Het overige nieuws

'Streekfoto's' van Limburg

Maandag 1 september 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM-ERSV Limburg heeft de nieuwe Streekfoto's voor de 5 Limburgse streken online gezet. Voor elke streek en haar gemeenten (Noord-Limburg, West-Limburg, Maasland, Midden-Limburg, Zuid-Limburg) werd een socio-economische analyse opgemaakt. De 50 geanalyseerde indicatoren kunnen ingedeeld worden in de domeinen demografie, arbeidsmarktaanbod, ondernemerschap, tewerkstelling, werkgelegenheid, werkenden en gemeentelijke pendelarbeid. Telkens worden de resultaten van een streek vergeleken met de resultaten van de andere vier Limburgse streken, met Limburg en met Vlaanderen. Bovendien worden de gemeenten van een streek ook onderling met elkaar vergeleken.
De "Streekfoto" van Noord-Limburg kunt u hier downloaden.
Reageer

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Sus Vaes overleden

Donderdag 28 augustus 2014
Sus Vaes overleden
Zaterdag is Sus Vaes overleden, de echtgenoot van Julienne Linsen. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.
Reageer

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.
Reageer

Mène Lemmens overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Mène Lemmens overleden
Donderdag is Mène Lemmens overleden, de echtgenote van Thieu Agten. Ze was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.
Reageer

Martin Huskens overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Martin Huskens overleden
Op donderdag 14 augustus is Martin Huskens, echtgenoot van Analiza Rodriguez, overleden na een verkeersongeval op de Filippijnen. Hij was 57 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Mag ik nog een meelworm?

Dinsdag 26 augustus 2014
Vanmorgen organiseerde de gemeente een proevertjesmarkt. U kon er bij de marktkramers allerlei lekkere producten proeven. Onder die producten ook de nieuwste hype: insecten. De organisatie kaderde in de herwaardering van de lokale markten, zei schepen van economie Nele Lijnen.
Wereldkeuken werd er afgewisseld met streekproducten. Ter Dolen-bier, bio-wijn, Oxfam-producten, Turkse hapjes, advocaat, Loonse stroop, cupcakes, honing en nog veel meer testten er de smaakpapillen van de bezoekers. Of de wormen en andere insecten echt lekker waren, laten we in het midden...
Reageer
Nauwere samenwerking drie politiezones
Drie lokale politiezones hebben een protocolakkoord afgesloten voor een nauwere samenwerking. Vanaf 1 september gaan de politiezones Lommel, HANO en Kempenland de wachtbeurten van bepaalde personeelsleden met officiersbevoegdheden gezamenlijk waarnemen. Totnogtoe werden deze wachtbeurten georganiseerd door elke zone apart, ieder voor het eigen grondgebied.
“De eerste besprekingen voor dit samenwerkingsverband dateren van het najaar van vorig jaar”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
N.-Limburgse gemeenten zonder stroom?
Zowat de helft van de Limburgse gemeenten dreigt zonder stroom gezet te worden deze winter, zo blijkt uit het plan van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Hier in Noord-Limburg zouden alle gemeenten in aanmerking komen, vooral midden- en Zuid-Limburg worden dus gespaard (de witte gebieden op de kaart). Uiteraard worden niet alle gemeenten tegelijkertijd afgekoppeld, maar zou dit in groepen gebeuren, op de kaart aangeduid met dezelfde kleur. Elia 'belooft' wel dat de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox-papier aan George Eastman van Kodak. In de 175-jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzameld, een schat om te koesteren.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
23°
16°
26°
17/07
50 lentes jong, terwijl het toch in de zomer begon! Dezer dagen is mini camping Abraham geopend en wensen we jou een dikke proficiat!
Judith Roosen
11/07
Dikke proficiat met uw 18de verjaardag. van Tante Nelleke en Nonke Pierre
nelly Vanormelingen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Trampoline Salontafel
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Verjaardag