Het overige nieuws

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Gezond eten is buitenaards lekker

Woensdag 22 maart 2017
De Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, VBVD, organiseert naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist met als thema "Buitenaards lekker gezond eten". De doelgroep zijn kinderen en hun omgeving. Ook Danoli (Diëtistenassociatie Noord-Limburg) doet mee met deze week. De diëtisten van Danoli staan zaterdag tussen 10 en 16u met een infostand in de Lidl in Neerpelt. Ze willen daar op een ontspannen en aangename manier praktische en correcte info verschaffen en daarbij zowel mensen die doelgericht met hun vragen komen als toevallige winkelaars bereiken.

Als nooit voorheen

Woensdag 22 maart 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Als nooit voorheen
Vandaag viert Stephanie Mills haar zestigste verjaardag. Lees hier dat ze al jong begon in de musicalwereld, maar pas echt bekend werd in het begin van de jaren tachtig, vooral met de wereldwijde hit ‘Never Knew Love Like This Before’.

Actieweek rond dikkedarmkanker

Dinsdag 21 maart 2017
Actieweek rond dikkedarmkanker
Elke dag sterven er in Vlaanderen vijf mensen aan dikkedarmkanker, een ziekte die vroegtijdig kan opgespoord worden als je alert bent voor de signalen. Om iedereen hier meer bewust van te maken, staat het thema nog tot 24 maart centraal in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg. 'Alles OK op de wc?' is een samenwerking van de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Overpelt.
De hele werkweek – steeds van 10.00 tot 17.00 uur - kan je in de hal van het ziekenhuis een 'reuze dikke darm' (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Thijs overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Tina Thijs overleden
In het rusthuis in Achel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Tina Thijs overleden, de weduwe van Pierre Noten. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in familiekring. Donderdag is er van 18u tot 18.30u een avondwake in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Mieke Sak overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Mieke Sak overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Mieke Sak overleden, de weduwe van Jef Lemkens. Ze was 96 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag tussen 17 en 18u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
10

Fried Winters overleden

Dinsdag 21 maart 2017
Fried Winters overleden
In het ZOL in Genk is gisteren Fried Winters overleden, de weduwnaar van Mieke Hurkmans. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
9
Toerisme Limburg heeft 2 thematische fietsroutes door Bosland laten ontwikkelen: de "Historie en bosgeheimen"-route van 44,5 km en de "Van woestijn tot water"-route van 38,5 km. Via deze routes ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties in Bosland. Meer info
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Zaterdagnacht gaat zomeruur in
In de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Wie wint de dvd - of het boek?
De nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Wie won de DVD?
Het is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!

Ronny Van Otterdijk overleden

Zondag 19 maart 2017
Ronny Van Otterdijk overleden
Gisteren is de uit Achel afkomstige Ronny Van Otterdijk overleden, de echtgenoot van Magda Bax. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 18 en 18.30 uur in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. 
4

Effe weg met 'Effen weg'

Zaterdag 18 maart 2017
Effe weg met 'Effen weg'
Donderdag stond er weer een mooie wandeling op het programma van de organisatie Effen Weg. Deze organisatie probeert mensen met (chronische) pijn te stimuleren om te bewegen in de natuur, onder het motto “omdat wandelen werkt!” Meer info

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgeheven
Minister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
14°
18/03
gelukkige verjaardag met zijn 60 jaartjes
willy colaers
14/03
Voor onze flinke kleindochter: van harte gefeliciteerd met je ongelukkige 14 e verjaardag! Van oma en opa Hamet en nonke Tim.
Fam. Rutten-Nulens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Over Schuermans en Schuurmans
  2. 'In m'n caravan...'
  3. Mieke Sak overleden