Het overige nieuws

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.
Reageer

Kerk te koop

Woensdag 16 april 2014
In Budel-Dorplein heeft het bisdom de St.-Jozefkerk te koop gezet. Alle kostbaarheden zijn er uit verwijderd. Volgens het bisdom is er geen pastoor meer in Dorplein, zijn er te weinig kerkgangers en is er geen geld meer om de kerk open te houden. Dat laatste wordt in katholieke kringen in Dorplein tegengesproken. De beslissing van het bisdom heeft er voor onbegrip gezorgd. De kerk is inmiddels gesloten. Er hebben zich al verschillende kandidaten gemeld om het gebouw over te nemen.
Reageer

Het circus is er

Woensdag 16 april 2014
Het circus is er
In Budel is Circus Renz neergestreken. De dieren staan lekker buiten te genieten terwijl je zelf gras kan voederen. Zo dicht kan je er in de dierentuin zelfs niet bij! Renz is het beste circus van Nederland, zeggen kenners. (Foto Leon Allers)
Reageer

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't Net
In het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.
Reageer
Het populaire tv-programma “Ooit komt het goed” (VRT) gaat de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. Om mensen warm te maken voor een job bij de brandweer, heeft ook de brandweer Noord-Limburg zijn beste beentje voorgezet en een filmpje ingestuurd. Dat vindt u hier. Bij 1000 likes werven ze een vrijwillige brandweerman/vrouw aan. Meteen worden de mensen ook warm gemaakt voor de functie van officier. Let wel: het ORIGINELE filmpje op de Workbook-pagina moet geliked worden en niet de gedeelde post!
Reageer

Weerspannige man opgepakt

Maandag 14 april 2014
In Budel heeft de politie gisteren een weerspannige man uit Hoensbroek opgepakt. Die had zich verzet toen de politie hem wilde arresteren nadat hij de ruit van de woning van zijn ex-vrouw had ingetrapt en de vrouw had mishandeld. Hij had vervolgens twee politieagenten vol in het gezicht geslagen, waardoor een van hen een hersenschudding opliep. De man kon alleen na gebruik van pepperspray in de boeien worden geslagen. Hij zit in de cel.
Reageer

Spanjaard start paardenranch

Zaterdag 12 april 2014
Spanjaard start paardenranch
In Borkel en Schaft gaat de Spaanse ruiter Javier Salvador een paardenranch bouwen van waaruit hij dure springpaarden gaat trainen en verkopen. Het is de bedoeling dat er maximaal 65 paarden in de stallen verblijven. In de buurt heeft de bekende stal Tops al een ruime paardenhandel. Tops organiseert in augustus weer zijn bekend springtornooi. Salvador (foto) wil zijn nieuwe paardencomplex volgend jaar openen. (Foto Rik Vander Sanden)
Reageer

Zander Rutten overleden

Vrijdag 11 april 2014
Zander Rutten overleden
Gisteren is Zander Rutten overleden, de zoon van Fons Rutten en van Anita Maesen. Hij was 20 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Reageer

Lies Govers overleden

Vrijdag 11 april 2014
Lies Govers overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Lies Govers overleden, de weduwe van Giel Beliën. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
Vanaf 28 oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Madrid Barajas Airport, de luchthaven van Madrid in Spanje. De route zal drie keer per week worden gevlogen: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Madrid is de 11e Spaanse bestemming die Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt. Vanaf die luchthaven vliegt nu ook al Transavia.com naar Madrid: in de zomer 3 à 4 keer per week en in de winter 2 à 3 keer per week.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Helder/Zonnig
18°
12°
11/04
Proficiat Loes, geweldig gedaan !!! Heel Hamont - Achel weet nu dat je een mooie kampioene bent. Oma en Opa Neerpelt
Gaston Meuwis
10/04
proficiat Loes met je prestatie met Jessy! Geweldig gedaan!
Daisy Sak
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel