Het overige nieuws

De man in het midden

Vrijdag 24 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De man in het midden
Vandaag viert Paul Jones zijn 75ste verjaardag. Hij werd vooral bekend als de zanger van Manfred Mann in de jaren zestig. Lees hier hoe hij ‘The One In The Middle’ schreef om zijn fans uit te leggen dat hij wel vooraan mocht staan, maar niet de frontman van de band was.

'Start to run' voor beginners

Donderdag 23 februari 2017
Atletiekclub SACN organiseert weer "Start to run"-cursussen voor beginners. Doe mee en je zult versteld staan over je zelf! Je traint onder deskundige leiding van looptrainers. Na 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. Inschrijvingen kunnen gebeuren bij de eerste les. De prijs bedraagt 70 euro voor 10 lesweken met opvolging tot november 2017.
Startdata: Neerpelt dinsdag 28 februari 19u Sportcentrum Dommelhof; Hamont-Achel: zaterdag 4 maart 10u fit-o-meter aan de Grote-Haart; Overpelt zondag 5 maart 10u Sevensmolen. 
Meer info: hoofdtrainster recreanten SACN: Heidi Gielen, tel. 011 66 28 38 of heidi.gielen[!]skynet.be.

Morgen kindercarnaval

Donderdag 23 februari 2017
Morgen kindercarnaval
Morgen/vrijdag trekken zowat alle Overpeltse schoolkinderen de straat op (als het weer het toelaat) om carnaval te vieren. Ook de Facebookpagina SpelenderwijsOverpelt van de gemeente trekt mee de straat op om foto’s te maken die ’s avonds te zien zullen zijn op Facebook. Ga dus morgenavond maar eens kijken op https://www.facebook.com/SpelenderwijsOverpelt!

Autoruiten ingeslagen

Donderdag 23 februari 2017
Autoruiten ingeslagen
Op verschillende plaatsen in Neerpelt en Overpelt werden gisteravond ruiten van auto's ingeslagen, zonder dat er iets uit de wagens werd weggenomen. Het gebeurde in de Hoekstraat en op de Leopoldlaan in Overpelt en aan het Kloosterhof en in de Pastorijstraat in Neerpelt.

Krulspelden

Donderdag 23 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Krulspelden
Op deze dag in 1969 namen The Rolling Stones ‘Gimme Shelter’ op, de openingstrack van hun onvolprezen elpee ‘Let It Bleed’. De zwarte zangeres die in dit concertfragment de show steelt is Lisa Fischer, maar op de originele opname nam de even getalenteerde Merry Clayton die zangpartij voor haar rekening. Lees hier hoe deze gerenommeerde studiozangeres, die op veel bekende platen te horen is, in het midden van de nacht werd opgebeld, zich naar de studio haastte en in een pyjama en met krulspelden in haar haar de Stones van hun sokken blies.

WICO-forum met Rudi Vrankx

Dinsdag 21 februari 2017
Maandag was VRT-journalist Rudi Vranckx de gastspreker op het WICO-forum in Dommelhof. Gedurende anderhalf uur heeft hij een volle schouwburgzaal kunnen boeien met zijn uiteenzetting over Het gezicht van de oorlog. Vanaf het begin van zijn loopbaan in de jaren ’80 heeft hij verslagen gemaakt over de vele grote conflicten in Roemenië, Joegoslavië, Midden-Oosten… Dit alles werd kort toegelicht. Maar ook de aanslagen van 11/9, de Arabische Lente, de aanslagen in Frankrijk en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Goossens overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Bart Goossens overleden
Vandaag is Bart Goossens overleden, de zoon van Jan en Anita Goossens-Neijens. Hij was 27 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: donderdag van 19 uur tot 20 uur in het uitvaartcentrum Vandebosch.
88
Morgennamiddag wordt in Den Drossaerd in het Lindel de woning gelegen Zipstraat 37 openbaar verkocht. Ook twee weilanden en twee percelen landbouwgrond, alle gelegen aan de Hoeven, gaan onder de hamer. De woning staat op een perceel van 11a80ca en heeft een KI van 644 euro.
Op de goeie golf (149): draadloze communicatie
Even bellen dat we veilig aangekomen zijn, we vinden het nu heel normaal. Toen men vroeger op pad ging zocht men ook naar manieren om het thuisfront te laten weten dat men goed was gearriveerd. Hoe mensen er toen in slaagden om te communiceren leggen Jo Ruffini en Eric van den Heuvel u uit vanuit het mooie rijtuigenmuseum in Valkenswaard.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

''t Linne Luidt' een andere klok

Zondag 19 februari 2017
Het organiserend team van ’t Linne Luidt gooit het dit jaar over een andere boeg. Het is tijd voor verandering! roepen ze. Daarom zal er in 2017 geen editie van ’t Linne luidt doorgaan maar zullen er drie audities plaatsvinden in de deelnemende cafés. "Wij willen de lokale muzikanten gaan steunen en promoten, dus zijn wij op zoek naar lokaal talent, zowel zangers, zangeressen, bands. Het genre: blues, rock, pop, rap, hiphop, allround, Nederlandstalig, enzovoort," zegt Jan Houtman. "Tijdens elke (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Win een dvd - of een boek!
U hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!
Biljarten: Overpelt wint beker Jef Jansen
Aan de wisselbeker Jef Jansen bij KBC De Peel werd dit jaar deelgenomen door 26 ploegen. Er werd gespeeld in de discipline overband. De finale werd gespeeld door Overpelt BC en K. Neerpelter BC. Uiteindelijk werd Overpelt BC bekerwinnaar, met Bert Lunenburg, Gilbert Kwanten, Roger Leynen en kopman Jan Michielsen.
Biljarten: Overpelt wint beker Jef Jansen
Roy Beckers wint BK veldrijden wielertoeristen
In Tienen is Overpeltenaar Roy Beckers vandaag Belgisch kampioen veldrijden geworden bij de wielertoeristen Kempen. Langs deze weg wil hij iedereen bedanken die hem gesteund heeft.
3

Paul Geerts overleden

Zondag 19 februari 2017
Paul Geerts overleden
In WZC Immaculata is gisteren Paul Geerts overleden, de echtgenoot van Ella Dirkx. Hij was 59 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Laatste groet: woensdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens.
44

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
En wie won de dvd?
Het is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Hond vergiftigd

Zaterdag 18 februari 2017
Hond vergiftigd
Vandaag gezien langs een wandelpad in de buurt van de Hoevenstraat. (Foto Inge Janssens)

Alfons Kleutghen overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Alfons Kleutghen overleden
In WZC Immaculata is vandaag Alfons Kleutghen overleden, de weduwnaar van Bertha Kinable. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Alfons was heel bekend in Overpelt. Hij was oud-leraar op TIO en ere-secretaris van het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde van Overpelt.
3

Raf Deckers overleden

Zaterdag 18 februari 2017
Raf Deckers overleden
Op 10 februari overleed in Hasselt de uit Overpelt afkomstige Raf Deckers, de partner van Mimi Vanhoudt. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn lichaam werd ter beschikking gesteld van de wetenschap. Raf Deckers kwam uit een Overpeltse muzikale familie. In de jaren '70 schuimde hij met Louis Verbeeck de Vlaamse zalen af waarbij hij Verbeeck begeleidde op de piano.
2
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeld
De productie van speed (amfetamine) en xtc (mdma) tiert welig in de grensstreek in Antwerpen en Limburg. Het aantal dossiers rond clandestiene drugslabs (cfr. foto's) is vorig jaar verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). En vorige week alleen al werden nog eens zes dumpingplekken ontdekt, waaronder twee in Overpelt. Het NICC helpt mee aan een veilige ontmanteling van de labo’s en onderzoekt de chemische (…) Het hele nieuwsbericht
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeld
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
2.8 mm
Gedeeltelijk bewolkt
11°
14/02
Lieve schat Een fijne valentijn gewenst je schat Johan
johan geutjens
27/01
Elvira een hele fijne 18e verjaardag dikke kussen van opa moeke tante Rita
Rita Franssen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Bart Goossens overleden
  2. Breugelweg: bomen weg tijdens krokusvakantie
  3. Vergaderen in Pelle Melle, trouwen in Palethe