Het overige nieuws

Geen provinciaal voetbal

Zondag 25 januari 2015
Het provinciaal comité van de Voetbalbond heeft vanmorgen beslist om alle wedstrijden in de provinciale competities van vandaag af te gelasten. Ook de eerste ploegen komen dus niet in actie.
Reageer

'You may now kiss the bride'

Zaterdag 24 januari 2015
'You may now kiss the bride'
Joke Emmers (foto) bracht gisteravond, samen met Evelien Bosmans, Thomas Janssen en Matthias Meersman, deze bijzondere theatervoorstelling in CC Palethe in Overpelt. Vertrekkend van een eerste ontmoeting, eindigend in verval, de dood en de eenzaamheid was de toeschouwer getuige van een verleden, heden en toekomst van verschillende liefdesparen. Een stormachtig huwelijksleven onder de microscoop. Samen met een hapje en een drankje werd het voor het publiek een aangenaam, ontspannend avondje. (Foto Sonja Sleurs)
Reageer

De visie van Fobie: Mons 2015

Zaterdag 24 januari 2015
De visie van Fobie: Mons 2015
Vanavond opent "Mons 2015" als Europese cultuurhoofdstad met onder meer de expo Van Gogh in de Borinage. Vanaf morgen is die tentoonstelling ook voor het grote publiek geopend (tot 17 mei). Mons 2015 kwam eerder al in het nieuws vanwege de chaos bij de oplevering van de werken en het voortijdig verwijderen van Arne Quinze's monumentale sculptuur. Fobie tekende alvast deze alternatieve affiche. Mooi!
Reageer

Voetbal: afgelastingen

Zaterdag 24 januari 2015
Voetbal: afgelastingen
Door het winteroffensief heeft het provinciaal comité van de voetbalbond besloten om voor vandaag alle wedstrijden van de jeugd, reserven en dames af te gelasten. UPDATE Voor vandaag zijn in de provinciale reeksen ook alle wedstrijden van de eerste elftallen afgelast. Voor morgen nog niet voorlopig.
Reageer

Maarten Cox verhuist naar Beverlo

Vrijdag 23 januari 2015
Zanger en presentator Maarten Cox is momenteel een woning aan het renoveren in Beverlo. Dat meldt de kersverse Internetgazet van Beringen. De oud-Neerpeltenaar scoorde de afgelopen jaren verschillende hitjes in Vlaanderen en is ook gekend als presentator van Studio TVL. Nu dit programma over enkele maanden stopt, is Maarten op zoek naar een nieuwe uitdaging in de tv-wereld.
Reageer
Gemeentekaart De Lijn 4 euro duurder
Op 1 februari wijzigen de tarieven van De Lijn. Ook de prijs van de Gemeentekaart wordt aangepast. Vanaf volgende maand betaal je 10 euro voor een 10-rittenkaart; tot nu toe was dat 6 euro. Dat geldt dus ook voor deze en 16 andere Limburgse gemeenten die met De Lijn een zogenaamde derdebetalerovereenkomst 'tussenkomst Lijnkaarten' afsloten en de Gemeentekaart aanbieden. Een gewone lijnkaart kost 14 euro.
Reageer

Opgepakt na wapen- en drugsvondst

Vrijdag 23 januari 2015
De politie heeft deze namiddag de bewoners van een woning aan de Deelshurk in Valkenswaard aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de woning meerdere vuurwapens zouden liggen. Bij een huiszoeking vonden agenten inderdaad meerdere vuurwapens. Ook trof de politie een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De bewoners werden daarop opgepakt. Ze zitten vast voor verder onderzoek.
Reageer

De visie van Fobie: supertrucks

Vrijdag 23 januari 2015
De visie van Fobie: supertrucks
Zo zag Fobie de eerste supertruck die gisteren tussen Heverlee en de Antwerpse haven de baan op ging.
Reageer

Leef je eens uit op een Stahlhelm

Vrijdag 23 januari 2015
Leef je eens uit op een Stahlhelm
Tot 20 februari is in Hasselt de multimediale tentoonstelling ‘Limburg 1914-1918 Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ te zien. Op het Kolonel Dusartplein symboliseren 44 betonnen Duitse Stahlhelmen de bezetting in Limburg. Elke helm staat symbool voor een Limburgse gemeente en vertelt via een QR-code op de helm een uniek lokaal verhaal.
In de week van 23 februari verhuist één van de 44 betonnen Duitse helmen van de WOI-tentoonstelling naar het Sooi Willemsplein. De (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Welkom, Beringen!

Vrijdag 23 januari 2015
Welkom, Beringen!
Vanaf vandaag heeft de Internetgazet er officieel weer een dochter bij: de Internetgazet Beringen. Een Internetgazet voor de derde grootste stad van Limburg, meteen ook de grootste van de 11 Internetgazetgemeenten. We zijn blij en trots dat Hans Put die editie elke dag gaat maken en we zijn er van overtuigd dat hij dat héél goed gaat doen. Welkom aan de 45.000 inwoners van Beverlo, Korspel, Stal, Koersel, Beringen-Mijn, Paal, Tervant en Beringen - maak er zelf elke dag een mooie, interessante, warme Internetgazet van!
Reageer

Smiley (3)

Donderdag 22 januari 2015
Smiley (3)
                                               Ingezonden door Dominik Martin
Reageer

Drukke kinderkiennamiddag

Woensdag 21 januari 2015
Drukke kinderkiennamiddag
Het was vandaag weer een hele drukte op de Kinderkiennamiddag van de Gezinsbond in De Kentings. Er waren veel kinderen opgedaagd met mama, papa, oma of opa, die met spanning naar de nummers moesten luisteren...
Reageer
Carnavalsverenigingen die willen deelnemen aan de carnavalstoet in Lommel-Centrum (15 februari) en/of Lutlommel (16 februari) moeten tijdig hun machtiging voor praalwagen aanvragen. Dat signaleert de lokale politie Lommel. Die aanvraag kan gebeuren via het formulier dat op de websites van de stad Lommel en de politiezone Lommel staat. Het ingevulde formulier moet via een email bezorgd worden aan verkeer[!]politie.lommel.be ofwel teutenmarkt[!]gmail.com VOOR 09 februari 2015.
Reageer

Handbal: zaterdag Limburgse derby

Woensdag 21 januari 2015
Komende zaterdag speelt Sporting NeLo thuis de enige Limburgse derby in 1e nationale tegen Kreasa Houthalen. Sven Spooren:
Dat dit een bijzondere wedstrijd wordt is wel duidelijk, gezien het feit dat de trainer, hulptrainer en meerdere spelers van Houthalen een Sportingverleden hebben en zich maar al te graag willen bewijzen tov van het Sportingpubliek. Kreasa maakt, met 8 nederlagen uit 12 wedstrijden en een voorlopig 6e plaats in het klassement, niet het gemakkelijkste seizoen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Naar aanleiding van 10 jaar Klankenbos in Neerpelt lanceert Musica, in samenwerking met Poëziecentrum en Creatief Schrijven, een oproep voor teksten over klank, luisteren, stilte. "De ervaring van stilte verdraagt weinig woorden. Maar ook de grote en kleine geluiden om ons heen laten zich moeilijk in taal vangen," zo luidt het in een mededeling. "Musica daagt schrijvers en dichters uit om op een treffende manier het luisteren te verwoorden en te mijmeren over de relatie tussen mens, klank en omgeving. Metaforisch of recht voor de raap. In veel of weinig woorden."
De winnende gedichten zullen gepresenteerd worden tijdens een publieksmoment op zaterdag 28 maart 2015. Meer info via www.musica.be.
Reageer
Door de zesde staatshervorming zijn de gewesten sinds 1 juli 2014 bevoegd voor de behandeling en opvolging van de wet ‘betreffende het herstel van zekere schade veroorzaakt aan private goederen door natuurrampen’. Nog geen maand later - van 27 tot 29 juli - werd Vlaanderen al  geconfronteerd met een driedaagse van extreem zware regenval. Tientallen Vlaamse steden en gemeenten vroegen in naam van hun inwoners via de gouverneur om te kunnen vallen onder de wet betreffende natuurrampen. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jozef Kenis overleden

Woensdag 21 januari 2015
Jozef Kenis overleden
Dinsdag is Jozef Kenis overleden, de echtgenoot van Marieke Coninckx. Hij was 84 jaar en wordt op de begraafplaats van Neerpelt begraven na de afscheidsviering zaterdag (om 12.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.
Reageer

Harrie Swinnen overleden

Dinsdag 20 januari 2015
Harrie Swinnen overleden
Vandaag is Harrie Swinnen overleden, de echtgenoot van Mariette Vrolix. Hij was 70 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. 
Reageer
Oud-Neerpeltenaar Bart Swinnen is met zijn bedrijf Luminex genomineerd voor de titel "Ondernemer van het jaar 2015". Dat werd vanavond bekend in Tessenderlo. Daar stelde JCI Limburg de vier genomineerden voor van de Award Limburgse Jonge Ondernemer 2015. Op maandag 16 maart wordt de naam van de laureaat bekend. Bart moet het opnemen tegen Karlien De Turck (Kaasbrik), Veronique Houben (Houben NV) en Yves Gonnissen (SEPS pharma).
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
23/01
Bart Van AstenProficiat met je verjaardag Bart Henri & Marina
Henri Van Asten
03/01
Met de grootste toeval vond ik uw foto met uw verjaardag in het BvL... de beste herinneringen komen in mij op : t'Hent, familie Plessers, familie Peeten, de hondskar, potjes ( electriekpaal ) schieten de fanfare etc.. Van ganser harte gefeliciteerd
Jos-André Berben
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt