Het overige nieuws

Rosa Kinable overleden

Zaterdag 30 april 2016
Rosa Kinable overleden
Dinsdag overleed de uit Neerpelt afkomstige Rosa Kinable. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Webbekom (Diest) waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Neerpelt.
Reageer

Het EMJ vandaag

Zaterdag 30 april 2016
Het EMJ vandaag
Het EMJ-programma voor vandaag/zaterdag:
- 12.45 – 16.00 uur: Juryconcerten in verschillende zalen in Neerpelt en Overpelt. De toegang bedraagt 7,50 euro voor twee dagen. Inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel die een toegangsbadge hebben afgehaald, kunnen de juryconcerten op vertoon van die badge gratis bijwonen.
- 14.30 uur: Gastconcert in het Mariaziekenhuis in Overpelt
- 15.00 uur: Gastconcert in het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt
- 17.00 uur: Feestelijke parade in de straten van Neerpelt.
- 17.45 uur: Proclamatie in de sporthal van Dommelhof
- 18.30 uur: Verbroederingsconcert in OC Pax in Neerpelt.
- 19.00 - 00.00 uur: Northern Nights Festival op het Marktplein in Neerpelt. De toegang is gratis. 
- 20.00 uur: Verbroederingsconcert in OC De Kentings in Neerpelt. - 20.30 uur: Happening “The Rhythm Inside” in de sporthal van het Dommelhof. De toegang bedraagt 8 euro. Voor CJP-kaarthouders is dat 5 euro.
De toegang tot vernoemde gast- en verbroederingsconcerten is gratis.
Reageer

Bob et Bobby

Zaterdag 30 april 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Bobby Vee zijn 73ste verjaardag. Hij was al een tieneridool toen hij zelf nog een tiener was. Zeker een dozijn sixties-hits staan op zijn naam. Dat er raakvlakken met Buddy Holly waren, kan je raden. Maar wat heeft hij met Bob Dylan te maken? Het antwoord is hier te vinden.
Reageer

Kruisdagen op drie locaties

Vrijdag 29 april 2016
Kruisdagen op drie locaties
De Kruisdagen vinden dit jaar plaats bij Elly en Gerrit Goorman, Tussenstraat 2 op maandag 2 mei; bij de familie Van Herck, Grote Heide 126a op dinsdag 3 mei en in de Ponyfarm, Achelsendijk op woensdag 4 mei, telkens om 9 uur.
Op de zogenaamde Kruisdagen (de drie dagen vóór Hemelvaart) werd er vroeger een gebedstocht door de velden gemaakt. Er werd dan voornamelijk. gebeden voor een goede oogst. Men noemt dit de kruisprocessies.
De kruisprocessie werd rond 469 door (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Nieuwe crematorium heet 'Stuifduin'
Deze namiddag werd het ontwerp voor het nieuwe crematorium in Lommel voorgesteld. De locatie bevindt zich net rechts van de huidige gemeentelijke begraafplaats in de Nobert Neeckxlaan, en nog dit najaar wordt de eerste steen van het complex - "Stuifduin" geheten - gelegd. Bouwheer is Pontes, een intergemeentelijk samenwerkingsverband uit Antwerpen, waartoe sinds vorig jaar ook Lommel, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg toetraden. Het is de bedoeling dat het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Elly Beckers overleden

Vrijdag 29 april 2016
Elly Beckers overleden
Gisteren is de uit Eksel afkomstige Elly Beckers overleden, de echtgenoot van Toine Oyen. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Reageer

Menwedstrijd tegenover Perjanneke

Donderdag 28 april 2016
Grensgevallen
Menwedstrijd tegenover Perjanneke
Wie van Achel naar Valkenswaard rijdt, heeft links achter de rotonde bij Perjanneke zeker al die tenten in de weide zien staan. Dat heeft te maken met de menwedstrijd Driving Valkenswaard International. De openingsproef vandaag (dressuur) werd gewonnen door de Fransman Michael Sellier (foto's).
De gemeente Valkenswaard heeft overigens verkeersmaatregelen genomen in verband met deze wedstrijden, die tot en met zondag duren. Klein Schaft wordt afgesloten voor alle verkeer (…) Het hele nieuwsbericht
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Menwedstrijd tegenover PerjannekeMenwedstrijd tegenover Perjanneke
Reageer
EMJ weert handtassen en rugzakken uit sporthal
Zoals de grote zomerfestivals heeft ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in overleg met politie en gemeentebestuur een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn gedurende het 64ste EMJ rugzakken en handtassen absoluut verboden in de sporthal van Dommelhof in Neerpelt. "Deze preventieve maatregelen kaderen in het huidige lokaal en nationaal beleid bij grote evenementen," aldus een mededeling van het festival.
Reageer
Saeed Menawari uit Neerpelt en Nahid Gharzai uit Ontario (Canada) hebben de vennootschap KBL International opgericht. De vennootschap is gevestigd aan de Koning Albertlaan in Neerpelt. Doel van de vennootschap is onder meer de aankoop, verkoop, export, commercialisatie en distributie van alle groenten en fruit, gerechten, etenswaren en goederen afkomstig uit tropische en subtropische gebieden. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 61.500 euro.
Reageer

Louisa Van Asten overleden

Woensdag 27 april 2016
Louisa Van Asten overleden
Op 21 april is de uit Neerpelt afkomstige Louisa Van Asten overleden, de echtgenote van Albert Dries. Zij was 81 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Reageer
In het gemeentehuis van Overpelt zijn deze namiddag de eerste nieuwe stickers van het Rode Kruis (RK) verkocht aan de burgemeesters van Neerpelt en Overpelt door de RK-afdeling Neerpelt-Overpelt. Morgen start de jaarlijkse veertiendaagse van het Rode Kruis waarbij vrijwilligers op diverse strategische plaatsen stickers verkopen. De opbrengst gaat naar de werking van de plaatselijke afdeling.
Reageer

