Het overige nieuws

'Tes ka, tes ka'

Woensdag 22 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek


‘Tes ka, tes ka, van september tot in maa’, zong Big Bill in het Leuvens. Je zou het een parodie kunnen noemen op de skamuziek waarvan we vandaag de pionier eren. Was hij tien jaar geleden niet gestorven, dan zou Laurel Aitken op deze woensdag 98 zijn geworden. Hier lezen we alles over hem, terwijl we ondertussen vrolijk worden van ‘Bad Minded Woman’ uit 1963.
Reageer

Waar is de tijd?

Dinsdag 21 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek


‘Who Knows Where The Time Goes?’ Zeg dat wel. Het is vandaag al 37 jaar geleden dat Sandy Denny overleed. De schoonheid met haar heldere stem is vooral bekend als zangeres van Fairport Convention, al was ze enkel in de jaren ’68 en ’69 lid van die Britse band. Lees hier hoe de muzikanten van deze formatie onder haar invloed folkrockpioniers werden.
Reageer

Week van de valpreventie

Maandag 20 april 2015
In woon- en zorgcentrum "Aan de Beverdijk" in Achel vestigen kinesisten Patrick Maes en Bart Lemmens deze week extra de aandacht op de valpreventie. Zij doen dit in het kader van de week van de valpreventie en omdat het opvallend is dat er nog steeds veel bewoners in de woon- en zorgcentra vallen. Dit vallen heeft een hele grote invloed op hun functioneren en kan vaak zelfs voorkomen worden door op bepaalde dingen extra alert te zijn: gebruik van gesloten schoeisel, gebruik van rollators, beperkt gebruik (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Er is geld gevonden voor een betere bereikbaarheid van Eindhoven Airport. Het rijk, de provincie Noord-Brabant, de gemeente en het vliegveld leggen samen meer dan 80 miljoen euro op tafel. Er komen nieuwe afslagen en wegen én betere verbindingen met de snelwegen. In 2020 moeten de plannen uitgevoerd zijn.
Reageer

Albert Wouters overleden

Maandag 20 april 2015
Albert Wouters overleden
Zaterdag is Albert Wouters overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Winkels. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Annie Janssens overleden

Maandag 20 april 2015
Annie Janssens overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Annie Janssens overleden, de echtgenote van René Hulsbosch. Ze was 85 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

77 weekendongevallen in Limburg

Maandag 20 april 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

NMBS vreest problemen woensdag

Maandag 20 april 2015
De NMBS vreest dat de aangekondigde staking van woensdag het treinverkeer ernstig zal verstoren. "De NMBS raadt haar klanten aan om niet op de trein te vertrouwen om zich tussen dinsdag 21 april (vanaf 22u) en woensdag 22 april (tot het einde van de treindienst) te verplaatsen," zo wordt gezegd in een mededeling die vanmorgen werd verspreid.
Reageer

In beweging

Maandag 20 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Proficiat! Vandaag viert Johnny Tillotson zijn 76ste verjaardag. Zijn grootste succes scoorde hij in 1960 met Poetry In Motion. Hij wordt dichterlijk als hij zijn lief ziet bewegen. ‘See her gently sway. A wave out on the ocean could never move that way.’ Lees hier waar de inspiratie voor deze poëzie vandaan kwam.
Reageer

Smiley (42)

Zondag 19 april 2015
Smiley (42)
Een smiley in de pan, ingezonden door Linda Franssen.
Reageer

Patti's paasei

Zondag 19 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Patti Smith bracht in 1978 het album Easter drie weken voor Pasen uit. De single Because The Night verscheen drie weken na die kerkelijke hoogdag, vandaag precies zeven jaar geleden. Lees hier hoe het komt dat deze song voor een groot deel het werk van Bruce Springsteen is.
Reageer
De Nederlandse politie is een onderzoek begonnen naar de dood van een 21-jarige vrouw uit Someren. Die overleed zaterdagochtend in een woning aan het Aambeeld in Valkenswaard. De politie heeft aanwijzingen dat de vrouw is overleden als gevolg van drugsgebruik, maar het onderzoek moet daar uitsluitsel over geven. Vier mannen die in de woning aanwezig waren zijn opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. Het gaat om de bewoner, twee mannen van 20 uit Valkenswaard en een 24-jarige man uit Valkenburg. Verder onderzoek moet uitwijzen of het viertal iets te verwijten valt.
Reageer
Meer dan 7 op 10 logiesuitbaters in Limburg (72,7 %) geven aan dat ze tijdens de paasvakantie evenveel of meer boekingen hebben in vergelijking met vorig jaar. 82 % van de bevraagde B&B’s stelt het even goed of beter dan vorig jaar. De vier Limburgse vakantieparken noteren een bezettingspercentage tussen de 80 en de 100 %, en zijn daarmee zeer tevreden over deze paasvakantie. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg uitvoerde tijdens de paasvakantie.
Reageer

Janis, Kris en Paul

Zaterdag 18 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Paul A. Rotchild zou vandaag tachtig zijn geworden, maar twintig jaar geleden overleed hij. In de jaren zestig en zeventig heeft hij opmerkelijk werk geleverd achter de schermen van de rockmuziek. Hier lezen we dat hij het vijfde lid van The Doors werd genoemd. En dat hij de producer was van de postume hit ‘Me And Bobby McGee’ van Janis Joplin, geschreven door Kris Kristofferson in de tijd dat hij haar minnaar was.
Reageer
Zes op de tien Limburgse bedrijven willen en durven (meer) te investeren in het komende jaar. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO-Limburg en VKW Limburg bij 512 Limburgse werkgevers. Voor 7 op de 10 bedrijven die investeren is een duidelijke groeiambitie het vertrekpunt. Bij 1 op 4 bedrijven die investeren in vaste activa worden ook bijkomende jobs gecreëerd. De onzekere economische toestand en de te hoge fiscale en sociale lasten in ons land zijn de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het schrale weer gecombineerd met de huidige groeisituatie van de vegetatie, maakt het momenteel erg droog in bos- en heidegebieden. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos besloten om vanaf morgen code oranje af te kondigen. Dat is de op één na hoogste alarmfase. Boswachters zullen meer toezicht houden, brandtorens worden bemand, en aan wandelaars wordt gevraagd om zeer voorzichtig te zijn, ook met sigaretten bijvoorbeeld.
Reageer

Flinke groei woningmarkt Weert

Vrijdag 17 april 2015
De woningmarkt in Weert zit in de lift. Er is een recordaantal van 440 starters en jongeren aan woonruimte geholpen (42% meer dan voorgaande jaren) en er vonden ruim 500 particuliere woningtransacties plaats (46% meer dan voorgaande jaren). Weert groeide met 211 inwoners zodat het per 1 januari 2015 het meeste aantal inwoners ooit heeft, namelijk 48.932. De verwachting is dat de impuls in 2015 een vervolg krijgt met de oplevering van enkele grote projecten met in totaal ongeveer 100 huurwoningen.

Reageer

Postume pareltjes

Vrijdag 17 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Vandaag is het 55 jaar geleden dat Eddie Cochran omkwam in een verkeersongeval. Hij was nog maar 21. Je kent hem allicht van ‘C’mon Everybody’ en ‘Summertime Blues’, maar hier leer je nog meer, vooral postuum uitgebrachte, pareltjes van deze rocker kennen.
Reageer

Onderzoek naar 'vliegtuigwind'

Vrijdag 17 april 2015
Eindhoven Airport onderzoekt of de wind die vrijkomt als een vliegtuig opstijgt, kan worden omgezet in energie. Dat zei directeur Meijs van Eindhoven Airport gisteravond op Omroep Brabant. Naast de start- en landingsbaan van de luchthaven staat momenteel meetapparatuur opgesteld. Meijs beschrijft de huidige fase nog als experimenteel. “We meten of het mogelijk is om met turbines voldoende wind te vangen. Het is wel interessant omdat we de opgewekte energie elders op de luchthaven kunnen gebruiken. Op die manier worden we als luchthaven weer een stuk duurzamer."
Reageer

'N69 in 2018 klaar'

Donderdag 16 april 2015
Over twee jaar beginnen de werken voor de aanleg van de N69 tussen Westerhoven bij Valkenswaard en de autosnelweg A67 bij Eindhoven. Verwacht wordt dat de nieuwe weg in 2018 klaar zal zijn. Dat is vanmiddag gezegd in Westerhoven, waar een informatiecentrum over de plannen is geopend. Met de aanleg van de nieuwe weg moet er een einde komen aan de overlast die al sinds 30 jaar veroorzaakt wordt door het drukke verkeer tussen de grensovergang in Lommel en Eindhoven. Al dat verkeer moet nu nog door het centrum van Valkenswaard passeren.
Reageer

In de koolmijn

Donderdag 16 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Op de zestiende draaien we ‘Sixteen Tons’. Hoewel hij er niet uitzag alsof hij uit de koolmijn kwam, had Tennessee Ernie Ford in 1955 wel een wereldhit met de vingerknipversie van dat geëngageerde mijnwerkerslied. Daarin werd de schuldslavernij aangeklaagd, zo lezen we hier. ‘Another day older and deeper in debt.’ De mijnwerkers zagen de huur voor hun slaapplaats afgehouden van hun vergoeding en vonden geen geld in hun loonzakje, maar tegoedbonnen die enkel konden ingewisseld worden voor waren uit de bedrijfswinkel. ‘I owe my soul to the company store.’
Reageer
Euro-Cuptornooi: nog één U11-team gezocht
Voor het 26ste Euro-Cuptornooi dat op 15 en 16 mei op de terreinen van KFC Hamont 99 plaatsvindt, zoeken de organisatoren nog één U11-team (pre-miniemen) om de reeksindeling op een even aantal te laten uitkomen. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden. Meer info: www.eurocuptornooi.be en euro-cup[!]kfchamont99.be. Op de foto: de deelnemers van vorig jaar.

Reageer

Mariëtte Vaesen overleden

Woensdag 15 april 2015
Mariëtte Vaesen overleden
In het rusthuis in Achel is gisteren Mariëtte Vaesen overleden, de weduwe van Lambert Lemmens. Ze was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Reageer

Trap niet op Greta Garbo

Woensdag 15 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Het is vandaag vijftien jaar geleden dat Greta Garbo overleed. In ‘Celluloid Heroes’ komen The Kinks haar tegen op Hollywood Boulevard. Het is te zeggen, haar naam staat er in een ster op de grond. Je kan daar beter niet op trappen, raadt songschrijver Ray Davies aan. Ze speelde wel de harde tante, maar ze was erg breekbaar. Hier staan nog meer pop- en rocksongs over deze icoon van de cinema.
Reageer

'Trap niet in de val'

Dinsdag 14 april 2015
Volgende week woensdag om 15u wordt in Cinema Walburg het theaterstuk “Trap niet in de val” opgevoerd. Het is een educatief toneelstuk over valpreventie bij senioren. Op een ludieke manier worden de gevaarlijke punten in een woning onder de aandacht gebracht. Er zijn factoren in de woning zelf, maar ook factoren eigen aan de senior zoals schoeisel, medicatiegebruik, voeding, beweging,… Al deze facetten komen aan bod en zijn heel herkenbaar. Ook worden er tips gegeven hoe aan bepaalde situaties kan worden verholpen. De seniorenraad biedt de voorstelling gratis aan.
Reageer

Bespiegelingen

Dinsdag 14 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Vandaag viert Pat Fairley zijn 69ste verjaardag. Hij was een van de stichters van Marmalade, de Schotse groep die jammer genoeg voornamelijk bekend is van het infantiele niemendalletje Ob-La-Di, Ob-La-Da. Hier houden we hen in herinnering voor sixtiespareltjes als ‘Reflections Of My Life’.
Reageer

Smiley (41)

Maandag 13 april 2015
Smiley (41)
Ingezonden door Peter Claes.
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 46 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. De politie nam in totaal 38 ademtesten af waarvan er 5 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Toen ik dertien was

Maandag 13 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Op de dertiende hebben we het over ‘Thirteen’ van Big Star, in al zijn eenvoud een van de mooiste lofzangen op de adolescentie uit de rockgeschiedenis. Alex Chilton haalt hierin herinneringen op aan een concert dat hij op zijn dertiende meemaakte. Lees hier hoe deze zanger en gitarist al op zijn zestiende wereldhits schreef voor The Box Tops. En hoe hij inmiddels zelf bezongen wordt door The Replacements.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
20°
11°
21°
19/04
KADETTEN. B van KFC !!!!! Proficiat met jullie KAPIOENENTITEL.!!!!!!! SUPER !!!!!
Jullie trouwe Supporters
19/04
Graag even onze 1e burger feliciteren met zijn verjaardag vandaag.
Jean-Paul De Graaf
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel