Het overige nieuws

Vandaag werd de laatste rit gereden in de Ronde van Italië. In het eindklassement staat Jelle Vanendert op de 93ste plaats, met een achterstand van 3u42'29" op Giro-winnaar Vincenzo Nibali. De laatste rit eindigde op een massaspurt, gewonnen door Nikias Arndt, nadat Nizzolo gedeklasseerd was.

Jacky Thijs overleden

Zondag 29 mei 2016
Jacky Thijs overleden
Gisteren is Jacky Thijs overleden, de echtgenoot van Annie Vanderhoydonks. Hij was 76 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Breng ons nog eentje

Zondag 29 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


‘When we called out for another drink, the waiter brought a tray.’ Hij zou beter een drankje brengen, want vandaag heffen we het glas op Gary Brooker die zijn 71ste verjaardag viert. Lees hier wat de frontman van Procol Harum nog allemaal op zijn palmares heeft.

Giro: Vanendert vandaag 74ste

Zaterdag 28 mei 2016
In de voorlaatste rit van de Ronde van Italië, een zware bergrit, is Jelle Vanendert vandaag op de 74ste plaats geëindigd, op 35'05" van ritwinnaar Rein Taaramäe. In de algemene rangschikking neemt Nibali de roze trui over van Chaves. Deze laatste staat nu tweede op 52 seconden. Valverde is derde geworden en Kruijswijk vierde; hij heeft nu 1'50" achterstand op Nibali. Morgen wordt de Giro afgesloten met een rit van 163km tussen Cuneo en Turijn.

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.
In Midden-Limburg (7,45 %) en het Maasland (7,42 %) is de werkloosheidsdruk - dit is het percentage niet-werkende werkzoekenden ten opzichte van de bevolking van 18 tot 64 jaar -  het hoogst van Limburg. In Noord-Limburg (5,13 %) is die druk het laagst. 

Wel goederen, geen reizigers

Vrijdag 27 mei 2016
Vandaag gelezen
"Wegens de (zoveelste) staking in België, voornamelijk in Wallonië, is gisteren (donderdag 26/05) de staaltrein Genk-Linz omgeleid via Hasselt-Aarschot-Lier-Mol-Weert-Heerlen-Sittard-Aachen en zo verder richting Oostenrijk (i.p.v. de gebruikelijke route Tongeren-Visé-Montzen-Aachen en verder). Waarom zijn grensoverschrijdende treinverbindingen voor goederen perfect mogelijk maar voor reizigers nog steeds taboe? Geachte politici en verantwoordelijken, trek uw ogen open en luister naar uw burgers. Zowel langs Belgische als langs Nederlandse zijde wil men al jaren een REIZIGERStrein Weert-België (Weert-Antwerpen)! Het spoor ligt klaar, maar er rijdt geen enkele trein over (uitzonderlijk gisteren wegens staking). Het kan dus wel degelijk!"
(Bron: Facebookpagina Trein Weert-België)

Giro: Jelle Vanendert 138ste

Vrijdag 27 mei 2016
In de 19de rit van de Ronde van Italië, een bergrit, is Jelle Vanendert vandaag 138ste geworden op 36'31" van ritwinnaar Vincenzo Nibali. In de algemene rangschikking speelde Steven Kruijswijk zijn roze trui kwijt aan Chaves. Nibali staat tweede op 44 seconden. Kruijswijk heeft nu 1'05" achterstand en is derde.

Lambert Plessers overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Lambert Plessers overleden
In Bekkevoort is woensdag Lambert Plessers overleden, de echtgenoot van Gerda Hermans. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10u) in de parochiekerk van Molenbeek.
Eindhoven Airport ruim twee weken dicht
Eindhoven Airport gaat met ingang van maandag 30 mei tot donderdag 16 juni dicht. Dan wordt namelijk de start- en landingsbaan van het vliegveld vernieuwd. In die tijd zijn er geen vluchten mogelijk vanaf en naar dit op vliegveld. Dat meldt Eindhoven Airport op zijn website. (Foto M.S.)

