Het overige nieuws

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.
Nieuwe EHBO-opleiding start vrijdag
Nu vrijdag start er een nieuwe EHBO-opleiding door de lokale afdeling van het Rode Kruis. De aanvang is 18 uur en het einde is voorzien rond 22 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus snel inschrijven is de boodschap. Dit kan via Peter Geelen (0498/473437), vorming[!]lommel.rodekruis.be of via Jean Jonkers (0477/356432), voorzitter[!]lommel.rodekruis.be. Ook voor méér info kan je daar terecht.                      

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Jos Booms overleden

Woensdag 22 maart 2017
Jos Booms overleden
Maandag is de uit Lommel afkomstige Jos Booms overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Swinnen. Hij was 68 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
1

Als nooit voorheen

Woensdag 22 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als nooit voorheen
Vandaag viert Stephanie Mills haar zestigste verjaardag. Lees hier dat ze al jong begon in de musicalwereld, maar pas echt bekend werd in het begin van de jaren tachtig, vooral met de wereldwijde hit ‘Never Knew Love Like This Before’.

Terug van buitenlandse stage

Dinsdag 21 maart 2017
Terug van buitenlandse stage
Op 10 maart was het zover: de leerlingen van 6 Organisatiehulp van Wico campus Sint Jozef, onder begeleiding van mevr. Vermeir en mevr. Brans, vertrokken op buitenlandse stage naar Wengen (Zwitserland) waar ze gingen meedraaien in een hotel. Sommige leerlingen stonden er in voor de afwas, anderen moesten werken in de keuken. Ook de tafeldienst en de schoonmaak behoorden tot het takenpakket. Naast het harde werk was er gelukkig ook wat tijd voor welverdiende ontspanning: genieten van het zonnetje en het prachtige uitzicht, of gaan skiën. Moe maar voldaan kwamen ze afgelopen zondag terug thuis. Deze mooie herinnering kan men hen alvast niet meer afnemen!
Terug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stageTerug van buitenlandse stage
Twee nieuwe 'eaux de vie' in Limburg
Afgelopen week werd in aanwezigheid van schepen Geert Jansen 'Limburg Finest' voorgesteld, een unieke samenwerking tussen twee fruitboeren uit St.-Truiden en Stevoort, de distillateur het Stookkot uit Stevoort en Beacon Spirits uit Lommel. Resultaat van deze samenwerking zijn twee kwalitatieve Limburgse eaux de vie.
Vermarkter en initiatiefnemer is Lommelaar Patrick Proth. Alweer een streekproduct om fier op te zijn... (Foto Robert Boons)

Nieuwe uitbaters

Dinsdag 21 maart 2017
Nieuwe uitbaters
Lauri en Carine zijn de nieuwe uitbaters van het cafetaria aan de tennisvelden in de speeltuin. Veel succes! (Foto Robert Boons)
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)

Jef Diepvens overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Jef Diepvens overleden
Maandag is de uit Lommel afkomstige Jef Diepvens overleden, de echtgenoot van Paula Schoonis. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Strooiendorp. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Marleen Vanderhoydonks overleden
Vandaag is Marleen Vanderhoydonks overleden, de echtgenote van Jef Timmermans. Zij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
6
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Zaterdagnacht gaat zomeruur in
In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Alweer bijna zomertijd

Maandag 20 maart 2017
Alweer bijna zomertijd
Foto Albert Agten

Annie Ven overleden

Maandag 20 maart 2017
Annie Ven overleden
Zaterdag is Annie Ven overleden, de echtgenote van Jos Geypen. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
1

Julia Wellens overleden

Maandag 20 maart 2017
Julia Wellens overleden
Op 14 maart overleed Julia Wellens. Zij was 94 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Wie wint de dvd - of het boek?
De nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!
Garageverkoop: laatste inschrijfmomenten
In het weekend van 22 en 23 april vindt de jaarlijkse Garageverkoop plaats. De inschrijvingen hiervoor zijn afgelopen en dus is het nu duimen voor een prachtig weertje. Alhoewel... wil je nog deelnemen maar is je inschrijving nog niet in orde?  Rep je dan morgen/ maandag of ten allerlaatste dinsdag 21 maart naar Toerisme Lommel aan het marktplein, want daar kan je tussen 15.30 uur en 17 uur nog de betaling in orde maken (je inschrijving moet wel in orde zijn via de website). Nu al een fijne Garageverkoop gewenst!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Wie won de DVD?
Het is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!
Teckelwandeling aan De Soeverein
Deze namiddag verzamelden héél wat baasjes mét hun honden voor een heuse 'teckelwandeling' doorheen Bosland. Die was mede georganiseerd door de Wellense teckelclub. Er waren 80 deelnemers met 37 teckels en ze beleefden er allemaal evenveel plezier aan... (Foto's Annie Teuwens)
Teckelwandeling aan De SoevereinTeckelwandeling aan De Soeverein
2

Allemaal voor Ed Sheeran

Zaterdag 18 maart 2017
Op 5 april zal niemand minder dan Ed Sheeran optreden in het Sportpaleis van Antwerpen. Tickets zijn al lang uitverkocht maar radiozender MNM voorziet nu een winactie voor een privéconcertje en een meet and greet met de zanger. Voor deze wedstrijd moeten de fans proberen om met de hashtag #MetSheeran in de media te geraken. Zo probeerden Anne Schoone, uit Lommel, en Marissa Braeken, uit Overpelt, ook om met hun idee in de media te komen. De twee meisjes studeren allebei in Leuven en hebben daar dan ook de Ed Sheeran in zich naar boven laten komen. Ze dansten op het liedje Barcelona (met een Leuvens tintje). Hopelijk brengt het hen geluk en lukt het Anne en Marissa om hun muziekheld eindelijk te kunnen ontmoeten!
2

Eerste dag van de zwerfvuilactie

Zaterdag 18 maart 2017
Eerste dag van de zwerfvuilactie
De Hoeverdijk en de Toeristische weg liggen er (voorlopig) weer proper bij. Als iedereen onze mooie natuur zou respecteren, was deze actie overbodig...
2

Midden in het bos

Zaterdag 18 maart 2017
300 woorden van Rudi
Midden in het bos
Ik weet niet hoe het zit met spannende momenten in uw leven, maar zelf vind ik het leven van elke dag spannend genoeg. De chocopot die niet goed dichtgedraaid was, waardoor ik het deksel nog in mijn hand had en de pot op het fornuis viel. Zowel pot als fornuis stuk. Echt gebeurd, maar gelukkig al opgelapt. Of één van de mannen, toen nog klein, die met zijn vinger tussen de perforator zat -hoe krijg je het voor elkaar, niet?- waardoor we met de gaatjesknipper nog aan zijn vinger naar de spoed moesten. (…) Het hele nieuwsbericht
1
Olyfran beloont WICO Campus Sint-Jozef
In de maand februari nam WICO campous Sint-Jozef met maar liefst 99 leerlingen deel aan de taalwedstrijd Olyfran. Hun deelname werd nu beloond met een mooie prijs. Op woensdag 10 mei 2017 mogen er drie leerkrachten naar de proclamatie-prijsuitreiking gaan in Antwerpen. De school zal een uitgebreid pakket didactisch materiaal ontvangen en ze maken o.a. nog kans op een daguitstap naar Luik of Namen met 50 leerlingen.

Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
14°
21/03
proficiat yolanda met je 51ste verjaardag maak er een fijne dag van en laat je maar eens goed verwennen
sientje migneaux
18/03
dikke proficiat aan Rolf en Kim Wijnhoven Vandebergh bij de geboorte van hun derde zoontje , LUCAS , broertje van Mathis en Elias , groetjes van overgrootbomma Paal
margriet carmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommel is 'Hartveilige stad'
  2. Oud-leerlingen reünie in WICO Sint Jozef
  3. Verkeersvrij Dorp, op één of andere manier