Het overige nieuws

Altijd dezelfde zanger

Woensdag 26 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Altijd dezelfde zanger
Op deze dag in 1969 werd "My Baby Loves Lovin’’ opgenomen door de Britse popgroep White Plains. De vrolijke venten die het liedje lipten op televisie, hadden daar niets mee te maken. Lees hier dat de zanger die je hoort zijn stem leende aan tal van hitformaties. Er zijn periodes geweest dat hij met drie verschillende bands tegelijk hoog in de hitparade stond.

Maaiwerken aan de waterlopen

Dinsdag 25 oktober 2016
Maaiwerken aan de waterlopen
Om wateroverlast te voorkomen is het belangrijk dat de beken goed worden onderhouden. Daarom start het wateragentschap Noordwest-Limburg eerstdaags met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over 250 km, verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met maaimachines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van (…) Het hele nieuwsbericht
Maaiwerken aan de waterlopen
1

Dit weekend gaat het winteruur in

Dinsdag 25 oktober 2016
Het is maar dat u 't weet
Dit weekend gaat het winteruur in
In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober gaat het winteruur in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet: van 3 naar 2 uur. Een uur extra, dus ook één uur extra slapen!

Negentien naakte vrouwen

Dinsdag 25 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Negentien naakte vrouwen
Op deze dag in 1968 lag ‘Electric Ladyland’ van Jimi Hendrix Experience in de platenwinkels. Het zou het laatste album van de gitaargod worden. Lees het verhaal achter deze dubbelelpee op de Jukeboxkalender. Je zal je verbazen over wie allemaal meespeelt, over de spelfouten en de verschillende schrijfwijzen van de titels. En vooral over de schandaalhoes met een foto van negentien naakte vrouwen.

73 weekendverkeersongevallen

Maandag 24 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 5 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. De politie nam er 42 ademtesten af, waarvan er 11 (of 26%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Anna Rubens overleden

Maandag 24 oktober 2016
Anna Rubens overleden
Zaterdag is in Eksel Anna Rubens overleden, de weduwe van René Vanoirbeek. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Altijd hetzelfde op de radio

Zondag 23 oktober 2016
Altijd hetzelfde op de radio
Pauline Black, de zangeres van The Selecter, viert vandaag haar 63ste verjaardag. Als je de groep nog eens op de radio hoort, is het met ‘On My Radio’. Lees hier hoe ze dat eigenlijk hadden voorspeld in de tekst van dat liedje. ‘It’s the same old show.’

Madeleine Arits overleden

Zaterdag 22 oktober 2016
Madeleine Arits overleden
Gisteren is Madeleine Arits overleden, de echtgenote van Jan Doumen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Nevel
16°
16°
18/10
Robbe jij wordt 1 jaar vandaag Dat ben ik niet vergeten Een dikke kus van omi :-*
Omi Carine
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Madeleine Arits overleden
  2. HeVoc-dames uitgebekerd
  3. Takken en afval in brand