Het overige nieuws

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 
Reageer

Gratis naar de Blues Night?

Woensdag 19 november 2014
Gratis naar de Blues Night?
Vrijdagavond om 20u wordt in De Posthoorn in Hamont een mooie bluesavond georganiseerd met Dana Fuchs en Neal Black & The Healers. Dana Fuchs (foto) vertrok voor haar twintigste naar New York om de blues te zingen. Met een krachtige, rauwe stem weet ze tijdens een concert het publiek in een mum van tijd te overtuigen.
Op het podium staat ze, met haar fantastische begeleidingsband, absoluut haar mannetje. Haar rauwe en doorleefde stem maakt het geheel compleet. 
Neal Black (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 
Reageer

Resultaten verkeersactie

Dinsdag 18 november 2014
Resultaten verkeersactie
Gisteren hield de lokale politie HANO van 7 tot 15u een algemene verkeersactie op 4 verschillende controlepunten in de politiezone. De resultaten:
- 35 bestuurders onderworpen aan een ademtest
- 1 pv niet-verzekerd voertuig en 1 voor technische eisen
- 2 onmiddellijke inningen voor gebruik GSM
- 11 onmiddellijke inningen voor niet-gebruik gordel
- 12 jongeren-pv's.
Reageer

Naar Nicaragua voor het goede doel

Zondag 16 november 2014
Gistermorgen zijn 25 mensen vanuit Noord-Limburg vertrokken naar Nicaragua. Ze gaan daar op mountainbikes een fietstocht ondernemen om in groep Nicaragua (en zijn bewoners) te leren kennen met zijn tropische plantengroei en zijn prachtige meren en vulkanen. Voor die fietstocht hebben ze hier regelmatig getraind.
Onderweg maken ze kennis met de projecten waar hier geld voor werd ingezameld, projecten die gesteund worden door het Nicaraguacomité Lommel en de Damiaanactie. Het zijn gestructureerde projecten onder de leiding van dr. Toon Bongaerts die geïntegreerde gezondheidszorg bevorderen, armoede en ongeletterdheid bestrijden en gehandicapten ondersteunen. Peter en meter van het project zijn Johan Vansummeren en Jasmine Vangrieken. www.monicare.be

 
Reageer

Fietser verongelukt

Zaterdag 15 november 2014
Op de Venbergseweg in Valkenswaard is deze namiddag rond 15.30u een fietser verongelukt. Door nog onbekende oorzaak kwam hij onder een graafmachine terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten waarbij o.m. ook een helikopter werd ingeschakeld. UPDATE Het slachtoffer is een 71-jarige man uit Valkenswaard.
Reageer

Nieuwe voorzitter sp.a Neerpelt

Vrijdag 14 november 2014
Op de jongste bestuursvergadering heeft sp.a Neerpelt een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter verkozen. Kelly Linsen volgt Steven Vanherck op als voorzitter, Glenn Timmermans volgt Kelly Linsen op als ondervoorzitter.
Reageer

Geen treinen tussen Herentals en Mol

Vrijdag 14 november 2014
Tussen Herentals en Mol is er vanavond een auto op de sporen beland, is te horen bij de NMBS. Daardoor rijden er tussen beide gemeenten geen treinen. Er zijn vervangbussen ingelegd.
Reageer

Huguette Sevens overleden

Donderdag 13 november 2014
Huguette Sevens overleden
In Hasselt is maandag Huguette Sevens overleden, de echtgenote van Rudi Geens. Ze was 52 jaar. Naar haar wens heeft de crematie al plaatsgevonden. Dinsdag wordt de urne begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Waar zouden we staan zonder kip?

Woensdag 12 november 2014
De jaarlijkse kippenactie van Limburg.net was ook dit jaar weer een succes. Zo kochten 6.320 gezinnen een of meer kippen. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er nog maar 700. Op die manier kregen dit jaar maar liefst 15.262 kippen een nieuwe thuis. Allemaal samen recycleren ze bijna 765 ton keukenafval op een natuurlijke manier, zowat 50 kilo per kip per jaar. Gemiddeld verzamelt Limburg.net zo’n 180 kilo organisch-biologisch afval per inwoner.
Reageer

Meer dan 7.000 werkzoekende jongeren

Zaterdag 8 november 2014
Limburg telt momenteel zo'n 7.300 werkzoekende jongeren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid in onze provincie bedraagt nu bijna 20 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen. 15 procent van de jonge werkzoekenden woont in Noord-Limburg. De jongerenwerkloosheidsgraad is het grootst in Genk en Tongeren. Ook in Houthalen-Helchteren ligt die boven het Limburgse gemiddelde.
Reageer

Lena Gielen overleden

Zaterdag 8 november 2014
Lena Gielen overleden
Gisteren is Lena Gielen overleden. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Helder/Zonnig
14°
15°
13/11
Proficiat aan Hanne Eerdekens van Kristel en Erik Emmers uit Magoster
Kristel Emmers
11/11
Proficiat aan Anna Cox, zij wordt vandaag 91 jaar. Fam. Geunes
Monique Lemoine
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt