Het overige nieuws

Op een mooie dag

Vrijdag 1 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Op een mooie dag
Vandaag 45 jaar geleden stond ‘It’s A Beautiful Day’ van Pendulum in de BRT Top-30. Lees hier welke later bekend geworden muzikanten schuilgaan achter dit staaltje Vlaamse countryrock dat door ‘Belpop’-specialisten wordt beschouwd als een van de beste Belgische singles aller tijden.

Rita Baecke overleden

Donderdag 30 juni 2016
Rita Baecke overleden
In Home Monsheide in Peer is gisteren Rita Baecke overleden. Zij was 58 jaar. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen.

Rode sportwagen

Donderdag 30 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Rode sportwagen
Op deze dag in 1953 rolde in de Chevroletfabriek in Michigan de eerste Corvette van de band. De sportwagen duikt zo vaak op in populaire muziek dat de autoconstructeur er een schampere reclamecampagne van maakte. De slogan was: ‘They don’t write songs about Volvos’.  Lees de Jukeboxkalender!

Julia Van den Eynde overleden

Dinsdag 28 juni 2016
Julia Van den Eynde overleden
In UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Julia Van den Eynde overleden, de weduwe van Freddy Devos. Zij was 73 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula Omega. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Nieuwe bvba: IAG Accountancy

Zaterdag 25 juni 2016
Kevin Laenen en zijn echtgenote Ilse Agten, beiden uit Wijchmaal, hebben de bvba IAG Accountancy opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Sint-Trudostraat in Wijchmaal. Aan de vennootschap zijn de hoedanigheden van accountant en belastingconsulent verleend.
Vanochtend heeft in Lozen (Bocholt) een man brand gesticht in zijn woning. Zijn vrouw is daarbij zwaargewond geraakt en naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht. De vrouw is later in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen opgenomen. De politie heeft de man gearresteerd. (PG)

Nieuwe bvba: Piekaven

Zaterdag 25 juni 2016
Piekaven: dat is de naam van de bvba die door Robert en Pieter Smeets, beiden uit Peer, én Katrijn Smeets uit Bocholt werd opgericht. De vennootschap is gevestigd in de Hoogstraat in Peer. Het maatschappelijk doel is onder meer: consultancy en management, organisatie van seminaries, opleidingen en cursussen, laswerken en paardenfokkerij.

François Mees overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Woensdag is François Mees overleden, de echtgenoot van Georgina Francq. Hij was 80 jaar. De crematie en het uitstrooien van de assen op de stedelijke begraafplaats vinden in besloten kring plaats.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Verschakelen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Miet Verschakelen overleden
In Wijchmaal is gisteren Miet Verschakelen overleden, de weduwe van Rikske Van Helden. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
17°
3.3 mm
Lichte regen
10°
19°
14°
20°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. F16's naar Jordanië vertrokken
  2. Een reus onder de vlinders
  3. Harie (90) weet van aanpakken