Het overige nieuws

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!
Reageer

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.
Reageer

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.
Reageer

Mathieu Roemers overleden

Dinsdag 16 december 2014
Mathieu Roemers overleden
Zaterdag is Mathieu Roemers overleden, de weduwnaar van Maria Gielen. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijchmaal. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Dienstregeling lijn 33 aangepast

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen/zondag wordt de dienstregeling van lijn 33 (Genk - Meeuwen - Peer - Neerpelt) aangepast op schooldagen, in het weekend en in de schoolvakanties. Ze werd onder andere afgestemd op de treinuren in het station van Genk. Meer info: www.delijn.be
Reageer

Nieuwe dienstregeling buslijn 48

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen wordt de dienstregeling op lijn 48 (Hasselt - Peer - Hamont / Neerpelt) aangepast. Op zaterdag vertrekken alle bussen vier minuten vroeger. Rit 34, met vertrek om 16.07 uur aan Hamont-kerk, rijdt op schooldagen vijf minuten later. Rit 2, met vertrek om 6.22 uur aan Hamont-kerk, rijdt in de schoolvakanties twee minuten vroeger.
Reageer

Dommelbrug voor de mountainbikers

Zaterdag 13 december 2014
Dommelbrug voor de mountainbikers
Op de prachtige plaats waar Neerpelt, Overpelt en Kleine Brogel elkaar aan de Dommel tegenkomen, werd deze voormiddag een brugje over de Dommel ingehuldigd. Het resultaat van een jarenlange, vooral administratieve strijd om de mountainbikers de mogelijkheid te geven om op hun geliefkoosd terrein (de onverharde weg) het ondertussen 270 km tellende Mountainbikenetwerk Noord-Limburg te verkennen. Gedeputeerde van Sport Frank Smeets, die als eerste met de fiets het brugje over mocht (foto), vertelde dat het netwerk nog verder uitgebreid gaat worden, met verbindingen over de hele provincie, zodat Limburg binnenkort een mountainbikeroute van zo'n 1.200 km zal hebben. (Foto Marc Faes) Meer foto's.
Reageer

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Ook in Engeland zo'n bord
Er is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.
Reageer

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!
Reageer
Vandaag keurde de Limburgse deputatie een subsidie van 984.245 euro en de betaling van de eerste schijf van 300.000 euro aan de stad Lommel goed als ondersteuning in de infrastructuur van de nieuwbouw van een dierenasiel in Lommel. Dat asiel wordt gebouwd in het kader van het provinciaal opvangplan rondzwervende dieren.
Het doel van de nieuwbouw is voldoende opvangplaats te bieden aan ronddolende dieren uit de aangesloten gemeenten van het opvangplan (Lommel, Hamont-Achel, Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo, Peer, Neerpelt, Overpelt en Hechtel-Eksel).
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.5 mm
Bewolking
11°
22/10
Van harte gefeliciteerd Alfons Schoemans, met jou 52 ste verjaardag. Vanwege jou zus Arlette
Arlette Schoemans
26/09
van harte proficiat met je verjaardag van rita & valere
valere &rita goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer