Het overige nieuws

Victorine Schoubben overleden

Donderdag 8 december 2016
Victorine Schoubben overleden
Dinsdag is de uit Riksingen afkomstige Victorine Schoubben overleden, de echtgenote van Maurice Vanderleyden. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoelbeek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Annelies Simons overleden

Donderdag 8 december 2016
Annelies Simons overleden
Maandag is Annelies Simons overleden, de echtgenote van Atef El Galai. Zij was 34 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (13.30 uur) in de Sint-Lutgardiskerk in Tongeren.

Opnieuw beginnen?

Donderdag 8 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Opnieuw beginnen?
Op deze dag in 1980 werd John Lennon vermoord. Lees hier dat zijn toenmalige elpee ‘Double Fantasy’ aanvankelijk niet bijster enthousiast werd ontvangen, maar postuum toch succes scoorde, vooral dan de single (Just Like) Starting Over. Opnieuw beginnen? Neen, dat is er nooit bij.

Henriette Wijnen overleden

Woensdag 7 december 2016
Henriette Wijnen overleden
Maandag is Henriette Wijnen overleden, de weduwe van Jef Dumoulin. Zij was 82 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Germaine Muziek overleden

Woensdag 7 december 2016
Gisteren is Germaine Muziek overleden, de weduwe van Jozef Ramaekers. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Alberte Delvigne overleden

Woensdag 7 december 2016
Alberte Delvigne overleden
Gisteren is de uit Widooie afkomstige Alberte Delvigne overleden, de weduwe van Richard Rosmeulen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerharen.

Dronken diskjockey

Woensdag 7 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Dronken diskjockey
Vandaag is het 74 jaar geleden dat Harry Chapin werd geboren. Hij is wel 35 jaar geleden omgekomen in een verkeersongeval. Misschien kent u hem van zijn hit ‘Cat’s In The Cradle’. Beluister het nummer anders eens op de Jukeboxkalender en ontdek over welk gezelschapsspel dat gaat. Je leert er ook dat zijn andere grote hit, 'W.O.L.D.', het heeft over het drankprobleem van een dj van de ochtendradio.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Hoera! Meer dan 100.000 berichten
U kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...
5

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht
1
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Fietsster (12) gewond bij aanrijding
  2. Annelies Simons overleden
  3. Jef Lambrix overleden