Het overige nieuws

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mogelijk geen afvalophaling maandag

Vrijdag 21 november 2014
De regionale staking van komende maandag in Limburg kan gevolgen hebben voor de ophaling van het afval. Daarom waarschuwt Limburg.net voor mogelijke verminderde of zelfs geen dienstverlening op die dag. De kans is immers reëel dat de ophaaldiensten niet of slechts gedeeltelijk uitrijden.
Limburg.net vraagt de inwoners van de gemeenten waar maandag geen ophaling is kunnen doorgaan om het afval ’s avonds terug binnen te zetten.
Reageer

Elizabeth Jacobs overleden

Donderdag 20 november 2014
Elizabeth Jacobs overleden
In het rusthuis in Hamont is vandaag Elizabeth Johanna Jacobs overleden, de weduwe van Cornelis Vis. Ze was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 
Reageer
Van de weerstand tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Budel is een half jaar na de opening weinig meer te merken. Dat zegt burgemeester Marga Vermue van Cranendonck. De burgemeester is erg te spreken over de opvang van de bijna 1.500 vluchtelingen, van wie de meesten uit Syrië komen.
Niet iedereen is echter blij met het asielzoekerscentrum. Bjorn Heesterbeek schrijft namens de groep 'Cranendonck in Opstand' dat zij 'niet zullen rusten' voordat alle asielzoekers uit Budel zijn vertrokken.
Reageer

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Gratis naar de Blues Night?
Vrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Julien Rutten overleden

Dinsdag 18 november 2014
Julien Rutten overleden
In Wijchmaal is zaterdag Julien Rutten overleden, de echtgenoot van Rita Palmers. Hij was 61 jaar. Zaterdag wordt hij begraven op het Boskerkhof in Hamont, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk.
Reageer

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 
Reageer

Resultaten verkeersactie

Dinsdag 18 november 2014
Resultaten verkeersactie
Gisteren hield de lokale politie HANO van 7 tot 15u een algemene verkeersactie op 4 verschillende controlepunten in de politiezone. De resultaten:
- 35 bestuurders onderworpen aan een ademtest
- 1 pv niet-verzekerd voertuig en 1 voor technische eisen
- 2 onmiddellijke inningen voor gebruik GSM
- 11 onmiddellijke inningen voor niet-gebruik gordel
- 12 jongeren-pv's.
Reageer

Abdijavond Achelse Kluis

Zondag 16 november 2014
In de Achelse Kluis houdt Kris Gelaude maandagavond om 19.30u een toespraak over een onderwerp dat past bij het concrete leven van iedere dag. Om niet onder te gaan in een samenleving die genoeg heeft aan zichzelf en waar directe bevrediging van de behoeften prioriteit krijgt, is er innerlijke bewogenheid en dynamiek nodig. Vandaar haar onderwerp: 'Verwachting en vertrouwen - Stapstenen naar morgen'.
De bron daarvan ligt in jezelf, maar ook in ieder appèl dat naar je toekomt. Daarom moet je open (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
11°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
15°
11°
17/11
Een dikke proficiat yenthe met je gouden medaille op de dommelloop!!! We zijn supertrots op onze kampioen :D dikke kus,mama geert senne en wesley xxx
bianca janssens
13/11
Aan de 40 jarige van Hamont, Bedankt voor het mooie bloemstuk bij Davy. Sonja Sam Rudi en de ouders.
Henri Tielemans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel