Het overige nieuws

Samana Grote Heide vierde ziekendag
Samana Grote Heide vierde zondag de Nationale Ziekendag. Het parochiekoor maakte van de viering een feestelijk gebeuren. In zijn homilie raakte pastoor Staf mooi de werkelijkheid aan van een leven met ziekte, waar familie en vrienden erg belangrijk zijn. In het O.C. Pax wachtte voor iedereen een lekker glaasje en een warme maaltijd. Dat er voor al onze mensen een boodschap van bemoediging was vanwege de kinderen uit de lagere school was ontroerend... (Ingez.)

Jef Verheyen overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Jef Verheyen overleden
In  het Mariaziekenhuis is vandaag Jef Verheyen overleden, de echtgenoot van Gerda Conings. Hij was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
3

Zijn beste jaren

Dinsdag 17 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zijn beste jaren
Rond deze tijd in 1973 stond singer-songwriter Kevin Johnson hoog in de Australische hitparade met ‘Rock ’n’ Roll I Gave You The Best Years Of My Life’. Als je de song kent, is het waarschijnlijk in de versie van The Cats, hier een grote hit in 1974 en maar één van de tientallen covers. Leer hier de achtergrond van het autobiografische nummer kennen.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Win een dvd!
De aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
En wie won de dvd?
Het is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen.

Herman Geuns overleden

Maandag 16 oktober 2017
Herman Geuns overleden
Op 12 oktober overleed de uit Neerpelt afkomstige Herman Geuns, de echtgenoot van Claudine Verheyden. Hij was 51 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Proosterbos (Maasmechelen).
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Judo: Vlaams zilver voor Doreen Hendrikx
Op de Vlaamse judokampioenschappen in Tielt heeft Doreen Hendrikx van JC Sporting Neerpelt gisteren zilver behaald in de categorie -78kg. Aangezien ze nog maar eerstejaars bij de junioren (U21) is, mag deze zilveren medaille bij de senioren zeker naar waarde worden geschat!
4
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Basket: nipte zege voor Pelt

Zondag 15 oktober 2017
Basket: nipte zege voor Pelt
Hades-Pelt: 81-84 (Quarters: 20-28, 21-22 (41-50), 16-17 (57-67), 24-17 (81-84))
Met twee belangrijke pionnen in de lappenmand (Duane Geerlings en Wouter De Hert) had Pelt de handen vol met een enthousiast Hades. In het eerste quarter gaven Jan en Jeroen dadelijk de juiste toon aan: 4-11. De thuisploeg beet de tanden stuk op de raak mikkende Jan. Maar die werd dan snel weggefloten. Met drie streepjes achter zijn naam moest hij na 10’ naar de bank (20-28). Dat scheelde onder het bord (…) Het hele nieuwsbericht

Esperanza speelt gelijk in Diegem

Zondag 15 oktober 2017
Esperanza speelt gelijk in Diegem
Esperanza Pelt heeft vandaag 1-1 gelijk gespeeld bij leider Diegem, dat na het gelijkspel nu tweede in de stand staat. Het was het eerste punt op verplaatsing voor Esperanza. Maar door de overwinning van rode lantaarn Hoeilaart zakt Pelt naar de veertiende plaats.

Sparta Lille wint in Zonhoven

Zondag 15 oktober 2017
Sparta Lille wint in Zonhoven
Sparta Lille is vandaag gaan winnen in Zonhoven. Tegen Termolen werd het 1-3.  Sparta domineerde 80 minuten en won verdiend op een moeilijk bespeelbaar hobbelig veld. Aan de rust was de stand 0-1. Sparta Lille staat elfde in de stand met 9 punten uit 8 wedstrijden.
Handbal: Sporting verliest van Aalsmeer
In de BENE-league van het handbal heeft Sporting NeLo vanavond verloren van het Nederlandse Aalsmeer. Uitslag: 32-22. Een verslag van Sven Spooren:
Enkel in het eerste en het laatste kwartier kon Sporting NeLo Aalsmeer bijhouden. Na 13 minuten stond er 6-5 op het bord, maar daarna was het alles Aalsmeer wat de klok sloeg. Door het smalle veld kwamen de hoeken helemaal niet in het stuk voor en ook de opbouwers hadden veel last van paal en lat. Met een 16-8 ruststand hoefde Sporting zich (…) Het hele nieuwsbericht
Handbal: Bocholt Europees uitgeschakeld
Landskampioen handbal Achilles Bocholt heeft in de terugwedstrijd in de tweede ronde van de EHF Cup met 37–25 verloren van het Finse Cocks. Halfweg was het 17–11 in het voordeel van de thuisploeg. Achilles Bocholt had vorige week de heenwedstrijd gewonnen en begon met een bonus van 5 doelpunten. Door de nederlaag is Achilles Bocholt Europees uitgeschakeld.
Herkol speelt gelijk, Grote Heide verliest
Herkol heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Vlijtingen. In de eerste helft konden de bezoekers gelijk maken dank zij een own-goal van Vlijtingen; in de tweede helft kwam Vlijtingen opnieuw op voorsprong maar Wietse Baerts kon dank zij een prachtige volley gelijk maken in de 88ste minuut. Herkol en Helson staan samen aan de leiding.
Grote Heide verloor met 3-1 van Stal. Maarten Vandenberk scoorde voor Grote Heide.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Maandag Wereldvoedseldag
Maandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht
11/10
Vandaag is LEYSSEN Kayra jarig. We wensen haar een gelukkige verjaardag toe. Maak er een leuke dag van Kayra, want je wordt maar eenmaal zestien. Van vake en Moeke
boudewijn leyssen
01/10
Dikke proficiat voor het marathon Team Run & Fun, de kroon op het werk na die vele weken training SUPER !! Sportieve groeten johan stinckens
johan stinckens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Neerpelt
  1. Over pop-ups en leegstand
  2. Brochure over koperteuten Van de Weijer
  3. Korte gemeenteraadsberichten