Het overige nieuws

950 vroegtijdige schoolverlaters

Zaterdag 18 augustus 2018
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 950 vroegtijdige schoolverlaters. In Beringen zijn er dat 69. De andere gemeenten: Bocholt (8), Hamont-Achel (11), Hechtel-Eksel (11), Houthalen-Helchteren (39), Leopoldsburg (19), Lommel (41), Meeuwen-Gruitrode (7), Neerpelt (15), Opglabbeek (7),  Overpelt (12), Peer (19) en Tongeren (39).

Willy gaat wandelen voor Sint-Oda

Zaterdag 18 augustus 2018
Lommel - Willy gaat wandelen voor Sint-Oda
Willy Machielsen gaat van 28 augustus tot 13 september van Zamora (Puebla de Sanabria) naar Santiago de Compostela wandelen, ongeveer 320 km (is een stuk van de camino de la plata). Daarmee wil hij geld inzamelen voor Sint-Oda, waar hij vrijwilligerswerk doet. Met dat ingezamelde geld wil de instelling muziekinstrumenten kopen voor hun Rocky Band. Wie dit project wil steunen kan een vrije bijdrage storten op het rekeningnummer van Sint-Oda, BE46 3350 0389 8436, met vermelding 'pelgrimstocht Willy'. Op zijn Facebookpagina staat er meer informatie en kan u van dag tot dag zijn tocht volgen.

Jos Roymans overleden

Zaterdag 18 augustus 2018
Lommel - Jos Roymans overleden
Donderdag overleed in Lommel de uit Achel afkomstige Jos Roymans. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats en wordt, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Achel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
14

Het venijn in de staart

Zaterdag 18 augustus 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Het venijn in de staart
Sommige mensen trekken het ongeluk aan als een magneet. Kijk maar eens naar de foto onder deze column. Dat is Pierre! Een goudeerlijke kerel die geen vlieg kwaad doet. Toch is hij in het recent verleden al meermaals het voorwerp geweest van vernederende voorvallen. Een greep uit zijn palmares: een kortstondige arrestatie na beschuldiging van aspergediefstal; een pijnlijke en beledigende ondervraging i.v.m. hinder voor het vliegverkeer d.m.v. een laserpen.
In beide gevallen hebben zowel de bevoegde (…) Het hele nieuwsbericht
Het venijn in de staart

Ongeval op Maatheide

Vrijdag 17 augustus 2018
Op Maatheide is vanmorgen rond 7.45 uur een ongeval gebeurde. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Sproeien mag weer

Vrijdag 17 augustus 2018
Op advies van de Vlaamse Droogtecommissie heeft de gouverneur vandaag het gebruik van leiding-, grond- en regenwater weer toegelaten, behalve wanneer het gaat om water van onbevaarbare waterlopen. Voor de kanalen Bocholt-Herentals, Kanaal van Beverlo en de Zuid-Willemsvaart blijft een captatie- en recreatieverbod van kracht vanwege de aanwezigheid van blauwalg.
Ook het kampvuurverbod is opgeheven.

Bouwproject Barrier van start

Donderdag 16 augustus 2018
Lommel - Bouwproject Barrier van start
Het bouwproject 'Wonen aan het water' in Lommel-Barrier (het vroegere Bemal)  is van start gegaan. Op de foto de eerste uitgraving voor de aanleg van de weg. (Bijdrage Georges Bleyen)

Alois Huysmans overleden

Donderdag 16 augustus 2018
Lommel - Alois Huysmans overleden
Vandaag is Alois Huysmans overleden, de partner van Heidi Verbeeck. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur)in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
1

En zijn naam is August

Donderdag 16 augustus 2018
Lommel - En zijn naam is August
De nieuwe wolf (foto) die nu in Leopoldsburg is gesignaleerd en bij wolvin Naya verblijft, gaat August heten. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beslist. Het is een verwijzing naar de maand augustus. Al zouden wij hem dan liever Gust noemen! (Foto INBO)

Wielernieuws

Donderdag 16 augustus 2018
Afgelopen dinsdag behaalde Lommelaar Jordi Meeus een mooie derde plaats in Heusden Koers, een wedstrijd voor eliterenners en beloften met maar liefst 110 deelnemers.

Dekens krijgen secretaris

Donderdag 16 augustus 2018
De dekens krijgen een dekenale secretaris. Die nemen administratieve en organisatorische taken van de deken over en moeten de werkdruk van de dekens verminderen. Zeven van de vijftien dekens hebben het bisdom al laten weten dat zij een secretaris willen. Het gaat onder meer om de deken van Bree en Tongeren. De eerste dekenale secretarissen gaan vanaf 1 december aan de slag.