Het overige nieuws

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg, Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox papier aan George Eastman van Kodak. In de 175 jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzamelt, een schat om te koesteren.
Reageer

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.
Reageer

'Het Mariaziekenhuis spreekt'

Maandag 18 augustus 2014
De artsen van het Mariaziekenhuis in Overpelt starten in het najaar met een reeks voordrachten voor een breed publiek over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Binnen het thema dat aan bod komt, zullen vragen zoals "hoe ontstaat het probleem" en "welke behandelingsmogelijkheden biedt het Mariaziekenhuis" besproken worden.
Volgende sessies zijn gepland:
-    Van leven met een versleten knie tot leven met een kunstknie
(Donderdag 30 oktober)
Het hele nieuwsbericht
Reageer
In juni van dit jaar telde Weert 48.841 inwoners. Dat zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. In het eerste halfjaar nam de bevolking in de stad met 125 personen toe, meteen de grootste groei van heel Nederlands-Limburg.
Reageer

Thea Pellens overleden

Donderdag 14 augustus 2014
Thea Pellens overleden
In het ziekenhuis in Genk is gisteren Thea Pellens overleden, de echtgenote van Pierre Kwanten. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Brandstofdieven in Bergeijk

Dinsdag 12 augustus 2014
De Nederlandse politie vraagt uit te kijken naar verdachte situaties waarbij onbekenden brandstof stelen uit geparkeerde wagens. Daarbij gaat het zowel om benzine als om diesel. De afgelopen dagen hebben zeven gedupeerden zich bij de politie gemeld.
Reageer

Van Eindhoven naar Marokko

Dinsdag 12 augustus 2014
Luchtvaartmaatschappij JetairFly gaat vanaf 27 oktober starten met vluchten van Eindhoven naar het Marokkaanse Nador. Dat zal tweemaal per week gebeuren, op maandag en vrijdag. Een en ander is vandaag bekendgemaakt.
Reageer

Eén jaar huisartsenwachtpost

Vrijdag 8 augustus 2014
Eén jaar huisartsenwachtpost
Begin augustus was het een jaar geleden dat de Noord-Limburgse Huisartsenwachtpost zijn deuren opende op de 2e verdieping van Campus-Z, tegenover het station. De patiënten reageerden aanvankelijk wat onwennig, maar al vrij snel zeer positief.
Dat de wachtpost er kwam, is in grote mate te danken aan dr. Robert De Graaf, die een stuwende kracht bleek in de voorbereiding. De patiënten toonden zich dankbaar. Opmerkingen als 'goed herkenbare locatie, snelle en goede (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Thei Bloemen overleden

Woensdag 6 augustus 2014
Thei Bloemen overleden
In Kaulille is gisteren Thei Bloemen overleden, de echtgenoot van Mèa Hulsbosch. Hij was 87 jaar en woonde een groot deel van zijn leven in Hamont. Zaterdag om 13u is er een uitvaartplechtigheid in het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19u is er in de parochiekerk van Hamont-Lo een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Reageer

Voetbal: vierde Grenslandtornooi

Dinsdag 5 augustus 2014
Volgende week zaterdag 16 augustus wordt in sportpark De Roosen het 4e Grenslandtoernooi gespeeld. De beste 4 clubs uit de regio - van de U10 tot en met de U21 - gaan zich daar met elkaar meten: ’s ochtends vanaf 09:45u tot 12:00u spelen de U10- en U11-teams van Bocholt VV, KESK Leopoldsburg, Achel VV en FC Esperanza Pelt op 4 velden tegen elkaar. Om13:00u spelen hun grote broers: tot 17:00u maken de U12, U13, U15, U17 én de U21 teams van Bocholt, Leopoldsburg, Lommel United en FC Esperanza Pelt onder elkaar uit wie in totaal het beste team en de beste club is. Bovendien zal er per leeftijdscategorie een ‘beste speler’ worden gekozen en is er een beloning voor de sportiefste club. Supporters van harte welkom!

Reageer

Theo Peeters overleden

Dinsdag 5 augustus 2014
Theo Peeters overleden
Vrijdag is Theo Peeters overleden. Hij zou later deze maand 76 jaar worden. De crematie en de uitvaartplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag is er om 19u een avondwake in de kerk van Achel-Statie.
Reageer

Rijk en beroemd

Maandag 4 augustus 2014
Rijk en beroemd
Een mooi paard, én een mooie, beroemde en rijke berijdster: op de wereldjumping in Valkenswaard zag Rik Vander Sanden de Griekse Athina Onassis-De Miranda met AD Camille Z aan het werk.
Reageer
100 jaar geleden startte de Eerste Wereldoorlog
Vandaag is het 100 jaar geleden dat hier de Eerste Wereldoorlog begon. In het archief van de Liller Heemkundige Kring vonden we een tekening van de Duitse keizer Wilhelm II en onze koning Albert I. Ook vonden we daar cijfers over het aantal Belgische gesneuvelden. In “De Groote Oorlog” sneuvelden volgens die bron 34.396 Belgische soldaten waarvan 4 luitenant-generaals, 3 generaal-majoors, 11 kolonels, 14 luitenant-kolonels, 58  majoors, 109 kapitein-kommandanten, 146 tweede kapiteins, 293 luitenanten, 623 onderluitenanten, 15 aalmoezeniers en 53 krijgsgeneesheren. Vandaag werd bekend dat het aantal slachtoffers wellicht zwaar werd onderschat. Lees ook eens op knack.be: "5 schrijvers over WO I: Wij kinderen zijn blij dat het oorlog is"
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
2.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
20°
11°
20°
14/08
Van Harte Gefeliciteerd Met Je Verjaardag.
Henriëtte Daniëls
12/08
dirk gefeliciteerd met het uitlopen van de dodentocht dikke proficiat van ons allemaal
yolanda baijens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel