Het overige nieuws

Het mytische moeras

Donderdag 28 mei 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag wordt John Fogerty 70 jaar. Hier wordt zijn doopceel gelicht. Daaruit blijkt dat de frontman van Creedence Clearwater Revival helemaal niet ‘on the bayou’ werd geboren, maar wel graag songs schreef over die mysterieuze moeraslanden in de Mississippi-delta.
Reageer

Raketlanceringen bij TIO

Woensdag 27 mei 2015
Bij TIO leren ze nu ook hoe ze raketjes moeten lanceren. Afgelopen woensdag gingen er twee de lucht in. Initiatiefnemers waren twee leerlingen van het 2de jaar Industriële Wetenschappen. Als eindwerk-sturingsproject kozen ze ervoor om een miniatuurraket te lanceren met alle sturings- en veiligheidsmodaliteiten zoals op een echte lanceerbasis. Zij namen de onlangs gelanceerde satellieten Adam en Anastasia van het Europese Galileoproject als uitgangspunt. Raketlanceringen
Reageer
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Reageer
Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers
Tele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.
Reageer

Integraal instrumentaal

Woensdag 27 mei 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag viert Ramsey Lewis zijn 80ste verjaardag. Ontdek hier de originele versies van zijn instrumentale hits uit de jaren zestig, zoals dit ‘Wade In The Water’.
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Theo Bawin overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Theo Bawin overleden
Vandaag is in Lommel Theo Bawin overleden, de levensgezel van Nadine Slegers. Hij zou maandag 57 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer
Vermoorde missionarissen herdacht
In  het Waalse Gentinnes vond gisteren de jaarlijkse herdenking plaats van de martelaars van Kongolo. Op 1 januari 1962 werden in deze Katangese stad 20 missionarissen vermoord onder wie de paters Michel Vanduffel en Theo Schildermans, beiden uit Overpelt-Lindel, en pater Desiré Pellens uit Neerpelt. Het gedenkteken in Gentinnes, ter nagedachtenis van de vermoorde missionarissen, werd op 7 mei 1967 in aanwezigheid van koning Boudewijn en koningin Fabiola onthuld. (Foto Leon Alders)
Reageer

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Smiley (46)
Ingezonden door Dominik Martin.
Reageer
Guy is een 'special swimmer'
Ook dit jaar nam het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth van Wijchmaal met een grote sportdelegatie deel aan de 33ste editie van de “Special Olympics Belgium”. De 19 atleten behaalden er tal van medailles en ander eremetaal in diverse sportdisciplines onder het toeziende oog van zes enthousiaste begeleiders. Guy Vanhees (foto) behaalde er, naast drie medailles in het zwemmen, ook als enige van alle olympiërs de prijs van “speciale” zwemmer. Begeleidster (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mène Brouwers overleden

Zaterdag 23 mei 2015
Mène Brouwers overleden
In rusthuis Immaculata is Mène Brouwers overleden, de weduwe van Maurice Agten. Ze was 84 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag om 10.30 uur plaats in uitvaartcentrum Severens waarna de asurne zal worden bijgezet op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.
Reageer

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Extra service! Voor mensen die zich voor het invullen van hun belastingaangifte tijdens de gewone kantooruren onmogelijk kunnen vrijmaken organiseert het belastingkantoor Neerpelt twee avondlijke zitdagen: op dinsdag 2 en dinsdag 9 juni, telkens van 17.00 tot 19.30 uur.
Reageer

Jos Aerts overleden

Vrijdag 22 mei 2015
Jos Aerts overleden
Vandaag is Jos (Jefke) Aerts overleden. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Woensdag om 18.30 uur is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.
Reageer
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
Reageer

Snelheidscontroles

Maandag 18 mei 2015
Snelheidscontroles
De lokale politie HANO kondigt deze week extra-snelheidscontroles aan in onder meer de Bosstraat en Ven (Hamont-Achel), de Stationsstraat en Peerderbaan (Neerpelt) en de N790 (Haagdoorndijk Overpelt).
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
'Soccergirls' winnen Belgian Ladies Cup
De Soccergirls, een voor de gelegenheid samengestelde damesvoetbalploeg met meisjes uit Neerpelt en omliggende gemeenten, hebben gisteren in Sint-Niklaas de Belgian Ladies Cup gewonnen in hun categorie. Eerder haalden ze ook al de Limburgcup binnen. Ze verloren geen enkele match. Opmerkelijk is dat alle meisjes van de ploeg normaal in een jongensploeg spelen en dus nooit samen trainden of speelden...
Reageer
Kajak: 18 BK-titels lange baan voor NWC
Afgelopen weekend werd het Belgisch kajakkampioenschap lange baan georganiseerd in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem. De leden van de Neerpeltse Watersportclub waren er massaal vertegenwoordigd en brachten mooie resultaten mee naar huis. Er werden wedstrijden gevaren in éénzitter (K1), tweezitter (K2) en vierzitter (K4) over de lange afstand. Voor de allerkleinsten (tot en met 10 jaar) is dit 1000 meter, voor miniemen (11-12-jarigen) en kadetten (13-14-jarigen) is dit 2000 meter en voor alle ouderen is dit 5000 meter. Volgende NWC-ers wonnen de 3 titels in de 3 verschillende bootsklassen: Amber Van Broekhoven (Neerpelt) bij de dames aspiranten, Neel Broekx (Neerpelt) bij de heren junioren en William Peters (Hechtel-Eksel - foto) bij de heren senioren. De Neerpeltse Watersportclub veroverde in totaal 18 titels, Zwevegem behaalde er 7, Kortrijk 4, Mechelen 3, Gent 2 en Kasterlee 1.
Reageer

Guillaume Voets overleden

Vrijdag 15 mei 2015
Guillaume Voets overleden
Gisteren is Guillaume Voets overleden, de echtgenoot van Roza Beelen. Hij was 78 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartliturgie  vrijdag (10.30 uur)  in de kerk van Lindel-Hoeven. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 15 mei 2015
De recyclageparken zijn vandaag en morgen gewoon open tijdens de normale openingsuren, meldt Limburg.net. Dat betekent dat ze vandaag/vrijdag geopend zijn van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur; morgen is dat van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.. 
Reageer
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.
Reageer

Wat een heerlijk boek!

Woensdag 13 mei 2015
Nieuwe boeken
Wat een heerlijk boek!
Het is lang geleden dat we nog een boek hebben gelezen dat zo interessant is als "Geroezemoes in het gras" van de Britse hoogleraar biologie Dave Goulson. Twaalf jaar geleden kocht hij in de Franse Charente een vervallen boerderij met 13 hectare landbouwgrond. Hij wilde er een toevluchtsoord voor de wilde natuur van maken, en dan vooral voor de wilde planten in de natuur en de insecten die er op af komen. Het eerste deel van dit boek is de boeiende en intrigerende neerslag van zijn ervaringen in de wilde (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.
Reageer

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
'Koppen' over werkdruk bij specialisten
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen (foto) op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen. (Foto VRT)
Reageer

IPJOT volleybal in Overpelt

Dinsdag 12 mei 2015
Afgelopen weekend vond in sporthal De Bemvoort in Overpelt het IPJOT (Inter Provinciaal Jeugd Opleidings Tornooi) plaats. Tijdens zo'n tornooi spelen de selectiespelers en -speelsters van 1999 t.e.m. 2002 uit alle Vlaamse provincies tegen elkaar. Afwisselend gebeurt dat in iedere provincie, deze keer in Limburg. Limburg behaalde maar liefst 4 eerste plaatsen, dit bij de meisjes 1999 en 2000 en bij de jongens 2001 en 2002 (zie foto's). De jongens 2000 behaalden de 2de plaats, de jongens 1999, op hun allerlaatste IPJOT-tornooi, de 4de plaats. Bij de meisjes behaalden de meisjes 2002 de 2de plaats, de meisjes 2001 de 4de.
IPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in Overpelt
IPJOT volleybal in Overpelt
Reageer

Daar bij die molen ...

Dinsdag 12 mei 2015
Daar bij die molen ...
Vanavond troffen we de leerlingen van de tekenacademie van het NIKO aan bij de Sevensmolen in Overpelt. De mooie kleuren van het bos en de lucht ten spijt, luidde de opdracht van juf Dominik om de schets in zwart/wit te maken. Maar misschien werden de kleuren later wel toegevoegd? (Foto's Marc Faes)
Daar bij die molen ...Daar bij die molen ...
Reageer

Geef bloed, red een leven

Dinsdag 12 mei 2015
Door bloed te geven kunnen mensenlevens gered worden. Het Rode Kruis van Neerpelt-Overpelt is op zoek naar nieuwe, jonge bloedgevers. Voelt u zich geroepen, dan bent u van harte welkom op hun bloedinzamelingen. Deze vinden plaats iedere 2de en 3de woensdag van de maand telkens tussen 17u en 20u. De eerstvolgende collectes zijn morgen/woensdag 13 mei en woensdag 20 mei in de Rode Kruislokalen, Weidestraat 10, 3900 Overpelt.
Reageer
Dankzij Internetgazet kunt ook u morgen misschien gratis naar de lezing over 'Vrijmetselarij' in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel. Om 20.00 uur gaat Jimmy Koppen dieper in op de geschiedenis, de rituelen, de loge en alles wat met dit geheimzinnige genootschap te maken heeft. De eerste vijf personen die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be met vermelding van hun naam, adres én Internetgazet, krijgen een gratis duo-ticket. Meer info
Reageer

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

WICO stoot CVO af

Zaterdag 9 mei 2015
De raad van bestuur van de vzw WICO heeft beslist om haar centrum voor volwassenenonderwijs, het Vrij CVO Noord-Limburg, met ingang van 1 september 2015 over te dragen. Het WICO-CVO zal samen met de andere Limburgse vrije centra voor volwassenenonderwijs ondergebracht worden onder één nieuw schoolbestuur. Deze operatie kadert in de schaalvergroting van het vrij volwassenenonderwijs in Vlaanderen. Een en ander blijkt uit een mededeling van het WICO.
Reageer

Jef Umans overleden

Zaterdag 9 mei 2015
Jef Umans overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Umans overleden, de echtgenoot van Francine Leijnen. Hij was 79 jaar. Maandag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel.
Reageer

Monicare zoekt deelnemers

Zaterdag 9 mei 2015
Voor de tweede maal organiseert Monicare een sponsormountainbiketocht door het prachtige Nicaragua. Dat is waar Monicare, een organisatie van het Nicaraguacomité Lommel, de vzw Stijn en Damiaanactie voor staan. Deelnemers verkennen in groep Nicaragua met zijn schitterende tropische plantengroei en zijn prachtige meren en vulkanen.
Ze laten zich sponsoren en maken onderweg kennis met de projecten waar ze geld voor inzamelden. Het zijn 3 projecten die geïntegreerde (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
2.1 mm
Gedeeltelijk bewolkt
17°
18°
27/05
Kleine meisjes worden groot!!! Dikke proficiat met je dertiende verjaardag. Herman en Sonja
Herman Jansen
25/05
Hailey CamachoHailey proficiat met het behalen van goud . Herlinde
Herlinde Meus
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt