Het overige nieuws

Naakt in het zadel

Zaterdag 22 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Naakt in het zadel
Vandaag vijftig jaar geleden kwam ‘Lady Godiva’ van Peter & Gordon binnen in de hitparades van de Lage Landen. Die twee hebben veel meer hits gehad dan het overbekende ‘A World Without Love’ van Paul McCartney, die in die tijd een verhouding had met de zus van Peter. Lees hier hoe het duo de legende van de vrouw die naakt op haar paard reed naar hun hand hebben gezet en ontdek er andere songs over het blote drafje.

Een kijk op de wereld

Zaterdag 22 oktober 2016
Chel mag het zeggen
Een kijk op de wereld
Alles lijkt me vandaag mee te zitten om goed gehumeurd te zijn. Deze voormiddag ben ik terug aan de praat geraakt met een oude kennis, met wie ik om allerlei vage en voor mij duistere redenen al anderhalf jaar op non speaking terms was. Een uitermate aangename verrassing bij helderblauwe hemel! Het eten van vanmiddag heeft me uitstekend gesmaakt. En mijn brilmontuur is weer vakkundig bijgesteld. De laatste tijd raakten mijn wimpers telkens de glazen en ze lieten daar een minuscuul traanspoor achter. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verkoyen overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Pierre Verkoyen overleden
Gisteren is Pierre Verkoyen overleden. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: LPC

Woensdag 19 oktober 2016
Paul Lauwers, Caroline Bogers en de coöperatieve vennootschap Paco, allen uit Hamont-Achel, hebben de bvba LPC opgericht met zetel aan de Oude Pastorijstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 750.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen.

Julia Bergs overleden

Woensdag 19 oktober 2016
Julia Bergs overleden
In Genk is de uit Hamont afkomstige Julia Bergs overleden, de weduwe van Jef Achten. Zij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Lantmeesters-Geyskens in Genk.

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Willekens overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Lucienne Willekens overleden
Zondag is Lucienne Willekens overleden, de echtgenote van Frans Plas. Ze was 68 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Arnold Van Vlierden overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Arnold Van Vlierden overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Arnold Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Elly Maesen. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.3 mm
Bewolking
13°
10°
16°
05/10
Proficiat liefste mama met je verjaardag! Geniet van je dag! Dikke kussen, ook van Pablo en Féliz! Tot straks!
Katrien Schuurmans
03/10
En nog zo'n pront koppel ! Proficiat !!
Bert en Els Achten-Van Vlierden
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel
  1. Lucienne Willekens overleden
  2. Julia Bergs overleden
  3. Weer bladkorven in het straatbeeld