Het overige nieuws

Infoavond over kerstmarktkraampjes

Dinsdag 17 oktober 2017
Op de kerstmarkt van zaterdag 16 december staan traditionele marktkramers, standhouders en verenigingen. Wil jij met je vereniging ook een drankje of een hapje verkopen tijdens de editie van dit jaar? Of wil je – al dan niet met je hobbyclub – allerlei creaties te koop aanbieden? Ga dan op dinsdag 24 oktober om 19.30u naar de infoavond in de raadzaal van het stadhuis.

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Ewoud Meijerink overleden

Maandag 16 oktober 2017
Ewoud Meijerink overleden
In Leuven is vrijdag Ewoud Meijerink overleden, de echtgenoot van Suzanne Comins. Hij was 83 jaar. Vrijdag om 15.30u wordt hij gecremeerd in het crematorium in Heeze, Somerenseweg 120. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.

Inbraak maar geen buit

Zondag 15 oktober 2017
Vanochtend is ingebroken in het winkeltje op het domein van de Achelse Kluis. Het alarmsysteem trad in werking. Er blijkt niets gestolen te zijn.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

AVOC A wint van Waasland

Zondag 15 oktober 2017
AVOC A wint van Waasland
AVOC Achel - Waasland 3-0 (25/13 - 25/17 - 25/13)
Set een startte Achel met Verschueren, Bontje, Gabriel, van de Loo, Polman, Schouren en als libero Brouns. Waasland startte met Rochtus, Perremans, De Beleyer, Brunelle, de Wachter, de Keyser en als libero Janssen.
Achel startte de eerste set verschroeiend hard met Verschueren aan de opslag. Waasland nam zijn eerste TO al op 4-0, Gabriel startte blokkerend alweer even goed als vorige week, nog een opslag ace van Verschueren (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: gelijkspel voor KFC

Zondag 15 oktober 2017
In het damesvoetbal heeft KFC Hamont99 gisteren thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Halveweg Zonhoven. Sofie Baeten scoorde voor KFC.
Verlies voor KFC, winst voor Excelsior
KFC Hamont 99 heeft vandaag met 4-0 verloren bij Lutlommel en staat tweede in de stand met evenveel punten als RC Reppel . Excelsior Hamont won bij Lummen met 4-0 en staat tiende in de stand met 8 punten uit 7 wedstrijden.
AVOC B weer met de voetjes op de grond
Avoc Achel B – V.C. Zoersel B: 0-3 (22-25; 16-25; 22-25)
De heren B-ploeg staat weer met beide benen op de grond. Na 3 overwinningen op rij had Zoersel het juiste recept gevonden om de promovendus te neutraliseren. In een bloedhete hal dutte de thuisploeg al vroeg in slaap, om daar vervolgens niet meer uit te komen. Volgende keer toch maar de koeling aanzetten, waarschijnlijk werkt dat toch wel beter!
Zoersel was de completere ploeg, bracht de rally pass over afstanden van 8 meter (…) Het hele nieuwsbericht
12/10
Aan alle Hamontenaren, geboren in 1937, dus dit jaar 80 worden: GELUKKIGE VERJAARDAG!! Ik ben er ook bij :-) Helena Beliën (Bocholt) geboren op 25-12-1937
Helena Beliën
12/10
Kimpie Vaneerdewegh is vandaag, al 1j getrouwd; Houwe zo beste meid. Ga er maar voor,je bent goed bezig Pa,
JOS VANEERDEWEGH
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Mia Vliegen overleden
  2. Drie scholen gelauwerd door minister
  3. Elise Mertens genomineerd voor 'WTA Award'