Het overige nieuws

Georges Cremers overleden

Woensdag 18 juli 2018
Overpelt - Georges Cremers overleden

Overpelt

Vandaag is Georges Cremers overleden, de weduwnaar van Elza Daelemans. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Even naar zee en terug

Woensdag 18 juli 2018
Neerpelt - Even naar zee en terug

Neerpelt

Al voor het 5de jaar op rij reed een groepje wielertoeristen vandaag van Blankenberge naar Neerpelt. 's Morgens hadden ze hier de vakantietrein genomen en om 11 uur sprongen ze in Blankenberge de fiets op om na 200km in Neerpelt te eindigen - op een terras, dat spreekt.
Door een opgehaalde sluis in Sas van Gent en een defecte veerboot in Antwerpen gebeurde dat een uurtje later dan vroeger, maar iedereen vond het een fijne trip. En wie er dit jaar voor de eerste keer bij was, komt volgend jaar weer terug!
Op de windmolens in de regio zijn de wieken vandaag in rouwstand gezet. Aanleiding is het overlijden van Theo Keyers, de molenaar van de Keyersmolen in Molenbeersel. "De laatste beroepsmolenaar van de regio en een grote mijnheer met een nog groter hart," schrijft Toon Verlaak op Facebook.
Wegens de aanhoudende droogte mogen er geen nesten van processierupsen meer worden weggebrand of wegbermen worden gemaaid. Het brandgevaar is te groot en de provincie Limburg legde een verbod op. De processierupsen zijn intussen vlinder geworden en zullen dus ook geen directe overlast meer veroorzaken, al kunnen er haartjes in de lucht blijven circuleren zolang het niet echt regent.
Sinds 3 juli geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Dat meldt de gouverneur. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels, vuurkorven, barbecues, enz.. "Ik kan niet genoeg benadrukken dat zowel burgers, organisaties als overheden voorzichtig moeten zijn," zegt de gouverneur, en hij ontraadt de volgende activiteiten: (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Bloemen overleden

Woensdag 18 juli 2018
Overpelt - Henriette Bloemen overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Henriette Bloemen overleden, de echtgenote van Henri Gielkens. Ze was 85 jaar. Dinsdag wordt haar asurn begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven, na een dankviering (om 10.30u) in de parochiekerk daar. Maandag om 18.30u is er in de kerk een gebedswake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Ontluikende winde bloemknop

Woensdag 18 juli 2018
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Ontluikende winde bloemknop
Windes zijn klimplanten met een zeer bijzondere bloeiwijze. Daar waar andere bloemen openklappen, moeten deze zich afrollen. In dit stadium lijkt het op een lekker ijsje. Op de foto een Amerikaanse purperwinde. In onze natuur groeien ook nog de haagwinde en de akkerwinde, met overwegend witte bloemen.(Pierre Rutten)

2,92 procent bevolkingsaangroei

Woensdag 18 juli 2018

Neerpelt

Van 2012 tot 2018 kende Neerpelt een bevolkingsaangroei van 2,92 procent. In heel Limburg was dat in die periode een aangroei van 2,53 procent terwijl het Vlaams Gewest een toename kende van 3,18 procent en België een toename van 3,08 procent. (Bron Statbel, Algemene Directie Statistiek).

Overpelt

Van 2012 tot 2018 kende Overpelt een bevolkingsaangroei van 7,49 procent. Tijdens dezelfde periode nam de Limburgse bevolking toe met 2,53 procent. In het Vlaams Gewest was er een aangroei met 3,18 procent en in België met 3,08 procent. (Bron: Statbel, Algemene Directie Statistiek).
De Limburgse conjunctuur bereikte vorig jaar een historische piek. Dat zegt VOKA-Limburg. Een vergelijkend resultaat dateert al van 2007. Daarnaast braken ook de starters een record. Met 6.196 start-ups was 2017 het beste jaar van de eeuw, aldus Voka.

Wespennest? Hier melden

Dinsdag 17 juli 2018
Pelt - Wespennest? Hier melden
Heb je een wespennest? Bel voor de verdelging niet langer naar de brandweer, maar vul meteen online je gegevens in via deze link. Hou je rijksregisternummer bij de hand. (Foto Frido Van Hertum)

Jan Theuwis overleden

Maandag 16 juli 2018

Overpelt

Zaterdag is de uit Overpelt afkomstige Jan Theuwis overleden, de echtgenoot van Louke Waerebeke. Hij was 92 jaar en bouwde tussen 1953 en 1991 VKW Limburg uit tot een sterke werkgeversorganisatie. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de Virga Jessebasiliek in Hasselt.

Esperanza hervat trainingen

Maandag 16 juli 2018
Pelt - Esperanza hervat trainingen
Morgen hervat Esperanza Pelt de trainingen. Op 25 juli staat een eerste oefenwedstrijd op het programma. Esperanza neemt het dan op tegen Kadijk. Van 27 tot 29 juli organiseert de club een teambuildingactiviteit.
15/07
JENS Geniet van je eerste kamp.Maak er een fijne week van samen met je vrienden. Oma en opa
Hilda Vanmierlo
09/07
Lisette Verschaekelen proficiat met je 80ste verjaardag,doe er nog vele jaren bij en viert het samen met je gezinnetje.
Paula Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt
  1. 'Muntjakjong geen goed teken'
  2. Daar is de omleidingsweg weer
  3. 'Weest Paraat', met Welpenkoor en Sjiersekijns