Het overige nieuws

Limburg telt momenteel nog 634 kloosterzusters. Dat blijkt uit gegevens van het bisdom Hasselt. De meeste vrouwelijke religieuzen zijn hoogbejaard en er zijn nog weinig actieven. Bovendien noteert men nauwelijks nog intredes. De zusters verblijven op 129 locaties. De jongste tien jaar werden er heel wat kloosters gesloten.
Reageer
Vorig jaar vond in Eksel de voorloper van mémWart2014 plaats. Gezien de grote belangstelling moest het project op zoek naar een andere stek. Het voormalig Karmelietessenklooster te Leopoldsburg bleek de meest geschikte locatie.
Bij verlies en rouw zoeken we naar gepaste woorden, naar rituelen die gevoelens uitdrukken, naar vormen die troosten. Omdat kunst vaak een uitdrukkingsvorm is voor het moeilijk zegbare, wil mémWart inspireren om 'persoonlijk en creatief' vorm te geven aan verlies, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
In het bisdom Hasselt zijn 16 buitenlandse priesters werkzaam. Ze zijn afkomstig uit Oekraïne, Benin, Italië, Polen en India. Dat meldt het weekblad Tertio.
In het bisdom Antwerpen zijn 17 buitenlandse priesters werkzaam, in het bisdom Gent 6, in het bisdom Brugge 3 en in het aartsbisdom Mechelen-Brussel 220.
Reageer

Werken Eindhovenseweg Valkenswaard

Vrijdag 17 oktober 2014
Van maandag 20 tot en met woensdag 22 oktober voert de gemeente Valkenswaard onderhoud uit aan de riolering onder een deel van de Eindhovenseweg/N69. De gemeente combineert de rioolwerkzaamheden met onderhoud aan de verkeerslichteninstallaties en aan de voetgangersoversteekplaats op de Markt. Om veilig te kunnen werken wordt op die dagen de Eindhovenseweg afgesloten voor auto- en fietsverkeer tussen de Luikerweg en de Geenhovensedreef.
Reageer

Inval bij Leo van Gansewinkel

Donderdag 16 oktober 2014
De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) is in Budel binnengevallen bij Leo van Gansewinkel, de oprichter van het gelijknamige afvalverwerkingsbedrijf. De inval zou te maken hebben met een onderzoek naar belastingfraude. Van Gansewinkel is ook de man achter de plannen voor het Hof van Cranendonck. Enkele weken geleden trok hij de stekker uit dat project. 
Reageer

Minstens 120.000 Limburgse armen

Donderdag 16 oktober 2014
Minstens 120.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. Met andere woorden: bijna één op zeven leeft in grote bestaansonzekerheid. Dat blijkt uit de publicatie 'Armoede in beeld - Limburg 2014' van de provincie Limburg. De cijfers zijn slechts een benadering van de sociale werkelijkheid. Niet alles kan immers gemeten worden.
Economisch krijgt onze provincie zware klappen. Vorig jaar waren gemiddeld 32.000 Limburgers op zoek naar werk. Daartegenover stonden slechts 25.000 vacatures. Vooral laaggeschoolden zijn een heel kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Zij maken vandaag bijna de helft uit van de werkzoekenden.
Reageer

Nieuwe hoop voor IJzeren Rijn

Woensdag 15 oktober 2014
Het Duitse ministerie van verkeer onderzoekt of de IJzeren Rijn over een nieuw aan te leggen stuk spoor bij Kaldenkirchen kan komen. Dan zou de verbinding in Nederland via Venlo gaan lopen en niet via het natuurgebied De Meinweg. Het is precies de doortocht door dat natuurgebied die de jongste jaren een forse hinderpaal was voor de Nederlanders om voor de IJzeren Rijn groen licht te geven. Nu moet er alleen in ons land nog geld gevonden worden voor een heringebruikneming van de historische verbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Dat wordt moeilijk omdat de nieuwe regering Infrabel en de NMBS zopas forse besparingen heeft opgelegd.

Reageer

Osteoporose - de val en de ziekte

Woensdag 15 oktober 2014
Als mensen met osteoporose vallen, lopen ze vaak een breuk op. Elk jaar komen 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking met de grond. 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - houdt daar een gebroken heup aan over.
Van 21 t.e.m. 24 oktober is er in het Diagnosecentrum van Lommel een tentoonstelling over osteoporose. Die probeert mensen te helpen die zich niet willen laten vloeren door botontkalking. De expositie legt de nadruk op valpreventie. Zo worden alle risico’s die (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Doortje van Rooij overleden

Woensdag 15 oktober 2014
Doortje van Rooij overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Doortje van Rooij overleden, de weduwe van Jacob van Gemert. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Statie.
Reageer
Drie dagen snelheidscontroles: 586 pv's
In augustus reed de flitswagen van de lokale politie HANO drie dagen uit. Er werd post gevat op 17 verschillende plaatsen. In totaal werden 4.356 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Resultaat: 586 overtredingen, of liefst 13,45 procent. De resultaten van augustus UPDATE Deze week wordt er onder meer in Hamont-Achel geflitst in de Bosstraat en de Erkstraat, in Neerpelt aan de SInt-Antoniusweg en de Lillerheidestraat, en in Overpelt in de Haltstraat en aan de Napoleonweg.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.9 mm
Lichte regenbuien
13°
12°
19/10
Proficiat lieve mama en papa met jullie 30ste huwelijksverjaardag! Dikke kussen van ons!xxx
Van ons & Sepp en Oscar
13/10
Meisjes pupillen hades hamont proficiat met jullie overwinning tegen Nelo ,ik vindt dat superknap.!. Keigoed! I ik mis jullie..... Je teamgenootje Julie
Julie Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel