Het overige nieuws

200.000 nummers

Dinsdag 27 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
200.000 nummers
Vandaag viert de Jamaicaanse reggaebassist Robbie Shakespeare zijn 63ste verjaardag. Hij wordt meestal in één adem genoemd met drummer Sly Dunbar. Als je hier het cv van Sly & Robbie leest kan je je afvragen of er in de jaren tachtig ook elpees verschenen waarop het duo niet meedeed. Zij hebben naar schatting aan 200.000 nummers meegewerkt. En daar zijn veel grote hits bij.

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Miet Janssen overleden

Maandag 26 september 2016
Miet Janssen overleden
In UZ Gasthuisberg in Leuven is donderdag Miet Janssen overleden, de echtgenote van Jan Beliën. Ze was 76 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.

Loslopende wolven

Maandag 26 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Loslopende wolven
Vandaag wordt Cesar Rosas 62 jaar. Met zijn zonnebril en sikje is hij het gezicht van Los Lobos. Die groep werd bekend met hun cover van ‘La Bamba’, maar heeft veel meer gepresteerd. Kijk maar eens op de Jukeboxkalender. In ‘Will The Wolf Survive’ lijken ze wel over zichzelf te zingen, want Los Lobos betekent ‘de wolven’.

Vluchtende verdachten beschoten

Zondag 25 september 2016
Vluchtende verdachten beschoten
Op de Ringbaan-Noord in Weert is in de vroege namiddag een Belgische auto met vier inzittenden tegengehouden door de Nederlandse politie. Dat gebeurde na een achtervolging die in Venlo was begonnen. De politie wou daar de auto controleren in verband met een onderzoek naar een drugsmisdrijf. Maar de chauffeur sloeg op de vlucht en er zou op de politiemensen geschoten zijn. In Weert werd de auto klemgereden. De vier inzittenden probeerden nog te vluchten, maar drie van hen werden door de politie neergeschoten. De vierde werd gearresteerd. De drie gewonde verdachten zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het is nog niet duidelijk waar de vier vandaan komen. Op de foto de betrokken vluchtauto van het viertal. (Foto politie.nl)

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Romanesco

Vrijdag 23 september 2016
Mark Romanesco en Johanna Willemsen, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Romanesco opgericht met zetel aan de Beverbekerdijk in Hamont-Achel. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het uitbaten van een café/restaurant, het organiseren van feesten en het uitbaten van een hotel.

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat u 't weet
Dag van de Klant
Morgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Allen naar de bib!

Vrijdag 23 september 2016
Gaat u zondag ook naar de opendeurdag van 10 jaar bibliotheek aan de Wal in Hamont? Dat wordt de moeite hoor. Er worden allerlei randactiviteiten voorzien (rondleidingen doorheen verschillende gebouwen, een boekenverkoop, een verteltent voor kinderen,...) en dat allemaal tussen 14u en 18u.

Vzw Ilias opgericht

Donderdag 22 september 2016
Kelly Boonen, Marie-Kristien Kenis en Sylvie Vanbrabant hebben de vzw Ilias opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Doel van de vereniging is het bieden van hulp aan mensen, vooral kinderen, met een lichamelijke beperking.

Nieuwe EHBO-cursus

Donderdag 22 september 2016
Ook dit najaar organiseert het Rode Kruis van Hamont-Achel een cursus EHBO. De cursus dit najaar zal telkens twee uur duren (2 blokken van 1 uur). Ze start woensdag 28 september uitzonderlijk om 19 uur wegens administratieve formaliteiten die de eerste les vervuld dienen te worden. De volgende lessen zullen telkens starten om 19.30 uur. Voorwaarde om aan deze cursus te mogen deelnemen: je moet minimaal 16 jaar zijn. Deze cursus wordt georganiseerd in de lokalen van het Rode Kruis, Steenstraat 5. Voor inschrijvingen gelieve contact op te nemen met Marc Van Erum (0494 22 17 45) of te mailen naar vorming[!]hamont-achel.rodekruis.be.

Nieuwe vennootschap: Back Toolz

Woensdag 21 september 2016
Guy Hamaekers en Judith Gonzalez Iriarte, beiden uit Hamont-Achel, hebben de gewone commanditaire vennootschap Back Tools opgericht met zetel in Bien in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer import en export van machines; klein- en groothandel in ijzerwaren; organisatie van congressen en beurzen én en de expeditie van goederen.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Van der Aelst overleden

Woensdag 21 september 2016
Nelly Van der Aelst overleden
Gisteren is de uit Achel afkomstige Nelly Van der Aelst overleden, de weduwe van Swa Iven. Zij was 87 jaar en wordt maandag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens.

En er wordt geflitst

Dinsdag 20 september 2016
En er wordt geflitst
Deze week kunt u de flitsauto van de lokale politie HANO tegenkomen in onder meer de Bevrijdingsstraat en het Ven in Hamont-Achel, de Hamonterweg en de Peerderbaan in Neerpelt en de Houtmolenstraat en Astridlaan in Overpelt. Ook in de buurt van scholen, want daar mag slechts 30km/u gereden worden.

Acht rusthuizen gaan fuseren

Dinsdag 20 september 2016
Acht rusthuizen in Limburg - waaronder die in Hamont, Neerpelt en Overpelt - gaan tegen 2018 fuseren. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. In mei richtten de rusthuizen al de vzw Integro op. Door de fusie ontstaat één groot rusthuis met 800 bedden en 150 serviceflats.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Ik doe wat ik wil
Vrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Minister De Croo komt naar Bocholt

Maandag 19 september 2016
Vice-minister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt op dinsdag 27 september naar Bocholt op initiatief van Focus Noord. Geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd op een interactieve infoavond rond digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips vernemen ze hoe hun bedrijf door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kan winnen. De bijeenkomst vindt om 19u plaats in GC De Kroon aan het Nevenplein 1 in Kaulille. Deelname is gratis, maar inschrijving verplicht via deze link.

WK kajakmaraton: resultaten NWC-ers

Zaterdag 17 september 2016
WK kajakmaraton: resultaten NWC-ers
Op de tweede dag van het wereldkampioenschap kajakmarathon in het Duitse Brandenburg kwamen vandaag 6 leden van de Neerpeltse Watersportclub aan de start. In de ochtenduren moesten eerst de dames junioren in K2 over 19 km aan de bak. Na een spannende wedstrijd werden Roos Broekx en Hanna Plas knap vierde in een tijd van 1u32'39". Zij moesten zich in een ultieme eindspurt jammer genoeg gewonnen geven ten voordele van de Tsjechische meisjes. Goud en zilver gingen naar Hongarije. In dezelfde wedstrijd werden Amber Jannis en Bieke Van Broekhoven 14de in 1u 44'58". Bij de K1 wedstrijd voor heren junioren over 23 km werd Nick Verduyckt 23ste in 1u52'16". Op het middaguur ging Lize Broekx van start bij de K1 dames senioren over 26 km. Zij werd hier verdienstelijk 7de in 2u09'11".
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
23°
14°
24°
21/09
chris hartelijk gefeliciteerd maak er maar een fijne dag van en zondag drinken we er op grtjes yolanda luc
yolanda baijens
19/09
Vrijwilligers & SponsorsEen welgemeende Dank je wel aan alle vrijwilligers, alle Sponsors,aan iedereen die aanwezig was. Sonja Stevens, medewerkster Make A Wish mocht een cheque van €6.315,90 in ontvangst nemen. Bedankt allemaal! werkgroep Luisterconcert Make A Wish
werkgroep Luisterconcert
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Deklat verstoort Achels feestje
  2. Krant gekocht, auto weg
  3. Vier generaties in de Deken Dolsstraat