Het overige nieuws

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Gaat het in de komende winter sneeuwen of niet? Wat er ook van zij: wie het wenst kan sneeuw laten ruimen door het PWA. Een PWA-medewerker komt dan de wettelijk verplichte klus uitvoeren; voetpaden, straatgoten en rioolputjes worden sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dat is ook het geval voor de kortste weg van de voor- of achterdeur naar de brievenbus en het voetpad. Materiaal te voorzien door de gebruikers/klanten: sneeuwschop, borstel en strooizout
Opgelet: deze dienst is in het weekend en op feestdagen gesloten en van maandag 22 december tot en met vrijdag 2 januari. Voor hen die op voorhand ingeschreven zijn, kan de dienstverlening op deze momenten wél voorzien worden. Inschrijven kan bij de PWA van Hamont-Achel, tel. 011/448 985, en bij die van Neerpelt, tel. 011/398 630.

Reageer

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!
Reageer

Drika Bloemen overleden

Maandag 24 november 2014
Drika Bloemen overleden
In het rusthuis is donderdag Drika Bloemen overleden, de weduwe van Gerard Kuppens. Ze was eerder deze maand 90 jaar geworden. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Reageer

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 
Reageer

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Gratis naar de Blues Night?
Vrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 
Reageer

Resultaten verkeersactie

Dinsdag 18 november 2014
Resultaten verkeersactie
Gisteren hield de lokale politie HANO van 7 tot 15u een algemene verkeersactie op 4 verschillende controlepunten in de politiezone. De resultaten:
- 35 bestuurders onderworpen aan een ademtest
- 1 pv niet-verzekerd voertuig en 1 voor technische eisen
- 2 onmiddellijke inningen voor gebruik GSM
- 11 onmiddellijke inningen voor niet-gebruik gordel
- 12 jongeren-pv's.
Reageer

Naar Nicaragua voor het goede doel

Zondag 16 november 2014
Gistermorgen zijn 25 mensen vanuit Noord-Limburg vertrokken naar Nicaragua. Ze gaan daar op mountainbikes een fietstocht ondernemen om in groep Nicaragua (en zijn bewoners) te leren kennen met zijn tropische plantengroei en zijn prachtige meren en vulkanen. Voor die fietstocht hebben ze hier regelmatig getraind.
Onderweg maken ze kennis met de projecten waar hier geld voor werd ingezameld, projecten die gesteund worden door het Nicaraguacomité Lommel en de Damiaanactie. Het zijn gestructureerde projecten onder de leiding van dr. Toon Bongaerts die geïntegreerde gezondheidszorg bevorderen, armoede en ongeletterdheid bestrijden en gehandicapten ondersteunen. Peter en meter van het project zijn Johan Vansummeren en Jasmine Vangrieken. www.monicare.be

 
Reageer

Fietser verongelukt

Zaterdag 15 november 2014
Op de Venbergseweg in Valkenswaard is deze namiddag rond 15.30u een fietser verongelukt. Door nog onbekende oorzaak kwam hij onder een graafmachine terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten waarbij o.m. ook een helikopter werd ingeschakeld. UPDATE Het slachtoffer is een 71-jarige man uit Valkenswaard.
Reageer

Nieuwe voorzitter sp.a Neerpelt

Vrijdag 14 november 2014
Op de jongste bestuursvergadering heeft sp.a Neerpelt een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter verkozen. Kelly Linsen volgt Steven Vanherck op als voorzitter, Glenn Timmermans volgt Kelly Linsen op als ondervoorzitter.
Reageer

Geen treinen tussen Herentals en Mol

Vrijdag 14 november 2014
Tussen Herentals en Mol is er vanavond een auto op de sporen beland, is te horen bij de NMBS. Daardoor rijden er tussen beide gemeenten geen treinen. Er zijn vervangbussen ingelegd.
Reageer

Huguette Sevens overleden

Donderdag 13 november 2014
Huguette Sevens overleden
In Hasselt is maandag Huguette Sevens overleden, de echtgenote van Rudi Geens. Ze was 52 jaar. Naar haar wens heeft de crematie al plaatsgevonden. Dinsdag wordt de urne begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Waar zouden we staan zonder kip?

Woensdag 12 november 2014
De jaarlijkse kippenactie van Limburg.net was ook dit jaar weer een succes. Zo kochten 6.320 gezinnen een of meer kippen. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er nog maar 700. Op die manier kregen dit jaar maar liefst 15.262 kippen een nieuwe thuis. Allemaal samen recycleren ze bijna 765 ton keukenafval op een natuurlijke manier, zowat 50 kilo per kip per jaar. Gemiddeld verzamelt Limburg.net zo’n 180 kilo organisch-biologisch afval per inwoner.
Reageer

Meer dan 7.000 werkzoekende jongeren

Zaterdag 8 november 2014
Limburg telt momenteel zo'n 7.300 werkzoekende jongeren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid in onze provincie bedraagt nu bijna 20 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen. 15 procent van de jonge werkzoekenden woont in Noord-Limburg. De jongerenwerkloosheidsgraad is het grootst in Genk en Tongeren. Ook in Houthalen-Helchteren ligt die boven het Limburgse gemiddelde.
Reageer

Lena Gielen overleden

Zaterdag 8 november 2014
Lena Gielen overleden
Gisteren is Lena Gielen overleden. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Reageer

Privacy en pedofilie

Vrijdag 7 november 2014
Tribunaliteiten
Wie getuige is van een aanslag op de openbare veiligheid, op iemands leven of eigendom, moet dit melden aan de procureur des konings. Maar, heeft hij daarom het recht om stiekem een gesprek met een verdachte op te nemen en door te spelen aan de politie? Die vraag stelde zich voor het hof van beroep van Bergen nadat een persoon een andere persoon toevertrouwde dat hij betrokken was bij ernstige zedenfeiten met kinderen. De in vertrouwen genomen persoon vond dat hij het er niet bij kon laten, pleegde overleg met (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

An Roggen overleden

Vrijdag 7 november 2014
An Roggen overleden
In het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren An Roggen overleden, de echtgenote van Erwin Sleurs. Ze was 49 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
5.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
13/11
Proficiat aan Hanne Eerdekens van Kristel en Erik Emmers uit Magoster
Kristel Emmers
11/11
Proficiat aan Anna Cox, zij wordt vandaag 91 jaar. Fam. Geunes
Monique Lemoine
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt