Het overige nieuws

Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mène Lemmens overleden

Woensdag 23 juli 2014
Mène Lemmens overleden
Maandag is Mène Lemmens overleden, de echtgenote van Thieu Achten. Ze was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid, voorafgegaan door de crematie, zal plaatsvinden in beperkte kring. Donderdag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel.
Reageer

Wies Hellings overleden

Dinsdag 22 juli 2014
Wies Hellings overleden
In het Mariaziekenhuis is vrijdag Wies Hellings overleden, de weduwe van Albert Jamers. Ze was 93 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hechtel. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.  
Reageer

Gaza en de Vredesgemeenten

Maandag 21 juli 2014
Er zijn in Vlaanderen 121 gemeenten die de (Pax Christi-)titel "Vredesgemeente" dragen. Jef Lingier uit Houthalen richtte gisteren deze open brief aan de burgemeesters van die gemeenten:
"Waarde burgemeesters,
"Gelieve de daad bij het woord te voegen en morgen op onze nationale feestdag alle vlaggen halfstok te hangen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Het volstaat immers niet de titel van Vredesgemeente te dragen, nu moeten jullie minstens een kleine vredesdaad stellen, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Waar komt honing vandaan?

Zaterdag 19 juli 2014
Waar komt honing vandaan?
Imker Anne-Marie Horten uit Zolder vertelde in het bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap het verhaal van Bea de bij en Wes de wesp. Op het einde van het verhaal mochten de kinderen allemaal snoepen uit de honingpot. Anne-Marie Horten: "Mijn man, mijn dochter en ik zijn alle drie natuurgids. Sinds vier jaar ben ik ook imker en geef ik mijn kennis door aan kinderen. Ik doe dit nog het liefst voor gehandicapte kinderen, want ik weet hoe ik ze moet aanpakken. Wat hen is bijgebleven vertellen ze aan (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Kajak: NWC op WK en EK

Vrijdag 18 juli 2014
Op het WK kajak sprint in het Hongaarse Szeged hebben drie Neerpeltse boten zich geplaatst voor de A-finale. Artuur Peters haalde met de snelste tijd van alle deelnemers de A-finale bij de heren junioren K1 1000m. Broederpaar Toon en Piet Broekx zitten in de A-finale van de K2 1000m bij de heren -23-jarigen en Hermien Peters kon zich vandaag verzekeren van de A-finale bij de dames -23-jarigen in K1 500m. De juniorenboot K2 1000 m met Daan Cox en Neel Broekx gaat de B-finale varen dank zij een 4de plaats in (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Donderdag 17 juli 2014
Het Nationaal Instituut voor Statistiek heeft vandaag de bevolkingscijfersop 1 januari 2014 gepubliceerd.  Daaruit blijkt dat Hamont-Achel 14.265 inwoners telt, Hechtel-Eksel 12.166, Lommel 33.744, Meeuwen-Gruitrode 13.008, Neerpelt 16.844, Overpelt 14.686, Peer 16.185, Houthalen-Helchteren 30.623 en Tongeren 30.655.

Reageer

Jeanne Vanrintel overleden

Woensdag 16 juli 2014
Jeanne Vanrintel overleden
Dinsdag 15 juli is Jeanne Vanrintel overleden in het Mariaziekenhuis te Overpelt. Ze was 89 jaar en bewoonster van het woon- en zorgcentrum Immaculata. De avonddienst zal op vrijdag 18 juli om 19.00 uur plaatsvinden in de AULA 't SANT in Hechtel.

Reageer
Op initiatief van de provincie Limburg zullen op donderdag 31 juli om 21 uur de klokken van alle Limburgse kerken luiden ter herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog, zoals destijds bij de algemene mobilisatie. Het bisdom Hasselt heeft de parochies gevraagd dit initiatief kenbaar te maken tijdens de weekendvieringen van 26 en 27 juli. De gelovigen worden dan ook opgeroepen om te bidden voor vrede.
Honderd jaar geleden, de avond van 31 juli, werden alle Limburgers verwittigd dat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

José Coninx overleden

Woensdag 16 juli 2014
José Coninx overleden
Maandag is José Coninx overleden, de levensgezel van Mia De Backer. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
26°
16°
25°
17/07
50 lentes jong, terwijl het toch in de zomer begon! Dezer dagen is mini camping Abraham geopend en wensen we jou een dikke proficiat!
Judith Roosen
11/07
Dikke proficiat met uw 18de verjaardag. van Tante Nelleke en Nonke Pierre
nelly Vanormelingen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel