Het overige nieuws

André Vanderheyden overleden

Maandag 19 februari 2018
André Vanderheyden overleden
Zaterdag is André Vanderheyden overleden, de weduwnaar van Celina Claes. Hij was 89 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Kleurrijke lapjesjas

Maandag 19 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Kleurrijke lapjesjas
Vandaag viert Dolly Parton haar 72ste verjaardag. Hier worden we meegenomen naar haar jaren lang voor 9 To 5 of I Will Always Love You. In het meest autobiografische van de drieduizend liedjes die ze heeft geschreven, vertelt ze over de armoede waarin ze opgroeide. Haar moeder naaide haar een jas van lapjes stof. Zij was er fier op, maar haar klasgenootjes lachten haar uit met haar Coat Of Many Colors.

Mathijs Wuyts wint veldrit

Zondag 18 februari 2018
De veldrit in Hechtel voor renners van categorie B is vandaag gewonnen door Mathijs Wuyts. Er waren 27 deelnemers. Bij de dames was de overwinning voor Shana Maes.

Eksel B verliest van Zelem

Zondag 18 februari 2018
Eksel B verliest van Zelem
Eksel B heeft deze namiddag thuis met 0-2 verloren van Eendracht Zelem. Eksel B staat dertiende in de stand met 18 punten uit 23 wedstrijden.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Hechtel wint van Wijchmaal

Zaterdag 17 februari 2018
In 3de Provinciale blijft Hechtel op titelkoers. Het won vandaag de derby in Wijchmaal met 0-4. Voor de Duinenjongens scoorden Steven Smeets, Sander Elia en Cedriec Vanherck (2). Hechtel komt zo op 1 punt van leider Bolderberg dat morgen de topper speelt tegen Ham.

Eksel A verslaat Tervant

Zaterdag 17 februari 2018
Eksel A verslaat Tervant
Eksel A heeft vanavond thuis een zuinige 1-0 zege behaald tegen AC Tervant. In een slappe eerste helft zonder doelkansen stond er bij de rust een logische 0-0 op het bord. Na de pauze was er lichte druk van de thuisploeg maar echte kansen kwamen er niet. Het was wachten tot de 84ste minuut vooraleer Thomas Beyen mooi voorzette en Marijn Bertrands rondde af. De thuisploeg blijft zo in het spoor van leider Reppel dat vanavond ook won met 1-0 van Opitter. Zaterdag staat in het Sparrenstadion de topper tegen Reppel op het programma. In de stand staat Eksel A tweede op vijf punten van RC Reppel.

Infosessie inbraakbeveiliging

Donderdag 15 februari 2018
Politie Kempenland organiseert een infosessie over inbraakbeveiliging.Tijdens deze sessie word je wegwijs gemaakt in diefstalpreventie via organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Tevens wordt uitgelegd wat de WhatsApp buurtpreventienetwerken zijn en hoe je je kan aansluiten. De infosessie vindt op maandag 26 februari om 18:30 uur plaats en dit in de politiepost in Leopoldsburg, Hechtelsesteenweg 1. Interesse? Schrijf je snel in via diefstalpreventie[!]politiekempenland.be.

Jan Baptist Wouters overleden

Donderdag 15 februari 2018
Jan Baptist Wouters overleden
In WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag de uit Eksel afkomstige Jan Baptist Wouters overleden, de echtgenoot van Elisa Molemans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Severens aan de Schansstraat in Lommel.
2

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat u 't weet
Valse biljetten van 50 euro in omloop
Er is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht