Het overige nieuws

Schandaalsfeer

Donderdag 29 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Schandaalsfeer
Vandaag viert Jerry Lee Lewis zijn 81ste verjaardag. Hoewel hij de geschiedenis ingaat als een pionier van de rock-‘n-roll heeft zijn succesperiode in dat genre maar enkele jaren geduurd. Lees hier  hoe zijn carrière verzandde in een schandaalsfeer.

Concert tijdens de pauze

Woensdag 28 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Concert tijdens de pauze
Op deze dag in 1965 kwam de elpee ‘Otis Blue’ van Otis Redding binnen in de Amerikaanse albumlijst. Het werd een van zijn meest succesvolle langspelers, niet het minst omdat er drie hitsingles op stonden, waaronder het fantastische ‘I’ve Been Loving You Too Long’, hier live op het legendarische Monterey Pop Festival in 1967. Lees hier dat de hele elpee werd opgenomen tijdens een studiosessie van zowat 24 uur aan één stuk. Wel was er een onderbreking van 20 tot 2 uur. Niet dat er toen geslapen werd, neen, die gasten speelden tijdens die pauze doodleuk een concert in een plaatselijke club.

Vanuit Eindhoven naar Stockholm

Dinsdag 27 september 2016
Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf maandag 3 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Scandinavië.
De route van Eindhoven naar Stockholm zal initieel 4x per week worden gevlogen (iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag). Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Miet Boonen overleden

Maandag 26 september 2016
Miet Boonen overleden
Zaterdag is Miet Boonen overleden, de echtgenote van Louis Housen. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat u 't weet
Dag van de Klant
Morgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Nieuwe bvba: TnT Finance

Donderdag 22 september 2016
De bvba Teuwen Finance met zetel in Mol en de bvba Jehu met zetel in Hechtel-Eksel hebben de bvba TnT Finance opgericht met zetel aan de Leopoldlaan in Overpelt. De handelsvennootschap heeft tot doel het optreden in naam en voor rekening van de nv ING België als gevolmachtigd agent voor bank- en beleggingsdiensten en als gevolmachigd subagent voor verzekeringsdiensten.

Nieuwe bvba: Lamar Management

Donderdag 22 september 2016
Wilfried Dewachtere en Kristel Vanbaelen, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Lamar Management opgericht met zetel aan de Tussenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers én lease van intellectuele eigendom.

Horeca De Ark failliet

Donderdag 22 september 2016
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag de faling uitgesproken van Horeca De Ark uit Hechtel-Eksel. Schuldeisers moeten zich melden bij de curator, mr. Coox.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
1.7 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
18°
19°
22/09
Niek en Tine gefeliciteerd met de geboorte van Nand, ook proficiat aan de oma en opa.
Tante Carine Peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
  1. Drukte op LRV-ponykampioenschap
  2. Miet Boonen overleden
  3. Waar Abraham zijn mosterd haalde