Het overige nieuws

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

Altijd hetzelfde op de radio

Zondag 23 oktober 2016
Altijd hetzelfde op de radio
Pauline Black, de zangeres van The Selecter, viert vandaag haar 63ste verjaardag. Als je de groep nog eens op de radio hoort, is het met ‘On My Radio’. Lees hier hoe ze dat eigenlijk hadden voorspeld in de tekst van dat liedje. ‘It’s the same old show.’

Uitslagen HVL van dit weekend

Zaterdag 22 oktober 2016
Uitslagen HVL van dit weekend
Dit weekend werden alle wedstrijden van handbalclub HVL op zaterdag afgewerkt. De meisjes-16j verloren hun wedstrijd in en tegen leider Nelo. In Bocholt gingen de jongens-16j onderuit nadat ze lange tijd gelijke tred hadden kunnen houden. De wedstrijd van de -12j tegen Kortessem werd verschoven naar een later te bepalen datum.

Een kijk op de wereld

Zaterdag 22 oktober 2016
Chel mag het zeggen
Een kijk op de wereld
Alles lijkt me vandaag mee te zitten om goed gehumeurd te zijn. Deze voormiddag ben ik terug aan de praat geraakt met een oude kennis, met wie ik om allerlei vage en voor mij duistere redenen al anderhalf jaar op non speaking terms was. Een uitermate aangename verrassing bij helderblauwe hemel! Het eten van vanmiddag heeft me uitstekend gesmaakt. En mijn brilmontuur is weer vakkundig bijgesteld. De laatste tijd raakten mijn wimpers telkens de glazen en ze lieten daar een minuscuul traanspoor achter. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Christianne De Backer overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Christianne De Backer overleden
Woensdag is Christianne De Backer overleden, de echtgenote van Joris Luykx. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten  in funerarium Witters in Lommel.

Bijenonderzoek

Donderdag 20 oktober 2016
Bijenonderzoek
De imkers Hugo Tielens uit de Kwadeveldenstraat en Frans Kwanten uit de Weimortels kregen, mét hun medewerking, gisteren bezoek van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en mensen van de Universiteit van Gent, dit in het kader van de gezondheid van de honingbij. Er werden stalen van honing, stuifmeel en bijenwas meegenomen voor verder onderzoek.
BijenonderzoekBijenonderzoek

Resultaten actiedag politie

Woensdag 19 oktober 2016
Resultaten actiedag politie
Gisteren heeft de verkeersdienst van de lokale politie een actiedag gehouden op de N71 richting Overpelt, Kattenbos én de Adelberg. Hierbij reden er 28 voertuigen te snel en droegen 32 bestuurders geen gordel. 60 pv's dus...

Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'

Woensdag 19 oktober 2016
Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'
Naar jaarlijkse gewoonte is het nu vrijdag weer 'Dag van de jeugdbeweging'. Alle Lommelse kinderen en jongeren die in uniform naar school gaan, mogen eerst even langs het Marktplein passeren waar ze een lekker ontbijt aangeboden krijgen door de jeugdraad. Dit kan tussen 6.30 en 8.30 uur.

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Waar wordt u deze week geflitst?

Dinsdag 18 oktober 2016
Waar wordt u deze week geflitst?
Deze week staat de flitswagen van de lokale politie opgesteld op de volgende locaties: Vreyshorring, Adelberg, Luikersteenweg en Lutlommel.

Angèle Van Duffel overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Angèle Van Duffel overleden
Gisteren is Angèle Van Duffel overleden, de echtgenote van Jef Snoeckx. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur).

Nieuwe bvba: Plus Keukens

Dinsdag 18 oktober 2016
Roel Verdonck en Dony Vanden Boer, beiden uit Lommel, hebben de bvba Plus Keukens, afgekort + Keukens, opgericht met zetel in Rietkolk in Lommel. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de installatie van keukens, badkamers en inbouwkasten én het organiseren van diverse evenementen.

’n Bitskë fielëzëfiej (3)

Dinsdag 18 oktober 2016
Prietprouwët
’n Bitskë fielëzëfiej (3)
Mèr eeën dink weet-ëkik zee(k)ër: ’t përsènt van ós dè störft is 100!
          Pjérkën

Jef Stessens overleden

Maandag 17 oktober 2016
Jef Stessens overleden
Gisteren is Jef Stessens overleden, de echtgenoot van Jeanneke Emmers. Hij was 87 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot laatste groet in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Josette Kuyken overleden

Maandag 17 oktober 2016
Vandaag is Josette Kuyken overleden, de echtgenote van Theo Geerts. Zij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Nog eens over de orgaandonatie

Maandag 17 oktober 2016
Nog eens over de orgaandonatie
(Foto Albert Agten)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Nevel
11°
23/10
Herman proficiat met je 60ste verjaardag
Hugo Cluysen
23/10
Herman Cox 60 jaar Hartelijk proficiat van de hele buurt
Jacky Geboers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Een kijk op de wereld
  2. Grootouderdag in Boudewijnschool
  3. Vrijdag 'Dag van de jeugdbeweging'