• Nog geen evenementen in Tongeren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Hubert Loisen overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Hubert Loisen overleden
Woensdag is Hubert Loisen overleden, de echtgenoot van Clemence Reweghs. Hij was 84 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk in Piringen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment bij uitvaartzorg Driesen.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Tonia Tomsin overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Tonia Tomsin overleden
Gisteren is Tonia Tomsin overleden, de weduwe van Julien Gilson. Zij was 94 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Anny Simons overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Op 15 juli overleed Anny Simons, de echtgenote van Aimé Franssen. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Guillaume Vanotterdijk overleden

Donderdag 21 juli 2016
Guillaume Vanotterdijk overleden
Maandag is in Venlo na een noodlottig ongeval Guillaume Vanotterdijk overleden. Hij was 61 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Riksingen waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.
De rechtbank van Koophandel heeft het Italiaans restaurant Da Noi failliet verklaard. Het restaurant is gelegen aan de Sint-Truiderstraat.

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Donderdag 21 juli 2016
De radiomis voor het feest van Tenhemelopneminhg van Maria (15 augustus) wordt op Radio 1 uitgezonden vanuit de OLV-basiliek. Die viering muzikaal opluisteren is een van de activiteiten van de Internationale Zomeracademie Alden Biesen, een meerdaagse koor- en orgelstage voor gevorderde niet-professionele zangers en koordirigenten.
In het vierde kwartaal van 2015 waren er in Tongeren 268 opvangplaatsen voor baby's en peuters en dit op 27 locaties. Het aantal opvangplaatsen voor kinderen van 3 tot 12 jaar in het kader van de buitenschoolse opvang bedroeg 276. De buitenschoolse opvang werd op 10 locaties georganiseerd. Dat blijkt uit gegevens van Kind en Gezin.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.