Het overige nieuws

Een goed gedacht van Pjèrkën

Donderdag 26 april 2018
Een goed gedacht van Pjèrkën
Hawd ’t mèr heeël wit mi ööw kéndër, want látër kiezë zë ööw rustóuwërd of ööw ààdmènnë(k)ëshuis.
          Pjèrkën

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Elke bes haar nummer?
Een lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? (Foto Marcella Stappers)

Jean Pierre Wuytens overleden

Donderdag 26 april 2018
Vandaag is de uit Lommel afkomstige Jean Pierre Wuytens overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Dries in Balen.

Maria Tempels overleden

Donderdag 26 april 2018
In WZC Hoevezavel is dinsdag Maria Tempels overleden, de weduwe van Frans Wouters. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Anna Stalmans overleden

Donderdag 26 april 2018
Anna Stalmans overleden
Gisteren is Anna Stalmans overleden, de weduwe van Emiel Vanderstichelen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (17.30-18 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Patrick Creemers naar KVO

Woensdag 25 april 2018
Patrick Creemers uit Peer wordt assistent-coach van KVO Oostende. De oud-speler van onder meer Lommel SK en Bocholt VV begon zijn carrière als speler-trainer bij Herkol en was hoofdtrainer van Overpelt alvorens over te stappen naar de nationale jeugdploegen.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Een Brusselse stek voor Google
In het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'
Vandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe NV: NewStaf Coach Services

Woensdag 25 april 2018
De NV Staf Beheer uit Lommel en Vosta Investments uit Diemen (Ned.) hebben de NV NewStaf Coach Services opgericht met zetel aan de Luikersteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren van bedrijven en van beleggingen én het verstrekken van leningen.
Oproep Bouwjaar '78: hulp gevraagd
De dames en heren van het bouwjaar '78 worden 40 en gaan feesten op een nu al legendarische 40's Reunion. Enkelen van de 'Nonnen' zien het al zitten, maar we willen graag de hele Lommelse bevolking van '78 erbij betrekken. Ben je nieuw in Lommel en heb je er nooit op het lager/middelbaar gezeten, ook dan ben je van harte welkom!
Heb je ooit op een lagere school in Lommel gezeten, van de Kolonie, Barrier, Lutlommel, Balendijk, Kattenbos, Eymard tot Kerkhoven en van den Heuvel, Zonneweelde, Centrum (…) Het hele nieuwsbericht

Monique Vanhee overleden

Woensdag 25 april 2018
Zaterdag overleed Monique Vanhee, de weduwe van Francis De Bock. Zij was 91 jaar en kinderarts. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (20-21 uur) in funerarium Witters.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumor
In het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht
8

4,9% groei in regio Eindhoven

Dinsdag 24 april 2018
Grensgevallen
De economie in de regio Eindhoven is vorig jaar met 4,9 procent gegroeid. Daarmee  realiseert Eindhoven, net als de regio Almere, het hoogste groeicijfer van heel Nederland, zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. De regio Eindhoven doet het zo goed vanwege de sterke industrie en de zakelijke dienstverlening. In Almere zorgen de autoleasebedrijven voor de groei. In heel Nederland groeide de economie vorig jaar met 3,2 procent, een stuk meer dan voorgaande jaren.
Verrassingsact tijdens fietstocht
Afgelopen weekend zagen enkele lezers deze twee hertjes langs het fietspad achter de Ford-testbaan richting Eksel. Eentje was zeer schuchter, het andere kloeker want het at zelfs uit de hand van enkele picknickers. Mogelijk maakten ze deel uit van de groep tamme damherten die enkele weken geleden ontsnapte uit het domein Molenheide in Helchteren.(Bijdrage Tania Vrijsen)
Morgennamiddag wordt in "Den Brugwachter" de woning Luikersteenweg 38 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 20a en heeft een K.I. van 976 euro.
25/04
rik,proficiat met je pensioen gerechtige leeftijd nog vele jaren gewenst grtjs jos en josee
jos cluysen
02/04
Proficiat, Rudi van Engeland van ttc Lommel met 2 winstmatchen tegen Lipalet, twee c6-spelers geklopt.
Guido Schols
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. 'Nieuwe Kerkstraat' vertoont al slijtage
  2. Toptraining judo door Japanse expert Eiji Kikuchi
  3. Oproep Bouwjaar '78: hulp gevraagd