Het overige nieuws

Zadel gestolen uit woning

Vrijdag 20 juli 2018
Bocholt - Zadel gestolen uit woning
Uit een woning aan de Bosstraat in Bocholt is een zadel gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.
Bocholt - Dertigjarige in aanrijding betrokken
Een 41-jarige uit Maasmechelen remde voor het voertuig dat voor hem reed. V.W. (30) uit Bocholt merkte dit laat waardoor het tot een aanrijding kwam. Het bleef bij blikschade. Beide chauffeurs werden aan een ademtest onderworpen. Die viel negatief uit. Het ongeval gebeurde op de Gruitroderlaan in Opoeteren (Maaseik).

Opletten: overstekend wild

Vrijdag 20 juli 2018
Rond deze tijd van het jaar let u als bestuurder best extra op voor overstekend wild op de weg. Dat zegt de Hubertus Vereniging Vlaanderen. ‘Rij langzaam, contacteer de politie bij een aanrijding en raak het dier nooit met blote handen aan.’
Nog tot midden augustus loopt de reebronst. In die periode willen de bokken zoveel mogelijk geiten dekken. Daarom zwerven de mannetjes actief rond in hun territorium, vaak de grote banen kruisend en zich niet bewust van het gevaar op de (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tropisch warm

Vrijdag 20 juli 2018
Weerbericht
Bocholt - Tropisch warm
Het warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht
1

Limburgse huizen het goedkoopst

Donderdag 19 juli 2018
Limburg blijft voor woningen de goedkoopste provincie in Vlaanderen. De gemiddelde prijs van een woning ligt er 14 procent lager dan het Vlaamse gemiddelde. Limburg is ook de enige provincie waar de prijs van een woonhuis onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant is dan weer de duurste Vlaamse provincie en de duurste provincie van het land, na Brussel en Waals-Brabant. (Bron: notaris.be)

Gevaar voor vallende takken

Donderdag 19 juli 2018
Door de droogte worden sommige bomen kwetsbaar, waardoor er gevaar is voor vallende takken. Het is aangeraden om zeer voorzichtig te zijn in de parken, onder de kruin van de bomen, maar ook in het bos. Het fenomeen is in het bijzonder zichtbaar bij bomenrijen waar de takken vaak op de weg vallen.
Bocholt - Technisch probleem in Zaventem opgelost?
Eurocontrol sloot deze namiddag het luchtruim na een technisch probleem in Zaventem. Het zou nu weer geopend zijn. Maar zijn alle problemen daar nu opgelost? vraagt Fobie zich af...

Nieuwe opleidingen in KANL

Donderdag 19 juli 2018
Vanaf volgend schooljaar gaan 11 academies in Limburg voor het eerst opleidingen voor muziek en woord vanaf 6 jaar aanbieden. Dat blijkt uit de nieuwe programmaties voor het deeltijds kunstonderwijs die Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft goedgekeurd. Er komen ook nieuwe opleidingen. In de Kunstacademie Noord-Limburg in Neerpelt komen de opties "dirigent instrumentale muziek" en "Urban dance" erbij.
Met de nieuwe opleidingen - voor heel Vlaanderen een 70-tal - komt er een einde aan de programmatiestop die 7 jaar van kracht was.

Nieuwe bvba: DDM Technics

Donderdag 19 juli 2018
Domien Driesen en Inge Jansen, beiden uit Reppel, hebben de bvba DDM Technics opgericht met zetel aan de Merelstraat in Reppel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer wegenbouw, industriële vormgeving en landschapsverzorging.
Op de windmolens in de regio zijn de wieken vandaag in rouwstand gezet. Aanleiding is het overlijden van Theo Keyers, de molenaar van de Keyersmolen in Molenbeersel. "De laatste beroepsmolenaar van de regio en een grote mijnheer met een nog groter hart," schrijft Toon Verlaak op Facebook.
27/06
rudi waelbersik wil even rudi en inge waelbers een zeer fijne vakantie toewensen. OOK zijn kinderen natuurlijk. Jullie hebben het samen verdiend na een jaar hard werken samen.
elseline zimmerman
08/06
Een hele dikke proficiat met het slagen voor je examen van gitaar! Een topmuzikant ;)
Cindy xxx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
Aangeboden
Grasmaaier Tablet
Te koop
Te koop
Te koop
Verloren
Huissleutel
  1. Gertha Housen overleden
  2. Man (23) gewond bij aanrijding tussen twee auto's
  3. Loods in Kauille deels uitgebrand