Het overige nieuws

Reggaepionier

Woensdag 25 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag tien jaar geleden overleed Desmond Dekker. Lang voor iemand van Bob Marley had gehoord, bracht hij reggae van Jamaica naar Europa. ‘Israelites’ werd een wereldhit op het einde van de sixties. Lees hier wat hij nog op zijn kerfstok heeft.
In de 16de rit van de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag 58ste geworden. Hij had 17'21" achterstand op de ritwinnaar, Alejandro Valverde. In de stand verstevigt Steven Kruijswijk zijn leiderspositie; hij heeft nu 3 minuten voorsprong op Chaves.

Nieuwe bvba: Straffer

Dinsdag 24 mei 2016
Dennis Emmers uit Hamont-Achel en Jürgen Veestraeten uit Zonhoven hebben de bvba Straffer opgericht met zetel aan de Molenstraat in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap is onder meer: prepress- en premediadiensten, computerconsultancy-activiteiten, advies op het gebied van public relations en communicatie én gespecialiseerde beeld-, verlichtings- en geluidstechnieken.

Vzw Integro opgericht

Dinsdag 24 mei 2016
Rusthuizen Z.A. Noord-Limburg (Hamont-Achel), Rusthuizen Z.A. Zuid-Limburg (Sint-Truiden) WZC Sint-Jozef (Neerpelt), WZC De Voorzienigheid (Bocholt), WZC De Olijfboom (Genk), WZC Het Park (Neeroeteren) hebben samen de vzw Integro opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Integro stelt zich tot doel het faciliteren van haar leden in het verder ontwikkelen van hun kernactiviteiten. De kernactiviteit van haar leden is initiatieven ontwikkelen ter ondersteuning van personen met een chronische zorgvraag.

Nieuwe vennootschap: Muisca

Maandag 23 mei 2016
Muisca: dat is de naam van de gewone commanditaire vennootschap met zetel in de Leliestraat in Hamont-Achel. Oprichters zijn Johannes van Nunen en Katiuska Ruiz Alarcon, beiden uit Sealine (Malta). Doel van de vennootschap is het uitoefenen van IT consultancy-activiteiten.
Weekend in Limburg: 79 ongevallen
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Morgen mogelijk hinder bij De Lijn
Door een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.

Mia van Driel overleden

Maandag 23 mei 2016
Mia van Driel overleden
In Maarheeze is zaterdag Mia van Driel overleden, de weduwe van Herman van den Wildenberg. Ze was 85 jaar. Vrijdag wordt ze begraven op het Boskerkhof, na een eucharistieviering (om 10.30.u) in de parochiekerk van Soerendonk. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
In de 15de rit van de Ronde van Italië, een klimtijdrit van bijna 11 kilometer, is Jelle Vanendert vandaag 153ste geworden (van de 167 renners die nog in koers zijn). Hij had 6'12" achterstand op de ritwinnaar, de Rus Alexander Foliforov. In de stand heeft de Nederlander Steven Kruijswijk nu 2'12" seconden voorsprong op de tweede, Chaves. Morgen is er weer een rustdag in de Giro.

Onveilige gemeenten

Zondag 22 mei 2016
Grensgevallen
Maastricht staat op de tweede, Eindhoven op de derde plaats in de lijst van de "Meest onveilige gemeenten van Nederland". De eerste plaats wordt ingenomen door Amsterdam. De lijst, die opgemaakt wordt aan de hand van het aantal criminele feiten in verhouding tot het aantal inwoners, is elk jaar een initiatief van het Algemeen Dagblad.

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht
Tien weken later lopen ze de 5km
Tien weken geleden begonnen 25 mensen aan de "Start to run"-loop. Nu liepen ze de test over 5 km moeiteloos: 17 deelnemers in Neerpelt, 8 in Hamont (foto). Nu kunnen ze zich aansluiten bij de bestaande loopgroepen: dinsdag in Neerpelt om 19u, donderdag in Neerpelt om 19u of/en zaterdag in Neerpelt en Hamont om 10u.

Giro: Vanendert vandaag 95ste

Zaterdag 21 mei 2016
in de 14de rit van de Ronde van Italië, algemeen beschouwd als de koninginnenrit, is Jelle Vanendert vandaag 95ste geworden, op 31'20" van ritwinnaar Chavez. De Nederlander Steven Kruijswijk is de nieuwe klassementsleider.

Giro: Vanendert 109de

Vrijdag 20 mei 2016
In de 13de rit van de Ronde van Italië, een zware bergrit, is Jelle Vanendert vandaag 109de geworden. Hij had 32'43" achterstand op ritwinnaar Mikel Nieve. Andrey Amador neemt de roze trui over van Bob Jungels.
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
24°
15°
24°
24/05
Lieve opa, een dikke proficiat met je verjaardag! Geniet van je dag! Dikke kussen van ons allemaal -xxx-
De hele familie
20/05
Hallo Miet ? Een gelukkige 70 verjaardag, maak er een mooie dag van. Proficiat Paul en Joseée
Paul en Josée Verheyen-Vandeweyer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel