Het overige nieuws

Frans Hermans overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Frans Hermans overleden
Donderdag is de uit Lommel afkomstige Frans Hermans overleden, de weduwnaar van Jeanne-Marie Reyns. Hij was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw.

Edgard Motmans overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Edgard Motmans overleden
Zondag overleed Edgard Motmans, de echtgenoot van Tiny Thissen. Hij was 81 jaar en wenste geen afscheidsplechtigheid of begroetingsmoment.

Gemak en ongemak

Zaterdag 23 juli 2016
Gemak en ongemak
Een stralende zomer? Het is een feest. Maar het is ook een gemak. Zo heb je niet veel nodig om aan te trekken. Mocht je twijfelen, niet doen, want iedereen loopt zo rond. Ook om te eten moet je niet moeilijk doen. Niets is zo aanstekelijk als de geur van een barbecue. Toch kan de zomer ook voor het nodige ongemak zorgen. Zo zal ik onze reis naar het Spaanse Lloret de Mar niet snel vergeten. Veel plezier gemaakt, maar in het begin was het toch Lloret de Merde. Want de zon had ons goed te pakken. Na een lange (…) Het hele nieuwsbericht

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Gust Geuens overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Gust Geuens overleden
Vandaag is Gust Geuens overleden, de weduwnaar van Paula Smolders. Hij was 90 jaar en oud-voetballer van Lommel SK en Kattenbos Sport. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Update Profronde

Vrijdag 22 juli 2016
Eerder deze week meldden we al de komst van Greipel, De Gendt en Kittel, nu hebben ook ritwinnaar Michael Matthews en Matthew Hayman, winnaar van Parijs-Roubaix 2016, definitief toegezegd voor de Profronde.

Dit is de dag

Vrijdag 22 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Dit is de dag
Vandaag zestig jaar geleden nam Buddy Holly ‘That’ll Be The Day’ op. Het werd echter pas een jaar later in een enigszins andere versie een hit. Lees hier in welke film hij inspiratie vond voor dit nummer.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Ine Geusens overleden

Donderdag 21 juli 2016
Ine Geusens overleden
Vandaag is Ine Geusens overleden, de echtgenote van Jonas Oeyen. Vorige week was ze 30 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Een laatste groet kan dinsdag van 18.30u tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.

De 9 honden supporteren

Woensdag 20 juli 2016
De 9 honden supporteren
De finale van de Ronde van Frankrijk is volop aan de gang, en ook in Kerkhoven hebben ze dit geweten. Bij dierenkliniek "De 9 Honden' zijn ze speciaal voor de gelegenheid weer erg mooi uitgedost. En ja... we weten dat het eigenlijk net géén Lommels grondgebied meer is, maar het blijft leuk! (Foto Albert Agten)
Het is maar dat u 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Strackx overleden

Woensdag 20 juli 2016
Anna Strackx overleden
Gisteren is Anna Strackx overleden, de echtgenote van Mathieu Vanvelthoven. Zij was 81 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment in funerarium Witters in Lommel.

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Een prettige vakantie!
(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

René Thirion overleden

Dinsdag 19 juli 2016
René Thirion overleden
In het ZOL in Genk is zondag René Thirion overleden, de echtgenoot van Nelly Stalmans. Hij was 85 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Er is gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel, donderdag 21 juli van 19.00 tot 19.30 uur.

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Inbrekers nee, Pokémon ja
Ondanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht

Alweer oh zo waar

Dinsdag 19 juli 2016
Prietprouwët
Alweer oh zo waar
Teegë lómpëchè is gé kruid gëwassën.
               Pjérkën
Ze konden het weer niet beter zeggen
(Foto Albert Agten)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
9.2 mm
Bewolking
16°
30°
17°
28°
20/07
Peter MaesVoor Peter en Debby Van harte proficiat met jullie huwelijk op 16-07-2016. Veel geluk in het huwelijksbootje.
josiane Elen
19/07
Graag bedanken we Nils Koppen die gedurende 10 jaar aan het hoofd van de jeugdopleiding van Lommel United gestaan heeft en er schitterend werk geleverd heeft. We wensen hem veel succes in zijn volgende uitdaging.
Ben Machiels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
Aangeboden
Dik leesboek Compostton
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Oud ijzer
Verloren
Vermist
  1. Clouseau: nooit méér volk op marktplein
  2. En het werd zomer...
  3. Wij spraken met... Sandra Steensels