Rina Verlinden overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Rina Verlinden overleden
Gisteren is Rina Verlinden overleden, de weduwe van Eddy Morren. Zij was 70 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum.

Giro: Vanendert vandaag 123ste

Donderdag 26 mei 2016
In de 18de rit van de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag als 123ste geëindigd. Hij zat in een groep die met een achterstand van 23'22" op ritwinnaar Matteo Trentin arriveerde. Het was de totnogtoe langste rit uit de Giro, die zondag eindigt. Steven Kruijswijk blijft leider.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.
Op 1, 2 en 3 juni organiseert het Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Aanleiding voor dit initiatief is de komende Week van het Hartritme.
Honderdduizenden Belgen lijden aan die voorkamerfibrillatie - die is op zich niet levensgevaarlijk, maar als ze niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. De gevolgen daarvan kunnen rampzalig zijn: een handicap of zelfs overlijden. Met tijdige opsporing zouden in ons land (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Tussen Weert en Eindhoven rijden er momenteel geen treinen. Aanleiding is een botsing tussen een trein en een personenwagen in Sterksel. De autobestuurder kwam daarbij om het leven. De hinder voor treinreizigers gaat volgens de Nederlandse Spoorwegen vermoedelijk tot half drie duren. UPDATE De treinen rijden inmiddels weer normaal.

Christine Boons overleden

Donderdag 26 mei 2016
Christine Boons overleden
Op 20 mei overleed Christine Boons, de echtgenote van Jef Esch. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in familiekring.

Opvang van vluchtelingen

Donderdag 26 mei 2016
Volgende week dinsdag 31 mei is er in De Volksmacht een infoavond over de opvang van vluchtelingen in Neerpelt. Die wordt georganiseerd door de vzw Ondersteboven met medewerking van het OCMW. Er zal o.m worden toegelicht hoe de opvang van vluchtelingen in Neerpelt verloopt. Daarnaast zijn er enkele getuigenissen van personen die op de vlucht zijn. Waarom zijn ze gevlucht? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? Hoe moet het nu verder? De avond start om 20u en de toegang is gratis.
Tweede plaats op eerste grote tornooi
Zondag hebben de meisjes ME6-1 van hockeyclub Phoenix hun eerste grote tornooi gespeeld in Boom. Ze moesten flink hun mannetje staan tegen de sterke tegenstanders in hun reeks van de U9. Gelukkig kon de regen de pret niet bederven. Door hun doorzettingsvermogen konden ze een verdiende tweede plaats behalen. Dat maakte de dag die al super gezellig was helemaal af!

Giro: Jelle Vanendert 123ste

Woensdag 25 mei 2016
in de Ronde van Italië is Jelle Vanendert vandaag als 123ste geëindigd, op 1'59 van de ritwinnaar, de Duitser Roger Kluge. De Nederlander Kruiswijk blijft in het roze.
Grensgevallen
Wie binnenkort een vliegticket boekt bij KLM kan gratis meerijden met een aparte buslijn van Eindhoven naar Schiphol. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vandaag bekend. Twee keer per dag zal er een KLM-bus rijden tussen Schiphol en Maastricht, met een tussenstop in Eindhoven. Reizigers die er gebruik van willen maken, moeten wel een ticket boeken met Maastricht of Eindhoven als vertrekpunt. De startdatum voor de buslijn is 9 juni.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
6.4 mm
Nevel
14°
19°
13°
18°
28/05
hartelijk gefeliciteerd met jullie gouden bruiloft,de dames van rovers
annie coenen
24/05
Voor de 80ste verjaardag van mama op 5 juni, vanuit het verre China. Een dikke proficiat, Marijke
Marijke Lenaerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Omleidingsweg niet door De Holen
  2. Tweede plaats op eerste grote tornooi
  3. Bloembakken vernield