Het overige nieuws

De man in het midden

Vrijdag 24 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man in het midden
Vandaag viert Paul Jones zijn 75ste verjaardag. Hij werd vooral bekend als de zanger van Manfred Mann in de jaren zestig. Lees hier hoe hij ‘The One In The Middle’ schreef om zijn fans uit te leggen dat hij wel vooraan mocht staan, maar niet de frontman van de band was.

Vzw Audri opgericht

Donderdag 23 februari 2017
Marijke en Marc Maes én Catharina Bronneberg, allen uit Hechtel-Eksel, hebben de vzw Audri opgericht met zetel aan de Sint-Jozefstraat. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Krulspelden

Donderdag 23 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Krulspelden
Op deze dag in 1969 namen The Rolling Stones ‘Gimme Shelter’ op, de openingstrack van hun onvolprezen elpee ‘Let It Bleed’. De zwarte zangeres die in dit concertfragment de show steelt is Lisa Fischer, maar op de originele opname nam de even getalenteerde Merry Clayton die zangpartij voor haar rekening. Lees hier hoe deze gerenommeerde studiozangeres, die op veel bekende platen te horen is, in het midden van de nacht werd opgebeld, zich naar de studio haastte en in een pyjama en met krulspelden in haar haar de Stones van hun sokken blies.

Wat zag de butler?

Woensdag 22 februari 2017
Koninklijk Toneelgezelschap "Bèrk en Breem" speelt in maart What the butler saw in een regie van Jan-Willem Van Hoof. Dat gebeurt op zaterdag 18, zondag 19, vrijdag 24, zaterdag 25 maart om 20u15 en zondag 26 maart om 14u15.  
"What the butler saw" dateert uit 1967 en werd geschreven door Joe Orton. Het wordt gebracht door Luc Jansen, Miel Custers, Emma Van Aken, Jimmy ’t Jaeckx, Marlies Renting en Jos Christens. De voorstellingen vinden plaats in De Geer in Eksel. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Mbd-projecten

Woensdag 22 februari 2017
Martin Lamers uit Hamont-Achel én Bart en Danny Drees, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Mbd-projecten opgericht met zetel aan de Korte Watertorenstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en de uitvoering van alle mogelijke particuliere en openbare bouwwerken als algemene aannemer of in onderaanneming, het ontwerp en de bouw van alle mogelijke gebouwen en bouwsels én de studie en uitvoering van binnen- en buitendecoraties.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Verheyen overleden

Maandag 20 februari 2017
Alice Verheyen overleden
Zaterdag is Alice Verheyen overleden, de echtgenote van Frans Lens. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Hechtel.
8

Rina Keyers overleden

Maandag 20 februari 2017
Rina Keyers overleden
In Houthalen is vrijdag Rina Keyers overleden, de echtgenote van Frie Fransen. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

''t Linne Luidt' een andere klok

Zondag 19 februari 2017
Het organiserend team van ’t Linne Luidt gooit het dit jaar over een andere boeg. Het is tijd voor verandering! roepen ze. Daarom zal er in 2017 geen editie van ’t Linne luidt doorgaan maar zullen er drie audities plaatsvinden in de deelnemende cafés. "Wij willen de lokale muzikanten gaan steunen en promoten, dus zijn wij op zoek naar lokaal talent, zowel zangers, zangeressen, bands. Het genre: blues, rock, pop, rap, hiphop, allround, Nederlandstalig, enzovoort," zegt Jan Houtman. "Tijdens elke (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Win een dvd - of een boek!
U hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Anjertrippers hielden ledenfeest
  2. Alice Verheyen overleden
  3. De troeven van een gemeente