Het overige nieuws

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Smiley (20)
                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum
Reageer

Gusta Vincken overleden

Dinsdag 3 maart 2015
Gusta Vincken overleden
Gisteren is Gusta Vincken overleden, de echtgenote van Jef Rutten. Ze was 83 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Vogelliefhebbers gevierd

Maandag 2 maart 2015
Vogelliefhebbers gevierd
Dit weekend vierden de Natuur– en Vogelvrienden Overpelt tijdens het jaarlijks clubfeest in het Pelterke hun kampioenen. Dat zijn de vogelliefhebbers die goud, zilver of brons behaalden tijdens het wereldkampioenschap, het Belgisch of het provinciaal kampioenschap.En José Vanhoudt (met lint) werd gekozen tot miss NVO!
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Jean Winters overleden

Maandag 2 maart 2015
Jean Winters overleden
In Eksel is zaterdag Jean Winters overleden, de echtgenoot van Els Jamers. Hij was 71 jaar. De afscheidsceremonie vindt donderdag om 13u plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Smiley (19)
Een smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.
Reageer

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Theo Rubens overleden

Vrijdag 27 februari 2015
Theo Rubens overleden
In Eksel is gisteren Theo Rubens overleden, de weduwnaar van Adrienne Janssen. Hij was 83 jaar. De afscheidsceremonie vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Reageer

Werken op de Noord-Zuid

Vrijdag 27 februari 2015
Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer op de Noord-Zuidverbinding (N74) richting Hasselt met de renovatie van de voegen vanaf Lommel tot aan de aansluiting met de Grote Baan. De hinder blijft beperkt. De aannemer zal enkel buiten de spitsuren over een beperkte lengte één rijstrook innemen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden maximaal 3 maanden in beslag nemen.
Reageer

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Gratis naar... Stijn Van de Voorde?
In de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
02/02
Felicitatie voor Deborah Drees , vandaag 18 jaar geworden !
jacky snoeckx
28/01
Peter CeyssensGelukkige Verjaardag Petertje! Dat we nog vele vruchtbare jaren in het verschiet mogen hebben!
Dirk Jacobs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel