Het overige nieuws

Een kijk op de wereld

Zaterdag 22 oktober 2016
Chel mag het zeggen
Een kijk op de wereld
Alles lijkt me vandaag mee te zitten om goed gehumeurd te zijn. Deze voormiddag ben ik terug aan de praat geraakt met een oude kennis, met wie ik om allerlei vage en voor mij duistere redenen al anderhalf jaar op non speaking terms was. Een uitermate aangename verrassing bij helderblauwe hemel! Het eten van vanmiddag heeft me uitstekend gesmaakt. En mijn brilmontuur is weer vakkundig bijgesteld. De laatste tijd raakten mijn wimpers telkens de glazen en ze lieten daar een minuscuul traanspoor achter. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Het bijenmeisje

Vrijdag 21 oktober 2016
Het bijenmeisje
Op deze dag in 1995 overleed Shannon Hoon, de zanger van Blind Melon, aan een overdosis cocaïne. Lees hier hoe hun grootste hit ‘No Rain’ veel te danken had aan de videoclip van een meisje in een bijenkostuum.

Ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging

Donderdag 20 oktober 2016
Morgen, op de dag van de jeugdbeweging, worden de leden en leiding van de lokale verenigingen gevraagd om in hun uniform naar school te gaan. Wie dan tussen 7u30 en 8u30 in uniform naar het Stadhuisplein komt, wordt getrakteerd op een lekker ontbijt: croissants, chocobroodjes en chocomelk. Ieder weekend brengen een 1000-tal jongeren een groot deel van hun vrije tijd door in één van de elf jeugdbewegingen die Tongeren rijk is. Als teken van dank voorzien de jeugdraad en jeugddienst dit lekker ontbijt. ’s Avonds trekken de leidingsploegen naar de MOD in Hasselt voor de Nacht van de jeugdbeweging. Om er voor te zorgen dat de jongeren veilig daar en terug thuis geraken heeft de jeugddienst bussen ingehuurd.

Edmond Jacobs overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Edmond Jacobs overleden
Op 12 oktober overleed Edmond Jacobs, de weduwnaar van Julia Hansen. Hij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

Noël Brulmans overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Noël Brulmans overleden
Vrijdag is Noël Brulmans overleden, de partner van Anita Knevels. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.
Morgennamiddag wordt in brasserie Intermezzo de woning Koninksemsteenweg 138  openbaar verkocht. Het pand staat op een perceel van 4a78ca en heeft een KI van 743 euro.

Irène Claes overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Irène Claes overleden
Vrijdag is de uit Tongeren afkomstige Irène Claes overleden, de echtgenote van Jan Baeten. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van As. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Vanoppen-Moors in As.

Enkele uren geen straatverlichting

Maandag 17 oktober 2016
Tussen 19 en 24 uur vanavond worden enkele lichteffecten uitgeprobeerd op de OLV-Basiliek. De volgende straten hebben dan geen straatverlichting: Grote Markt (tot aan Plein), Stadhuisplein, Vlasmarkt, Graanmarkt, Koppelkist, Vrijthof, Allée Verte en Kloosterstraat. De politie houdt extra patrouilles in deze straten.

Gratis planten

Maandag 17 oktober 2016
Via haar jaarlijkse bomen- en struikenverkoop biedt Natuurpunt inheems en autochtoon plantgoed aan. De stad Tongeren wil haar inwoners hiermee kennis laten maken en biedt gratis plantgoed aan. Elk Tongers gezin mag 5 plantjes uitkiezen. De plantjes zijn zo gekozen dat ze in de Tongerse bodem en het Tongers landschap zeer goed zullen aarden. Bestellen kan via www.natuurpuntlimburg.be
Gratis soorten: Gele kornoelje, Lijsterbes, Zomereik, Winterlinde, Knotwilg, Daslook en Bosaardbei.
Voor een (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.3 mm
Bewolking
13°
10°
16°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Irma Régimont overleden
  2. Gratis planten
  3. Francine Thielen overleden