Het overige nieuws

Myriam Suykens overleden

Vrijdag 31 oktober 2014
Myriam Suykens overleden
In het Jessaziekenhuis in Hasselt is vandaag Myriam Suykens overleden, de levenspartner van Jo Verhulst. Ze was 61 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Holheide.
Reageer

Haaien in het zwembad!

Donderdag 30 oktober 2014
Haaien in het zwembad!
Morgen kunt u film gaan kijken in zwembad Dommelslag. Om 18u00 staat daar voor de kinderen 'Shark Tale' op het programma, een animatiefilm die bovendien Nederlands gesproken is. Twee uur laten is het bibberen en beven met 'Jaws', een absolute klassieker. Tip: breng gerust je luchtmatras of opblaashaai mee, er wordt voor perslucht gezorgd.
Reageer

Fons Dewit overleden

Donderdag 30 oktober 2014
Fons Dewit overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Fons Dewit overleden, de echtgenoot van Catho Timmermans. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Zondag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer
65 vrijwillige medewerkers van wielerorganisatie Beverbeek Classic gaan zondag de wereldtop van het veldrijden aanmoedigen tijdens de superprestigeveldrit in Zonhoven. Ze mogen daar gratis naar toe met de autobus omdat ze op 1 juni meegewerkt hebben aan de toertocht, de dikkebandenrace en de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften.
De bus vertrekt om 11.00 uur aan de Posthoorn in Hamont. Wie in Achel opstapt moet om 11.10 uur aan het Michielshof zijn en Neerpeltse medewerkers wachten vanaf 11.20u de bus op aan de rotonde bij de Gamma.
Reageer

Wielerclub huldigde haar kampioenen

Woensdag 29 oktober 2014
Wielerclub huldigde haar kampioenen
Zondag reden de wielertoeristen van de Toeristische Wieler Club Neerpelt hun laatste clubrit van het seizoen.Daarna werd als naar gewoonte de clubkampioen bekendgemaakt. Deze eer ging dit jaar naar Jacky, toevallig het oudste lid, die maar liefst 31 zondagen aanwezig was en zo 2138 km bij elkaar fietste. Bij de dames was het Miranda die met de bloemen ging lopen, na 23 ritten en 1536km. Meer foto's 
Reageer

Anneke Vlemmix overleden

Woensdag 29 oktober 2014
Anneke Vlemmix overleden
Vandaag is Anneke Vlemmix overleden, de echtgenote van François Huysmans. Ze was 83 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Maandag is er daar een avondwake.

Reageer

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.
Reageer

Neerpeltse schaakkampioenen

Dinsdag 28 oktober 2014
Neerpeltse schaakkampioenen
Vorig weekend vond het Limburgs jeugdkampioenschap schaken plaats. Jongens en meisjes speelden gemengd, elk in hun leeftijdscategorie. Er werden 7 partijen gespeeld, verdeeld over twee dagen: zaterdag in Neerpelt, zondag in Leopoldsburg. Dit leverde twee Limburgse kampioenen uit Neerpelt op: Juliette Sleurs (-12j) en Fleur Swennen (-14j). Proficiat!
Reageer

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...
Reageer

Flitsen in de herfst

Maandag 27 oktober 2014
Flitsen in de herfst
De lokale politie HANO meldt dat er deze week extra op de snelheid gelet wordt in de Slipstraat in Hamont-Achel, De Roosen in Neerpelt en de Astridlaan in Overpelt.
Reageer

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.0 mm
Helder/Zonnig
18°
16°
28/10
Joehoe,een dikke proficiat voor Yarne,2de op kumité toernooi te Hoeselt van de karate.Supergoed gedaan,keistoer!!!!!!Grtjs van die 4 Emmertjes uit Achel!!!!
Fam Emmers
27/10
Proficiat met je 38 ste verjaardag marc vanwege de hele familie Geerts Van Beek
louis geerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt