Het overige nieuws

Heilig getal

Dinsdag 7 juli 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op de zevende dag van de zevende maand gaat deze link op zoek naar songs met dat heilige getal in de titel. Eentje daarvan is ‘Seven Year Ache’ van Rosanne Cash, de oudste dochter van Johnny Cash.
Reageer

Leon Snoeks overleden

Maandag 6 juli 2015
Leon Snoeks overleden
Gisteren is Leon Snoeks overleden, de echtgenoot van Anna Schouteden. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Reageer

Jef Swinnen overleden

Maandag 6 juli 2015
Jef Swinnen overleden
Zaterdag is Jef Swinnen overleden, de weduwnaar van Maria Jannis. Hij was 78 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Oorwurm speelt piccolo

Maandag 6 juli 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Al 36 jaar danst hij niet meer. Op deze dag in 1979 overleed Van McCoy. Nauwelijks vier jaar eerder had hij zijn grootste hit gescoord: ‘The Hustle’, een oorwurm met een karakteristieke riedel op een piccolo. Sedertdien wordt hij ingedeeld in de categorie ‘disco’ en beschouwt men hem als een ‘one hit wonder’. Maar achter deze link lezen we dat hij veel meer op zijn palmares heeft.
Reageer
EK kajakmarathon: William Peters mooi 6de
Op de laatste wedstrijd van het EK kajakmarathon in het Sloveense Bohinj is Hechtel-Ekselaar William Peters van de Neerpeltse Watersportclub samen met zijn teamgenoot Dries Corrijn uit Gent knap zesde geworden in de K2 kajakmarathon voor senioren over 31 km. Beiden hadden een tijd van 2u 3'43" en eindigden daarmee 2'24" achter de Spaanse winnaars Merchan en Alonso. Dit is het beste Belgische resultaat ooit van een K2-heren seniorenteam op een Europees kajakkampioenschap marathon!
Reageer
Ondertussen, op het EK-kampioenschap kajak...
Op de eerste dag van het Europees kajakkampioenschap in het Sloveense Bohinj heeft Leen Smeulders (Neerpelt) een 15-de plaats behaald in de K1 dames junioren. William Peters uit Hechtel-Eksel behaalde een 14-de plaats in de categorie K1 heren -23-jarigen. Morgen varen Roos Broekx & Hanna Plas nog de K2 dames junioren en zondag zal William Peters nog aantreden in de K2 bij de heren senioren samen met zijn Gentse bootgenoot Dries Corrijn.
Reageer

Kajak: NWC naar EK marathon

Donderdag 2 juli 2015
Kajak: NWC naar EK marathon
Vrijdag, zaterdag en zondag vinden op het meer van Bohinj in Slovenië de Europese kajakkampioenschappen marathon plaats. De Neerpeltse Watersportclub neemt er deel met vier leden: Leen Smeulders (Neerpelt) bij de K1 dames junioren, Hanna Plas (Hamont-Achel) en Roos Broekx (Neerpelt) bij de K2 dames junioren en William Peters (Hechtel-Eksel) bij de K1 heren -23-jarigen én de K2 heren senioren. Wij duimen voor hen, samen met tientallen supporters die naar Slovenië zijn afgezakt. Info over dit EK kan je online terugvinden via: http://www.bohinj.si/euro2015.
Reageer
Het is maar dat u 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.
Reageer

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.
Reageer
Zuster Roseline Van Gool overleden
Dinsdag is de uit Hechtel afkomstige zuster Roseline (Maria) Van Gool overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt. Vrijdag om 18 uur is er een avondwake in het klooster van de Zusters Kindsheid Jesu.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
1.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
17°
10°
19°
02/02
Felicitatie voor Deborah Drees , vandaag 18 jaar geworden !
jacky snoeckx
28/01
Peter CeyssensGelukkige Verjaardag Petertje! Dat we nog vele vruchtbare jaren in het verschiet mogen hebben!
Dirk Jacobs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel