Het overige nieuws

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Reageer
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Eerste slachtoffers Oekraïneramp in Eindhoven
Op het militaire vliegveld van Eindhoven zijn deze namiddag twee militaire vliegtuigen geland met aan boord in totaal 40 kisten met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De kisten werden tijdens een indrukwekkende ceremonie overgeladen in lijkwagens die daarna in een colonne naar Hilversum reden, waar men zal trachten de slachtoffers te identificeren. Vrijdag zouden alle stoffelijke overschotten daar gearriveerd moeten zijn. Vanwege de ceremonie was alle civiel vliegverkeer rond het vliegveld tussen 15.45u en 18u verboden.
De plechtigheid werd bijgewoond door het Nederlandse koningspaar en de Nederlandse premier Rutte, maar ook door minstens één hoogwaardigheidsbekleder van elk land dat een slachtoffer bij de ramp te betreuren had. Voor België was dat prins Laurent. (Foto Christian Timmers)
Reageer
Alcoholcontroles politiezone HANO
In het kader van de provinciale SLim-actie controleerde de lokale politie HANO zondagavond en -nacht tussen 21u en 5u op verschillende plaatsen in de politiezone. Er werd bij 68 bestuurders gecontroleerd of ze gedronken hadden. Van één automobilist werd het rijbewijs gedurende drie uur ingehouden. De speekseltesten - om na te gaan of men onder invloed van drugs achter het stuur zat - bleken alle zes negatief.
Reageer
Weert dingt mee naar de titel "Groenste regio ter wereld". Samenwerkingspartner Connect Limburg heeft hiervoor een fotowedstrijd uitgeschreven. De opdracht: maak de leukste, meest ludieke en groenste foto van jezelf in de natuur. De winnaar wint een luxe arrangement inclusief overnachting in Weert, de groenste stad van Europa. Plaats de foto op de Facebookpagina van Connect Limburg, www.facebook.com/connectlimburg. Geef hierbij aan waar en wanneer de foto is genomen. Deelname aan de fotowedstrijd is mogelijk tot en met 4 augustus.
Reageer

Gaza en de Vredesgemeenten

Maandag 21 juli 2014
Er zijn in Vlaanderen 121 gemeenten die de (Pax Christi-)titel "Vredesgemeente" dragen. Jef Lingier uit Houthalen richtte gisteren deze open brief aan de burgemeesters van die gemeenten:
"Waarde burgemeesters,
"Gelieve de daad bij het woord te voegen en morgen op onze nationale feestdag alle vlaggen halfstok te hangen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Het volstaat immers niet de titel van Vredesgemeente te dragen, nu moeten jullie minstens een kleine vredesdaad stellen, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het gemeentebestuur van Valkenswaard gaat de blauwe zone weer opheffen die sinds oktober op proef van kracht was op delen van het Deken Mandersplein, Prinses Irenebrigadeplein en Kerverijplein in het centrum. Belgen stelden die blauwe zone op prijs, want dan moest er niet betaald worden op de parkings bij het winkelcentrum. Maar een evaluatie heeft nu uitgewezen dat de proef niet geleid heeft tot hogere omzetten voor de winkeliers, zegt het gemeentebestuur. Voortaan wordt het dus weer betalen voor een parkeerplaats.
Reageer

Junioren-WK kajak: uitslagen

Zondag 20 juli 2014
Op de laatste dag van het WK kajak voor junioren en -23-jarigen in het Hongaarse Szeged is Hermien Peters van NWC vandaag 8ste geworden in de K1 500 m bij de dames. Joeri Weckx behaalde samen met zijn Harelbeekse K2-partner een 5de plaats in de B-finale in de K2 200 m bij de heren.
Op het EK wildwaterkajak voor junioren in het Bosnische Banja Luka werden de sprintafdalingen afgewerkt. Roos Broekx werd bij de dames 19de, Bieke Van Broekhoven 28ste en Hanna Plas 30ste. Bij de heren junioren werd Nick Verduyckt 32ste.
Reageer

Waar komt honing vandaan?

Zaterdag 19 juli 2014
Waar komt honing vandaan?
Imker Anne-Marie Horten uit Zolder vertelde in het bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap het verhaal van Bea de bij en Wes de wesp. Op het einde van het verhaal mochten de kinderen allemaal snoepen uit de honingpot. Anne-Marie Horten: "Mijn man, mijn dochter en ik zijn alle drie natuurgids. Sinds vier jaar ben ik ook imker en geef ik mijn kennis door aan kinderen. Ik doe dit nog het liefst voor gehandicapte kinderen, want ik weet hoe ik ze moet aanpakken. Wat hen is bijgebleven vertellen ze aan (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Lisette Booms overleden

Zaterdag 19 juli 2014
Lisette Booms overleden
Donderdag is Lisette Booms overleden. Ze was 51 jaar en laat drie kinderen en een kleinkind achter. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Een laatste groet kan donderdag van 19 tot 20u worden gebracht in het uitvaartcentrum Vandebosch.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
26°
1.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
26°
15°
26°
18/07
koeke-loere-haan ik ben al opgestaan ik heb mijn boterham gegeten en ben mijn melkske niet vergeten ik ben gewassen en gekleed kijk nu sta ik al gereed want het is vandaag de dag dat ik mijn eerste verjaardag vieren mag
richard heesterbeek
18/07
live schat is dat niet fijn voor de allereerste keer jarig zijn ook het beertje op deze taart weet dat jij vandaag verjaart en dit kleine vrolijke dier wenst jou een fijne dag met veel plezier fijne dag opa en oma heesterbeek
opa en oma heesterbeek
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt