Het overige nieuws

Wie was Peggy Sue?

Woensdag 31 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Wie was Peggy Sue?
Vandaag viert Jerry Allison zijn 77ste verjaardag. Hij was de drummer van Buddy Holly and The Crickets en co-auteur van grote hits, zoals ‘Peggy Sue’ uit 1957. Hier weten ze natuurlijk weer met naam en toenaam uit te leggen wie dat meisje eigenlijk was.

Nieuw schooljaar met puffende juffen

Dinsdag 30 augustus 2016
Nieuw schooljaar met puffende juffen
(Foto Albert Agten)
Vrijwilliger gezocht voor Brugfigurenproject
Het Rode Kruis Lommel is op zoek naar een vrijwilliger(ster) voor het Brugfigurenproject. Kinderen uit kansarme of allochtone gezinnen, maar ook kinderen met een handicap, kinderen van wie een ouder of grootouder is overleden, kinderen van wie de ouders recent zijn gescheiden… hebben het vaak moeilijk op school en kunnen wat extra begeleiding goed gebruiken. Als vrijwilliger(ster) van het project ‘Brugfiguren’ neem je deze taak op je. Voor het project werkt de Rode Kruis afdeling (…) Het hele nieuwsbericht

’n Bitskë fielëzëfiej

Dinsdag 30 augustus 2016
Prietprouwët
’n Bitskë fielëzëfiej
Löstërt goewd na wá dè zë zéggën, mèr denkt ërán dèt ër nog meeër vërzweegë weurt!
              Pjérkën

Boekvoorstelling KSA 100

Dinsdag 30 augustus 2016
Boekvoorstelling KSA 100
Naar aanleiding van het honderdjarige bestaan van KSA 'de Lommelse Blauwvoeters' schreven zes oud-leiders een boek over de geschiedenis van de vereniging. Het resultaat mag zeker gezien worden en wordt voorgesteld nu zaterdag 3 september om 19 uur in het Raadhuis. Iedereen is van harte welkom. Het volgende weekend vinden er verder ook nog enkele festiviteiten plaats, zoals de KSA 100 fuif in Zaal Commerce op zaterdag 10 september en de familiedag met barbecue op zondag 11 september. Meer informatie vind je op de website.

De andere vier

Dinsdag 30 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
De andere vier
Op deze dag in 1963 bracht The Fourmost de debuutsingle ‘Hello Little Girl’ uit. Dat het plaatje klonk als een van The Beatles in hun begindagen kan niet verwonderen. Op de Jukeboxkalender  lezen we dat die vier dezelfde manager en producer hadden. En het nummer was ook nog de allereerste song die John Lennon ooit schreef!

Snelheidscontroles

Maandag 29 augustus 2016
Snelheidscontroles
De lokale politie Lommel houdt deze week snelheidscontroles op onder meer volgende locaties:
• Werkplaatsen
• N71
• Voermanstraat

In de tweede helft van deze week zullen deze controles opgedreven worden en vooral plaatsvinden in de buurt van scholen, waar de zone-30 van toepassing is.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Willy voor goed doel naar Santiago de Compostela
Willy Machielsen is al jarenlang bestuurslid van de Sint-Vincentiusvereniging van Lommel. Die zet zich in voor de minderbedeelden in de gemeente. Iedere maand worden er een 120-tal voedselpakketten verdeeld. Het is de bedoeling dat de vereniging met Kerstmis en Pasen iets extra kan doen voor deze mensen. Om hiervoor fondsen in te zamelen wandelt Willy vanaf  morgen 30 augustus van Oviedo naar Compostela (camino primitivo). Vorig jaar volgden via Facebook 4800 mensen zijn tocht. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Oh, what a wonderful morning!

Zaterdag 27 augustus 2016
Chel mag het zeggen
Oh, what a wonderful morning!
Als ik aan een haarknipbeurt toe ben, kan ik het met de beste wil van de wereld niet laten om me meteen ook maar te laten scheren bij Hūseyin op de Molsekiezel. Maar alle andere dagen ben ik door het loutere feit van mijn mannelijke existentie veroordeeld om zelf de Philishave ter hand te nemen. Wij zijn echt toch wel beklagenswaardige wezens, wij mannen.
Vanmorgen was het weer zover. Maar toen ik nadien mijn wangen bette met een vleugje aftershave en mijn oog keurend over het beeld in de spiegel liet (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Berx overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Julia Berx overleden
Gisteren is Julia Berx overleden, de echtgenote van Jef Vandenberk. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
17°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
23°
19°
25°
30/08
hee zusje een zeer fijne verjaardag gewenst laat u ventje maar eens goed verwennen
sientje migneaux
29/08
Feliciaties voor Tijs de coster. Van oma en opa
Maria Geuens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
Aangeboden
Zonnebank Kamer
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Binnendeuren
Verloren
Vermist
Gevonden
Ros katertje
  1. Jefke neemt afscheid
  2. 'Ons eigen paleisje voor schone kunsten'
  3. Oh, what a wonderful morning!