Het overige nieuws

Alleen vrouwen

Woensdag 5 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Het was de eerste stevige rockband die alleen uit vrouwen bestond. Vandaag veertig jaar geleden werden The Runaways samengebracht. Enkele groepsleden scoorden grote hits nadat de formatie uit elkaar was gevallen. Wie dat zijn, kan je hier opzoeken.
Reageer

Liliane Coenen overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Liliane Coenen overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Liliane Coenen overleden. Ze was 57 jaar. Zaterdag is er om 14u een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat 3.
Reageer
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 
Reageer

De eerste nummer 1

Dinsdag 4 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1958 publiceerde men voor het eerst de Billboard Hot 100, de graadmeter van populaire muziek in de Verenigde Staten. ‘Poor Little Fool’ van Ricky Nelson was de eerste nummer 1. Achter deze link hebben ze het over deze oudste, nog lopende hitparade. En over de opmerkelijke manier waarop de zanger aan dat liedje kwam.
Reageer

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Smiley (56)
Een smiley van een wasmachine met een héél grote muil...
Reageer

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.
Reageer

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Reageer

Maria Peeters overleden

Maandag 3 augustus 2015
Maria Peeters overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Maria Peeters overleden, de weduwe van Staf Geijsels. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst, gevolgd door de crematie, zal plaatsvinden in intieme kring.
Reageer

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Atalanta leidt in vlindertelling
UPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
Reageer
in de competitie voor de Beker van België heeft Esperanza Pelt ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Tegen KVK Wellen werd het deze namiddag 1-6; de ruststand was 1-3. De doelpunten werden gescoord door Jens Meus (3), Ali Yildiz, Erwin Hensen en Jan Smolders. In de derde ronde speelt Esperanza Pelt volgende zondag om 16u tegen Franc Borains, het vroegere Boussu-Bois, uit de Borinage.
Reageer
De beloften van Esperanza Pelt verloren gisteren met zware 5-0 cijfers in en tegen KFC Hamont '99 in het kader van de Beker van Noord-Limburg. De thuisploeg was al vanaf de eerste minuut heer en meester tegen een ontstellend zwak Esperanza. (Bron: Esperanzaboys)
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
16°
31°
17°
29°
02/08
voor Els De Wit Elske probeer ervan te genieten en iedereen die je kent weet dat je het al die jaren heel goed gedaan hebt en dat het heeeeeel moeilijk gaat zijn om nog zo een goeike als jij als cafébazin te krijgen!!!!
Monique vanbriel
02/08
Peter AARTSPeter, laattijdige verjaardagswensen maar dat komt ervan als je in het buitenland zit. Proficiat van Lucienne en Maurice.
Maurice VANHERK
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt