Het overige nieuws

'Dag van de mantelzorger' bij ziekenzorg
Afgelopen woensdag was het de 'dag van de mantelzorger' en dan gaan de kernleden van ziekenzorg Kerkhoven traditioneel op pad om die mensen een hart onder de riem te steken. Ze kregen een kleine attentie en heel veel dank om zich dagdagelijks in te zetten voor hun zieke. Zo een kleine attentie doet wonderen en geeft hen zeker het gevoel dat het gewaardeerd wordt wat zij allemaal doen. Proficiat en dank u wel mantelzorgers. (Bijdrage Frieda Willekens)

Pater Maurits Luyten overleden

Zaterdag 25 juni 2016
Pater Maurits Luyten overleden
Woensdag is priester Maurits Luyten overleden, lid van de Paters van het H. Sacrament. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het H. Sacrament in Kattenbos. Begroeting in uitvaartcentrum Severens in Lommel na telefonische afspraak (011-55.16.55).

Uitpakken...

Zaterdag 25 juni 2016
200 woorden van Rudi
Uitpakken...
Mijlpalen, een mens zet er wat in zijn leven. Wist je trouwens dat ‘mijl’ van het Latijnse ‘mille passum’ komt? Duizend passen. Ik meen alvast dat onze passen steeds groter worden, want onze jongste neemt afscheid van de secundaire school. Op stap naar zijn toekomst, die alsmaar duidelijker wordt. Maar anderzijds wordt het verleden ook groter. Maar kom, een mens mag niet bij de pakken blijven zitten en moet af en toe uitpakken met iets. Kijk, dat ga ik doen, met het cadeautje van mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Hout vasthouden

Zaterdag 25 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Hout vasthouden
Vandaag wordt soulzanger Eddie Floyd 79. De goegemeente kent hem van ‘Knock On Wood’, desnoods in een van de vele coverversies van die song. Maar hier ontdekken we dat hij veel meer op zijn palmares heeft.

Michel Verkammen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Michel Verkammen overleden
Gisteren overleed Michel Verkammen, de weduwnaar van Marie-José Haeopers. Hij was 84 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de afscheidsplechtigheid in besloten kring.Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrulm Severens in Lommel.

Pol Ooms overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Pol Ooms overleden
Dinsdag overleed de uit Eksel afkomstige Pol Ooms, de weduwnaar van Adèle Löhr. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroeting na telefonische afspraak: 011 - 55.16.55.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Emmers overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Alice Emmers overleden
Woensdag is Alice Emmers overleden, de weduwe van Frans Van Hout. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.v Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Celine Roosen overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Celine Roosen overleden
Gisteren is Celine Roosen overleden, de weduwe van Henri Ven. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (20u - 20.30 uur).

Grote schade in Luyksgestel

Vrijdag 24 juni 2016
Grote schade in Luyksgestel
U kon het ook al zien op het filmpje gisterenavond van in Reusel, maar vanochtend werd de schade pas écht goed zichtbaar. Luyksgestel leek wel een dorp 'under fire'... (Foto's Annie Teuwens)
Grote schade in LuyksgestelGrote schade in LuyksgestelGrote schade in Luyksgestel

Tikke tikke tik tik ping!

Vrijdag 24 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Tikke tikke tik tik ping!
Op deze dag in 1868 kreeg de Amerikaanse krantenuitgever Christopher Latham Sholes een patent voor een apparaat dat hij ‘typewriter’ noemde. In de populaire muziek zijn er wel wat songs waarin die uitvinding voorkomt, maar alleen in ‘The Typewriter’ van Leroy Anderson wordt de schrijfmachine gebruikt als instrument. Lees er alles over op de Jukeboxkalender.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Fienneke Beliën overleden

Donderdag 23 juni 2016
Fienneke Beliën overleden
In WZC Hoevezavel in Lommel is de uit Hamont afkomstige Fienneke Beliën overleden, de weduwe van Christ Nouwen. Zij was 79 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in  Lommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur).

Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
7.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
20°
13°
18°
24/06
gelukkige verjaardag jan geniet er van
sientje migneaux
16/06
Proficiat Liesje en Ton met de geboorte van Milan
Julienne Boogaerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Grote hagelstenen uit supercel
  2. Special Olympics 2017 naar Lommel
  3. Enorme schade door hagelstorm