Het overige nieuws

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Smiley (20)
                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum
Reageer
Op Eindhoven Airport is het voortaan voor passagiers van Ryanair en Transavia, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het Drop&Go systeem. Check-in medewerkers bij iedere balie zijn hierdoor niet meer nodig, waardoor er meer tijd beschikbaar is om passagiers gastvrij te verwelkomen en te assisteren. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen, aldus een mededeling van het vliegveld.
Reageer

Piet Feijen overleden

Maandag 2 maart 2015
Piet Feijen overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Piet Feijen overleden, de echtgenoot van Lies Duysters. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
De provincie Nederlands-Limburg heeft bij de Europese overheden subsidie aangevraagd voor een onderzoek naar meer en betere spoorverbindingen met Duitsland en België. Het onderzoek moet over maximaal twee jaar klaar zijn. Eén van de vier grensoverschrijdende lijnen in kwestie is de lijn Weert-Hamont. Op Belgische grondgebied moet daarvoor 7 kilometer spoor geschikt worden gemaakt en tussen Mol en Hamont 23 km geëlektrificeerd worden.
De kosten van het onderzoek worden op 10 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Anna De Graef overleden

Maandag 2 maart 2015
Anna De Graef overleden
In het ziekenhuis in Waterschei is gisteren Anna De Graef overleden, de weduwe van Guillaume Rooijmans. Zij was 84 jaar. De crematieplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Reageer

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Smiley (19)
Een smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.
Reageer

De Overpeltse band "RiveR of StoneS" heeft zijn eerste muziekvideo op YouTube gezet. Het is de titelsong "In Front of You", uit de debuut-EP van de groep. Die EP komt over twee weken op de markt. "RiveR of StoneS" werd opgericht door de broers Gert en Dries Peeten en Romy Aben uit Overpelt. Later werd de groep aangevuld met Cedric en Jana Honings (Peer) en Anouk Neyens (Hamont-Achel). Het album bestaat volledig uit eigen werk en werd opgenomen, gemixed en gemastered in de opnamestudio van Karel Ooms in Bocholt-Kaulille. Op Facebook kan je "RiveR of StoneS" hier volgen.
Reageer

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

In 10 weken loopt u vlot 5 km

Vrijdag 27 februari 2015
De recreanten van Sporting Atletiekclub Neerpelt starten eenmaal per jaar een Start to run-cursus.
Die duurt 10 weken, met opvolging tot november. Geen enkele basisconditie is vereist, iedereen start op niveau 0 en dit onder begeleiding van een ervaren jogtrainer. Na deze 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. 
Voorjaarscursus: aanvang in Neerpelt dinsdag 10 maart  om 19u00; in Hamont start de cursus zaterdag 14 maart om 10u00. Kostprijs 50 euro (10 weken sessies en opvolging (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Gratis naar... Stijn Van de Voorde?
In de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Henri Huibers overleden

Donderdag 26 februari 2015
Henri Huibers overleden
In het Mariaziekenhuis in Overpelt is dinsdag Henri Huibers overleden, de weduwnaar van Yvonne Mannaerts. Hij was 90 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de decanale kerk Sint-Laurentius in Hamont. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Betsy Duijsters overleden

Donderdag 26 februari 2015
Betsy Duijsters overleden
In het ziekenhuis in Genk is dinsdag Betsy Duijsters overleden, de echtgenote van Marcel Vervaet. Ze was 65 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.
Reageer

Miljoenste DAF-truck rolt van de band

Woensdag 25 februari 2015
Bij Daf Trucks in Eindhoven is vanmorgen de miljoenste Daf-trekker van de band gerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Nederlandse premier Rutte. DAF maakt al 66 jaar vrachtwagens. Het bedrijf is de snelst groeiende truckproducent van Europa en produceert gemiddeld 122 trucks pr dag.
Reageer

Bewoners in woning overvallen

Dinsdag 24 februari 2015
Vermoedelijk drie, nog onbekende daders overvielen maandagavond de bewoners van een huis in Soerendonk, vlakbij Hamont-Achel. Er raakte niemand gewond. Rond 20.45 uur drongen de overvallers de vrijstaande woning binnen. Ze bedreigden de twee aanwezige bewoners met wapens en doorzochten ondertussen het huis. Uiteindelijk gingen de mannen er met onbekende bestemming vandoor met alleen de portemonnee van de bewoner. De overvallers waren gemaskerd en donker gekleed.
Reageer

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Ondergronds drugslabo ontdekt

Zondag 22 februari 2015
Bij een inval in een woning in Budel heeft de politie een ondergronds apaan-labo en een hennepkwekerij met 630 planten aangetroffen. Dat heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. Acht personen, van wie er vijf uit Oekraïne komen, werden opgepakt. Het labo was ingericht in een ondergrondse zeecontainer. Apaan wordt gebruikt bij de productie van amfetamines.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.1 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
15°
27/02
Er is niets aan te doen, Dre gaat op pensioen
Fam. Didden
24/02
Oma, een heel fijne 80e verjaardag! Gefeliciteerd! Van je kleinkinderen.
Ellen Kauffmann
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel