Het overige nieuws

De baby laat zich horen

Donderdag 8 oktober 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Buzz Clifford zijn 74ste verjaardag. Hij heeft songs geschreven voor o.a. Petula Clark en Lou Rawls, maar zelf slechts één hit gehad: ‘Baby Sittin’ Boogie’ uit 1961. Dat is lang niet de enige successong met gebrabbel van een baby. Kijk maar eens achter deze link!
Reageer

Het wordt kouder

Woensdag 7 oktober 2015
Een krachtig hogedrukgebied bouwt zich de volgende dagen op over de Scandinavische landen en stuurt na het weekend koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken. De maxima komen een heel stuk lager uit en de kans op grondvorst neemt toe. Er is wel meer ruimte voor de zon. Op korte termijn zijn er eerst nog veel wolken met kans op een druppeltje regen.
Reageer

Met de groeten uit... Voeren

Woensdag 7 oktober 2015


Naar dit filmpje blijf je kijken. Het is gemaakt door Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek en het is ondertussen genomineerd voor het Belgisch filmfestival voor natuurfilms. Frederik maakte een mooie reportage over een familie dassen in Voeren die op zoek is naar voedsel. Hoe ze die regenwormen uit de grond trekken! Frederik is bij de 14 genomineerden bij de niet-professionele filmmakers. Zaterdag weten we of hij gewonnen heeft.
Reageer
Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'
Vandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Reageer
Woensdag mogelijk staking bij De Lijn
De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.
Reageer

Fien Fransen overleden

Maandag 5 oktober 2015
Fien Fransen overleden
Zaterdag is Fien Fransen overleden, de weduwe van Edmond Mertens. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Ria Tulkens overleden

Zaterdag 3 oktober 2015
Ria Tulkens overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Ria Tulkens overleden, de echtgenote van Jean-Pierre Picavet. Ze was 60 jaar. De crematie, gevolgd door de plaatsing van haar urne in het columbarium op de begraafplaats in Leopoldsburg, zal in intieme kring plaatshebben.
Reageer

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Pluto's ovale maantje
Eigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Reageer

Elisa Steensels overleden

Vrijdag 2 oktober 2015
Elisa Steensels overleden
Gisteren is Elisa Steensels overleden, de weduwe van Louis Driesen. Zij was 84 jaar. De afscheidsdienst vindt woensdag (12 uur) plaats in aula 't Sant. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel.

Reageer
Het is maar dat u 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat u 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Marie-Jeanne Snoeckx overleden

Donderdag 1 oktober 2015
Marie-Jeanne Snoeckx overleden
Gisteren is Marie-Jeanne Snoeckx overleden, de echtgenote van Jan Jansen. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte familiekring. Maandag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant.
Reageer
Van 10 november tot 3 december heeft in ’t Pelterke in Overpelt opnieuw ‘Budget4life’ plaats, een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Zij leren er de basisprincipes van budgetteren maar ook de gevaren en gevolgen van schuldenlast. Jongeren hebben immers vaak geen idee van wat het kost om op eigen benen te staan. ‘Budget4life’ is als preventie-initiatief in de schuldhulpverlening een organisatie (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gordel wel gebruiken, gsm niet

Dinsdag 29 september 2015
Gordel wel gebruiken, gsm niet
De nieuwe provinciale politieactie draait rond het verplichte gebruik van de autogordel en het niet-toegestane gebruik van een gsm achter het stuur. De thema-actie, die vandaag door de gouverneur werd bekendgemaakt, loopt van 1 tot 15 oktober.
Bedoeling van de thema-actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (ook achterin) en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig, aldus de mededeling.
Reageer

86 verkeersongevallen in weekend

Maandag 28 september 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 28 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. De politie nam in dat verband in totaal 53 ademtesten af,waarvan er 7 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Alien Verrezen overleden

Zaterdag 26 september 2015
Alien Verrezen overleden
Woensdag is in Hechtel Alien Verrezen overleden. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10 uur) plaats in aula 't Sant.

Reageer

Steekpenningen zonder omkoperij

Vrijdag 25 september 2015
Tribunaliteiten
Sinds deze eeuw bestaat er in België naast publieke omkoping ook omkoping in de privésector. Voordien was het omkopen van een voetballer of een aankoopdirecteur niet strafbaar. Toch blijft een proces over private omkoping zeldzaam. Het hof van beroep van Antwerpen kreeg te maken met zo’n onalledaagse zaak van actieve omkoping. De verdachte was een projectmanager die in een bouwbedrijf zorgde voor de opvolging van de werven. Hij bekende steekpenningen te hebben betaald aan een afdelingshoofd van een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jeanne Snoeks overleden

Vrijdag 25 september 2015
Jeanne Snoeks overleden
In Peer is Jeanne Snoeks, de weduwe van Nand Bernaerts, gisteren op haar 91ste verjaardag overleden. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
2.6 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
15°
16°
27/09
Dikke proficiat Daan Bernaerts als nationaal kampioen jumping ! Groetjes van Maarten, Gerben, tante Sandra en nonkel Bart
Sandra Van Hul
20/09
Hermien & Artuur PetersProficiat Hermien en Artuur Peters met de prachtprestaties op het Europees kajakkampioenschap in Roemenië.
Peter Van Lishout
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel