Het overige nieuws

Hedwige Michielsen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Hedwige Michielsen overleden
In het ziekenhuis van Heusden-Zolder is vandaag Hedwige Michielsen overleden, de weduwe van Leo Cools. Zij was 72 jaar en gewezen gemeenteraadslid van Lommel en Overpelt. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Jan Schoofs overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Jan Schoofs overleden
Gisteren is Jan Schoofs overleden, de echtgenoot van Lisa Nijs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1

Sluiting Olmense zoo

Dinsdag 17 oktober 2017
Sluiting Olmense zoo
Dit denken ze er in de Leopoldlaan van... (Foto Albert Agten)

Een gat in de lucht

Dinsdag 17 oktober 2017
Een gat in de lucht
Vorige week hadden ze in basisschool Sint-Jan in Kerkhoven iets te vieren... Een geboorte? Een verjaardag? Een dagje vrij? Niets van dat! Ze kregen bezoek van Guy Hoekx, bestuurder van Belfius Bank Lommel. Hij had een mooi cadeau bij: een bankcheque van 2.500 euro! Dankzij Luc Brusselaers was Belfius bereid om de school te steunen. Duizend maal bedankt aan Luc en Guy.

'Stappen naar vrede'

Dinsdag 17 oktober 2017
Op 11 november organiseert de diocesane werkgroep pelgrimspastoraal van het bisdom Hasselt een tocht doorheen Bosland. De werkgroep herdenkt het einde van  de Eerste Wereldoorlog  met een bijzondere pelgrimswandeling. Geïnspireerd door het thema ‘Stappen naar vrede’ trekken de pelgrims doorheen het natuurgebied Bosland naar de Duitse oorlogsbegraafplaats in Lommel.
Daarbij laten ze zich door de heilige Franciscus van Assisi gidsen. Zijn verbondenheid met God (…) Het hele nieuwsbericht

Diej van ós...

Dinsdag 17 oktober 2017
Prietprouwët
Diej van ós...
Vènt ien parfümëriej: “Zó nën düürë reuk hoeft dè nie të zén, mëdam, ’t is mèr vur diej van ós!
                 Pjèrkën

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.
Pralines voor de scheidsrechters bij Lovoc
Tijdens de 3de editie van de Week van de official hield volleyclub Lovoc eraan alle scheidsrechters en markeerders, die dit weekend in Lommel aantraden, te bedanken met een doosje pralines. Spelers, trainers en/of supporters zijn het niet áltijd eens met de beslissingen van de scheidsrechters, maar zonder deze dames en heren is er geen match. Met spelers en trainers alleen red je het niet. Daarom nogmaals een welgemeend dankjewel dat jullie er zijn voor ons!
Het volleyweekend werd (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Lutlommel boekt eerste winst

Zondag 15 oktober 2017
Lutlommel boekt eerste winst
Lutlommel lijkt zich volledig te herpakken. Na een eerste puntje vorig weekend, wonnen ze vandaag met 4-0 van leider KFC Hamont! Kolonie verloor zwaar op eigen plein van Thes Sport Tessenderlo B met 1-5. Verbroedering was vrij vandaag, en Kattenbos tenslotte verloor met 3-2 van Kadijk SK.

Basket: Lommel wint in Willebroek

Zondag 15 oktober 2017
Basket: Lommel wint in Willebroek
Willebroek – Croonen Lommel: 65-72
(14-23/ 14-14 (28-37)/ 18-14 (46-51)/ 19-21 (65-72))
Lommel nam onmiddellijk het roer in handen en bouwde in het eerste quarter een voorsprong uit van 9 punten, vooral langs Bram Schelkens en Wietse Jacobs (elk 8 punten met elk 2 bommen). Er werd door beide ploegen stevig verdedigd en de voorsprong van Lommel bleef op 9 punten verschil aan de rust (28-37).
In de 2de helft kwam een ander Willebroek uit de kleedkamer en zij klommen in de (…) Het hele nieuwsbericht