Het overige nieuws

Hout vasthouden

Zaterdag 25 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Hout vasthouden
Vandaag wordt soulzanger Eddie Floyd 79. De goegemeente kent hem van ‘Knock On Wood’, desnoods in een van de vele coverversies van die song. Maar hier ontdekken we dat hij veel meer op zijn palmares heeft.

Rob Cuypers overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Gisteren is Rob Cuypers overleden, zoon van Marc en Isabelle Cuypers-Levensstond. Hij was 23 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag 2 juli (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag 1 juli (19-20 uur).

Anny Bodson overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Vandaag is Anny Bodson overleden, de weduwe van Johannes Roosen. Zij was 92 jaar en wordt woensdag begraven na de  uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: maandag en dinsdag van 18 tot 19 uur in uitvaartcentrum Driesen.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Catharina Jacobs overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Catharina Jacobs overleden
Gisteren is  Catharina Jacobs overleden, de weduwe van Constant Digneffe.  Zij was  89 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Koninksem.  Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Tikke tikke tik tik ping!

Vrijdag 24 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Tikke tikke tik tik ping!
Op deze dag in 1868 kreeg de Amerikaanse krantenuitgever Christopher Latham Sholes een patent voor een apparaat dat hij ‘typewriter’ noemde. In de populaire muziek zijn er wel wat songs waarin die uitvinding voorkomt, maar alleen in ‘The Typewriter’ van Leroy Anderson wordt de schrijfmachine gebruikt als instrument. Lees er alles over op de Jukeboxkalender.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Agnes Meurmans overleden

Donderdag 23 juni 2016
Agnes Meurmans overleden
Gisteren is Agnes Meurmans overleden, de weduwe van Jean Gielen. Zij was 74 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Maandag (19 uur)  is er begroeting en gebed in uitvaartcentrum Debay.

Adeline Valkenborg overleden

Donderdag 23 juni 2016
Adeline Valkenborg overleden
Op 16 juni overleed Adeline Valkenborg, ere-voorzitster van het in Tongeren gevestigd Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Zij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Eens iets anders

Donderdag 23 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Eens iets anders
Op deze dag in 1959 werd ‘Somethin’ Else’ opgenomen door de veel te vroeg gestorven Eddie Cochran. Niet alleen muzikaal was dat inderdaad iets heel anders. Lees achter deze link dat deze song geschreven werd door een jonge vrouw, wat in die tijd ook een grote uitzondering was.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
8.2 mm
Lichte regen
19°
10°
17°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Mooie herenfiets
Te koop
  1. Beek in de Heurstraat wordt open gelegd
  2. Veroordeeld voor slagen aan ex-schoonvader
  3. Drie auto's in kop-staartaanrijding betrokken