Alda Donckers overleden

Woensdag 27 april 2016
Alda Donckers overleden
In het rusthuis is vandaag Alda Donckers overleden, de weduwe van Mathieu Cuyvers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Reageer

Frans Coppens overleden

Woensdag 27 april 2016
Frans Coppens overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Coppens overleden, de weduwnaar van Riek Dings en de oud-levensgezel van Lettie Baaij. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaats vinden. Maandagavond om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Grote Heide. Een laatste groet kan in het funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont op zaterdag 30 april van 14 tot 15.30 u.
Reageer

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.
Reageer

Mia Quanten overleden

Dinsdag 26 april 2016
Mia Quanten overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Mia Quanten overleden, de weduwe van Christ Vranken. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Heide in Neerpelt. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Michiel Jannis overleden

Dinsdag 26 april 2016
Michiel Jannis overleden
In het rusthuis is vandaag Michiel Jannis overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Hendriks. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Een laatste groet kan donderdag van 19 tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Reageer

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Kerkuil overleeft schuurbrand
In het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het is maar dat u 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Reageer

Bvba Milax opgericht

Maandag 25 april 2016
Gert Thijs en Sarah Vandervelden hebben de bvba Milax opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Peerderbaan in Neerpelt. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 40.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers én het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand aan ondernemingen.
Reageer

Nebraska trad op in Weert

Maandag 25 april 2016
Nebraska trad op in Weert
Gisteravond trad de Noord-Limburgse band Nebraska op in "De Bosuil" in Weert. En het succes was er oorverdovend! (Foto Leon Alders) Meer foto's
Reageer

John Cleese was in Eindhoven

Maandag 25 april 2016
Grensgevallen
John Cleese was in Eindhoven
in Eindhoven heeft de Britse komiek John Cleese (76) vandaag het Dommeltunneltje officieel geopend. Op de muren van die fietstunnel hebben graffitikunstenaars de voorbije weken muurschilderingen van Cleese's beroemde "Silly Walks" gespoten (foto). Op de vraag waarom Cleese - ook bekend van onder meer Monty Python en Fawlty Towers - dat kwam doen, kwam het antwoord: "Ik heb geen idee". Het is aan een gemeenteambtenaar te danken dat Cleese naar Eindhoven kwam. Die ambtenaar (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
Reageer
Rijbewijzen ingetrokken tijdens controles
Bij een anti-alcoholactie zaterdagavond en -nacht op vier plaatsen in de politiezone heeft de lokale politie HANO 3 van de 70 passerende automobilisten betrapt op dronkenschap achter het stuur. Na contact met het parket werden 3 rijbewijzen ingetrokken. Er werden ook 2 PV's opgesteld voor drugsbezit.
Reageer

Birgit Zentjens deed mee en won

Maandag 25 april 2016
Birgit Zentjens deed mee en won
Op de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 22 april werd Birgit Zentjens uitgeloot als winnares. Zij ontvangt van BouweninPelt.be een cheque van € 500. Proficiat Birgit! Ben jij ook aan het bouwen of verbouwen? 'Doe mee en win!' op de volgende trekking. Meer info en inschrijven op www.bouweninpelt.be. Op de foto: winnares Birgit Zentjens met partner op hun bouwwerf aan de Opgenomenstraat 24 in Overpelt.
Reageer

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat u 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.
Reageer

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.
Reageer

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.
Reageer
Morgennamiddag wordt in café De Kompen de woning met handelsruimte en loods, gelegen Kaulillerweg 26, openbaar verkocht. Het geheel staat op een perceel van 38a31ca en heeft een KI van 1711 euro.
Reageer

De republiek

Zondag 24 april 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains
Reageer

Drugs gesmokkeld met helikopter

Zaterdag 23 april 2016
Grensgevallen
In Engeland heeft de politie twee Eindhovenaren gearresteerd die met een helikopter 100 kilo verdovende middelen naar Kent hadden gesmokkeld. Het ging om 40 kilo cocaïne en 60 kilo heroïne. De straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen. De politie zag hoe de drugs in Kent gedropt werden en hield daar een 38-jarige man uit North Kensington aan. De helikopter werd na het afleveren van de drugs teruggevonden bij de Redhill Aerodrome in Surrey. Daar werden de twee Eindhovenaren van 26 (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Rita Van Moll overleden

Zaterdag 23 april 2016
Rita Van Moll overleden
Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Rita Van Moll overleden, de echtgenote van Francis Donvil. Zij was 50 jaar en wordt maandag begraven op de begraafplaats van Schaarbeek na de uitvaartliturgie (11 uur) in de Sint-Jozefkerk in Evere.
Reageer
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Nieuwe bvba: Winters Management

Vrijdag 22 april 2016
Ruben Winters uit Hechtel-Eksel en Nina Kersten uit Neerpelt hebben de bvba Winters Management opgericht met zetel aan de Ganzenpas in Neerpelt. Het kapitaal van deze nieuwe bvba bedraagt 18.600 euro. Doel is onder meer het voeren van het dagelijks management van vennootschappen.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
13.0 mm
Bewolking
16°
18°
29/04
Aan onze reserve adjudant Jean en zijn zoon Maikel proficiat met jullie verjaardag dit vanwege Prins Teun d'n Urste en Prinses Diane oech de Urste maak er een mooie dag van en dinkt er aan herinner u gisteren droom van morgen maar leef vandaag.
Prins Teun I Prinses Diane I
26/04
Beste Annie en André, Bij deze willen wij jullie van harte feliciteren met jullie gouden huwelijksfeest. Albertine en Maurice Theunissen-Schuurmans
Maurice Theunisssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt