Het overige nieuws

Jaarverslag politiezone online

Vrijdag 29 juli 2016
De politiezone HANO heeft het jaarverslag over 2015 online gezet. U kunt het hier raadplegen.
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.
Na broer Artuur gisteren heeft vandaag Hermien Peters zich geplaatst voor de finale op het WK kajak voor U23-jarigen K1 500 meter in het Wit-Russische Minsk. Hermien won haar halve finale in 1'53" en was daarmee de snelste van alle halve finalisten. De finale wordt zondagnamiddag gevaren maar eerst zal zij zich ook nog proberen te kwalificeren op het sprintnummer K1 200 meter op dit WK.
Amber Van Broekhoven overleefde de halve finale niet samen met de Mechelse Mirthe Leboy. Voor haar is dit WK afgelopen.
Net als de voorgaande jaren kunnen Neerpeltse Pukkelpopgangers gebruik maken van de nachtbus die van Kiewit naar Neerpelt rijdt. Vanuit Neerpelt kan je vlot met de lijnbus naar Pukkelpop in Kiewit reizen. Op vertoon van een geldig Pukkelpopticket is je busreis van Neerpelt naar Kiewit trouwens helemaal gratis.
Net zoals voorgaande jaren kan je na afloop van de festivaldag ook weer met de bus terug naar huis. Want dankzij de financiële tussenkomst van gemeente en provincie legt De Lijn (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Smeets overleden

Donderdag 28 juli 2016
Marie-Jeanne Smeets overleden
Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Marie-Jeanne Smeets overleden, de echtgenote van Serge Fransen. Zij was 61 jaar. De afscheidsdienst vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avonddienst waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.

Hans Kreft overleden

Donderdag 28 juli 2016
Hans Kreft overleden
In zijn woning in Sint-Huibrechts-Lille is op 16 juli Hans Kreft overleden. Hij was 79 jaar en laat een echtgenote en twee dochters na.
WK-kajak: Artuur Peters in finale K1 1000m
Artuur Peters heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WK kajak in het Olympische nummer K1 1000 meter bij de U23-jarigen in het Wit-Russische Minsk. Artuur wist zijn halve finale te winnen in 3'29"132. Er waren 4 halve finales waarbij telkens de eerste twee rechtstreeks doorgaan naar de finale. Hij had de tweede snelste tijd van alle finalisten met slechts 0,003" achterstand op de Oekraïense deelnemer. Zaterdagvoormiddag wordt de finale gevaren. Nick Verduyckt, ook van de NWC, werd bij de junioren in K1 1000 meter 5de en vaart zaterdag de B-finale.
Esperanza Pelt en Lutlommel speelden vandaag een oefenwedstrijd. Esperanza won met 2-0. Deckers en Houben maakten de doelpunten.
NSB-ers brachten bezoek aan Lilse Meulen
Vandaag organiseerde het bestuur van de Nationale Strijdersbond afdeling Neerpelt een uitstap naar de Lilse Meulen. De ontvangst, rondleiding en uitleg over de molen door molenaars Jef en Ludo was buitengewoon. Er werd afgesloten met koffie en taart. (Jef Lenaerts)
Politie wijst op uitrusting motorrijders
De politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."
Oproep tot getuigen Houtmolenstraat
De lokale politie HANO is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat dinsdagochtend russen 7.30u en 8u gebeurde in de Houtmolenstraat in Overpelt. Daar werd een 57-jarige fietser uit Lommel aangereden door een "Solex-achtige" bromfiets die bestuurd werd door een vrouw met geblondeerde lange haren. De vrouw, die in het zwart was gekleed, was 20 à 30 jaar; ze bekommerde zich niet om het slachtoffer en reed door.  Eventuele getuigen worden gevraagd  contact op te nemen met de lokale politie HANO via het nummer 011/44 08 20. Uw anonimiteit wordt gegarandeerd. UPDATE De betrokken vrouw heeft zich bij de politie gemeld. Haar bromfiets bleek niet verzekerd.
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

We wensen de vele jeugdverenigingen die deze zomer op kamp zijn in Neerpelt een heel fijn verblijf. Laat ons gerust weten wat u vindt van onze gemeente via neerpelt[!]internetgazet.be!

Lena Croonen overleden

Zondag 24 juli 2016
Lena Croonen overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Lena Croonen in Lommel overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Op het EK kajak in het Oostenrijkse Murau hebben de NWC-leden Hanna en Joke Plas, na hun zilveren medaille op de lange afstand afgelopen vrijdag, vandaag de bronzen medaille gewonnen in de ploegenkoers sprintafdaling, achter Tsjechië en Frankrijk. Ruben en Tom Verduyckt konden vandaag en gisteren geen potten meer breken. Op de ploegenkoers werden ze zevende in hun ploegensprint.
Individueel werd Hanna Plas op het sprintnummer 13de in de finale, na een jammerlijke vaarfout in het woelige (…) Het hele nieuwsbericht
EK kajak: nu brons voor Hanna en Joke PlasEK kajak: nu brons voor Hanna en Joke Plas
Showbizz
Maarten Cox kanshebber Zomerhit 2016
Het liedje "Als ze me kust" van Maarten Cox is genomineerd voor de jaarlijkse Zomerhit van Radio 2. Maarten is enthousiast over zijn nominatie. De zanger uit Neerpelt die nu in Beverlo woont, roept iedereen op om te stemmen voor zijn liedje. 
Stemmen kan via deze link.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Engelenstem
Vandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.
Ek kajak: zilver voor Hanna en Joke Plas
Op het Europees kampioenschap rivierafdaling op de rivier Mur in het Oostenrijkse Murau werden gisteren en vandaag de individuele afdaling en ploegenkoers over de lange afstand gevaren. Vandaag werden de NWC-dames Hanna Plas en Joke Plas samen met de Waalse Lauranne Sinnesael tweede in de ploegenkoers en behaalden daarmee zilver bij de dames junioren. Voor Hanna is deze zilveren medaille de tweede op een Europees Kampioenschap kajak, na haar tweede plaats op het EK kajakmarathon voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zware schade na blikseminslag

Vrijdag 22 juli 2016
Aan de Kreyelerstraat in Bocholt sloeg deze voormiddag de bliksem in op een huis, met brand tot gevolg. De woning is zwaar beschadigd. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Bree die assistentie kreeg van de voorpost Neerpelt.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat u 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
20°
2.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
22°
12°
23°
28/07
Frans en Ina,van harte gefeliciteerd op deze bijzondere dag.Geniet er samen met kinderen en kleinkinderen van.
Ingrid Hollanders
20/07
Anita, hartelijk gefeliciteerd met je 64 ste verjaardag. maak er een leuke dag van en doe er nog vele jaren bij.
boudewijn leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. De gouden bruiloft van Jaak en Drika
  2. Gouden bruiloft in de Jaak Tassetstraat
  3. Profronde laatste job van Harrie Schildermans