Het overige nieuws

Yvonne Bleukx overleden

Zaterdag 1 oktober 2016
Yvonne Bleukx overleden
Donderdag is in Beringen de uit Tongeren afkomstige Yvonne Bleukx overleden, de weduwe van Jean Hermans. Zijn was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Geleeg-Leopoldsburg. Begroetinsgmolent: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Helden voor een dag

Zaterdag 1 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Helden voor een dag
Vandaag veertig jaar geleden verhuisde David Bowie naar Berlijn. Zijn Duitse periode leverde drie interessante albums op, met enkele van zijn meest bekende nummers, zoals "Heroes". De meest gangbare lezing is dat het gaat over een verliefd koppel in de verdeelde stad. De twee staan te kussen aan de Muur. Op de Jukeboxkalender weten ze wie die man en die vrouw zijn, al lezen we daar ook dat er heel andere verklaringen voor de tekst bestaan.

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat u 't weet
Maandag weer 'flitsmarathon'
Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)

Monique Ghijsens overleden

Donderdag 29 september 2016
Monique Ghijsens overleden
Gisteren is Monique Ghijsens overleden, de echtgenote van Jean Duchateau. Zij was 75 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Immo Bjara

Woensdag 28 september 2016
Geneviève Coenen heeft met stille vennoten de gewone commanditaire vennootschap Immo Bjara opgericht met zetel aan de Sint-Truidersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van en handel in onroerend goed en de ontwikkeling van bouwprojecten.

Lucien Brauns overleden

Woensdag 28 september 2016
Lucien Brauns overleden
Gisteren is Lucien Brauns overleden, de weduwnaar van Mariette Jans. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Gillis in  Tongeren.

Dienst burgerzaken gesloten

Dinsdag 27 september 2016
De dienst burgerzaken is gesloten op dinsdag 4 oktober (ganse dag) en op maandag 10 oktober (namiddag). Om de dienstverlening te verbeteren worden er computerwerken uitgevoerd en nieuwe programma’s geïnstalleerd. Digitale aanvragen kunnen wel gebeuren maar hou er rekening mee dat de aflevering van deze documenten langer zal duren dan normaal.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
0.3 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
20°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Gewonde bij aanrijding tussen twee auto's
  2. Brand in bedrijfshal Isola Belgium
  3. Jo Calsius overleden