Het overige nieuws

Schotland gisteren...

Vrijdag 19 september 2014
Schotland gisteren...
Zo zag Fobie gisteren het verloop van het referendum in Schotland...
Reageer

Nieuwe NMBS-dienstregeling

Vrijdag 19 september 2014
Vanaf maandag staat de nieuwe dienstregeling van de NMBS online. Ze gaat op 14 december in.
Reageer
Het Mariaziekenhuis Overpelt en de Christelijke Mutualiteit organiseren samen een inforeeks en een cursus voor mantelzorgers over omgaan met dementie.
De informatiereeks bestaat uit drie sessies, die worden begeleid door een psychologe, een ergotherapeute en een medewerker van de sociale dienst van het Mariaziekenhuis. De reeks behandelt volgende thema's:
- dementie en omgangsadviezen (30/9)
- concrete tips rond aanpassingen in de thuissituatie (7/10)
- het zorgaanbod en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Gratis naar... 'The Dogs Days are over'?
Morgenavond om 20.15u is in Dommelhof in Neerpelt de dansvoorstelling "The Dogs Days are over" van Jan Martens te zien, een voorstelling die door Het Theaterfestival geselecteerd werd als één van de meest spraakmakende van het jaar. Ze is opgebouwd uit één fysieke handeling: de sprong. Focus Knack noemde het "een letterlijk en figuurlijk adembenemende dans die je tot een gegeneerde voyeur van zoveel bereidwillig lijden maakt. En tegelijkertijd is al dat gespring een helder (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Bloemetje voor Kempisch Tehuis

Donderdag 18 september 2014
De sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Kempisch Tehuis heeft van minister Homans gelukwensen gekregen omwille van het positieve rapport dat een visitatiecommissie onlangs over de werking van de SHM schreef.
Die commissie sprak met verschillende betrokken actoren: de
huurders, OCMW’s, gemeentebesturen, personeel, bestuursleden, ambtenaren en welzijnswerkers.
Op basis van de prestatiedatabank van de Vlaamse overheid werden de prestaties van Kempisch Tehuis vergeleken met die van alle (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gratis naar... 'Rauw'?

Donderdag 18 september 2014
Gratis naar... 'Rauw'?
In Dommelhof in Neerpelt begint vanavond "TAKT!", waarin men drie dagen na elkaar voorstellingen kan zien die binnen de muren van Dommelhof door diverse artiesten werden opgezet en uitgewerkt. Morgen kan men in dat verband gaan kijken naar "Rauw", een dansvoorstelling van Kabinet K. De TAKT-folder zegt dat het een dansvoorstelling is "over spelen, dromen, doen alsof. Soms samen, soms ieder voor zich. Over kind zijn, ook als dat niet kan. Over opgroeien in hachelijke omstandigheden, met als motto: wat je niet breekt, dat maakt je sterk. Met live muziek van Thomas Devos, die als een bard op het slagveld de heldenmoed van de kleine strijders bezingt."
Een ticket kost 5 euro, maar wij mogen tien duotickets weggeven. Geïnteresseerd? Mail dan als de bliksem naar bart.alders[!]limburg.be, en dat alleszins vóór morgenmiddag. Winnaars krijgen een mail in de mailbox. Succes!
"Rauw", vrijdag 20.15u, Dommelhof.
Reageer

'Wateragentschap NW-Limburg' opgericht

Donderdag 18 september 2014
De provincie Limburg, de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt, Peer en de Watering De Dommelvallei gaan samenwerken rond het beheer van de waterlopen. Deze samenwerking resulteert in de oprichting van het "Wateragentschap Noord-West-Limburg", meldt het provinciebestuur. Door dit partnerschap moeten lokale problemen snel gedetecteerd en efficiënt opgelost kunnen worden.
De officiële ondertekening van het charter “Samenwerking rond integraal waterbeheer” gebeurt maandag.
Reageer

Bouwvakantie volgend jaar

Donderdag 18 september 2014
Binnen de Limburgse bouwsector is een akkoord bereikt over de verlofregeling voor volgend jaar. Daaruit blijkt dat de bouwvakantie valt van maandag 13 juli tot en met maandag 3 augustus. Daarnaast kunnen werknemers vijf vakantiedagen vrij kiezen.
Reageer

'Dag van het Hart' in Mariaziekenhuis

Donderdag 18 september 2014
'Dag van het Hart' in Mariaziekenhuis
Volgende week donderdag 25 september organiseert de dienst Cardiale Revalidatie van het Mariaziekenhuis de ‘Dag van het Hart’. Net als elk jaar zet het team zich in om hart- en vaatziekten onder de aandacht te brengen. Die donderdag gaan ze in de namiddag (14 tot 19 uur) met demonstraties en heel veel informatie mensen prikkelen en sensibiliseren over hartstilstand. Deze dag kadert in de ‘Week van het Hart’ die op 22 september start. 
Er zijn in ons (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Snelheidscontroles deze week

Dinsdag 16 september 2014
Snelheidscontroles deze week
Deze week controleert de flitsauto van de lokale politie HANO het verkeer onder meer in volgende straten:
- Hamont-Achel: in 't Lo en de Bosstraat,
- Neerpelt: in de Boelehoef en de Lillerheidestraat,
- Overpelt: in de Leopoldlaan en de Fabrieksstraat.
Reageer
Dodendraad: 'Meer doden dan Berlijnse Muur'
Boeiende reportage vanavond in "EenVandaag" op de Nederlandse tv. Het ging over de Dodendraad, de draad "die meer doden maakte dan de Berlijnse Muur": 1000 tegenover 136. Prominent spreker in deze reportage: prof. Alex Vanneste (rechts op de foto), die onder meer over de Dodendraad een indrukwekkend boek heeft geschreven. Merkwaardig dat die Dodendraad de Nederlandse geschiedenisboekjes nooit heeft gehaald. De met 2000V geladen draad tijdens de Eerste Wereldoorlog moest voorkomen dat spionnen of vluchtelingen het neutrale Nederland zouden bereiken. Bekijk de reportage hier.    
Reageer

Provincie schrapt subsidiereglementen

Maandag 15 september 2014
Op de agenda van de provincieraadszitting van woensdag staat de opheffing van twee subsidiereglementen. Deze opheffing vloeit rechtstreeks voort uit de bepaling in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord, dat bepaalt dat subsidiëring van persoonsgebonden materies geen provinciale opdracht meer is vanaf 2016.
Het eerste reglement dat wordt opgeheven, betreft de “investeringssubsidie voor dagverzorgingscentra”. Dit reglement werd goedgekeurd door de provincieraad van 18 juni 2014. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Wie heeft de dikste?

Maandag 15 september 2014
Wie heeft de dikste?
Zondag kunnen alle kinderen (tot en met 12 jaar) uit Hamont-Achel en Neerpelt met hun eigen gekweekte pompoenen deelnemen aan de pompoenenwedstrijd op de landbouwdag bij de familie Kwanten, Grote Heide 128 in Neerpelt. Er zijn drie prijzen voorzien die om 17u bij de stand van de kringloopkrachten bekend worden gemaakt. De compostmeesters geven zondag ook uitleg over de geheimen van het composteren.
Reageer

Vanendert en Vansummeren naar WK

Maandag 15 september 2014
Jelle Vanendert en Johan Vansummeren rijden op zondag 28 september het WK wielrennen op de weg in het Spaanse Ponferrada. Dat blijkt uit de selectie die bondscoach Carlo Bomans vandaag heeft bekendgemaakt. Tom Boonen en Philippe Gilbert zijn de kopmannen.
Reageer

Henri Snoekx overleden

Maandag 15 september 2014
In het Mariaziekenhuis is vandaag Henri Snoekx overleden. Hij was 79 jaar. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind.  
Reageer

Als arbeid een feest wordt

Zaterdag 13 september 2014
Tribunaliteiten
Wanneer kan je zeggen dat je voor iemand arbeid presteert? Als je luistert naar een baas en in ruil een loon ontvangt? Juist. Maar wat als je werk aanvoelt als een ontspanning en je  genoegen neemt met een habbekrats?
Neem bijvoorbeeld dat je op een festival de tickets en toegang tot de backstage controleert. Je krijgt gratis toegang tot de festivalweide, je idolen zijn binnen handbereik. Er is warm eten à volonté, zij het uit de gaarkeuken. Als toemaatje ontvang je nog wat gratis bonnen die je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Daling Limburgse jeugdwerkloosheid

Vrijdag 12 september 2014
Een analyse van de jeugdwerkloosheid toont niet alleen een daling van de Limburgse werkloosheidscijfers maar ook een sterkere daling dan in Vlaanderen. In vergelijking met augustus 2013 daalt de jeugdwerkloosheid in Vlaanderen met 3,3 %. In Limburg bedraagt de daling 5,5 %. 
Reageer

Wandelende afvalbakken...

Donderdag 11 september 2014
Bezoekers van het Bloemencorso in Valkenswaard kunnen daar zondag zo maar ‘walking bins’ ofwel ‘wandelende afvalbakken’ tegenkomen. Tussen 13.30 en 17.30u lopen tien ‘walking bins’ rond in het centrum. De jongens en meiden van het ‘walking bin-team’ zijn gehuld in een opvallend afvalinzamelpak. Zij nodigen bezoekers op een ludieke manier uit om verantwoord met afval om te gaan en het niet op straat achter te laten. Bezoekers kunnen plastic bekertjes, flessen, blik, restafval en/of GFT bij de walking bins inleveren in de gescheiden bakken. Wie hier gebruik van maakt, krijgt  een lekker en gezond mandarijntje. En de schillen? Die gaan natuurlijk ook de bin in. Op die manier wil de gemeente inwoners en bezoekers actief informeren over duurzaamheid en afvalscheiding.
Reageer

Eén op vijf te snel in zone 50

Donderdag 11 september 2014
Eén op vijf te snel in zone 50
In juli posteerde de nieuwe flitswagen van de lokale politie HANO zich op vijf dagen ergens in de politiezone. Na een halfuur tot een uur verhuisde hij naar een andere plek. De politie zette zopas de resultaten van die snelheidscontroles online. Daarin valt op dat er in juli vooral in de zone-50 werd gecontroleerd, en de buit was niet min: van de 3750 voertuigen die voorbij de camera kwamen, reden er 747 te snel, of liefst één op vijf. Ook op het eerste deel van de Peerderbaan in Neerpelt, toch een quasi-zekerheid inzake snelheidscontroles, werden op drie dagen tijd 213 automobilisten om die reden beboet, eveneens een kleine 20 procent. Men kan er uit afleiden dat veel chauffeurs wellicht niet in de gaten hebben dat ze sneller dan 50 rijden; maar evenzeer kan men zich afvragen of de verkeersinfrastructuur ter plaatse niet uitnodigt tot sneller rijden dan toegelaten.

Reageer

Jongerendag op vliegbasis Kleine Brogel

Donderdag 11 september 2014
Komend weekend zijn er op de vliegbasis van Kleine Brogel de "Belgian Air Force Days", morgen/vrijdag wordt van 9 tot 17u op die basis een jongerendag georganiseerd voor de leerlingen van het secundair onderwijs (voorlaatste en laatste jaar). Scholen uit het hele land hebben zich daar al voor ingeschreven.
Die jongeren zullen zich niet vervelen, zo blijkt uit de mededeling van de vliegbasis:
"De objectieven van deze Jongerendag zijn:
- Kennismaking met mogelijke toekomstige (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De Nederlandse providers zeggen te werken aan betere mobiele bereikbaarheid van het noodnummer 112 in de grensstreek. Dat blijkt uit een hoorzitting in de Tweede Kamer. Er komen extra zendmasten waarvoor nu plekken worden gezocht. Providers zeggen tegen diverse problemen aan te lopen met het vergroten van de dekking in de grensgebieden. Zo moeten er afspraken gemaakt worden met providers in buurlanden over interferentie tussen de netwerken als het vermogen van zendmasten omhoog gaat. Ook mogen op sommige plekken geen zendmasten geplaatst worden.
Reageer

Weer KIDS-meeting bij SACN

Donderdag 11 september 2014
Weer KIDS-meeting bij SACN
Morgen/vrijdag van 18u tot 19u30 staat er bij atletiekclub SACN een nieuwe KIDS-meeting gepland op de atletiekpiste van Dommelhof. Jongens en meisjes (van 5 tot 12 jaar) komen dan het beste van zichzelf geven tijdens verschillende loop-, spring- en werpproeven. Heb jij ook zin om mee te doen? Kom gerust vrijdag eens proberen! Voor meer info kan je mailen naar sacnjeugd[!]hotmail.com.
Reageer

Jacqueline Peeten overleden

Maandag 8 september 2014
Jacqueline Peeten overleden
In het rusthuis is vandaag Jacqueline Peeten overleden, de weduwe van Achiel Meurs. Ze was 85 jaar. De uitvaart zal plaatshebben in familiekring. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.
Reageer

Flitsers in het verkeer

Maandag 8 september 2014
Flitsers in het verkeer
Deze week controleert de flitswagen van de lokale politie HANO het verkeer in volgende straten (maar ook nog in andere!):
- Torenstraat en Hamonterweg in Neerpelt,
- Holvenstraat en Houtmolenstraat in Overpelt en
- Erkstraat en Budelpoort in Hamont-Achel.
Reageer

Infrabel lanceert nieuwe overwegbel

Maandag 8 september 2014
Infrabel lanceert nieuwe overwegbel
Goed nieuws voor de omwonenden van overwegen: Infrabel start met de installatie van een nieuw soort bel op die overwegen, die tegen eind volgend jaar overal aanwezig moet zijn. Het gaat om een elektronisch, golvend belsignaal. Voor de autobestuurders is het veel beter te horen dan de klassieke bel, en doordat het geluid gericht wordt, zullen omwonenden er veel minder last van hebben. Zegt Infrabel. Morgen wordt de eerste "nieuwe bel" geïnstalleerd op een overweg in Hasselt. Meer info (Foto GB)
Reageer
Schrijf een 'soundscape' voor Radio Forest
Musica heeft een wedstrijd uitgeschreven voor het componeren van een soundscape voor "Radio Forest", de permanente klankkunstinstallatie in Klankenbos in Neerpelt. De drie beste inzendingen krijgen opnameapparatuur, een recensie op Gonzo Circus en worden voorgesteld aan publiek en genodigden tijdens de Klankenbos Nocturne op vrijdag 28 november. Meer info (Foto Musica)
Reageer
Biljarten: Neerpelt KMV wint Beker der Pelten
De Beker der Pelten werd dit jaar tussen 29 ploegen betwist in het lokaal van K. Neerpelt BC. Er werd in twee pools gespeeld, waarvan uiteindelijk 2 ploegen in de finale tegen elkaar uitkwamen: Neerpelt KMV en de Overpeltse Verbroedering BC. KMV Neerpelt bleek een maatje te groot voor Verbroedering BC en nam de beker mee naar huis.
Reageer

Een mascotte voor Dommelslag

Zondag 7 september 2014
Een mascotte voor Dommelslag
Na de poetsweek zijn bij Dommelslag weer de deuren geopend voor het publiek. Dat gebeurde gisteren met een hamerhaai-happening, want die hamerhaai wordt voortaan de mascotte van het zwembad. Alleen heeft hij nog geen naam. Dommelslag heeft daarvoor een wedstrijd uitgeschreven. Maar als we de haai nu eens gewoon Bert zouden noemen? Op bijgaande foto manager Bert Thijs mét de mascotte. Wie van beiden is Bert?
Een mascotte voor Dommelslag
Reageer

Praalwagen Bloemencorso uitgebrand

Zondag 7 september 2014
in Valkenswaard is gisteren een praalwagen uitgebrand die komende zondag zou meerijden in het Bloemencorso. De oorzaak van de brand is onbekend. Buurtschap Crescendo zat door de brand in zak en as, maar gistermiddag gaf de gemeente groen licht om de bouw te hervatten. Bijzonder is dat alle andere buurtschappen zullen meehelpen om de praalwagen op tijd af te krijgen.
Reageer

François Simons overleden

Zaterdag 6 september 2014
François Simons overleden
In het UZ Gent is vandaag François Simons overleden, de echtgenoot van Fina Steensels. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.
Reageer

Nicky Thijs overleden

Zaterdag 6 september 2014
Nicky Thijs overleden
Gisteren is Nicky Thijs overleden, de echtgenoot van Lyo Vaes. Hij was 38 jaar. Woensdag om 18.30u is er een afscheidsdienst in de kerk van Boseind.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
25°
2.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
25°
11°
17°
14/09
Dikke proficiat Vokke, met je 60 e verjaardag! hopelijk had je een fijne dag! Wij vonden het in elk geval gezellig! X An, Cindy en de rest
An en Cindy Truyens
13/09
hoi annita met je grote zus en proficiat ook van je schoonbroer etienne dikke proficiat en nog vele jaartjes hip hip hoera !!
marlies v d kerkhof
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt