Het overige nieuws

WG Opleiding en Consult opgericht

Donderdag 8 december 2016
Willy Geuens en Rudi Hoekx, beiden uit Lommel, hebben de gewone commanditaire vennootschap WG Opleiding en Consult opgericht met zetel aan de Lijsterstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer de organisatie van congressen, en advies op gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering.

Opnieuw beginnen?

Donderdag 8 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Opnieuw beginnen?
Op deze dag in 1980 werd John Lennon vermoord. Lees hier dat zijn toenmalige elpee ‘Double Fantasy’ aanvankelijk niet bijster enthousiast werd ontvangen, maar postuum toch succes scoorde, vooral dan de single (Just Like) Starting Over. Opnieuw beginnen? Neen, dat is er nooit bij.

Jelle Cleymans in De Adelberg

Woensdag 7 december 2016
Jelle Cleymans in De Adelberg
Acteur, zanger en liedjesschrijver Jelle Cleymans is onlangs 30 geworden en maakt in zijn derde soloplaat "Napoleon XXIII" een voorlopige balans op. Heeft het leven hem al goed bediend? En bediende hij het leven wel genoeg? Wat moet een mens in godsnaam met ‘sleur’? En waarom schrijft die dekselse Jozefien nu niet terug? Een kluwen van vragen die hem maar één zekerheid biedt: twijfel!  Aanstaande zaterdag 10 december is Jelle te gast in Cultuurcentrum De Adelberg. Meer info.

Nieuwsgierig: nieuwe vereniging

Woensdag 7 december 2016
Nu vrijdag 9 december om 19 uur lanceert de vereniging 'Nieuwsgierig' haar eerste activiteit. Hiervoor wordt er op vrijdag een pop up store geopend in de Kerkstraat 28. Doelstellingen van de vereniging zijn het 'steunen van het culturele leven én Goede Doelen in Lommel', aldus voorzitter Karel Wieërs. Maar ook de Vlaamse eigen cultuur en volkskunde staan hoog in het vaandel van deze vereniging.
Nieuwsgierig is een initiatief dat de Vlaamse, sociale en culturele ontwikkeling wil (…) Het hele nieuwsbericht

Beton strooien?

Woensdag 7 december 2016
Beton strooien?
En wij die dachten dat beton altijd gestort werd... UPDATE Uitleg: bij strooien met zout ontstaan er op de weg op de plaats waar de zoutkorrels vallen temperatuurverminderingen tot -18 °C, signaleert Frido Van Hertum. "Dan krimpt beton, maar vers beton kan geen trekkrachten opvangen, want dan komen er putjes in. Om dat te voorkomen strooit men tegen de gladheid geen zout op vers beton." (Foto Georges Bleyen)

Nieuwe bvba: Schönbrunn

Woensdag 7 december 2016
Jacobus Kunnen uit Kinrooi heeft de bvba Schönbrunn opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, ruwbouwwerken, isolatiewerken en renovatiewerken.

Dronken diskjockey

Woensdag 7 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Dronken diskjockey
Vandaag is het 74 jaar geleden dat Harry Chapin werd geboren. Hij is wel 35 jaar geleden omgekomen in een verkeersongeval. Misschien kent u hem van zijn hit ‘Cat’s In The Cradle’. Beluister het nummer anders eens op de Jukeboxkalender en ontdek over welk gezelschapsspel dat gaat. Je leert er ook dat zijn andere grote hit, 'W.O.L.D.', het heeft over het drankprobleem van een dj van de ochtendradio.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Hoera! Meer dan 100.000 berichten
U kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...
5

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.

Dina Van den Broek overleden

Dinsdag 6 december 2016
Dina Van den Broek overleden
In WZC Hoevezavel is zondag Dina Van den Broek overleden, de weduwe van Jan Vanderkrieken. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel.  Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).

Geseinde persoon opgepakt

Dinsdag 6 december 2016
Geseinde persoon opgepakt
Tijdens een bovenzonale alcohol- en verkeersactie die zondagnamiddag en -avond werd gehouden in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel is een geseinde persoon opgepakt. Dat meldt de politie vandaag. Van de 343 gecontroleerde voertuigen bliezen alle chauffeurs, op twee na, veilig wat alcoholgebruik betreft: twee chauffeurs moesten hun rijbewijs voor resp. 3 en 6 uur inleveren. 2.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; daarvan reden er 213 (= 8,4%) te snel. Er werden nog 3 waarschuwingen uitgeschreven en 2 PV's voor onverzekerd rijden. (Foto politie HANO)
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht
1

CVO Lino op studiereis

Dinsdag 6 december 2016
CVO Lino op studiereis
Van de herfst naar de zomer en van de zomer naar de winter... Van 19 tot 26 november beleefden de cursisten van het volwassenenonderwijs CVO Lino een onvergetelijke "viaje de estudios" op het Canarisch eiland Tenerife. In acht dagen maakten ze kennis met dit wondermooie eiland: vulkanische bergen, een regenboog om nooit meer te vergeten en een kok die hen verraste met een typische Canarische "mojo picón" om van achterover te vallen. Dankzij het prospectiewerk van "La profesora" Linde en het enthousiasme van de cursisten en hun sympathisanten werd deze studiereis een hemel op aarde. (Foto Jacky Geboers)
1

Openbare verkoping: Leuken

Dinsdag 6 december 2016
Morgennamiddag wordt in brasserie Bij Den Brugwachter het woon- en handelshuis Leuken 85 openbaar verkocht. Het pand staat op een perceel van 12a50ca en heeft een K.I. van 1170 euro.
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

N69 urenlang afgesloten na botsing

Maandag 5 december 2016
De Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de Belgische grens was deze namiddag urenlang in beide richtingen afgesloten als gevolg van een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen. Bij het ongeval viel een zwaargewonde. Gevolg van dat verkeersongeval was dan ook dat het deze namiddag zeer druk was met vrachtwagens door het centrum van Achel, en op de Boelehoef (verbinding Grote Heide - Achel). Blijkbaar waren de chauffeurs allemaal op zoek naar een alternatieve route....

Lommels talent verzameld

Maandag 5 december 2016
Lommels talent verzameld
Cultuurcentrum De Adelberg en SuperMarkt presenteren de expo SuperSilence. Words Unsaid. De expo omvat werk van elf Lommelse kunstenaars, verenigd in een collectief: Ruth van Haren Noman, Hilde Mertens, William Ludwig Lutgens, Anneke Kubben, Marie Bouly, Manu Bloemen, Dimitri Collen, Kasper Bosmans, Abraham Neufeld, Joachim Deblock en Niko Hendrickx. Elf kunstenaars, één collectief. Elf visies die inhoudelijk en artistiek gevoed worden door de actualiteit. De expo (…) Het hele nieuwsbericht
Lommels talent verzameldLommels talent verzameldLommels talent verzameld

Nieuw: online vrijwilligersloket

Maandag 5 december 2016
Nieuw: online vrijwilligersloket
Niet toevallig op de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk lanceert de stad Lommel een online vrijwilligersloket. De pagina geeft je een praktisch overzicht  van vacatures voor vrijwilligers in Lommel, bij stedelijke diensten zoals het Huis van de Wereld, de woon- en zorgcentra en de bibliotheek, maar ook bij tal van andere organisaties en zelfs in de regio. U kunt ook filteren op doelgroep of frequentie.

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

De Kerkstraat in de Leopoldlaan...

Maandag 5 december 2016
De Kerkstraat in de Leopoldlaan...
(Foto Albert Agten)

Flitserdeflits

Maandag 5 december 2016
Flitserdeflits
Vanaf vandaag staat de flitswagen van de lokale politie weer paraat op de volgende locaties: Kerkhoven, Lutlommel, N 74 en de N 71.

Stien Van Roey overleden

Maandag 5 december 2016
Stien Van Roey overleden
Zaterdag is Stien Van Roey overleden, de weduwe van Louis Van Engeland. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Wie wint de dvd, of het boek?

Zondag 4 december 2016
Wie wint de dvd, of het boek?
Kerstmis nadert en dat blijkt alweer uit de cartoon die Stijn Lodewijks ons bezorgde. Maar wat zegt Thérèse tegen haar man als ze thuis komt van de markt?
Stuur uw tekstje - dat we eind deze week in dat tekstballonnetje zetten - vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com. Vergeet daarbij uw adres niet te vermelden! Zaterdag verneemt u welke tekst gewonnen heeft. Succes!

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
En wie won de dvd?
Georges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Ikis

Zaterdag 3 december 2016
Igor Savoir en Ine Kolen, beiden uit Lommel, hebben de bvba Ikis opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Russendorp. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de reparatie van elektrische apparatuur en audio- en videoapparatuur; computer-consultancy-activiteiten, de verhuring en uitbating van vakantieverblijven én de opvang van dieren.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
06/12
proficiat evy met je 36ste verjaardag dikke zoentjes van mama en papa
alfonsina migneaux
30/11
Proficiat Stephanie met het behalen van de Laureaat van de arbeid !
Elly Vromans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Massale toeloop voor 'Supermarkt'
  2. Werkgevers over het grote zonnepark
  3. Boogschutters in de kijker