Het overige nieuws

Heilig getal

Dinsdag 7 juli 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op de zevende dag van de zevende maand gaat deze link op zoek naar songs met dat heilige getal in de titel. Eentje daarvan is ‘Seven Year Ache’ van Rosanne Cash, de oudste dochter van Johnny Cash.
Reageer

Annie Bergs overleden

Maandag 6 juli 2015
Annie Bergs overleden
Gisteren is Annie Bergs overleden, de weduwe van Jaak Eerdekens. Zij was 90 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille.  

Reageer

Oorwurm speelt piccolo

Maandag 6 juli 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Al 36 jaar danst hij niet meer. Op deze dag in 1979 overleed Van McCoy. Nauwelijks vier jaar eerder had hij zijn grootste hit gescoord: ‘The Hustle’, een oorwurm met een karakteristieke riedel op een piccolo. Sedertdien wordt hij ingedeeld in de categorie ‘disco’ en beschouwt men hem als een ‘one hit wonder’. Maar achter deze link lezen we dat hij veel meer op zijn palmares heeft.
Reageer
EK kajakmarathon: William Peters mooi 6de
Op de laatste wedstrijd van het EK kajakmarathon in het Sloveense Bohinj is Hechtel-Ekselaar William Peters van de Neerpeltse Watersportclub samen met zijn teamgenoot Dries Corrijn uit Gent knap zesde geworden in de K2 kajakmarathon voor senioren over 31 km. Beiden hadden een tijd van 2u 3'43" en eindigden daarmee 2'24" achter de Spaanse winnaars Merchan en Alonso. Dit is het beste Belgische resultaat ooit van een K2-heren seniorenteam op een Europees kajakkampioenschap marathon!
Reageer
EK kajakmarathon: Broekx & Plas 5de
Kersverse Belgische kampioenen K2-kajakmarathon Roos Broekx (Neerpelt) en Hanna Plas (Hamont-Achel) zijn vandaag knap 5-de geworden in K2 bij de dames junioren op het Europees kampioenschap kajakmarathon in het Sloveense Bohinj. De wedstrijd over 18 km werd gevaren in warme weersomstandigheden, gelijkaardig aan die van vandaag in België. De Europese titel ging naar Denemarken voor Duitsland en Hongarije. De twee NWC-dames kwamen 25 seconden te kort om brons te halen.

 
Reageer

Nomen est omen

Zaterdag 4 juli 2015
Chel mag het zeggen
Nomen est omen
“Mén bóks zakt aaf”, liet ik me eens in een onbewaakt moment ontvallen. Mijn gezellin – zij is van Beringen, en dat verklaart op zich al veel – wist om de drommel niet waar ik het over had. Terwijl iedereen hier in het geciviliseerde noorden toch weet dat een ‘boks’ een broek is. En dat die niet hoort af te zakken.
“What’s in a name”, that which we call a rose by any other name would smell as sweet?" vroeg Juliet zich vierhonderd jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Ondertussen, op het EK-kampioenschap kajak...
Op de eerste dag van het Europees kajakkampioenschap in het Sloveense Bohinj heeft Leen Smeulders (Neerpelt) een 15-de plaats behaald in de K1 dames junioren. William Peters uit Hechtel-Eksel behaalde een 14-de plaats in de categorie K1 heren -23-jarigen. Morgen varen Roos Broekx & Hanna Plas nog de K2 dames junioren en zondag zal William Peters nog aantreden in de K2 bij de heren senioren samen met zijn Gentse bootgenoot Dries Corrijn.
Reageer

Mia Dewit overleden

Vrijdag 3 juli 2015
Mia Dewit overleden
Gisteren is Mia Dewit overleden, de weduwe van Henri Van Otterdijk. Zij was 92 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30) uur in de parochiekerk van Boseind.
Reageer

Anny Daniels overleden

Vrijdag 3 juli 2015
Anny Daniels overleden
Gisteren is Anny Daniels overleden, de echtgenote van Henri De Vrindt. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van het Herent.
Reageer

Kajak: NWC naar EK marathon

Donderdag 2 juli 2015
Kajak: NWC naar EK marathon
Vrijdag, zaterdag en zondag vinden op het meer van Bohinj in Slovenië de Europese kajakkampioenschappen marathon plaats. De Neerpeltse Watersportclub neemt er deel met vier leden: Leen Smeulders (Neerpelt) bij de K1 dames junioren, Hanna Plas (Hamont-Achel) en Roos Broekx (Neerpelt) bij de K2 dames junioren en William Peters (Hechtel-Eksel) bij de K1 heren -23-jarigen én de K2 heren senioren. Wij duimen voor hen, samen met tientallen supporters die naar Slovenië zijn afgezakt. Info over dit EK kan je online terugvinden via: http://www.bohinj.si/euro2015.
Reageer
Het is maar dat u 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.
Reageer

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.
Reageer

Een nieuwe borstelwagen

Woensdag 1 juli 2015
Een nieuwe borstelwagen
De gemeente heeft een nieuwe borstelwagen (foto) aangekocht. Deze week is hij in gebruik genomen. De machine kostte ruim 151.600 euro; na een subsidie van 50.000 euro van OVAM rest er nog 101.600 euro dat door Neerpelt betaald moet worden - de prijs van een sjieke Porsche, zeg maar. De borstelwagen kan ook onkruid bestrijden en zout strooien tijdens de winter. En dat kan een Porsche niet!
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
3.7 mm
Gedeeltelijk bewolkt
13°
19°
10°
19°
23/06
Van harte gefeliciteerd met je 18de verjaardag vanwege mama en papa, Sabrina en Rob, Michael en ne goeie poot van Bobpert natuurlijk!
annemie theuwissen
18/06
Hartelijk gefeliciteerd! Jan en Lisette
Jan Vanderfeesten
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt