Het overige nieuws

Mijlpaal in de blues

Zondag 29 november 2015
Uit het popgeschiedenisboek


John Mayall, een mijlpaal in de blanke blues, wordt vandaag 82. Spelen in zijn band bleek een springplank naar het succes voor talrijke artiesten. Lees hier hoe hij de carrières op gang bracht van o.a. Eric Clapton, Fleetwood Mac en tal van anderen.
Reageer

Smiley (68)

Vrijdag 27 november 2015
Smiley (68)
Een groep sterrenstelsels in de ruimte ziet er uit als een glimlachende kat. Door de publicatie van deze foto wilde de NASA deze week de 100ste verjaardag van Albert Einsteins algemene relativiteitstheorie in de kijker zetten. Volgens de NASA worden de "ogen" van de kat eigenlijk veroorzaakt door een grote galactische botsing. (Foto NASA)
Reageer

Stalzaagsel in de houtkachel

Vrijdag 27 november 2015
Vandaag gelezen
Nieuw in de sector brandhout zijn de blokken van gebruikt zaagsel uit paardenstallen, die een bedrijf uit Louvain-La-Neuve verkoopt. Dat zaagsel is dus vermengd met paardenmest, maar het wordt gedroogd en gecomprimeerd tot houtrollen die reukloos branden. Eén pallet blokken in zakken weegt 810 kilo en staat gelijk aan 4 stères hout. Het kost 276 euro thuisbezorgd, dus ongeveer even duur als brandhout maar de rollen nemen minder ruimte in, branden rond de 4 uur en geven meer warmte. Momenteel wordt het stalzaagsel nog aangevuld met zaagsel uit zagerijen, vanaf 2017 wil het bedrijf 100% stalzaagsel gebruiken. De boeren mogen het paardenmest, dat in het zaagsel zit, niet als mest gebruiken, en verdienen er op deze manier toch nog iets aan.
(Bron: waalsweekblad.eu)
Reageer

Al 159 wietplantages opgerold

Vrijdag 27 november 2015
Al 159 wietplantages opgerold
Het parket van Limburg heeft dit jaar al 159 wietplantages opgerold, meldt TVL. De drugsbestrijding is één van de prioriteiten van het parket.

Reageer

Jef Hendriks overleden

Vrijdag 27 november 2015
Jef Hendriks overleden
Gisteren is Jef Hendriks overleden, de echtgenoot van Mia Thijs. Hij was 85 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de kerk van Lindel-Hoeven. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Reageer

Rome weert gladiatoren

Donderdag 26 november 2015
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van Rome heeft de jacht geopend op nepgladiatoren die toeristen oplichten. Het gaat om mannen die, verkleed als centurion, toeristen proberen geld te ontfutselen. Ze zijn het stadsbestuur al een tijd een doorn in het oog. De gladiatoren zijn, samen met riksjabestuurders, vanaf 8 december niet meer welkom in de stad. (Bron: thelocal.it)
Reageer

Annita Brebels overleden

Donderdag 26 november 2015
Woensdag is Annita Brebels overleden, de levenspartner van Paul Rombaut. Zij was 58 jaar. De afscheidsviering vindt woensdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens.
Reageer

Voor elektrische treinen tot Hamont

Donderdag 26 november 2015
Vanaf maandag 14 december kunnen er elektrische treinen rijden tussen Herentals en Mol. Een goede zaak, maar het kan nog beter! Om een volwaardige en snellere reizigersdienst uit te bouwen tussen Noord-Limburg en Antwerpen, is de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont noodzakelijk. Daarom is er een petitie-actie gestart waarin gevraagd wordt dat er zo snel mogelijk wordt geëlektrificeerd vanuit Mol naar Hamont. Noord-Limburg heeft ook recht op een volwaardige elektrische treindienst! De petitie vindt u hier. Ondertekenen maar!
Reageer

Slimme duiven

Woensdag 25 november 2015
Vandaag gelezen
 Uit een onderzoek van de universiteit van Californië blijkt dat duiven kunnen worden getraind om op een mammogram kwaadaardige borsttumoren te onderscheiden van gezond borstweefsel. Na een korte training waren de vogels bijna net zo effectief als een jarenlang geschoolde patholoog of radioloog - na twee weken waren ze in 85 procent van de gevallen succesvol. Als de duiven als groep werden genomen en de meerderheidskeuze werd gevolgd, steeg dat percentage zelfs naar 99 procent.
Volgens de onderzoekers kunnen duiven mogelijk helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diagnostische technieken. Momenteel moeten er nog menselijke artsen worden ingehuurd om duizenden scans te bekijken om die technieken te verfijnen - een duur en zeer arbeidsintensief proces.
(Bron: scientificamerican.com)

Reageer

De grootste kloonfabriek ter wereld

Dinsdag 24 november 2015
Vandaag gelezen
De Chinese Boyalife Group gaat "de grootste kloonfabriek ter wereld" bouwen. Dat heeft ze vandaag aangekondigd. In de fabriek zal er onder meer een centrum voor gekloonde dieren, een genenbank en een tentoonstellingsruimte komen. De fabriek komt te staan in de rampzone van de noordoostelijke stad Tianjin waar in augustus meerdere gebouwen ontploften. De bouw gaat minstens 31 miljoen dollar kosten en moet volgend jaar al beginnen. Boyalife Group wil starten met het klonen van Japanse koeien om de prijs van rundvlees omlaag te drukken. (Bron: xinhuanet.com)
Reageer

62 ongevallen op Limburgse wegen

Dinsdag 24 november 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 dode en 10 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 29 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 24 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Reageer

Overdreven snelheid in september

Dinsdag 24 november 2015
Overdreven snelheid in september
Waar werden tijdens politiecontroles in september in de politiezone de meeste snelheidsovertredingen begaan? Dat was in de Haltstraat in Overpelt (45,21% van de gecontroleerde voertuigen) en... op de Wal in Hamont (43,56%). Dat blijkt uit de statistiek die de politiezone heeft vrijgegeven. De hoogste snelheid werd gehaald op 29 september op de Europalaan in Overpelt: daar werd een automobilist gefotografeerd toen hij aan 120km per uur reed.
Reageer

Hier extra opletten

Dinsdag 24 november 2015
Het is maar dat u 't weet
Hier extra opletten
Deze week gaat de flitswagen van de lokale politie HANO extra op de snelheid van het verkeer letten op het Ven (Hamont-Achel), De Roosen (Neerpelt) en de Leopoldlaan (Overpelt).
Reageer

Vertraging in het treinverkeer

Dinsdag 24 november 2015
Deze voormiddag heeft het treinverkeer vertraging ondervonden. Dat had te maken met een persoonsongeval tussen Herentals en Mol, aldus Infrabel. Het ongeval gebeurde op Mols grondgebied. De reizigers op de trein werden geëvacueerd en tussen Herentals en Mol werden een tijdlang vervangbussen ingelegd. UPDATE Rond 13u werd het treinverkeer op de lijn hervat.
Reageer

Rik Van Moll overleden

Dinsdag 24 november 2015
Rik Van Moll overleden
In WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Rik Van Moll overleden, de weduwnaar van Mia Deprez. Hij was op 15 november 89 jaar geworden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.

Reageer
24.861 alcoholtesten tijdens Slim-acties
Tijdens de Slim-acties op de Limburgse wegen werden gedurende de eerste 10 maanden van dit jaar 24.861 alcoholtesten afgenomen. Daarvan bleek 3 procent (782) positief. Dat is precies hetzelfde overtredingspercentage als vorig jaar.
Het aantal positieve bestuurders die zwaar onder invloed zijn (> 0,8 promille) blijft nog altijd zeer hoog met 65 procent. Van de 83.644 gecontroleerde voertuigen op snelheid, reden er 7 procent (6.198) te snel. Dit is net hetzelfde percentage als (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Zwarte Piet was er al rond 1800

Zondag 22 november 2015
Vandaag gelezen
Een prenthistoricus heeft de voorgeschiedenis ontdekt van zwarte Piet. De onderzoeker vond een Duits gedicht uit ongeveer 1800 waarin een kerstman met zijn knecht Ruprecht optreedt. De kerstman is een Turk, en Ruprecht is zijn slaaf. Dit werpt nieuw licht op het boek van Jan Schenkman (1850), waarin Sinterklaas voor het eerst te zien is met een donkere knecht. (Bron: ii.nl)
Reageer

Frans van Ampting overleden

Zondag 22 november 2015
Frans van Ampting overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Frans van Ampting overleden, de weduwnaar van Josephina van Hulst. Hij was 83 jaar. De crematiedienst zal in besloten kring worden gehouden. Donderdag om 18.30u is er een gebedswake in de parochiekerk van Overpelt-Holheide.
Reageer

Bij de dood van Armand

Zaterdag 21 november 2015
Vandaag gelezen
'Vijftig jaar lang pleitte hij onvermoeibaar en met ontwapenende oprechtheid voor vrede en verdraagzaamheid. "Mijn allergrootste wens is een beetje vriendelijkheid," zong hij. Was iedereen maar een beetje als Armand, dan was er niets aan de hand.' (Bron: De Volkskrant)
Reageer

Geen concert André Rieu

Zaterdag 21 november 2015
Het is maar dat u 't weet
Het concert van André Rieu in Ethias Arena in Hasselt gaat vanavond niet door, meldt Radio2. Het is uitgesteld naar 27 februari. Rieu heeft vanmorgen zelf die beslissing genomen, hij wilde in deze omstandigheden liever niet optreden, zegt de uitbater van de Ethias Arena.
Reageer

Captagon voor het gevecht

Vrijdag 20 november 2015
Vandaag gelezen
De amfetamine fenethylline, beter bekend onder de merknaam Captagon, is zeer in trek bij de strijdende partijen in Syrië. Het krachtige, sterk verslavende pilletje zorgt voor een enorme energieboost, die strijders op de been houdt tijdens lange vuurgevechten en pijn en angst onderdrukt. Het is ook relatief goedkoop. Volgens dokters heeft Captagon wel een aantal gevaarlijke mogelijke bijeffecten, zoals psychoses en hersenschade. De Syrische politie heeft het moeilijk met Captagon: demonstranten die de pil gebruikten, konden moeilijker worden gemarteld omdat hun incasseringsvermogen aanzienlijk was gestegen. (Bron: washingtonpost.com)
Reageer

