Het overige nieuws

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.
Het is maar dat u 't weet
38% van de Vlaamse broedvogels in gevaar
Op basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

Jansen en Janssen

Woensdag 18 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Jansen en Janssen
Vandaag viert Tom Bailey zijn 61ste verjaardag. Hij was multi-instrumentalist, zanger en songwriter van de Britse synthpopformatie Thompson Twins. Lees hier over hen onder meer dat de groep haar naam ontleende aan de Engelse versie van de stuntelige Kuifje-detectives Jansen en Janssen.

Janny Habraken overleden

Dinsdag 17 januari 2017
Janny Habraken overleden
Gisteren is Janny Habraken overleden, de echtgenote van Benny Mertens en de weduwe van Fred Jeukens. Zij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Neerpelt.

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Uitgeblazen

Dinsdag 17 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Uitgeblazen
Vandaag veertig jaar geleden stond Chicago op nummer 1 in de BRT Top 30 met ‘If You Leave Me Now’. Ook elders in de wereld werd de toppositie gehaald. Hun zeemzoete ballades scoorden duidelijk beter dan hun jazzrockrepertoire. Maar, zo lezen we hier, die genrewissel zinde sommige bandleden niet. Vooral de blazers hadden er problemen mee.

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 16 januari 2017
Win een dvd - of een boek!
Er zijn koude dagen op komst. En dat inspireerde cartoonist Stijn Lodewijks tot bovenstaande cartoon. Wie levert de beste tekst voor het lege tekstballonnetje? Mail hem voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail com, vermeld ook uw postadres en misschien wordt u wel de winnaar!
Het wordt koud: vergeet de vogels niet
Totnogtoe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en de stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.
De winter is voor vogels een taaie periode: insecten verdwijnen onder de grond, bessen zijn geplukt, regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. (…) Het hele nieuwsbericht

Motie rond spoorlijnen

Maandag 16 januari 2017
Woensdagnamiddag wordt in de plenaire zitting van het Vlaams parlement een motie voorgelegd om de Vlaamse regering ertoe aan te zetten dat ze bij de federale regering aandringt om de Vlaamse spoorstrategie te realiseren. Daarin zitten 3 Limburgse items: lijn 15 Hasselt-Neerpelt, lijn 15 Antwerpen-Hasselt met aanleg van een 2de spoor tussen Zonhoven en Balen en lijn 19 Mol-Neerpelt-Hamont. De motie wordt ingediend door Joris Vandenbroucke, sp.a-fractieleider. De zitting is live te volgen via www.vlaamsparlement.be.

Mia Kwanten overleden

Zondag 15 januari 2017
Mia Kwanten overleden
In WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Mia Kwanten overleden, de echtgenote van Henri Noukens. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat in Neerpelt.
3

Mina Loos overleden

Zondag 15 januari 2017
Mina Loos overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Mina Loos overleden, de weduwe van Jan Vrolix. Ze was 96 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake. 

Wie won de dvd?

Zondag 15 januari 2017
Wie won de dvd?
Het is François Pennemans. Hij had bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje bedacht en krijgt van ons een dvd toegestuurd. Er waren nog andere plezierige inzendingen:
- Verdampt! (Rolf Ziemann)
- Ik ben alleen maar een recept van Pascale Naessens aan het maken! (Ann Hannes)
- Ben ik gestopt met roken, is het nog niet goed (Tiens Mevissen)
- Wacht, ik kom meespelen! (Willy Cochet)
enz. enz.....

Recordaantal vacatures in Limburg

Zondag 15 januari 2017
De VDAB heeft in Limburg een recordaantal vacatures in vijftien jaar gehad, meldt TVL. Bijna 24.000 vacatures ontving de VDAB. Dat is een stijging met ruim 35 procent. Daarmee doet Limburg beter dan alle andere Vlaamse provincies.

Romain Ceulemans overleden

Zaterdag 14 januari 2017
Romain Ceulemans overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Romain Ceulemans overleden, de echtgenoot van Madeleine Driesen en de weduwnaar van Josée Vanderstraeten. Hij was 79 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Maartenskerk in Stevoort. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum, waarna een laatste groet kan gebracht worden in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
3

Dank vanwege 'Project Suriname'

Vrijdag 13 januari 2017
Een mail van Sara en Charlotte: "Langs deze weg willen we iedereen uit Neerpelt en omstreken bedanken die ons heeft geholpen met het inzamelwerk voor ons project in Suriname. Door de vele reacties op onze oproep op Facebook hebben we afgelopen woensdag alle ingezamelde spullen en materialen kunnen opsturen naar Suriname. Zonder de hulp van vele vrijgevige omstaanders hadden we ons project niet kunnen waarmaken. Vorig jaar brachten Sara en ik samen 4 maanden door in het prachtige Suriname. We gaven les en (…) Het hele nieuwsbericht

Een onbetaalbaar zicht

Vrijdag 13 januari 2017
Tribunaliteiten
Een onbetaalbaar zicht
‘Mehr Licht.’ Met die woorden blies de Duitse dichter Goethe zijn laatste adem uit. Meer licht, dat was ook wat de kopers van een penthouse in Antwerpen hadden gewild. Ze waren afgegaan op een advertentie die het had over een luxueus penthouse met prachtig zonneterras. Het was uitzonderlijk gelegen, met zicht op de statige Frankrijklei en het theaterplein in Antwerpen, stond er nog te lezen. Het appartement ging van de hand voor 285.000 euro, maar vier maanden na de akte bij de notaris trokken (…) Het hele nieuwsbericht
1

Even het Dommelpeil verlagen

Vrijdag 13 januari 2017
Grensgevallen
Even het Dommelpeil verlagen
Het Nederlandse Waterschap De Dommel gaat vandaag het waterpeil in diverse beken en rivieren, waaronder de Dommel, ongeveer 20 cm laten zakken. Omdat er een langere periode van vorst aankomt hoopt men dat die vorst de wortels van de Grote Waternavel (foto), een exoot, een tik kan geven. "De ervaring leert dat de plant hierdoor komend jaar minder explosief terug zal komen. Als de vorstperiode voorbij is wordt het waterpeil weer op de huidige stand terug gezet," aldus het Waterschap. (Foto Waterschap De Dommel)

Overdagkoor Noord Limburg

Donderdag 12 januari 2017
Overdagkoor Noord Limburg
Zingen kan iedereen, maar niet iedereen kan altijd. De meeste koren repeteren ook 's avonds, en daarom hebben een aantal mensen het plan opgevat om een zanggroep op te starten waarbij de repetities overdag georganiseerd worden. Hiervoor zijn ze op zoek naar zangers en zangeressen uit de hele regio Noord-Limburg. Zij willen beginnen met een licht populair repertoire, en het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk, enthousiasme wel. De voorkeur voor repeteren gaat naar de dinsdag om 13.30 uur en de (…) Het hele nieuwsbericht
2

Bezoekersrecord voor Dommelslag

Donderdag 12 januari 2017
Bezoekersrecord voor Dommelslag
Vorig jaar heeft zwemparadijs Dommelslag een recordaantal van meer dan 260.000 bezoekers geteld, 260.265 om precies te zijn. In 2015 waren er dat zowat 10.000 minder.
S&R Dommelslag opende zijn deuren in juni 2003 en in februari 2012 werd het aanbod van het zwemcomplex uitgebreid. Het zwemparadijs, een publiek-private samenwerking waar de gemeenten Overpelt, Neerpelt en S&R in participeren, wil vooral inspelen op de zwemwensen van families en jongeren. Het is het eerste (…) Het hele nieuwsbericht

'Overzicht van Limburgse stripkunst'

Donderdag 12 januari 2017
'Overzicht van Limburgse stripkunst'
Van 14 januari tot 25 februari wordt er in Neerpelt en Overpelt een expo over Limburgse stripkunst georganiseerd onder de titel X7 LIMBURG GESTRIPT. In Dommelhof, cultuurcentrum Palethe in Overpelt en de Bibliotheek in Neerpelt zijn in deze tentoonstelling zeven gereputeerde striptekenaars van eigen bodem samengebracht: Criva, Kim Duchateau, Fobie, Melvin, Bart Proost, Caryl Strzelecki, Wim Swerts.
De strip beleeft al vele jaren een ongemeen rijke bloei. Het is zelfs voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-3°
0.0 mm
Nevel
-1°
-1°
09/01
Proficiat aan alle ijsberen en -berinnen die de kou durfden te trotseren. Gelukkig waren er enkele zo slim om zich warm aan te kleden!!!
Wim bij de open haard
04/01
Hartelijk gefeliciteerd moeder met uw verjaardag. 94 jaar.. dat kan al tellen.
Albert Peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Opbrengst verkoop offergaven: bijna € 5.000
  2. 'Rare Vogels' hebben hun prins
  3. Groen Neerpelt wil oplossing mobiliteitsprobleem