Het overige nieuws

Drie met vier

Maandag 24 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Drie met vier
Vandaag vijftien jaar geleden overleed Kim Gardner. Hij is de tweede in de groepsnaam van de jazzrockformatie Ashton, Gardner & Dyke, vooral bekend van ‘Resurrection Shuffle’ uit 1971. Ontdek hier dat die drie eigenlijk met vier waren en welke lange weg zij in de popgeschiedenis hebben afgelegd.
Op zaterdag 12 november om 19.30 uur sluit het Peerse beiaardcomité de vijfentwintigste concertreeks af met een speciaal concert. Hiervoor maakt men gebruik van de mobiele beiaard 'Jef Denyn' die in de kerk zal staan. Het handbellenkoor 'Akabella' van de Koninklijke Beiaardschool zal de avond openen onder leiding van Dina Verheyden. Het trio Koen Van Assche (beiaard), Hilde Michielsen (dwarsfluit) en Isabelle Matthyssens (harp) laat ons ervaren hoe totaal verschillende instrumenten mooi samenklinken. Apotheose van de avond wordt ongetwijfeld 'The two diggers', een verhaal van Julie Zhu. Erik Vandevoort componeerde hiervoor muzikale intermezzi voor beiaard en blazers. Uiteraard bespeelt de componist zelf de beiaard bij de uitvoering van vanavond. De blazers rekruteert hij uit de Koninklijke Harmonie van Peer.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Altijd hetzelfde op de radio

Zondag 23 oktober 2016
Altijd hetzelfde op de radio
Pauline Black, de zangeres van The Selecter, viert vandaag haar 63ste verjaardag. Als je de groep nog eens op de radio hoort, is het met ‘On My Radio’. Lees hier hoe ze dat eigenlijk hadden voorspeld in de tekst van dat liedje. ‘It’s the same old show.’

Rik Winters overleden

Zaterdag 22 oktober 2016
Rik Winters overleden
Woensdag is de uit Grote Brogel afkomstige Rik Winters overleden, de weduwnaar van Sieke Leen. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) en maandag na de avondwake bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Clé Vaes overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Clé Vaes overleden
Gisteren is Clé Vaes overleden, de echtgenoot van Rosina Surinx. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula  't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wauberg waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe bvba: Bouwreno WS

Vrijdag 21 oktober 2016
Bouwreno WS: dat is de naam van de bvba die door Jacobus en Ward Smeets, beiden uit Peer, werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Kaulillerweg in Peer. Doel van de vennootschap is onder meer de vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen en het bouwrijp maken van terreinen.

René Nauts overleden

Donderdag 20 oktober 2016
René Nauts overleden
Gisteren is in WZC Kloosterhof in Meeuwen René Nauts overleden, de weduwnaar van Maria Keusters. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de decanale kerk van Peer. Begroetingsmoment: vanaf 11 uur in funerarium Jaeken in Peer.

Mariëtte Plessers overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Mariëtte Plessers overleden
Zaterdag is de uit Neerpert afkomstige Mariëtte Plessers overleden, de echtgenote van Theodoor Moors. Zij was 80 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
6.4 mm
Nevel
12°
15°
12/10
Voor onze jeugdige gast WARRE ,een dikke proficiat met zijn 8 lentes . Gr vake en moeke
Nand Vaesen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Clé Vaes overleden
  2. Rik Winters overleden
  3. Nieuwe bvba: Bouwreno WS