Het overige nieuws

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 18 april 2014
Het recyclagepark is tijdens de paasdagen gewoon open volgens de normale openingsuren:
- vandaag/vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
- zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 -16.00
Reageer

Doe mee aan die uitdaging!

Donderdag 17 april 2014
Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het Dienstencentrum St.-Oda wordt op woensdag 14 mei een groot FATA MORGANA-dorpsfeest georganiseerd op de Oude Markt in Overpelt. De zorgcentra van de gemeente gaan daar 5 uitdagingen van uitdager Stijn Coninx aan om zo een 5-sterren zorggemeente te worden. Het Mariaziekenhuis gaat voor de uitdaging: "Laat minimaal 500 witte ballonnen gelijktijdig op, met aan elke ballon een kaartje met een felicitatieboodschap ter ere van het 50-jarig jubileum. Koppel hier ook een wedstrijd aan voor de ballon die het verste vliegt."
Voor de lezers van de Internetgazet is dat geen probleem. Surf naar www.mznl.be/fatamorgana en schrijf daar een felicitatieboodschap voor St.-Oda. Als de ballon met uw boodschap het verst vliegt, wint u bovendien een mooie prijs!
Reageer

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.
Reageer

Antonia Pellens overleden

Woensdag 16 april 2014
Antonia Pellens overleden
In het rusthuis is vandaag Antonia Pellens overleden, de echtgenote van Henri Vranken. Ze was 84 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't Net
In het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.
Reageer
Het populaire tv-programma “Ooit komt het goed” (VRT) gaat de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. Om mensen warm te maken voor een job bij de brandweer, heeft ook de brandweer Noord-Limburg zijn beste beentje voorgezet en een filmpje ingestuurd. Dat vindt u hier. Bij 1000 likes werven ze een vrijwillige brandweerman/vrouw aan. Meteen worden de mensen ook warm gemaakt voor de functie van officier. Let wel: het ORIGINELE filmpje op de Workbook-pagina moet geliked worden en niet de gedeelde post!
Reageer

Spanjaard start paardenranch

Zaterdag 12 april 2014
Spanjaard start paardenranch
In Borkel en Schaft gaat de Spaanse ruiter Javier Salvador een paardenranch bouwen van waaruit hij dure springpaarden gaat trainen en verkopen. Het is de bedoeling dat er maximaal 65 paarden in de stallen verblijven. In de buurt heeft de bekende stal Tops al een ruime paardenhandel. Tops organiseert in augustus weer zijn bekend springtornooi. Salvador (foto) wil zijn nieuwe paardencomplex volgend jaar openen. (Foto Rik Vander Sanden)
Reageer

Zander Rutten overleden

Vrijdag 11 april 2014
Zander Rutten overleden
Gisteren is Zander Rutten overleden, de zoon van Fons Rutten en van Anita Maesen. Hij was 20 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Reageer
Vanaf 28 oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Madrid Barajas Airport, de luchthaven van Madrid in Spanje. De route zal drie keer per week worden gevlogen: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Madrid is de 11e Spaanse bestemming die Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt. Vanaf die luchthaven vliegt nu ook al Transavia.com naar Madrid: in de zomer 3 à 4 keer per week en in de winter 2 à 3 keer per week.
Reageer

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...
Reageer

Gratis naar... de 'tour cultural'?

Donderdag 10 april 2014
In Hamont-Achel gaat men zaterdagavond, na het succes van de eerste editie van de "tour cultural", weer op culturele ontdekkingstocht in het centrum van de stad. Op verschillende speciale plaatsen in en rond dat centrum zult u er markante culturele experimenten kunnen meemaken in een speciaal kader. Namen kunnen we nog niet noemen, maar weet wel dat het aantal tickets beperkt is. Een en ander start om 20u aan Ciné Walburg. In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 15 euro en abonnees betalen 11 euro.
Maar... misschien kunt u er wel gratis naartoe? Wij mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Mail zo snel mogelijk - met vermelding van uw adres - naar lbrebels[!]hamont-achel.be. De eerste drie mailers in elke gemeente krijgen een vrijkaart. Veel succes... en zelfs als u niet wint: ga toch maar eens kijken, het loont de moeite!
Reageer

Demo Dribbelvoetbal U6, 2 tegen 2

Donderdag 10 april 2014
Komend seizoen verandert er een en ander in het jeugdvoetbal. Zo wordt het ‘dribbelvoetbal’ ingevoerd, ofwel het 2 tegen 2 voor U6-teams (uitsluitend 4- of 5-jarige kinderen). Daarom wordt er komende maandag 14 april om 18.30u door leden van de Voetbalbond een demonstratie gehouden in het Sportpark De Roosen, op de terreinen van Esperanza Neerpelt. Iedere geïnteresseerde uit de regio is van harte welkom. Een aantal clubs heeft al toegezegd.
Er ligt dan een aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Komend weekend geen treinen

Woensdag 9 april 2014
Ook volgend weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Neerpelt/ Hamont. Oorzaak zijn werken in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn 15 tussen Herentals en Mol.
De NMBS zorgt voor vervangbussen. Tussen Mol en Antwerpen rijden er wél treinen. 
Reageer
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.
Reageer
Grensgevallen
Elk jaar moet elke middenstander uit het kernwinkelgebied  in het centrum een handelaarsbelasting betalen. Die schommelt tussen de 200 en 300 euro. De opbrengst, ca 25.000 euro, wordt door de gemeente aan de Verenigde Handelaars gegeven om er kernversterkende initiatieven voor het handelsgebeuren in het centrum mee te ondernemen. De belasting werd in 2012 voor het eerst geïnd; tot dusver hebben we van kernversterkende initiatieven niet veel gezien, maar dat kan (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Gratis badge voor Muziekfestival
Het gemeentebestuur van Neerpelt, dat van Overpelt en dat van Hamont-Achel bieden de inwoners van hun gemeente de kans om gratis de juryconcerten van het EMJ bij te wonen. Ze stellen daarvoor op vertoon van de identiteitskaart, een gelimiteerd aantal toegangstickets ter beschikking. Vanaf woensdag kunt u daarvoor terecht in de bibliotheek van Neerpelt, in het OC Palethe van Overpelt, in het Uitpunt van Hamont-Achel UPDATE én in de bibliotheek van Achel tijdens de gebruikelijke openingsuren. De gratis badges zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De toegangsprijzen voor de juryconcerten bedragen normaliter 7,5€ voor de drie dagen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
2.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
11°
19°
17/04
lara leyssen hartelijk gefeliciteerd met je veertiende verjaardag. ik hoop dat je een fijne dag hebt
vake en moeke leyssen
13/04
Van harte proficiat voor Adrienne en Jan Willekens met hun 50-jarig huwelijk. jullie vroegere buurmeisje Marleen Cornelissen
Marleen Cornelissen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt