Het overige nieuws

Op dinsdag 16 en woensdag 17 september pakt het bisdom Hasselt in het kader van het nieuwe werkjaar uit met een startavond in het Cultuurcentrum Hasselt. De avond staat open voor alle priesters, diakens, parochieassistenten, teamleden van parochie en federatie, catechisten, jongerenbegeleiders, pastores in de zorgsector en geïnteresseerden. Op dinsdag 16 september worden de deelnemers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht; op woensdag 17 september de deelnemers uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden.

Reageer

Frans Vaesen overleden

Dinsdag 2 september 2014
Frans Vaesen overleden
In het Mariaziekenhuis is zondag Frans Vaesen overleden, de echtgenoot van Mia Willems. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie.
Reageer

'Streekfoto's' van Limburg

Maandag 1 september 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM-ERSV Limburg heeft de nieuwe Streekfoto's voor de 5 Limburgse streken online gezet. Voor elke streek en haar gemeenten (Noord-Limburg, West-Limburg, Maasland, Midden-Limburg, Zuid-Limburg) werd een socio-economische analyse opgemaakt. De 50 geanalyseerde indicatoren kunnen ingedeeld worden in de domeinen demografie, arbeidsmarktaanbod, ondernemerschap, tewerkstelling, werkgelegenheid, werkenden en gemeentelijke pendelarbeid. Telkens worden de resultaten van een streek vergeleken met de resultaten van de andere vier Limburgse streken, met Limburg en met Vlaanderen. Bovendien worden de gemeenten van een streek ook onderling met elkaar vergeleken.
De "Streekfoto" van Noord-Limburg kunt u hier downloaden.
Reageer

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Colette Dejong overleden

Vrijdag 29 augustus 2014
Colette Dejong overleden
Woensdag is Colette Dejong overleden, de echtgenote van Pierre Boonen. Ze was 74 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Gratis kaarten energie- en bouwweekend

Donderdag 28 augustus 2014
Op 27 en 28 september organiseert het Centrum Duurzaam Bouwen de 7de editie van het Energie- & Bouwweekend in de gebouwen op het Schachtplein in Heusden-Zolder. Hoofdthema is dit jaar ‘Investeren in je eigen woning. Win for life!’ Meer informatie kunt u vinden op www.energieweekend.be.
Wilt u een gratis toegangskaart (waarde 5,00 euro)? Die ligt klaar in het stadhuis aan de balie van stadsontwikkeling en aan de balie in de bibliotheken van Hamont en Achel.
Reageer

Pantserwagens botsen

Donderdag 28 augustus 2014
Op de Luikerweg in Valkenswaard zijn vanmorgen rond 9.30u vijf pantserwagens van het Belgische leger op elkaar gebotst. Volgens de marechaussee gebeurde dat toen ze moesten uitwijken voor een tegenligger, een tractor. Niemand werd gewond. Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee en de Belgische militaire politie. Omdat uit twee voertuigen olie lekte, werd de Luikerweg plaatselijk een tijdlang afgesloten voor het verkeer.  UPDATE De pantserwagens, van het type Mowag Piranha, zijn van de Medium Brigade in Leopoldsburg. Ze reden in een colonne van negentien voertuigen en waren onderweg naar de legerbasis in Oirschot. Daar zouden ze op de trein worden gezet naar een schietoefening in het Duitse Bergen-Höhne.
Reageer

Novastar naar De Posthoorn!

Woensdag 27 augustus 2014
Op 10 november speelt Novastar een concert in De Posthoorn in Hamont. Dat hebben we vanavond vernomen. Als u er bij wil zijn: u kunt nu al tickets reserveren via www.hamont-achel.be; u surft naar deze link en kijkt dan onderaan in de lijst naar 10 november. Succes!
Reageer

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.
Reageer

Theresa Rijcken overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Theresa Rijcken overleden
In het Mariaziekenhuis is maandag Theresa Rijcken overleden, de weduwe van Jan Michel Poelmans. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk in Hamont-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.0 mm
Nevel
16°
24°
16°
28°
29/08
Robby hartelijk gefeliciteerd met je 40ste verjaardag op 29 aug. En doe er nog 40 erbij Harrie en Ria
Ria Kwanten
27/08
tim emmersHoi Tim,een dikke proficiat voor je 11de verjaardag,taarten staan klaar,de zon is dus we gaan er een fijn feest van maken,met veel pakjes!!!Lieve groetjes van papa,mama,Niels en een poot van Max!!!
mama,papa,niels,max emmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel