Het overige nieuws

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder zijn. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Reageer

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
UPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta. Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten)
Reageer

Nooit genoeg

Maandag 3 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1974 stond de naamloze debuutelpee van Bad Company op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade. De openingstrack ‘I Can’t Get Enough’ werd hun grootste hitsingle. Lees hier over het ontstaan van deze supergroep die gevormd werd door muzikanten die al in andere bands hun pluimen hadden verdiend.
Reageer
Tweemaal Daan Cox op WB kajakmarathon
Dit weekend werd in het Duitse Brandenburg de Wereldbeker kajakmarathon gehouden. Daan Cox van de Neerpeltse Watersportclub nam er deel aan twee wedstrijden. Zaterdag won hij overtuigend de short-marathon voor de Duitser Horn en de Hongaar Pétro. Zondag stond de officiële lange wereldbeker op het programma over een afstand van 22,2 km. Daan werd tijdens de wedstrijd echter geplaagd door krampen en werd uiteindelijk verdienstelijk 7de in een tijd van 1u28'23". De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaar Pétro voor de Duitser Horn en de Italiaan Riccardi. Zonder krampen had er duidelijk meer ingezeten voor Daan, gezien zijn prestatie van zaterdag. Volgend jaar wordt in Brandenburg het wereldkampioenschap kajakmarathon gevaren.
Reageer
in de competitie voor de Beker van België heeft Esperanza Pelt ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Tegen KVK Wellen werd het deze namiddag 1-6; de ruststand was 1-3. De doelpunten werden gescoord door Jens Meus (3), Ali Yildiz, Erwin Hensen en Jan Smolders. In de derde ronde speelt Esperanza Pelt volgende zondag om 16u tegen Franc Borains, het vroegere Boussu-Bois, uit de Borinage.
Reageer

Raf Simons' werk in expo

Zondag 2 augustus 2015
Nog tot 21 augustus is in Berlijn een tentoonstelling te zien met werk dat de Neerpeltse modeontwerper Raf Simons in de voorbije 20 jaar realiseerde. De expo is samengesteld door fotograaf Willy Vanderperre. De tentoonstelling kan bezocht worden in St. Agnes, Alexandrinenstrasse, 118-121 Berlin-Kreuzber.
Reageer
De beloften van Esperanza Pelt verloren gisteren met zware 5-0 cijfers in en tegen KFC Hamont '99 in het kader van de Beker van Noord-Limburg. De thuisploeg was al vanaf de eerste minuut heer en meester tegen een ontstellend zwak Esperanza. (Bron: Esperanzaboys)
Reageer

Met dank aan The Beatles

Zaterdag 1 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Robert Cray zijn 62ste verjaardag. Achter deze link verklapt de bluesgitarist dat hij in zijn tienertijd eigenlijk als The Beatles wou klinken. “Pas later is mijn interesse voor de muziek van mijn ouders gegroeid en pikte ik hun platen.” En zo is het toch nog goed gekomen met hem.
Reageer

Voetbalstage op Esperanza

Vrijdag 31 juli 2015
Op 24, 25 en 26 augustus is er op het Sportpark De Roosen (voetbalterreinen Esperanza Pelt) weer een voetbalstage. Iedere jongen of meisje geboren tussen 2000 en 2009 is daar van harte welkom; je hoeft daarvoor niet aangesloten te zijn bij een voetbalclub. Het programma is een week vol voetbalplezier met voetbaltornooien, leuke technische oefenvormen, een penaltycup met in de finale bekende keepers... Op vrijdag is er voor iedereen een workshop ‘streetsoccer’ met in de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Martin Scheeren overleden

Vrijdag 31 juli 2015
Martin Scheeren overleden
Dinsdag is Martin Scheeren overleden, de echtgenoot van Mimi Nollen. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (15.45 uur) plaats in de aula van het crematorium in Heeze.
Reageer

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Het grote vlindertelweekend
Natuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
33°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
23°
19°
28°
03/08
Langs deze weg bedanken wij de bezoekers en vooral, de helpers en vrijwilligers, die hebben meegewerkt aan het feestweekend ter gelegenheid van 50 jaar speeltuin Bosuil, in Sint-Huibrechts-Lille.
Het bestuur van VZW Bosuil
25/07
Ik zou graag de eerlijke vinder van mijn handtas die ik aan de kar had laten hangen willen bedanken , spijtig genoeg ken ik zijn naam niet , maar misschien leest hij dit wel en weet hij over wie het gaat . Bedankt
maria Goukens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt