Het overige nieuws

Op de oevers

Zaterdag 29 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Op de oevers
Op deze dag in 1978 stond ‘Rivers Of Babylon’ van Boney M op nummer 1 in de Lage Landen. Het is tot vandaag een van de bestverkochte singles ooit. Lees hier het verhaal achter die song en leer er het origineel kennen.

Belastingbrief invullen

Vrijdag 28 april 2017
Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Kom dan naar de belastingzitdagen in de raadzaal van het stadhuis. Denk eraan dat je naast je belastingbrief ook een aantal andere zaken dient mee te brengen, zoals je identiteitskaart of vreemdelingenkaart en je loonfiches van 2016. Ook bewijzen van aftrekposten die ingebracht moeten worden en bewijzen van betaling (dus niet enkel facturen) bij energiebesparende maatregelen zijn nodig voor een correcte berekening. Voor Nederlandse inkomsten zijn bewijzen van sociale bijdrage en de jaaropgave van 2016 eveneens van belang.
Data:
- maandag 8 mei van 9u tot 12u en van 13u tot 16u;
- dinsdag 9 mei van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.
Nieuwe ambulancedienst is gelanceerd
Vanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'
De Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen
14-daagse van het Rode Kruis gestart
Sinds gisteren gaan in heel Vlaanderen de Rode Kruisvrijwilligers de straat op voor de jaarlijkse stickerveertiendaagse. Dit jaar siert de familie Kiekeboe de sticker, die vijf euro kost en kans biedt op het winnen van een mooie prijs.
De vrijwilligers van het Rode Kruis van Hamont-Achel zetten zich steeds weer in om zoveel mogelijk stickers te verkopen, om op die manier hun dagelijkse werking te kunnen financieren. Wie een sticker koopt, zorgt er dus mee voor dat de Rode Kruisafdeling in de buurt altijd paraat is om mensen in nood te helpen. De burgemeester en schepenen van Hamont-Achel gaven alvast het goede voorbeeld en kochten elk een sticker uit handen van voorzitter François Van Hout.
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Morgen Koningsdag in Nederland

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Morgen is het Koningsdag in Nederland. De meeste winkels zijn dan gesloten en er is ook geen weekmarkt in Valkenswaard.
1

Gedemonteerde auto aangetroffen

Woensdag 26 april 2017
Gedemonteerde auto aangetroffen
Op De Eilandjes in Hamont-Achel is deze namiddag een volledig gedemonteerde auto aangetroffen. Het gaat om een BMW M3, die afgelopen nacht gestolen werd in de Venderstraat in Neerpelt. De wagen stond daar geparkeerd op de oprit.

Femma-Hamont trok naar Genk

Woensdag 26 april 2017
Femma-Hamont trok naar Genk
Een groep Femma-dames van Hamont trok naar “De vrouwenfilm” in C-Mine in Genk, een organisatie van Femma provinciaal. De film "Bar Bahar" is een energiek, goed geacteerd debuut over vrijgevochten vrouwen die voor zichzelf durven opkomen in een van tradities doordrenkt land. Het was een gezellige uitstap met nababbel, zeggen de deelneemsters. (J.J.S.)

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

De ideale combinatie

Dinsdag 25 april 2017
Een paard uit Neerpelt bereden door een ruiter uit Hamont-Achel schitterde op het Nederlands kampioenschap jumping. Het paard Taura Van De Broekkant van stal De Broekkant uit SHLille met amazone Joy Lammers namen donderdag de leiding in het klassement. Zondag werden ze vierde om uiteindelijk te eindigen op een mooie 7de plaats.

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.
1

Zij heeft het

Dinsdag 25 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zij heeft het
Het is vandaag honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren, een van de grootste jazzvocalisten ooit. Lees hier hoe France Gall haar een hommage bracht in ‘Ella, Elle L’A’ en wat Kate Ryan met dat nummer deed.

Openbare verkoping: Heerstraat

Maandag 24 april 2017
Morgennamiddag wordt in cafetaria De Burg de woning Heerstraat 49 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 21a47ca en heeft een K.I. van 597 euro.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht
Scouts Hamont vieren 50-jarig bestaan
Komende zondag vieren de scouts aan het Bosheem Hamont (Beverbeek 16a) het 50-jarig jubileum van de Hamontse scouts. De hele dag zijn er activiteiten voor de huidige leden, de oud-leiding en de ouders. 50 jaar jeugdverenigingsleven is een verjaardag om U tegen te zeggen, vooral omdat het volledig op vrijwilligerswerk gebaseerd is. Honderden leiders hebben, vroeger en nu, zich belangeloos ingezet om de jeugd aangename activiteiten in de weekend en de zomervakantie aan te bieden.
Alle (…) Het hele nieuwsbericht
1

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Win een dvd  - of een boek!
De cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Wie won de dvd?
Het is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.1 mm
Helder/Zonnig
11°
19°
13°
11/04
Rik Belien proficiat met je 30ste verjaardag!!!
Ma &Pa en Lex Belien
04/04
hey zus een heel fijne verjaardag straks gaan we ons eens goed ammuseren met de vijf zussen het zal gezellig worden
Nelly Van Horne
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Echte sprookjes in de klas
  2. 13.233 euro voor Kom op tegen Kanker
  3. Eerste resultaten hondenpoepcontroles