Het overige nieuws

Gratis kerstconcert

Donderdag 8 december 2016
Rotary Neerpelt Dommelvallei organiseert vrijdag 16 december (18 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek een kerstconcert met middeleeuwse kerstliederen en vertellingen met Sint-Jozef als centrale figuur. Duurtijd 75 minuten. De toegang is gratis.

Opnieuw beginnen?

Donderdag 8 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Opnieuw beginnen?
Op deze dag in 1980 werd John Lennon vermoord. Lees hier dat zijn toenmalige elpee ‘Double Fantasy’ aanvankelijk niet bijster enthousiast werd ontvangen, maar postuum toch succes scoorde, vooral dan de single (Just Like) Starting Over. Opnieuw beginnen? Neen, dat is er nooit bij.

Gratis met De Lijn tijdens oudejaar

Woensdag 7 december 2016
Het is maar dat u 't weet
Dankzij de financiële tussenkomst van de provincie en de gemeente kan men tijdens oudejaarsnacht gratis reizen met De Lijn. Je moet wel bij de gemeente tijdig je ticket afhalen.
In onze gemeente legt De Lijn deze feestbussen in:
· 403: Hasselt – Helchteren – Peer – Overpelt – Neerpelt;
· 408: Genk – Opglabbeek – Gruitrode – Bree – Neerpelt – Overpelt;
· 415: Hasselt – Helchteren – (…) Het hele nieuwsbericht
1

Dronken diskjockey

Woensdag 7 december 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Dronken diskjockey
Vandaag is het 74 jaar geleden dat Harry Chapin werd geboren. Hij is wel 35 jaar geleden omgekomen in een verkeersongeval. Misschien kent u hem van zijn hit ‘Cat’s In The Cradle’. Beluister het nummer anders eens op de Jukeboxkalender en ontdek over welk gezelschapsspel dat gaat. Je leert er ook dat zijn andere grote hit, 'W.O.L.D.', het heeft over het drankprobleem van een dj van de ochtendradio.

Hoera! Meer dan 100.000 berichten

Dinsdag 6 december 2016
Hoera! Meer dan 100.000 berichten
U kunt dat niet zien, maar wanneer wij een bericht maken krijgt dat bericht een volgnummer. Dit bericht heeft het nummer 100037, zoals u op de afbeelding hierbij kunt zien. Dat betekent dat wij, redactie en medewerkers, sinds de start van de Internetgazet, al 100.037 berichten - dit inbegrepen - online hebben gezet. Reden voor enige fierheid! De Internetgazet bestaat nu 12,5 jaar en we gaan onverdroten door -  geen evidentie als we zien hoeveel websites er in die tijd al het loodje hebben gelegd...
5

Kentekenplaat voor bromfietsen

Dinsdag 6 december 2016
Sinds 31 maart 2014 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers worden ingeschreven en een nummerplaat dragen. Er was een regularisatieperiode voorzien en deze loopt af op 11 december.  Meer info vind je op FOD Mobiliteit.

Piet Jacobs overleden

Dinsdag 6 december 2016
Piet Jacobs overleden
Zaterdag is Piet Jacobs overleden, de echtgenoot van Maaike Steyvers. Hij was 67 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
1

Geseinde persoon opgepakt

Dinsdag 6 december 2016
Geseinde persoon opgepakt
Tijdens een bovenzonale alcohol- en verkeersactie die zondagnamiddag en -avond werd gehouden in de politiezones HANO, Kempenland en Lommel is een geseinde persoon opgepakt. Dat meldt de politie vandaag. Van de 343 gecontroleerde voertuigen bliezen alle chauffeurs, op twee na, veilig wat alcoholgebruik betreft: twee chauffeurs moesten hun rijbewijs voor resp. 3 en 6 uur inleveren. 2.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid; daarvan reden er 213 (= 8,4%) te snel. Er werden nog 3 waarschuwingen uitgeschreven en 2 PV's voor onverzekerd rijden. (Foto politie HANO)
Vandaag en morgen worden hoge fijnstofconcentraties verwacht in Vlaanderen. Daarom doet de Vlaamse Milieumaatschappij een oproep aan de bevolking om vandaag en de komende dagen geen hout te stoken in haarden of kachels. De impact van houtverbranding op de luchtkwaliteit in een woonomgeving kan lokaal erg hoog oplopen.
Bij de verbranding van hout komen er immers schadelijke stoffen vrij zoals fijn stof, dioxines en PAK. Deze stoffen hebben aanzienlijke gezondheidseffecten: zo zorgen PAK voor (…) Het hele nieuwsbericht
1
Een delegatie van de provincie Limburg is vertrokken op handelsmissie naar de Chinese zusterprovincie Guangdong, in het zuiden van China. Dat meldt TVL. Limburg wil zichzelf op de kaart zetten in één van de belangrijkste handelsprovincies van China.

N69 urenlang afgesloten na botsing

Maandag 5 december 2016
De Luikerweg (N69) tussen Valkenswaard en de Belgische grens was deze namiddag urenlang in beide richtingen afgesloten als gevolg van een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen. Bij het ongeval viel een zwaargewonde. Gevolg van dat verkeersongeval was dan ook dat het deze namiddag zeer druk was met vrachtwagens door het centrum van Achel, en op de Boelehoef (verbinding Grote Heide - Achel). Blijkbaar waren de chauffeurs allemaal op zoek naar een alternatieve route....

77 weekendverkeersongevallen

Maandag 5 december 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 57 ademtesten af, waarvan er 12 (of 21%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf.

Catho Schoemans overleden

Maandag 5 december 2016
Catho Schoemans overleden
Gisteren is Catho Schoemans overleden, de weduwe van Zjang Vrolijks. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring. Laatste groet: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.
5

Toine Van der Wielen overleden

Maandag 5 december 2016
Toine Van der Wielen overleden
In rusthuis Sint-Jozef is zaterdag Toine Van der Wielen overleden. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
1

Wie wint de dvd, of het boek?

Zondag 4 december 2016
Wie wint de dvd, of het boek?
Kerstmis nadert en dat blijkt alweer uit de cartoon die Stijn Lodewijks ons bezorgde. Maar wat zegt Thérèse tegen haar man als ze thuis komt van de markt?
Stuur uw tekstje - dat we eind deze week in dat tekstballonnetje zetten - vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com. Vergeet daarbij uw adres niet te vermelden! Zaterdag verneemt u welke tekst gewonnen heeft. Succes!

Sinterklaas was bij Phoenix

Zaterdag 3 december 2016
Sinterklaas was bij Phoenix
Sinterklaas heeft het druk, dezer dagen. Met zijn Zwarte Pieten moet hij niet alleen elke nacht de schoentjes vullen die klaargezet zijn, hij wil ook de kinderen van de sportclubs aanmoedigen door zijn bezoek. Zo was hij bij hockeyclub Phoenix, en ook daar bleek dat er geen stoute kinderen waren...

En wie won de dvd?

Zaterdag 3 december 2016
En wie won de dvd?
Georges Bleyen! Hij liet de Sint zeggen dat er weer twee werklozen bij komen als mensen almaar vroeger de kerstboom zetten. Georges krijgt van ons een mooie dvd toegestuurd. Morgen een nieuwe opgave!
Vanavond om 20u15 kan u in het sportcentrum van Dommelhof komen kijken naar de handbalwedstrijd tussen Sporting NeLo en Grâce-Hollogne. De garde van Sporting NeLo is er namelijk op gebrand om zich voor de verlieswedstrijd van vorige week te revancheren voor haar supporters... (Sven Spooren)

Anna Bloemen overleden

Zaterdag 3 december 2016
Anna Bloemen overleden
Dinsdag is de uit Neerpelt afkomstige Anna Bloemen overleden, de weduwe van Henri Hinoul. Zij was 85 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Catharinakerk in Maaseik. Zondag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Bob Schildermans overleden

Zaterdag 3 december 2016
Bob Schildermans overleden
Gisteren is de uit Neerpelt afkomstige Bob Schildermans overleden. Hij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Gemiddeld inkomen 17.850 euro

Vrijdag 2 december 2016
Het gemiddelde inkomen van de Limburger bedroeg in 2014 17.850 euro, terwijl het nationaal gemiddelde toen 17.684 euro was. Dat blijkt uit gegevens die de FOD Economie vandaag bekendmaakte. In Vlaams-Brabant was het gemiddelde inkomen 20.749 euro. Ook in Waals Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen lag het gemiddeld inkomen hoger dan in Limburg. Maar in Limburg lag het inkomen dan weer hoger dan in de provincies Namen, Luxemburg, Luik, Henegouwen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gemiddeld één beknelde per dag

Vrijdag 2 december 2016
In Limburg moeten de brandweer en het MUG-team gemiddeld één keer per dag een bekneld slachtoffer uit een voertuig bevrijden. Dat meldt TVL.

De barmhartige huurder

Vrijdag 2 december 2016
Tribunaliteiten
De barmhartige huurder
Low cost onderdak verschaffen is van alle tijden. Denk maar aan de bedevaarders naar Compostela die voor een appel en een ei, of zelfs gratis, onderdak kregen omdat het een bijna religieuze plicht was. Dat zei de vrederechter van Brugge toen hij te maken kreeg met een huurder die zijn huurwoning in Brugge aanbood op Airbnb. Maar, mag iemand die een woning huurt om er in te wonen die woning aanbieden via Airbnb? De huurbaas die zijn opwachting maakte voor de vrederechter van Brugge vond alleszins van niet. (…) Het hele nieuwsbericht
1

De betekenis van 11 november

Vrijdag 2 december 2016
De betekenis van 11 november
Gisteren kregen de leerlingen van het zesde leerjaar van school De Regenboog op Grote Heide het bezoek van de burgemeester en van NSB-voorzitter Jef Lenaerts. De kinderen mochten eerst kijken naar een powerpoint-voorstelling over de herdenking van 11 november in onze gemeente, een herdenking waaraan ze overigens zelf hadden meegewerkt. Nadien kregen ze uit handen van de burgemeester een kleine attentie als dank.

Man in woning overvallen

Vrijdag 2 december 2016
Deze voormiddag rond 10.15 uur werd een 76-jarige man uit Bocholt door drie personen in zijn woning aan de Jennenstraat overvallen. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en moest het aanwezige geld in het huis afgeven. Het slachtoffer werd gekneveld in de woning achtergelaten.Hij kon na een tijdje een buurman verwittigen die hem ter hulp kwam en de hulpdiensten alarmeerde. Het slachtoffer  is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
De auditeur bij de Raad van State heeft een negatief advies uitgebracht inzake de aanleg van de omleidingsweg rond Houthalen-Helchteren. De Vlaamse regering wil de Noord-Zuid realiseren via die omleidingsweg, maar ziet zich daarbij geconfronteerd met bezwaarprocedures vanwege enkele milieugroeperingen. Het huidige advies kadert in de beroepsprocedure die de Milieukoepel heeft opgestart. De auditeur besluit dat de Vlaamse regering onvolledig en onzorgvuldig te werk is gegaan bij het (…) Het hele nieuwsbericht
5

Vanuit Eindhoven naar Napels

Donderdag 1 december 2016
Grensgevallen
Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat ze met ingang van vrijdag 7 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Napels Capodichino (Italië) en Eindhoven Airport. Vanaf3 april vliegt Ryanair vanuit Eindhoven ook al op Bologna.
De route van Eindhoven naar Napels zal initieel tweemaal per week worden gevlogen (iedere maandag en zondag). Ryanair vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
02/12
Beste Jean-Pierre Van harte gefeliciteerd met jouw zoveelste verjaardag !!!!! xxx-jes van je collega's van je weet wel waar :-)
emilia reynders
01/12
Demi MertensDemi, een super super super gelukkige 10de verjaardag meisje !!! Je bent een echte topmeid :-) Geniet van alle feestjes en cadeautjes...
Tim, mama en papa
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
Aangeboden
Vloerbekleding Inbouwspots
Te koop
Te koop
Te koop
Gezocht
Disk jockey
Verloren
Oorkleppen
Gevonden
Sportzak
  1. Alle pech van de wereld...
  2. Catho Schoemans overleden
  3. Dank uit Nepal voor Neerpelt