Het overige nieuws

Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je niveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% goed hebt... Beter spellen.nl
Reageer

Akke akke tuut tuut

Donderdag 5 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


De locomotief heette La Flèche en trok zeven rijtuigen. Op deze dag in 1835 reed die eerste trein op het Europese vasteland van Brussel naar Mechelen. Voor de Jukeboxkalender is dat de gelegenheid om een spoor van treinliedjes te trekken. Ja, ook ‘City Of New Orleans’ is een spoorwegsong. Je kent het in de versie van Arlo Guthrie of als ‘Het Is Weer Voorbij, Die Mooie Zomer’ van Gerard Cox. Maar dit is de originele uitvoering van Steve Goodman.
Reageer

Bvba IT-Aas opgericht

Woensdag 4 mei 2016
IT-Aas: dat is de naam van de bvba die Rudy Kelgtermans uit Hechtel-Eksel heeft opgericht. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van advies op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering én het verlenen van advies en logistieke steun over soorten computers en hun configuratie én toepassing van bijkomende randapparatuur. De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Wittersweg in Hechtel-Eksel.
Reageer

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat u 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Dr. Marnix Goethals, die momenteel nog als cardioloog en hoofdgeneesheer werkzaam is in het Mariaziekenhuis in Overpelt, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna in Geel. Dat meldt de Artsenkrant. Dr. Goethals kwam pas in 2013 naar het Mariaziekenhuis; eerder werkte hij in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. In Overpelt volgde hij dr. Griet Vandervelpen op, die medisch directeur werd in het Z.O.L. in Genk.
Reageer

Grote Prijs Accfides

Dinsdag 3 mei 2016
Afgelopen zondag werd er in Hechtel gestreden voor de "Grote prijs Accfides". Bij de Nieuwelingen zegevierde Tomac Soenen, voor Finn Vanbroekhoven en Rik Meeusen. Aansluitend werd er een start voor Masters gegeven. Hier kregen de toeschouwers 2 klassementen te zien: bij de +40j. kwam Patrick Haling als eerste over de meet terwijl Tom Langens zijn zegegebaar mocht maken bij de -40j. De organisatie, wielerclub De Doorzetters, dankt langs deze weg iedereen die heeft bijgedragen tot dit succes!
Reageer

Davidsfonds naar Antwerpen

Dinsdag 3 mei 2016
Zondag 15 mei bezoekt Davidsfonds Eksel de stad Antwerpen. Men start met een korte stadswandeling. Daarna gaat men het  stadhuis ontdekken, van de kelders tot het "Schoon Verdiep". Om te eindigen met een begeleid bezoek aan de Sint-Pauluskerk en zijn kunstschatten. Verplicht inschrijven en meer info op eksel[!]davidsfonds.net of via tel. 0479328927.
Reageer

Albert Dreesen overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Albert Dreesen overleden
Zondag is de uit Overpelt afkomstige Albert Dreesen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Thijs. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Reageer

Victorine Wuytens overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Victorine Wuytens overleden
Gisteren is Victorine Wuytens overleden, de weduwe van Roger Essers. Zij was 85 jaar. De afscheidsceremonie vindt zaterdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hechtel.
Reageer

Tonny Creemers overleden

Maandag 2 mei 2016
Tonny Creemers overleden
Gisteren is Tonny Creemers overleden, de weduwnaar van Brigitte Berger. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Louis Willekens overleden

Maandag 2 mei 2016
Louis Willekens overleden
Zaterdag is Louis Willekens overleden, de weduwnaar van Mia Heylen. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Reageer
De komende drie jaar zullen de Boslandpartners samen met Nolimpark en de bedrijven Sibelco en VBM hun industrieterreinen groener inrichten om de lokale natuur alle kansen te geven. Daarvoor krijgen zij 350.000 euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 133.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit initiatief kadert in het grotere Interreg-project 2B Connect dat werkt aan de grensoverschrijdende verbinding van natuurgebieden en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Nieuwe crematorium heet 'Stuifduin'
Deze namiddag werd het ontwerp voor het nieuwe crematorium in Lommel voorgesteld. De locatie bevindt zich net rechts van de huidige gemeentelijke begraafplaats in de Nobert Neeckxlaan, en nog dit najaar wordt de eerste steen van het complex - "Stuifduin" geheten - gelegd. Bouwheer is Pontes, een intergemeentelijk samenwerkingsverband uit Antwerpen, waartoe sinds vorig jaar ook Lommel, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg toetraden. Het is de bedoeling dat het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Elly Beckers overleden

Vrijdag 29 april 2016
Elly Beckers overleden
Gisteren is de uit Eksel afkomstige Elly Beckers overleden, de echtgenoot van Toine Oyen. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Reageer

Bvba Lumimmo opgericht

Woensdag 27 april 2016
Jan Renckens uit Hechtel-Eksel, Hans Vandermaesen uit Houthalen-Helchteren, Bart Swinnen uit Hasselt en Philippe Coudyser uit Moeskroen hebben de bvba Lumimmo opgericht met zetel aan de Berkenlaan in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is onder meer handelen in roerende en onroerende zaken, IT-consultancy activiteiten, de organisatie van trade-beurzen en het uitvoeren van management-activiteiten.
Reageer

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.
Reageer

Nieuwe bvba: Dico Repair

Dinsdag 26 april 2016
Dico Repair: dat is de naam van een nieuwe bvba met zetel aan de Eikendreef in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is onder meer het herstellen van inbraakschade én de reparatie en restauratie van meubelen en stoffering. Oprichters van Dicop Repair zijn Dirk Beunis en zijn echtgenote Kornelia Chazitalis, beiden uit Retie.
Reageer

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Kerkuil overleeft schuurbrand
In het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het is maar dat u 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
0.0 mm
Helder/Zonnig
13°
24°
13°
25°
02/05
Louis een gelukkige verjaardag en nog vele mooie jaren gewenst!!!
Albert en Rosa Boonen
05/02
Deborah proficiat met je verjaardag
opa snoeckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel