Het overige nieuws

Loslopende wolven

Maandag 26 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Loslopende wolven
Vandaag wordt Cesar Rosas 62 jaar. Met zijn zonnebril en sikje is hij het gezicht van Los Lobos. Die groep werd bekend met hun cover van ‘La Bamba’, maar heeft veel meer gepresteerd. Kijk maar eens op de Jukeboxkalender. In ‘Will The Wolf Survive’ lijken ze wel over zichzelf te zingen, want Los Lobos betekent ‘de wolven’.

Uitslagen HVL afgelopen weekend

Zondag 25 september 2016
Uitslagen HVL afgelopen weekend
Dit weekend werden alle wedstrijden van HVL thuis, in de sporthal van Provil, afgewerkt. Alle wedstrijden werden jammer genoeg met verlies afgesloten. Gisteren waren I. Hasselt (jongens-12) en Overpelt (meisjes-16) te sterk voor HVL; vandaag moest HVL (jongens-16) het hoofd buigen voor Nelo. Toch een dikke proficiat voor alle jongens en meisjes die ondanks het verlies hun best bleven doen.

‘Girl’ of ‘guy’

Zondag 25 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
‘Girl’ of ‘guy’
Op deze dag in 1964 namen The Temptations ‘My Girl’ op. Het werd hun eerste nummer 1. Lees hier dat die song geschreven werd door Smokey Robinson, die – toevallig of niet – hetzelfde thema vanuit een vrouwelijk perspectief aansneed in ‘My Guy’ van Mary Wells.

Wijkrestaurant Kerkhoven

Zaterdag 24 september 2016
Wijkrestaurant Kerkhoven
Afgelopen donderdag werd na de vakantie weer van start gegaan met het wijkrestaurant in Kerkhoven waarbij Samana (Ziekenzorg) zorgde voor een vlotte bediening. Het was na twee maanden weer een fijn weerzien voor de deelnemers. Een leuke babbel een fris pintje en een lekkere maaltijd, dat is de bedoeling van het wijkrestaurant. Het volgende wijkrestaurant vindt plaats op 27 oktober. Kaarten zijn te verkrijgen bij apotheek Phlippo en de Spar in Kerkhoven vanaf 1 oktober tot vier dagen voor het wijkrestaurant aan de democratische prijs van 6.50€. (Bijdrage Frieda Willekens)

Erotische cartoons in 't Kristallijn

Zaterdag 24 september 2016
Erotische cartoons in 't Kristallijn
Gisteren opende een bijzondere tentoonstelling in 't Kristallijn op de Blauwe Kei met 'erotische cartoons'. De inleiding werd gegeven door Bob Vincke, cartoonist, karikaturist en tevens voorzitter van de KEVER-kartoenistenvereniging. U kunt hier nog terecht dit én volgend weekend. Meer info op de website. (Foto's Albert Agten)
Erotische cartoons in 't KristallijnErotische cartoons in 't KristallijnErotische cartoons in 't Kristallijn

Picasso: een 'geslagen' schilder

Zaterdag 24 september 2016
Chel mag het zeggen
Picasso: een 'geslagen' schilder
Of ik er iets voor voelde om afgelopen weekend als omroeper op te draven tijdens de ‘Levensloop’-evenementen op de Lommelse sportvelden? Triske was aan de telefoon. En ik ben blij dat ik toegezegd heb. Wat een gigantische organisatie, zeg! Wat een warme massa gemotiveerde mensen die allemaal 24 uur lang hun beste beentje voorzetten voor wie het door het kankermonster moeilijker heeft! Met duizenden waren ze. Op zeker ogenblik werden er problemen gemeld met het opstarten van een computer. Het wachtwoord (…) Het hele nieuwsbericht

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Mie Gerits overleden

Vrijdag 23 september 2016
Mie Gerits overleden
Woensdag is Mie Gerits overleden, de weduwe van Louis Bammens. Zij was 97 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18u-18.45u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Catharine Konings overleden

Vrijdag 23 september 2016
Catharine Konings overleden
Gisteren is Catharine Konings overleden, de weduwe van Vic Kuypers. Zij was 90 jaar. De afscheidsdienst vindt woensdag (11 uur) plaats in buurthuis De Kom in Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Buddywerking Noord-Limburg

Vrijdag 23 september 2016
Buddywerking Noord-Limburg
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt makkelijk sociaal geïsoleerd.  Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Dat kan, omdat buddy’s geen hulpverleners zijn. Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat u 't weet
Dag van de Klant
Morgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Suzanne Vlogaert overleden

Vrijdag 23 september 2016
Suzanne Vlogaert overleden
Dinsdag is Suzanne Vlogaert overleden, de weduwe van Gerardus Heselmans. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel, gevolgd door de plaatsing  van de urne in het columbarium.

Opnieuw tekenles in kunstacademie

Donderdag 22 september 2016
Opnieuw tekenles in kunstacademie
Binnen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) werd besloten een verschuiving in de lesuren 'lagere graad Beeldende Kunst' door te voeren. Hierdoor zal de gekende 'tekenles' op vrijdagavond (15u45 - 18u25) opnieuw plaatsvinden in het gebouw ' KANL Lommel' in de Jan Davidlaan 9, het oude Hoevezavel. Inschrijven kan online of via het secretariaat op 011/80.87.10. De lessen starten op vrijdag 30 september. Gelieve u wel zo snel mogelijk in te schrijven.

Zaterdag rampoefening in Balen

Donderdag 22 september 2016
Zaterdagmorgen 24 september houden de veiligheidsdiensten tussen 9u en 11u een grootschalige rampoefening op het terrein van Fiesta Mundial op recreatiedomein Keiheuvel in Balen. In totaal doen zo’n 230 personen mee aan de oefening, waarvan een 100-tal figuranten die zullen geëvacueerd, opgevangen en verzorgd worden (zowel gekwetsten als niet-gekwetsten). De oefening speelt zich volledig af binnen het recreatiedomein, maar toch kan er beperkte hinder zijn van af- en aanrijdende voertuigen van hulpdiensten.

Leon Wouters overleden

Donderdag 22 september 2016
Leon Wouters overleden
Gisteren is Leon Wouters overleden, de echtgenoot van Mia Kwanten. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Gratis op blindentribune?

Donderdag 22 september 2016
Gratis op blindentribune?
Lommel United organiseert dit seizoen, in samenwerking met de Provincie Limburg en Inter, bij vier thuiswedstrijden van de club blindentribunes voor blinde of slechtziende supporters. Vrijwillige commentatoren zorgen er voor audiobeschrijving (voetbalcommentaar) over de volledige wedstrijd en geven veel meer details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers en supporters,...
Via een ontvangertje met koptelefoon kunnen de personen met visuele (…) Het hele nieuwsbericht

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

'STEM': een nieuw vak op school

Dinsdag 20 september 2016
'STEM': een nieuw vak op school
Alle leerlingen van de 2A-klassen op WICO Campus Sint-Jozef  ontdekken dit schooljaar een splinternieuw vak op hun lessenrooster. Het vak heet STEM en is de afkorting van de Engelse vakbenamingen Science, Technology, Engineering en Maths. Leerlingen krijgen er uitdagende opdrachten waarin ze onderzoeks- en ontwerpvaardigheden ontwikkelen. Zo bouwen ze torens en bruggen, meten ze luchtvervuiling of ontwerpen ze een thaumatroop. STEM stimuleert zo om later loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te kiezen.

Oeroude haard in Lommel

Dinsdag 20 september 2016
Oeroude haard in Lommel
Vorig jaar groeven archeologen van Museum De Kolonie en de KU Leuven op het Kristalpark een prehistorische haard op. Het was een zeldzaam exemplaar want de haard had een stenen structuur. Na onderzoek weten we ondertussen wat meer: zoals bijvoorbeeld wanneer en met welk hout de haard werd gestookt. Archeoloog Ferdi Geerts vertelt er meer over in Museum De Kolonie op zondagnamiddag 25 september om 14.30u. Iedereen is welkom! Om praktische redenen meld je je best even aan via info[!]erfgoedlommel.be.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Ik doe wat ik wil
Vrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

Nog altijd terrasweer

Maandag 19 september 2016
Nog altijd terrasweer
Het blijft nog even nazomeren... (Foto Albert Agten)

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Stadsambtenaren adopteren een plant

Maandag 19 september 2016
Stadsambtenaren adopteren een plant
Zo’n 150 stadsambtenaren werden deze ochtend vroeg verrast met een plantje, helemaal afgestemd op hun persoonlijkheid. Ze schreven zich net voor de zomer in voor de actie “Adopteer een plant” om zo het groene van Lommel door te trekken in de werkomgeving. Valerie Persoons, coördinator van het vlinderproject in Lommel, lanceerde dat idee tijdens de laatste editie van Idee Puur*.
“Kantoorplanten zijn mooi, gezellig, en bieden heel wat gezondheidsvoordelen (…) Het hele nieuwsbericht
Stadsambtenaren adopteren een plantStadsambtenaren adopteren een plant

Uitslagen HVL dit weekend

Zondag 18 september 2016
Uitslagen HVL dit weekend
Ook dit weekend werd er volop handbal gespeeld in Lommel en dit met wisselend succes. De jongens-12 wonnen hun thuiswedstrijd tegen A.Hechtel terwijl de meisjes-16 in Hamont gingen verliezen. Deze voormiddag was I.Hasselt een maatje te groot bij de jongens-16.
Rolstoelwandeling bij Samana in Kerkhoven
Jaarlijks organiseren ze in Kerkhoven voor alle Samana-leden een rolstoelwandeling. Bedoeling hiervan is de mensen afkomstig van Kerkhoven maar die nu in een rusthuis verblijven nog eens samen te brengen met hun vroegere dorpsgenoten. Afgelopen woensdag hadden ze een afspraak aan de Duitse militaire begraafplaats. Onder een stralende zon verzamelden een veertigtal rolstoel patiënten en hun begeleiders waar ze verwelkomd werden met een fris drankje, gevolgd door een zeer leerrijke uitleg over die begraafplaats en een bezoekje aan de crypte. (Bijdrage Frieda Willekens)

Bridgelessen voor beginners

Zaterdag 17 september 2016
Bridgelessen voor beginners
Bridgeclub Never Down organiseert begin oktober bridgelessen voor beginners. Bridge is de koning van de kaartspellen. Het is een fascinerende en sociale denksport waar talenten zoals redeneren, inschatten, tellen, intuïtie, onthouden .. veelvuldig aan bod komen. Wil jij de prins(es) worden die het spel goed beheerst? Heb jij interesse om dit spel te leren, of wil je bijkomende info, neem dan contact op met de lesgever: Hugo Schoemans (011-662584). Een bridgepartner of voorkennis is absoluut niet vereist.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
21°
13°
20°
20/09
Dikke PROFICIAT aan Eddy LEPPENS,met het winnen van de SUPERPRESTIGE!!!! (Y)
MOEKE VANDYCK
18/09
Dikke proficiat aan alle mensen die meegewerkt hebben aan levensloop , vooral aan al de vechters !
Maria Steurs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel
  1. Opmerkelijke 'switch' van locatie voetbalstadion
  2. Prijsuitreiking fotowedstrijd 'Lommel Leeft'
  3. Stadspuzzel alweer groot succes