Het overige nieuws

Op de oevers

Zaterdag 29 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Op de oevers
Op deze dag in 1978 stond ‘Rivers Of Babylon’ van Boney M op nummer 1 in de Lage Landen. Het is tot vandaag een van de bestverkochte singles ooit. Lees hier het verhaal achter die song en leer er het origineel kennen.
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'
De Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

28ste editie Tungri-run

Woensdag 26 april 2017
Maandag 1 mei is weer een sportieve hoogdag voor Tongeren. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van het stadscentrum verkeersvrij gemaakt voor de jaarlijkse Tungri-run. Deze loopwedstrijd, een gemeenschappelijke organisatie van Rotary Club Tongeren, ADD Tongeren en de stad Tongeren, is dit jaar aan haar 28e editie toe. Het sportpark De Motten vormt opnieuw de start- en aankomstplaats van alle wedstrijden. Inschrijvingen gebeuren vooraf via de website (www.tungrirun.be - overschrijving op nr. BEO8 7330 3880 8013), of ter plaatse tot een half uur voor de wedstrijd in het sportpark De Motten.

Stadsdiensten gesloten op 1 mei

Woensdag 26 april 2017
Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 1 mei (Feest van de Arbeid). Ook het sociaal huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn dan dicht.Toerisme Tongeren is wel open van 09.30 tot 17 uur.

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)
Morgennamiddag wordt in brasserie De Casque de te renoveren woning gelegen Maastrichtersteenweg 73 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 1a90ca en heeft een K.I. van 384 euro.

Lucienne Leroi overleden

Dinsdag 25 april 2017
Lucienne Leroi overleden
Zondag is Lucienne Leroi overleden, de weduwe van Henri Thielen. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (18.30 uur)  is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Marie-Jeanne Hansoul overleden

Dinsdag 25 april 2017
Zaterdag is Marie-Jeanne Hansoul overleden, de echtgenote van Jean Rouselle. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.1 mm
Helder/Zonnig
11°
19°
13°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Marie-Jeanne Hansoul overleden
  2. Ruttenaren voeren mysteriespel Evermarus op
  3. Heur-Tongeren speelt eindronde