Het overige nieuws

Weer weggelopen

Maandag 8 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1990 schoot Del Shannon zich een kogel door het hoofd. Dertig jaar eerder beleefde hij zijn grootste succes met ‘Runaway’. Lees hier waarom hij altijd over relatiebreuken zong. En leer er de ‘musitron’ kennen, een voorloper van de synthesizer waarop het instrumentaal middenstuk werd gespeeld.
Reageer
Het is maar dat u 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.
Reageer

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Een ‘godnin’

Zondag 7 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1970 stond ‘Venus’ van Shocking Blue op nummer 1 in Amerikaanse hitparade. Het was de eerste keer dat een Nederlandse productie die toppositie bereikte. Lees op de Jukeboxkalender waarom zangeres Mariska Veres per vergissing ‘godness’ in plaats van ‘goddess’ zong in de openingszin. En ontdek er met welke song dit nummer verdacht veel gelijkenissen vertoont.
Reageer

Inwonersaantal lichtjes gestegen

Zaterdag 6 februari 2016
Op 1 januari telde Peer 16.306 inwoners. Dat zijn er 22 meer dan een jaar geleden.
Reageer
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.
Reageer

Oude lijsterbesjes aan een stokje

Vrijdag 5 februari 2016
Oude lijsterbesjes aan een stokje
De oude lijsterbesjes aan een stokje, door Josh Vandijck gefotografeerd aan de omleidingsweg naar Meeuwen.
Reageer

Vuile wegbermen in de stad

Vrijdag 5 februari 2016
Vuile wegbermen in de stad
Het wordt weer hoog tijd dat er afval wordt geruimd in de wegbermen. Dat is althans de mening van fotograaf Josh Vandijck.
Reageer

Inloophuis voor chronisch zieken

Vrijdag 5 februari 2016
Inloophuis voor chronisch zieken
An de Markt 25 in Peer opende recent inloophuis 'De Kolibrie' zijn deuren. De Kolibrie is een plek waar mensen terecht kunnen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte. Dit zowel voor de persoon die zelf geconfronteerd wordt met een aandoening als zijn / haar naasten. Het werkingsgebied van het inloophuis is Noord Limburg. De medewerkers en vrijwilligers in De Kolibrie bieden een luisterend oor, informatie en opvang. Je kan er dagelijks terecht voor een gesprek met lotgenoten, een workshop of een andere activiteit. Het aanbod is gratis en is terug te vinden op de website: www.inloophuisdekolibrie.be
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
9.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
-2°
18/01
Beste bestuursleden van buurtwerking "'t Heike" Dank jullie wel voor het trakteren van de hele buurt op de traditionele buurtborrel. Met lekkere hapjes uit de oven! Dit jaar was het super gezellig bij kaarslicht. Dank jullie wel en doe zo verder !
De aanwezige buurbewoners
02/10
Happy B-day to you ?????? van bomma en tante Emilia
Emilia Reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer