Het overige nieuws

Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Dubbelzinnig

Woensdag 17 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dubbelzinnig
Vandaag 35 jaar geleden bracht Randy Newman de elpee ‘Trouble In Paradise’ uit. Zowat iedereen die in die dagen beroemd was, van Fleetwood Mac tot Eagles, deed mee op die plaat. Paul Simon zong zelfs ‘The Blues’ terwijl er eigenlijk de draak met hem werd gestoken. Zo dubbelzinnig was Newman, vertelt men op de Jukeboxkalender.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)
1

Julia Veestraeten overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Julia Veestraeten overleden
Gisteren overleed de uit Bocholt afkomstige Julia Veestraeten, de echtgenote van Jan Van den Oetelaar. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Dief met buit onderschept

Dinsdag 16 januari 2018
In de Vrijheidslaan in Bree heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige bromfietser gearresteerd. Dat is vandaag bekendgemaakt.
De Breeënaar werd door een patrouille opgemerkt omdat zijn bromfiets geen nummerplaat had. Bovendien droeg de man grote spullen in zijn handen, wat het sturen bemoeilijkte. De politie merkte hem op toen hij de oprit van een woning in de Kerkstraat verliet. In de Vrijheidslaan werd hij aan de kant gehaald voor een controle.
De bromfietser had geen geldig rijbewijs (…) Het hele nieuwsbericht

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Of het een verschil maakte?

Dinsdag 16 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Of het een verschil maakte?
Op deze dag in 1984 brachten The Smiths de single ‘What Difference Does It Make?’ uit. Het zal wel zijn dat het een verschil maakte. Plots was er iets heel anders op de radio te horen. Lees hier het verhaal van een van de eerste optredens van die nieuwe band. In Bree - of all places!
1

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Win een dvd - of een boek!
Het was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Roken als vorm van verzet

Maandag 15 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Roken als vorm van verzet
Op deze dag in 1974 kreeg de Amerikaanse rockband Brownsville Station een gouden plaat voor ‘Smokin’ In The Boy’s Room’. Lees hier dat de platenfirma deze song over stiekem roken in de schooltoiletten eerst maar niets vond. Maar het werd een strijdlied voor opstandige jongeren en een grote hit.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Wie won de dvd?
Het is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Kaulille

Zondag 14 januari 2018
Gelijkspel voor Kaulille
Kaulille FC is deze namiddag gelijk gaan spelen op het veld van SK Meldert. Uitslag: 1-1. Kaulille staat negende in de stand met 21 punten uit 17 wedstrijden.

Zware pandoering voor Bocholter VV

Zaterdag 13 januari 2018
Zware pandoering voor Bocholter VV
Voetbalclub Bocholter VV heeft vanavond zwaar verloren op het veld van RC Hades Hasselt. Uitslag: 5-1. In de stand staat Bocholter VV vierde met 28 punten uit 17 wedstrijden.
RC Reppel, leider in 2de Provinciale A, heeft vanavond verloren van Standard Elen. Uitslag: 0-2.  RC Reppel behoudt één punt voorsprong op Eksel A dat wél won.

Sinds 16 oktober 2017 werken het parket van Limburg en politiezone CARMA samen onder een dak. Het gaat om een piloot- en proefproject waarbij integraal, onmiddellijk en rechtstreeks contact tussen parket en politie voor een efficiëntere en snellere behandeling van dossiers moet zorgen. Op die manier wil men het gevoel van straffeloosheid verminderen en een sterk signaal geven aan slachtoffers, verdachten en samenleving.
Ook de Justitiehuizen van Hasselt en Tongeren engageren zich voor een (…) Het hele nieuwsbericht
12/01
ik wil de fam waelbers strekte wensen . Dit na aanleiding van de inbraak bij in huis.Ik HOOP DAT DIE genen heel veel plezier heeft met de spelcomputer. Het is wel heel zielig om die nu mee te nemen.
gabrielle van alphen
30/12
Voor BO GEUSENS een hele gelukkige verjaardag.Er is wel veel regen en wind,maar toch zijn we allemaal goed gezind.Tot deze avond BO!Dikke kussen van MOEKE.
Marielle Debacker
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
  1. Landelijke Gilde vierde Sint-Antonius
  2. Zware pandoering voor Bocholter VV
  3. Bocholt, hartelijke gemeente