Het overige nieuws

De vliegende auto

Maandag 25 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vliegende auto
Op deze dag in 1999 stierf Steve Canaday in een vliegtuigongeval, waarbij hij zelf aan de stuurknuppel zat. Hij was de drummer van The Ozark Mountain Daredevils, een groep van wie je de elpee ‘The Car Over The Lake Album’ uit 1975 moet kennen. Op de hoesfoto staat inderdaad een auto die over een meer vliegt. Twee jaar eerder scoorden ze hun grootste singlehit met ‘If You Wanna Go To Heaven’. Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Win een dvd - of een boek!
Het is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
En wie won de dvd?
Het is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Heur-Tongeren klopt Kampenhout

Zondag 24 september 2017
Heur-Tongeren klopt Kampenhout
Heur-Tongeren heeft vanmiddag thuis Kampenhout verslagen met 3-0. Na vier wedstrijden staat Heur-Tongeren aan de leiding in Derde Amateur met het maximum van de punten.
Tweede provincialer Henis speelde 2-2 gelijk tegen Zutendaal VV A en staat tweede in de stand met 10 punten uit 4 wedstrijden.
Derde provincialer Rutten speelde thuis 1-1 gelijk tegen Membruggen. s Herenelderen verloor met 2-0 in Diepenbeek. Valencia Piringen ging thuis de boot in tegen Sp. Aalst. Uitslag: 2-4.

Hoe doen ze het?

Zondag 24 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hoe doen ze het?
Vandaag viert Gerry Marsden zijn 75ste verjaardag. Hij is de Gerry van Gerry and The Pacemakers. De groep is vooral bekend van de originele uitvoering van ‘You’ll Never Walk Alone’, inmiddels wereldwijd een voetbalhymne. Maar hun eerste tophit was ‘How Do You Do It’ in 1963. Lees er hier alles over.

Handbal: winst voor Callant Tongeren

Zaterdag 23 september 2017
Handbal: winst voor Callant Tongeren
In de BeNe-League van het handbal is Callant Tongeren vanavond gaan winnen bij het Nederlandse JMS Hurry Up. Uitslag: 22-31. Bij de rust was het nog 14-11. UPDATE Op de uitslag valt niets af te dingen, zeggen ze bij het Dagblad van het Noorden.

Basket: Nipte winst voor Tongeren

Zaterdag 23 september 2017
Tongeren (Top Divisie 2 B) won gisteren in Hasselt met 91-92. Op een bepaald ogenblik liep Hasselt uit tot 51-33.

Pastorale zone Sint-Jacobus

Zaterdag 23 september 2017
De parochiefederatie Tongeren-Noord bestaande uit de parochies Berg, Henis, Neerrepen, Overrepen, Riksingen en 's Herenelderen wordt omgevormd tot pastorale zone Sint-Jacobus. De federatie koos als patroonheilige Sint-Jacobus verwijzend enerzijds naar het ziekenhuis dat op hun grondgebied ligt en vroeger Sint-Jacobus heette en ook verwijzend naar de kluis in Vrijhern die een halte was op de weg naar Compostela.

Swa Willems overleden

Zaterdag 23 september 2017
Swa Willems overleden
Op 15 september overleed Swa Willems, de weduwnaar van Jeannine Stas. Hij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Boek over Mal

Vrijdag 22 september 2017
De Heemkundige kring van Mal heeft een boek over Mal uitgegeven. Titel van het boek: 'Ons dorp Mal door de tijd'. Het 82 bladzijden tellende boek kost 5 euro. Het werd vanavond voorgesteld.