Het overige nieuws

Koning der studiozangers

Zondag 2 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1974 begon de ‘Beach Baby’ van The First Class aan haar strandwandeling door de hitparades van de Lage Landen. De frontman van de groep, Tony Burrows, zong in 1970 op vijf andere hits van vijf verschillende groepen. Soms trad hij in twee gedaanten op in hetzelfde televisieprogramma. Lees hier het straffe verhaal van de koning der studiozangers.  
Reageer

Met dank aan The Beatles

Zaterdag 1 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Robert Cray zijn 62ste verjaardag. Achter deze link verklapt de bluesgitarist dat hij in zijn tienertijd eigenlijk als The Beatles wou klinken. “Pas later is mijn interesse voor de muziek van mijn ouders gegroeid en pikte ik hun platen.” En zo is het toch nog goed gekomen met hem.
Reageer
De politiezone Kempenland heeft 462.800 euro gekregen uit het verkeersveiligheidsfonds. Dit fonds wordt beheerd door de federale overheid en wordt gespijsd door de verkeersboetes die in heel het land worden uitgeschreven. Een gedeelte ervan wordt via een bepaalde verdeelsleutel terug aan de politiezones toegekend die deze gelden moeten gebruiken voor projecten die de verkeersveiligheid bevorderen.
Reageer

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Het grote vlindertelweekend
Natuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.
Reageer

Jacky Cardinaels overleden

Donderdag 30 juli 2015
Jacky Cardinaels overleden
Gisteren is Jacky Cardinaels overleden, de echtgenoot van Maria Maes. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Peer-Centrum.
Reageer

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Smiley (55)
De schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)
Reageer

Zuster Elisa Moris overleden

Woensdag 29 juli 2015
Zondag is de uit Peer afkomstige zuster Elisa Moris in Heverlee overleden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Boodschapkapel van de zusters annuntiaten in Heverlee.
Reageer

De flat van de dood

Woensdag 29 juli 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1974 overleed Cass Elliot, bekend als Mama Cass van The Mamas & The Papas. Dat zij stikte bij het eten van een broodje met ham is een van de hardnekkigste mythes uit de rockgeschiedenis. Het verhaal wordt ontkracht achter deze link, waar we ook lezen dat er wel wat mysterie zweeft rond de flat waar ze stierf. Nog een andere artiest liet daar het leven…
Reageer

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Smiley (54)
Een smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)
Reageer
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
0.0 mm
Nevel
20°
32°
12°
22°
29/07
Buurtcomité grot Linde Peer. Vandaag bij de grot geweest n.a.v de 100ste overlijdensverjaardag van Leo Vangansewinkel We willen alle mensen die betrokken zijn bij het onderhoud van de grot feliciteren voor hun inzet.PRACHTIG RESULTAAT! de familie
enkele familileden
15/06
Brother & Katja, proficiat met de verjaardag van jullie schatjes!
Magic Cherry
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer