Het overige nieuws

Op de oevers

Zaterdag 29 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Op de oevers
Op deze dag in 1978 stond ‘Rivers Of Babylon’ van Boney M op nummer 1 in de Lage Landen. Het is tot vandaag een van de bestverkochte singles ooit. Lees hier het verhaal achter die song en leer er het origineel kennen.
Nieuwe ambulancedienst is gelanceerd
Vanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.

Pjérkën durft het zeggen...

Vrijdag 28 april 2017
Pjérkën durft het zeggen...
Sómmigë miensë zén të lómp vur të besèffën dè zë zó slim zén as t-ààchtërstë van ë vèr’(k)ën.
           Pjérkën
Nieuwe single voor Marjan Berger
'Onze' Lommelse zangeres Marjan Berger heeft een nieuwe single: "Deze nacht". Een fantastisch nummer dat als een oorwurm in je oren blijft hangen. De singel is vergezeld van een videoclip die je misschien ook al op Ment TV hebt zien voorbijkomen. Uiteraard zou het leuk zijn dat Marjan ook in de top-10 van Ment terecht zou komen, en daarom de vraag om zoveel mogelijk op haar clip te stemmen. U kunt dit dagelijks doen via deze link. Hoe vaker je de clip van Marjan aanvraagt, hoe meer ze kans maakt om niet alleen gedraaid te worden, maar dus ook om in de top-10 te komen!
Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'
De Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Megakampen bij St.-Oda

Vrijdag 28 april 2017
Megakampen bij St.-Oda
Dienstencentrum St.-Oda in Overpelt richt tijdens de zomervakantie weer de jaarlijkse "Megakampen" in, vrijwilligerskampen voor jongeren. Veel jongeren schreven zich al in, maar er zijn nog heel veel anderen welkom en nodig. Je kan de bewoners een handje toesteken bij het wandelen, fietsen, zwemmen, uitstapjes, activiteiten, ... Je kampeert gedurende 1 week in een comfortabel ingericht tentenkamp midden op het terrein. Naast de dagelijkse ondersteuning bij de bewoners - met verstandelijke beperking - is er nog voldoende tijd voor jezelf en om een plezante tijd door te brengen met je medekampgenoten. Je mag je inschrijven als je minstens 16 jaar bent (of dit jaar nog wordt). Inschrijven of meer info via: secretariaat[!]oda.stijn.be tel.: 011 64 28 60.
De Lommelse Schuttersgilden verkozen onlangs een nieuw bondsbestuur. De vorige voorzitter, Henri Vaesen, had te kennen gegeven dat hij gezien zijn leeftijd zijn functie graag zou overdragen aan een opvolger.
Omdat sedert de toetreding van de gilde St.-Anna Achel de Lommelse Schuttersgilden uit vier gilden bestaat werd voorgesteld om de functie van 'ondervoorzitter' toe te voegen.
Als uiting van respect en dank voor zijn geleverde werk in het verleden werd Henri Vaesen gehuldigd met (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Custers overleden

Donderdag 27 april 2017
Liza Custers overleden
Gisteren is Liza Custers overleden, de echtgenote van Jef Geboers. Zij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Severens aan de Schansstraat.

Jean Verboven overleden

Donderdag 27 april 2017
Gisteren is Jean Verboven overleden, de echtgenoot van Alice Wouters. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Margot Cox overleden

Donderdag 27 april 2017
Vandaag is Margot Cox overleden, de echtgenote van Dany Willekens. Zij was 49 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Bijna 23% te snel op Norbert Neeckxlaan
Gisteren om 17uur stond de flitswagen van de lokale politie opgesteld op de Norbert Neeckxlaan. Van de 328 gecontroleerde voertuigen reden er maar liefst 75 te snel.
1

Piet Bax overleden

Donderdag 27 april 2017
Piet Bax overleden
Dinsdag is Piet Bax overleden, de echtgenoot van Maria Vandenberk. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters.
1
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Morgen Koningsdag in Nederland

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Morgen is het Koningsdag in Nederland. De meeste winkels zijn dan gesloten en er is ook geen weekmarkt in Valkenswaard.
1

Nieuwe bvba: GreenX

Woensdag 26 april 2017
De uit Lommel afkomstige Peter Van Eylen, thans woonachtig in Lummen, heeft de bvba GreenX opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het implementeren van milieuvriendelijke en duurzame technieken in het kader van afvalbeheer, afvalverwerking en decontaminatie.
De krachtlijnen van het nieuwe erfrecht
Dat was de titel van de voordracht die gisterenavond plaatsvond voor de leden van Neos. In het kader van "PXL breekt uit" kwamen zes leerlingen van de 'Hogeschool met het netwerk PXL' uit Hasselt hen uitleggen wat ze best met het geld dat ze niet opkrijgen doen: erven of schenken? Een goede 40 Neos-leden waren geïnteresseerd en volgden de uiteenzetting aandachtig. De krachtlijnen van het nieuwe erfrecht zijn niet zo maar in enkele minuten uitgelegd. Maar de meisjes deden samen echt hun best om (…) Het hele nieuwsbericht

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

Hortense Geenen overleden

Woensdag 26 april 2017
Hortense Geenen overleden
Op 21 april overleed Hortense Geenen, de weduwe van Jef Schillebeekx. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

Antoinette Oyen overleden

Dinsdag 25 april 2017
Antoinette Oyen overleden
Vandaag is Antoinette Oyen overleden, de weduwe van Guillaume Vansummeren. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Carolina Luyckx (101) overleden

Dinsdag 25 april 2017
Carolina Luyckx (101) overleden
Zondag is Carolina Luyckx overleden, de weduwe van Remi Thomas. Zij was 101 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.
1
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.1 mm
Helder/Zonnig
11°
19°
13°
27/04
proficat aan jullie beiden met je 44ste huwelijks verjaardag geniet er beiden van madeleine samen met je lief ventje
alfonsina migneaux
25/04
Gerben HendriksGerben, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. 12 jaar worden is niet niks.Dat moet gevierd worden...... Van opa, oma, Els, Mark en Snoezel
Frans Hendriks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Bijna 23% te snel op Norbert Neeckxlaan
  2. Veel vragen rond pop-up zandput Heuvelse Heide
  3. Start stickerverkoop Rode Kruis