Het overige nieuws

Overleden op verjaardag

Maandag 29 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Overleden op verjaardag
Op deze dag in 1915 werd ze geboren. En op deze dag in 1982 overleed ze. We hebben het over de Zweedse actrice Ingrid Bergman. Singer-songwriter Woody Guthrie was blijkbaar gek van haar. Hij schreef een liefdesliedje maar zette het nooit op muziek. Jaren later maakte Billy Bragg er een song van. Lees er hier alles over.

160 bestuurders onder invloed drugs

Vrijdag 26 augustus 2016
De politiezone Kempenland heeft vorig jaar 160 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs reden. Zij liepen ofwel tegen de lamp bij een wegcontrole (146 overtreders), ofwel bleken zij onder invloed als betrokkene bij een verkeersongeval (14 van de betrapte bestuurders).

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Verwend wicht

Vrijdag 26 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Verwend wicht
Vandaag veertig jaar geleden verscheen de elpee ‘Bigger Than Both Of Us’ van Daryl Hall & John Oates. Daar stond ‘Rich Girl’ op, hun eerste nummer 1. Lees hier dat het duo een bestaande persoon voor ogen had toen ze dit verhaal over een verwend wicht uit een rijke familie op papier zetten. Maar het was wel geen meisje.

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat u 't weet
Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel
Het telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Dit jaar al 72 reeën aangereden
Dit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Felix Vanhemel overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Felix Vanhemel overleden
Gisteren is de uit Hechtel afkomstige Felix Vanhemel overleden. Hij was 49 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kwaadmechelen (Ham).

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Sanicole-airshow op 9 en 11 september
De enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
21°
2.6 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
23°
14°
27°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Felix Vanhemel overleden
  2. Veertiger bezwijkt in hoogtewerker
  3. 160 bestuurders onder invloed drugs