Het overige nieuws

Straks luiden de kerkklokken

Donderdag 31 juli 2014
Straks luiden de kerkklokken
Straks, om 21u, gaan in alle Limburgse parochies de kerkklokken luiden. Het is de bedoeling dat ze dat een kwartier lang gaan doen. Het is dan precies 100 jaar geleden dat koning Albert I besliste om de algemene mobilisatie af te kondigen. Dit gebeurde door het luiden van de kerkklokken in alle dorpen, destijds de enige vorm van massacommunicatie, in combinatie met het rondbrengen van oproepingsbrieven. Alle dienstplichtigen moesten zich vervolgens onmiddellijk bij de kazerne aanmelden. Vier dagen later, op 4 augustus 1914, viel Duitsland ons land binnen en was de oorlog begonnen.
 
Reageer

Komend weekend: vlinders tellen

Donderdag 31 juli 2014
Komend weekend: vlinders tellen
Zaterdag en zondag organiseert Natuurpunt voor de achtste keer Het Grote Vlinderweekend. De natuurvereniging roept iedereen op om gedurende een zonnig halfuur vlinders in z'n tuin te tellen en het resultaat door te geven via www.vlinderweekend.be. Op basis van die gegevens wil Natuurpunt de toestand van onze inheemse vlinders jaar na jaar opvolgen. “Als gevolg van het uitzonderlijk warme weer van dit voorjaar wordt het resultaat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Nol Vandael overleden

Woensdag 30 juli 2014
Nol Vandael overleden
Zondag is Nol Vandael overleden, de echtgenoot van Lieske Reijmen. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer
De 44 Limburgse gemeentebesturen hebben zich geëngageerd om in 2014 met Toerisme Limburg vzw de vrijetijdseconomie in Limburg verder uit te bouwen. Dat kadert in het strategisch toeristisch actieplan dat de vzw samen met haar partners opstelde. De gemeenten dragen dit jaar meer dan 713 950 euro bij aan de werking van Toerisme Limburg, dat dit jaar meer dan 8 miljoen euro inzet voor de ontwikkeling en versterking van het toeristische aanbod en de promotie van Limburg als toeristische bestemming.  
Reageer

Kort maar interessant (7)

Zaterdag 26 juli 2014

* In het jaar 79 kreeg Pompeii 4 tot 6 meter vulkanische as over zich heen ingevolge een krachtige uitbarsting van de Vesuvius. Totnogtoe gingen geleerden er vanuit dat de zowat 20.000 inwoners stierven door verstikking, maar dat inzicht is nu gewijzigd. Wie er een uurtje voor kan uittrekken, moet hierboven eens kijken naar de documentaire die de BBC maakte naar aanleiding (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
In de Beker van Noord-Limburg in het voetbal heeft Hechtel vandaag van Verbroedering Lommel gewonnen met 7-1.
 
Reageer

Het is maar dat u het weet...

Zaterdag 26 juli 2014
Het is maar dat u het weet...
...als u toevallig in Leopoldsburg moet zijn: het is daar het jaarlijkse Harley-treffen. Duizenden Harley-Davidson-rijd(st)ers zijn er samen om te laten zien dat ze op een geweldige, zij het soms luid knallende motorfiets rijden. Een feest van opgeblonken chroom! (Foto Josh Vandijck)
Reageer

Sus Vaes overleden

Donderdag 24 juli 2014
Sus Vaes overleden
Gisteren is Sus Vaes overleden, de echtgenoot van Julienne Linsen. Hij was 77 jaar. Vrijdag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel. De afscheidsplechtigheid na de crematie zal in beperkte kring plaatsvinden.
Reageer

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
0.7 mm
Gedeeltelijk bewolkt
17°
28°
14°
27°
17/07
50 lentes jong, terwijl het toch in de zomer begon! Dezer dagen is mini camping Abraham geopend en wensen we jou een dikke proficiat!
Judith Roosen
11/07
Dikke proficiat met uw 18de verjaardag. van Tante Nelleke en Nonke Pierre
nelly Vanormelingen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Tandem Houten fietsje
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Verjaardag