Het overige nieuws

Huguette Wijnants overleden

Maandag 28 juli 2014
Huguette Wijnants overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Huguette Wijnants overleden, de echtgenote van Gerard Dirkx. Ze was 75 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Reageer

Kort maar interessant (7)

Zaterdag 26 juli 2014

* In het jaar 79 kreeg Pompeii 4 tot 6 meter vulkanische as over zich heen ingevolge een krachtige uitbarsting van de Vesuvius. Totnogtoe gingen geleerden er vanuit dat de zowat 20.000 inwoners stierven door verstikking, maar dat inzicht is nu gewijzigd. Wie er een uurtje voor kan uittrekken, moet hierboven eens kijken naar de documentaire die de BBC maakte naar aanleiding (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gratis naar... 't Hènt Davert?

Zaterdag 26 juli 2014
We mogen 20 duotickets weggeven voor de 2014-editie van "'t Hènt Davert", volgende week zaterdag vanaf 21u achter de kerk van 't Hènt. Wie er voor in aanmerking wil komen, mag mailen naar peter.fransen[!]verz.kbc.be. Zonder een vrijkaart betaalt u 5 euro. Maar u zal er geen spijt van hebben!
Reageer

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Raymond Deblier overleden

Donderdag 24 juli 2014
Raymond Deblier overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Raymond Deblier overleden, de echtgenoot van Marie-José Broeckmans. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Reageer
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Eerste slachtoffers Oekraïneramp in Eindhoven
Op het militaire vliegveld van Eindhoven zijn deze namiddag twee militaire vliegtuigen geland met aan boord in totaal 40 kisten met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De kisten werden tijdens een indrukwekkende ceremonie overgeladen in lijkwagens die daarna in een colonne naar Hilversum reden, waar men zal trachten de slachtoffers te identificeren. Vrijdag zouden alle stoffelijke overschotten daar gearriveerd moeten zijn. Vanwege de ceremonie was alle civiel vliegverkeer rond het vliegveld tussen 15.45u en 18u verboden.
De plechtigheid werd bijgewoond door het Nederlandse koningspaar en de Nederlandse premier Rutte, maar ook door minstens één hoogwaardigheidsbekleder van elk land dat een slachtoffer bij de ramp te betreuren had. Voor België was dat prins Laurent. (Foto Christian Timmers)
Reageer

Mène Lemmens overleden

Woensdag 23 juli 2014
Mène Lemmens overleden
Maandag is Mène Lemmens overleden, de echtgenote van Thieu Achten. Ze was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid, voorafgegaan door de crematie, zal plaatsvinden in beperkte kring. Donderdag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel.
Reageer

Mia Janse overleden

Dinsdag 22 juli 2014
Vandaag is Mia Janse overleden, de echtgenote van Guus Zabel. Ze was 84 jaar. De crematie zal zaterdag in intieme kring plaatsvinden. Men kan vrijdag van 17.30u tot 19u afscheid nemen in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
7.1 mm
Mist
13°
26°
16°
28°
28/07
voor emma leyssen voor haar 10de vejaardag vanwege opa en oma hamont
oma en opa waelburgs
27/07
Emma een dikke proficiat met je 10 de verjaardag!!
mama,papa,Ward je peter gert
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel