Het overige nieuws

Drie gewonden bij ongevallen

Maandag 21 mei 2018
Op de Gruitroderkiezel in Bree botsten een wagen en een bromfietser. Glenn C. (17) uit Bree liep daarbij lichte verwondingen op. Op de Grauwe Torenwal kwam het tot een aanrijding tussen een voetganger en een bromfietser. Anja A. (40) uit Bree werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar. Bjarne T. (18) uit Bree raakte lichtgewond.

Inbraak in chalet

Maandag 21 mei 2018
Een chalet in de Spilstraat in Bree kreeg gisteren inbrekers over de vloer. Er werden een radio en enkele flessen sterke drank gestolen. Ook in de Bloemenstraat in Bree sloegen dieven toe.
Morgennamiddag wordt in het theater-café in Kaulille de woning Oude Hostieweg 46 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a50ca en heeft een K.I. van 946 euro.
Achilles Bocholt verliest 1ste wedstrijd finale
In de eerste play-off-finale van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond in Hasselt verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 30-26. Bij de rust was de stand al 17-11. UPDATE Initia nam de wedstrijd meteen in handen. Na vijf minuten was het 4-1, na een kwartier 10-7. Uitblinker Dylan Vossen toonde zich vervolgens bijzonder trefzeker en diepte de kloof uit tot 17-9. Kort na de rust gaven Roel Valkenborgh en Serge Spooren de bezoekers weer even hoop (17-13), maar (…) Het hele nieuwsbericht
In de herfst starten de werken voor de elektrificatie van het spoorlijn Mol-Hamont. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering vandaag, die bijkomende spoorinvesteringen goedkeurde. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro, terwijl de federale regering eerder al 371 miljoen opzij legde voor de periode 2018-2020. Van dat bedrag gaat 162 miljoen euro naar Limburg. De werken voor de installatie van een elektrische bovenleiding krijgen Europese steun, op voorwaarde dat ze voor eind 2020 (…) Het hele nieuwsbericht
1
Het is maar dat u 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.
1

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Nog altijd hinder bij De Lijn
Wie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.
Knelpuntendossier in de prijzen
De leerlingen van de Middenschool H. Hart in Bree maakten een analyse over de verkeers(on)veilige punten in de schoolomgeving. De analyse was zo grondig dat het kabinet van Minister van Mobiliteit Ben Weyts de school feliciteerde met een eerste plaats en 250 pakjes spaakreflectoren. De leerlingen werden dan ook uitgenodigd op de verkeerscommissie in Bree om hun dossier toe te lichten. (foto Middenschool H. Hart).