Het overige nieuws

'Mondmuziekske'

Dinsdag 22 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
'Mondmuziekske'
Het is vandaag al een jaar geleden dat Toots Thielemans overleed. Hij heeft wat hij zijn ‘mondmuziekske’ noemde niet alleen laten klinken op jazzplaten. Ook popartiesten deden een beroep op zijn harmonicakunsten. Zo schittert hij hier in ‘Leave A Tender Moment Alone’ van Billy Joel. Maar wist je dat hij ook bij John Denver speelde? En dat het grootste popsucces waarop wij hem als gastmuzikant horen, een flauw reggaedeuntje van John Lennons oudste zoon is? Lees er hier alles over. 

De 10de editie van het Ploegfestival

Maandag 21 augustus 2017
Grensgevallen
De 10de editie van het Ploegfestival
Op 26 en 27 augustus vindt in Park Mien Ruys (Ploegpark) in Bergeijk de 10e editie van het Ploegfestival plaats. De zaterdag wordt gevuld met 'Heroes in Heaven'. Bands spelen sets van wereldartiesten die ons helaas zijn ontvallen: Donna Summer, Robert Palmer, David Bowie, Queen, Carpenters, Gary Moore, Roy Orbison, Amy Winehouse, Thin Lizzy, Johnny Cash, Chuck Berry, Soundgarden, Mink Deville, Motörhead en The Beatles.
Zondag treedt op het hoofdpodium een scala aan (…) Het hele nieuwsbericht

Harie Geusens overleden

Maandag 21 augustus 2017
Harie Geusens overleden
Vandaag is Harie Geusens overleden, de echtgenoot van Mariëlle Debacker. Hij was 65 jaar. Laatste groet: donderdag tussen 20u en 20.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
29

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Maandag 21 augustus 2017
Herinrichting Dommel en Kleinbeek
De watering De Dommelvallei is gestart met de tweede fase van de herinrichtingswerken aan de Dommel en de Kleinbeek in Peer (Molhem). Door de werken zal de Dommel haar natuurlijk uitzicht terug krijgen en zal er meer ‘leven’ komen in en langs de Dommel, zegt de watering. Momenteel worden er verschillende vistrappen en beekvijvertjes aangelegd, wegen en dijken hersteld en de taluds afgeschuind.
Na deze werken zal er begonnen worden met het aanleggen van de wandelpaden zodat (…) Het hele nieuwsbericht
1

Nog infoavonden over fusie

Maandag 21 augustus 2017
Wie nog vragen heeft over de geplande fusie tussen Neerpelt en Overpelt krijgt deze week de kans om die te stellen tijdens twee infoavonden: een in Neerpelt en een in Overpelt. In Neerpelt is dat overmorgen/woensdag om 19.30u in Dommelhof, in Overpelt donderdag om 19.30u in CC Palethe.

Theo Ooms overleden

Maandag 21 augustus 2017
Theo Ooms overleden
Zoals eerder gemeld is donderdag Theo Ooms overleden in Borgworm. Hij was 67 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Koralen bruiloft

Maandag 21 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Koralen bruiloft
Vandaag vieren Bono van U2 en Ali Hewson hun koralen bruiloft. Ze zijn 35 jaar getrouwd. Lees hier voor welk van zijn songs zij inspiratie bracht. Bekend is dat hij 'Sweetest Thing' voor haar schreef nadat hij haar verjaardag eens was vergeten. In de opmerkelijke video die daarbij hoorde, loopt ook een olifant uit België rond.

Vrouwenvoetbal: Esperanza verliest

Zondag 20 augustus 2017
In het vrouwenvoetbal heeft Esperanza Pelt thuis verloren van Chastre. Uitslag: 2-3.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Win een dvd - of een boek!
Een cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Esperanza uitgebekerd

Zondag 20 augustus 2017
Esperanza uitgebekerd
In de Croky Cup (Beker) van België is Esperanza Pelt uitgeschakeld na verlies op het veld van Wijgmaal. Uitslag: 3-0. Aan de rust was de stand 2-0.

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Herkol klopt Kadijk

Zaterdag 19 augustus 2017
In de competitie voor de Beker van Noord-Limburg heeft Herkol vanavond Kadijk verslagen. Uitslag: 4-2.

Mariette Cardinaels overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Mariette Cardinaels overleden
In het ZOL in Genk is gisteren Mariette Cardinaels overleden, de weduwe van Cyriel Claes en de levenspartner van Jan Vanden Eynde. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
14
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

Esperanza wint in Gruitrode

Donderdag 17 augustus 2017
Esperanza Pelt heeft zijn oefenwedstrijd in Gruitrode gewonnen. Uitslag: 0-3. Herkol verloor thuis van SK Meeuwen met 2-3.
Een mail: "Aan alle oud-spelers van KWB-Sport voetbalclub Overpelt-Centrum: op zaterdag 9 september vieren wij het 50-jarig bestaan van onze club. Graag willen wij u via deze weg uitnodigen op een gezellig samenzijn. Dit zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur in de brasserie van ons lokaal ’t Pelterke in Overpelt. Gezellig praten over de anekdotes en derde helften van de voorbije 50 jaar. Namens het bestuur van KWB-Sport!"

Alfons Plessers overleden

Donderdag 17 augustus 2017
In WZC Monnikenhof in Berendrecht is gisteren Alfons Plessers overleden, de weduwnaar van Maria Driesen. Hij was 92 jaar. Maandag om 11u is er een afscheidsviering in de parochiekerk van Kapellen-Essenhout, gevolgd door de bijzetting van de asurne op de begraafplaats in Ekeren-centrum.
14/08
Gilberte TheuwisAan Denise Antonissen!!Proficiat met jou geweldige prestatie van de 100 km.dodentocht. De wensen komen van alle buren van"Het Look"En hoe zit het met de blaren?
gilberte theuwis
13/08
Proficiat aan Erwin en Jan voor hun sterke prestatie in de Dodentocht.
Guido Miermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Man (67) verdronken in Jeker
  2. De streep is getrokken
  3. Volksspelen bij de start van Lille-kermis