Het overige nieuws

Met vakantiegroeten uit... IJsland
Onlangs maakten Wim Denijs (Lommel), Jean Vandijck (Neerpelt) en Alfons Paesen (Overpelt) een reis naar IJsland. Voor Wim was het al zijn zevende trip naar dat eiland. Doel was onder meer het noorderlicht te spotten (foto onder). Volgend jaar vertrekken ze met acht man richting IJsland. Het gezelschap zal dan bestaan uit een verbroedering van Limburgers en West-Vlamingen.
Met vakantiegroeten uit... IJsland
Reageer

Hits tussen de lakens

Dinsdag 6 oktober 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Millie Small haar 69ste verjaardag. In 1964 scoorde de Jamaicaanse zangeres wereldwijd een hit met ‘My Boy Lollipop’. Een tijdlang had ze een verhouding met Peter Asher van Peter and Gordon, die in dezelfde periode succes hadden met ‘A World Without Love’. Maar hier lezen we dat ze langer de hitparade dan de lakens hebben gedeeld.
Reageer

Met Groen naar de klimaattop

Maandag 5 oktober 2015
Met Groen naar de klimaattop
Eind november start in Parijs misschien wel de belangrijkste klimaattop ooit. Om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan is het cruciaal dat de wereldleiders daar tot een ambitieus en wettelijk bindend internationaal klimaatakkoord komen. Groen Neerpelt geeft aan twee jonge Neerpeltenaren tussen 18 en 33 jaar de kans om samen met hen en tal van andere Vlaamse en internationale verenigingen deel te nemen aan die klimaatmanifestatie van 29 november.
Om in aanmerking te komen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Bibliotheek wordt 'Mijn bibliotheek'
Vandaag ging ‘Mijn Bibliotheek’ van start in alle Limburgse bibliotheken die aangesloten zijn op het Provinciaal Bibliotheeksysteem. Dat houdt in dat alle bibliotheekdiensten voortaan online op één plaats kunnen gebruikt worden. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren - vanaf nu doe je dat via deze link, waarbij je je eerst moet registreren. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Winnaars tekenwedstrijd brandweer

Maandag 5 oktober 2015
Als de brandweer ons iets vraagt, kunnen we dat moeilijk weigeren. En ze vroegen ons de namen te publiceren van de winnaars van de tekenwedstrijd die naar aanleiding van hun opendeurdag was georganiseerd. Hier komen ze: Emme Verheijden, Kai De Koning, Cédric Geurts (Achel), Lien Mecus, Nynke Monissen, Naomi Martens (Hamont), Marit Walbers, Rizea Tatu Daria (Hechtel), Nathalie Geens, Imke Hermans, Bram Claassen, Simon Van Baelen (Overpelt), Neel Goyens.
Ze kunnen hun prijs afhalen in de brandweerpost van Neerpelt elke werkdag tussen 8u30 en 16u.
Reageer
Opleiding tot 'gemachtigd opzichter'
Al sedert enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter. Dat is iemand die de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap in het verkeer bewaakt, vooral bij het oversteken van de straat. Op maandag 26 oktober van 19.00 tot 21.00 uur of op woensdag 28 oktober van 14.00 tot 16.00 uur
wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone HANO, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel . Daarbij vielen 21 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In 8 gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Reageer
Woensdag mogelijk staking bij De Lijn
De Lijn verwacht dat haar dienstverlening op woensdag 7 oktober ernstig verstoord zal zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt dan in Brussel naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. De vervoermaatschappij raadt haar reizigers aan om indien mogelijk een alternatief te zoeken. Woensdagochtend vanaf 6.00 uur geeft De Lijn op www.delijn.be actuele overzichten over de gevolgen voor de dienstverlening.
Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kan De Lijn pas de ochtend zelf inschatten.
Reageer

Mientje Scheelen overleden

Maandag 5 oktober 2015
Mientje Scheelen overleden
Gisteren is Mientje Scheelen overleden, de echtgenote van Jan Vandyck. Zij was 71 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Boseind. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer
Vanaf maandag tot en met 30 oktober wordt de Maastrichterweg in Valkenswaard vanaf de Schafterdijk tot de Zuidelijke Randweg volledig afgesloten voor het verkeer. Aanleiding zijn werken die de gemeente laat uitvoeren. Het asfalt is aan vervanging toe. Daarnaast vervangt de aannemer de trottoirbanden tussen de Zuidelijke Randweg en de Hoeve. De planning is alleen haalbaar bij goed weer. Het verkeer vanuit Valkenswaard wordt omgeleid via de Zuidelijke Randweg – N69 (Luikerweg) – Dorpsstraat – Bruggerdijk – Peedijk.
Het fietspad blijft wel open, dus fietsverkeer blijft gewoon mogelijk.
Reageer

Pluto's ovale maantje

Vrijdag 2 oktober 2015
Uit de ruimte
Pluto's ovale maantje
Eigenlijk ziet Charon, de grootste maan van Pluto, er uit als een groot grijs ei. Op 14 juli stond Pluto het dichtst bij de aarde en kreeg de NASA deze foto binnen. Charon heeft een diameter van 1214 kilometer, dat is ongeveer 1/10de van die van de aarde, maar liefst de helft van de diameter van Pluto zelf. Dat maakt Charon de grootste satelliet van de planeten in ons zonnestelsel. Mooi te zien op de foto is de gordel van breuken en canyons die de zuidelijke vlaktes van het noordelijke terrein scheidt. (Foto-credits: NASA, Johns Hopkins Univ./APL, Southwest Research Institute)
Reageer
WICO: nog geen opvolger voor Koen Wils
De scholengroep WICO heeft in eigen rangen geen opvolger gevonden voor coördinerend directeur Koen Wils, die sinds donderdag actief is bij de christelijke onderwijsvakbond COC. De scholengroep heeft nu een advertentie geplaatst in enkele kranten en hoopt vóór 12 oktober sollicitaties binnen te krijgen voor "een leiderstype met moreel gezag die mensen kan motiveren en laten samenwerken".
Reageer
Grensgevallen
De Technische Universiteit Eindhoven heeft de tienduizendste student ingeschreven in het collegejaar 2015-2016. De studente is Angeliki Rama uit Griekenland. Er is de afgelopen jaren een duidelijke stijging van aanmeldingen te zien, maar het is voor de eerste keer dat de TU/e de grens van 10.000 studenten passeert.
Reageer
Het is maar dat u 't weet
Wie werkloos is, maar vrijwilligerswerk uitvoert, is opmerkelijk gezonder dan wie werkloos is, maar geen vrijwilligerswerk uitvoert. Dit kwamen onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel, Stockholm universiteit, en de Katholieke Universiteit Leuven te weten door 717 personen op te volgen over een periode van twee jaar. Wat bleek uit de studie? Werklozen die vrijwilligerswerk uitvoeren, roken minder, drinken minder alcohol en hebben een minder hoge bloeddruk, in vergelijking met werklozen die geen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Buitenlanders in Limburg

Donderdag 1 oktober 2015
Het is maar dat u 't weet
Van de buitenlandse bevolking in Limburg - 82.669 personen, op 1 januari jl. - is meer dan de helft Nederlander (54,1%). In Noord-Limburg vertegenwoordigen de Nederlanders zelfs 80,6% van alle niet-Belgen. In het Maasland is dit 69,7%, in Zuid-Limburg 50,6% en in West-Limburg 24,5%. Hiermee hebben de Nederlanders de Turken, traditioneel het belangrijkst in aantal, naar de tweede plaats verwezen. In  Midden-Limburg hebben de Italianen met 25,8% nog steeds het grootste aandeel van de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Elektrische toermotor gepresenteerd

Donderdag 1 oktober 2015
Grensgevallen
Het studententeam STORM van de Technische Universiteit Eindhoven heeft vandaag zijn elektrische toermotorfiets gepresenteerd. ‘STORM Pulse’ is de eerste elektrische motor ter wereld die lange afstanden kan afleggen, tot 380 kilometer zonder opladen. Met deze motor gaat het team in 2016 tijdens hun ‘STORM World Tour’ in 80 dagen de wereld rond om de potentie van duurzaam vervoer te laten zien. 
In het oog springt het door het studententeam zelf ontwikkelde (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Van 10 november tot 3 december heeft in ’t Pelterke in Overpelt opnieuw ‘Budget4life’ plaats, een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Zij leren er de basisprincipes van budgetteren maar ook de gevaren en gevolgen van schuldenlast. Jongeren hebben immers vaak geen idee van wat het kost om op eigen benen te staan. ‘Budget4life’ is als preventie-initiatief in de schuldhulpverlening een organisatie (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gratis naar... Xander De Rycke?

Woensdag 30 september 2015
Gratis naar... Xander De Rycke?
Zaterdagavond om 20.30u treedt Xander De Rycke op in de Walburg. Deze ‘Best of’-voorstelling is een viering van zijn eerste trilogie voor de fans van het eerste uur en een instapmodel voor nieuwe fans die Xander De Rycke nog maar onlangs mochten ontdekken. ‘Het zal spannend zijn om mijn eerste stukken comedy weer vanonder het stof te halen en er met vernieuwde blik en enkele jaren ervaring naar te kijken," zegt hij. YouTube en sociale media dragen bij tot de verspreiding van (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Handbal: voorbeschouwing

Woensdag 30 september 2015
Handbal: voorbeschouwing
Zaterdag staat Sporting NeLo voor een lastige verplaatsing naar Merksem. Een voorbeschouwing van Sven Spooren: 
Aanstaande zaterdag wacht Sporting NeLo de eerste echte test van dit nieuwe seizoen in en tegen Olse Merksem. Olse, dat zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt, bleef in het tussenseizoen niet bij de pakken zitten en ging bij de buren van Sasja een groot aantal spelers weghalen. Zo maakten Dennis Thijs, Jeffrey Jacobs, Wouter Sas, Jasper De Pillecyn, Dimitri (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Zebracinema bestaat  dit jaar twintig jaar en dat wordt gevierd. Tot en met 11 oktober komt er een (lange) filmfeestweek die voor iedereen gratis toegankelijk is. Op elk van de zeven partnerlocaties van Zebracinema wordt een film vertoond die de afgelopen twintig jaar in het oog sprong. Iedereen is welkom om een hapje en drankje te delen en van de film te genieten. Bovendien maakt op elke locatie één gelukkige kans om twintig jaar lang gratis film bij Zebracinema te winnen. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Fien Steensels overleden

Dinsdag 29 september 2015
Fien Steensels overleden
Donderdag is Fien Steensels overleden, de weduwe van Giel Schildermans. Ze was 81 jaar. Haar uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden.
Reageer

Gordel wel gebruiken, gsm niet

Dinsdag 29 september 2015
Gordel wel gebruiken, gsm niet
De nieuwe provinciale politieactie draait rond het verplichte gebruik van de autogordel en het niet-toegestane gebruik van een gsm achter het stuur. De thema-actie, die vandaag door de gouverneur werd bekendgemaakt, loopt van 1 tot 15 oktober.
Bedoeling van de thema-actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (ook achterin) en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig, aldus de mededeling.
Reageer

Extra snelheidscontroles

Dinsdag 29 september 2015
Extra snelheidscontroles
De lokale politiezone HANO meldt dat er deze week extra snelheidscontroles zullen plaatsvinden in:
- Hamont-Achel: Stationsstraat
- Neerpelt: Peerderbaan
- Overpelt: Haltstraat.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
10.3 mm
Nevel
12°
17°
16°
04/10
Amber via deze weg wensen wij jou een hele fijne 11 de verjaardag toe maak er een fijne dag van dikke kus van opa en oma
opa en oma Meekers
02/10
Aan de jongen die vanmorgen een broodje is gaan halen bij De Dommel... Bedankt om Ties zijn muts terug te brengen naar de winkel. We zijn blij dat ie terug terecht is.
Sanne Strijbos
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt