Het overige nieuws

Al 159 wietplantages opgerold

Vrijdag 27 november 2015
Al 159 wietplantages opgerold
Het parket van Limburg heeft dit jaar al 159 wietplantages opgerold, meldt TVL. De drugsbestrijding is één van de prioriteiten van het parket.

Reageer

Uit de achtergrond

Vrijdag 27 november 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1981 werd ‘Don’t You Want Me’ van The Human League uitgebracht. Het werd hun meest succesvolle single, hoewel de band de song enkel als een opvullertje van de elpee ‘Dare!’ beschouwde. Lees hier hoe een van de danseressen uit de achtergrond werd gehaald om een deel van het duet te zingen en zo een van de popiconen van de jaren ‘80 werd.
Reageer

Rome weert gladiatoren

Donderdag 26 november 2015
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van Rome heeft de jacht geopend op nepgladiatoren die toeristen oplichten. Het gaat om mannen die, verkleed als centurion, toeristen proberen geld te ontfutselen. Ze zijn het stadsbestuur al een tijd een doorn in het oog. De gladiatoren zijn, samen met riksjabestuurders, vanaf 8 december niet meer welkom in de stad. (Bron: thelocal.it)
Reageer
Handbal: Sporting zaterdag tegen Doornik
Sporting NeLo staat voor verste en wellicht nog lastigste uitwedstrijd van het seizoen. Zaterdag maakt de club de trip naar het verre Doornik om er Estudiantes Tournai te gaan bekampen. De verplaatsing naar Doornik is en blijft voor elke ploeg een moeilijke hindernis om te nemen, hoewel Doornik door omstandigheden niet zijn beste seizoen doormaakt. Het staat momenteel 5e in de rangschikking en verloor afgelopen weekend nog vrij verrassend in Beyne. Het zal dus zeker volgende zaterdag voor een vol huis (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Margriet Hermans overleden

Donderdag 26 november 2015
Margriet Hermans overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Margriet Hermans overleden, de weduwe van Henri Royackers en de levenspartner van wijlen Jan Kums. Ze was 83 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer

Voor elektrische treinen tot Hamont

Donderdag 26 november 2015
Vanaf maandag 14 december kunnen er elektrische treinen rijden tussen Herentals en Mol. Een goede zaak, maar het kan nog beter! Om een volwaardige en snellere reizigersdienst uit te bouwen tussen Noord-Limburg en Antwerpen, is de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont noodzakelijk. Daarom is er een petitie-actie gestart waarin gevraagd wordt dat er zo snel mogelijk wordt geëlektrificeerd vanuit Mol naar Hamont. Noord-Limburg heeft ook recht op een volwaardige elektrische treindienst! De petitie vindt u hier. Ondertekenen maar!
Reageer

Over de kop met de slee

Donderdag 26 november 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Neen, we hebben ons niet van maand vergist. Tegenwoordig associëren we ‘Jingle Bells’ met Kerstmis, maar dat liedje werd oorspronkelijk voor Thanksgiving Day geschreven en die feestdag vieren de Amerikanen vandaag. Lees vol verbazing op de Jukeboxkalender de geschiedenis van dit liedje over een koppeltje dat over de kop gaat met een paardenslee. In de tijd dat het werd geschreven was het voor dubbelzinnige interpretaties vatbaar...
Reageer

Slimme duiven

Woensdag 25 november 2015
Vandaag gelezen
 Uit een onderzoek van de universiteit van Californië blijkt dat duiven kunnen worden getraind om op een mammogram kwaadaardige borsttumoren te onderscheiden van gezond borstweefsel. Na een korte training waren de vogels bijna net zo effectief als een jarenlang geschoolde patholoog of radioloog - na twee weken waren ze in 85 procent van de gevallen succesvol. Als de duiven als groep werden genomen en de meerderheidskeuze werd gevolgd, steeg dat percentage zelfs naar 99 procent.
Volgens de onderzoekers kunnen duiven mogelijk helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diagnostische technieken. Momenteel moeten er nog menselijke artsen worden ingehuurd om duizenden scans te bekijken om die technieken te verfijnen - een duur en zeer arbeidsintensief proces.
(Bron: scientificamerican.com)

Reageer

De grootste kloonfabriek ter wereld

Dinsdag 24 november 2015
Vandaag gelezen
De Chinese Boyalife Group gaat "de grootste kloonfabriek ter wereld" bouwen. Dat heeft ze vandaag aangekondigd. In de fabriek zal er onder meer een centrum voor gekloonde dieren, een genenbank en een tentoonstellingsruimte komen. De fabriek komt te staan in de rampzone van de noordoostelijke stad Tianjin waar in augustus meerdere gebouwen ontploften. De bouw gaat minstens 31 miljoen dollar kosten en moet volgend jaar al beginnen. Boyalife Group wil starten met het klonen van Japanse koeien om de prijs van rundvlees omlaag te drukken. (Bron: xinhuanet.com)
Reageer

62 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 24 november 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 10 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 29 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 24 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Reageer

Overdreven snelheid in september

Dinsdag 24 november 2015
Overdreven snelheid in september
Waar werden tijdens politiecontroles in september in de politiezone de meeste snelheidsovertredingen begaan? Dat was in de Haltstraat in Overpelt (45,21% van de gecontroleerde voertuigen) en... op de Wal in Hamont (43,56%). Dat blijkt uit de statistiek die de politiezone heeft vrijgegeven. De hoogste snelheid werd gehaald op 29 september op de Europalaan in Overpelt: daar werd een automobilist gefotografeerd toen hij aan 120km per uur reed.
Reageer

Hier extra opletten

Dinsdag 24 november 2015
Het is maar dat u 't weet
Hier extra opletten
Deze week gaat de flitswagen van de lokale politie HANO extra op de snelheid van het verkeer letten op het Ven (Hamont-Achel), De Roosen (Neerpelt) en de Leopoldlaan (Overpelt).
Reageer

Vertraging in het treinverkeer

Dinsdag 24 november 2015
Deze voormiddag heeft het treinverkeer vertraging ondervonden. Dat had te maken met een persoonsongeval tussen Herentals en Mol, aldus Infrabel. Het ongeval gebeurde op Mols grondgebied. De reizigers op de trein werden geëvacueerd en tussen Herentals en Mol werden een tijdlang vervangbussen ingelegd. UPDATE Rond 13u werd het treinverkeer op de lijn hervat.
Reageer

Rik Van Moll overleden

Dinsdag 24 november 2015
Rik Van Moll overleden
In WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Rik Van Moll overleden, de weduwnaar van Mia Deprez. Hij was op 15 november 89 jaar geworden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Reageer
24.861 alcoholtesten tijdens Slim-acties
Tijdens de Slim-acties op de Limburgse wegen werden gedurende de eerste 10 maanden van dit jaar 24.861 alcoholtesten afgenomen. Daarvan bleek 3 procent (782) positief. Dat is precies hetzelfde overtredingspercentage als vorig jaar.
Het aantal positieve bestuurders die zwaar onder invloed zijn (> 0,8 promille) blijft nog altijd zeer hoog met 65 procent. Van de 83.644 gecontroleerde voertuigen op snelheid, reden er 7 procent (6.198) te snel. Dit is net hetzelfde percentage als (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mimi Nollen overleden

Maandag 23 november 2015
Donderdag is Mimi Nollen overleden, de weduwe van Martin Scheeren. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.15 uur) plaats in het crematorium in Heeze.
Reageer

Zwarte Piet was er al rond 1800

Zondag 22 november 2015
Vandaag gelezen
Een prenthistoricus heeft de voorgeschiedenis ontdekt van zwarte Piet. De onderzoeker vond een Duits gedicht uit ongeveer 1800 waarin een kerstman met zijn knecht Ruprecht optreedt. De kerstman is een Turk, en Ruprecht is zijn slaaf. Dit werpt nieuw licht op het boek van Jan Schenkman (1850), waarin Sinterklaas voor het eerst te zien is met een donkere knecht. (Bron: ii.nl)
Reageer

Zware woningbrand in Kaulille

Zondag 22 november 2015
Zware woningbrand in Kaulille
In een woning aan de Raakstraat in Kaulille (gem. Bocholt) heeft vanavond rond 19 uur een zware brand gewoed. Daarbij is behoorlijk wat schade ontstaan. De oorzaak van de brand, die in de woonkamer ontstond, is nog niet gekend.
Reageer

Frans van Ampting overleden

Zondag 22 november 2015
Frans van Ampting overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Frans van Ampting overleden, de weduwnaar van Josephina van Hulst. Hij was 83 jaar. De crematiedienst zal in besloten kring worden gehouden. Donderdag om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Overpelt-Holheide.
Reageer

Bij de dood van Armand

Zaterdag 21 november 2015
Vandaag gelezen
'Vijftig jaar lang pleitte hij onvermoeibaar en met ontwapenende oprechtheid voor vrede en verdraagzaamheid. "Mijn allergrootste wens is een beetje vriendelijkheid," zong hij. Was iedereen maar een beetje als Armand, dan was er niets aan de hand.' (Bron: De Volkskrant)
Reageer

Geen concert André Rieu

Zaterdag 21 november 2015
Het is maar dat u 't weet
Het concert van André Rieu in Ethias Arena in Hasselt gaat vanavond niet door, meldt Radio2. Het is uitgesteld naar 27 februari. Rieu heeft vanmorgen zelf die beslissing genomen, hij wilde in deze omstandigheden liever niet optreden, zegt de uitbater van de Ethias Arena.
Reageer

Captagon voor het gevecht

Vrijdag 20 november 2015
Vandaag gelezen
De amfetamine fenethylline, beter bekend onder de merknaam Captagon, is zeer in trek bij de strijdende partijen in Syrië. Het krachtige, sterk verslavende pilletje zorgt voor een enorme energieboost, die strijders op de been houdt tijdens lange vuurgevechten en pijn en angst onderdrukt. Het is ook relatief goedkoop. Volgens dokters heeft Captagon wel een aantal gevaarlijke mogelijke bijeffecten, zoals psychoses en hersenschade. De Syrische politie heeft het moeilijk met Captagon: demonstranten die de pil gebruikten, konden moeilijker worden gemarteld omdat hun incasseringsvermogen aanzienlijk was gestegen. (Bron: washingtonpost.com)
Reageer

Wat een hondenleven waard is

Vrijdag 20 november 2015
Tribunaliteiten
Op 15 september 2015 boog de vrederechter van het elfde kanton van Antwerpen zich over de aanval van twee Dalmatiërs op Charlie. Charlie was een Cavalier King Charles, in de leeftijd van twee jaar, een hond zoals wijlen Pim Fortuyn en Ronald Reagan er één hadden. De gebeten hond verbleef een week in het ziekenhuis en liep twee weken rond met een spalk. Voor het vredegerecht eiste de baas van het slachtoffer naast de verplaatsings- en administratiekosten (100 euro) ook de terugbetaling van de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Oppassen met vis

Donderdag 19 november 2015
Vandaag gelezen
"Nederlandse visverwerkers gebruiken verboden ontsmettingsmiddelen om vis er mooier uit te laten zien". Dat zegt de Nederlandse voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer. Hij noemt het gebruik van waterstofperoxide in de visindustrie een publiek geheim: "Malafide bedrijven gebruiken dit om oude vis op te lappen. Vis wordt er weer wit van en het werkt ontsmettend. Door waterstofperoxide toe te voegen kunnen bedrijven verhullen dat ze het niet zo nauw nemen met de hygiëne." (Bron: omroepgelderland.nl)
Reageer

Kathleen Gielen overleden

Donderdag 19 november 2015
Gisteren is Kathleen Gielen overleden. Zij was 50 jaar.
Reageer

Vissen gered

Woensdag 18 november 2015
Vandaag gelezen
Met 'Operatie Ark van Noach' hebben biologen in Brazilië deze week duizenden vissen verplaatst van een rivier die is vervuild door een damdoorbraak naar schone meren. De vissen werden vervoerd in tanks met een inhoud van 1000 liter. Door de doorbraak van de dam van een ertsmijn kwam begin november een giftige modderstroom vrij die een dorpje overspoelde waardoor minstens 17 mensen om het leven kwamen. Nu nog zit een kwart miljoen mensen zonder drinkwater en het kan nog jaren duren voordat de ecologische schade volledig is hersteld. De Braziliaanse presidente Rousseff vergeleek de ramp met het olielek van BP in 2010 in de Golf van Mexico. Volgens een onderzoek zou de dam zijn doorgebroken doordat de betrokken ertsmijn afval in het bekken stortte.(Bron: theguardian.com)
Reageer

Dood aan achterzijde seksshop

Woensdag 18 november 2015
Grensgevallen
Vanavond is aan de Kerkweg in Valkenswaard een dode man aangetroffen. Het stoffelijk overschot lag aan de achterzijde van een seksshop. De politie startte een onderzoek. Vermoedelijk gaat het om een natuurlijk overlijden.
Reageer

Julia Janssen overleden

Woensdag 18 november 2015
Julia Janssen overleden
Zaterdag is in het rusthuis Julia Janssen overleden, de weduwe van Alfons Timmermans. Ze was 81 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in de parochiekerk van Boseind. Vrijdag om 18.30u wordt daar een gebedswake gehouden.
Reageer
Grensgevallen
Valkenswaard gaat maximaal 400 asielzoekers opvangen in vakantiepark De Brugse Heide. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. Het gaat om noodopvang die maximaal vier maanden duurt. De eerste asielzoekers komen aan op 1 december. In september werd een bijeenkomst over asielzoekers in het gemeentehuis nog ruw verstoord door enkele tientallen demonstranten.
Reageer

Burgemeesters op de trein

Woensdag 18 november 2015
De burgemeesters van negen Noord-Limburgse gemeenten stapten vanmorgen op de trein richting Mol. Daar gaven ze een persconferentie. Met hun actie wilden ze een statement maken richting Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA): aan hem wordt gevraagd zijn federale collega van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) onder druk te zetten teneinde de elektrificatie van de spoorlijn Antwerpen-Hamont ook verder te realiseren dan Mol, dat momenteel het eindpunt van die elektrificatie is. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Handbal: zaterdag Sporting-Eynatten

Woensdag 18 november 2015
Zaterdagavond om 20.30u ontvangt Sporting NeLo in het Dommelhof HC Eynatten. Een voorbeschouwing van Sven Spooren:
De neo-eersteklasser speelt een goed seizoen. Eynatten staat stevig op de vierde plek in het klassement, op slechts 4 punten van Sporting, en verloor enkel tegen de grote drie, in Visé met 38-27, in Merksem met 37-26 en thuis van Sporting NeLo met 24-28. Ze zullen zich zeker in Neerpelt willen tonen en proberen om Sporting een eerste nederlaag toe te dienen om zo de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
-1°
11°
12°
22/11
Hary voor je 85ste verjaardag een dikke proficiat. vul je glas wijn tot aan de rand en laat het eten je smaken.
vlegel onder de zegel
09/11
Repaircafe team NeerpeltAan ons gehele repaircafe team wens ik van harte sukses zondag.
christine Bostyn
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt