Het overige nieuws

Alleen vrouwen

Woensdag 5 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Het was de eerste stevige rockband die alleen uit vrouwen bestond. Vandaag veertig jaar geleden werden The Runaways samengebracht. Enkele groepsleden scoorden grote hits nadat de formatie uit elkaar was gevallen. Wie dat zijn, kan je hier opzoeken.
Reageer
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 
Reageer

De eerste nummer 1

Dinsdag 4 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1958 publiceerde men voor het eerst de Billboard Hot 100, de graadmeter van populaire muziek in de Verenigde Staten. ‘Poor Little Fool’ van Ricky Nelson was de eerste nummer 1. Achter deze link hebben ze het over deze oudste, nog lopende hitparade. En over de opmerkelijke manier waarop de zanger aan dat liedje kwam.
Reageer

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Smiley (56)
Een smiley van een wasmachine met een héél grote muil...
Reageer

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.
Reageer

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Reageer

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Atalanta leidt in vlindertelling
UPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
Reageer
De politiezone Kempenland heeft 462.800 euro gekregen uit het verkeersveiligheidsfonds. Dit fonds wordt beheerd door de federale overheid en wordt gespijsd door de verkeersboetes die in heel het land worden uitgeschreven. Een gedeelte ervan wordt via een bepaalde verdeelsleutel terug aan de politiezones toegekend die deze gelden moeten gebruiken voor projecten die de verkeersveiligheid bevorderen.
Reageer

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Het grote vlindertelweekend
Natuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.
Reageer
In de gemeente is een inzamelactie van lege toner- en inktpatronen op gang gekomen. In een computerzaak aan de Peerderbaan 109 in Hechtel staat een doos waar klanten hun lege patronen kunnen komen inleveren. Die brengen geld op en de opbrengst gaat naar een goed doel: de vzw
Zorgranch Stappen. Dat is een vereniging die zich inzet om kinderen, jongeren en volwassenen met problemen of een beperking te ondersteunen via therapie met behulp van het paard.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
31°
17°
29°
02/02
Felicitatie voor Deborah Drees , vandaag 18 jaar geworden !
jacky snoeckx
28/01
Peter CeyssensGelukkige Verjaardag Petertje! Dat we nog vele vruchtbare jaren in het verschiet mogen hebben!
Dirk Jacobs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Bad Gele zitbal
Te koop
Te koop
Te koop