Het overige nieuws

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Unieke oude machines te koop
In de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht

Tranen met tuiten

Vrijdag 23 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tranen met tuiten
Op deze dag in 1964 nam Dave Berry de single ‘The Crying Game’ op. Lees hier wat die plaat met Led Zeppelin te maken heeft en hoe het nummer bijna dertig jaar later weer een hit kon worden. Dave Berry, inmiddels 76, treedt trouwens nog altijd op. Eind augustus kan je hem aan het werk zien op de Vostertfeesten in Bree.

Kunsthandel Wunjo Art failliet

Donderdag 22 juni 2017
Kunsthandel Wunjo Art uit Lommel is vandaag door de rechtbank van Koophandel in Hasselt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 juli ingediend worden.

Nieuw: Anytime Fitness

Donderdag 22 juni 2017
Nieuw: Anytime Fitness
Deze week is in de Koning Leopoldlaan 25 een nieuwe fitnesszaak geopend, eentje die 24/24 open is. Zaakvoerders zijn Ronald Beks en Annette. (Foto Albert Agten)
Alle campussen van de scholengemeenschap WICO zullen vanaf volgend schooljaar werken aan STEAM-onderwerpen in het eerste jaar van de eerste graad. Dit gemeenschappelijk, pedagogisch project is een onvervalste primeur voor de scholengemeenschap. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics.
De term STEAM is internationaal gegroeid. STEAM wil jongeren warm maken voor de domeinen wetenschap, technologie en wiskunde en het onderwijs nauwer laten aansluiten bij (…) Het hele nieuwsbericht
Hitte: gratis snorkelen in duikcentrum
We spreken nu officieel van een hittegolf en om wat afkoeling te krijgen mag je vandaag tussen 16u en 20u gratis gaan snorkelen bij duikcentrum TODI in Beringen. Je moet je aanmelden aan de balie met je zwemgerief.

Werken in de Kiefhoekstraat

Woensdag 21 juni 2017
Morgen/donderdag en vrijdag zal er aan het wegdek gewerkt worden in de Kiefhoekstraat. Tijdens het frezen blijft het plaatselijk verkeer eventueel mogelijk. Maandag zal er een nieuwe asfaltlaag worden aangebracht. De aannemer vraagt om op die dagen geen voertuigen op de rijbaan te plaatsen.
Tijdens de aanleg van de nieuwe asfaltlaag is het tijdelijk niet mogelijk om woningen te bereiken. De werken vinden plaats tussen ''Park Lage Kempen'' en de Weyerbrugstraat.
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."
1

Verboden thuis auto's te wassen

Woensdag 21 juni 2017
Vanaf morgen is het in Vlaanderen het "niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater" verboden. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag bekendgemaakt. Onder "niet-noodzakelijk gebruik" wordt onder meer verstaan het beregenen van gras, het thuis wassen van auto's, het vullen van een zwembad, en dies meer. De minister zegt er op te rekenen dat de bevolking voldoende gezond verstand aan de dag zal leggen om de noodzaak van besparing op drinkwater in te zien.
4
Engerlingen in je gazon - wat doe je ertegen? Gif spuiten zal nauwelijks iets uithalen. Enkele tips om de schade te beperken:
- zorg voor een goed bemest gazon zodat er zich een goed wortelgestel ontwikkelt;
- wanneer vogels zoals kauwen of spreeuwen op je gazon neerstrijken, is dit biologische bestrijding: zij eten de engerlingen op. Het is een groot misverstand te denken dat deze vogels je  gazon vernielen;
- bij hitte en droogte in de zomer kan U dorre plekken krijgen in het gazon, maar het gras is dan nog altijd verankerd aan zijn wortels. Zodra het gras los ligt op de bodem, hebben de engerlingen hun werk grondig gedaan en is je gazon verloren.(Pierre Rutten)
Morgennamiddag worden in hotel-restaurant Carré vier bouwgronden, gelegen in de Eendenbekstraat, openbaar verkocht. Ze hebben een oppervlakte gaande van 8a67ca tot 10a75ca.
Met vakantiegroeten uit... Noto
Enkele bekende Lommelaars zijn momenteel met vakantie in het Italiaanse Noto. We herkennen op de foto Pierre Vandenberk, Jacky Geboers, Leon Vanham en Robert Boons. Noto ligt in het uiterste zuiden van Sicilië. Morgen gaat het daar 31 graden worden, lezen we op ilmeteo.it. Maar zo warm wordt het hier ook! (Gsm-foto)
1
21/06
Carolien van der KroonHartelijk gefeliciteerd metje verjaardag, Carolien. Maak er een leuke dag van en geniet ervan!
Janny van der Heijden
16/06
Cassia van 't Torenhuishartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, Cassia. Maak er een fijne dag van en geniet ervan!
Janny van der Heijden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Lommelse bakkers voor 'Brood op de plank'
  2. De 100ste huurkraan van het jaar
  3. Verkeersdrempel kan niet tegen de hitte