Het overige nieuws

Inbraak aan de Kompenstraat

Maandag 21 mei 2018
Inbraak aan de Kompenstraat
Onbekenden hebben zondag ingebroken in een woning in de Kompenstraat. Dat werd door de bewoners vastgesteld toen ze 's avonds thuis kwamen. De politie verrichtte ter plaatse een sporenonderzoek.
Tijdens de schoolvakanties voorziet de gemeente een uitgebreid sportaanbod voor kinderen, waarvoor vanaf dinsdag 29 mei kan ingeschreven worden via de gemeentelijke website. Het kleutersportkamp, creasportkamp en kajakkamp zijn in dat aanbod echte blijvers. Nieuw is het superheldenkamp voor kleuters. En iets oudere kinderen kunnen deze zomer kennismaken met archery tag, een vorm van paintball met pijl en boog. Vanaf 25 mei trekken ook de voetbalkooien weer door alle Neerpeltse deelkernen. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpeltenaar Jelle Vanendert rijdt deze week de Baloise Belgium Tour. Die start woensdag in Buggenhout en eindigt zondag in Tongeren. Samen met Jelle zijn ook Jasper De Buyst, André Greipel, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Marcel Sieberg en Jelle Wallays van Lotto Soudal van de partij.
WB kajak: Artuur Peters 7de in finale K1 500m
Op de laatste wedstrijddag van de wereldbeker kajak in Hongarije is Artuur Peters vandaag 7de geworden in de K1 500 m in een tijd van 1’37”. De wedstrijd werd gewonnen door de Spanjaard Rodriguez (1’35”1) voor de Portugees Pimenta (1’35”3) en de Hongaar Noé (1’36”). Voor de NWC-vaarders zit deze wereldbeker er op. Volgende week gaan ze terug van start in de volgende wereldbeker in het Duitse Duisburg, waar zeker en vast veel NWC-supporters hun clubleden Lize, Hermien en Artuur zullen aanmoedigen!

Biljarten om half tien

Zondag 20 mei 2018
Biljarten om half tien
De KNBC Neerpelt heeft gisteravond de Bondsbeker biljart binnengehaald. Jan Van Helden, Dirk Smeets en Toon Valkenborgh waren als ploeg een maatje te groot voor K. Pieter Breughel met Chretien Janssen, Willy Smeets en Chris Paessen. Het is dit seizoen al de 4de beker voor de KNBC!

Kongolo-drama herdacht

Zaterdag 19 mei 2018
Kongolo-drama herdacht
In het Waals-Brabantse dorpje Gentinnes vond vandaag de jaarlijkse plechtigheid plaats ter herdenking van de martelaren van Kongolo, onder wie de Neerpeltse pater Pellens en de Overpeltse paters Vanduffel en Schildermans. De herdenking vond plaats in aanwezigheid van enkele familieleden van de paters. Het was een kleurrijke en sfeervolle viering die verzorgd werd door de nieuwe missionaire gemeenschappen van spiritijnen van Molenbeek, Charleroi en Antwerpen. (Foto's Leon Alders) Meer foto's
Kongolo-drama herdachtKongolo-drama herdachtKongolo-drama herdacht
Artuur Peters heeft zich vanavond met een overwinning in zijn halve finale rechtstreeks kunnen plaatsen voor de A-finale K1 500 m op de wereldbeker kajak in Szeged. Zijn tijd: 1’38”159. De finale wordt morgen/zondag om 12.31 uur gevaren. Artuur had van alle halvefinalisten de vijfde snelste tijd.
WB kajak: brons voor Hermien Peters
Op de tweede wedstrijddag van de Wereldbeker kajak in het Hongaarse Szeged is Hermien Peters er in geslaagd om brons te behalen in de K1 500m. Zij moest enkel de Nieuw-Zeelandse Ryan en de Hongaarse Bodonyi laten voorgaan. Nauwelijks één uur later nam zij samen met Lize Broekx deel aan de K2 over 500m (foto) en hier werden zij 8ste. Artuur Peters kon zich vandaag niet plaatsen voor de A-finale in de K1 1000 m maar won knap de B-finale op dit nummer en werd derhalve 10de overall. Ook Lize Broekx moest genoegen nemen met een B-finale in de K1 500 m en werd daarin tweede (11de overall).
Robin Schoenaker naar Sporting NeLo
Met ingang van volgend seizoen zal ook Robin Schoenaker de kleuren van Sporting NeLo verdedigen. Robin is een bijna 23-jarige Nederlander uit Arnhem, 199cm groot, met een gewicht van 105kg. Hij speelt in het centrum van de defensie en in aanval op de linkeropbouwpositie. Robin speelde al samen met die andere ‘Neerpeltenaar’ Ephrahim Jerry op het WK –21 in Brazilië met het Nederlandse nationale -U21 team en komt over van DSF Arnhem dat een ticket voor de BENE-league misliep. Hij was er een van de sterkhouders. Samen met de 2.07m grote Marco Vernooy en Adam Barnyak zal hij een flink middenblok kunnen vormen. 

Actie van de marktkramers

Vrijdag 18 mei 2018
Net als de voorbije twee weken organiseren de marktkramers en de gemeente ook morgen weer een actie op de zaterdagmarkt. Er zijn telkens 10 trolleys met waardebonnen van de marktkramers te winnen. Elke aankoop levert een lotje op; om 10, 11 en 12 uur vinden de trekkingen plaats in de buurt van het Poermenneke.
20/05
Hartelijke felicitaties aan Aaliyah Leyssen voor haar vormsel en aan Sid Leyssen de beste felicitaties met zijn negende verjaardag. De kapoen wordt groot. Maak er beide een ontzettende leuke dag van. Vake en Moeke Leyssen
Boudewijn Leyssen
14/05
Timmy, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Het begint snel te gaan, maar geniet van deze super dag. Proficiat pa en ma
Boudewijn Leyssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. 700 deelnemers aan 'beiaardcantus'
  2. Schitterende avondconcerten van Ponticello
  3. Diamanten bruiloft in de Volmolenstraat