Het overige nieuws

In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.
Reageer

Eduard Van Baelen overleden

Maandag 8 februari 2016
Vrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Eduard 'War' Van Baelen overleden, de echtgenoot van Els Vaes. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan  in Tongeren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Weer weggelopen

Maandag 8 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1990 schoot Del Shannon zich een kogel door het hoofd. Dertig jaar eerder beleefde hij zijn grootste succes met ‘Runaway’. Lees hier waarom hij altijd over relatiebreuken zong. En leer er de ‘musitron’ kennen, een voorloper van de synthesizer waarop het instrumentaal middenstuk werd gespeeld.
Reageer
Het is maar dat u 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.
Reageer

Postordermonnik populair

Zondag 7 februari 2016
Vandaag gelezen
De 'postordermonnik' wordt steeds populairder in Japan. Terwijl Japanse tempels hun band met de lokale bevolking kwijtraken, winnen online bestelbare monniken aan populariteit, meldt The Japan Times. Vooral sinds Amazon het bedrijf "Mr. Monk Delivery" toestaat op zijn website, zijn de monniken niet aan te slepen en schieten andere aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Voor 35.000 yen (268 euro) heb je al een basismonnik die rituelen kan uitvoeren in huizen of op begrafenissen. Hoewel het boeddhisme (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Abdijavond met Hein Stufkens

Zondag 7 februari 2016
In de abdijkerk van de Achelse Kluis vindt op maandag 15 februari een Abdijavond plaats met filosoof Hein Stufkens als inleider. Hij spreekt over "Mededogen als menselijke bestemming". De avond start om 19.30u met de completen met de monniken; vanaf 20u tot 21.15u is er de lezing door de gastspreker. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt geapprecieerd.
De mens is zich bewust van pijn, lijden en vergankelijkheid. Hij heeft ook het vermogen tot empathie: meevoelen met (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Voorbereidende werken Noord-Zuid

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
Morgen starten op de Grote Baan en de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren de voorbereidende werken voor een aantal aanpassingen om de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor de zomer van 2015 maar konden door een lopende juridische procedure niet van start gaan. Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met de gemeente, gesteund door een eerste positieve uitspraak van de rechtbank, beslist om de werken op te (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Neerpelt heeft nu 16.961 inwoners

Zaterdag 6 februari 2016
Neerpelt telde op 1 januari jongstleden 16.961 inwoners, een aangroei met 142 in vergelijking met een jaar geleden.
Reageer

Mia Hoeben overleden

Zaterdag 6 februari 2016
Mia Hoeben overleden
Donderdag is Mia Hoeben overleden, de echtgenote van Gerard Conings. Zij was 76 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Herent. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer
Vlaanderen gaat de tewerkstellingsformule met leercontracten versterken. “Dit is een belangrijke stap voor Limburg want 1 op de 4 Vlaamse leercontracten wordt in onze provincie afgesloten. En dat is goed voor de tewerkstelling, want uit cijfers van de VDAB blijkt dat schoolverlaters die een zogenaamde leerovereenkomst achter de rug hebben, vaker een job hebben dan leeftijdsgenoten”, zegt directeur van UNIZO Limburg Bart Lodewyckx.
Reageer

Inloophuis voor chronisch zieken

Vrijdag 5 februari 2016
Inloophuis voor chronisch zieken
An de Markt 25 in Peer opende recent inloophuis 'De Kolibrie' zijn deuren. De Kolibrie is een plek waar mensen terecht kunnen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte. Dit zowel voor de persoon die zelf geconfronteerd wordt met een aandoening als zijn / haar naasten. Het werkingsgebied van het inloophuis is Noord Limburg. De medewerkers en vrijwilligers in De Kolibrie bieden een luisterend oor, informatie en opvang. Je kan er dagelijks terecht voor een gesprek met lotgenoten, een workshop of een andere activiteit. Het aanbod is gratis en is terug te vinden op de website: www.inloophuisdekolibrie.be
Reageer
Er is opnieuw geen jeugdvoetbal dit weekend in Limburg. Dat heeft het provinciaal comité van de voetbalbond beslist, ook de reserven en de G-voetballers moeten de kleedkamers niet uitkomen. De reden is uiteraard opnieuw de zware regenval. Heel wat terreinen stonden de afgelopen dagen onder water en daarop spelen is onmogelijk of zou zware schade aan de grasmat toebrengen.
Reageer

Limburgs Meldpunt Water

Donderdag 4 februari 2016
37 Limburgse gemeenten dragen hun waterlopen van de 3de categorie over aan de provincie Limburg. Ze maakten deze overdracht inmiddels formeel door een charter te ondertekenen. De provincie Limburg wordt hierdoor de grootste waterbeheerder van Limburg. De overdracht betekent niet enkel een financiële besparing voor de gemeenten, het is meteen ook de ultieme vorm van ondersteuning die de provincie de gemeenten kan bieden.
Tijdens de officiële overdracht werd het nieuwe Meldpunt (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Eén op vijf jonger dan twintig

Donderdag 4 februari 2016
20,8 procent van de Limburgse bevolking is jonger dan 20 jaar. Gemeenten met het hoogste aandeel jongeren zijn Beringen (23,1 %), Genk (22,7 %), Opglabbeek (22,6 %), Heusden-Zolder (22,4 %) en As (22,1 %). De laagste percentages jongeren vinden we in Herstappe (15,1 %), Hasselt (18,5 %), Borgloon (18,7 %), Sint-Truiden (18,7 %) en Lanaken (19,1 %).
Reageer
Ruim de helft (53,3 %) van de leerlingen secundair onderwijs die ergens in een Limburgse gemeente onderwijs volgt, doet dat in een andere gemeente dan de eigen woonplaats. Deels noodgedwongen, omdat er in een kwart van de gemeenten geen school voor secundair onderwijs is. De gemeenten met het hoogste percentage leerlingen secundair onderwijs van buiten de gemeente zijn Kortessem (94,9 %), Hoeselt (78,6 %) en Overpelt (77,2 %).
Reageer

66 ongevallen op Limburgse wegen

Woensdag 3 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 10 met lichamelijk letsel en 56 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen  1 dode en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 9 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.  Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Reageer

Vijfhonderd euro voor vzw Kietelt

Dinsdag 2 februari 2016
Vijfhonderd euro voor vzw Kietelt
Ladies Circle Neerpelt schenkt 500 euro aan VZW Kietelt, een organisatie die verjaardagsdozen uitdeelt aan kansarme kinderen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
9.1 mm
Lichte regen
31/01
Aan alle medewerkers van Zipangu Neerpelt op het Vlaams Kampioenschap Karate !!!! Bedankt om van deze dag een mooie sportieve karatedag te maken bedankt allemaal voor jullie vriendschap !!! Het bestuur van Zipangu Neerpelt
joris renckens
21/01
Linda KuppensHarrie en Linda zijn samen 100, na Abraham staat nu ook Sarah voor hun deur. We zijn dan ook niet verwonderd, ze zorgen voor een wereldprimeur! Wat dat is ? Boter bij de vis ? Proficiat beide, we gaan er ene op komen drinken !
familie kuppens-krops
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt