Het overige nieuws

Paul Beckers overleden

Donderdag 31 juli 2014
Paul Beckers overleden
We vernemen het overlijden van Paul Beckers. Hij woonde in Beringen maar was alomtegenwoordig in het Limburgse landschap, waar hij graag mensen hielp met zijn geweldige ideeën en zijn grote kennis van Apple-computers. Paul was dan ook voorzitter van de Apple-club Mac Limburg. In Neerpelt kennen ze hem mede daardoor bij het EMJ, de handbalclub, Theater op de Markt... Hij ging ook blij en opgewekt door het leven, waaraan vandaag, een dag na zijn 48ste verjaardag, na een hartinfarct een einde is gekomen. We gaan je missen, Paul. (PP)
Reageer

Straks luiden de kerkklokken

Donderdag 31 juli 2014
Straks luiden de kerkklokken
Straks, om 21u, gaan in alle Limburgse parochies de kerkklokken luiden. Het is de bedoeling dat ze dat een kwartier lang gaan doen. Het is dan precies 100 jaar geleden dat koning Albert I besliste om de algemene mobilisatie af te kondigen. Dit gebeurde door het luiden van de kerkklokken in alle dorpen, destijds de enige vorm van massacommunicatie, in combinatie met het rondbrengen van oproepingsbrieven. Alle dienstplichtigen moesten zich vervolgens onmiddellijk bij de kazerne aanmelden. Vier dagen later, op 4 augustus 1914, viel Duitsland ons land binnen en was de oorlog begonnen.
 
Reageer

Komend weekend: vlinders tellen

Donderdag 31 juli 2014
Komend weekend: vlinders tellen
Zaterdag en zondag organiseert Natuurpunt voor de achtste keer Het Grote Vlinderweekend. De natuurvereniging roept iedereen op om gedurende een zonnig halfuur vlinders in z'n tuin te tellen en het resultaat door te geven via www.vlinderweekend.be. Op basis van die gegevens wil Natuurpunt de toestand van onze inheemse vlinders jaar na jaar opvolgen. “Als gevolg van het uitzonderlijk warme weer van dit voorjaar wordt het resultaat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De 44 Limburgse gemeentebesturen hebben zich geëngageerd om in 2014 met Toerisme Limburg vzw de vrijetijdseconomie in Limburg verder uit te bouwen. Dat kadert in het strategisch toeristisch actieplan dat de vzw samen met haar partners opstelde. De gemeenten dragen dit jaar meer dan 713 950 euro bij aan de werking van Toerisme Limburg, dat dit jaar meer dan 8 miljoen euro inzet voor de ontwikkeling en versterking van het toeristische aanbod en de promotie van Limburg als toeristische bestemming.  
Reageer

Hubert Dekkers overleden

Zondag 27 juli 2014
Hubert Dekkers overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Hubert Dekkers overleden, de echtgenoot van Mariette Alen. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag van 19u tot 19.30u is er gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel.
Reageer

Kort maar interessant (7)

Zaterdag 26 juli 2014

* In het jaar 79 kreeg Pompeii 4 tot 6 meter vulkanische as over zich heen ingevolge een krachtige uitbarsting van de Vesuvius. Totnogtoe gingen geleerden er vanuit dat de zowat 20.000 inwoners stierven door verstikking, maar dat inzicht is nu gewijzigd. Wie er een uurtje voor kan uittrekken, moet hierboven eens kijken naar de documentaire die de BBC maakte naar aanleiding (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gratis naar... 't Hènt Davert?

Zaterdag 26 juli 2014
We mogen 20 duotickets weggeven voor de 2014-editie van "'t Hènt Davert", volgende week zaterdag vanaf 21u achter de kerk van 't Hènt. Wie er voor in aanmerking wil komen, mag mailen naar peter.fransen[!]verz.kbc.be. Zonder een vrijkaart betaalt u 5 euro. Maar u zal er geen spijt van hebben!
Reageer

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Reageer
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
23°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
18°
29°
17°
28°
30/07
Frieda Rabijns-Swusten wil de buurtbewoners, die een helpende hand kwamen toesteken in de ondergelopen kelder, heel hartelijk bedanken. Zoveel hulp ... 't was echt hartverwarmend. Een dikke merci!
Rina Rabijns
18/07
koeke-loere-haan ik ben al opgestaan ik heb mijn boterham gegeten en ben mijn melkske niet vergeten ik ben gewassen en gekleed kijk nu sta ik al gereed want het is vandaag de dag dat ik mijn eerste verjaardag vieren mag
richard heesterbeek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt