Het overige nieuws

Hout vasthouden

Zaterdag 25 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Hout vasthouden
Vandaag wordt soulzanger Eddie Floyd 79. De goegemeente kent hem van ‘Knock On Wood’, desnoods in een van de vele coverversies van die song. Maar hier ontdekken we dat hij veel meer op zijn palmares heeft.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Verschakelen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Miet Verschakelen overleden
In Wijchmaal is gisteren Miet Verschakelen overleden, de weduwe van Rikske Van Helden. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Tikke tikke tik tik ping!

Vrijdag 24 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Tikke tikke tik tik ping!
Op deze dag in 1868 kreeg de Amerikaanse krantenuitgever Christopher Latham Sholes een patent voor een apparaat dat hij ‘typewriter’ noemde. In de populaire muziek zijn er wel wat songs waarin die uitvinding voorkomt, maar alleen in ‘The Typewriter’ van Leroy Anderson wordt de schrijfmachine gebruikt als instrument. Lees er alles over op de Jukeboxkalender.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Eens iets anders

Donderdag 23 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Eens iets anders
Op deze dag in 1959 werd ‘Somethin’ Else’ opgenomen door de veel te vroeg gestorven Eddie Cochran. Niet alleen muzikaal was dat inderdaad iets heel anders. Lees achter deze link dat deze song geschreven werd door een jonge vrouw, wat in die tijd ook een grote uitzondering was.

Roger Van Nooten overleden

Dinsdag 21 juni 2016
Roger Van Nooten overleden
In Hechtel is zaterdag Roger Van Nooten overleden, de echtgenoot van Karin Formanski. Hij was 64 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.  Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans & Laenen in Hechtel.

Mathilde Caels overleden

Dinsdag 21 juni 2016
Mathilde Caels overleden
Gisteren is Mathilde Caels overleden, de weduwe van Albert Verpoorten. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting in 't Sant.

René Meyen overleden

Dinsdag 21 juni 2016
René Meyen overleden
Zondag is René Meyen overleden, de echtgenoot van Leonie Peeters. Hij was 75 jaar. De afscheidsdienst heeft in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Bree-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in  Meeuwen.
Zuster Barbara Fransen overleden
Zaterdag is de uit Eksel afkomstige zuster Barbara Fransen overleden. Zij was 93 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Schurhoven (Sint-Truiden). Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
10.9 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
20°
11°
18°
20/06
Ridi CreemersVandaag mag onze adjudant Rudi 45 kaarsjes uitblazen wij wensen hem vandaag bij deze van harte proficiat vanwege Prins Teun den Urste en Prinses Diane oech de Urste
Erwin Theunis
20/05
GEFELICITEERD MET JE GOUDEN HUWLIJKSJUBILEUM ANNY EN HENRI EN DOE ER SAMEN NOG VELE JAREN ERBIJ.
ALAIN JANNIS
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. 75 haiku's van Ingrid in een boek
  2. Mathilde Caels overleden
  3. Huisdieren worden gedumpt