Het overige nieuws

Winst voor Bocholt VV en Reppel

Zaterdag 17 maart 2018
K. Bocholt VV heeft vanavond Tienen verslagen. Uitslag: 3-2. Voor Bocholt scoorden Odutayo en Palmans; de tweede goal was een own goal van Tienen. RC Reppel versloeg Anadol met 2-1.

Thérèsa Beguin overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Thérèsa Beguin overleden
Woensdag overleed Thérèsa Beguin, de weduwe van Antoine Gielkens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Vanhove aan de Brogelerweg.
1
Inschrijvingskiosken in Mariaziekenhuis
Maandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).
1

Klaar voor de Dag van de Zorg

Vrijdag 16 maart 2018
Klaar voor de Dag van de Zorg
Deze namiddag stond voor het voltallig OCMW-personeel in het teken van de opbouw voor de opendeurdag naar aanleiding van de Dag Van De Zorg. Die vindt zondag plaats, van 10 tot 17u.
Heb je altijd al willen weten wat een maatschappelijk werker op het OCMW doet? Ben je benieuwd naar hoe de kinderopvang er vanbinnen uitziet? Wil je kennismaken met de medewerkers? Wil je kans maken op een mooi geschenk? De opendeurdag geldt zowel voor het OCMW-gebouw als voor Scooby-Doo in Bocholt en Kaulille. Voor iedere bezoeker wordt een gratis consumptie voorzien.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Mia Cox overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Mia Cox overleden
In WZC Immaculata in Overpelt is dinsdag Mia Cox overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: zondag (17-18 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
2

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Twee nieuwe Dylans
Vandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.
1
Leerlingen oefenen rijtechnieken in
De leerlingen van 3PDMT van het Biotechnicum kregen een actief lesje praktijk tijdens het vak milieu. De verschillende rijtechnieken werden ingeoefend en de controleorganen werden besproken en bediend. Als voorbereiding op het G-rijbewijs, werden deze verschillende vaardigheden aangeleerd. Het aan- en afkoppelen van de machines stond ook op de planning. (foto Bioctechnicum).

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.
5