Het overige nieuws

Jelle Vanendert is deze namiddag op de "Muur van Hoei" zesde geëindigd in de Waalse Pijl. Twee jaar geleden bereikte hij hetzelfde resultaat. UPDATE Bij de vrouwen werd Jessie Daams uit Achel 18de, op 49 seconden van de winnares, de Franse Pauline Ferrand-Prevot. Ze was daarmee de eerste Belgische in de uitslag.
Reageer

'Obesipas' voor obesitaspatiënt

Woensdag 23 april 2014
Artsen en medewerkers van het Noord-Limburgs Obesitascentrum in het Mariaziekenhuis hebben voor mensen die bv. een maagring hebben laten plaatsen de Obesipas© ontwikkeld, een meeneemboekje dat de obesitaspatiënt begeleidt op zijn/haar traject voor, tijdens en na de operatie. Naast informeren heeft het ‘heen-en-weer’boekje ook een interactieve functie: het biedt niet alleen ruimte om objectieve medische gegevens in te noteren, de patiënt kan er ook persoonlijke ervaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf 22 juni twee keer per week - op woensdag en zondag - vliegen tussen Eindhoven Airport en Tuzla International Airport, de luchthaven van de stad Tuzla in Bosnië-Herzegovina. Dat is vandaag bekendgemaakt. Tuzla is de 16e bestemming die Wizz Air vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.
Reageer

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.
Reageer
Daan Cox wint Waterlandmarathon
Daan Cox (Hamont-Achel) van de Neerpeltse Watersportclub heeft gisteren in Nederland de 42ste editie van de befaamde Waterlandmarathon over 14 km bij de heren junioren gewonnen. De wedstrijd werd gevaren tussen Monnikendam en Amsterdam-Noord in een internationaal deelnemersveld. In een eindspurt haalde Daan (foto) het nipt voor twee Duitse deelnemers. (Foto Zjuul Devens)
Reageer

Pasen zonder Euro-Cup

Zaterdag 19 april 2014
Pasen zonder Euro-Cup
Voor het eerst in 25 jaar wordt er met Pasen in Hamont geen Euro-Cup tornooi gespeeld. Bij de vorige edities werd de sportieve strijd telkens op de zaterdag en de zondag van het paasweekend gestreden.
Maar toch komt Euro-Cup 2014 er aan. Op de vrijdag en de zaterdag na Hemelvaart staat stadion ‘t Leeuwke weer bol van jeugdvoetbal. Ongeveer 70 teams uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan dan de wei in om de bekers in de wacht te slepen. Binnenkort volgt er nog een infoblaadje met meer informatie over deze jubileumeditie. 
Overigens heeft KFC nog ruimte voor enkele regionale elftallen in de categoriën U11 (pre-miniemen) en U17 (scholieren). De rest is volgeboekt. Bij interesse mag er aangemeld worden via mail aan euro-cup[!]kfchamont99.be.
Reageer

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Ger Reinders overleden

Vrijdag 18 april 2014
Ger Reinders overleden
In het rusthuis in Achel is vandaag Ger Reinders overleden. Ze was 69 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 14u) in het crematorium in Hasselt. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Reageer

Danny Vandecan overleden

Vrijdag 18 april 2014
Danny Vandecan overleden
Maandag is Danny Vandecan overleden. Hij was 48 jaar. De afscheidsdienst vindt morgen/zaterdag om 14.30u plaats in het crematorium in Hasselt. Condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Reageer

Flitsmarathon: de HANO-cijfers

Vrijdag 18 april 2014
De lokale politie HANO heeft de resultaten vrijgegeven van de "flitsmarathon" in de politiezone gisteren. Dit zijn ze:
- St.-Odilialaan Achel: 135 overtredingen op 314 gecontroleerde voertuigen (43% !)
- Houtmolenstraat Overpelt: 13/128 (10%)
- Holvenstraat Overpelt: 4/36 (11%)
- St.-Antoniusweg Neerpelt: 28/147 (19%)
- Bosstraat Hamont: 49/771 (6%)
- Achelsendijk Neerpelt: 12/196 (6%)
Dat maakt een totaal van 241 overtredingen op 1592 gecontroleerde voertuigen of een gemiddelde van 15% overtredingen. Dat percentage ligt hoger dan bij "normale" snelheidscontroles.
Nog dit: bij de flitspalen op het "kruispunt FAL" en de Ringlaan in Overpelt werden in totaal 11 automobilisten geflitst.
Reageer

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 18 april 2014
Het recyclagepark is tijdens de paasdagen gewoon open volgens de normale openingsuren:
- vandaag/vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
- zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 -16.00
Reageer

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.
Reageer

Kerk te koop

Woensdag 16 april 2014
In Budel-Dorplein heeft het bisdom de St.-Jozefkerk te koop gezet. Alle kostbaarheden zijn er uit verwijderd. Volgens het bisdom is er geen pastoor meer in Dorplein, zijn er te weinig kerkgangers en is er geen geld meer om de kerk open te houden. Dat laatste wordt in katholieke kringen in Dorplein tegengesproken. De beslissing van het bisdom heeft er voor onbegrip gezorgd. De kerk is inmiddels gesloten. Er hebben zich al verschillende kandidaten gemeld om het gebouw over te nemen.
Reageer

Het circus is er

Woensdag 16 april 2014
Het circus is er
In Budel is Circus Renz neergestreken. De dieren staan lekker buiten te genieten terwijl je zelf gras kan voederen. Zo dicht kan je er in de dierentuin zelfs niet bij! Renz is het beste circus van Nederland, zeggen kenners. (Foto Leon Allers)
Reageer

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't Net
In het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.
Reageer
Het populaire tv-programma “Ooit komt het goed” (VRT) gaat de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. Om mensen warm te maken voor een job bij de brandweer, heeft ook de brandweer Noord-Limburg zijn beste beentje voorgezet en een filmpje ingestuurd. Dat vindt u hier. Bij 1000 likes werven ze een vrijwillige brandweerman/vrouw aan. Meteen worden de mensen ook warm gemaakt voor de functie van officier. Let wel: het ORIGINELE filmpje op de Workbook-pagina moet geliked worden en niet de gedeelde post!
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
11°
0.3 mm
Helder/Zonnig
10°
25°
10°
19°
11/04
Proficiat Loes, geweldig gedaan !!! Heel Hamont - Achel weet nu dat je een mooie kampioene bent. Oma en Opa Neerpelt
Gaston Meuwis
10/04
proficiat Loes met je prestatie met Jessy! Geweldig gedaan!
Daisy Sak
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel