Het overige nieuws

Naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van het Limburgs fietsroutenetwerk hebben alle 44 Limburgse gemeenten een charter ondertekend. Daarmee engageerden ze zich ertoe dat ze zullen samenwerken met de provincie om dit unieke systeem van fietsknooppunten te blijven promoten en onderhouden.
Reageer

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!
Reageer

Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt

Zaterdag 28 maart 2015
Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt
Deze voormiddag werden de prijzen van de Cover-Lover-wedstrijd uitgereikt. Die wedstrijd werd georganiseerd door de openbare bibliotheken van Neerpelt en Overpelt. De jury - twee leerkrachten Beeldende Kunst van het NIKO, Dominiek Martin en Martine Van Bedaf - was onder de indruk van de mooie en creatieve ontwerpen. De winnaars waren Fien Bussels, Pieter Proost, Loes Mennen, Amy Van Hoof, Sofie Kaya en Timo Schmeits. Uit deze 6 winnende covers werd vervolgens de mooiste cover van 'Groot Pelt' gekozen (…) Het hele nieuwsbericht
Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt
Reageer

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Smiley (31)
Een barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.
Reageer
De straatverlichting werkte vanavond op nachtregime, zodat veel straten er donker bij lagen. Dat had te maken met het "Earth Hour" dat het WWF ook dit jaar organiseerde. Via deze actie wordt wereldwijd opgeroepen om de verlichting symbolisch te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook Infrax ondersteunde deze actie, waardoor de openbare verlichting tijdens Earth Hour omgeschakeld werd op nachtregime.
Reageer

Huawei komt naar Eindhoven

Zaterdag 28 maart 2015
De Chinese telecomgigant Huawei gaat zijn Europees distributiecentrum in Eindhoven vestigen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De investering zal een 70-tal nieuwe jobs opleveren.
Reageer

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!
Reageer

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Daar is het zomeruur!
Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.
Reageer

Smiley (30)

Vrijdag 27 maart 2015
Smiley (30)
Ook in Zwitserland lezen ze de Internetgazet. Kris Eben-Scherraus nam deze foto in restaurant Hirschen in haar dorpje Grub, in het kanton St. Gallen. Een lekkere smiley!
Reageer
Al  een jaar publiceren we op de Internetgazet Overpelt elke vrijdag een videofilmpje waarin Jo Ruffini, van het Overpeltse Radiomuseum, uitleg geeft over de evolutie van de techniek op audiovlak in de voorbije 100 jaar. Een heel boeiende reeks, mogen we wel zeggen. Omdat het vandaag 101 jaar geleden is dat  de eerste radio-uitzending de ether werd ingestuurd, vonden we dat ook de andere Internetgazetgemeenten daar eens van mogen meegenieten. Kijk even naar deze video, waarin Jo onder meer uitlegt wie Leo Baekeland was.
Reageer

Fietsen tegen stress

Vrijdag 27 maart 2015
Tribunaliteiten
Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...
Reageer

Anny Huysmans overleden

Donderdag 26 maart 2015
Anny Huysmans overleden
Dinsdag is Anny Huysmans overleden, de weduwe van Lambert Brouwers en de levenspartner van wijlen Jef Brebels. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 11u) in het funerarium Severens in Overpelt.
Reageer
Met ingang van de zomerdienstregeling 2015 telt Eindhoven Airport drie nieuwe lijndienstbestemmingen, één nieuwe charterbestemming en een groot aantal frequentieverhogingen op bestaande routes. Dat is vanmiddag bekendgemaakt. Passagiers kunnen deze zomer vanaf Eindhoven Airport naar 70 bestemmingen over heel Europa en Noord-Afrika. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 29 maart en eindigt op zaterdag 24 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer de Italiaanse (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

De hond uitlaten

Donderdag 26 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Als hij niet was overleden in 2001, zou Rufus Thomas vandaag 98 zijn geworden. De smaakmaker van het legendarische platenlabel Stax en de vader van de soulzangeres Carla Thomas probeerde elk singlesucces te verlengen met vergelijkbare songs. Na ‘Do The Funky Chicken’ voerde hij ander gevogelte op in dansjes, tot pinguïns toe. En zijn grootste hit, ‘Walking The Dog’, komt uit een lange reeks hondennummers. Volg het baasje naar hier
Reageer

Smiley (29)

Woensdag 25 maart 2015
Smiley (29)
"Dit blaadje lachte me vrolijk toe", mailt Mia Sijbers.
Reageer

Tussen de lakens

Woensdag 25 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1969, vijf dagen nadat ze in Gibraltar waren getrouwd, stapten John Lennon en Yoko Ono samen in bed in het Hilton in Amsterdam. Ze bleven een week tussen de lakens liggen. De ‘Bed-In’ was een protestactie tegen de oorlog in het algemeen en het Vietnamconflict in het bijzonder. Deze wittebroodsweek staat beschreven in ‘The Ballad Of John And Yoko’, wat trouwens helemaal geen ballade is. De single werd de laatste grote hit van de Fab Four, die op het punt stonden te splitten. Op de opname zijn trouwens maar twee Beatles te horen, zoals hier uit de doeken wordt gedaan.
Reageer

Controleer je rijbewijs

Dinsdag 24 maart 2015
Met de vakantie in zicht en allerlei plannen die gemaakt worden om met de auto naar het buitenland te reizen, is het raadzaam om even na te kijken of je rijbewijs nog voldoet aan de vormvereisten gesteld door de Europese Gemeenschap. De oudste rijbewijzen, uitgereikt van 1967 tot 31 december 1988, de modellen waar op de voorzijde geen vermelding staat 'Model van de Europese gemeenschappen' kan je best laten vernieuwen. Deze rijbewijzen voldoen namelijk niet meer aan de geldende Europese normen. Als je met dit rijbewijs rijdt in een ander Europees land, kan je bij een controle door de politie een waarschuwing of een boete krijgen.
Reageer

Fanfare zoekt oud-muzikanten

Dinsdag 24 maart 2015
Fanfare zoekt oud-muzikanten
Met het oog op de reünie die zal georganiseerd worden naar aanleiding van het 155-jarig bestaan is het bestuur van Fanfare Dommelgalm op zoek naar oud-muzikanten van de fanfare. Het eerste concert in die feestelijkheden is al voorzien voor 16 mei.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
13.1 mm
Lichte regen
10°
10°
26/03
Hartelijk gefeliciteert met je verjaardag maak er een fijne dag van
Ghislaine Broers
21/03
Nonke Pierre, van harte gefeliciteerd met je 75ste verjaardag! Vier het maar...kusjes van Daan, Tom en Sabine
Sabine Bloemen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt