Het overige nieuws

Vanochtend heeft in Lozen (Bocholt) een man brand gesticht in zijn woning. Zijn vrouw is daarbij zwaargewond geraakt en naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht. De vrouw is later in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen opgenomen. De politie heeft de man gearresteerd. (PG)

Hout vasthouden

Zaterdag 25 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Hout vasthouden
Vandaag wordt soulzanger Eddie Floyd 79. De goegemeente kent hem van ‘Knock On Wood’, desnoods in een van de vele coverversies van die song. Maar hier ontdekken we dat hij veel meer op zijn palmares heeft.
De Neerpeltse kinder- en jeugdpsycholoog Ludo Driesen heeft een nieuw boek geschreven: "Kaat wil niet meer op bezoek. Het ouderverstotingssyndroom". Het is uitgegeven bij Garant. Het ouderverstotingssyndroom werd door de Amerikaanse kinderpsychiater R. Gardner voor het eerst uitvoerig beschreven. Sindsdien is het begrip ingeburgerd bij hulpverleners en juristen die zich met echtscheiding bezighouden. Het syndroom komt bij heel wat vechtscheidingen voor. Het mag beschouwd worden als een van de ergste vormen van loyaliteitsconflict en zelfs als een vorm van kindermishandeling. Ludo Driesen

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht
Piet Moons, destijds nog mede-oprichter van handbalclub Initia Hasselt, wordt vanaf 1 juli de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Handbalbond. Hij volgt daar Filip Soetaert op.

Tikke tikke tik tik ping!

Vrijdag 24 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Tikke tikke tik tik ping!
Op deze dag in 1868 kreeg de Amerikaanse krantenuitgever Christopher Latham Sholes een patent voor een apparaat dat hij ‘typewriter’ noemde. In de populaire muziek zijn er wel wat songs waarin die uitvinding voorkomt, maar alleen in ‘The Typewriter’ van Leroy Anderson wordt de schrijfmachine gebruikt als instrument. Lees er alles over op de Jukeboxkalender.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Linda Engelen overleden

Donderdag 23 juni 2016
Linda Engelen overleden
Gisteren is in Balen de uit Neerpelt afkomstige Linda Engelen overleden, de echtgenote van Martin Keppens. Zij was 56 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Eens iets anders

Donderdag 23 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Eens iets anders
Op deze dag in 1959 werd ‘Somethin’ Else’ opgenomen door de veel te vroeg gestorven Eddie Cochran. Niet alleen muzikaal was dat inderdaad iets heel anders. Lees achter deze link dat deze song geschreven werd door een jonge vrouw, wat in die tijd ook een grote uitzondering was.

Voetbalstage!

Woensdag 22 juni 2016
Ben je gek van sporten, voetbal en speel je graag met leeftijdsgenoten? Als je sporten gewoon leuk vindt, lees dan verder, maar schrijf je vooral in!
Waar: Sportpark De Roosen, Neerpelt (voetbalterreinen Esperanza Pelt)
Wanneer: maandag 22/08, dinsdag 23/08, donderdag 25/08 en vrijdag 26/08 (van 9u tot 16.30u)
Wie: alle jongens (J) of meisjes (M) geboren in '02 tot en met '10. Ook voor niet aangeslotenen bij de Jeugdsamenwerking of bij een voetbalclub!
Wat: een week vol voetbalvreugde (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag vindt de kringloopfietsroute plaats, een gezamenlijk initiatief van de stad Hamont-Achel, de gemeente Neerpelt, Limburg.net en Vlaco. Tijdens deze fietstocht staan verschillende stopplaatsen en thema’s op het programma, waaronder duurzame voeding, biodiversiteit, composteren en duurzaam tuinieren. De deelname is gratis en de volledige lus is 40 kilometer lang.
Waar kunt u onderweg terecht?
Hamont-Achel:
- de Vlaamse Milieumaatschappij stelt ‘de vistrap’ (…) Het hele nieuwsbericht
Gedachtenisviering Jef Hoydonkx
Op zaterdag 25 juni om 18 uur is er in de kerk van Boseind een gedachtenisviering voor de pas overleden Jef Hoydonkx. De volgende dag, zondag 26 juni, is er om 9u30 een in de kerk van het Herent. Jef wordt zaterdag, na de uitvaartliturgie in Kaulille, begraven op de begraafplaats van Meeuwen.
In december reikt het gemeentebestuur, samen met de cultuurraad, de Neerpeltse Cultuurprijs uit. De prijs kan gaan naar een inwoner of vereniging uit de gemeente die zich op cultureel vlak verdienstelijk heeft gemaakt. Wie graag een kandidaat wil voordragen, kan dit door uiterlijk op 22 september te mailen naar vrijetijd[!]neerpelt.be. Vermeld in je mail de naam van de voorgedragen kandidaat, je eigen contactgegevens en de reden waarom je deze kandidaat voordraagt.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
8.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
19°
10°
17°
24/06
hee jan een zeer fijne verjaardag geniet er van en laat pascal u maar eens goed verwennen
alfonsina migneaux
20/06
Luca VrolixVan harte proficiat met je verjaardag jeugdPrins Luca den Urste en laat de glazen maar weer klinken. Prins Teun den Urste & Prinses Diane de Urste en ook van adjudant Rudi van "de Gezellen van Taxandria".
Erwin Theunis
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Alvo-winkel gaat weer dicht
  2. Uitreiking van kleuterdiploma's in SHLille
  3. Provinciaal tenniskampioen