Het overige nieuws

Drie met vier

Maandag 24 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Drie met vier
Vandaag vijftien jaar geleden overleed Kim Gardner. Hij is de tweede in de groepsnaam van de jazzrockformatie Ashton, Gardner & Dyke, vooral bekend van ‘Resurrection Shuffle’ uit 1971. Ontdek hier dat die drie eigenlijk met vier waren en welke lange weg zij in de popgeschiedenis hebben afgelegd.
BK voltige: zilver voor Jolien Aerts
Jolien Aerts heeft in Geel een zilveren medaille behaald op het Belgisch kampioenschap voltige. Dat is een paardensport waarbij acrobatische oefeningen op een galopperend paard worden uitgevoerd. Het paard loopt daarbij aan een lang longeertouw van 20m. Jolien is nu ook geselecteerd voor het kaderteam van België, en mag daardoor volgend jaar deelnemen aan internationale wedstrijden.

Uitslag openbare verkoping

Zondag 23 oktober 2016
De openbare verkoop van de woning gelegen Jos Verlindenstraat 101, op 18 oktober, heeft 68.000 euro opgebracht in eerste roep. Er is nog hoger bod mogelijk.

Absorberend ondergoed

Zondag 23 oktober 2016
Vandaag gelezen
Julie Veldhuijzen van Zanten, die vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven een designprijs won met de ontwikkeling van elegant damesondergoed dat urine absorbeert en inlegkruisjes vervangt, is nu het bedrijf Lifesense begonnen. Dat produceert absorberende slips die een sensor bevatten die urineverlies registreert. Daarmee wordt met een smartphone-app een persoonlijk oefenprogramma voor de bekkenbodem gemaakt. Zo kan incontinentie bij 70% van de vrouwen worden verholpen. Dit najaar lanceert haar bedrijfje een onderbroek die bescherming biedt tijdens de menstruatie, waardoor vrouwen geen tampons of maandverband meer hoeven te dragen.
(Bron: Volkskrant Magazine)

De wereld is klein

Zondag 23 oktober 2016
De wereld is klein
Loop je als Neerpeltenaar rond op de fietsbeurs in Utrecht, en wie staat daar met een stand? Neerpeltenaar Ronny Verberne! De fietswereld is klein... (Foto Eric Swinnen)

Lieve Joris vanavond op Canvas

Zondag 23 oktober 2016
Met haar boeken wil Lieve Joris aan de oppervlakte brengen wat er onderhuids leeft in een maatschappij. "Ik denk dat we vaak alleen naar de buitenkant van dingen kijken," zegt ze in "Wanderlust", dat vanavond om 20.10u op Canvas start. "Onder de actualiteit loopt een hele trage stroom. Die voert geschiedenis mee en gebruiken, verdriet van vroeger, frustraties, angsten, ik probeer die stroom te vatten. Wanneer we kijken naar wat er nu in Syrië gebeurt, dan kunnen we zeggen dat dat is begonnen bij het begin van de Arabische Lente, begin 2011. Maar ik was daar in ‘79 voor het eerst en ik kan zeggen: dat is veel langer geleden begonnen."

Altijd hetzelfde op de radio

Zondag 23 oktober 2016
Altijd hetzelfde op de radio
Pauline Black, de zangeres van The Selecter, viert vandaag haar 63ste verjaardag. Als je de groep nog eens op de radio hoort, is het met ‘On My Radio’. Lees hier hoe ze dat eigenlijk hadden voorspeld in de tekst van dat liedje. ‘It’s the same old show.’

Ledenfeest van Okra Boseind

Zaterdag 22 oktober 2016
Ledenfeest van Okra Boseind
Okra Boseind hield gisteren zijn jaarlijkse ledenvergadering annex ledenfeest. Voorzitter Marcel Witters heette iedereen welkom. Tijdens het buffet waren er optredens van De Marina's en werden verschillende leden in de bloemen gezet.  Nu is het uitkijken naar het kerstfeest.

Een niet alledaags testament

Vrijdag 21 oktober 2016
Tribunaliteiten
‘Ik ben naar mijn vriend. Ik mis hem te veel. Niets aan familie.’ Het stond op een vel papier in een kluis, achtergelaten door een 70-jarige man die zich verhing in zijn appartement. Het nummer van de kluis vond de politie op een tafel, samen met het adreskaartje van zijn advocaat. 'Alleen advocaat opendoen’ stond er bij. In de afscheidsbrief lazen advocaat en politie dat de man op 100.000 euro na zijn volledige vermogen schonk aan de advocaat.
Zes maanden later vroeg de advocaat (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verkoyen overleden

Vrijdag 21 oktober 2016
Pierre Verkoyen overleden
Gisteren is Pierre Verkoyen overleden, de echtgenoot van Wies Bekaert. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: Apinxten Consulting

Vrijdag 21 oktober 2016
Annie Pinxten uit Sint-Huibrechts-Lille heeft de bvba Apinxten Consulting opgericht met zetel aan de Zandstraat in Sint-Huibrechts-Lille. Doel van de vennootschap is onder meer het beheren van patrimonium én  groot- en kleinhandel,  import en export, huren en verhuren van materialen, gebouwen, bedrijfsmaterieel, bedrijfsvoertuigen, meubelen en allerhande huishoudartikelen, zowel in nieuwe als in tweedehandse staat.

Sporting zaterdag thuis tegen Doornik

Donderdag 20 oktober 2016
Sporting zaterdag thuis tegen Doornik
Sporting NeLo speelt zaterdag in de vertrouwde Dommelhof-arena haar 8e wedstrijd van het seizoen en staat trots aan de leiding met het maximum der punten. Met Doornik krijgen we een onberekenbare tegenstander over de vloer. Ze begonnen met een 2 op 8 aan de competitie, maar hebben zich ondertussen serieus herpakt. Ze wonnen immers hun laatste 3 wedstrijden, en dat met sprekend gemak! Ze hebben elkaar gevonden op het veld en Sporting zal er een zware partij aan hebben. Sporting gaat immers gebukt (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Geuens overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Ferdinand Geuens overleden
Vandaag is Ferdinand Geuens overleden, de echtgenoot van Mine Fransen. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag van 18.00 tot 18.30 in funerarium Severens in Overpelt.

VZW Ambrosia opgericht

Donderdag 20 oktober 2016
Dans, muziek en beweging als educatieve en actieve cultuurbeleving promoten met de bedoeling de eigen persoonlijkheidsontwikkeling en maatschappelijke participatie te bevorderen: dat is het doel van de vzw Ambrosia die werd opgericht door Jozef, Johannes en Simon Broux. De zetel van de vzw is gevestigd in de Hork in Neerpelt.

NEOS trok naar Slovenië

Woensdag 19 oktober 2016
NEOS trok naar Slovenië
NEOS Neerpelt & Overpelt trok een week naar Slovenië. Ze bezochten de hoofdstad Ljubljana (maak het niet te moeilijk en zeg gewoon Lubjana), de fameuze grotten - werelderfgoed - van Postojna, de kustplaats Izola en ze maakten ook een uitstap naar het imposante Venetië. Op de laatste dag werd het idyllische dorpje Bled aangedaan, een prachtig dorp waar Tito destijds zijn zomerresidentie liet bouwen. 

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Sportkampioenen gezocht

Dinsdag 18 oktober 2016
Op vrijdag 13 januari zet Neerpelt de sportkampioenen in de bloemetjes. De gemeente verzamelt vanaf nu alle namen van sportkampioenen en verdienstelijke sportpersonen. Ook personen die zich verdienstelijk maken binnen de sportverenigingen worden gehuldigd.
De laureaten worden onderverdeeld in 8 categorieën: - Neerpeltse sportverdienste; - sportfiguur in de kijker; - beloftevolle jongere; - kampioenen; - verdienstelijke leden; - verdienstelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Arnold Van Vlierden overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Arnold Van Vlierden overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstige Arnold Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Elly Maesen. Hij was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.

Mariëtte Plessers overleden

Dinsdag 18 oktober 2016
Mariëtte Plessers overleden
Zaterdag is de uit Neerpert afkomstige Mariëtte Plessers overleden, de echtgenote van Theodoor Moors. Zij was 80 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Herfstfeest bij Okra SHLille

Maandag 17 oktober 2016
Herfstfeest bij Okra SHLille
Okra SHlille vierde haar jaarlijks herfstfeest. De voorzitter bedankte de aanwezigen voor hun talrijke opkomst. Bij een kop koffie en een stukje taart werd er geluisterd naar het muzikale optreden van een marktkramer. De middag werd afgesloten met een warme maaltijd. Voor meer info over het programma van de afdeling, klik even op deze link.

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Osteoporose: wist u dat?

Maandag 17 oktober 2016
Donderdag is het 'Wereld-osteoporosedag'. Tussen 9 en 17 uur kunt u dan in het Diagnosecentrum in Lommel (gratis) terecht voor een tentoonstelling met alle weetjes over deze aandoening. Ook kan er dan een hielmeting gedaan worden, en krijgt u in de calciumshop een antwoord op de vraag welke voedingsproducten een goede bron van calcium zijn. Want wist u dat elk jaar 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking komen met de grond? En dat 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - met een gebroken heup op de spoed terecht komen? Vaak is dit het gevolg van botonkalking of osteoporose...
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14.1 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
13°
10/10
Veerle, proficiat !! voor je prachtige marathon van Eindhoven SUPER !!!
johan stinckens
10/10
Kayra,hartelijk gefeliciteerd met je vijftiende verjaardag.Geniet van deze mooie dag en ga er maar eens goed op uit. Deze wensen komen van vake en moeke.
BoudewijnLeyssen leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Vijftigers van Boseind weer bijeen...
  2. Sporting zaterdag thuis tegen Doornik
  3. OORtreders vervangt Samhain