Het overige nieuws

Kleurrijke lapjesjas

Maandag 19 februari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Kleurrijke lapjesjas
Vandaag viert Dolly Parton haar 72ste verjaardag. Hier worden we meegenomen naar haar jaren lang voor 9 To 5 of I Will Always Love You. In het meest autobiografische van de drieduizend liedjes die ze heeft geschreven, vertelt ze over de armoede waarin ze opgroeide. Haar moeder naaide haar een jas van lapjes stof. Zij was er fier op, maar haar klasgenootjes lachten haar uit met haar Coat Of Many Colors.
Wetenschap en filosofie kunnen dan wel boeiend zijn, ze zijn niet altijd de gemakkelijkste materie. Bas Haring is een Nederlands filosoof en informaticus. Hij noemt zichzelf een ‘volksfilosoof’ omdat hij probeert op een frisse en toegankelijke manier wetenschap en filosofie voor iedereen begrijpbaar te maken. Nu woensdag 21 februari geeft de bibliotheek van Hamont-Achel hem een forum.
“Bij het grote publiek is Bas Haring vooral bekend vanwege zijn boek ‘Kaas en de (…) Het hele nieuwsbericht
Gelijkspel voor Achel VV en Exc. Hamont
Achel VV is deze namiddag bij Flandria Paal niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. In de stand staat Achel VV derde met 39 punten uit 22 wedstrijden. Ook Excelsior Hamont speelde gelijk: op het veld van VV Lummen werd het 1-1.Na 21 wedstrijden staat Exc. Hamont zevende met 31 punten.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.
Er is - vooral in Neerpelt - nogal wat te doen over de beslissingen die de raad van bestuur van WICO op 7 februari nam met de bedoeling dat de 6 WICO-scholen pedagogisch veel sterker gaan samenwerken. Aanleiding voor die beslissingen was de wetenschap dat de Vlaamse regering besliste dat de modernisering van het secundair onderwijs ingaat op 1 september 2019.
Maar bij die beslissingen zijn tot dusver door het schoolbestuur alleen de grote lijnen vastgelegd, zegt WICO dit weekend. Het bestuur (…) Het hele nieuwsbericht

Thuisverlies voor KFC Hamont99

Zaterdag 17 februari 2018
Thuisverlies voor KFC Hamont99
KFC Hamont 99 heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Lutlommel. KFC Hamont 99 staat zevende in de stand met 31 punten uit 22 wedstrijden.
Een forensisch tandheelkundige op bezoek
Dr. Christel Verbiest (foto) uit Lommel studeerde tandheelkunde in Leuven en heeft een praktijk in Hoboken. Rond de jaren 2000 trok ze naar Texas om zich te specialiseren in de forensische tandheelkunde. Nadien werd ze in eigen land vast lid van het DIV-team, dat ingezet wordt om in samenwerking met federale en internationale politiediensten slachtoffers van een ramp te helpen identificeren.
Voor de leden van NEOS-Hamont bracht ze een boeiende uiteenzetting, waarin ze de structuur en (…) Het hele nieuwsbericht
Voor wie dit weekend de trein wil nemen
Dit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Hamont.
Concreet: wie naar Antwerpen rijdt en om 7.21u in Hamont vertrekt, is pas om 9.51u in Antwerpen-Centraal, oftewel een rit van 2,5 uur!
8

Betsy Hoevenaars overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Betsy Hoevenaars overleden
In Hamont is maandag Betsy Hoevenaars overleden, de weduwe van Janus Vercammen en de echtgenote van Roger Vaesen. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag 16 februari tussen 20 en 21 uur bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
2

Anna Schuurmans overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Anna Schuurmans overleden
In het rusthuis in Hamont is zondag Anna Schuurmans overleden, de weduwe van Jean Cox. Ze was 88 jaar. De uitvaart heeft plaatsgehad in intieme kring.
3
15/02
Danny ClaesVoor onze Zoon Danny Claes,en zijn gezin.Heel veel succes met je nieuw bedrijf.Wij zijn bijzonder trots op jouw.
Antoinette,Andre Claes-Vriens
14/01
Ward wat vliegt de tijd he proficiat met je verjaardag vriend
mama,papa,Emma,Gert Ashley,noppes en Sam
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. AVOC Achel wil toch in Liga A
  2. Jeanne Poppelmonde overleden
  3. Een forensisch tandheelkundige op bezoek