Het overige nieuws

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

De song, niet de film

Zaterdag 29 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Het is vandaag 28 jaar geleden dat Lee Marvin overleed. De Amerikaanse karakteracteur speelde in de jaren vijftig en zestig vaak de slechterik in westerns. Zo is hij in ‘The Man Who Shot Liberty Valance’ de terreurzaaiende bendeleider uit de titel. Ten onrechte wordt gedacht dat het gelijknamige nummer van Gene Pitney de titelsong van die film is. Het werd er wel voor geschreven, maar belandde niet op de soundtrack. Hoe dat kwam, lezen we hier
Reageer

Elke seconde 1 euro

Vrijdag 28 augustus 2015
De anonieme grommelaar
Stel je voor: de anonieme - schrijver dezes - krijgt vanaf nu élke seconde 1 euro. Elke seconde!
Na een uur heeft de anonieme al 3600 euro in z’n portemonnee (= 60 seconden x 60 minuten).
En dat is nog maar het begin, want de kassa blijft rinkelen, dag en nacht. Terwijl hij werkt, terwijl hij slaapt, terwijl hij eet, terwijl hij z’n tanden poetst, terwijl hij op de pot zit… Elke seconde 1 euro erbij. Dat loopt aardig op, toch? En dat gaat zo maar door, ook in het weekend, dag en nacht, zelfs op Pasen, Pinksteren en Offerfeest.
En dat allemaal twee jaar en vijf maanden lang, elke seconde 1 euro. Dan heeft de anonieme net genoeg bijeengegraaid: 76 miljoen euro en nog een klets. Net genoeg om Kevin De Bruyne te kopen…
“Kon ik ook maar een beetje ballen”, gromde de anonieme…
Reageer

Mijn zus en ik

Vrijdag 28 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Kim Appleby haar 54ste verjaardag. Met haar inmiddels overleden zus vormde ze het duo Mel & Kim, vooral bekend van ‘Respectable’. Lees hier hoe de twee gekneed werden door het producerstrio Stock, Aitken en Waterman, een ware hitfabriek in de jaren ’80.
Reageer

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.
Reageer

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.
Reageer

Jef Bellinkx overleden

Woensdag 26 augustus 2015
Jef Bellinkx overleden
In Neerpelt is maandag Jef Bellinkx overleden, de echtgenoot van Mia Schrijvers. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Reageer

Virginie Jamers overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Virginie Jamers overleden
Zondag is Virginie Jamers overleden, de weduwe van Henri Engelen. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte familiekring plaats.
Reageer

Ludo Panis overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Ludo Panis overleden
In Neerpelt is zaterdag Ludo Panis overleden. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 12 uur plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Reageer

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
1.0 mm
Helder/Zonnig
19°
32°
14°
21°
02/02
Felicitatie voor Deborah Drees , vandaag 18 jaar geworden !
jacky snoeckx
28/01
Peter CeyssensGelukkige Verjaardag Petertje! Dat we nog vele vruchtbare jaren in het verschiet mogen hebben!
Dirk Jacobs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel