Het overige nieuws

Even enkele studenten helpen

Zaterdag 17 maart 2018
Tine Theysmans, Hanne Eerdekens en Cheyenne Keppens zijn drie leerlingen uit het zesde jaar van het WICO Sint-Hubertus en voor het vak Aardrijkskunde zijn ze bezig met een onderzoekscompetentie over de perceptie (het beeld) van Neerpelt. Ze baseren de resultaten vooral op de mening van personen in en rond Neerpelt en daarom vragen ze even een enquête in te vullen. Ze hebben twee enquêtes opgesteld, één voor bewoners en één voor niet-bewoners. Het invullen neemt nauwelijks 2 minuutjes in beslag.
De enquête voor niet-inwoners van Neerpelt staat hier, die voor Neerpeltenaren vindt u hier
Esperanza Pelt klopt leider Termien
Esperanza Pelt heeft vanavond Eendracht Termien verslagen, de leider in 3de Amateurs VV B. Uitslag: 1-2. Jean Black en Stijn Deckers bogen een 1-0 achterstand om. Bij de rust was het nog 0-0. Mooi!
Inschrijvingskiosken in Mariaziekenhuis
Maandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).
1

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Gratje Vankemenade overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Gratje Vankemenade overleden
In WZC Sint-Antonius in Peer is vandaag de uitt Neerpelt afkomstige Gratje Vankemenade overleden, de echtgenoot van Mariette Nuijts. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18.45-19.15u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
4

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).
Jan Coninx erevoorzitter van het EMJ
Jan Coninx, oud-voorzitter van het EMJ, heeft daar de titel van erevoorzitter gekregen. Huidig voorzitter Rutger Nuyts bracht tijdens een recent samenzijn hulde aan Jan Coninx en aan zijn mede-erevoorzitters Peter Berben en Lambert Vinken. Op de foto vlnr Rutger Nuyts, Jan Coninx, Peter Berben, Lambert Vinken.
Vandaag gelezen
"Uit het veldonderzoek blijkt dat een schans niet alleen bestond uit het graven van een gracht en het opwerpen van een wal. Voor het oprichten van de schansen zijn enorme inspanningen verricht door de relatief kleine gemeenschappen. Om een egaal en droog schansterrein te verkrijgen, zijn bij iedere schans ophogingspakketten van het schanslichaam vastgesteld. Ook aan de waterhuishouding lijkt veel aandacht te zijn besteed. Deze inspanningen geven mede een idee onder wat voor erbarmelijke omstandigheden de bevolking moet hebben geleefd. De armzalige toestanden kunnen ook uit het vondstmateriaal worden afgelezen."
Drs.ing. D.M.G. Keijers in "Studieopdracht naar een archeologische evaluatie en waardering van 7 schansen - provincies Limburg en Vlaams-Brabant"

Verkeersproblemen op de E34/A67

Vrijdag 16 maart 2018
Grensgevallen
Verkeersproblemen op de E34/A67
UPDATE De A67/E34 is in de vooravond weer opengesteld voor het verkeer. Vanmorgen was daar ter hoogte van ASML in Veldhoven een tankwagen door de middenberm geschoten en gekanteld. Vervolgens reed er een personenwagen tegenaan. Omdat de tankwagen geladen was met een bijtend product werd de weg bijna de hele dag in beide richtingen afgesloten. Nadat de inhoud van de tank was overgepompt en de tankwagen was getakeld kon de autosnelweg rond 17.15u weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Twee nieuwe Dylans
Vandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.
1

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.
5

Inbraak in Stationsstraat

Donderdag 15 maart 2018
In de Stationsstraat is gisteravond vastgesteld dat er ingebroken was in een woning. Of de daders buit konden maken, is niet geweten. Ze waren het huis binnen geraakt door de garagepoort te forceren.

Emiel Hermans overleden

Donderdag 15 maart 2018
Emiel Hermans overleden
IN WZC Immaculata is vandaag Emiel Hermans overleden. Ruim 80 jaar geleden werd hij in Neerpelt geboren. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: dinsdag (17.30u - 18u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Nieuwe vennootschap: Hamarojo

Donderdag 15 maart 2018
Henricus Van Mierlo en Marie-Louise Coppens, beiden uit Neerpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Hamarojo opgericht met zetel aan de Korhoenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van, de groothandel in, de import en export van, de verkoop van (electro-)technische apparatuur, -installaties, - regelsystemen, automatiseringssystemen, -apparatuur en programmatuur.

Toon Spooren overleden

Donderdag 15 maart 2018
Toon Spooren overleden
Vandaag is Toon Spooren overleden, de echtgenoot van Lène Spooren. Hij was 85 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Begroeting: maandag (18u - 18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
13

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Daar is de Veiligheidsmonitor
De Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.
2
08/03
Jean van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Nog vele jaren wandelplezier. Lambert en Melanie
Lambert Noten
08/03
Van harte gefeliceert met je verjaardag van maurice en lucienne
Maurice Vanherk
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Herkol stapt uit Jeugdsamenwerking
  2. Neerpeltse inbreng op Vijflandenontmoeting
  3. Toon Spooren overleden