• Nog geen evenementen in Tongeren
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

In opdracht

Zondag 28 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
In opdracht
Drummer Clem Cattini mag vandaag 79 verjaardagskaarsjes uitblazen. Als studiomuzikant heeft hij jarenlang gewerkt in opdracht van allerlei topartiesten. Volgens de Jukeboxkalender   leidde dat ertoe dat hij te horen is op liefst 44 Britse nummer 1-hits. Daar was ook ‘Make It Easy On Yourself’ van The Walker Brothers bij.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Verwend wicht

Vrijdag 26 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Verwend wicht
Vandaag veertig jaar geleden verscheen de elpee ‘Bigger Than Both Of Us’ van Daryl Hall & John Oates. Daar stond ‘Rich Girl’ op, hun eerste nummer 1. Lees hier dat het duo een bestaande persoon voor ogen had toen ze dit verhaal over een verwend wicht uit een rijke familie op papier zetten. Maar het was wel geen meisje.

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Dit jaar al 72 reeën aangereden
Dit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Jeeke Heens overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Dinsdag is Jeeke Heens overleden, de echtgenote van Martin Bils. Zij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Begroetingsmoment:  maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Jean Gommers overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Jean Gommers overleden
Dinsdag overleed Jean Gommers, de weduwe van Lisette Raskin. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30, uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren.

Mulken viert Sint-Gillis

Woensdag 24 augustus 2016
Mulken viert Sint-Gillis
In Mulken begint zondag de jaarlijkse noveen ter ere van Sint-Gillis met twee eucharistievieringen (8.30 en 10 uur) in de kerk aan de Hasseltsesteenweg. De hele dag kan je daar de zegen van Sint-Gillis ontvangen. Om 15 u. is er een boekentassenwijding in de kerk. Om 17 uur is er lof. Van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 5 september is er een eucharistieviering om 10 uur in de kapel. Daar is ook lof om 17 uur. Maandag 5 september (14 uur) wordt de noveen van Sint-Gillis afgesloten in de kapel.
Sint-Gillis leefde in de zevende eeuw in het zuiden van Frankrijk, eerst als kluizenaar, daarna als abt van een klooster. Hij is de beschermheilige van de kinderen.

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Hittegolf: denk aan de vogels
Vergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
22°
1.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
21°
14°
25°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
Aangeboden
Badkamer meubel
Te koop
  1. Vrouw (27) gewond bij botsing tussen twee auto's
  2. AED-toestel bij KVVV 's Herenelderen
  3. 120 kermisattracties palmen centrum in