Het overige nieuws

Extra service! Voor mensen die zich voor het invullen van hun belastingaangifte tijdens de gewone kantooruren onmogelijk kunnen vrijmaken organiseert het belastingkantoor Neerpelt twee avondlijke zitdagen: op dinsdag 2 en dinsdag 9 juni, telkens van 17.00 tot 19.30 uur.
Reageer

Gisteren nog jong

Vrijdag 22 mei 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Charles Aznavour wordt vandaag 91. ‘Hier encore, j’avais vingt ans’, zingt hij in een chanson dat u waarschijnlijk beter kent in het Engels: ‘Yesterday When I Was Young’. Ontdek hier nog andere nummers van hem die internationale hits in vertalingen werden. Wist je bijvoorbeeld dat ook ‘Een Meisje Van 16’ van Boudewijn de Groot oorspronkelijk een nummer van Aznavour was?
Reageer

Dimitri van Toren overleden

Donderdag 21 mei 2015
In Breda is vanmorgen de zanger Dimitri van Toren overleden. Hij was 74 jaar. In zijn actieve leven maakte Dimitiri - die eigenlijk Jan van Toren heette - een twintigtal platen en cd's. Zijn hoogtepunt kende hij in de jaren '70, waarbij hij ook in Neerpelt optrad, een gebeuren dat niet onopgemerkt voorbijging.
Reageer

Franciscus Boes overleden

Donderdag 21 mei 2015
Franciscus Boes overleden
In het Mariaziekenhuis in Overpelt is vandaag Franciscus Boes overleden, de echtgenoot van Anna Cox. Hij was 80 jaar. De crematie en de bijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Neerpelt zullen plaatsvinden in gezinskring. Dinsdag is er van 19 tot 20 uur gelegenheid tot groeten in het uitvaartcentrum Severens in de Houtmolenstraat in Overpelt.
Reageer
De klanten van een restaurant aan de Dommelstraat in Eindhoven waren totaal verbaasd toen daar gisteren niemand minder dan zanger Bruce Springsteen samen met zijn dochter het restaurant binnenstapte om er te tafelen. Springsteen blijkt er nochtans een regelmatige bezoeker te zijn. Zijn dochter heeft een paar paarden in Valkenswaard, vandaar.
Reageer
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
Reageer
De Milieuwerkgroep van Valkenswaard kant zich tegen de sloop van de schoorsteen van de Nicolaaspastorie in die gemeente. Het kerkbestuur wil de schoorsteen laten afbreken omdat die geen enkele functie meer heeft en daarenboven in slechte staat verkeert. De gemeente heeft de sloopvergunning inmiddels al verleend.
Reageer

Snelheidscontroles

Maandag 18 mei 2015
Snelheidscontroles
De lokale politie HANO kondigt deze week extra-snelheidscontroles aan in onder meer de Bosstraat en Ven (Hamont-Achel), de Stationsstraat en Peerderbaan (Neerpelt) en de N790 (Haagdoorndijk Overpelt).
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
'Soccergirls' winnen Belgian Ladies Cup
De Soccergirls, een voor de gelegenheid samengestelde damesvoetbalploeg met meisjes uit Neerpelt en omliggende gemeenten, hebben gisteren in Sint-Niklaas de Belgian Ladies Cup gewonnen in hun categorie. Eerder haalden ze ook al de Limburgcup binnen. Ze verloren geen enkele match. Opmerkelijk is dat alle meisjes van de ploeg normaal in een jongensploeg spelen en dus nooit samen trainden of speelden...
Reageer
Kajak: 18 BK-titels lange baan voor NWC
Afgelopen weekend werd het Belgisch kajakkampioenschap lange baan georganiseerd in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem. De leden van de Neerpeltse Watersportclub waren er massaal vertegenwoordigd en brachten mooie resultaten mee naar huis. Er werden wedstrijden gevaren in éénzitter (K1), tweezitter (K2) en vierzitter (K4) over de lange afstand. Voor de allerkleinsten (tot en met 10 jaar) is dit 1000 meter, voor miniemen (11-12-jarigen) en kadetten (13-14-jarigen) is dit 2000 meter en voor alle ouderen is dit 5000 meter. Volgende NWC-ers wonnen de 3 titels in de 3 verschillende bootsklassen: Amber Van Broekhoven (Neerpelt) bij de dames aspiranten, Neel Broekx (Neerpelt) bij de heren junioren en William Peters (Hechtel-Eksel - foto) bij de heren senioren. De Neerpeltse Watersportclub veroverde in totaal 18 titels, Zwevegem behaalde er 7, Kortrijk 4, Mechelen 3, Gent 2 en Kasterlee 1.
Reageer

Antje Goossens overleden

Zondag 17 mei 2015
Antje Goossens overleden
Gisteren is Antje Goossens overleden, de weduwe van Henri Van Lindt. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer
Tijdens de Sezoensrally heeft rallyrijder Chris van Woensel vandaag een toeschouwer aangereden. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Van Woensel ging bij het incident met zijn wagen van de baan en gaf op. De rally werd voor de tweede keer gewonnen door Freddy Loix. Het was zijn 40ste zege in zijn rallycarrière.
 
Reageer

Lut Diliën overleden

Zaterdag 16 mei 2015
Lut Diliën overleden
In Sint-Huibrechts-Lille is gisteren Lut Diliën overleden, de echtgenote van Irma Gruijters. Zij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel in Lommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Leden motorclub opgepakt

Vrijdag 15 mei 2015
In Valkenswaard pakte de politie gisteravond drie personen op die verdacht worden van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in en bij een horecazaak aan de Peperstraat daar. Het gaat om een 51-jarige vrouw en twee mannen van 31 en 51 jaar, allen uit Valkenswaard. De twee mannen zijn lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), Bandidos geheten. Bij de mishandeling hebben de verdachten waarschijnlijk boksbeugels gebruikt, zegt de politie. Die zijn inmiddels in beslag genomen voor onderzoek. Een van de agenten liep flinke kneuzingen op in het gezicht.
Reageer

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 15 mei 2015
De recyclageparken zijn vandaag en morgen gewoon open tijdens de normale openingsuren, meldt Limburg.net. Dat betekent dat ze vandaag/vrijdag geopend zijn van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur; morgen is dat van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.. 
Reageer
Priester Hubert Walbers overleden
In Rekem is maandag de uit Neerpelt afkomstige priester Hubert Walbers overleden. Hij was 88 jaar, werd op 22 juli 1951 in Luik priester gewijd en verbleef in het WZC Sint-Jozef in Neerpelt. UPDATE Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk.
Reageer
Komende zondag strijden de beste 2 jeugdhandbalploegen van elke categorie voor de Vlaamse titel. Dat gebeurt bij Atomix Haacht. Ook dit jaar heeft Sporting NeLo weer enkele deelnemers aan de Vlaamse finale. Dit jaar zijn dat de miniemen jongens (J16) en de kadetten jongens (J18). De miniemen spelen om 14 uur tegen Apolloon Kortrijk, de kadetten nadien tegen thuisploeg Atomix. De supportersbus van NeLo vertrekt zondag om 11 uur aan Dommelhof. Deze bus zit al vol, maar bij veel interesse kan er (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
19°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
20°
10°
21°
21/05
voor mia een gelukkige verjaardag van fons en r
renilde van baelen
19/05
Jarig! Jarig! Jarig! Er komt een jaartje bij. Jarig! Jarig! Jarig! Ee dikke kus van mij.
Carine Peeters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt