Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Paesen verhuur

Donderdag 8 december 2016
Mathias Paesen uit Peer heeft de bvba Paesen verhuur opgericht met zetel aan de Meeuwerbaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een tankstation en het onderhoud van deuren, ramen, luiken, zonneblinden, poorten, hekkens, traliewerk, garagepoorten, brandkasten en kluizen.

Opnieuw beginnen?

Donderdag 8 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Opnieuw beginnen?
Op deze dag in 1980 werd John Lennon vermoord. Lees hier dat zijn toenmalige elpee ‘Double Fantasy’ aanvankelijk niet bijster enthousiast werd ontvangen, maar postuum toch succes scoorde, vooral dan de single (Just Like) Starting Over. Opnieuw beginnen? Neen, dat is er nooit bij.

Dronken diskjockey

Woensdag 7 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Dronken diskjockey
Vandaag is het 74 jaar geleden dat Harry Chapin werd geboren. Hij is wel 35 jaar geleden omgekomen in een verkeersongeval. Misschien kent u hem van zijn hit ‘Cat’s In The Cradle’. Beluister het nummer anders eens op de Jukeboxkalender en ontdek over welk gezelschapsspel dat gaat. Je leert er ook dat zijn andere grote hit, 'W.O.L.D.', het heeft over het drankprobleem van een dj van de ochtendradio.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Hoera! Meer dan 100.000 berichten
U kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...
5

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.

Miranda Vlerick overleden

Dinsdag 6 december 2016
Miranda Vlerick overleden
Gisteren is Miranda Vlerick overleden, de levensgezellin van Stijn Creemers. Zij was 42 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten familiekring plaats.

Irène Croymans overleden

Dinsdag 6 december 2016
Irène Croymans overleden
In WZC den Boogerd in Eksel is gisteren Irène Croymans overleden, de weduwe van Louis Meynen. De afscheidsviering in uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de begraving van de urne in het familiegraf in Wijchmaal vinden in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
1

Geseinde persoon opgepakt

Dinsdag 6 december 2016
Geseinde persoon opgepakt
Tijdens een bovenzonale alcohol- en verkeersactie die zondagnamiddag en -avond werd gehouden in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel is een geseinde persoon opgepakt. Dat meldt de politie vandaag. Van de 343 gecontroleerde voertuigen bliezen alle chauffeurs, op twee na, veilig wat alcoholgebruik betreft: twee chauffeurs moesten hun rijbewijs voor resp. 3 en 6 uur inleveren. 2.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; daarvan reden er 213 (= 8,4%) te snel. Er werden nog 3 waarschuwingen uitgeschreven en 2 PV's voor onverzekerd rijden. (Foto politie HANO)
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht
1

Maria Voets overleden

Dinsdag 6 december 2016
Maria Voets overleden
Zaterdag is in Hechtel de uit Kleine Brogel afkomstige Maria Voets overleden, de echtgenote van Marcel Daniëls. Zij was 72 jaar. De crematie gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Hechtel-Eksel vindt in intieme familiekring plaats.

Camiel Hensen overleden

Dinsdag 6 december 2016
Camiel Hensen overleden
In Peer is zondag Camiel Hensen overleden, de echtgenoot van Dina Oyen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt. Na de crematie wordt zijn urne begraven op de begraafplaats van Kaulille.
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
02/12
Wendy en Ilse, gefeliciteerd met Stef.
Paul Koenen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer
  1. Zo werkt de fietsstraat
  2. Miranda Vlerick overleden
  3. Winst voor SV Breugel