Het overige nieuws

Wout Bleyen overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Donderdag is Wout Bleyen in Hechtel overleden. Hij was 20 jaar. Volgens de wens van de familie vindt de afscheidsplechtigheid in besloten kring plaats.
Reageer

Country in kinderschoenen

Dinsdag 26 mei 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1933 overleed Jimmie Rodgers aan tuberculose. Hij had de ziekte al een tijdlang onder de leden en schreef er een aangrijpende autobiografische song over: ‘TB Blues’. Hier gaan we terug naar de begindagen van countrymuziek.
Reageer

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Smiley (46)
Ingezonden door Dominik Martin.
Reageer

Maria Daniels overleden

Zaterdag 23 mei 2015
Maria Daniels overleden
Gisteren is Maria Daniels overleden, de echtgenote van Michel Feyen. Ze was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer
Voor de Belgische nationale seniorenploeg kajak is vandaag het internationaal wedstrijdseizoen van start gegaan. Dit weekend wordt een wereldbekerwedstrijd in Duisburg gevaren en volgende week een in Kopenhagen. De verschillende bootcombinaties worden er uitgetest om zo tot de best mogelijke formaties te komen voor de wereldkampioenschappen -23 in Montemor (Portugal) einde juli en vooral voor de wereldkampioenschappen voor senioren in Milaan einde augustus.
Dit WK is wel bijzonder belangrijk (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Nieuwe interventieauto voor lokale politie
De interventie-eenheid van de politiezone Kempenland heeft een gloednieuwe snelle interventieauto in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo XC 70 (foto) met een vijfcilinder motor van 2400 cc.  De wagen is uitgerust met een automatische versnellingsbak en de motor levert 163 pk, goed voor een topsnelheid van ruim 195 km/h. De 4X4 heeft een koetswerk dat speciaal is aangepast voor het uitvoeren van politietaken. Zo is het hele chassis versterkt, net zoals de wielen, het remsysteem, enz.  De bumpers van het voertuig zijn fluorescerend. Op het dak is een moderne omnicolor lichtbalk geïnstalleerd.
Reageer
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Kajak: 18 BK-titels lange baan voor NWC
Afgelopen weekend werd het Belgisch kajakkampioenschap lange baan georganiseerd in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem. De leden van de Neerpeltse Watersportclub waren er massaal vertegenwoordigd en brachten mooie resultaten mee naar huis. Er werden wedstrijden gevaren in éénzitter (K1), tweezitter (K2) en vierzitter (K4) over de lange afstand. Voor de allerkleinsten (tot en met 10 jaar) is dit 1000 meter, voor miniemen (11-12-jarigen) en kadetten (13-14-jarigen) is dit 2000 meter en voor alle ouderen is dit 5000 meter. Volgende NWC-ers wonnen de 3 titels in de 3 verschillende bootsklassen: Amber Van Broekhoven (Neerpelt) bij de dames aspiranten, Neel Broekx (Neerpelt) bij de heren junioren en William Peters (Hechtel-Eksel - foto) bij de heren senioren. De Neerpeltse Watersportclub veroverde in totaal 18 titels, Zwevegem behaalde er 7, Kortrijk 4, Mechelen 3, Gent 2 en Kasterlee 1.
Reageer

Jetje Weeghmans overleden

Maandag 18 mei 2015
Jetje Weeghmans overleden
Zaterdag is Jetje Weeghmans overleden, de echtgenote van Emiel Kuppens. Ze was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 11.30 uur plaats in Aula 't Sant. Woensdag om 19 uur is er daar een avonddienst.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
0.3 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
18°
17°
02/02
Felicitatie voor Deborah Drees , vandaag 18 jaar geworden !
jacky snoeckx
28/01
Peter CeyssensGelukkige Verjaardag Petertje! Dat we nog vele vruchtbare jaren in het verschiet mogen hebben!
Dirk Jacobs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel