Het overige nieuws

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!
Reageer

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.
Reageer

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.
Reageer

Leon Cosemans overleden

Maandag 15 december 2014
Leon Cosemans overleden
In het rusthuis in Achel is zaterdag Leon Cosemans overleden, de echtgenoot van Nelly Van Horne. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.
Reageer

Louis Van Vlierden overleden

Zondag 14 december 2014
Louis Van Vlierden overleden
Gisteren is Louis Van Vlierden overleden, de weduwnaar van Annie Vos. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Reageer

Athina Onassis verliest toppaard

Zondag 14 december 2014
Athina Onassis verliest toppaard
Athina Onassis heeft vrijdag in Genève haar paard Camille Z (foto) verloren. Het paard miste tijdens een ruitertornooi een hindernis, brak daarbij een been en moest worden afgemaakt. De erfgename van de Griekse reder Aristoteles Onassis bleef bij de val ongedeerd maar was zwaar onder de indruk. De amazone wil Camille Z nu laten begraven bij haar vakantiewoning op de grens van Hamont-Achel en Valkenswaard. (Foto Rik Vander Sanden)
Reageer

Sneldienst 182 aangepast

Zondag 14 december 2014
Sinds vandaag is de dienstregeling van een aantal ritten van de sneldienst 182 (Hasselt - Neerpelt - Achel) aangepast, zowel op weekdagen als in het weekend. Ze werd afgesteld op enkele P-treinen in het station van Hasselt. Raadpleeg de nieuwe dienstregeling via www.delijn.be.

Reageer

Aangepaste ritten op lijn 84

Zondag 14 december 2014
Vanaf vandaag is de dienstregeling op lijn 84 (Geel - Mol - Lommel - Neerpelt - Hamont) enigszins gewijzigd. Ze werd aangepast op de treinuren in het station van Neerpelt. De halte Geel-Werft wordt niet meer bediend. Je kan de nieuwe dienstregeling bkijken op www.delijn.be.
Reageer
De Lijn heeft de dienstregeling op lijn 18a (Hasselt - Houthalen - Neerpelt - Achel) grondig onder de loep genomen en beter afgestemd op de situatie op de weg, zegt de vervoersmaatschappij. Omdat heel weinig reizigers er gebruik van maakten worden vanaf vandaag enkele ritten niet meer via Overpelt-Valkenhof uitgevoerd. Er worden ook enkele andere haltes niet meer bediend. Dat is onder meer het geval voor de halte Neerpelt-Kanaal. Mer info bij www.delijn.be.
Reageer

Nieuwe dienstregeling buslijn 48

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen wordt de dienstregeling op lijn 48 (Hasselt - Peer - Hamont / Neerpelt) aangepast. Op zaterdag vertrekken alle bussen vier minuten vroeger. Rit 34, met vertrek om 16.07 uur aan Hamont-kerk, rijdt op schooldagen vijf minuten later. Rit 2, met vertrek om 6.22 uur aan Hamont-kerk, rijdt in de schoolvakanties twee minuten vroeger.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
8.7 mm
Lichte regen
15/12
Amber, broer, mama en papa wensen je veel beterschap en hopen dat je snel naar huis mag. Xxx lieve schat.
Karin Geens
14/12
Kaat steensels is jarig vandaag ze word negen jaar.Proficiat van opa en oma.
Theo Rabijns
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel