Het overige nieuws

Bisdom organiseert pelgrimswandeling

Woensdag 2 september 2015
Bij het begin van het nieuwe werkjaar organiseert het bisdom Hasselt een pelgrimswandeling in Overpelt Holheide.
Het nieuwe jaarthema van bisdom Hasselt is: “Om-armen… de vreugde van het Evangelie!”. De mooie natuur, fijne tochtgenoten en enkele inhoudelijke opstapjes nodigen uit om ons te bezinnen over dit thema, luidt het. "We stappen langs betekenisvolle sociale plaatsen zoals het Valkenhof, het Revalidatie & MS Centrum, domein Hobos, … en heel wat natuurschoon. Aan begin (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Kom in mijn armen

Woensdag 2 september 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag wordt Jimmy Clanton 77. Hij had al hits in de jaren vijftig, maar als u één nummer van hem kent, is het wel ‘Venus In Blue Jeans’ uit 1962. De Romeinse godin van de liefde en haar beroemde beeld zonder armen hebben veel liedjesschrijvers geïnspireerd, zo blijkt uit een overzicht achter deze link.
Reageer

Smiley (63)

Dinsdag 1 september 2015
Smiley (63)
Deze smiley ontdekte Ingrid Schuurmans uit Overpelt in haar lavabo.
Reageer

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 1 september 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 84 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel en 57 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. In negen gevallen werd er vluchtmisdrijf gepleegd.
Reageer

De oudste broer

Dinsdag 1 september 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Barry Gibb viert vandaag zijn 69ste verjaardag. Hij is de oudste van de broers die The Bee Gees vormden, maar de enige die nog in leven is. Ze werden geboren op het eiland Man en emigreerden naar Australië. Nooit hebben ze voet gezet in de Amerikaanse staat Massachusetts. Waarom zouden ze er dan over zingen? Het antwoord vinden hier.
Reageer

Buurtfeest in de Koningsstraat

Maandag 31 augustus 2015
Buurtfeest in de Koningsstraat
Het Koningsstraatje kende zaterdag zijn jaarlijkse buurtfeest. Er was een tent neergezet en de kinderen konden terecht op een springkasteel of bij de schminkmevrouw. Het ontbrak er aan niets. EN het was mooi weer!
Reageer

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Smiley (62)
Gefotografeerd door Lambert Reynders.
Reageer

Andrée Segers overleden

Maandag 31 augustus 2015
Andrée Segers overleden
In het WZC Immaculata is zaterdag Andrée Segers overleden, de weduwe van Erik Persoons. Ze was 79 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd , na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
Reageer

Een slok water

Maandag 31 augustus 2015
Uit het popgeschiedenisboek


We hebben dit jaar al de zeventigste verjaardag van Eric Clapton mogen vieren, van Bob Seger, Rod Stewart, Pete Townshend, John Fogerty en Debbie Harry van Blondie. Vandaag begint ook Van Morrison aan zijn achtste decennium. Daar heffen we een glas water op, want van zo’n slok wordt hij ‘stoned’. Raar verhaal? Toelichting krijg je hier.
Reageer

Derdaele wint 24U van Zolder

Zondag 30 augustus 2015
Derdaele wint 24U van Zolder
UPDATE Overpeltenaar Dylan Derdaele heeft zojuist de 24 Uren van Zolder gewonnen. Met een Porsche 911 reed zijn team urenlang aan de leiding en aan het einde van de wedstrijd had het nog 18 ronden voorsprong op de tweede wagen. Neerpeltenaar Niels Lagrange die met zijn team op de 34ste plaats eindigde, werd 4de in zijn categorie T-6. Op de foto: het Derdaele-team op het podium.
Reageer

Fietsenverkoop op 12 september

Zaterdag 29 augustus 2015
Fietsenverkoop op 12 september
De politiezone HANO organiseert naar jaarlijkse gewoonte een verkoop van gevonden fietsen op zaterdag 12 september. Dit op het buitenterrein bij het centrale politiebureel aan de Energiestraat in Neerpelt. Geïnteresseerden kunnen vanaf 9.30 uur de fietsen bezichtigen. De verkoop start om 10 uur en eindigt rond 12 uur. Kopers dienen in het bezit te zijn van hun identiteitskaart en van contant geld om de koopsom onmiddellijk te kunnen vereffenen.
Reageer

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom
Op 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.
Reageer

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Elke seconde 1 euro

Vrijdag 28 augustus 2015
De anonieme grommelaar
Stel je voor: de anonieme - schrijver dezes - krijgt vanaf nu élke seconde 1 euro. Elke seconde!
Na een uur heeft de anonieme al 3600 euro in z’n portemonnee (= 60 seconden x 60 minuten).
En dat is nog maar het begin, want de kassa blijft rinkelen, dag en nacht. Terwijl hij werkt, terwijl hij slaapt, terwijl hij eet, terwijl hij z’n tanden poetst, terwijl hij op de pot zit… Elke seconde 1 euro erbij. Dat loopt aardig op, toch? En dat gaat zo maar door, ook in het weekend, dag en nacht, zelfs op Pasen, Pinksteren en Offerfeest.
En dat allemaal twee jaar en vijf maanden lang, elke seconde 1 euro. Dan heeft de anonieme net genoeg bijeengegraaid: 76 miljoen euro en nog een klets. Net genoeg om Kevin De Bruyne te kopen…
“Kon ik ook maar een beetje ballen”, gromde de anonieme…
Reageer

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.
Reageer

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.
Reageer

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
1.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
10°
20°
10°
16°
31/08
voor ons oma MIA THEUNISSEN die vandaag 79jaar wordt een heel fijne verjaardag vandaag en 3 dikke kusjes van u 4 achterkleinkinderen : Thalita, Kylano, Ynara, Kayden
kleinkinderen theunissen
30/08
Een dikke proficiat met je 50 ste verjaardag ! Van Annemie en Jos xxx
Annemie Peters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt