Het overige nieuws

'Mondmuziekske'

Dinsdag 22 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
'Mondmuziekske'
Het is vandaag al een jaar geleden dat Toots Thielemans overleed. Hij heeft wat hij zijn ‘mondmuziekske’ noemde niet alleen laten klinken op jazzplaten. Ook popartiesten deden een beroep op zijn harmonicakunsten. Zo schittert hij hier in ‘Leave A Tender Moment Alone’ van Billy Joel. Maar wist je dat hij ook bij John Denver speelde? En dat het grootste popsucces waarop wij hem als gastmuzikant horen, een flauw reggaedeuntje van John Lennons oudste zoon is? Lees er hier alles over. 

De 10de editie van het Ploegfestival

Maandag 21 augustus 2017
Grensgevallen
De 10de editie van het Ploegfestival
Op 26 en 27 augustus vindt in Park Mien Ruys (Ploegpark) in Bergeijk de 10e editie van het Ploegfestival plaats. De zaterdag wordt gevuld met 'Heroes in Heaven'. Bands spelen sets van wereldartiesten die ons helaas zijn ontvallen: Donna Summer, Robert Palmer, David Bowie, Queen, Carpenters, Gary Moore, Roy Orbison, Amy Winehouse, Thin Lizzy, Johnny Cash, Chuck Berry, Soundgarden, Mink Deville, Motörhead en The Beatles.
Zondag treedt op het hoofdpodium een scala aan (…) Het hele nieuwsbericht

De kermis in de Leopoldlaan

Maandag 21 augustus 2017
De kermis in de Leopoldlaan
Een 'makkie' voor de iets ouderen onder ons, een doordenker voor de jongeren, want de 'rups', waar velen hun eerste liefje zoenden, is al geruime tijd uit het kermisaanbod verdwenen, maar blijft pure nostalgie! (Foto Albert Agten)

Henri Tips overleden

Maandag 21 augustus 2017
Henri Tips overleden
Vandaag is Henri Tips overleden, de echtgenoot van Josephine Claes. Hij was 78 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: morgen/dinsdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.

Basketbal: Lommel verliest

Zondag 20 augustus 2017
Lommel verloor in het kader van de Beker van België van Latem-De Pinte. Uitslag: 77-61.

Inbraak in caravan

Zondag 20 augustus 2017
Op camping Parelstrand aan de Luikersteenweg is ingebroken in de voortent van een caravan. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Josepha Verdonck overleden

Zaterdag 19 augustus 2017
Josepha Verdonck overleden
Vandaag is Josepha Verdonck overleden, de echtgenote van Louis Alen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het nieuwe roken

Zaterdag 19 augustus 2017
300 woorden van Rudi
Het nieuwe roken
“Naar wat smaakt dat nu?”, vroeg de man. Wijzend naar het toestel waarmee de andere man op het caféterras aan het roken was. Het was zo een e-sigaret. Ingewijden in het nieuwe roken zeggen er ook wel een ‘vaper’ tegen. “Deze smaakt naar koffie. Maar soms rook ik met cappuccinosmaak”, antwoordde de man terwijl hij een wolk uitblies waar een opstijgend vliegtuig niet voor moet onderdoen. Ik moest met mijn handen zwaaien om de damp weg te krijgen, zodat ik mijn vrouw terug (…) Het hele nieuwsbericht
Grootste snelmontagekraan op 220 Volt
Het Lommelse bedrijf De Ceuster & Co presenteert begin september de grootste snelmontagekraan op 220V in de Benelux. Van woensdag 6 tot en met zondag 10 september loopt Kortrijk Xpo weer vol voor de belangrijkste vakbeurs voor bouwmachines in de Benelux. Ook De Ceuster & Co uit onze stad zal er dus zijn.
“Op de vorige editie in 2015 waren we koptrekker met de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Kraanbestuurder op het demoterrein. Onze professionele opleidingen stonden  (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Cardinaels overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Mariette Cardinaels overleden
In het ZOL in Genk is gisteren Mariette Cardinaels overleden, de weduwe van Cyriel Claes en de levenspartner van Jan Vanden Eynde. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
14
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

60 jaar FC Motorclub Stevensvennen

Vrijdag 18 augustus 2017
Op 2 september bestaat FC Motorclub al 60 jaar, een hele prestatie voor een zogenaamde 'caféploeg'. Om dit te vieren willen zij alle oud-spelers, bestuursleden en supporters uitnodigen. Er zal voldoende drank en eten voorzien worden. Om organisatorische redenen vragen zij om contact op te nemen met één van onderstaande personen: Eric Maes (0471-575705), Eddie Slegers (0496-518140) of Benny Imants (0486-353793, na 18.00 uur). Allen van harte welkom.(Bijdrage Eddie Slegers)
Een mail: "Aan alle oud-spelers van KWB-Sport voetbalclub Overpelt-Centrum: op zaterdag 9 september vieren wij het 50-jarig bestaan van onze club. Graag willen wij u via deze weg uitnodigen op een gezellig samenzijn. Dit zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur in de brasserie van ons lokaal ’t Pelterke in Overpelt. Gezellig praten over de anekdotes en derde helften van de voorbije 50 jaar. Namens het bestuur van KWB-Sport!"
Grensgevallen
Museumbezoek doet mensen met dementie goed. Ze worden er blijer van. Ook leidt museumbezoek tot een beter contact met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam naar het programma ‘Onvergetelijk’. Dat is een initiatief van onder meer het Van Abbemuseum in Eindhoven, zo meldt Omroepbrabant.nl. In 2013 begonnen het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam met de speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Inmiddels doen twaalf (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Oakwood Technologies

Donderdag 17 augustus 2017
Thomas Van Turnhout uit Hasselt en Koen Van Eijk uit Lommel hebben de bvba Oakwood Techniologies opgericht met zetel aan de Meierijstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten, het ontwikkelen van websites en multimedia-applicaties.

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

VtbKultuur met daguitstap in Lommel

Dinsdag 15 augustus 2017
VtbKultuur met daguitstap in Lommel
Ter gelegenheid van het evenement 'Zomer van Glas' organiseerde vtbKultuur Lommel afgelopen zaterdag een daguitstap naar Lommel voor alle vtbKultuur-vrienden uit Vlaanderen. Aan deelnemers uit alle hoeken van het land werd eerst koffie aangeboden in Hof ten Vrede op de Duitse Militaire begraafplaats, waarna gidsen hen rondleidden op de begraafplaats, met uitzonderlijke verhalen aan sommige kruisjes, en in de crypte waar de tentoonstelling 'Vitrum et Lumen' loopt (met dank aan Helena en Marius (…) Het hele nieuwsbericht
1

Jaak Hendriks overleden

Dinsdag 15 augustus 2017
Jaak Hendriks overleden
Vandaag is Jaak Hendriks overleden, de weduwnaar van Christianne Gerits en de levenspartner van Mia Straetemans. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
21/08
Hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk
Wilma en Oswald Lauwers
19/08
proficiat sven en conny met jullie huwelijk maak er een prachtige dag van om nooit te vergeten
fons en sientje mannaerts migneaux@t
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Veel kinderen aan de kermisballenautomaat
  2. Het nieuwe roken
  3. Een bijzondere slak