Het overige nieuws

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.

Vzw Diomedes opgericht

Woensdag 18 januari 2017
Het bevorderen, het ondersteunen en het promoten van de beoefening van de motorsport: dat is het doel van de pas opgerichte vzw Diomedes met zetel aan de Henisstraat. Oprichters zijn Luc Boulet, Marie-José Pellaers en Gaétan Boulet, allen uit Tongeren.
Het is maar dat u 't weet
38% van de Vlaamse broedvogels in gevaar
Op basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

Mariette Theuwissen overleden

Woensdag 18 januari 2017
Mariette Theuwissen overleden
Gisteren is Mariette Theuwissen overleden, de weduwe van Ernest Vanlessen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerrepen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Josette Raets overleden

Woensdag 18 januari 2017
Gisteren is Josette Raets overleden, de weduwe van Jean Baeten. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Jozef Knapen overleden

Woensdag 18 januari 2017
Jozef Knapen overleden
Maandag is de uit Tongeren afkomstige Jozef Knapen overleden, de levensgezel van Sylvia Champagne. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Eraerts in Sint-Truiden.

Jansen en Janssen

Woensdag 18 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Jansen en Janssen
Vandaag viert Tom Bailey zijn 61ste verjaardag. Hij was multi-instrumentalist, zanger en songwriter van de Britse synthpopformatie Thompson Twins. Lees hier over hen onder meer dat de groep haar naam ontleende aan de Engelse versie van de stuntelige Kuifje-detectives Jansen en Janssen.

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Infomoment over windenergieproject

Dinsdag 17 januari 2017
Energieproducent en -leverancier EDF-Luminus plant een windenergieproject in het noorden van de gemeente Juprelle, vlakbij de taalgrens. Voor dit project, met vijf windturbines, heeft EDF-Luminus zijn vergunningsaanvraag ingediend bij het Waals Gewest. Het openbaar onderzoek loopt van 5 januari tot 4 februari 2017.
Voor dit project werkt EDF-Luminus met de Waalse coöperatie met sociaal oogmerk HESBENERGIE. In het kader van de samenwerking tussen coöperaties biedt de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Houbrechts overleden

Dinsdag 17 januari 2017
Jeanne Houbrechts overleden
Vrijdag is Jeanne Houbrechts overleden, de echtgenote van Gilbert Vaes. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van Ketsingen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-3°
0.0 mm
Nevel
-1°
-1°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Prachtige monstrans voor Teseum
  2. Jeanne Houbrechts overleden
  3. Infomoment over windenergieproject