Wat een hondenleven waard is

Vrijdag 20 november 2015
Tribunaliteiten
Op 15 september 2015 boog de vrederechter van het elfde kanton van Antwerpen zich over de aanval van twee Dalmatiërs op Charlie. Charlie was een Cavalier King Charles, in de leeftijd van twee jaar, een hond zoals wijlen Pim Fortuyn en Ronald Reagan er één hadden. De gebeten hond verbleef een week in het ziekenhuis en liep twee weken rond met een spalk. Voor het vredegerecht eiste de baas van het slachtoffer naast de verplaatsings- en administratiekosten (100 euro) ook de terugbetaling van de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Oppassen met vis

Donderdag 19 november 2015
Vandaag gelezen
"Nederlandse visverwerkers gebruiken verboden ontsmettingsmiddelen om vis er mooier uit te laten zien". Dat zegt de Nederlandse voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer. Hij noemt het gebruik van waterstofperoxide in de visindustrie een publiek geheim: "Malafide bedrijven gebruiken dit om oude vis op te lappen. Vis wordt er weer wit van en het werkt ontsmettend. Door waterstofperoxide toe te voegen kunnen bedrijven verhullen dat ze het niet zo nauw nemen met de hygiëne." (Bron: omroepgelderland.nl)
Reageer

Vissen gered

Woensdag 18 november 2015
Vandaag gelezen
Met 'Operatie Ark van Noach' hebben biologen in Brazilië deze week duizenden vissen verplaatst van een rivier die is vervuild door een damdoorbraak naar schone meren. De vissen werden vervoerd in tanks met een inhoud van 1000 liter. Door de doorbraak van de dam van een ertsmijn kwam begin november een giftige modderstroom vrij die een dorpje overspoelde waardoor minstens 17 mensen om het leven kwamen. Nu nog zit een kwart miljoen mensen zonder drinkwater en het kan nog jaren duren voordat de ecologische schade volledig is hersteld. De Braziliaanse presidente Rousseff vergeleek de ramp met het olielek van BP in 2010 in de Golf van Mexico. Volgens een onderzoek zou de dam zijn doorgebroken doordat de betrokken ertsmijn afval in het bekken stortte.(Bron: theguardian.com)
Reageer

Herman Appeltants overleden

Woensdag 18 november 2015
Herman Appeltants overleden
Gisteren is in Sint-Oda in Overpelt Herman Appeltants overleden. Hij was 52 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Herman was afkomstig van Koersel.
Reageer

Burgemeesters op de trein

Woensdag 18 november 2015
De burgemeesters van negen Noord-Limburgse gemeenten stapten vanmorgen op de trein richting Mol. Daar gaven ze een persconferentie. Met hun actie wilden ze een statement maken richting Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA): aan hem wordt gevraagd zijn federale collega van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) onder druk te zetten teneinde de elektrificatie van de spoorlijn Antwerpen-Hamont ook verder te realiseren dan Mol, dat momenteel het eindpunt van die elektrificatie is. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Losgeld voor een urn

Dinsdag 17 november 2015
Vandaag gelezen
De Chinese politie heeft een onderzoek ingesteld naar criminelen die urnen hebben gestolen van op diverse begraafplaatsen. Ter plaatse lieten de daders briefjes achter met een telefoonnummer. Per urn met as eisten de grafrovers ongeveer 2.800 euro. Een familie betaalde de dieven, maar ze heeft de urn nog niet terug: de dieven bleven om meer geld vragen. (Bron: npr.org)
Reageer

Nelly Truijens overleden

Dinsdag 17 november 2015
Nelly Truijens overleden
Vandaag is Nelly Truijens overleden, de echtgenote van Noël Quenon. Zij was 83 jaar. De rouwplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Eksel. Daarna zullen haar assen uitgestrooid worden op de begraafplaats van Overpelt.
Reageer

Philomène Ceelen overleden

Dinsdag 17 november 2015
Philomène Ceelen overleden
Vandaag is Philomène Ceelen overleden, de weduwe van Gerard Peters. Zij was 86 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Marleen Bloemen overleden

Dinsdag 17 november 2015
Vandaag is Marleen Bloemen overleden, de weduwe van Bas Verstraaten en de levenspartner van Henk Boom. Ze was 49 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring.
Reageer

65 verkeersongevallen in weekend

Maandag 16 november 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 34 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
11°
5.3 mm
Lichte regen
12°
13°
26/11
Hey Jose, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!Waar is de tijd hé, M.S kliniek, kruiswoordraadsels...heel veel groetjes.
Lucienne Swinnen
23/11
Het is feest in de Neuserdijk! Want Oma Jose is jarig! Hiep hiep hoera! Veel liefs van de hele familie en speciaal groetjes van Paul, Lise Marie en Elias uit Aruba, maak er maar een fijne dag van!!!
Lise Marie Vandormael
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt