Het overige nieuws

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.
Het is maar dat u 't weet
38% van de Vlaamse broedvogels in gevaar
Op basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

Giel Van Hoof overleden

Woensdag 18 januari 2017
Giel Van Hoof overleden
Maandag is in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen Giel Van Hoof overleden, de echtgenoot van Julienne Neyens. Hij zou begin februari 88 jaar worden. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
2

Jansen en Janssen

Woensdag 18 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Jansen en Janssen
Vandaag viert Tom Bailey zijn 61ste verjaardag. Hij was multi-instrumentalist, zanger en songwriter van de Britse synthpopformatie Thompson Twins. Lees hier over hen onder meer dat de groep haar naam ontleende aan de Engelse versie van de stuntelige Kuifje-detectives Jansen en Janssen.

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Uitgeblazen

Dinsdag 17 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Uitgeblazen
Vandaag veertig jaar geleden stond Chicago op nummer 1 in de BRT Top 30 met ‘If You Leave Me Now’. Ook elders in de wereld werd de toppositie gehaald. Hun zeemzoete ballades scoorden duidelijk beter dan hun jazzrockrepertoire. Maar, zo lezen we hier, die genrewissel zinde sommige bandleden niet. Vooral de blazers hadden er problemen mee.

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsreceptie wijkwerking 'De Hoek'
Gisteren organiseerde Wijkwerking “De Hoek’ weer haar jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Zoals andere jaren waren kwamen er weer een 80-tal buurtbewoners langs, en werden de nieuwjaarswensen uitgewisseld. Ook waren er verschillende nieuwe wijkbewoners voor de eerste maal bij; zij kregen een warm welkom. Voorzitter Albert Joosten wenste iedereen het allerbeste voor 2017.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Win een dvd - of een boek!
Er zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!
Het wordt koud: vergeet de vogels niet
Totnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht

Motie rond spoorlijnen

Maandag 16 januari 2017
Woensdagnamiddag wordt in de plenaire zitting van het Vlaams parlement een motie voorgelegd om de Vlaamse regering ertoe aan te zetten dat ze bij de federale regering aandringt om de Vlaamse spoorstrategie te realiseren. Daarin zitten 3 Limburgse items: lijn 15 Hasselt-Neerpelt, lijn 15 Antwerpen-Hasselt met aanleg van een 2de spoor tussen Zonhoven en Balen en lijn 19 Mol-Neerpelt-Hamont. De motie wordt ingediend door Joris Vandenbroucke, sp.a-fractieleider. De zitting is live te volgen via www.vlaamsparlement.be.

Anna Damen overleden

Zondag 15 januari 2017
Anna Damen overleden
Vandaag is de uit Hamont afkomstige Anna Damen overleden, de weduwe van René Kenis. Zij was 92 jaar. De afscheidsviering waarna bijzetting op de begraafplaats van Balen-Centrum vindt in beperkte kring plaats.

Coba Joosten overleden

Zondag 15 januari 2017
Coba Joosten overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Coba Joosten overleden, de weduwe van Harie Spreuwers. Ze was 94 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Laatste groet: woensdag tussen 16.15u en 17u of donderdag van 17.30u tot 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
9

Wie won de dvd?

Zondag 15 januari 2017
Wie won de dvd?
Het is François Pennemans. Hij had bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje bedacht en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Er waren nog andere plezierige inzendingen:
- Verdampt! (Rolf Ziemann)
- Ik ben alleen maar een recept van Pascale Naessens aan het maken! (Ann Hannes)
- Ben ik gestopt met roken, is het nog niet goed (Tiens Mevissen)
- Wacht, ik kom meespelen! (Willy Cochet)
enz. enz.....

Recordaantal vacatures in Limburg

Zondag 15 januari 2017
De VDAB heeft in Limburg een recordaantal vacatures in vijftien jaar gehad, meldt TVL. Bijna 24.000 vacatures ontving de VDAB. Dat is een stijging met ruim 35 procent. Daarmee doet Limburg beter dan alle andere Vlaamse provincies.
Nieuwjaarsreceptie bij Harmonie St.-Cecilia
Zoals elk jaar organiseerde de koninklijke harmonie Sint-Cecilia een nieuwjaarsreceptie voor haar leden. Alle aanwezigen werden vergast op drank en hapjes, door NV de bar “Rik en Roger”. Ook nam Roger het bakken van de hapjes voor zijn rekening, Een gezellig samenzijn dat voor sommige leden tot in de vroege uurtjes duurde. Een geslaagde start van het nieuwe jaar!

Nieuwe bvba: Kartal

Zaterdag 14 januari 2017
Mustafa en Omer Zurel, Burak Balci en Bart Coninx, allen uit Hamont-Achel, hebben de bvba Kartal opgericht met zetel aan de Bosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een drankgelegenheid, snackbar, frituur, videotheek, lectuurzaak, en de kleinhandel in koffie.

Nieuwjaarsreceptie bij NEOS

Zaterdag 14 januari 2017
Nieuwjaarsreceptie bij NEOS
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van NEOS Hamont-Achel zei voorzitter André Spaas in zijn toespraak te hopen dat 2017 een beter jaar zal worden dan afgelopen jaar, want 2016 "was doorspekt met terreur en verdriet". Hij wenste iedereen een goede gezondheid en dankte voor de mooie samenwerking. Secretaris Hugo Van Den Boer gaf een overzicht van de activiteiten van het voorbije jaar, waarna de aanwezigen konden kijken naar een jaaroverzicht in beeld. NEOS-lid-In-de-kijker was dit jaar Marij Mevis met (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwjaarsreceptie bij NEOS

Een onbetaalbaar zicht

Vrijdag 13 januari 2017
Tribunaliteiten
Een onbetaalbaar zicht
‘Mehr Licht.’ Met die woorden blies de Duitse dichter Goethe zijn laatste adem uit. Meer licht, dat was ook wat de kopers van een penthouse in Antwerpen hadden gewild. Ze waren afgegaan op een advertentie die het had over een luxueus penthouse met prachtig zonneterras. Het was uitzonderlijk gelegen, met zicht op de statige Frankrijklei en het theaterplein in Antwerpen, stond er nog te lezen. Het appartement ging van de hand voor 285.000 euro, maar vier maanden na de akte bij de notaris trokken (…) Het hele nieuwsbericht
1