Het overige nieuws

Geen spoor

Vrijdag 15 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Geen spoor
Vandaag is het 73 jaar geleden dat Glenn Miller spoorloos verdween. Hij was op weg van Londen naar Parijs toen zijn vliegtuig bij slecht weer in het Kanaal stortte. Nooit werd de orkestleider teruggevonden, wat tot allerlei speculaties leidde. Lees er hier alles over.

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Gecoverd op straat

Donderdag 14 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Gecoverd op straat
Vandaag wordt Mike Scott 59. Hij is de frontman van The Waterboys, maar heeft ook twee sterke solo-cd’s afgeleverd. Over die producties krijgen we hier tekst en uitleg. In een van zijn songs vertelt hij hoe hij hoort dat straatmuzikanten hem coveren. Dan heb je het eigenlijk toch ver geschopt, niet?

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Chris Lomme op De Adelbergplanken

Woensdag 13 december 2017
Chris Lomme op De Adelbergplanken
Nu zaterdag brengen drie topactrices (Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke ) het waargebeurde verhaal van drie vrouwen die elk op hun manier moesten rondtrekken in Europa in het begin van de vorige eeuw. Ze ontmoeten elkaar uiteindelijk in Antwerpen en vertellen er hun levensverhaal. De prachtige vertolking en de sobere regie zorgen voor een intieme, maar sterke theatervoorstelling.
U ziet een geweldig sterke vertolking van de verschillende personages. Chris Lomme wekt met wat (…) Het hele nieuwsbericht

Waar nog naartoe met uw geld?

Woensdag 13 december 2017
Prietprouwët
Waar nog naartoe met uw geld?
Dën dëmèntën ientrèst van teegëworrig zörgt vur ’n ónneuzël rèndëmènt.
           Pjèrkën

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vergeten gitarist
Vandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Tom Vaneylen overleden

Dinsdag 12 december 2017
Tom Vaneylen overleden
Zaterdag overleed de uit Lommel afkomstige Tom Vaneylen, de vriend van Lore Derdin. Hij was 39 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in aula De vloot in Leopoldsburg.

De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.
2

Campus Mercurius zamelt snoep in

Dinsdag 12 december 2017
Campus Mercurius zamelt snoep in
In het kader van de levensbeschouwelijke vakken werkten de leerlingen van de eerste graad van campus Mercurius een project uit met als onderwerp ‘geven en delen met anderen’. Het project liep in samenwerking met de Sint-Vincentiusvereniging, verbonden met de Voedselbank. Het project startte met een lezing over de werking van de organisatie. Daarnaast gingen de leerlingen met de spreker in dialoog over wat het betekent voor kinderen om met de feestdagen aan een sobere tafel te (…) Het hele nieuwsbericht
Campus Mercurius zamelt snoep inCampus Mercurius zamelt snoep inCampus Mercurius zamelt snoep in

Wat een weer is het weer

Dinsdag 12 december 2017
Wat een weer is het weer
Koude op weg naar warmte volgende week! Weer fijntjes gevonden in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Poseren in de sneeuw
Op deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Gevel van woning ingestort

Maandag 11 december 2017
Afgelopen nacht is door de hevige wind de gevel van een leegstaande woning aan de Molsekiezel ingestort.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat u 't weet
Het blijft gevaarlijk op de weg
Ook voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
1
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.
09/12
proficiat aan TTC Lommel Aploeg. met de overwinning tegen opitter A
rudi engeland
30/11
Milan van ThoorMilan van Thoor, van Harte gefeliciteerd met je 10de verjaardag. Oma en Opa
Cees van Thoor
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Levi Kuyken zaterdag (opnieuw) voor wereldtitel
  2. Beroep tegen windturbines Maatheide verworpen
  3. Vier generaties in Balendijk