Het overige nieuws

Het EMJ vandaag

Zaterdag 30 april 2016
Het EMJ vandaag
Het EMJ-programma voor vandaag/zaterdag:
- 12.45 – 16.00 uur: Juryconcerten in verschillende zalen in Neerpelt en Overpelt. De toegang bedraagt 7,50 euro voor twee dagen. Inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel die een toegangsbadge hebben afgehaald, kunnen de juryconcerten op vertoon van die badge gratis bijwonen.
- 14.30 uur: Gastconcert in het Mariaziekenhuis in Overpelt
- 15.00 uur: Gastconcert in het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt
- 17.00 uur: Feestelijke parade in de straten van Neerpelt.
- 17.45 uur: Proclamatie in de sporthal van Dommelhof
- 18.30 uur: Verbroederingsconcert in OC Pax in Neerpelt.
- 19.00 - 00.00 uur: Northern Nights Festival op het Marktplein in Neerpelt. De toegang is gratis. 
- 20.00 uur: Verbroederingsconcert in OC De Kentings in Neerpelt. - 20.30 uur: Happening “The Rhythm Inside” in de sporthal van het Dommelhof. De toegang bedraagt 8 euro. Voor CJP-kaarthouders is dat 5 euro.
De toegang tot vernoemde gast- en verbroederingsconcerten is gratis.
Reageer

Bob et Bobby

Zaterdag 30 april 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Bobby Vee zijn 73ste verjaardag. Hij was al een tieneridool toen hij zelf nog een tiener was. Zeker een dozijn sixties-hits staan op zijn naam. Dat er raakvlakken met Buddy Holly waren, kan je raden. Maar wat heeft hij met Bob Dylan te maken? Het antwoord is hier te vinden.
Reageer
Nieuwe crematorium heet 'Stuifduin'
Deze namiddag werd het ontwerp voor het nieuwe crematorium in Lommel voorgesteld. De locatie bevindt zich net rechts van de huidige gemeentelijke begraafplaats in de Nobert Neeckxlaan, en nog dit najaar wordt de eerste steen van het complex - "Stuifduin" geheten - gelegd. Bouwheer is Pontes, een intergemeentelijk samenwerkingsverband uit Antwerpen, waartoe sinds vorig jaar ook Lommel, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg toetraden. Het is de bedoeling dat het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Rijst aan de kerkdeur

Vrijdag 29 april 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Het is vandaag vijftig jaar geleden dat The Beatles ‘Eleanor Rigby’ opnamen. Hun yeah-yeah-dagen waren voorbij. Deze diep-ernstige song gaat over arm en eenzaam sterven. Uit honger worden na een huwelijksplechtigheid de rijstkorrels aan de kerkdeur opgeraapt. Er wordt wel eens gezegd dat de vrouw en de priester die in het nummer worden genoemd echt hebben bestaan. Op de Jukeboxkalender weten ze echter dat Paul McCartney hun namen willekeurig heeft uitgekozen.
Reageer

Menwedstrijd tegenover Perjanneke

Donderdag 28 april 2016
Grensgevallen
Menwedstrijd tegenover Perjanneke
Wie van Achel naar Valkenswaard rijdt, heeft links achter de rotonde bij Perjanneke zeker al die tenten in de weide zien staan. Dat heeft te maken met de menwedstrijd Driving Valkenswaard International. De openingsproef vandaag (dressuur) werd gewonnen door de Fransman Michael Sellier (foto's).
De gemeente Valkenswaard heeft overigens verkeersmaatregelen genomen in verband met deze wedstrijden, die tot en met zondag duren. Klein Schaft wordt afgesloten voor alle verkeer (…) Het hele nieuwsbericht
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Reageer
EMJ weert handtassen en rugzakken uit sporthal
Zoals de grote zomerfestivals heeft ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in overleg met politie en gemeentebestuur een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn gedurende het 64ste EMJ rugzakken en handtassen absoluut verboden in de sporthal van Dommelhof in Neerpelt. "Deze preventieve maatregelen kaderen in het huidige lokaal en nationaal beleid bij grote evenementen," aldus een mededeling van het festival.
Reageer

Ady Hendrikx overleden

Donderdag 28 april 2016
Ady Hendrikx overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Ady Hendrikx overleden, de echtgenote van Gerard Stelten. Ze was 72 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont.
Reageer

Jet Coolen overleden

Donderdag 28 april 2016
In Heerlen is op 7 maart Jet Coolen overleden, de weduwe van Wiel Erkens. Ze was 101 jaar. Jet werd geboren in Hamont op 17 februari 1915.
Reageer

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.
Reageer

Poldine Boonen overleden

Dinsdag 26 april 2016
Poldine Boonen overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Poldine Boonen overleden, de echtgenote van Frans Leijssen. Ze was 77 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Kerkuil overleeft schuurbrand
In het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Lentefeest bij Femma Hamont

Dinsdag 26 april 2016
Lentefeest bij Femma Hamont
Het weer is er niet naar, maar toch hield Femma Hamont in De Posthoorn haar lentefeest. De aanwezigen maakten een bezinningsmoment met het bestuur mee, een optreden van toneelgroep "De Dolle Fijntjes" en ze konden een stand van de groep "Creatiefje" bekijken. (Foto JJS)
Reageer
Het is maar dat u 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Reageer

Bisschop bezocht de gemeente

Maandag 25 april 2016
Bisschop bezocht de gemeente
Bisschop Patrick Hoogmartens bracht van donderdag tot gisteren/zondag een bezoek aan het dekenaat Hamont. We maakten daar eerder al melding van. Het parochieteam van Hamont wil het bezoek nog wat gedetailleerder weergegeven zien: "Voor zijn bezoek aan Hamont begon de bisschop met een ochtendviering in de St.-Laurentiuskerk. In de namiddag was hij te gast op het stadhuis en aansluitend bracht hij een bezoek aan het kaarsenfabriek Spaas. Het avondmaal genoot hij met de jongeren in het internaat van WICO. In (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

John Cleese was in Eindhoven

Maandag 25 april 2016
Grensgevallen
John Cleese was in Eindhoven
in Eindhoven heeft de Britse komiek John Cleese (76) vandaag het Dommeltunneltje officieel geopend. Op de muren van die fietstunnel hebben graffitikunstenaars de voorbije weken muurschilderingen van Cleese's beroemde "Silly Walks" gespoten (foto). Op de vraag waarom Cleese - ook bekend van onder meer Monty Python en Fawlty Towers - dat kwam doen, kwam het antwoord: "Ik heb geen idee". Het is aan een gemeenteambtenaar te danken dat Cleese naar Eindhoven kwam. Die ambtenaar (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
Reageer
Rijbewijzen ingetrokken tijdens controles
Bij een anti-alcoholactie zaterdagavond en -nacht op vier plaatsen in de politiezone heeft de lokale politie HANO 3 van de 70 passerende automobilisten betrapt op dronkenschap achter het stuur. Na contact met het parket werden 3 rijbewijzen ingetrokken. Er werden ook 2 PV's opgesteld voor drugsbezit.
Reageer

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat u 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.
Reageer

Jet Tielemans overleden

Maandag 25 april 2016
Jet Tielemans overleden
In het rusthuis in Hamont is zaterdag Jet Tielemans overleden, de weduwe van Gerard Theuwissen. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Reageer

Pierre Geuzens overleden

Maandag 25 april 2016
Pierre Geuzens overleden
Donderdag is de uit Hamont afkomstige Pierre Geuzens op zijn 63ste verjaardag overleden. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tongerlo (Bree). Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.
Reageer

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.
Reageer

De republiek

Zondag 24 april 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains
Reageer

Drugs gesmokkeld met helikopter

Zaterdag 23 april 2016
Grensgevallen
In Engeland heeft de politie twee Eindhovenaren gearresteerd die met een helikopter 100 kilo verdovende middelen naar Kent hadden gesmokkeld. Het ging om 40 kilo cocaïne en 60 kilo heroïne. De straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen. De politie zag hoe de drugs in Kent gedropt werden en hield daar een 38-jarige man uit North Kensington aan. De helikopter werd na het afleveren van de drugs teruggevonden bij de Redhill Aerodrome in Surrey. Daar werden de twee Eindhovenaren van 26 (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
6.8 mm
Bewolking
16°
19°
11/04
Proficiat Prins Rik Belien d'n urste met je 29 ste verjaardag!!!
Ma,Pa & Lex!!
03/04
ria morgen is het je verjaardag daarom wil ik je nu al een heel fijne en gezellige dag wensen zet maar een lekker wijntje klaar
nell je grote zus
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel