Het overige nieuws

Vette knipoog

Zaterdag 24 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Vette knipoog
Vandaag wordt Mick Fleetwood, de drummer van Fleetwood Mac, zeventig. Op de Jukeboxkalender nemen ze zijn solowerk onder de loep en stellen ze vast dat hij daarin graag teruggrijpt naar de bluesrock uit de begindagen van zijn band. Dat is bijvoorbeeld het geval met ‘Rattlesnake Shake’, een song waarin hij voor de goede verstaander met een vette knipoog wordt genoemd.

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Zondag Limburgse Open Molendag
Zondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Pieter Vanhees overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Pieter Vanhees overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Unieke oude machines te koop
In de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht

Tranen met tuiten

Vrijdag 23 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tranen met tuiten
Op deze dag in 1964 nam Dave Berry de single ‘The Crying Game’ op. Lees hier wat die plaat met Led Zeppelin te maken heeft en hoe het nummer bijna dertig jaar later weer een hit kon worden. Dave Berry, inmiddels 76, treedt trouwens nog altijd op. Eind augustus kan je hem aan het werk zien op de Vostertfeesten in Bree.
Handbal: Tobias Marx naar Sporting NeLo
Tobias Marx, een bijna 21-jarig Duits handbaltalent, komt naar Sporting NeLo. Hij gaat daar op de rechterhoek spelen, samen met de wat meer ervaren Philippe Cnyrim. Tobias komt over van Hurry-up in Nederland en zal ook in Neerpelt komen wonen en werken.
Sporting moest op de rechterflank iets ondernemen omdat Balazs Somogyi op 36-jarige leeftijd een punt gezet heeft achter zijn carrière en ook Pieter Winters gaf te kennen het hoge ritme van de BENE-liga maatschappelijk niet te kunnen bolwerken. (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag pittazaak Cyril uit Neerpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 juli ingediend worden.
Vandaag is het Europees kampioenschap kajak voor -23-jarigen van start gegaan in het Servische Belgrado. Artuur Peters en zus Hermien Peters gingen er van start namens de nationale kajakploeg. Artuur won zijn reeks in K1 1000 meter en verzekerde zich hierdoor van een A-finaleplaats met de snelste tijd van alle deelnemers. Ook zus Hermien in de K1 500 meter kon zich, met de snelste tijd van alle deelneemsters, rechtstreeks plaatsen voor de A-finale. In de K1 500 meter werd Artuur Peters, met de tweede snelste tijd van alle deelnemers, jammer genoeg verwezen naar de halve finales.
Alle campussen van de scholengemeenschap WICO zullen vanaf volgend schooljaar werken aan STEAM-onderwerpen in het eerste jaar van de eerste graad. Dit gemeenschappelijk, pedagogisch project is een onvervalste primeur voor de scholengemeenschap. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics.
De term STEAM is internationaal gegroeid. STEAM wil jongeren warm maken voor de domeinen wetenschap, technologie en wiskunde en het onderwijs nauwer laten aansluiten bij (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan het kanaal...

Woensdag 21 juni 2017
Vandaag gezien
Ondertussen, aan het kanaal...
Daar zag Jef Lenaerts vandaag dat het ganzenheir weer uitbreiding heeft gekregen...
1
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.
22/06
Marcel Vanmeensel Proficiat met je verjaardag maak er een fijne en gezellige dag van
Paula Vanmeensel
14/06
Kitty Proficiat met je verjaardag maak er een fijne dag van met je gezinnetje.
Paula. Vanmeensel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Pittazaak Cyril failliet verklaard
  2. Nieuwe uitbaters voor De Kentings
  3. Tegen hindernis in Stationsstraat