Het overige nieuws

Tijdens het jaarlijks ledenfeest van de Diabetesliga afdeling Noord-Limburg in ’t Pelterke in Overpelt is afscheid genomen van Patrick Kortleven als voorzitter van de afdeling. Hij heeft die gedurende 15 jaar geleid en wordt nu opgevolgd door Yvette Vanbuel.
Reageer

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.
Reageer

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
De visie van Fobie: Mons 2015
Vanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!
Reageer

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Voetbal: afgelastingen
Door het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.
Reageer
Gemeentekaart De Lijn 4 euro duurder
Op 1 februari wijzigen de tarieven van De Lijn. Ook de prijs van de Gemeentekaart wordt aangepast. Vanaf volgende maand betaal je 10 euro voor een 10-rittenkaart; tot nu toe was dat 6 euro. Dat geldt dus ook voor deze en 16 andere Limburgse gemeenten die met De Lijn een zogenaamde derdebetalerovereenkomst 'tussenkomst Lijnkaarten' afsloten en de Gemeentekaart aanbieden. Een gewone lijnkaart kost 14 euro.
Reageer

Opgepakt na wapen- en drugsvondst

Vrijdag 23 januari 2015
De politie heeft deze namiddag de bewoners van een woning aan de Deelshurk in Valkenswaard aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de woning meerdere vuurwapens zouden liggen. Bij een huiszoeking vonden agenten inderdaad meerdere vuurwapens. Ook trof de politie een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De bewoners werden daarop opgepakt. Ze zitten vast voor verder onderzoek.
Reageer

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
De visie van Fobie: supertrucks
Zo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.
Reageer

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Welkom, Beringen!
Vanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!
Reageer

Vandaag gehoord

Donderdag 22 januari 2015
Een lezeres hoorde vandaag tijdens de mis in de Achelse Kluis deze voorbede:
Heer, onze God, Gij laat de wereld niet in de steek.
Wij bidden om uw vrede op plaatsen...
...waar corrupte regimes aan de macht zijn;
...waar mensenrechten niet bestaan;
...waar het werk van persfotografen vernietigd wordt;
...waar de media gebruikt worden voor oorlogspropaganda;
...waar oorlogscorrespondenten het leven laten.
Om maar te zeggen dat de actualiteit ook tot in de Kluis doordringt.
Reageer

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Smiley (3)
                                               Ingezonden door Dominik Martin
Reageer

Lisa Lamers overleden

Donderdag 22 januari 2015
Lisa Lamers overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Lisa Lamers overleden. Ze was 84 jaar en wordt dinsdag gecremeerd, na de afscheidsdienst (10.30 uur) in de decanale kerk van Hamont.
Reageer

SCV De Teutepeuters bestaat 55 jaar

Woensdag 21 januari 2015
Het was in februari 1960 dat SCV De Teutepeuters opgericht werd. Nu, 55 jaar later, is het tijd voor een groot feest want een veelvoud van 11 is nu eenmaal een speciaal getal in de carnavalswereld. De Teutepeuters organiseren dan ook een speciaal jubileumweekend dat plaats zal vinden op vrijdag 23 januari en zaterdag 24 januari in zaal De Posthoorn.
Op vrijdag is er een receptie voor genodigden en zal de tentoonstelling geopend worden. Op zaterdag is de tentoonstelling voor iedereen toegankelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.
Reageer
Naar aanleiding van 10 jaar Klankenbos in Neerpelt lanceert Musica, in samenwerking met Poëziecentrum en Creatief Schrijven, een oproep voor teksten over klank, luisteren, stilte. "De ervaring van stilte verdraagt weinig woorden. Maar ook de grote en kleine geluiden om ons heen laten zich moeilijk in taal vangen," zo luidt het in een mededeling. "Musica daagt schrijvers en dichters uit om op een treffende manier het luisteren te verwoorden en te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Metaforisch of recht voor de raap. In veel of weinig woorden."
De winnende gedichten zullen gepresenteerd worden tijdens een publieksmoment op zaterdag 28 maart 2015. Meer info via www.musica.be.
Reageer

Antoinette Boonen overleden

Woensdag 21 januari 2015
Antoinette Boonen overleden
Gisteren is Antoinette Boonen overleden. Ze was 68 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 13u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Reageer

Mariette Kesler overleden

Woensdag 21 januari 2015
Mariette Kesler overleden
Maandag is Mariette Kesler overleden, de echtgenote van Leon Joosten. Ze was 82 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag (17-19 uur) is er gelegenheid om afscheid te nemen van Mariette en de familie te condoleren in funerarium Creemers.
Reageer

Elisa Renders overleden

Maandag 19 januari 2015
Elisa Renders overleden
In het rusthuis in Achel is zaterdag Elisa Renders overleden. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Toon Beliën overleden

Maandag 19 januari 2015
Toon Beliën overleden
In het ZOL in Genk is zaterdag Toon Beliën overleden, de echtgenoot van Mina Govers. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont.
Reageer

Antje Boonen overleden

Maandag 19 januari 2015
Antje Boonen overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag Antje Boonen overleden, de echtgenote van Jan Van Asten. Ze was 70 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
3.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16/01
moeki en opa emmers proficiat met jullie derde kleinkind het is een ferm baaske ook aan evy en jim dikke proficiat van je zus
nelly van horne
14/01
yenthe van desselProficiat yenthe met je 3de gouden medaille op het LCC !!! Wat zijn we fier op jou :D doe zo verder :)) xxx mama-geert-senne-wesley.
bianca janssens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel