Het overige nieuws

Luie zondag

Zondag 26 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Luie zondag
'I close my eyes and drift away’. Echt iets voor vandaag, ‘Lazy Sunday’ van Small Faces uit 1968. Maar het gaat over veel meer dan het zorgeloze zondaggevoel. Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.

Paus zegent Kroningsfeesten

Vrijdag 24 juni 2016
Aan de vooravond van de achttiende editie van de Tongerse Kroningsfeesten heeft Paus Franciscus zijn zegen uitgesproken over de grootste processie van het land. “Met een groot hart zegent de paus alle 3.000 deelnemers, de Tongerse geloofsgemeenschappen, de gelovigen in het bisdom Hasselt en alle pelgrims die tussen 3 en 10 juli Tongeren bezoeken”, aldus bisschop Patrick Hoogmartens. Hij ontving de apostolische zegen via een brief, die gericht is aan alle deelnemers en bezoekers van de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Habraken overleden

Donderdag 23 juni 2016
In Heverlee is vandaag de uit Overpelt afkomstige Mia Habraken overleden, de echtgenote van Willy Verschakelen. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van uitvaartverzorging Pues in Heverlee.

Geen belbussen morgen

Donderdag 23 juni 2016
De belbuscentrale van De Lijn zal morgen/vrijdag niet bereikbaar zijn, zo hebben we bij De Lijn vernomen. Dat heeft te maken met de staking die de socialistische vakbond voor morgen heeft aangekondigd. Bij De Lijn verwacht men ook dat een kwart van de gewone lijnbussen niet zal rijden door de actie.

Voorleesuurtje in de bib

Donderdag 23 juni 2016
Iedere laatste zaterdag van de maand (uitgezonderd schoolvakanties) kunnen kinderen vanaf 4 jaar in de bib terecht voor een voorleesuurtje. Zaterdag, tijdens het laatste voorleesuurtje van dit werkjaar, vertelt en zingt Steven Geens. De kermis komt eraan! Daar wil Pieter Konijn wel eens naartoe, maar dat ziet zijn moeder niet zo graag gebeuren. Pieter vindt een truukje om met broer Benjamin toch even te gaan rondneuzen, maar dan....! En dan is er nog het verhaal van Dubbele Jan. Vroeger stond die altijd met zijn TingelTangelmolen op de kermis. Waar is die naartoe? Grappige en spannende kermis- en zomerse verhalen, enkele liedjes en muziek. Kom je luisteren?

Eens iets anders

Donderdag 23 juni 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Eens iets anders
Op deze dag in 1959 werd ‘Somethin’ Else’ opgenomen door de veel te vroeg gestorven Eddie Cochran. Niet alleen muzikaal was dat inderdaad iets heel anders. Lees achter deze link dat deze song geschreven werd door een jonge vrouw, wat in die tijd ook een grote uitzondering was.
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft priester Gerard Janssen (48), afkomstig uit Lindel-Hoeven, benoemd tot pastoor in de federatie Hasselt-West, die de parochies Kermt, Kuringen-Tuilt, Spalbeek en Stokrooie omvat. Hij gaat na de grote vakantie wonen in Kermt. Nu is Gerard Janssen nog pastoor in de federatie Maaseik-Centrum. Tevoren was hij pastoor van de Lommelse parochies Heeserbergen, Werkplaatsen en Stevensvennen en kapelaan in Genk-Centrum.

Voetbalstage!

Woensdag 22 juni 2016
Ben je gek van sporten, voetbal en speel je graag met leeftijdsgenoten? Als je sporten gewoon leuk vindt, lees dan verder, maar schrijf je vooral in!
Waar: Sportpark De Roosen, Neerpelt (voetbalterreinen Esperanza Pelt)
Wanneer: maandag 22/08, dinsdag 23/08, donderdag 25/08 en vrijdag 26/08 (van 9u tot 16.30u)
Wie: alle jongens (J) of meisjes (M) geboren in '02 tot en met '10. Ook voor niet aangeslotenen bij de Jeugdsamenwerking of bij een voetbalclub!
Wat: een week vol voetbalvreugde (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Zwamstraat

Woensdag 22 juni 2016
Morgennamiddag worden in café 't Misverstandt de woning Zwamstraat 41 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a73ca en heeft een KI van 832 euro.
Clinique Botanique - of hoe een boom genezen
Compagnie De Vleesklak mag dan al wel op het festival van Avignon gespeeld hebben, Beeldig Lommel krijgt al jarenlang de primeur van hun nieuwste act, zo ook het afgelopen weekend met Clinique Botanique. Of hoe het Peltse straattheatergezelschap op sublieme wijze op zoek gaat naar dé remedie om een stervende boom te redden - als er geen water is, helpt misschien een spuit, nieuwe grond, of toch maar de zaag? (Foto Marc Faes) Meer foto's

Weekendverkeer: 62 ongevallen

Maandag 20 juni 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 33 ademtesten af waarvan er 5 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bosland viert 10-jarig bestaan

Maandag 20 juni 2016
Bosland viert 10-jarig bestaan
Bosland, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Vlaanderen, bestaat dit jaar tien jaar. Dat wordt een heel jaar lang gevierd met een brede waaier aan activiteiten. Denk hierbij onder andere aan bijzondere arrangementen, een hangmatactie, boomplantacties en natuurlijk een groots verjaardagsfeest.
Een dagje Bosland is een beleving op zich, of je nu Boslander bent of verder weg woont. Om de beleving nog te verhogen, worden er nieuwe arrangementen uitgewerkt met lokale ondernemers. Momenteel (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in bistro De Secretaris de woning Bolakkerstraat 16 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 5a57ca en heeft een KI van 525 euro.

Kunst voor abdijsite Herkenrode

Zaterdag 18 juni 2016
Kunst voor abdijsite Herkenrode
Vorig schooljaar startten de leerlingen van GO! atheneum Overpelt met het ontwerp van een stukje kunst voor de abdijsite van Herkenrode in Kuringen. De opdracht van het project Vakkundig Balanceren luidde: “Maak een kunstvoorwerp geïnspireerd op het voorbeeld van de kunstenaar Alexander Calder.” De leerlingen gingen aan het werk met de eenhoorn. Hun ontwerp ‘Paard met een hart’ werd vorig schooljaar voorgesteld (…) Het hele nieuwsbericht

Dorpsgezicht

Vrijdag 17 juni 2016
Tribunaliteiten
Wie binnenkort op vakantie gaat, droomt al hardop van mooie dorpsgezichten in streken waar de tijd stil stond. Minder lyrisch is de bouwpromotor, die in plaats van een gebouw dat wat hem betreft rijp is voor de sloop, een dorpsgezicht koopt. De bouwondernemer waar het hier over gaat, bood 1.050.000 euro voor een rijwoning en een hoekwoning. De eigenaar antwoordde dat hij het bod aanvaardde. Veertien dagen later meldde de bouwondernemer dat zijn bod enkel strekte tot prijszetting. Er waren, wat hem betreft, nog een (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
18°
6.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
17°
13°
21°
14/06
Prachtig nieuws michelle hier komt die mooie droom van jou geniet ervan we gaan zeker voor je duimen in september
lydia deckers
10/06
Jelke WoutersProficiat met je 12 de verjaardag!!!! Maak er een toffe dag van. Van papa en mama??????
Papa Mama
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. EK-acties van zelfstandigen bekroond
  2. Volle Oude Markt voor FrankiPelt
  3. FrankiPelt: absoluut verbod op blikjes en glas