Het overige nieuws

Versiertruc

Dinsdag 28 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Versiertruc
Vandaag dertig jaar geleden stond ‘Wonderful World’ van Sam Cooke op nummer 1 in de BRT Top-30. Dat was 26 jaar nadat de single was uitgebracht en 22 jaar na de dood van de zanger. Hoe dat kwam, lezen we op de Jukeboxkalender. Daar kan je ook filmfragmenten met dat liedje bekijken en ontdekken hoe Sam Cooke die song als versiertruc gebruikte.

Zin om te leren kajakken?

Maandag 27 juni 2016
Zin om te leren kajakken?
Dan kan je volgende week terecht bij de Neerpeltse Watersport Club voor een initiatiereeks van 5 lessen van anderhalf uur. De jeugd kan kiezen voor een reeks van 13:00 tot 14:30 uur of van 14:30 tot 16:00 uur, de volwassenen worden verwacht om 18:30 uur. Meer informatie vind je hier. Inschrijvingen kunnen gebeuren via info[!]nwc.be.
Rijbewijzen ingetrokken bij alcoholactie
Poltiezone HANO heeft zaterdagnacht alcoholcontroles gehouden in Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt. Er werden 262 bestuurders gecontroleerd.Twee bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt voor vijftien dagen. Eén chauffeur moest zijn auto zes uren aan de kant laten staan, twee anderen drie uren.

Zeer levendig

Maandag 27 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Zeer levendig
Vandaag 45 jaar geleden sloot de New Yorkse concertzaal Filmore East de deuren. Enkele maanden voordien had The Allman Brothers Band daar een album opgenomen dat vandaag beschouwd wordt als een van de beste live platen aller tijden. Lees er hier alles over.

Ivonne Snoeks overleden

Zondag 26 juni 2016
Ivonne Snoeks overleden
Donderdag is in Hamont Ivonne Snoeks overleden, de echtgenote van Marcel Peeters. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.
Op donderdag 30 juni, onmiddellijk na het rinkelen van de laatste schoolbel, zijn alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar welkom om het begin van de zomervakantie te vieren tijdens een groot, gratis openluchtevenement in het stadspark. Ze kunnen er vanaf 12.05 uur gezellig samen hun boterhammen opeten alvorens de spelnamiddag écht begint.
De Zomerkick-Off is een initiatief van de stad Hamont-Achel in samenwerking met de jeugdraad, SPW ’t Stadspark, SPW Uit de Bocht en SPW De Koekoek. (…) Het hele nieuwsbericht

Mien Verhoeven overleden

Zaterdag 25 juni 2016
Mien Verhoeven overleden
In het rusthuis in Hamont is donderdag Mien Verhoeven overleden, de weduwe van Cois Kolen. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er een avondwake in de kapel van het rusthuis in de Bosstraat 7. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vanochtend heeft in Lozen (Bocholt) een man brand gesticht in zijn woning. Zijn vrouw is daarbij zwaargewond geraakt en naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht. De vrouw is later in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen opgenomen. De politie heeft de man gearresteerd. (PG)

Alda Torfs overleden

Vrijdag 24 juni 2016
Alda Torfs overleden
In Lozen is gisteren Alda Torfs overleden, de echtgenote van André Tielemans. Ze was 61 jaar. Donderdag wordt ze in intieme kring gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 15u) in het Michielshof in Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
3.1 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
21°
13°
21°
26/06
Wij willen het bestuur van de 65 jarige heel hartelijk bedanken voor het geweldige feest dat wij gisteren mochten meemaken Johan en Rina Van Cranenbroek
Johan en Rina Van Cranenbroek
25/06
Kim proficiat, prima gedaan.
Gerard en Henny Van Moorsel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Save-label voor de gemeente
  2. Twan Lochtman overleden
  3. Alda Torfs overleden