Het overige nieuws

André Knevels overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Neerpelt - André Knevels overleden

Neerpelt

In het ziekenhuis van Heusden-Zolder is gisteren André Knevels overleden, de echtgenoot van Elisa Alders. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Servie Beckers overleden

Dinsdag 21 augustus 2018
Overpelt - Servie Beckers overleden

Overpelt

Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Servie Beckers overleden, de weduwnaar van Anny van der Heijden en de vriend van Monique Nagels. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Bussels in Neeroeteren (Maaseik).

Vandaag offerfeest bij de moslims

Dinsdag 21 augustus 2018
Pelt - Vandaag offerfeest bij de moslims
Vanaf 1 januari wordt onverdoofd slachten wettelijk onmogelijk. Vandaag, op het Offerfeest dat door de moslims gevierd wordt, mag het nog, maar alleen in duurzame slachtinrichtingen. Het inspireerde Fobie tot bovenstaande cartoon. 
2

Louis Vandael overleden

Maandag 20 augustus 2018
Pelt - Louis Vandael overleden
Gisteren is in Peer Louis Vandael overleden, de echtgenoot van Jeanne Dejong. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Kaulille zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting; woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.
1

'Guitarillon on tour'

Maandag 20 augustus 2018
Pelt - 'Guitarillon on tour'
Gitarist Cedric Honings uit Peer (links op de foto) en beiaardier Jan Verheyen uit Neerpelt zijn bezig aan een tournee door Duitsland en Polen. Onder de naam ‘Guitarillon’ spelen ze concerten in de bijzondere combinatie van beiaard met gitaar, waarbij de gitaar vanuit de galmgaten versterkt wordt. Beide muzikanten zitten dus boven in de toren en strooien van daaruit hun klanken uit… Ze brengen een divers programma: het concert begint met een concerto van Bach, (…) Het hele nieuwsbericht

Recordaantal overgezette amfibieën

Maandag 20 augustus 2018
Puur natuur
Pelt - Recordaantal overgezette amfibieën
In het voorjaar werden in heel Vlaanderen 235.669 amfibieën veilig de weg overgezet tijdens hun trektocht naar de voortplantingspoelen. Dat waren er nooit méér. Het ging vooral om Gewone padden (65%), Bruine kikkers (21%) en Alpenwatersalamanders (5%). Maar ook zeldzame soorten als de Rugstreeppad (47 exemplaren), Heikikker (106) en Kamsalamander (216) werden geregistreerd. Het vorige record werd gevestigd in 2006, toen 200.687 amfibieën konden worden gered.
De hoogste aantallen (…) Het hele nieuwsbericht

Solden in de bib

Maandag 20 augustus 2018

Neerpelt

De gemeentelijke bibliotheek doet weer een hele voorraad boeken voor kinderen en voor volwassenen de deur uit. Daarvoor kunt u er van zaterdag 25 augustus (9u) tijdens de openingsuren terecht tot woensdag 5 september. De boeken (en ook tijdschriften) gaan immers voor een prikje de deur uit. Je betaalt (cash) 1€ per 4cm dikte.

Brand in De Malpie

Maandag 20 augustus 2018
Grensgevallen
Door nog onbekende oorzaak brak deze namiddag brand uit in het natuurgebied De Malpie in Valkenswaard. Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon de schade beperkt blijven tot enkele are.

Vuilnisbak met materiaal gestolen

Maandag 20 augustus 2018
Neerpelt - Vuilnisbak met materiaal gestolen

Neerpelt

In de Kloosterstraat is deze voormiddag een niet alledaagse diefstal vastgesteld. Op het terras van een appartement gelegen op de eerste verdieping werd een vuilnisbak gestolen waarin werkmateriaal opgeslagen lag.

Gemiddeld inkomen: 17.545 euro

Maandag 20 augustus 2018

Neerpelt

Het gemiddeld inkomen per inwoner in Neerpelt bedraagt 17.545 euro. Dat is meer dan in Lommel, Peer, Overpelt, Bocholt en Hamont-Achel.

Gemiddeld inkomen: 17.456 euro

Maandag 20 augustus 2018

Overpelt

Het gemiddeld inkomen per inwoner in Overpelt bedraagt 17.456 euro. Dat is minder dan in Hechtel-Eksel, Neerpelt, Lommel en Peer.
Pelt - Vijf drugsdealers betrapt op Pukkelpop
Op Pukkelpop zijn vijf drugsdealers betrapt. Het dealen betrof verschillende soorten drugs: MDMA, ketamine, cocaïne, cannabis, XTC en speed. Er werden ook 86 meerderjarige druggebruikers betrapt. Zij kregen een boete variërend van 75 tot 600 euro naargelang de hoeveelheid die zij bij zich hadden. De vaststellingen lastens minderjarigen zullen verder worden onderzocht door het parket.

Bouwsector vindt 'geen' personeel

Maandag 20 augustus 2018
Pelt - Bouwsector vindt 'geen' personeel
De krapte op de arbeidsmarkt is een groeiend probleem voor de Limburgse bouwsector. Dat zeggen VOKA-Limburg en de Confederatie Bouw Limburg. Ook dit jaar blijkt de krapte op de arbeidsmarkt een rem te zijn op verdere groei van bedrijven. Het aantal Limburgse bouwondernemingen dat beroep doet op buitenlandse arbeidskrachten daalt lichtjes in 2018 (63% ten opzichte van 65% in 2017). Dat de krapte op de arbeidsmarkt zich genadeloos doorzet,  zien we ook in de beweegredenen om in zee te gaan met (…) Het hele nieuwsbericht
1

Berbke Thijs overleden

Maandag 20 augustus 2018
Neerpelt - Berbke Thijs overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Berbke Thijs overleden, de echtgenote van Fons Cuyvers. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
8

Catharina Steensels overleden

Maandag 20 augustus 2018

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren Catharina Steensels overleden, de weduwe van Georges Fishburn. Ze was 96 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

André Jutten overleden

Maandag 20 augustus 2018
Neerpelt - André Jutten overleden

Neerpelt

Op 17 augustus overleed de uit Neerpelt afkomstige André Jutten. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Twee keer winst voor KMV Neerpelt

Zondag 19 augustus 2018
Neerpelt - Twee keer winst voor KMV Neerpelt

Neerpelt

Biljartclub KMV Neerpelt heeft een mooi weekend achter de rug. Nadat Erwin Jansen en Ivo Vos vrijdagavond in Valkenswaard een Duo-driebandentornooi wonnen, was het gisteravond opnieuw feesten geblazen. Toen wisten opnieuw Erwin, Ivo en daarbij Gerard Hensen de finale te winnen van het pentatlontoernooi bij De Ketsers in Hechtel. Aan dat toernooi namen 58 ploegen deel.
Zowel in Neerpelt als Overpelt rijdt nagenoeg twee op drie personenwagens op diesel. In Neerpelt zijn er 63,3 procent dieselriiders, in Overpelt 63,9 procent. In Neerpelt zijn 9.300 personenwagens ingeschreven, in Overpelt 8.482.

Esperanza klopt Mechelen a/d Maas

Zaterdag 18 augustus 2018
Pelt - Esperanza klopt Mechelen a/d Maas
Esperanza Pelt heeft de oefenwedstrijd tegen Eendracht Maasmechelen a/d Maas gewonnen met 4-0.

KVK Beringen verslaat Herkol

Zaterdag 18 augustus 2018
Pelt - KVK Beringen verslaat Herkol
KVK Beringen heeft vanavond in Neerpelt met 1-4 gewonnen van Herkol voor de Beker van Limburg. Mario Pruna scoorde drie keer voor de bezoekers.

168 geboorten, 114 overlijdens

Zaterdag 18 augustus 2018

Overpelt

Overpelt registreerde vorig jaar 168 geboorten en 114 overlijdens. Hart- en vaatziekten en kanker vormden nagenoeg de helft van de doodsoorzaken.
19/08
Jan Swinnen. Gefeliciteerd 80 jaar voor mij ben jij uniek iemand die zich onderscheidt jij verdient een stralende dag vol warmte en gezelligheid alle goeds gewenst en natuurlijk ook een hartelijke groet, Groetjes Mia & Michel.
Michel Tuyaerts
18/08
voor onze buurman Jaak Vanbaelen die vandaag 18 augustus 2018 begint aan de reeks van 80 AUB bij deze Jaak een dikke proficiat, al zullen ze minder smaken nu je er alleen voor staat,
jos custers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. Soms wint de favoriet, soms niet...
  2. Berbke Thijs overleden
  3. Pelt-logo van voetstuk gehaald