Het overige nieuws

Ferdinand Geuens overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Vandaag is Ferdinand Geuens overleden, de echtgenoot van Miene Fransen. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag van 18.00 tot 18.30 in funerarium Severens in Overpelt.

Michel Van Hoof overleden

Donderdag 20 oktober 2016
Michel Van Hoof overleden
Gisteren is in Helchteren de uit Overpelt afkomstige Michel Van Hoof overleden, de echtgenoot van Jeanne Spreeuwers. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag in Overpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 ujr) in aula 't  Sant in Hechtel.

Auteur of geen auteur

Donderdag 20 oktober 2016
Uit het popgeschiedenisboek
Auteur of geen auteur
Vandaag zestig jaar geleden lag de single ‘Love Me Tender’ van Elvis Presley in de winkels. Hij en een vrouw stonden vermeld als de auteurs, maar geen van die twee had een noot of een letter van die song geschreven. Verbaas je hier over hoe de vork aan de steel zat.

NEOS trok naar Slovenië

Woensdag 19 oktober 2016
NEOS trok naar Slovenië
NEOS Neerpelt & Overpelt trok een week naar Slovenië. Ze bezochten de hoofdstad Ljubljana (maak het niet te moeilijk en zeg gewoon Lubjana), de fameuze grotten - werelderfgoed - van Postojna, de kustplaats Izola en ze maakten ook een uitstap naar het imposante Venetië. Op de laatste dag werd het idyllische dorpje Bled aangedaan, een prachtig dorp waar Tito destijds zijn zomerresidentie liet bouwen. 

'Klimrooskuren' voor De Klimroos

Dinsdag 18 oktober 2016
'Klimrooskuren' voor De Klimroos
Op 2 december om 20u00 gaat “Klimrooskuren” officieel van start in CC Palethe in Overpelt met “Déconcerto” door Duo Gama. Klimrooskuren is een nieuw initiatief van het steunfonds van Dienstencentrum De Klimroos van de vzw Stijn. De Klimroos wil volwassenen met een zware fysieke handicap helpen en richt zich tot mensen die ingevolge een ongeluk, ziekte of neurologische aandoening hulp nodig hebben. Het steunfonds van De Klimroos ondersteunt de uitbouw van dat (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstfeest bij OKRA Holheide

Dinsdag 18 oktober 2016
Herfstfeest bij OKRA Holheide
OKRA Holheide heeft weer haar herfstfeest gehouden in de parochiezaal. Het was een gezellige namiddag daar en ze hebben allemaal hun feestneus opgezet. Figuurlijk zeker en vast, maar letterlijk ook, want ze willen zo meedoen met de actie rode neuzen. Iedereen mag al eens gek doen en dat kan helpen om problemen even te vergeten. Want dat is toch het doel van de Rode Neuzen-actie. Mensen met psychische problemen hebben niet altijd de zorg die ze verdienen. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen! (Jaak Nouwen)

Nieuwe VOF: F.D. Technical Service

Dinsdag 18 oktober 2016
Fayssal Darghal en Hafida El Arkioui, beiden uit Overpelt, hebben de vennootschap onder firma (VOF) F.D. Technical Service opgericht met zetel aan de Tijmstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én de reparatie van elektrische apparatuur.

Vrijdag 'Dag van de Jeugdbeweging'

Maandag 17 oktober 2016
Overpelt zet komende vrijdag ter gelegenheid van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ alle vrijwilligers van de jeugdverenigingen in de bloemetjes. Alle kinderen en jongeren die aangesloten zijn bij een Peltse jeugdvereniging en zich vrijdag voor school in uniform aanmelden op het pleintje naast CC Palethe worden getrakteerd op chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek, kondigt schepen van jeugd Ann Van Dorpe aan: “We doen met veel enthousiasme mee aan de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Voor ons is het een ideale gelegenheid om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en enthousiasme.” Wie voor school – tussen 6.30 en 8.30 uur – in uniform naar het pleintje naast CC Palethe komt, wordt getrakteerd op een lekkere tas chocomelk, een ontbijtkoek en leuke muziek door Tony de Ruyter. Ook alle ouders en alle kinderen en jongeren die niet bij een jeugdvereniging zijn, krijgen een tas chocomelk.

Beweeg mee op 14 november

Maandag 17 oktober 2016
Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Dit jaar organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis op die dag - maandag 14 november - een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R Dommelslag.
(…) Het hele nieuwsbericht

87 weekendongevallen in Limburg

Maandag 17 oktober 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 87 verkeersongevallen gemeld. Daarbij werden 16 personen licht gewond. De politie nam er 58 ademtesten af, waarvan er 10 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 12 gevallen van vluchtmisdrijf.

Osteoporose: wist u dat?

Maandag 17 oktober 2016
Donderdag is het 'Wereld-osteoporosedag'. Tussen 9 en 17 uur kunt u dan in het Diagnosecentrum in Lommel (gratis) terecht voor een tentoonstelling met alle weetjes over deze aandoening. Ook kan er dan een hielmeting gedaan worden, en krijgt u in de calciumshop een antwoord op de vraag welke voedingsproducten een goede bron van calcium zijn. Want wist u dat elk jaar 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking komen met de grond? En dat 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - met een gebroken heup op de spoed terecht komen? Vaak is dit het gevolg van botonkalking of osteoporose...

Oud-leerlingenavond bij Mater Dei

Zondag 16 oktober 2016
Oud-leerlingenavond bij Mater Dei
Bij Mater Dei werden gisteravond weer tientallen oud-leerlingen verwelkomd. Ze kregen een rondleiding in het klooster - waar de eerste fase van de restauratie achter de rug is - en door het scholencomplex met het nieuwe schoolgebouw. Daarna was het gezelligheid geblazen bij het bekijken van oude foto's, het ophalen van herinneringen en het bijpraten tijdens een etentje. Meer foto's
Op de goeie golf (131): de telefooncentrale
Heb je je al eens ooit afgevraagd hoe een telefooncentrale werkt? Telefonistes werden destijds overbodig. Maar hoe is het mogelijk dat men door het ingeven van wat nummers iemand anders aan de lijn kan krijgen? Jo Ruffini legt het u uit in deze aflevering vanuit het Radiomuseum.
De rechtbank van Koophandel heeft administratiekantoor Luythaegen uit de Stekelbremstraat in Overpelt failliet verklaard. De bvba werd op 2 oktober 1968 opgericht.

Meer dan 10 inbraken per dag

Vrijdag 14 oktober 2016
Limburg blijft de slechtste leerling van de klas op vlak van woninginbraken, meldt TVL. België kent in het algemeen een daling van het aantal woninginbraken, en ook in Vlaanderen is dat het geval. Maar in Limburg blijven de cijfers stijgen. In 2015 werd er 3.787 keer ingebroken in onze provincie. Goed voor meer dan 10 inbraken per dag.

Poseren voor Bosland

Donderdag 13 oktober 2016
Poseren voor Bosland
In Vossemeren wordt dezer dagen een congres over Bosland gehouden. Vandaag poseerden twee leden van de Overpeltse kinderraad en de Lommelse kinderburgemeester samen met Humberto Delgado, bij de Europese Unie de directeur-generaal voor klimaatactie.

Boeken- en cd-verkoop voor 11.11.11

Donderdag 13 oktober 2016
In de projectiezaal van Palethe worden volgende week zaterdag 22 oktober van 13.30 tot 17.00 uur honderden afgevoerde boeken, tijdschriften en cd’s van de bib verkocht aan de symbolische prijs van één euro per stuk. Ze gaan uit de collectie van de bib omdat ze hun actualiteitswaarde verloren of in te veel exemplaren aanwezig waren. Het gaat om werken voor jeugd en volwassenen, zowel fictie als non-fictie. Kortom, voor elk wat wils. De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11 en betekent een belangrijke steun in de strijd van 11.11.11 voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. Voor meer info : 011 – 80 94 42 – lode.vanhelden[!]overpelt.be of 011 64 59 72 – ann.severens[!]overpelt.be.

Anna Geuens overleden

Donderdag 13 oktober 2016
Anna Geuens overleden
In het rusthuis in Neerpelt is vandaag de uit Hechtel afkomstige Anna Geuens overleden, de weduwe van François Habraken. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Een lesje aquajogging

Donderdag 13 oktober 2016
Sportdienst Overpelt organiseert een lesje aquajogging op maandag 17 oktober van 14 tot 15 uur met nadien onbeperkt toegang tot het volledige zwemparadijs inclusief de wellness! Vooraf inschrijven is niet nodig, je betaalt € 8.60 aan de kassa van zwembad Dommelslag, je ontvangt een betalingsbewijs om af te geven aan de lesgever voor de aquajogging, de les start om 14u. Veel plezier!
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
3.1 mm
Bewolking
11°
10°
15/10
Noah DokterProficiat Noah (DJ Basewell) winnaar DJ contest Dorp 66 in Lommel, super gedaan!
fiere mama x x x
15/10
Antoon SnoeckxGelukkige verjaardag,nu zaterdag 21 november wordt antoon Snoeckx 70 JAAR
Jacky Snoeckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Kijknamiddag in het Ursulinenklooster
  2. Oud-leerlingenavond bij Mater Dei
  3. Verkeersonderricht in de Corneliusschool