Het overige nieuws

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Niet één, maar drie kinderen zijn winnaar geworden van de grote paaszoektocht, die zwembad Dommelslag tijdens de paasvakantie had georganiseerd in Neerpelt en Overpelt. 
De zoektocht naar “het paasei van Dommelslag” bracht heel wat leven teweeg op de Facebookpagina.
De centrummanager van Dommelslag verstopte op 6 april een groot S&R-paasei in de buurt. “Via de Google Earth-foto’s op onze Facebookpagina en in het centrum kreeg je aanwijzingen over (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Flitsmarathon: de HANO-cijfers

Vrijdag 18 april 2014
De lokale politie HANO heeft de resultaten vrijgegeven van de "flitsmarathon" in de politiezone gisteren. Dit zijn ze:
- St.-Odilialaan Achel: 135 overtredingen op 314 gecontroleerde voertuigen (43% !)
- Houtmolenstraat Overpelt: 13/128 (10%)
- Holvenstraat Overpelt: 4/36 (11%)
- St.-Antoniusweg Neerpelt: 28/147 (19%)
- Bosstraat Hamont: 49/771 (6%)
- Achelsendijk Neerpelt: 12/196 (6%)
Dat maakt een totaal van 241 overtredingen op 1592 gecontroleerde voertuigen of een gemiddelde van 15% overtredingen. Dat percentage ligt hoger dan bij "normale" snelheidscontroles.
Nog dit: bij de flitspalen op het "kruispunt FAL" en de Ringlaan in Overpelt werden in totaal 11 automobilisten geflitst.
Reageer

Openingsuren recyclagepark

Vrijdag 18 april 2014
Het recyclagepark is tijdens de paasdagen gewoon open volgens de normale openingsuren:
- vandaag/vrijdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 - 17.00
- zaterdag: 09.00 - 12.30 / 13.00 -16.00
Reageer

Doe mee aan die uitdaging!

Donderdag 17 april 2014
Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het Dienstencentrum St.-Oda wordt op woensdag 14 mei een groot FATA MORGANA-dorpsfeest georganiseerd op de Oude Markt in Overpelt. De zorgcentra van de gemeente gaan daar 5 uitdagingen van uitdager Stijn Coninx aan om zo een 5-sterren zorggemeente te worden. Het Mariaziekenhuis gaat voor de uitdaging: "Laat minimaal 500 witte ballonnen gelijktijdig op, met aan elke ballon een kaartje met een felicitatieboodschap ter ere van het 50-jarig jubileum. Koppel hier ook een wedstrijd aan voor de ballon die het verste vliegt."
Voor de lezers van de Internetgazet is dat geen probleem. Surf naar www.mznl.be/fatamorgana en schrijf daar een felicitatieboodschap voor St.-Oda. Als de ballon met uw boodschap het verst vliegt, wint u bovendien een mooie prijs!
Reageer

Mia Cornelissen overleden

Donderdag 17 april 2014
Mia Cornelissen overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Cornelissen overleden, de weduwe van Henri Boonen. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.
Reageer

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't Net
In het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.
Reageer
Het populaire tv-programma “Ooit komt het goed” (VRT) gaat de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. Om mensen warm te maken voor een job bij de brandweer, heeft ook de brandweer Noord-Limburg zijn beste beentje voorgezet en een filmpje ingestuurd. Dat vindt u hier. Bij 1000 likes werven ze een vrijwillige brandweerman/vrouw aan. Meteen worden de mensen ook warm gemaakt voor de functie van officier. Let wel: het ORIGINELE filmpje op de Workbook-pagina moet geliked worden en niet de gedeelde post!
Reageer

149.500 euro voor Bosland

Maandag 14 april 2014
De Vlaamse regering heeft vandaag voor Bosland 149.500 euro uitgetrokken. Het bedrag maakt deel uit van een steunpakket van ruim 600.000 euro voor de duurzame realisatie van Europese natuurwaarden en het versterken van de vrijetijdseconomie in Limburg. De focus voor de volgende jaren in Bosland ligt op de verdere ontwikkeling van de onthaalpoorten, het verder uitbouwen van samenwerkingen met private investeerders en het uitbreiden van de samenwerking met de bevolking. Projectbureaus gaan moeten zorgen voor bovenlokale samenwerkingen, de duurzame realisatie van het masterplan voor deze natuurgebieden en het genereren van bijkomende middelen door o.a. cofinancieringsprojecten.
Reageer

Lisa Witters overleden

Maandag 14 april 2014
Lisa Witters overleden
In Hasselt is vandaag Lisa Witters overleden, de weduwe van Jan Vandekerkhof. Ze was 85 jaar. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Spanjaard start paardenranch

Zaterdag 12 april 2014
Spanjaard start paardenranch
In Borkel en Schaft gaat de Spaanse ruiter Javier Salvador een paardenranch bouwen van waaruit hij dure springpaarden gaat trainen en verkopen. Het is de bedoeling dat er maximaal 65 paarden in de stallen verblijven. In de buurt heeft de bekende stal Tops al een ruime paardenhandel. Tops organiseert in augustus weer zijn bekend springtornooi. Salvador (foto) wil zijn nieuwe paardencomplex volgend jaar openen. (Foto Rik Vander Sanden)
Reageer

Nelly Moors overleden

Zaterdag 12 april 2014
Nelly Moors overleden
Gisteren is Nelly Moors overleden, de weduwe van Henri Grossard. Ze was 93 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer
Vanaf 28 oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Madrid Barajas Airport, de luchthaven van Madrid in Spanje. De route zal drie keer per week worden gevlogen: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Madrid is de 11e Spaanse bestemming die Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt. Vanaf die luchthaven vliegt nu ook al Transavia.com naar Madrid: in de zomer 3 à 4 keer per week en in de winter 2 à 3 keer per week.
Reageer

Manus Schonkeren overleden

Vrijdag 11 april 2014
Manus Schonkeren overleden
In het RVT Hoevezavel in Lommel is woensdag Manus Schonkeren overleden, de weduwnaar van Alda Hendrickx. Hij was 94 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake. 
Reageer

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...
Reageer

Gratis naar... de 'tour cultural'?

Donderdag 10 april 2014
In Hamont-Achel gaat men zaterdagavond, na het succes van de eerste editie van de "tour cultural", weer op culturele ontdekkingstocht in het centrum van de stad. Op verschillende speciale plaatsen in en rond dat centrum zult u er markante culturele experimenten kunnen meemaken in een speciaal kader. Namen kunnen we nog niet noemen, maar weet wel dat het aantal tickets beperkt is. Een en ander start om 20u aan Ciné Walburg. In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 15 euro en abonnees betalen 11 euro.
Maar... misschien kunt u er wel gratis naartoe? Wij mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Mail zo snel mogelijk - met vermelding van uw adres - naar lbrebels[!]hamont-achel.be. De eerste drie mailers in elke gemeente krijgen een vrijkaart. Veel succes... en zelfs als u niet wint: ga toch maar eens kijken, het loont de moeite!
Reageer

Demo Dribbelvoetbal U6, 2 tegen 2

Donderdag 10 april 2014
Komend seizoen verandert er een en ander in het jeugdvoetbal. Zo wordt het ‘dribbelvoetbal’ ingevoerd, ofwel het 2 tegen 2 voor U6-teams (uitsluitend 4- of 5-jarige kinderen). Daarom wordt er komende maandag 14 april om 18.30u door leden van de Voetbalbond een demonstratie gehouden in het Sportpark De Roosen, op de terreinen van Esperanza Neerpelt. Iedere geïnteresseerde uit de regio is van harte welkom. Een aantal clubs heeft al toegezegd.
Er ligt dan een aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Komend weekend geen treinen

Woensdag 9 april 2014
Ook volgend weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Neerpelt/ Hamont. Oorzaak zijn werken in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn 15 tussen Herentals en Mol.
De NMBS zorgt voor vervangbussen. Tussen Mol en Antwerpen rijden er wél treinen. 
Reageer
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.1 mm
Helder/Zonnig
11°
20°
10°
20°
18/04
Allerbeste wensen aan Philo voor een zonnige en onbezorgde toekomst! Lieve groeten vanuit Parijs van Gusta en Michel Umans
Michel en Gusta Umans
18/04
veel geluk Fhilo, het ga je goed ! vooral een goede gezondheid !
willy vanhoof
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt