Het overige nieuws

Vzw 22.Labac opgericht

Zaterdag 18 november 2017
Marc Santermans uit Tongeren, David Francart uit Rosmeer en Alexander Cracco uit Kermt hebben de vzw 22.Labac opgericht met zetel aan de Raperiestraat in Tongeren. De vzw heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

In allerlei gedaanten

Zaterdag 18 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
In allerlei gedaanten
Vandaag in 1999 overleed Doug Sahm. In de jaren zestig was hij de man achter Sir Douglas Quintet, vooral bekend van ‘She’s About A Mover’ en ‘Mendocino’, maar lees hier dat hij later nog in tal van andere gedaanten platen heeft gemaakt.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beesten
Het leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Cielo

Vrijdag 17 november 2017
Patrick Liesse en Dominique Curvers, beiden uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Cielo opgericht met zetel aan de Boeberg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren luchtvaart instructie, wijn instructie en algemene consultancy/expertise.

Nieuwe bvba: Team IB

Vrijdag 17 november 2017
Annie Withofs uit Tongeren heeft de bvba Team IB Starter opgericht met zetel aan de Rooseveltlaan in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer adviesverlening omtrent ICT, plaatsing en onderhoud van computernetwerken én activiteiten op het vlak van geestelijke gezondheidszorg.

Camille Smeysters overleden

Vrijdag 17 november 2017
Camille Smeysters overleden
Woensdag is Camille Smeysters overleden, de echtgenoot van Mia Fransen. Hij was 97 jaar en wordt vrijdag 24 november begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Rutten. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Lippen die geluk brengen

Vrijdag 17 november 2017
Lippen die geluk brengen
Vandaag elf jaar geleden overleed Ruth Brown. Ze had tot op haar 77ste op het podium gestaan. Lees hier hoe zij zestig jaar geleden de originele uitvoerder was van ‘Lucky Lips’, vooral bekend in de latere versie van Cliff Richard.

Antiekmarkt bij de beste

Donderdag 16 november 2017
De wekelijkse antiekmarkt van Tongeren werd recent opgenomen in de online folder op de website van 'Fleamapket', een online folder waar uitsluitend 's werelds beste markten in opgenomen worden. Tongeren is er daar eentje van. Dat meldt de stad op haar website.
De antiekmarkt werd in 1976 opgericht na het verdwijnen van de Veemarkt. Vandaag is het de grootste van de Benelux, een van de grootste van Europa zelfs. De bezoekers appreciëren vooral de speciale sfeer en de meertaligheid. Elke bezoeker wordt - in de mate van het mogelijke - bediend in haar of zijn eigen taal, aldus het stadsbestuur.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Opnieuw groot verkeerscontroleweekend
Iedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!
1
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Steven Nijs overleden
  2. Tongeren wint van Beyne in bekerwedstrijd
  3. GRM pakt uit met uniek schoolprogramma