Het overige nieuws

Jean Winters overleden

Maandag 19 februari 2018
Jean Winters overleden
Zaterdag is Jean Winters overleden, de echtgenoot van Jeanne Verheyen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Een vraag als een andere...

Maandag 19 februari 2018
Een vraag als een andere...
En er kwam al onmiddellijk een antwoord van onze eigenste weerman Georges Bleyen...
De vriendenkring van de Leopoldlaan stelt op haar spreukenbord wel een speciale vraag, die snel kan beantwoord worden. Op elke dag van de week, ook op ZON- en MAANdag kan er naar de sterren gekeken worden, op slechts één voorwaarde: het moet helder, of hooguit licht bewolkt zijn. En overdag met de zon dan? Wel, de zon is ook een ster, voor ons zelfs kortbij ! Hierop verschijnen er ook regelmatig (…) Het hele nieuwsbericht

Kleurrijke lapjesjas

Maandag 19 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Kleurrijke lapjesjas
Vandaag viert Dolly Parton haar 72ste verjaardag. Hier worden we meegenomen naar haar jaren lang voor 9 To 5 of I Will Always Love You. In het meest autobiografische van de drieduizend liedjes die ze heeft geschreven, vertelt ze over de armoede waarin ze opgroeide. Haar moeder naaide haar een jas van lapjes stof. Zij was er fier op, maar haar klasgenootjes lachten haar uit met haar Coat Of Many Colors.

Lovoc hield een eetfestijn

Zondag 18 februari 2018
Lovoc hield een eetfestijn
Tijdens dit bekerweekend - finale Beker van België volleybal in Antwerpen - waren er toch enkele jeugdwedstrijden. Bij de jongens wonnen de U13 thuis met 4-0 van Kivola Riemst A. Lovoc staat samen met Wara Genk A aan de leiding in reeks A. De jongens U15-B speelden uit tegen Vocelli Ellikom. Ze wonnen in een spannende wedstrijd met 2-3 en staan voorlopig 2de in hun reeks. De meisjes U13 ten slotte moesten bij Fit VBC Ham A op bezoek. Ze weerden zich kranig tegen de leider in hun reeks, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering wint met 12-0

Zondag 18 februari 2018
Verbroedering wint met 12-0
Lutlommel ging gisterenavond al winnen met 1-3 bij KFC Hamont, Verbroedering moest vanmiddag de wei in tegen Houthalen, en maakte er een vooroorlogse wedstrijd van, want ze wonnen met maar liefst 12-0. Kolonie was dit weekend vrij, en Kattenbos speelde vanmiddag 0-0 gelijk tegen Kadijk SK..

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.
Er is - vooral in Neerpelt - nogal wat te doen over de beslissingen die de raad van bestuur van WICO op 7 februari nam met de bedoeling dat de 6 WICO-scholen pedagogisch veel sterker gaan samenwerken. Aanleiding voor die beslissingen was de wetenschap dat de Vlaamse regering besliste dat de modernisering van het secundair onderwijs ingaat op 1 september 2019.
Maar bij die beslissingen zijn tot dusver door het schoolbestuur alleen de grote lijnen vastgelegd, zegt WICO dit weekend. Het bestuur (…) Het hele nieuwsbericht

Emilia Monten overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Emilia Monten overleden
Gisteren is in WZC Hoevezavel Emilia Monten overleden, de weduwe van Felix Hanegreefs en de levenspartner van wijlen Eduard Hendrickx. Zij zou maandag 98 jaar geworden zijn en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Stevensvennen.
1

Schaamnamen

Zaterdag 17 februari 2018
300 woorden van Rudi
Schaamnamen
Mijn vrouw en ik vinden het leven soms al zot genoeg, daarom gingen we op carnavalszondag wandelen, in plaats van ons in de carnavalsdrukte te begeven. Bij het terugkomen - we wonen vlakbij het centrum - waren de zotskappen al in zeer goede doen. Er nestelde zich meteen een carnavalsdeuntje in mijn hoofd, waar het de rest van de dag niet meer uitgeraakte. Ik geef de titel even mee, maar het gevaar is natuurlijk dat u er nu de rest van de dag mee zit. Echt waar, ik heb de hele dag ‘Er staat een paard in de (…) Het hele nieuwsbericht
3
Voor wie dit weekend de trein wil nemen
Dit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Hamont.
Concreet: wie naar Antwerpen rijdt en om 7.21u in Hamont vertrekt, is pas om 9.51u in Antwerpen-Centraal, oftewel een rit van 2,5 uur!
8
10/02
Stijn Tipsproficiat aan TTC Lommel A ploeg met de verdiende overwinning
rudi van engeland
09/02
Nog een zeer gelukkige verjaardag Kim !!vanwege je schoonouders Willy & Lisette
Lisette Oyen-Greif
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Schaamnamen
  2. CD&V + N-VA is populairste eventuele coalitie
  3. Ingrid Grevendonck overleden