Het overige nieuws

Die van de dinsdag

Dinsdag 9 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Nu het toch dinsdag is, zullen we het eens hebben over ‘Ruby Tuesday’, in 1967 een hit voor The Rolling Stones. Natuurlijk was dat niet haar echte naam, maar ze was wel degelijk een vrouw van vlees en bloed. Ontdek achter deze link over wie deze song gaat.
Reageer
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.
Reageer

Pierre Drieskens overleden

Maandag 8 februari 2016
Pierre Drieskens overleden
Vrijdag overleed Pierre Drieskens, de echtgenoot van Jeanine Geelen. Hij was 84 jaar. De afscheidsdienst vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel.
Reageer

Weer weggelopen

Maandag 8 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1990 schoot Del Shannon zich een kogel door het hoofd. Dertig jaar eerder beleefde hij zijn grootste succes met ‘Runaway’. Lees hier waarom hij altijd over relatiebreuken zong. En leer er de ‘musitron’ kennen, een voorloper van de synthesizer waarop het instrumentaal middenstuk werd gespeeld.
Reageer

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.
Reageer

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Hechtel-Eksel telde op 1 januari jongstleden 12.281 inwoners. Dat zijn er 28 meer dan een jaar geleden.
Reageer
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.
Reageer
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
8.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
05/02
Deborah proficiat met je verjaardag
opa snoeckx
23/01
Proficiat Johan met je trofee van sportverdienste (in Neerpelt)! Dank zij jou had ik een mooie atletiekcarriere...
Eric Swinnen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel