Het overige nieuws

274 geboorten, 313 overlijdens

Zaterdag 18 augustus 2018
De stad Tongeren registreerde vorig jaar 274 geboorten en 313 overlijdens. De belangrijkste doodsoorzaak (31,7 procent) waren hart- en vaatziekten.

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Mariëlle Reynders overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Tongeren - Mariëlle Reynders overleden
Donderdag is Mariëlle Reynders overleden, de echtgenote van Eddy Vanlessen. Zij was 49 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

François Wathion overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Tongeren - François Wathion overleden
Donderdag is de uit Rutten afkomstige François Wathion overleden, de echtgenoot van Maria Jans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Auto gaat in de vlammen op

Vrijdag 17 augustus 2018
Tongeren - Auto gaat in de vlammen op
Op de grens van Rutten en Diets-Heur vatte vanavond een auto vuur. De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig uitbrandde. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Tongeren - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.

Tunnel onder kruispunt provinciehuis

Donderdag 16 augustus 2018
Tongeren - Tunnel onder kruispunt provinciehuis
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan in Hasselt herinrichten. Er komt een tunnel voor het openbaar vervoer onder het kruispunt. Deze tram- en bustunnel is onderdeel van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Ook komen er nieuwe fiets- en voetgangerstunnels aan het kruispunt. Maandag starten de voorbereidende werkzaamheden.
Langs de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan leggen AWV (…) Het hele nieuwsbericht
3

Gerard Cuyx overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Tongeren - Gerard Cuyx overleden
Gisteren is de uit Piringen afkomstige Gerard Cuyx overleden, de echtgenoot van Madeleine Drykoningen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Eetkamer TV-meubel
Te koop
Te koop
Te koop
  1. Heur-Tongeren - FC Luik 1-1
  2. Actie tegen intrafamiliaal geweld
  3. François Wathion overleden