Het overige nieuws

Sus Vaes overleden

Donderdag 24 juli 2014
Sus Vaes overleden
Gisteren is Sus Vaes overleden, de echtgenoot van Julienne Linsen. Hij was 77 jaar. Vrijdag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel. De afscheidsplechtigheid na de crematie zal in beperkte kring plaatsvinden.
Reageer

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Raymond Deblier overleden

Donderdag 24 juli 2014
Raymond Deblier overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Raymond Deblier overleden, de echtgenoot van Marie-José Broeckmans. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Reageer
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Eerste slachtoffers Oekraïneramp in Eindhoven
Op het militaire vliegveld van Eindhoven zijn deze namiddag twee militaire vliegtuigen geland met aan boord in totaal 40 kisten met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De kisten werden tijdens een indrukwekkende ceremonie overgeladen in lijkwagens die daarna in een colonne naar Hilversum reden, waar men zal trachten de slachtoffers te identificeren. Vrijdag zouden alle stoffelijke overschotten daar gearriveerd moeten zijn. Vanwege de ceremonie was alle civiel vliegverkeer rond het vliegveld tussen 15.45u en 18u verboden.
De plechtigheid werd bijgewoond door het Nederlandse koningspaar en de Nederlandse premier Rutte, maar ook door minstens één hoogwaardigheidsbekleder van elk land dat een slachtoffer bij de ramp te betreuren had. Voor België was dat prins Laurent. (Foto Christian Timmers)
Reageer

Jet Voets overleden

Woensdag 23 juli 2014
In het rusthuis is gisteren Jet Voets overleden, de weduwe van Mathieu Loncke. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring.
Reageer
Alcoholcontroles politiezone HANO
In het kader van de provinciale SLim-actie controleerde de lokale politie HANO zondagavond en -nacht tussen 21u en 5u op verschillende plaatsen in de politiezone. Er werd bij 68 bestuurders gecontroleerd of ze gedronken hadden. Van één automobilist werd het rijbewijs gedurende drie uur ingehouden. De speekseltesten - om na te gaan of men onder invloed van drugs achter het stuur zat - bleken alle zes negatief.
Reageer
Weert dingt mee naar de titel "Groenste regio ter wereld". Samenwerkingspartner Connect Limburg heeft hiervoor een fotowedstrijd uitgeschreven. De opdracht: maak de leukste, meest ludieke en groenste foto van jezelf in de natuur. De winnaar wint een luxe arrangement inclusief overnachting in Weert, de groenste stad van Europa. Plaats de foto op de Facebookpagina van Connect Limburg, www.facebook.com/connectlimburg. Geef hierbij aan waar en wanneer de foto is genomen. Deelname aan de fotowedstrijd is mogelijk tot en met 4 augustus.
Reageer

Gaza en de Vredesgemeenten

Maandag 21 juli 2014
Er zijn in Vlaanderen 121 gemeenten die de (Pax Christi-)titel "Vredesgemeente" dragen. Jef Lingier uit Houthalen richtte gisteren deze open brief aan de burgemeesters van die gemeenten:
"Waarde burgemeesters,
"Gelieve de daad bij het woord te voegen en morgen op onze nationale feestdag alle vlaggen halfstok te hangen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Het volstaat immers niet de titel van Vredesgemeente te dragen, nu moeten jullie minstens een kleine vredesdaad stellen, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het gemeentebestuur van Valkenswaard gaat de blauwe zone weer opheffen die sinds oktober op proef van kracht was op delen van het Deken Mandersplein, Prinses Irenebrigadeplein en Kerverijplein in het centrum. Belgen stelden die blauwe zone op prijs, want dan moest er niet betaald worden op de parkings bij het winkelcentrum. Maar een evaluatie heeft nu uitgewezen dat de proef niet geleid heeft tot hogere omzetten voor de winkeliers, zegt het gemeentebestuur. Voortaan wordt het dus weer betalen voor een parkeerplaats.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
26°
1.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
26°
15°
26°
24/07
een dikke proficiat met je zevende verjaardag Menno. dikke kussen en knuffels van Opa en Omi
Rita Leppens
23/07
Een gelukkige 12de verjaardag van nonkel Jos en tante Lief !!
Jos Thijs
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt