Het overige nieuws

'Mondmuziekske'

Dinsdag 22 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
'Mondmuziekske'
Het is vandaag al een jaar geleden dat Toots Thielemans overleed. Hij heeft wat hij zijn ‘mondmuziekske’ noemde niet alleen laten klinken op jazzplaten. Ook popartiesten deden een beroep op zijn harmonicakunsten. Zo schittert hij hier in ‘Leave A Tender Moment Alone’ van Billy Joel. Maar wist je dat hij ook bij John Denver speelde? En dat het grootste popsucces waarop wij hem als gastmuzikant horen, een flauw reggaedeuntje van John Lennons oudste zoon is? Lees er hier alles over. 

De 10de editie van het Ploegfestival

Maandag 21 augustus 2017
Grensgevallen
De 10de editie van het Ploegfestival
Op 26 en 27 augustus vindt in Park Mien Ruys (Ploegpark) in Bergeijk de 10e editie van het Ploegfestival plaats. De zaterdag wordt gevuld met 'Heroes in Heaven'. Bands spelen sets van wereldartiesten die ons helaas zijn ontvallen: Donna Summer, Robert Palmer, David Bowie, Queen, Carpenters, Gary Moore, Roy Orbison, Amy Winehouse, Thin Lizzy, Johnny Cash, Chuck Berry, Soundgarden, Mink Deville, Motörhead en The Beatles.
Zondag treedt op het hoofdpodium een scala aan (…) Het hele nieuwsbericht

Moeder van burgemeester overleden

Maandag 21 augustus 2017
Moeder van burgemeester overleden
Gisteren is geheel onverwacht Mia Kuppens overleden, de moeder van burgemeester Theo Schuurmans. Ze zou morgen 89 jaar worden, meldt de burgemeester op zijn Facebookpagina. Schuurmans' vader overleed in 2014. De redactie van de Internetgazet biedt aan de burgemeester en zijn familie haar gevoelens van medeleven aan.
9

Harie Geusens overleden

Maandag 21 augustus 2017
Harie Geusens overleden
Vandaag is Harie Geusens overleden, de echtgenoot van Mariëlle Debacker. Hij was 65 jaar. Laatste groet: donderdag tussen 20u en 20.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
29

Marie-Jeanne Pellens overleden

Maandag 21 augustus 2017
Marie-Jeanne Pellens overleden
In het Jessa-ziekenhuis in Hasselt is zaterdag Marie-Jeanne Pellens overleden, de echtgenote van Jos Fransen. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting van de urne op de gemeentelijke begraafplaats van Achel zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
9

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Maandag 21 augustus 2017
Herinrichting Dommel en Kleinbeek
De watering De Dommelvallei is gestart met de tweede fase van de herinrichtingswerken aan de Dommel en de Kleinbeek in Peer (Molhem). Door de werken zal de Dommel haar natuurlijk uitzicht terug krijgen en zal er meer ‘leven’ komen in en langs de Dommel, zegt de watering. Momenteel worden er verschillende vistrappen en beekvijvertjes aangelegd, wegen en dijken hersteld en de taluds afgeschuind.
Na deze werken zal er begonnen worden met het aanleggen van de wandelpaden zodat (…) Het hele nieuwsbericht
1

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Startdag van handbalclub Hades

Zondag 20 augustus 2017
Startdag van handbalclub Hades
Zaterdag geeft handbalclub Hades met een startdag in De Posthoorn weer het startschot voor een nieuw sportief handbalseizoen. Vanaf 11u starten de welpen en de M14 met een spelinstuif. 's Middags worden ze verwend met lekkere frietjes. Vanaf 13u sluiten de andere leden aan en worden er onderling gemengde wedstrijdjes gespeeld. Om 16u wordt er afgesloten met een lekkere verrassing.
Heb je zin om eens te komen proberen of handballen iets voor jou is? Dan ben je zaterdag 26 augustus zeer welkom in (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Cardinaels overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Mariette Cardinaels overleden
In het ZOL in Genk is gisteren Mariette Cardinaels overleden, de weduwe van Cyriel Claes en de levenspartner van Jan Vanden Eynde. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
14
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

EHBO-cursus van het Rode Kruis

Donderdag 17 augustus 2017
Ook dit najaar organiseert het Rode Kruis van Hamont-Achel een cursus EHBO in de lokalen aan de Steenstraat 5  Ze zal telkens twee uur duren (2 blokken van 1 uur). De cursus start woensdag 6 september om 19 uur, de volgende lessen zullen telkens starten om 19.30 uur. Deelnemers moeten minstens 16 jaar oud zijn. Inschrijven kan bij Marc Van Erum (tel. 0494 22 17 45) of via een mailtje aan vorming[!]hamont-achel.rodekruis.be.
Een mail: "Aan alle oud-spelers van KWB-Sport voetbalclub Overpelt-Centrum: op zaterdag 9 september vieren wij het 50-jarig bestaan van onze club. Graag willen wij u via deze weg uitnodigen op een gezellig samenzijn. Dit zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur in de brasserie van ons lokaal ’t Pelterke in Overpelt. Gezellig praten over de anekdotes en derde helften van de voorbije 50 jaar. Namens het bestuur van KWB-Sport!"

Ad van de Wiel overleden

Donderdag 17 augustus 2017
Ad van de Wiel overleden
Vandaag is Ad van de Wiel overleden, de partner van Mariska Kubera. Hij zou morgen 74 jaar worden. Dinsdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Maandag om 19u is er daar een avondwake.
7
Grensgevallen
Museumbezoek doet mensen met dementie goed. Ze worden er blijer van. Ook leidt museumbezoek tot een beter contact met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam naar het programma ‘Onvergetelijk’. Dat is een initiatief van onder meer het Van Abbemuseum in Eindhoven, zo meldt Omroepbrabant.nl. In 2013 begonnen het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam met de speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Inmiddels doen twaalf (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont wint oefenwedstrijd

Dinsdag 15 augustus 2017
Exc. Hamont heeft zijn oefenwedstrijd in Opoeteren gewonnen. Uitslag: 0-2.

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).
Grensgevallen
Er komen deze week op Eindhoven Airport opnieuw stiptheidsacties van de marechaussee. Door de uitgebreide paspoortcontroles kunnen de wachtrijen op woensdag, donderdag en vrijdag dan langer zijn dan normaal. Met de actie willen de vakbonden aandacht blijven vragen voor de problemen bij Defensie.

Loods uitgebrand: uren bluswerk

Dinsdag 15 augustus 2017
Aan de Napoleonsdijk in Bocholt is gisterennamiddag een loods met stro uitgebrand. Het was uren blussen geblazen. De brandweer van Bree riep de hulp van de Lommelse collega's in. De brand zou veroorzaakt zijn door zelfontbranding.

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).
18/08
Op 19.08.2017 is mijn zuster Til Vaneerdewegh jarig. Die oude dame wordt al 71 jaar. Maar dat geeft niet als er maar vla is.
JOS VANEERDEWEGH
17/08
voor Giel en Nel proficiat en op naar den diamant! Mariette, Jaak
mariette ,jaak van hout
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Jonathan is de 'schutter van het jaar'
  2. Moeder van burgemeester overleden
  3. Marie-Jeanne Pellens overleden