICO: nog geen opvolger voor Koen Wils
De scholengroep WICO heeft in eigen rangen geen opvolger gevonden voor coördinerend directeur Koen Wils, die sinds donderdag actief is bij de christelijke onderwijsvakbond COC. De scholengroep heeft nu een advertentie geplaatst in enkele kranten en hoopt vóór 12 oktober sollicitaties binnen te krijgen voor "een leiderstype met moreel gezag die mensen kan motiveren en laten samenwerken".
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
16°
02/10
Happy B-day to you ?????? van bomma en tante Emilia
Emilia Reynders
29/07
Buurtcomité grot Linde Peer. Vandaag bij de grot geweest n.a.v de 100ste overlijdensverjaardag van Leo Vangansewinkel We willen alle mensen die betrokken zijn bij het onderhoud van de grot feliciteren voor hun inzet.PRACHTIG RESULTAAT! de familie
enkele familileden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer