Het overige nieuws

Fietser verongelukt in Weert

Dinsdag 25 november 2014
Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Ringbaan-Oost en de Ringbaan-Noord in Weert is in de vooravond een fietser om het leven gekomen toen hij gegrepen werd door een auto. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. De politie pakte alvast de 18-jarige bestuurder van de auto op. UPDATE Het slachtoffer is een 47-jarige Weertenaar.
Reageer

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Gaat het in de komende winter sneeuwen of niet? Wat er ook van zij: wie het wenst kan sneeuw laten ruimen door het PWA. Een PWA-medewerker komt dan de wettelijk verplichte klus uitvoeren; voetpaden, straatgoten en rioolputjes worden sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dat is ook het geval voor de kortste weg van de voor- of achterdeur naar de brievenbus en het voetpad. Materiaal te voorzien door de gebruikers/klanten: sneeuwschop, borstel en strooizout
Opgelet: deze dienst is in het weekend en op feestdagen gesloten en van maandag 22 december tot en met vrijdag 2 januari. Voor hen die op voorhand ingeschreven zijn, kan de dienstverlening op deze momenten wél voorzien worden. Inschrijven kan bij de PWA van Hamont-Achel, tel. 011/448 985, en bij die van Neerpelt, tel. 011/398 630.

Reageer

Theo Janssen overleden

Dinsdag 25 november 2014
Theo Janssen overleden
Gisteren is Theo Janssen overleden, de echtgenoot van Mietje Stienaers. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum.
Reageer

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!
Reageer
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Reageer

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mogelijk geen afvalophaling maandag

Vrijdag 21 november 2014
De regionale staking van komende maandag in Limburg kan gevolgen hebben voor de ophaling van het afval. Daarom waarschuwt Limburg.net voor mogelijke verminderde of zelfs geen dienstverlening op die dag. De kans is immers reëel dat de ophaaldiensten niet of slechts gedeeltelijk uitrijden.
Limburg.net vraagt de inwoners van de gemeenten waar maandag geen ophaling is kunnen doorgaan om het afval ’s avonds terug binnen te zetten.
Reageer

Elizabeth Jacobs overleden

Donderdag 20 november 2014
Elizabeth Jacobs overleden
In het rusthuis in Hamont is vandaag Elizabeth Johanna Jacobs overleden, de weduwe van Cornelis Vis. Ze was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 
Reageer
Van de weerstand tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Budel is een half jaar na de opening weinig meer te merken. Dat zegt burgemeester Marga Vermue van Cranendonck. De burgemeester is erg te spreken over de opvang van de bijna 1.500 vluchtelingen, van wie de meesten uit Syrië komen.
Niet iedereen is echter blij met het asielzoekerscentrum. Bjorn Heesterbeek schrijft namens de groep 'Cranendonck in Opstand' dat zij 'niet zullen rusten' voordat alle asielzoekers uit Budel zijn vertrokken.
Reageer

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Gratis naar de Blues Night?
Vrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Julien Rutten overleden

Dinsdag 18 november 2014
Julien Rutten overleden
In Wijchmaal is zaterdag Julien Rutten overleden, de echtgenoot van Rita Palmers. Hij was 61 jaar. Zaterdag wordt hij begraven op het Boskerkhof in Hamont, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk.
Reageer

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 
Reageer

Resultaten verkeersactie

Dinsdag 18 november 2014
Resultaten verkeersactie
Gisteren hield de lokale politie HANO van 7 tot 15u een algemene verkeersactie op 4 verschillende controlepunten in de politiezone. De resultaten:
- 35 bestuurders onderworpen aan een ademtest
- 1 pv niet-verzekerd voertuig en 1 voor technische eisen
- 2 onmiddellijke inningen voor gebruik GSM
- 11 onmiddellijke inningen voor niet-gebruik gordel
- 12 jongeren-pv's.
Reageer

Abdijavond Achelse Kluis

Zondag 16 november 2014
In de Achelse Kluis houdt Kris Gelaude maandagavond om 19.30u een toespraak over een onderwerp dat past bij het concrete leven van iedere dag. Om niet onder te gaan in een samenleving die genoeg heeft aan zichzelf en waar directe bevrediging van de behoeften prioriteit krijgt, is er innerlijke bewogenheid en dynamiek nodig. Vandaar haar onderwerp: 'Verwachting en vertrouwen - Stapstenen naar morgen'.
De bron daarvan ligt in jezelf, maar ook in ieder appèl dat naar je toekomt. Daarom moet je open (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Fietser verongelukt

Zaterdag 15 november 2014
Op de Venbergseweg in Valkenswaard is deze namiddag rond 15.30u een fietser verongelukt. Door nog onbekende oorzaak kwam hij onder een graafmachine terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten waarbij o.m. ook een helikopter werd ingeschakeld. UPDATE Het slachtoffer is een 71-jarige man uit Valkenswaard.
Reageer

Geen treinen tussen Herentals en Mol

Vrijdag 14 november 2014
Tussen Herentals en Mol is er vanavond een auto op de sporen beland, is te horen bij de NMBS. Daardoor rijden er tussen beide gemeenten geen treinen. Er zijn vervangbussen ingelegd.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
-1°
17/11
Een dikke proficiat yenthe met je gouden medaille op de dommelloop!!! We zijn supertrots op onze kampioen :D dikke kus,mama geert senne en wesley xxx
bianca janssens
13/11
Aan de 40 jarige van Hamont, Bedankt voor het mooie bloemstuk bij Davy. Sonja Sam Rudi en de ouders.
Henri Tielemans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel