Het overige nieuws

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Harie Vandewal overleden

Zaterdag 18 augustus 2018

Meeuwen-Gruitrode

In Diepenbeek is op 11 augustus de uit Neerglabbeek afkomstige Harie Vandewal overleden, de echtgenoot van Ida Aerts. Hij was 76 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Exhibitionist in Kattebeekstraat

Vrijdag 17 augustus 2018
In de Kattebeekstraat in Opoeteren dook deze namiddag een exhibitionist op. De, politie kon hem niet meer aantreffen.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Bruine kiekendief vrij met zender

Vrijdag 17 augustus 2018
Opglabbeek - Bruine kiekendief vrij met zender

Opglabbeek

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heet een gerevalideerde bruine kiekendief vrijgelaten. De zeldzame vogel, die de naam Brunhilde kreeg, kreeg een GPS-tracker op de rug waardoor men zijn verdere doen en laten kan volgen. De bruine kiekendief, een 2e jaars vrouwtje, vloog vrijwel onmiddellijk na vrijlating naar Zuid-Limburg om dan via het Drielandenpunt en Duitsland naar de Alpen in Oostenrijk te vliegen. De vogel heeft tot op heden al 800 km afgelegd. Studies tonen aan dat vrouwelijke bruine kiekendieven rond de Middellandse Zee overwinteren.
Het zenderonderzoek is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Life-BNIP project (Belgian Nature Integrated Project) van de Europese Unie. Met dit project probeert men aan te tonen hoe belangrijk de Europese natuurgebieden (Natura 2000) zijn voor wilde dieren zoals de bruine kiekendief.(Foto Natuurhulpcentrum)

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Tegen boom: vrouw gewond

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - Tegen boom: vrouw gewond
Op de Gruitroderkiezel in Bree reed deze voormiddag rond 10 uur een auto tegen een boom. Yvette S. (53) uit Kinrooi raakte daarbij lichtgewond.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Oudsbergen - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht
3

Camille Borgermans overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Opglabbeek - Camille Borgermans overleden

Opglabbeek

Dinsdag is Camille Borgermans overleden, de echtgenoot van Francine Knevels. Hij was 73 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Louwel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) in het rouwhuis aan de Kortestraat.
24/07
Jo, gefeliciteerd met je 60e verjaardag! Zet maar een wijntje koud, want we zijn bijna onderweg! Driek en Marieke
Marieke Seutens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen
Aangeboden
Gsm
Te koop
  1. Vier gewonden bij botsing
  2. Bruine kiekendief vrij met zender
  3. 83 ouderen met inkomensgarantie