Het overige nieuws

Vandaag gelezen

Dinsdag 3 maart 2015
"Hou hem in de gaten, dit is een kunstenaar waar we nog veel van zullen horen."
(De Standaard over Neerpeltenaar Gideon Kiefer, die tot 29 maart tentoonstelt in C-Mine in Genk)
Reageer

Smiley (20)

Dinsdag 3 maart 2015
Smiley (20)
                                   Ingezonden door Marie-Josée Van Hertum
Reageer

Vogelliefhebbers gevierd

Maandag 2 maart 2015
Vogelliefhebbers gevierd
Dit weekend vierden de Natuur– en Vogelvrienden Overpelt tijdens het jaarlijks clubfeest in het Pelterke hun kampioenen. Dat zijn de vogelliefhebbers die goud, zilver of brons behaalden tijdens het wereldkampioenschap, het Belgisch of het provinciaal kampioenschap.En José Vanhoudt (met lint) werd gekozen tot miss NVO!
Reageer
Op Eindhoven Airport is het voortaan voor passagiers van Ryanair en Transavia, die via internet hebben ingecheckt, mogelijk om zelfstandig hun ruimbagage in te checken via het Drop&Go systeem. Check-in medewerkers bij iedere balie zijn hierdoor niet meer nodig, waardoor er meer tijd beschikbaar is om passagiers gastvrij te verwelkomen en te assisteren. Hierdoor ontstaan er kortere wachtrijen, aldus een mededeling van het vliegveld.
Reageer
De provincie Nederlands-Limburg heeft bij de Europese overheden subsidie aangevraagd voor een onderzoek naar meer en betere spoorverbindingen met Duitsland en België. Het onderzoek moet over maximaal twee jaar klaar zijn. Eén van de vier grensoverschrijdende lijnen in kwestie is de lijn Weert-Hamont. Op Belgische grondgebied moet daarvoor 7 kilometer spoor geschikt worden gemaakt en tussen Mol en Hamont 23 km geëlektrificeerd worden.
De kosten van het onderzoek worden op 10 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 80 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Smiley (19)

Zondag 1 maart 2015
Smiley (19)
Een smiley in een boom. Gonny Theuwkens maakte deze foto van een stervende eik langs het fietspad tussen Hechtel en Koersel.
Reageer

De Overpeltse band "RiveR of StoneS" heeft zijn eerste muziekvideo op YouTube gezet. Het is de titelsong "In Front of You", uit de debuut-EP van de groep. Die EP komt over twee weken op de markt. "RiveR of StoneS" werd opgericht door de broers Gert en Dries Peeten en Romy Aben uit Overpelt. Later werd de groep aangevuld met Cedric en Jana Honings (Peer) en Anouk Neyens (Hamont-Achel). Het album bestaat volledig uit eigen werk en werd opgenomen, gemixed en gemastered in de opnamestudio van Karel Ooms in Bocholt-Kaulille. Op Facebook kan je "RiveR of StoneS" hier volgen.
Reageer

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

In 10 weken loopt u vlot 5 km

Vrijdag 27 februari 2015
De recreanten van Sporting Atletiekclub Neerpelt starten eenmaal per jaar een Start to run-cursus.
Die duurt 10 weken, met opvolging tot november. Geen enkele basisconditie is vereist, iedereen start op niveau 0 en dit onder begeleiding van een ervaren jogtrainer. Na deze 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. 
Voorjaarscursus: aanvang in Neerpelt dinsdag 10 maart  om 19u00; in Hamont start de cursus zaterdag 14 maart om 10u00. Kostprijs 50 euro (10 weken sessies en opvolging (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Werken op de Noord-Zuid

Vrijdag 27 februari 2015
Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer op de Noord-Zuidverbinding (N74) richting Hasselt met de renovatie van de voegen vanaf Lommel tot aan de aansluiting met de Grote Baan. De hinder blijft beperkt. De aannemer zal enkel buiten de spitsuren over een beperkte lengte één rijstrook innemen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden maximaal 3 maanden in beslag nemen.
Reageer

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Gratis naar... Stijn Van de Voorde?
In de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De voetbalwedstrijd van 14 maart tussen Beerschot/Wilrijk en Esperanza Pelt, in het olympisch stadion van Beerschot, zal rechtstreeks worden uitgezonden door de regionale tv-zenders TVL en ATV. Dat heeft supportersclub Esperanzaboys vernomen.
Reageer

Betsy Duijsters overleden

Donderdag 26 februari 2015
Betsy Duijsters overleden
In het ziekenhuis in Genk is dinsdag Betsy Duijsters overleden, de echtgenote van Marcel Vervaet. Ze was 65 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.
Reageer

Handbal: voorbeschouwing

Woensdag 25 februari 2015
Zondag wordt in het handbal een Noord-Limburgse derby gespeeld. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
Na de goede prestatie van afgelopen weekend tegen Tongeren bleef Sporting NeLo met een dubbel gevoel achter: enerzijds blij en fier omwille van de geleverde prestatie en anderzijds ontgoocheld omwille van het gelijkspel en het daarbij verloren punt. Maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer en veel tijd om hierbij stil te blijven staan krijgt Sporting nu eenmaal niet, want komende zondag (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Miljoenste DAF-truck rolt van de band

Woensdag 25 februari 2015
Bij Daf Trucks in Eindhoven is vanmorgen de miljoenste Daf-trekker van de band gerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Nederlandse premier Rutte. DAF maakt al 66 jaar vrachtwagens. Het bedrijf is de snelst groeiende truckproducent van Europa en produceert gemiddeld 122 trucks pr dag.
Reageer
Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni vindt in Dommelhof de vierde editie van Babelut Festival plaats. Dat dompelt 0- tot en met 4-jarigen onder in de wondere wereld van muziek, theater en klankkunst. Drie dagen boordevol voorstellingen, workshops en installaties voor baby’s, peuters, kleuters, hun ouders en grootouders en iedereen die muzikaal aan de slag wil met jonge kinderen.
Reageer
Het Beerschotstadion is uitverkocht voor de wedstrijd van 14 maart tussen Beerschot/Wilrijk en Esperanza Pelt. Dat meldt de Antwerpse club op haar website. Het Olympisch Stadion heeft een capaciteit van 12.265 zitjes... maar als gevolg van de veiligheidsvoorschriften wordt dit teruggebracht tot een goeie 11.500 plaatsen. En die zijn over een kleine drie weken dus allemaal volzet, onder meer met 675 supporters van Esperanza.
Reageer

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Magda Fransen overleden

Maandag 23 februari 2015
Magda Fransen overleden
In het Jessa-ziekenhuis in Hasselt is gisteren Magda Fransen overleden, de echtgenote van Johnny Quanten. Ze was 61 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Willibrorduskerk van het Herent. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer

Ondergronds drugslabo ontdekt

Zondag 22 februari 2015
Bij een inval in een woning in Budel heeft de politie een ondergronds apaan-labo en een hennepkwekerij met 630 planten aangetroffen. Dat heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. Acht personen, van wie er vijf uit Oekraïne komen, werden opgepakt. Het labo was ingericht in een ondergrondse zeecontainer. Apaan wordt gebruikt bij de productie van amfetamines.
Reageer

Vier generaties

Zondag 22 februari 2015
Vier generaties
Vivi Vaesen maakte deze foto van vier generaties in Hamont-Achel en Neerpelt. Met als kleine spruit Bente Ceyssens, mama Karen Bloemen, haar moeder José Vaesen en de fiere moeke Mina Peeters.
Reageer

Theo Kuppens overleden

Zaterdag 21 februari 2015
Theo Kuppens overleden
Vandaag is Theo Kuppens overleden. Hij was 71 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
4.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
02/03
freddy jansDaphne Een super dikke proficiat met je 16 verjaardag !!! Freddy en Lea
freddy jans
01/03
een hele fijne verjaardag proficiat van de buren hubert en rina
rina en hubert pellens kwanten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt