Het overige nieuws

Reggaepionier

Woensdag 25 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag tien jaar geleden overleed Desmond Dekker. Lang voor iemand van Bob Marley had gehoord, bracht hij reggae van Jamaica naar Europa. ‘Israelites’ werd een wereldhit op het einde van de sixties. Lees hier wat hij nog op zijn kerfstok heeft.

Nieuw festival voor jongeren

Dinsdag 24 mei 2016
Op vrijdagavond 12 augustus organiseert de stad naast het Lommelse skatepark een gratis festival voor jongeren uit de regio, met optredens van o.a. Fail to regret en Uneducated 2.0. “Hoewel vele Lommelse jongeren afzakken naar onze gratis park- en marktconcerten, wilden we in ons zomerprogramma toch ook een specifieke avond voor tieners hebben. Daarom besloten we om het Ramp?Zalig! festival in elkaar te steken,” aldus schepen van jeugd Kris Verduyckt, die instond voor (…) Het hele nieuwsbericht

Marjan Bosmans overleden

Dinsdag 24 mei 2016
Marjan Bosmans overleden
Gisteren is Marjan Bosmans overleden. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur ) plaats in de aula van het crematorium in Turnhout. Begroetingsmomenrt: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Tweede editie U14 Legea-Gestelcup
Nu zaterdag 28 mei vindt op de jeugdvelden van Lommel United de tweede editie van de U14 Legea-Gestelcup plaats. Ook deze keer zullen ploegen uit binnen- en buitenland het beste van zichzelf geven. Ploegen als KRC Genk, Standard Luik, STVV, Lokeren, KV Mechelen, Aberdeen, OLS, Sparta Rotterdam... zullen op de jeugdterreinen van Lommel United te bewonderen zijn. De eerste wedstrijden starten om 9u30, de finale vindt plaats om 17u00. Een niet te missen evenement voor elke voetballiefhebber!

Humor om leed te vergeten

Dinsdag 24 mei 2016
Prietprouwët
Humor om leed te vergeten
Sómmigtë miensë zien zóveul af, dè zë af èn toew wél ’s mutë lachën vur-t ’n bitskën öt të hààwën.
              Pjèrkën

Jonger dan toen

Dinsdag 24 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


‘I was so much older then, I’m younger than that now.’ Het is maar de vraag of Bob Dylan die woorden uit ‘My Back Pages’ nog wil herhalen, nu hij vandaag 75 wordt. Om deze verjaardag te vieren, hebben we een opmerkelijke gelegenheidsgroep samengesteld. In de clip hoor en zie je hem met onder meer Eric Clapton, Roger McGuinn van The Byrds, Tom Petty, George Harrison en Neil Young. Weet je trouwens dat er veel songs bestaan waarin de jarige bard wordt opgevoerd? Ontdek ze op de Jukeboxkalender.
Weekend in Limburg: 79 ongevallen
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Morgen mogelijk hinder bij De Lijn
Door een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.

De weekflitsers

Maandag 23 mei 2016
De weekflitsers
Flitst u voorbij? De lokale politie belooft om zeker terug te flitsen! En ze doen dit deze week alvast in de Norbert Neeckxlaan, de Luikersteenweg én de Kerkhovensesteenweg.
CD&V-senioren bezoeken Brussel
Op initiatief van de afdeling Lommel bezocht een afvaardiging van de CD&V-senioren Noord-Limburg vorige week de Europese en Federale Hoofdstad Brussel. In de voormiddag werden ze ontvangen op het kabinet van de Brusselse Staatssecretaris Bianca Debaets, die de politieke werking van de Brusselse instellingen uit de doeken deed. Ook volksvertegenwoordigster Sarah Claerhout, tevens voorzitster van de congrescommissie die het nationaal CD&V-congres in Lommel in november voorbereiden, deed (…) Het hele nieuwsbericht

Onveilige gemeenten

Zondag 22 mei 2016
Grensgevallen
Maastricht staat op de tweede, Eindhoven op de derde plaats in de lijst van de "Meest onveilige gemeenten van Nederland". De eerste plaats wordt ingenomen door Amsterdam. De lijst, die opgemaakt wordt aan de hand van het aantal criminele feiten in verhouding tot het aantal inwoners, is elk jaar een initiatief van het Algemeen Dagblad.

Victor Schreppers overleden

Zondag 22 mei 2016
Victor Schreppers overleden
In WZC Kapittelhof is Victor Schreppers overleden, de echtgenoot van Alice Van Hout. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.
Gaston Berghmans in de Leopoldlaan
(Foto Albert Agten)

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht

Streekchauvinisme

Zaterdag 21 mei 2016
Chel mag het zeggen
Streekchauvinisme
Ze moeten er nu eindelijk maar eens mee ophouden, die van Lommel. Met dat stomme geflirt – wat zeg ik – gedweep met hun ‘anders zijn’ dan de ‘Luiksen’. Ik krijg wel eens venijnige opmerkingen van këmüniepiskës die de dertig nauwelijks gepasseerd zijn, over mijn ‘Luikse’ roots. “Jij kunt niet eens pjèj(k)ësmeulën zeggen”, verwijten ze me dan triomfantelijk. Waarna ik hen dat woord vlekkeloos uitgesproken (…) Het hele nieuwsbericht
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Janssen overleden

Vrijdag 20 mei 2016
Gerard Janssen overleden
Vandaag is Gerard Janssen overleden, de weduwnaar van Justine Jansen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Ratten in de supermarkt

Vrijdag 20 mei 2016
Het is maar dat u 't weet
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de voorlopige sluiting bevolen van de supermarkt van Albert Heijn in de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard. De winkel heeft last van ratten. Volgens een woordvoerder van Albert Heijn zijn die er al langer en heeft de hele omgeving er last van. Daarom is de winkel nu gesloten voor 'ingrijpend onderhoud'. "We gaan nu kieren en gaten goed dichten. De plafondplaten worden geïnspecteerd en gereinigd of vervangen. Allemaal extra maatregelen om te zorgen dat als de winkel weer open gaat, het schoon en hygiënisch is," aldus de woordvoerder. Het gaat NIET om de supermarkt van Albert Heijn in de Corridor; die blijft gewoon open.

Nieuwe nv: Lex Travel

Vrijdag 20 mei 2016
De nv Staf Beheer (Staf Cars) uit Lommel en de nv Hoca Capital uit Peer hebben de nv Lex Travel opgericht. Het maatschappelijk kapitaal van deze nieuwe nv bedraagt 62.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de organisatie als aannemer of onderaannemer en de verkoop van individuele of groepsreizen en verblijven.


De Speling op uitstap in Lommel

Donderdag 19 mei 2016
De Speling op uitstap in Lommel
De kinderen van het derde leerjaar van basisschool 'De Speling' hebben vandaag een rondrit gemaakt door de eigen gemeente. Met het toeristisch treintje reden ze naar de Duitse militaire begraafplaats, picknickten ze aan de molen van Kattenbos, reden door het Kristalpark en gingen kijken op het Mariapark in Werkplaatsen. Van daaruit ging het naar de Blauwe Kei en langs het kanaal tot aan Maatheide en dan nog door het centrum. Het was een plezante en leerrijke dag voor de kinderen, wisten de juffen na afloop.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
1.1 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
24°
13°
24°
23/05
proficiat aan de deelnemers van onze fietstocht de torenvrienden was weer zeer gezellig geweest hebben ferm gelachen en plezier gemaakt thuis blijvers hebben weer wat gemist het bestuur
sientje migneaux
23/05
hallo pierro een zeer fijne verjaardag en laat diane u maar eens goed verwennen gr fons en sientje
alfonsina migneaux
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel