Het overige nieuws

Het ritme van de regen

Maandag 27 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Als je ‘I Can’t Stand The Rain’ nog eens hoort, is het negen keer op tien de discoversie die Eruption in 1978 maakte. Maar het veel gevoeliger origineel dateert van 1973 en is van Ann Peebles, die vandaag 68 wordt. Lees hier hoe het nummer ontstond en met welk instrument men het geluid van regendruppels nabootste.
Reageer
Karate: 6 provinciale titels voor Zipangu
Op het Limburgs karatekampioenschap, dat vandaag in Lommel werd betwist, hebben Jody Spapens, Yarne Claes en Remko Schippers van de Neerpeltse karateschool Zipangu een provinciale titel in de wacht gesleept in het kata. Bij het onderdeel kumite deden Lander Berkvens, Hannelore Vrolix en Nick Pot hetzelfde. Zipangu nam met 17 atleten deel aan het kampioenschap en zag haar leden 18 keer op het podium staan.
Reageer

500 euro voor het bouwbudget

Zondag 26 april 2015
500 euro voor het bouwbudget
Op de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 24 april werd Erwin Kwanten uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500,00. Proficiat Erwin!
Ben jij ook aan het bouwen of verbouwen? 'Doe mee en win!' op de volgende trekking.  Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Op de foto: winnaar Erwin Kwanten op zijn bouwwerf in de Venderstraat 28a in Neerpelt.
Reageer

Man slaapt langs spoor

Zondag 26 april 2015
Vanochtend heeft de politie een man wakker gemaakt die rustig lag te slapen langs het spoor in Eindhoven. Door het voorval reden er enige tijd geen treinen tussen Eindhoven en Geldrop.
Reageer

Wie heeft Kwispel gezien?

Zondag 26 april 2015
Wie heeft Kwispel gezien?
Een mailtje van Dorien Aerts: "Gisteren zijn we onze hond Kwispel verloren. Hij is waarschijnlijk langs mij doorgelopen toen ik even de deur uit moest. Hij is nog verschillende keren gezien in Neerpelt-centrum en in Boseind zelf, dus we vermoeden dat hij nog steeds in de buurt moet zijn. Kwispel is 6 jaar, hij is ruwharig, heeft een rosbruine kleur met een donkerbruine staart, en hij heeft een tandje dat wat scheef staat. Hij is vriendelijk maar wat schuw. Als u Kwispel ziet gelieve ons een seintje te geven: tel. 0471 12 54 09 of 011 665 668. Dank!
Reageer

Mama vindt het niet erg

Zondag 26 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Laat ons nog wat dansen. Je ouders vinden het heus niet erg als je wat later naar huis komt. Dat tijdloos tienersentiment werd in ‘Stay’ verwoord door Maurice Williams, die vandaag zijn 77ste verjaardag viert. Hier lezen we dat hij die gevoelens zo goed kon vatten omdat hij zelf nog een tiener was toen hij het nummer schreef.
Reageer

Smiley (44)

Zaterdag 25 april 2015
Smiley (44)
Een smiley-lieveheersbeestje. Foto ingezonden door Frido Van Hertum.
Reageer

Oude muziek

Zaterdag 25 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek


De groep mag dan New Musik heten, dit nummer is 35 jaar oud. Op deze dag in 1980 verscheen hun album ‘From A To B’ en vandaag klinkt die elpee nog altijd even lentefris als toen. Lees hier van A tot Z wat ervoor en erna met de bandleden gebeurde.
Reageer

25 jaar Hubble

Vrijdag 24 april 2015
25 jaar Hubble
Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat de ruimtetelescoop Hubble werd gelanceerd. Sindsdien heeft die ruimtebus met haar grote spiegel al miljoenen foto's gemaakt. Bovendien leverden haar waarnemingen zekerheid op over de leeftijd van het heelal: dat is 13,8 miljard jaar oud. Hierboven een van de prachtige Hubble-foto's; hij toont een deel van de Grote Magelhaense Wolk. (Foto Hubble/ NASA - ESA).
Reageer

Pop-up paaltjes

Vrijdag 24 april 2015
Tribunaliteiten
Dat verzinkbare paaltjes op de rijbaan naar boven komen op het ogenblik dat een auto erover rijdt, is niet normaal. Tot die slotsom kwam de politierechter van Brugge nadat hij zich weer eens moest buigen over het systeem van verzinkbare paaltjes na een verkeersongeval met blikschade. Het ging om een ongeval in Knokke-Heist en de politie tekende op dat een autobestuurder wellicht een andere autobestuurder volgde die een elektronische badge had om het paaltje te bedienen. De palen zouden terug omhoog gekomen zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Danseres in de disco

Vrijdag 24 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Het allereerste nummer met het woord ‘disco’ in de titel werd in 1976 de allereerste single die met platina werd onderscheiden voor twee miljoenen verkochte exemplaren: ‘Disco Lady’ van Johnny Taylor. Lees hier hoe decadent de zanger dat succes vierde en geniet ondertussen van zijn optreden in Soul Train, een televisieprogramma dat hij trouwens in de songtekst vermeldt.
Reageer

Teutenroute op zondag 17 mei

Donderdag 23 april 2015
Zondag 17 mei organiseert de Fifty One Club ‘De Teuten’ samen met Defensie de zestiende editie van de fietshappening "De Teutenroute". Deelnemers fietsen niet alleen voor hun eigen plezier maar dragen ook hun steentje bij voor het goede doel, nl. het Revalidatie- en MS-centrum en de MS-Liga Limburg, beide gevestigd in Overpelt.
Ook dit jaar is de Teutenroute gebaseerd op één groene gordel van 96,4 km en 8 rode verbindingsassen, waardoor men vanuit elk teutenhuis afstanden (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jose Aarts overleden

Donderdag 23 april 2015
Jose Aarts overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren is Jose Aarts overleden, de levenspartner van Leo Palmans. Ze was 66 jaar en wordt woensdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur)  in de parochiekerk van Grote Heide. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer

Denk er eens over

Donderdag 23 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Het was in de tijd dat Liliane Saint-Pierre nog geen pseudoniem bezigde en alleen haar voornaam op de platenhoesjes liet drukken. Haar eerste single in 1964 was een cover van ‘Stop And Think It Over’ van de vandaag jarige Dale & Grace. ‘Denk er eens over voor dat je zegt ik hou van jou’. Hier leren we wat dat debuut verder te maken had met Dusty Springfield, Lesley Gore en… André Hazes.
Reageer

Smiley (43)

Woensdag 22 april 2015
Smiley (43)
Ingestuurd door Marie-Josée Van Hertum.
Reageer
De Provincieraad schaarde zich vanavond achter het nieuwe subsidiereglement voor het onderhoud en de instandhouding van waardevol, niet-beschermd klein historisch erfgoed met een (verdwenen) publieke functie dat mee het karakter van een stad of dorp heeft bepaald. Meer bepaald kan het gaan om kapellen, kiosken, perrons en schandpalen, waterpompen, water- en bronputten,...
 Mits ze voldoen aan de voorwaarden, zullen vanaf morgen zowel publiekrechtelijke als private eigenaars en/of beheerders een aanvraag kunnen indienen om hun waardevol erfgoed beter te beschermen, in stand te houden en te ontsluiten.
Reageer
De elektrificatie van de spoorweg tussen de stations van Mol en Herentals is bijna afgerond. Het project zorgt ervoor dat treinoperator NMBS naast diesellocomotieven ook alle andere soorten treinen kan inzetten. Als alles loopt zoals gepland, kan de NMBS vanaf de nieuwe dienstregeling op 13 december desgewenst elektrische treinen inleggen op het geëlektrificeerde traject. Helaas kunnen die nog niet op het volledige traject tot Hamont worden ingezet. De voorbije twee jaar werden op het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

14-daagse Rode Kruis van start

Woensdag 22 april 2015
Vandaag is de 14-daagse van het Rode Kruis van start gegaan. In die twee weken zult u dikwijls vrijwilligers tegenkomen die de stickers van het Rode Kruis te koop aanbieden voor 5 euro. Vanmiddag gaf de afdeling Neerpelt-Overpelt al het goede voorbeeld in het gemeentehuis van Neerpelt.
Reageer

Een bijenhotel voor elke school

Woensdag 22 april 2015
Een bijenhotel voor elke school
Iedere secundaire en basisschool in Limburg krijgt in de komende maanden een gratis starterskit wilde bijen. In die starterskit zit een bijenhotel dat op school kan worden opgehangen. Dat heeft gedeputeerde Vandenhove vandaag bekendgemaakt. Op die manier wil de provincie aandacht vragen voor de populatie van honing- en wilde bijen, die de jongste jaren in snel tempo achteruit is gegaan. De starterskit moet wel worden afgehaald, aldus de provincie.
Reageer

Jet Pellens overleden

Woensdag 22 april 2015
Jet Pellens overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Jet Pellens overleden, de echtgenote van David Boonen. Ze was 71 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de kerk van Grote Heide.
Reageer

'Tes ka, tes ka'

Woensdag 22 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
‘Tes ka, tes ka, van september tot in maa’, zong Big Bill in het Leuvens. Je zou het een parodie kunnen noemen op de skamuziek waarvan we vandaag de pionier eren. Was hij tien jaar geleden niet gestorven, dan zou Laurel Aitken op deze woensdag 98 zijn geworden. Hier lezen we alles over hem, terwijl we ondertussen vrolijk worden van ‘Bad Minded Woman’ uit 1963.
Reageer

Waar is de tijd?

Dinsdag 21 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
‘Who Knows Where The Time Goes?’ Zeg dat wel. Het is vandaag al 37 jaar geleden dat Sandy Denny overleed. De schoonheid met haar heldere stem is vooral bekend als zangeres van Fairport Convention, al was ze enkel in de jaren ’68 en ’69 lid van die Britse band. Lees hier hoe de muzikanten van deze formatie onder haar invloed folkrockpioniers werden.
Reageer
Sporting NeLo staat voor laatste uitwedstrijd van het lopende seizoen en speelt die zondag in Visé. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Aanstaande zondag speelt Sporting NeLo haar laatste uitwedstrijd van het seizoen in en tegen HC Visé. Zowel NeLo als Visé zijn met het puntenverlies van afgelopen weekend uitgeschakeld voor deelname aan de Beneliga jaargang 2015-2016 en zullen dus volgend seizoen opnieuw in 1e nationale uitkomen.
Voor NeLo was dit ingecalculeerd, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Er is geld gevonden voor een betere bereikbaarheid van Eindhoven Airport. Het rijk, de provincie Noord-Brabant, de gemeente en het vliegveld leggen samen meer dan 80 miljoen euro op tafel. Er komen nieuwe afslagen en wegen én betere verbindingen met de snelwegen. In 2020 moeten de plannen uitgevoerd zijn.
Reageer

77 weekendongevallen in Limburg

Maandag 20 april 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
6.8 mm
Nevel
12°
14°
26/04
Albert en Josee Smeets gefeliciteerd met jullie gouden huwelijksfeest
Familie Van den Broek
19/04
Proficiat aan Wouter Broekx en Nathalie van Engeland met de geboorte van jullie zoon Bram, broertje van Xander!
An en Rob Broekx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt