Het overige nieuws

Ramona als oma

Zaterdag 28 november 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Het is vandaag 55 jaar geleden dat The Blue Diamonds met ‘Ramona’ binnenkwamen in de Amerikaanse hitparade. Ja, de Indonesisch-Nederlandse broers hadden er in heel de wereld een hit mee. Je zou kunnen zeggen dat ze het eigenlijk over een oma hadden, want het nummer was al in 1928 geschreven. Lees hier het verhaal achter dit plaatje en beluister er het origineel.
Reageer

Smiley (68)

Vrijdag 27 november 2015
Smiley (68)
Een groep sterrenstelsels in de ruimte ziet er uit als een glimlachende kat. Door de publicatie van deze foto wilde de NASA deze week de 100ste verjaardag van Albert Einsteins algemene relativiteitstheorie in de kijker zetten. Volgens de NASA worden de "ogen" van de kat eigenlijk veroorzaakt door een grote galactische botsing. (Foto NASA)
Reageer

Stalzaagsel in de houtkachel

Vrijdag 27 november 2015
Vandaag gelezen
Nieuw in de sector brandhout zijn de blokken van gebruikt zaagsel uit paardenstallen, die een bedrijf uit Louvain-La-Neuve verkoopt. Dat zaagsel is dus vermengd met paardenmest, maar het wordt gedroogd en gecomprimeerd tot houtrollen die reukloos branden. Eén pallet blokken in zakken weegt 810 kilo en staat gelijk aan 4 stères hout. Het kost 276 euro thuisbezorgd, dus ongeveer even duur als brandhout maar de rollen nemen minder ruimte in, branden rond de 4 uur en geven meer warmte. Momenteel wordt het stalzaagsel nog aangevuld met zaagsel uit zagerijen, vanaf 2017 wil het bedrijf 100% stalzaagsel gebruiken. De boeren mogen het paardenmest, dat in het zaagsel zit, niet als mest gebruiken, en verdienen er op deze manier toch nog iets aan.
(Bron: waalsweekblad.eu)
Reageer

Al 159 wietplantages opgerold

Vrijdag 27 november 2015
Al 159 wietplantages opgerold
Het parket van Limburg heeft dit jaar al 159 wietplantages opgerold, meldt TVL. De drugsbestrijding is één van de prioriteiten van het parket.

Reageer

Rome weert gladiatoren

Donderdag 26 november 2015
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van Rome heeft de jacht geopend op nepgladiatoren die toeristen oplichten. Het gaat om mannen die, verkleed als centurion, toeristen proberen geld te ontfutselen. Ze zijn het stadsbestuur al een tijd een doorn in het oog. De gladiatoren zijn, samen met riksjabestuurders, vanaf 8 december niet meer welkom in de stad. (Bron: thelocal.it)
Reageer

Voor elektrische treinen tot Hamont

Donderdag 26 november 2015
Vanaf maandag 14 december kunnen er elektrische treinen rijden tussen Herentals en Mol. Een goede zaak, maar het kan nog beter! Om een volwaardige en snellere reizigersdienst uit te bouwen tussen Noord-Limburg en Antwerpen, is de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont noodzakelijk. Daarom is er een petitie-actie gestart waarin gevraagd wordt dat er zo snel mogelijk wordt geëlektrificeerd vanuit Mol naar Hamont. Noord-Limburg heeft ook recht op een volwaardige elektrische treindienst! De petitie vindt u hier. Ondertekenen maar!
Reageer

Slimme duiven

Woensdag 25 november 2015
Vandaag gelezen
 Uit een onderzoek van de universiteit van Californië blijkt dat duiven kunnen worden getraind om op een mammogram kwaadaardige borsttumoren te onderscheiden van gezond borstweefsel. Na een korte training waren de vogels bijna net zo effectief als een jarenlang geschoolde patholoog of radioloog - na twee weken waren ze in 85 procent van de gevallen succesvol. Als de duiven als groep werden genomen en de meerderheidskeuze werd gevolgd, steeg dat percentage zelfs naar 99 procent.
Volgens de onderzoekers kunnen duiven mogelijk helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diagnostische technieken. Momenteel moeten er nog menselijke artsen worden ingehuurd om duizenden scans te bekijken om die technieken te verfijnen - een duur en zeer arbeidsintensief proces.
(Bron: scientificamerican.com)

Reageer

De grootste kloonfabriek ter wereld

Dinsdag 24 november 2015
Vandaag gelezen
De Chinese Boyalife Group gaat "de grootste kloonfabriek ter wereld" bouwen. Dat heeft ze vandaag aangekondigd. In de fabriek zal er onder meer een centrum voor gekloonde dieren, een genenbank en een tentoonstellingsruimte komen. De fabriek komt te staan in de rampzone van de noordoostelijke stad Tianjin waar in augustus meerdere gebouwen ontploften. De bouw gaat minstens 31 miljoen dollar kosten en moet volgend jaar al beginnen. Boyalife Group wil starten met het klonen van Japanse koeien om de prijs van rundvlees omlaag te drukken. (Bron: xinhuanet.com)
Reageer

62 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 24 november 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 10 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 29 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 24 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Reageer

Overdreven snelheid in september

Dinsdag 24 november 2015
Overdreven snelheid in september
Waar werden tijdens politiecontroles in september in de politiezone de meeste snelheidsovertredingen begaan? Dat was in de Haltstraat in Overpelt (45,21% van de gecontroleerde voertuigen) en... op de Wal in Hamont (43,56%). Dat blijkt uit de statistiek die de politiezone heeft vrijgegeven. De hoogste snelheid werd gehaald op 29 september op de Europalaan in Overpelt: daar werd een automobilist gefotografeerd toen hij aan 120km per uur reed.
Reageer

Hier extra opletten

Dinsdag 24 november 2015
Het is maar dat u 't weet
Hier extra opletten
Deze week gaat de flitswagen van de lokale politie HANO extra op de snelheid van het verkeer letten op het Ven (Hamont-Achel), De Roosen (Neerpelt) en de Leopoldlaan (Overpelt).
Reageer

Vertraging in het treinverkeer

Dinsdag 24 november 2015
Deze voormiddag heeft het treinverkeer vertraging ondervonden. Dat had te maken met een persoonsongeval tussen Herentals en Mol, aldus Infrabel. Het ongeval gebeurde op Mols grondgebied. De reizigers op de trein werden geëvacueerd en tussen Herentals en Mol werden een tijdlang vervangbussen ingelegd. UPDATE Rond 13u werd het treinverkeer op de lijn hervat.
Reageer
24.861 alcoholtesten tijdens Slim-acties
Tijdens de Slim-acties op de Limburgse wegen werden gedurende de eerste 10 maanden van dit jaar 24.861 alcoholtesten afgenomen. Daarvan bleek 3 procent (782) positief. Dat is precies hetzelfde overtredingspercentage als vorig jaar.
Het aantal positieve bestuurders die zwaar onder invloed zijn (> 0,8 promille) blijft nog altijd zeer hoog met 65 procent. Van de 83.644 gecontroleerde voertuigen op snelheid, reden er 7 procent (6.198) te snel. Dit is net hetzelfde percentage als (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Ria Boonen overleden

Maandag 23 november 2015
Ria Boonen overleden
Vrijdag is Ria Boonen overleden, de weduwe van Richard Van de Broek. Zij was 92 jaar en wordt donderdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hamont. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Zwarte Piet was er al rond 1800

Zondag 22 november 2015
Vandaag gelezen
Een prenthistoricus heeft de voorgeschiedenis ontdekt van zwarte Piet. De onderzoeker vond een Duits gedicht uit ongeveer 1800 waarin een kerstman met zijn knecht Ruprecht optreedt. De kerstman is een Turk, en Ruprecht is zijn slaaf. Dit werpt nieuw licht op het boek van Jan Schenkman (1850), waarin Sinterklaas voor het eerst te zien is met een donkere knecht. (Bron: ii.nl)
Reageer

Zware woningbrand in Kaulille

Zondag 22 november 2015
Zware woningbrand in Kaulille
In een woning aan de Raakstraat in Kaulille (gem. Bocholt) heeft vanavond rond 19 uur een zware brand gewoed. Daarbij is behoorlijk wat schade ontstaan. De oorzaak van de brand, die in de woonkamer ontstond, is nog niet gekend.
Reageer

Bij de dood van Armand

Zaterdag 21 november 2015
Vandaag gelezen
'Vijftig jaar lang pleitte hij onvermoeibaar en met ontwapenende oprechtheid voor vrede en verdraagzaamheid. "Mijn allergrootste wens is een beetje vriendelijkheid," zong hij. Was iedereen maar een beetje als Armand, dan was er niets aan de hand.' (Bron: De Volkskrant)
Reageer

Geen concert André Rieu

Zaterdag 21 november 2015
Het is maar dat u 't weet
Het concert van André Rieu in Ethias Arena in Hasselt gaat vanavond niet door, meldt Radio2. Het is uitgesteld naar 27 februari. Rieu heeft vanmorgen zelf die beslissing genomen, hij wilde in deze omstandigheden liever niet optreden, zegt de uitbater van de Ethias Arena.
Reageer

Captagon voor het gevecht

Vrijdag 20 november 2015
Vandaag gelezen
De amfetamine fenethylline, beter bekend onder de merknaam Captagon, is zeer in trek bij de strijdende partijen in Syrië. Het krachtige, sterk verslavende pilletje zorgt voor een enorme energieboost, die strijders op de been houdt tijdens lange vuurgevechten en pijn en angst onderdrukt. Het is ook relatief goedkoop. Volgens dokters heeft Captagon wel een aantal gevaarlijke mogelijke bijeffecten, zoals psychoses en hersenschade. De Syrische politie heeft het moeilijk met Captagon: demonstranten die de pil gebruikten, konden moeilijker worden gemarteld omdat hun incasseringsvermogen aanzienlijk was gestegen. (Bron: washingtonpost.com)
Reageer

Wat een hondenleven waard is

Vrijdag 20 november 2015
Tribunaliteiten
Op 15 september 2015 boog de vrederechter van het elfde kanton van Antwerpen zich over de aanval van twee Dalmatiërs op Charlie. Charlie was een Cavalier King Charles, in de leeftijd van twee jaar, een hond zoals wijlen Pim Fortuyn en Ronald Reagan er één hadden. De gebeten hond verbleef een week in het ziekenhuis en liep twee weken rond met een spalk. Voor het vredegerecht eiste de baas van het slachtoffer naast de verplaatsings- en administratiekosten (100 euro) ook de terugbetaling van de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Pascal Aarts overleden

Vrijdag 20 november 2015
Pascal Aarts overleden
Zondag jl. is Pascal Aarts overleden, de echtgenoot van Els Bex. Hij was 44 jaar.  De begrafenis op het Boskerkhof vond in intieme kring plaats.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
4.6 mm
Lichte regen
12°
10°
12°
23/11
Aan alle toeschouwers die op één van onze 5 voorstellingen geweest zijn dank je wel. Ik weet zeker dat je er van genoten hebt en wij hebben van jullie aanwezigheid genoten. Tot volgend jaar.
Rudi Leyssen
22/11
Animatie rusthuis Hamont
chris cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel