Het overige nieuws

René berben overleden

Dinsdag 22 juli 2014
René berben overleden
Vandaag is René Berben overleden, de echtgenoot van Toke Douw. Hij was 72 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
Alcoholcontroles politiezone HANO
In het kader van de provinciale SLim-actie controleerde de lokale politie HANO zondagavond en -nacht tussen 21u en 5u op verschillende plaatsen in de politiezone. Er werd bij 68 bestuurders gecontroleerd of ze gedronken hadden. Van één automobilist werd het rijbewijs gedurende drie uur ingehouden. De speekseltesten - om na te gaan of men onder invloed van drugs achter het stuur zat - bleken alle zes negatief.
Reageer

Agnes Van Mierlo overleden

Maandag 21 juli 2014
Agnes Van Mierlo overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Agnes Van Mierlo overleden, de weduwe van Antoon Kuppens. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
Weert dingt mee naar de titel "Groenste regio ter wereld". Samenwerkingspartner Connect Limburg heeft hiervoor een fotowedstrijd uitgeschreven. De opdracht: maak de leukste, meest ludieke en groenste foto van jezelf in de natuur. De winnaar wint een luxe arrangement inclusief overnachting in Weert, de groenste stad van Europa. Plaats de foto op de Facebookpagina van Connect Limburg, www.facebook.com/connectlimburg. Geef hierbij aan waar en wanneer de foto is genomen. Deelname aan de fotowedstrijd is mogelijk tot en met 4 augustus.
Reageer

Gaza en de Vredesgemeenten

Maandag 21 juli 2014
Er zijn in Vlaanderen 121 gemeenten die de (Pax Christi-)titel "Vredesgemeente" dragen. Jef Lingier uit Houthalen richtte gisteren deze open brief aan de burgemeesters van die gemeenten:
"Waarde burgemeesters,
"Gelieve de daad bij het woord te voegen en morgen op onze nationale feestdag alle vlaggen halfstok te hangen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Het volstaat immers niet de titel van Vredesgemeente te dragen, nu moeten jullie minstens een kleine vredesdaad stellen, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het gemeentebestuur van Valkenswaard gaat de blauwe zone weer opheffen die sinds oktober op proef van kracht was op delen van het Deken Mandersplein, Prinses Irenebrigadeplein en Kerverijplein in het centrum. Belgen stelden die blauwe zone op prijs, want dan moest er niet betaald worden op de parkings bij het winkelcentrum. Maar een evaluatie heeft nu uitgewezen dat de proef niet geleid heeft tot hogere omzetten voor de winkeliers, zegt het gemeentebestuur. Voortaan wordt het dus weer betalen voor een parkeerplaats.
Reageer

Junioren-WK kajak: uitslagen

Zondag 20 juli 2014
Op de laatste dag van het WK kajak voor junioren en -23-jarigen in het Hongaarse Szeged is Hermien Peters van NWC vandaag 8ste geworden in de K1 500 m bij de dames. Joeri Weckx behaalde samen met zijn Harelbeekse K2-partner een 5de plaats in de B-finale in de K2 200 m bij de heren.
Op het EK wildwaterkajak voor junioren in het Bosnische Banja Luka werden de sprintafdalingen afgewerkt. Roos Broekx werd bij de dames 19de, Bieke Van Broekhoven 28ste en Hanna Plas 30ste. Bij de heren junioren werd Nick Verduyckt 32ste.
Reageer

In de ban van Amerika

Zaterdag 19 juli 2014
In de ban van Amerika
In het nieuwe "Red Star Line Museum" in Antwerpen is bijgaande afbeelding te zien. Ze maakt deel uit van de tentoonstelling rond de geschiedenis van de emigranten die destijds hun geluk gingen proberen in Amerika en daarom inscheepten in Antwerpen (denk aan "Dinska Bronska"!). Vanaf 1890 moesten die emigranten een scheepsticket op zak hebben, en genoeg geld om hun verblijf in België te bekostigen in afwachting van hun inscheping. Volgens de afbeelding speelde ook het station van Hamont in die tijd een rol in dat verhaal. (Foto Jacqueline Joosten-Segers)
Reageer

Waar komt honing vandaan?

Zaterdag 19 juli 2014
Waar komt honing vandaan?
Imker Anne-Marie Horten uit Zolder vertelde in het bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap het verhaal van Bea de bij en Wes de wesp. Op het einde van het verhaal mochten de kinderen allemaal snoepen uit de honingpot. Anne-Marie Horten: "Mijn man, mijn dochter en ik zijn alle drie natuurgids. Sinds vier jaar ben ik ook imker en geef ik mijn kennis door aan kinderen. Ik doe dit nog het liefst voor gehandicapte kinderen, want ik weet hoe ik ze moet aanpakken. Wat hen is bijgebleven vertellen ze aan (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

André Schurmans overleden

Zaterdag 19 juli 2014
André Schurmans overleden
Gisteren is André Schurmans overleden, de zoon van Arnold en Mieke Schurmans-Duysters. Hij was 53 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme familiekring plaatsvinden. Woensdag is er om 19u een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
26°
1.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
28°
16°
27°
21/07
Tante Mien proficiat met je verjaardag Fam. Jaeken emmers
Nelly Jaeken
20/07
Voor Mien Emmers we wensen jou een super gezellige gelukkige verjaardag Willy& josee
josee Hurkmans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel