Het overige nieuws

Op zondag 9 november (om 14.30 uur) zal mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, Etienne Sourbron, echtgenoot van Relinde Vandewinkel, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.
Op zondag 30 november 2014 (om 14.30 uur) zal de bisschop Jef Verhaegen, echtgenoot van Carina Bienstman, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Hulst (Tessenderlo).
Op (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Vijftiende editie Abdijavonden

Maandag 22 september 2014
Maandag 6 oktober start de vijftiende editie van de Abdijavonden in de Achelse Kluis met een uitzonderlijk delicaat, geborgen en actueel onderwerp: 'Palliatieve zorg en euthanasie: vijanden, buren of vrienden?'
De gezondheidszorg is de voorbije vijftig jaar gekenmerkt door een toenemend verlangen om het leven zelf in handen te nemen. In de jaren zestig zijn we het begin van het leven gaan controleren door geboorteplanning. Veertig jaar later doen we hetzelfde met het einde van het leven door (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mogelijk ebolapatiënt in Eindhoven

Maandag 22 september 2014
In Eindhoven is mogelijk een man besmet met het ebolavirus. Hij meldde zich vanmorgen bij een huisarts in die stad en werd nadien per ambulance naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De man verbleef onlangs in het door ebola getroffen Afrikaanse land Sierra Leone. Zijn ziekteverschijnselen duidden op de besmettelijke ziekte.
Reageer

Fons Schuurmans overleden

Maandag 22 september 2014
Fons Schuurmans overleden
Zaterdag is Fons Schuurmans overleden, de echtgenoot van Mia Kuppens. Hij was 85 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

RKK filmt in Achelse Kluis

Zondag 21 september 2014
Er zijn steeds minder monniken, maar in onze snelle maatschappij spreekt hun leven zeer tot de verbeelding: wachtlijsten voor retraites, florerende kloosterwinkeltjes, fotograferende passanten, goed verkopende boeken en dvd’s met een kloosterling in de hoofdrol. Wat zoeken buitenstaanders er toch en wat vinden ze er? In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Katholiek Nederland TV het antwoord op deze vragen.
Een cameraploeg filmde enkele dagen in en nabij twee monumentale (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Een beschermingsparaplu als een zeef

Zondag 21 september 2014
België is een rijk land en toch leeft één op de zeven Belgen in armoede. Als je geen werk hebt, ziek of oud bent, of uit een ander land komt, is het moeilijk om erbij te horen. Niet weten waar je terecht kunt, weinig hulp of geen duidelijke informatie krijgen, leidt tot uitsluiting. Met de campagne Iedereen beschermd tegen armoede vraagt Welzijnszorg dit jaar aandacht voor de problematiek van sociale onderbescherming. De organisatie gaat op zoek naar de gaten in de paraplu die (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De onafhankelijke internationale niet-gouvernementele organisatie Handicap International wil op termijn vrijwilligersgroepen uitbouwen in heel Limburg. Die zullen lokaal een aanspreekpunt zijn en activiteiten organiseren om de projecten van Handicap International te ondersteunen. Bedoeling is dat ze het grote publiek sensibiliseren over de situatie van mensen met een handicap in het Zuiden. In Hasselt is zopas de eerste vrijwilligersgroep van start gegaan.
Handicap International is vooral bekend (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Weert 'groenste regio van de wereld'

Zondag 21 september 2014
Weert is gisteren uitgeroepen tot ‘Groenste regio van de wereld’. Burgemeester Jos Heijmans en wethouder Harrie Litjens mochten in het Canadese Charlottetown de titel ‘Winner International Competition Communities in Bloom’ in ontvangst nemen. Daarnaast behaalde Weert een tweede plaats in het thema Cultureel Erfgoed.
In de mondiale competitie Communities in Bloom spelen de maatschappelijke betrokkenheid en het deelnemen van inwoners, bedrijven en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Yvonne Versmissen overleden

Zaterdag 20 september 2014
In Genk is gisteren Yvonne Versmissen overleden. Ze was 80 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Nieuw alg. directeur Mariaziekenhuis

Vrijdag 19 september 2014
Nieuw alg. directeur Mariaziekenhuis
Prof. dr. Bernard Himpens (56 - foto) wordt de nieuwe algemeen directeur van het Mariaziekenhuis. Hij volgt daar begin volgend jaar Roger Luyten op, die met pensioen gaat. Himpens is sinds november 2011 hoofdgeneesheer in het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. Hij is ook voorzitter van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België en is als buitengewoon hoogleraar nauw verbonden met de KU.Leuven, waar hij tussen 2005 en 2011 decaan was van de faculteit geneeskunde.
Reageer

Schotland vandaag...

Vrijdag 19 september 2014
Schotland vandaag...
En zo ziet de uitslag van het referendum in Schotland vandaag er uit, volgens Fobie...
Reageer

Minder industrie in Top-500

Vrijdag 19 september 2014
VKW Limburg heeft vandaag in Hasselt de jongste editie van de Limburgse Top 500 voorgesteld. In het lijvige naslagwerk – dat 50 nieuwkomers telt – worden de bedrijfsresultaten opgenomen van de 500 Limburgse ondernemingen met de grootste omzet in het jaar 2013. Samen staan deze ondernemingen in voor 28,18% van de totale RSZ-tewerkstelling in onze provincie. De minimumomzet om in de editie 2014 opgenomen te worden, bedraagt maar liefst 11,09 mio euro. Dat is de omzet van het 500ste (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Schotland gisteren...

Vrijdag 19 september 2014
Schotland gisteren...
Zo zag Fobie gisteren het verloop van het referendum in Schotland...
Reageer

Nieuwe NMBS-dienstregeling

Vrijdag 19 september 2014
Vanaf maandag staat de nieuwe dienstregeling van de NMBS online. Ze gaat op 14 december in.
Reageer
Het Mariaziekenhuis Overpelt en de Christelijke Mutualiteit organiseren samen een inforeeks en een cursus voor mantelzorgers over omgaan met dementie.
De informatiereeks bestaat uit drie sessies, die worden begeleid door een psychologe, een ergotherapeute en een medewerker van de sociale dienst van het Mariaziekenhuis. De reeks behandelt volgende thema's:
- dementie en omgangsadviezen (30/9)
- concrete tips rond aanpassingen in de thuissituatie (7/10)
- het zorgaanbod en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
17°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
15°
18°
22/09
chris hartelijk gefeliciteerd met je halve eeuw van yolanda luc en de kinderen
yolanda bayens
22/09
gefeliciteerd met je verjaardag. vanwege je broer Rogier
Rogier Prinsen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel