Het overige nieuws

Op de oevers

Zaterdag 29 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Op de oevers
Op deze dag in 1978 stond ‘Rivers Of Babylon’ van Boney M op nummer 1 in de Lage Landen. Het is tot vandaag een van de bestverkochte singles ooit. Lees hier het verhaal achter die song en leer er het origineel kennen.

Vruchtbare grond

Vrijdag 28 april 2017
Vandaag gelezen
'En dan lees ik plots op Internetgazet: “Tussen 2000 en 2016 nam de bevolking in Overpelt toe met 19,2 procent. In heel Limburg ging het om een stijging met gemiddeld slechts 9,1 procent”.
Voilà, dat is dan duidelijk. De grond in Overpelt is vruchtbaar en gedijt goed.
Niet dat wij als gemeentebestuur daar voor iets tussen zitten, vermoed ik. Maar het voelt goed aan als je ziet dat niet alleen méér mensen in Overpelt komen wonen, maar ook dat ze zich settelen en dat nieuwe plantjes wortel schieten.
Wist je dat de laatste 2 jaar in Overpelt meer dan 300 kindjes geboren werden, gemiddeld dus meer dan 150 per jaar? Zit hier iets in de lucht? Of heeft het toch met de grond te maken? We kunnen het misschien eens vragen op de tweejaarlijkse babyborrel die de gemeente op 21 mei organiseert.
Maar dat de babyboom hier nu al 10 jaar aanhoudt en dat Overpelt al 2 decennia de sterkst groeiende gemeente van Limburg is, kan geen toeval zijn.'
(Burgemeester Jaak Fransen in 'Kiosk")

Femma Lindel trok naar Hasselt

Vrijdag 28 april 2017
Femma Lindel trok naar Hasselt
De Femma-dames van het Lindel trokken naar Hasselt. Ze bewonderden er o.m. de Japanse Tuin en gingen daarna lekker eten in de hotelschool.
Nieuwe ambulancedienst is gelanceerd
Vanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'
De Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Megakampen bij St.-Oda

Vrijdag 28 april 2017
Megakampen bij St.-Oda
Dienstencentrum St.-Oda in Overpelt richt tijdens de zomervakantie weer de jaarlijkse "Megakampen" in, vrijwilligerskampen voor jongeren. Veel jongeren schreven zich al in, maar er zijn nog heel veel anderen welkom en nodig. Je kan de bewoners een handje toesteken bij het wandelen, fietsen, zwemmen, uitstapjes, activiteiten, ... Je kampeert gedurende 1 week in een comfortabel ingericht tentenkamp midden op het terrein. Naast de dagelijkse ondersteuning bij de bewoners - met verstandelijke beperking - is er nog voldoende tijd voor jezelf en om een plezante tijd door te brengen met je medekampgenoten. Je mag je inschrijven als je minstens 16 jaar bent (of dit jaar nog wordt). Inschrijven of meer info via: secretariaat[!]oda.stijn.be tel.: 011 64 28 60.

135 euro voor Broederlijk Delen

Vrijdag 28 april 2017
135 euro voor Broederlijk Delen
De vormelingen van Lindel-Hoeven hebben zelfgebakken wafels en viooltjes verkocht voor Broederlijk Delen. De actie leverde 135 euro. Het geld gaat naar projecten van Broederlijk Delen in Burkina Faso.

Masterclasses voor handelaars

Donderdag 27 april 2017
De provincie Limburg organiseert samen met Unizo vijf reeksen van vijf masterclasses voor retailers. De reeks voor Noord-Limburg heeft in de maand mei plaats in Overpelt. Vandaag staan de retail- en horeca-ondernemers voor grote uitdagingen ten gevolge van o.m. nieuwe consumenten- en winkeltrends en de toenemende digitalisering. De provincie organiseert deze masterclasses om ondernemers hierin te ondersteunen. “Dit is een echte aanrader voor onze handelaars,” zegt schepen voor lokale economie (…) Het hele nieuwsbericht
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Mathieu Vaesen overleden

Donderdag 27 april 2017
Mathieu Vaesen overleden
Gisteren is in WZC Bessemerberg in Lanaken de uit Overpelt afkomstige Mathieu Vaesen overleden. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Lentefeest bij OKRA

Woensdag 26 april 2017
Lentefeest bij OKRA
Op het lentefeest van OKRA – Overpelt-Centrum & Fabriek waren vandaag liefst 135 leden aanwezig om te genieten van elkaar, van een gezellige babbel, fijne muziek, lekker eten en koffie met gebak. Meer moet dat niet zijn!

Morgen Koningsdag in Nederland

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Morgen is het Koningsdag in Nederland. De meeste winkels zijn dan gesloten en er is ook geen weekmarkt in Valkenswaard.
1
Morgen start 14-daagse van het Rode Kruis
Morgen start de 14-daagse van het Rode Kruis. Deze namiddag al verkocht de afdeling Neerpelt-Overpelt de eerste stickers aan de burgemeesters en aanwezige schepenen van beide gemeenten.

José Dirkx overleden

Woensdag 26 april 2017
José Dirkx overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag José Dirkx overleden, de weduwe van André Verdonck. Ze was 84 jaar.  De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
7

Madeleine Jannis overleden

Woensdag 26 april 2017
Madeleine Jannis overleden
In WZC Immaculata is gisteren Madeleine Jannis overleden, de weduwe van Hervé Schoofs. Ze was 82 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.
14

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

NEOS trok naar Francorchamps

Dinsdag 25 april 2017
NEOS trok naar Francorchamps
"Vorige week trok NEOS Neerpelt-Overpelt met een volle bus de taalgrens over richting het beroemde circuit van Francorchamps. De officieuze titel van ‘mooiste circuit ter wereld’ is meer dan verdiend voor het legendarische tracé van iets meer dan 7 km, het langste op de F1-kalender. Een label dat wordt bevestigd door de piloten dank aan het landschap met valleien, de snelle bochten, de beroemde en unieke Raidillon, maar ook dankzij het indrukwekkende natuurlijke kader, te midden van (…) Het hele nieuwsbericht
NEOS trok naar FrancorchampsNEOS trok naar Francorchamps

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.
1

Weer een Wereldquiz

Dinsdag 25 april 2017
De werkgroep Think Global Act Local organiseert een nieuwe uitgave van de Wereldquiz. Een spannende quiz met vraagjes over Noord-Zuid, de actualiteit, ontwikkelingssamenwerking, landenkennis, politiek, muziek, … kortom een quiz voor echte wereldburgers en globetrotters. De quiz vindt plaats op vrijdag 5 mei om 20 uur in de muzezaal van CC Palethe. Er kunnen 20 ploegen deelnemen. Een ploeg bestaat uit 4 personen. Deelnemen kost 10 euro per ploeg. Quiz mee en win mooie wereldprijzen! Inschrijven voor woensdag 3 mei bij de gemeentelijke dienst Ontwikkelingssamenwerking, 011 – 80 94 42, of via e-mail: lode.vanhelden[!]overpelt.be.

Mariabeeld gerestaureerd

Dinsdag 25 april 2017
Mariabeeld gerestaureerd
Het Mariabeeld van de Sint-Martinuskerk in Overpelt-Centrum werd gerestaureerd. Het beeld kreeg vandaag weer een plaats in de kerk.

Zij heeft het

Dinsdag 25 april 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Zij heeft het
Het is vandaag honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren, een van de grootste jazzvocalisten ooit. Lees hier hoe France Gall haar een hommage bracht in ‘Ella, Elle L’A’ en wat Kate Ryan met dat nummer deed.
Morgennamiddag wordt in Het Achtste Sacrament de woning gelegen Willem II-straat 70 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 09a92 ca en heeft een K.I. van 1075 euro.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat u 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Vera Schreurs overleden

Maandag 24 april 2017
Vera Schreurs overleden
In het Salvatorziekenhuis in Hasselt is zaterdag Vera Schreurs overleden, de echtgenote van Ghislain Eerdekens. Ze was 60 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
6

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat u 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Win een dvd  - of een boek!
De cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Wie won de dvd?
Het is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.1 mm
Helder/Zonnig
11°
19°
13°
19/04
Proficiat Lore, de volgende kinderburgemeester
Bart,Tante Josee, Tinus
15/04
Aan nonkel Jan en tante Lies proficiat met jullie 65 jarige huwelijks- jubileum "palissander" Jan en Greet Tielens-De Heyn, kinderen en kleinkinderen
Jan en Greet Tielens-De Heyn
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. José Dirkx overleden
  2. Gouden bruiloft in de Zonnedauwlaan
  3. Auto kantelt: vrouw gewond