Het overige nieuws

Quote: vluchtelingencrisis

Zondag 14 februari 2016
Vandaag gelezen
"De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat, maar ze is toch al voldoende complex om opiniemakers en politici van uiteenlopende landen en stromingen stilaan tot radeloosheid te brengen."
Etienne Vermeersch, hoogleraar emeritus filosofie, in De Standaard
Reageer

Liefdesliedje

Zondag 14 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Met liefdesliedjes gooien ze je dood, maar songs die letterlijk naar Valentijnsdag verwijzen zijn er weinig. Afgezien dan van het ontelbare keren gecoverde ‘My Funny Valentine’, hier in een uitgeklede versie van Elvis Costello. Waar komt dat universeel en tijdloos dingetjes vandaan? Zoek het eens op achter deze link.
Reageer

Woorden in een landschapskantoor

Zaterdag 13 februari 2016
Tribunaliteiten
Gekwetst en vernederd was hij die middag, in het diepst van zijn bestaan. Dertig jaar werkte hij op de dienst arbeidsongevallen bij een verzekeringsmaatschappij en plots zei zijn overste hem publiek en met een ongekende arrogantie dat hij zijn dossiers totaal verkeerd aanpakte. Hij voelde zich bedreigd, duizelig, onwel en had hartkloppingen. Handen en lippen trilden en hij had een drukkend gevoel in de maag. Aan zijn personeelschef liet hij weten dat hij het slachtoffer was van een arbeidsongeval. Drie dagen later (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Vrijdag 12 februari 2016
Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste mobiliteitsdossiers in Limburg blijven echter stroppen. Dat zegt Voka Limburg, de belangenvereniging van de werkgevers.  
Als Limburg wil uitgroeien tot een economische hotspot, moet onze provincie filevrij, bereikbaar en mobiel blijven. Durven investeren in infrastructuur is dus een absolute (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Pauw mogelijk ongedierte in India

Vrijdag 12 februari 2016
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van de toeristische trekpleister Goa in India wil de pauw op de lijst met ongedierte zetten. De vogelsoort zou voor overlast zorgen door de landbouwgrond van boeren te verwoesten. Ook de aap, de wilde bizon en het wilde zwijn hangt een notering als 'ongedierte' boven het hoofd. De pauw is de nationale vogel van India. Hij wordt beschermd door een wildlife-wet uit 1972. Door de vogel aan te merken als ongedierte, wordt het makkelijker pauwen uit de weg te ruimen. In januari trok Goa al de aandacht door palmbomen niet meer te classificeren als 'boom'. Boeren kunnen palmbomen nu makkelijker omhakken.(Bron: India News)
Reageer

Werken van Jeroen Bosch in expo

Vrijdag 12 februari 2016
Grensgevallen
In Den Bosch heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze namiddag de prestigieuze tentoonstelling met werk van Jeroen Bosch, naar aanleiding van de 500ste verjaardag van zijn overlijden, officieel geopend. In die tentoonstelling zijn bijna veertig topwerken van de schilder te zien, 17 schilderijen en 19 tekeningen. Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch als Jheronimus van Aken werkte Bosch zijn hele leven vanaf de Markt in Den Bosch, op een steenworp afstand van waar zijn schilderijen nu (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De gemeentebesturen van Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt (HANO) moeten een volksraadpleging organiseren over een mogelijke fusie tussen de drie gemeenten. Daartoe heeft de N-VA vanmiddag opgeroepen tijdens een persconferentie. "We roepen de lokale gemeentebesturen op om hun politieke verantwoordelijkheid te nemen om het draagvlak bij hun burgers te onderzoeken," aldus provinciaal N-VA-voorzitter Bart Schepens.
Schepens refereerde naar een aanvraag die het gemeentebestuur van (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg

Donderdag 11 februari 2016
Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg
Veertig maanden celstraf: dat is de straf die de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag oplegde aan een Nederlander die tussen november 2014 en juli 2015 een reeks inbraken pleegde in Noord-Limburg. De twintiger werd eerder in Nederland al verscheidene keren veroordeeld wegens diefstal. Hij was pas uit de gevangenis ontslagen toen hij in Noord-Limburg begon toe te slaan. Aan de benadeelden moet hij in het totaal ruim 40.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)
Reageer

Mieke Monten overleden

Donderdag 11 februari 2016
Mieke Monten overleden
In het Mariaziekenhuis is dinsdag Mieke Monten overleden, de weduwe van Hubert Smits. Ze was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats in Neerpelt, zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record, aldus Voka Limburg.
Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
3.5 mm
Lichte regen
-2°
-3°
11/02
Gefeliciteerd met je verjaardag maak er een mooie dag van
ghislaine broers
10/02
Kim, een dag te laat maar toch nog een dikke proficiat met je verjaardag!
chris cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel