Het overige nieuws

Geen spoor

Vrijdag 15 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Geen spoor
Vandaag is het 73 jaar geleden dat Glenn Miller spoorloos verdween. Hij was op weg van Londen naar Parijs toen zijn vliegtuig bij slecht weer in het Kanaal stortte. Nooit werd de orkestleider teruggevonden, wat tot allerlei speculaties leidde. Lees er hier alles over.

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Kerstfeest bij OKRA Grote Heide

Donderdag 14 december 2017
Kerstfeest bij OKRA Grote Heide
Okra-trefpunt Grote Heide vierde het jaarlijks kerstfeest met 78 leden, onder wie ook 5 jubilarissen van 80 en 90 jaar. De jubilarissen Fons Vanhoudt, Henri Heesakkers, Jaak Peeten en Catho Schildermans werden bedacht met een mooie attentie. Voor de ontspanning zorgde Harry Geunis met zijn mooie muziek. iedereen genoot van een lekker warm buffet en bij het afscheid kreeg men nog een mooi kerstgeschenk. (Ingez.)

Gecoverd op straat

Donderdag 14 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Gecoverd op straat
Vandaag wordt Mike Scott 59. Hij is de frontman van The Waterboys, maar heeft ook twee sterke solo-cd’s afgeleverd. Over die producties krijgen we hier tekst en uitleg. In een van zijn songs vertelt hij hoe hij hoort dat straatmuzikanten hem coveren. Dan heb je het eigenlijk toch ver geschopt, niet?

Met dank aan Lili

Woensdag 13 december 2017
Vandaag bestaat de afdeling Neerpelt-Overpelt van het Rode Kruis 80 jaar; vandaag ook nam Lili Moors afscheid als afdelingsverantwoordelijke bloed- en plasmageven. Uit handen van de voorzitter kreeg ze een bos bloemen en een klein aandenken overhandigd. Lili zorgde samen met haar collega's-vrijwilliger voor de feilloze organisatie van de bloedafname-avonden op de 2de en 3de woensdag van de maand. Vanaf januari zullen die bloedafnames plaatsvinden op de 2de woensdag en 3de vrijdag van de maand, en dit telkens tussen 17 en 20 uur.

Zaterdag Sporting-Initia

Woensdag 13 december 2017
Zaterdag Sporting-Initia
Zaterdag om 20.15u ontvangt handbalclub Sporting NeLo in het sportcentrum van Dommelhof Initia Hasselt. Gaat het weer een clash der titanen worden zoals pakweg 35 jaar geleden? Sven Spooren: "Het zat ons de laatste weken niet echt mee. We moesten ons tevreden stellen met 1 op 4 en pakten telkens in de slotseconde juist naast 2 knappe overwinningen! Daar komt nog bij dat er op dit moment 4 spelers met een knieprobleem aan de kant staan: Versleeuwen en Pastoor zelfs voor de rest van het (…) Het hele nieuwsbericht

Het kerstfeest van Femma Boseind

Woensdag 13 december 2017
Het kerstfeest van Femma Boseind
Gisteren vierde Femma Boseind haar kerstfeest. Voor de 50 aanwezigen was het een hele fijne avond. Het zag er gezellig uit met de kerstboom en de kerststal. Zoals ieder jaar konden de Femma-dames genieten van een mooie kerstbezinning, gebracht door het bestuur, en een sfeervol kersttoneel opgevoerd door de Lommelse toneelgroep Hand in Hand. Het toneelstuk werd geschreven en geregisseerd door Rita Scheelen. De lekkere wijn en de maaltijd deden de rest. En met glaasjes die blinken, vlammetjes die dansen en (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Win een dvd - of een boek!
Het jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Wie won de dvd?
Het is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Alweblo

Woensdag 13 december 2017
Thomas Bloemen en Stef Bloemen, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Alweblo opgericht met zetel aan 't Herent. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van parken en tuinen, het bouwrijp maken van terreinen en de aanleg van begraafplaatsen.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vergeten gitarist
Vandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.
2

Mia Philippe overleden

Dinsdag 12 december 2017
Mia Philippe overleden
Gisteren is Mia Philippe overleden, de echtgenote van Jef Winters. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting en condoleren. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
1

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Poseren in de sneeuw
Op deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat u 't weet
Het blijft gevaarlijk op de weg
Ook voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
1
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.
30/11
Proficiat met de nieuwe voordeur.
Opa en oma Hermans janssen
25/11
Frank Leyssen en Joy Goven, hartelijk gefeliciteerd met jullie verjaardag op 26-11. Maak er een leuke dag van en geniet. Dit wensen U Vake en Moeke Leyssen-Cardinaels
boudewijn en Anita leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Kernwinkelgebied wordt kleiner
  2. Gemeenteraad keurt budget 2018 goed
  3. Waar bleven de sneeuwruimers?