Het overige nieuws

De man in het midden

Vrijdag 24 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man in het midden
Vandaag viert Paul Jones zijn 75ste verjaardag. Hij werd vooral bekend als de zanger van Manfred Mann in de jaren zestig. Lees hier hoe hij ‘The One In The Middle’ schreef om zijn fans uit te leggen dat hij wel vooraan mocht staan, maar niet de frontman van de band was.

Krulspelden

Donderdag 23 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Krulspelden
Op deze dag in 1969 namen The Rolling Stones ‘Gimme Shelter’ op, de openingstrack van hun onvolprezen elpee ‘Let It Bleed’. De zwarte zangeres die in dit concertfragment de show steelt is Lisa Fischer, maar op de originele opname nam de even getalenteerde Merry Clayton die zangpartij voor haar rekening. Lees hier hoe deze gerenommeerde studiozangeres, die op veel bekende platen te horen is, in het midden van de nacht werd opgebeld, zich naar de studio haastte en in een pyjama en met krulspelden in haar haar de Stones van hun sokken blies.

Christine Dreesen overleden

Woensdag 22 februari 2017
Gisteren is Christine Dreesen overleden, de weduwe van André Poesen en de levensgezel van wijlen Jef Willems. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in aanwezigheid van de familie bij uitvaartzorg Driesen.

Rita Nelissen overleden

Woensdag 22 februari 2017
Rita Nelissen overleden
Maandag is Rita Nelissen overleden. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in aanwezigheid van haar familie.

Restaurant Nostaluxx failliet

Dinsdag 21 februari 2017
De rechtbank van Koophandel Antwerpen, afdeling Tongeren, heeft het Tongerse restaurant Nostaluxx failliet verklaard. De rechtbank heeft in deze zaak de curatoren Hermans en Wirix aangesteld.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: MM Content

Dinsdag 21 februari 2017
Michael Meers en Patricia Segers, beiden uit Tongeren, hebben de bvba MM Content opgericht met zetel aan de Sacramentstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dienstverlenende activiteiten op gebied van informatie, het uitvoeren van markt- en opinieonderzoek en het verkopen van tijd en ruimte voor publiciteit in de diverse media.

Openbare verkoping: Kapoelstraat

Dinsdag 21 februari 2017
Morgennamiddag wordt in brasserie De Casque de te renoveren woning gelegen Kapoelstraat 38 in 's Herenelderen openbaar verkocht.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Arckens overleden

Maandag 20 februari 2017
Marie-José Arckens overleden
Zaterdag is Marie-José Arckens overleden, de weduwe van Henri D'Huys. Zij was 90 jaar en wordt donderdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Miljoen subsidie voor restauratie stadhuis
  2. Restaurant Nostaluxx failliet
  3. Geselecteerd, en op zoek naar geld