Het overige nieuws

De rock van Ria

Dinsdag 2 juni 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Ria Valk werd vooral bekend door haar carnavalsschlagers, maar in het begin van haar carrière koos ze voor de rock. Zo had ze op deze dag in 1961 een hit met Hou Je Echt Nog Van Mij, Rocking Billy? Het mocht oer-Hollands klinken, hier lezen we dat het oorspronkelijk een Zweeds liedje was.
Reageer
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.
Reageer

Emily Coenjaerts overleden

Maandag 1 juni 2015
Vandaag is Emily Coenjaerts overleden, de weduwe van Jef Croymans. Zij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Statie.
Reageer

De zestiende staat

Maandag 1 juni 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1796 werd Tennessee de zestiende staat van de Verenigde Staten. Talrijk zijn de songs over Tennessee, waarvan er hier een aantal worden opgesomd. Van het vaak gecoverde ‘Tennessee Waltz’ over het weemoedige ‘Tennessee Blues’ tot het rockende ‘Memphis Tennessee', hier gezongen door Chuck Berry.
Reageer
Familiedag bij DAF Eindhoven
Bij DAF in Eindhoven was er vandaag een familiedag, die om de vijf jaar wordt georganiseerd. Daar kwamen ook veel Noord-Limburgers op af. Ze konden er niet alleen de modernste vrachtwagens van DAF zien, maar ook exemplaren van in de beginperiode. En er was ook plaats vrijgemaakt voor enkele exemplaren van de eerste DAFjes, je weet wel, de personenauto's die even snel achteruit als vooruit konden rijden... (Foto Josh Vandijck)
Reageer
Nog één school voor volwassenenonderwijs
We meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.
Reageer
Op 3, 4 en 5 juni organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Honderdduizenden Belgen lijden aan voorkamerfibrillatie - op zich niet levensgevaarlijk, maar als voorkamerfibrillatie niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. Door voorkamerfibrillatie tijdig op te sporen, zouden in ons land dagelijks zes beroertes kunnen worden voorkomen. Omdat veel patiënten niet weten of ze de aandoening hebben, biedt het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Joyce Broods gaat exposeren

Woensdag 27 mei 2015
In oktober 2004 werd Joyce Broods, toen 16 jaar oud, het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval waardoor ze acht weken in de coma lag en verder moet leven in een rolstoel. Om dat allemaal te verwerken is ze gaan schilderen. Op 1, 2, 8 en 9 augustus gaat ze, telkens van 14 tot 17 uur, haar werken tentoonstellen in Expo De Wal. De toegang is gratis. www.joycebroods.be
Reageer
In Valkenswaard is deze namiddag rond 16.30 uur een 77-jarige vrouw uit die gemeente met haar auto in een winkel aan de Leenderweg gereden. Dat gebeurde na een uitwijkmanoeuvre voor fietsende kinderen die de rijbaan overstaken. De bejaarde bestuurster raakte als bij wonder slechts licht gewond.
Reageer
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Reageer
Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers
Tele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
18°
15°
24°
24/05
Proficiat liefste opa met je verjaardag! Dikke kussen van ons allemaal Xxx
Katrien en de hele familie
20/05
ene hele fijne verjaardag amber steensels
moeke opa steensels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel