Het overige nieuws

Geslachtsverandering

Dinsdag 30 juni 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Je zou kunnen zeggen dat ‘Denis’ van Blondie een geslachtsverandering onderging, want het nummer heette oorspronkelijk ‘Denise’ en was van Randy & The Rainbows, zo lezen we achter deze link. Vandaag is de laatste dag dat zangeres Debbie Harry 69 is. Morgen viert ze jaar zeventigste verjaardag.
Reageer

Eduard Rabijns overleden

Maandag 29 juni 2015
Eduard Rabijns overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Eduard Rabijns overleden. Hij was eerder deze maand 71 jaar geworden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.
Reageer

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Hendrik Van Hoof overleden

Maandag 29 juni 2015
Hendrik Van Hoof overleden
Zaterdag is Hendrik (Harry) Van Hoof overleden, de echtgenoot van Marcelle Timmermans. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum.
Reageer

Succes, kom terug!

Maandag 29 juni 2015
Uit het popgeschiedenisboek


De tweelingbroers Derv en Lincoln Gordon worden vandaag 67. Zij zijn de oprichters van de Britse band The Equals, van wie we achter deze link lezen dat ze eerst in België en daarna pas in eigen land een hit scoorden met ‘Baby, Come Back’. De auteur van de song, Eddy Grant, bracht later drie soloversies van het nummer uit. Maar de baby die succes heet, wou niet terugkomen.
Reageer
BK kajakmarathon: 5 titels voor NWC
Op de Maas in Beez, nabij Marche-Les-Dames, werd vandaag het Belgisch kampioenschap K2 kajakmarathon gevaren. De Neerpeltse Watersportclub won er 5 van de 8 te behalen titels met Hanna Plas & Roos Broekx bij de dames senioren (foto), Bieke & Amber Van Broekhoven bij de dames junioren, Artuur en William Peters bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44-jarigen en Erik Broekx & Bruno Jannis bij de veteranen 45-54-jarigen. De overige drie titels gingen naar Mechelen, Kasterlee en Zwevegem.
Reageer
Een 19-jarige jongeman uit Weert die diverse aanrijdingen veroorzaakte in Weert is zondagochtend rond 3.30 uur aangehouden door de politie. Agenten waren in gesprek op de Hegstraat en hoorden dat een man blikschade aan het maken was met zijn auto op het Kasteelplein. Hij bracht daarbij schade toe aan een geparkeerde auto. Agenten wilden een stopteken geven maar de verdachte gaf gas en ging er tussenuit. Daarna schepte hij een fietser op en reed vervolgens plankgas langs de Oelemarkt. Uiteindelijk kwam de man op de Emmasingel tegen een paal tot stilstand. Hij stapte uit en ging er te voet vandoor. Agenten wisten de man in een steegje in te rekenen.
Reageer
Vanaf 1 juli zal de Nederlandse politie meer snelheidscontroles houden in Bergeijk en Valkenswaard. In Bergeijk is het oppassen geblazen op de Barrier, in Valkenswaard op de Luikerweg, op de Markt en op de Eindhovenseweg.
Reageer

Anne-Marie Dirks overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Anne-Marie Dirks overleden
Donderdag is Anne-Marie Dirks overleden, de echtgenote van Roger Jacobs. Ze was 60 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag is er van 19u tot 20.30u gelegenheid om afscheid te nemen van Anne-Marie en de familie te condoleren in het funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont.
Reageer

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
0.0 mm
Helder/Zonnig
23°
33°
24°
36°
29/06
Proficiat jullie zien er nog allebei goed uit op naar de 70 huwelijksjaren!!!
Marie-Therese Dirks
29/06
Harrie & Tina Hendrikx - Boonen65 jaar geleden, op 24 juni 1950, gaven Harrie Hendrikx (90) en Tina Boonen (89) elkaar het jawoord. Het briljanten paar kreeg 4 kinderen en hebben ondertussen 6 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Een hele dikke proficiat!! xxx
De Familie!
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel