Het overige nieuws

Inbraak aan de Fabrieksstraat
Onbekenden hebben gisteren ingebroken in een woning aan de Fabrieksstraat. Ze kwamen wellicht via het raam van de badkamer het huis binnen. De inbraak werd rond 19u ontdekt.

Thieu Joosten overleden

Zondag 20 mei 2018
In het Mariaziekenhuis is vandaag Thieu Joosten overleden, de echtgenoot van Toos Dreesen. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30u-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
6
In de herfst starten de werken voor de elektrificatie van het spoorlijn Mol-Hamont. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering vandaag, die bijkomende spoorinvesteringen goedkeurde. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro, terwijl de federale regering eerder al 371 miljoen opzij legde voor de periode 2018-2020. Van dat bedrag gaat 162 miljoen euro naar Limburg. De werken voor de installatie van een elektrische bovenleiding krijgen Europese steun, op voorwaarde dat ze voor eind 2020 (…) Het hele nieuwsbericht
1
Het is maar dat u 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.
1

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Nog altijd hinder bij De Lijn
Wie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Vijftig jaar Schola Cantorum

Woensdag 16 mei 2018
Op 27 mei viert het internationale koor Schola Cantorum zijn gouden jubileum in zijn thuisbasis, de abdij in Achel. Om 10.45 uur is er een dankviering in de abdijkerk met vicaris Bart Coenegrachts van het bisdom Hasselt als voorganger en om 15 uur zingt het koor er tijdens de vespers.
Staking: hinder bij De Lijn verwacht
Morgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.
12/05
Jorn ClaesVoor mijn oudste kleinkind Jorn Claes,die op zondag 13 mei zijn 18de verjaardag viert!!!Dikke proficiat JORN.Zet de wijn maar fris en de taart maar klaar want wij zijn Zondag daar!!!!
Omi en Opi Claes-Vriens
21/04
Madeleine VriensProficiat liefste mama & oma met de nieuwe voordeur! 3 dikke kussen van Kristel, Jeroen, Nore & Liene en Linda, Bert & Lauren xxx
Linda Hertogs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Eerste dag van Mars & Show groot succes
  2. Klasse, die taptoe
  3. Thieu Joosten overleden