Het overige nieuws

Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen

Donderdag 25 augustus 2016
Politiezone gaat ANPR-camera's aankopen
De politiezone HANO gaat een aantal ANPR-camera's aankopen. Dat zijn "slimme" camera’s die kentekens van voertuigen kunnen lezen en vergelijken met data om na te gaan of een voertuig geseind staat, niet verzekerd is enz.. De nieuwe camera's gaan geplaatst worden aan de grenzen van de politiezone. Tot dusver beschikte de politiezone al over 2 mobiele ANPR-camera’s die dagelijks worden ingezet tijdens de politiepatrouilles.
De aankoop werd goedgekeurd door het politiecollege van (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi is dat

Donderdag 25 augustus 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Mooi is dat
Vandaag vijftig jaar geleden had Neil Christian een dikke hit te pakken met ‘That’s Nice’. Ontdek hier wat deze eendagsvlieg uit het Britse popwereldje te maken heeft met hardrockpioniers als Deep Purple en Led Zeppelin.

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Sanicole-airshow op 9 en 11 september
De enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Hittegolf: denk aan de vogels
Vergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

Nieuwe bvba: Kris Boonen Management

Woensdag 24 augustus 2016
Kris Boonen uit Hamont-Achel heeft de bvba Kris Boonen Management opgericht met zetel aan Houtakker in Hamont-Achel. Doel van de vennootschap is onder meer het optreden en handelen als dienstverlener, als interim-manager en/of tussenpersoon bij alle vormen van dienstverlening, managementdiensten en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op het bezit van drugs, kreeg onmiddellijk een minnelijke schikking aangeboden.

Snelheidscontroles

Dinsdag 23 augustus 2016
Snelheidscontroles
De lokale politie HANO waarschuwt voor snelheidscontroles, onder meer in Neerpelt op de St.-Antoniusweg, in Hamont-Achel op de Lozenweg en in Overpelt op de Astridlaan.

Swa Driesen overleden

Maandag 22 augustus 2016
Swa Driesen overleden
In het rusthuis in Hamont is zaterdag Frans Swa Driesen overleden, de weduwnaar van Sofie Geuens en de levensgezel van Julia Emmers. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Toots Thielemans overleden
België's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
29°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
18°
34°
21°
32°
17/08
Voor Mia en Leon, chapeau voor wat jullie voorbije weekend gedaan hebben. De dodentocht lopen in 17u57'. Dikke duim. Diane en Wim.
Wim Sijbers
14/08
bere proficiat met je verjaardag maak er een gezellige dag van
je schoonzus je schoonzus
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Jos Van Asten overleden
  2. Swa Driesen overleden
  3. Natuurwerken aan oude kerkhof van start