Het overige nieuws

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.
Reageer

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
De visie van Fobie: Mons 2015
Vanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!
Reageer

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Voetbal: afgelastingen
Door het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.
Reageer

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
De visie van Fobie: supertrucks
Zo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.
Reageer

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Welkom, Beringen!
Vanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!
Reageer

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Smiley (3)
                                               Ingezonden door Dominik Martin
Reageer
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.
Reageer
Door de zesde staatshervorming zijn de gewesten sinds 1 juli 2014 bevoegd voor de behandeling en opvolging van de wet ‘betreffende het herstel van zekere schade veroorzaakt aan private goederen door natuurrampen’. Nog geen maand later - van 27 tot 29 juli - werd Vlaanderen al  geconfronteerd met een driedaagse van extreem zware regenval. Tientallen Vlaamse steden en gemeenten vroegen in naam van hun inwoners via de gouverneur om te kunnen vallen onder de wet betreffende natuurrampen. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Marie-Thérèse Claes overleden

Maandag 19 januari 2015
Marie-Thérèse Claes overleden
Zaterdag is Marie-Thérèse Claes overleden, de echtgenote van Eugène Truyers. Zij was 64 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag om 13 uur plaats in aula 't (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Huismus meest gezien tijdens telweekend
Dit weekend hebben al meer dan 16.000 mensen in ruim 8500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be. Na 300.000 getelde vogels is al duidelijk dat de huismus (foto) net als vorig jaar de meest getelde vogel is in de Vlaamse tuinen. Het zachte winterweer zorgt ervoor dat bosvogels als de vink minder op zoek gaan naar voedsel in de tuin.
De koolmees staat momenteel op twee, de vink op (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Smiley (2)

Zaterdag 17 januari 2015
Smiley (2)
                                                    Ingezonden door Dominik Martin.
Reageer

Geen economische beterschap in zicht

Zaterdag 17 januari 2015
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar moet de Limburgse economie geen beterschap verwachten. Dat zegt VOKA-Limburg. "Zeker tot maart blijven we stagneren, daarna is er zelfs een kans tot lichte inkrimping", luidt het.
De export blijft het goed doen. De bouwsector hinkt jammer genoeg nog steeds sterk achterop in vergelijking met vorig jaar. De toeristische sector geeft een aantal optimistische signalen maar deze zijn nog niet structureel. De totale werkloosheid zit onder die van vorig jaar maar (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Tel dit weekend de vogels in je tuin

Zaterdag 17 januari 2015
Dit weekend is het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. Tel vandaag of morgen/zondag de vogels in je tuin of op je terras en werk op die manier mee aan dit onderzoek. Trek er minstens een halfuur voor uit. Overvliegende vogels tellen niet mee en ook als je weinig vogels in je tuin ziet mag je het doorgeven. Noteer per soort het grootste aantal dat je tegelijkertijd zag en geef ze in via het online telformulier.  Succes!
Reageer

Het recht om 'kwak' te zeggen

Zaterdag 17 januari 2015
Tribunaliteiten
Wanneer mag u een dokter een kwakzalver noemen? Die vraag leidde tot een juridische strijd met wisselende kansen. Aanleiding was een artikel op een website die strijdt tegen gebakken lucht in de wereld van de wetenschap. Het artikel ging over een Duitse arts die zich professor noemde en een kankercentrum had ‘met vooruitstrevende therapieën’. Volgens de website ging het om een ‘hooggeschoolde kwak’ en het centrum bestond uit ‘jongens die zowat alles aanbieden, als het maar (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Toenemende leegstand winkels

Vrijdag 16 januari 2015
In Limburg staat 185.000 vierkante meter winkelruimte leeg. Dat is 10,5 procent van de winkelvloeroppervlakte. Bijna 45 procent van de totale weerstand situeert zich anno 2014 in de kernwinkelgebieden. De leegstandsgraad is sinds 2008 verdubbeld. Er zijn verschillende trends en ontwikkelingen die doen vermoeden dat het leegstandsprobleem ook in de toekomst zal spelen. Enerzijds wordt verwacht dat het aanbod de komende jaren nog zal afnemen en anderzijds zijn er belangrijke wijzigingen in het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
17/07
50 lentes jong, terwijl het toch in de zomer begon! Dezer dagen is mini camping Abraham geopend en wensen we jou een dikke proficiat!
Judith Roosen
11/07
Dikke proficiat met uw 18de verjaardag. van Tante Nelleke en Nonke Pierre
nelly Vanormelingen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel