Het overige nieuws

Grevenbroekers wandelden in Kruishoutem
31 Grevenbroekers trokken naar Kruishoutem voor een bezoek aan de eiergemeente. De wandeling heette alvast 'De Guldeneitocht' en leerde de deelnemers onder meer de heuvelrij op het grondgebied van Kruishoutem kennen; die heuvels vormen de scheiding tussen Scheldevallei en Leievallei en worden beschouwd als grensgebied van de Vlaamse Ardennen. Het dorp heeft verschillende toeristische troeven: kastelen, een molen, een uitkijktoren, meerdere natuurgebieden en vele eeuwenoude hoeves. Na de wandeling kregen de Grevenbroekers elk twee spiegeleieren met brood aangeboden. Samen met een lekker streekbiertje was de kou die ze getrotseerd hadden snel vergeten!

Achel klopt Turkse FC

Zaterdag 17 maart 2018
Achel VV heeft vanavond Turkse FC verslagen. Uitslag: 4-0.
Inschrijvingskiosken in Mariaziekenhuis
Maandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).
1

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Twee nieuwe Dylans
Vandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.
1

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.
5

'Glamour night' bij AVOC

Donderdag 15 maart 2018
Op zaterdag 31 maart organiseert volleybalclub AVOC voor de tweede keer haar glamour night. Dat gebeurt die dag vanaf 20.30u in het Michielshof in Achel. In voorverkoop kosten tickets 10 euro, aan de kassa zelf 15 euro. Nieuw dit jaar is dat een deel van de opbrengst geschonken zal worden aan een goed doel: de St.-Vincentiusvereniging in Hamont-Achel, die wekelijks instaat voor de voedselbedeling aan minderbedeelden in de gemeente. Een tafel voor de gala-avond reserveren kan tot 20 maart bij davids.eric1[!]gmail.com.

Anna Schols overleden

Donderdag 15 maart 2018
Anna Schols overleden
In het Mariaziekenhuis is maandag Anna Danny Schols overleden, de echtgenote van Denis Wagemans. Ze was 71 jaar. Zaterdag is er om 14u een afscheidsdienst in de aula van het Boskerkhof. Begroeting: vrijdag (19u-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
11
De lezing van Fleur van Groningen – die gepland stond op vrijdag 16 maart 2018 – is geannuleerd, zo meldt het UiTpunt. De columniste liet vandaag verstaan dat zij wegens ziekte niet aanwezig kan zijn. De organisatie gaat nu op zoek naar een nieuwe datum voor de lezing "Leven zonder filter". Meer info daarover volgt begin volgende week.
Wie een ticket kocht voor de lezing van aanstaande vrijdag en een terugbetaling wenst, wordt verzocht via e-mail naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Daar is de Veiligheidsmonitor
De Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.
2

Pater Laurent Janssen overleden

Donderdag 15 maart 2018
Pater Laurent Janssen overleden
Dinsdag is pater Laurent Janssen, salvatoriaan, overleden in het Sint-Jan Berchmanstehuis. Hij was 88 jaar en tot 2006 missionaris in Congo. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het klooster. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
2

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Blanke blues
Vandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.
Hond vastgebonden aan lantaarnpaal
De politie van Cranendonck en Heeze-Leende heeft een hond aangetroffen die vastgebonden was aan een lantaarnpaal. Het dier, dat de hele nacht in de kou moest doorbrengen, is opgehaald door een dierenambulance. De politie is inmiddels op zoek naar de eigenaar van de hond.
10
Brits regiment bezoekt Noord-Limburg
Op woensdag 21 maart brengt een groep militairen van het Britse Lincolnshire Regiment, dat deelnam aan de bevrijding van de regio in september 1944 in het kader van de Operatie Market Garden, een bezoek aan Noord-Limburg. Zelfs een veteraan van die operatie, John Blood, neemt deel aan deze herdenkingstocht die het regiment van Normandië naar Duitsland brengt.
Die woensdag om 12u30 brengen de Britten hulde aan hun gevallen makkers op het Brits kerkhof in Leopoldsburg. Om 14u (…) Het hele nieuwsbericht
1

'Zintuigenpark Weert' geopend

Woensdag 14 maart 2018
Vanmiddag is in Weert feestelijk het "Zintuigenpark Weert" geopend. In dat park staan de zintuigen horen, zien, ruiken, proeven en voelen centraal. Op iedere natuurbeleefplek wordt één zintuig geactiveerd en op de plek ‘Feest’ komen alle zintuigen samen. Het park nodigt jong en oud, mensen met en zonder een beperking, uit om gratis nieuwe ervaringen op te doen in een bosrijke omgeving. Het Zintuigenpark Weert ligt in het natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man Weert, dat onderdeel is van het Grenspark Kempen~Broek. Zintuigenpark Weert

Fina Hollanders overleden

Woensdag 14 maart 2018
Fina Hollanders overleden
Zondag in in Achel de uit Kaulille afkomstige Fina Hollanders overleden, de weduwe van Willem Crijns. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
2

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Wie wint de dvd?
Je zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
15/03
Tante Lieske .Een fijne 90ste verjaardag gewenst van Gerard & Annita Peeters-Gijbels
Annita Gijbels
15/03
Lieve Rhune, Vijftien jaar: gefeliciteerd! Nog één jaar tot jouw Sweet Sixteen! Geniet van deze mooie dag. Oma en Opa Hamet en nonke Tim.
Ria Rutten-Nulens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Hond vastgebonden aan lantaarnpaal
  2. Anna Schols overleden
  3. AVOC kan zaterdag geschiedenis schrijven