Het overige nieuws

Geen spoor

Vrijdag 15 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Geen spoor
Vandaag is het 73 jaar geleden dat Glenn Miller spoorloos verdween. Hij was op weg van Londen naar Parijs toen zijn vliegtuig bij slecht weer in het Kanaal stortte. Nooit werd de orkestleider teruggevonden, wat tot allerlei speculaties leidde. Lees er hier alles over.

Herdenkingsvieringen pastoor De Man

Donderdag 14 december 2017
In de federatie Tongeren-Noord waar de vorige zaterdag overleden Johnny De Man (59) pastoor-moderator was, worden de komende weken herdenkingsvieringen gehouden. Dat is vandaag door het bisdom Hasselt bekendgemaakt.
De herdenkingsviering vinden plaats op:
maandag 25 december om 10.30 uur in Henis
dinsdag 26 december om 10.30 uur in Ketsingen
zaterdag 6 januari om 18.00 uur in 's-Herenelderen
zondag 7 januari om 8.30 uur in Sint-Gillis
zondag 7 januari om 10.30 uur (…) Het hele nieuwsbericht

François Delveau overleden

Donderdag 14 december 2017
François Delveau overleden
Dinsdag is François Delveau overleden, de echtgenoot van Victoire Reweghs. Hij was 82 jaar. Volgens de uitdrukkelijke wens van de overledene vindt het afscheid plaats in intieme kring.

Ernest Arols overleden

Donderdag 14 december 2017
Ernest Arols overleden
Dinsdag is de uit Henis afkomstige Ernest Arols overleden, de echtgenoot van Jenny Peters. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Guigoven.

Gecoverd op straat

Donderdag 14 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Gecoverd op straat
Vandaag wordt Mike Scott 59. Hij is de frontman van The Waterboys, maar heeft ook twee sterke solo-cd’s afgeleverd. Over die producties krijgen we hier tekst en uitleg. In een van zijn songs vertelt hij hoe hij hoort dat straatmuzikanten hem coveren. Dan heb je het eigenlijk toch ver geschopt, niet?

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Geneviève Suy overleden

Woensdag 13 december 2017
Geneviève Suy overleden
Gisteren is Geneviève Suy overleden, de weduwe van Frans Verstraeten. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in  de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Nieuwe vennootschap: Botti

Woensdag 13 december 2017
Yves Knaepen en Thomas De Martelaere, beiden uit Tongeren, hebben de vennootschap onder firma Botti opgericht met zetel aan het Stationsplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van kledingstukken en illustrator- en decoratiewerkzaamheden.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vergeten gitarist
Vandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Leon Souverijns overleden
  2. Patrick Christiaens overleden
  3. Josette Dusaert overleden