Het overige nieuws

Eerste Neerpeltse fietscross

Donderdag 21 augustus 2014
Op woensdag 27 augustus van 14 tot 16 uur organiseert de Neerpeltse sportdienst op het nieuwe BMX-terrein achter Voetbalstadion Sporting Grote Heide een aantal wedstrijden. Iedereen vanaf 10 jaar met BMX- of crossfiets is welkom. Elleboog-, pols-, kniebescherming en helm zijn verplicht. De inschrijving is gratis en gebeurt  vanaf 13.30 uur ter plaatse. Voor meer informatie:  sport[!]neerpelt.be of 011 80 97 59
Reageer

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg, Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox papier aan George Eastman van Kodak. In de 175 jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzamelt, een schat om te koesteren.
Reageer

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.
Reageer

'Het Mariaziekenhuis spreekt'

Maandag 18 augustus 2014
De artsen van het Mariaziekenhuis in Overpelt starten in het najaar met een reeks voordrachten voor een breed publiek over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Binnen het thema dat aan bod komt, zullen vragen zoals "hoe ontstaat het probleem" en "welke behandelingsmogelijkheden biedt het Mariaziekenhuis" besproken worden.
Volgende sessies zijn gepland:
-    Van leven met een versleten knie tot leven met een kunstknie
(Donderdag 30 oktober)
Het hele nieuwsbericht
Reageer
Schulte-nazaat bracht bezoek aan villa Albert I
Vorige week woensdag bracht A. Schulte, nazaat van de gebroeders Schulte, de grondleggers van de metaalfabrieken in Lommel (Joseph) en Overpelt (Wilhelm), op uitnodiging van Yvo Coninx weer een bezoek aan Overpelt en Neerpelt. Een eeuw geleden zorgden de stichters van "de zink"  niet alleen voor "brood op de plank" maar ook voor het onderkomen van de werkman. 
Beide Schultes bewoonden een villa in Overpelt. Wilhelm kocht in 1891 de villa van de weduwe van dokter Van Swijgenhoven, de "villa (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt want met kleine, eenvoudige handelingen kun je al veel doen. Een brandwonde afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband... Het Rode Kruis wil het je graag leren. Zo is er altijd iemand in de buurt die hulp kan bieden als er iets gebeurt.
RK-afdeling Sint-Huibrechts-Lille start met een EHBO-cursus op zondag 5 oktober. De lessen worden van 9 uur tot 12 uur gegeven in het RK-lokaal, Smeelstraat 1. Inschrijven kan tot 10 september. Voor inlichtingen: Magda.reijnders[!]skynet.be of 0472 805708
Reageer

Thea Pellens overleden

Donderdag 14 augustus 2014
Thea Pellens overleden
In het ziekenhuis in Genk is gisteren Thea Pellens overleden, de echtgenote van Pierre Kwanten. Ze was 71 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Reageer

Ondertussen, op het Hènt...

Woensdag 13 augustus 2014
Ondertussen, op het Hènt...
.
Reageer

Brandstofdieven in Bergeijk

Dinsdag 12 augustus 2014
De Nederlandse politie vraagt uit te kijken naar verdachte situaties waarbij onbekenden brandstof stelen uit geparkeerde wagens. Daarbij gaat het zowel om benzine als om diesel. De afgelopen dagen hebben zeven gedupeerden zich bij de politie gemeld.
Reageer

Aquabeatzz op 30 augustus

Dinsdag 12 augustus 2014
Op zaterdag 30 augustus vanaf 13u wordt de jeugd van Neerpelt en Overpelt verwacht in het buitenbad en op de ligweide van zwembad Dommelslag voor Aquabeatzz. Dat is een gratis evenement voor jongeren waarbij vanalles gebeurt: graffiti, breakdance, muziek, skate, zwemmen... Een en ander is een initiatief van de jeugddiensten van Neerpelt en Overpelt en van Dommelslag zelf.
Reageer

Van Eindhoven naar Marokko

Dinsdag 12 augustus 2014
Luchtvaartmaatschappij JetairFly gaat vanaf 27 oktober starten met vluchten van Eindhoven naar het Marokkaanse Nador. Dat zal tweemaal per week gebeuren, op maandag en vrijdag. Een en ander is vandaag bekendgemaakt.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
11°
1.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
18°
19°
19/08
proficiat met u ververij da zal nogal blinken bij jullie
ria van horne
18/08
Proficiat Florian met Uw verjaardag! Dikke kussen van meke en oma!
Christiane Geerts
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt