Het overige nieuws

Smiley (64)

Woensdag 2 september 2015
Smiley (64)
Hmmm. Een erg originele maar ook een zeer smakelijke smiley.
Reageer

Limburgse economie versnelling hoger

Woensdag 2 september 2015
Begin derde kwartaal van 2015 begon de Limburgse economie opnieuw aan te trekken.Tijdens de zomer werd daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van juli 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Grote stuwende kracht is de binnenlandse vraag, stelt VOKA Limburg.
De eerste maanden van 2015 bewoog de Limburgse economie weinig tot niets. Deze langgerekte stagnatie hield aan tot het derde (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Limburg krijgt koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2015
Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen op 10 september een bezoek aan de provincie Limburg. De Koning en de Koningin bezoeken eerst te Hasselt de Corda In campus en ontmoeten er jonge ondernemers van start-ups. Nadien begeven de Koning en de Koningin zich naar Maasmechelen waar zij het Vakantiehuis Koningin Fabiola zullen bezoeken dat ondertussen 50 jaar bestaat. Vervolgens bezoeken ze Connecterra. Dit is de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.  Het programma word afgesloten met een ontvangst in het stadhuis van Maasmechelen.
Reageer

Ghilaine Linssen overleden

Woensdag 2 september 2015
Op 25 augustus is Ghilaine Linssen overleden, de weduwe van Gène van Seggelen. Zijn was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Reageer

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt op 5 september een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Kom in mijn armen

Woensdag 2 september 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag wordt Jimmy Clanton 77. Hij had al hits in de jaren vijftig, maar als u één nummer van hem kent, is het wel ‘Venus In Blue Jeans’ uit 1962. De Romeinse godin van de liefde en haar beroemde beeld zonder armen hebben veel liedjesschrijvers geïnspireerd, zo blijkt uit een overzicht achter deze link.
Reageer

Louise Ramaekers overleden

Dinsdag 1 september 2015
Louise Ramaekers overleden
Vandaag is Louise Ramaekers overleden, de weduwe van Mathieu Stinckens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo.
Reageer

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Smiley (63)
Deze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.
Reageer

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Reageer

De oudste broer

Dinsdag 1 september 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Barry Gibb viert vandaag zijn 69ste verjaardag. Hij is de oudste van de broers die The Bee Gees vormden, maar de enige die nog in leven is. Ze werden geboren op het eiland Man en emigreerden naar Australië. Nooit hebben ze voet gezet in de Amerikaanse staat Massachusetts. Waarom zouden ze er dan over zingen? Het antwoord vinden hier.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
1.8 mm
Mist
12°
17°
10°
18°
29/08
Dikke proficiat met jullie Robijnen huwelijk! Ga zo door! Van jullie dochter Hilde
Hilde Alders
26/08
Gerard en Bertha Feyen. Hartelijk gefeliciteerd met uw 50-jarige bruiloft. Willy & Philomène Aerts-Croonen
Willy & Philomène Aerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel