Het overige nieuws

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.
Reageer
Tafeltennissen moet je al vroeg leren
Tafeltennis kan je beter vroeg beginnen te leren. Rik Vander Sanden maakte deze week enkele plezierige foto's tijdens de tafeltennisinitiatie die door TTC Lipalet was georganiseerd voor scholen van het basisonderwijs. Daar waren kinderen van Helibel SHLille en van 't Lo in Hamont aanwezig. Meer foto's
Reageer

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.
Reageer

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Weer ijsberenduik bij Dommelslag

Donderdag 18 december 2014
Op zondag 11 januari organiseert zwembad Dommelslag in samenwerking met de lokale watersportclubs opnieuw de jaarlijkse ijsberenduik in het buitenbad. Na het succes van de vorige editie kon een vervolg niet uitblijven. De duiken vinden plaats om 15 en 16 uur ’s namiddags en om 18 en 19 uur ’s avonds. Alle ijsberen krijgen een attentie en er zijn ook prijzen voor de grootste groep, de best verklede ijsbeer en de oudste deelnemer.
Met live muziek en een gezellig winterdorp met hapjes en drankjes kunnen ook de niet-ijsberen genieten van het spektakel. De deelnemers betalen voor hun duik 3 euro, een bedrag dat integraal naar het goede doel “De Klimroos” gaat. Geïnteresseerd om mee te duiken? Inschrijven kan via ijsberenduik[!]sr-dommelslag.be.
Reageer

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!
Reageer

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.
Reageer

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.
Reageer

Eva van der Molen overleden

Maandag 15 december 2014
Eva van der Molen overleden
In het Mariaziekenhuis is vrijdag Eva van der Molen overleden, de echtgenote van Georges Pirijns en de weduwe van Horst Schulze. Ze was 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Er kan een laatste groet gebracht worden op donderdag 18 december van 19 tot 19.45u in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat.
Reageer

Leon Cosemans overleden

Maandag 15 december 2014
Leon Cosemans overleden
In het rusthuis in Achel is zaterdag Leon Cosemans overleden, de echtgenoot van Nelly Van Horne. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide.
Reageer

Sneldienst 182 aangepast

Zondag 14 december 2014
Sinds vandaag is de dienstregeling van een aantal ritten van de sneldienst 182 (Hasselt - Neerpelt - Achel) aangepast, zowel op weekdagen als in het weekend. Ze werd afgesteld op enkele P-treinen in het station van Hasselt. Raadpleeg de nieuwe dienstregeling via www.delijn.be.

Reageer

Aangepaste ritten op lijn 84

Zondag 14 december 2014
Vanaf vandaag is de dienstregeling op lijn 84 (Geel - Mol - Lommel - Neerpelt - Hamont) enigszins gewijzigd. Ze werd aangepast op de treinuren in het station van Neerpelt. De halte Geel-Werft wordt niet meer bediend. Je kan de nieuwe dienstregeling bkijken op www.delijn.be.
Reageer

Pierre Faes overleden

Zondag 14 december 2014
Pierre Faes overleden
Vrijdag is Pierre Faes overleden, de weduwnaar van Anna Cuyvers. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in beperkte kring. Woensdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind.
Reageer
De Lijn heeft de dienstregeling op lijn 18a (Hasselt - Houthalen - Neerpelt - Achel) grondig onder de loep genomen en beter afgestemd op de situatie op de weg, zegt de vervoersmaatschappij. Omdat heel weinig reizigers er gebruik van maakten worden vanaf vandaag enkele ritten niet meer via Overpelt-Valkenhof uitgevoerd. Er worden ook enkele andere haltes niet meer bediend. Dat is onder meer het geval voor de halte Neerpelt-Kanaal. Mer info bij www.delijn.be.
Reageer

Dienstregeling lijn 33 aangepast

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen/zondag wordt de dienstregeling van lijn 33 (Genk - Meeuwen - Peer - Neerpelt) aangepast op schooldagen, in het weekend en in de schoolvakanties. Ze werd onder andere afgestemd op de treinuren in het station van Genk. Meer info: www.delijn.be
Reageer

Mia Thaens overleden

Zaterdag 13 december 2014
Mia Thaens overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Mia Thaens overleden, de weduwe van Henri Janssen. Ze was 80 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.
Reageer

Nieuwe dienstregeling buslijn 48

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen wordt de dienstregeling op lijn 48 (Hasselt - Peer - Hamont / Neerpelt) aangepast. Op zaterdag vertrekken alle bussen vier minuten vroeger. Rit 34, met vertrek om 16.07 uur aan Hamont-kerk, rijdt op schooldagen vijf minuten later. Rit 2, met vertrek om 6.22 uur aan Hamont-kerk, rijdt in de schoolvakanties twee minuten vroeger.
Reageer

Dommelbrug voor de mountainbikers

Zaterdag 13 december 2014
Dommelbrug voor de mountainbikers
Op de prachtige plaats waar Neerpelt, Overpelt en Kleine Brogel elkaar aan de Dommel tegenkomen, werd deze voormiddag een brugje over de Dommel ingehuldigd. Het resultaat van een jarenlange, vooral administratieve strijd om de mountainbikers de mogelijkheid te geven om op hun geliefkoosd terrein (de onverharde weg) het ondertussen 270 km tellende Mountainbikenetwerk Noord-Limburg te verkennen. Gedeputeerde van Sport Frank Smeets, die als eerste met de fiets het brugje over mocht (foto), vertelde dat het netwerk nog verder uitgebreid gaat worden, met verbindingen over de hele provincie, zodat Limburg binnenkort een mountainbikeroute van zo'n 1.200 km zal hebben. (Foto Marc Faes) Meer foto's.
Reageer

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Ook in Engeland zo'n bord
Er is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.
Reageer

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!
Reageer

Renée bij ZwarteDoos

Donderdag 11 december 2014
Renée bij ZwarteDoos
Zaterdagavond brengt de ZwarteDoos in Dommelhof een optreden van zangeres Renée (foto). Die werkte onder andere met Tuur Florizoone samen voor de soundtrack van de zinnenprikkelende documentaire ‘L’amour des moules’ van de Nederlandse regisseuse Willemiek Kluijfhout. Renée Sys maakt porseleinen fluisterpop met het hart op de tong. 
Die avond wordt ook de Neerpelter cultuurprijs 2014 uitgereikt. De genomineerden zijn Stijn Coninx, Wim Vanlessen en de ZwarteDoos, die dit jaar 10 jaar bestaat.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
1.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
19/12
Make,hartelijk bedankt voor de goede zorgen!!! xxx Jesse en mij ;-)
je grootste dochter
17/12
Hiep hiep hoera, bomma, 96 jaar! Geniet van alle mooie wensen! Ben, Sara en Sanne
Sara Heyligen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt