Het overige nieuws

102 weekendongevallen in Limburg

Maandag 29 september 2014
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 34 met lichamelijk letsel en 68 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaargewonden en 34 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 74 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 positief bleken (of 2,7 %). Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf. 
Reageer

Opendeurdag bij de brandweer

Zondag 28 september 2014
Opendeurdag bij de brandweer
Bij de brandweer in Lommel was het vandaag opendeurdag. En daar kwam heel wat volk voor opdagen. Kinderen waren enthousiast dat ze (bijna) alles mochten aanraken en proberen... (Foto Deborah Porcu)
Reageer

Gratis workshops van Musica

Zondag 28 september 2014
Op woensdag 8 oktober en tijdens het weekend van 11-12 oktober biedt Musica gratis workshops geluid en field recording aan, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen. De resultaten worden nadien door de begeleiders, het kustenaarsduo Donia Jourabchi & Taufan ter Weel, verwerkt in een klankinstallatie die tijdens Samhain ’14 (31 oktober en 1-2 november) te zien en te horen zal zijn. Meer info: info[!]musica.be.
Reageer
Vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren de jeugdbewegingen het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
In Limburg worden er in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging onder meer activiteiten opgezet in Lommel, Peer, Houthalen-Helchteren, Hasselt, Bilzen, Sint-Truiden en Tessenderlo.

Reageer

Jan Alders overleden

Zaterdag 27 september 2014
Jan Alders overleden
In het rust- en verzorgingstehuis “Aan de Beverdijk” in Achel is vandaag Jan Alders overleden, de echtgenoot van Elisa Pellens. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Heide. Woensdagavond om 19u is er daar een avondwake, waarna er mogelijkheid is om een laatste groet te brengen in het funerarium Severens in Overpelt.
Reageer

Een huis met een kruis

Vrijdag 26 september 2014
Tribunaliteiten
Een dame uit Limburg verkocht een woonhuis voor 348.000 euro. In de voorlopige koopovereenkomst stond dat het onroerend goed vrij was van bouwovertredingen. Vier dagen voor de datum waarop het huis moest worden “beschreven” bij de notaris, liet haar advocaat plots aan de notaris weten dat de verkoop niet kon doorgaan omdat een aantal constructies en verbouwingen op het verkochte perceel niet vergund waren. “Aan het perceel kleefde een misdrijf en het mocht dus niet worden verkocht, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

'Mannen van 85'

Vrijdag 26 september 2014
Op dementie rust vaak nog een taboe. De confrontatie met dementie, evenals de zorg voor een persoon met dementie kan een opgave zijn. Het praatcafé 'deMENSie' wil helpen in de zoektocht naar antwoorden. Daarom wordt op 1 oktober in Dommelhof, in het kader van dat praatcafé, het theaterstuk 'Mannen van 85' opgevoerd: een toneelstuk over dementie, ontreddering, verdriet, afscheid, ontroering, twijfel, blijven liefhebben... De toegang is gratis maar de organisatoren verwachten wel dat je je so snel mogelijk inschrijft bij Dienstencentrum BinnenHOF, tel. 011 640758.
Reageer
Rode Kruis heeft elektrische rolstoelfiets
Inwoners van Neerpelt en Overpelt kunnen vanaf nu bij de uitleendienst van Rode Kruis een elektrische rolstoelfiets ontlenen. Die is speciaal gemaakt  voor personen met een beperking die rolstoelgebonden zijn en maakt het mogelijk om samen met een begeleider te gaan fietsen. Beide gemeenten betaalden elk 2.833,17 euro voor de aankoop van de rolstoelfiets. Wie de elektrische rolstoelfiets - het rode exemplaar op de voorgrond - wil ontlenen, kan terecht bij het Rode Kruis in de Weidestraat in Overpelt (bij het zwembad Dommelslag). Contactpersoon is Eddy Dewitz (011 – 64 84 18) -  eddy.dewitz[!]skynet.be.
 

Reageer

We worden steeds ouder

Donderdag 25 september 2014
De nieuwe sterftecijfers van 2013, die vandaag gepubliceerd werden, wijzen op een nieuwe toename van de levensverwachting na de lichte terugval in 2012. Voor de hele bevolking in België (beide geslachten) bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 80,47 jaar, een aanzienlijke vooruitgang van bijna 80 dagen vergeleken met het jaar voordien.
Die nieuwe stijging is aanzienlijk hoger voor mannen, bij wie de levensverwachting bij de geboorte 77,94 jaar
bedraagt (+119 dagen), dan voor (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

'Duitse razzia's N.-Limburg, juni 1944'

Donderdag 25 september 2014
Wie waren de "aanwijzers" die het de Duitse bezetter in juni 1944 mogelijk maakten om tijdens drie nachtelijke razzia's in Achel, Neerpelt, Overpelt, Bree en Neeroeteren 35 mensen op te pakken? Het staat in een nieuw boek van René Winters, "Duitse razzia's Noord-Limburg, juni 1944" *.
Van die 35 mensen werden er 28 gedeporteerd naar het concentratiekamp Buchenwald. Slechts 9 van de 35 zouden het overleven.
Winters' studie toont aan dat zonder de hand- en spandiensten van de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Geen ebola in Eindhoven

Woensdag 24 september 2014
De man die zich maandag bij zijn huisarts in Eindhoven meldde met symptomen van ebola, is daar niet mee besmet. Wel heeft hij malaria. Dat heeft het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanmorgen bevestigd.
Reageer

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 23 september 2014
Het afgelopen weekend gebeurden er in Limburg 84 verkeersongevallen, waarvan 18 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 positief bleken. Van vier bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het parket. Er waren in totaal 25 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Samenwerkingsakkoord VKW - BZW

Dinsdag 23 september 2014
In Hasselt hebben VKW Limburg en de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (NL- Tilburg) vandaag een akkoord voor grensoverschrijdende samenwerking gesloten. Het behelst een nauwere samenwerking tussen beide werkgeversorganisaties op 3 domeinen: belangenverdediging, ledenactiviteiten en dienstverlening aan de leden.
"Onze leden kunnen hier alleen maar wel bij varen", aldus VKW Limburg-voorzitter Bas van de Kreeke. "We ijveren alle dagen hard voor de verbetering van het ondernemersklimaat en het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Op zondag 9 november (om 14.30 uur) zal mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, Etienne Sourbron, echtgenoot van Relinde Vandewinkel, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.
Op zondag 30 november 2014 (om 14.30 uur) zal de bisschop Jef Verhaegen, echtgenoot van Carina Bienstman, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Hulst (Tessenderlo).
Op (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Vijftiende editie Abdijavonden

Maandag 22 september 2014
Maandag 6 oktober start de vijftiende editie van de Abdijavonden in de Achelse Kluis met een uitzonderlijk delicaat, geborgen en actueel onderwerp: 'Palliatieve zorg en euthanasie: vijanden, buren of vrienden?'
De gezondheidszorg is de voorbije vijftig jaar gekenmerkt door een toenemend verlangen om het leven zelf in handen te nemen. In de jaren zestig zijn we het begin van het leven gaan controleren door geboorteplanning. Veertig jaar later doen we hetzelfde met het einde van het leven door (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Lena Brebels overleden

Maandag 22 september 2014
Lena Brebels overleden
In het rusthuis is vandaag Lena Brebels overleden, de weduwe van Servaas Craeghs. Ze was 94 jaar. Volgens haar wens zal de uitvaartdienst plaatsvinden in intieme kring.
Reageer

Mogelijk ebolapatiënt in Eindhoven

Maandag 22 september 2014
In Eindhoven is mogelijk een man besmet met het ebolavirus. Hij meldde zich vanmorgen bij een huisarts in die stad en werd nadien per ambulance naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De man verbleef onlangs in het door ebola getroffen Afrikaanse land Sierra Leone. Zijn ziekteverschijnselen duidden op de besmettelijke ziekte.
Reageer

Catharina Van Driel overleden

Maandag 22 september 2014
Catharina Van Driel overleden
In het Z.O.L. in Genk is vrijdag Catharina Van Driel overleden, de weduwe van Gerard Claes. Ze was 85 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer

Een beschermingsparaplu als een zeef

Zondag 21 september 2014
België is een rijk land en toch leeft één op de zeven Belgen in armoede. Als je geen werk hebt, ziek of oud bent, of uit een ander land komt, is het moeilijk om erbij te horen. Niet weten waar je terecht kunt, weinig hulp of geen duidelijke informatie krijgen, leidt tot uitsluiting. Met de campagne Iedereen beschermd tegen armoede vraagt Welzijnszorg dit jaar aandacht voor de problematiek van sociale onderbescherming. De organisatie gaat op zoek naar de gaten in de paraplu die (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.0 mm
Nevel
15°
22°
14°
22°
27/09
Carlo, je was vroeger al ne rappe op het voetbalveld. Blijkbaar op de fiets in het veld ook ;-) proficiat voor jou en je teamgenoot van Varesa. Francy
Francy Vanhout
24/09
Hey Neeltje Een heel gelukkige verjaardag geniet ervan
Nelly Vanormelingen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt