Het overige nieuws

Woorden in een landschapskantoor

Zaterdag 13 februari 2016
Tribunaliteiten
Gekwetst en vernederd was hij die middag, in het diepst van zijn bestaan. Dertig jaar werkte hij op de dienst arbeidsongevallen bij een verzekeringsmaatschappij en plots zei zijn overste hem publiek en met een ongekende arrogantie dat hij zijn dossiers totaal verkeerd aanpakte. Hij voelde zich bedreigd, duizelig, onwel en had hartkloppingen. Handen en lippen trilden en hij had een drukkend gevoel in de maag. Aan zijn personeelschef liet hij weten dat hij het slachtoffer was van een arbeidsongeval. Drie dagen later (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Je suis Charlie

Zaterdag 13 februari 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 2000 verscheen de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. De personages Snoopy en Charlie Brown komen in verschillende popsongs voor. Al is het niet zo zeker dat ‘Charlie Brown’ van The Coasters naar de tekenstrookjes verwijst. Alle uitleg op de Jukeboxkalender!
Reageer

Mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Vrijdag 12 februari 2016
Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste mobiliteitsdossiers in Limburg blijven echter stroppen. Dat zegt Voka Limburg, de belangenvereniging van de werkgevers.  
Als Limburg wil uitgroeien tot een economische hotspot, moet onze provincie filevrij, bereikbaar en mobiel blijven. Durven investeren in infrastructuur is dus een absolute (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Pauw mogelijk ongedierte in India

Vrijdag 12 februari 2016
Vandaag gelezen
Het stadsbestuur van de toeristische trekpleister Goa in India wil de pauw op de lijst met ongedierte zetten. De vogelsoort zou voor overlast zorgen door de landbouwgrond van boeren te verwoesten. Ook de aap, de wilde bizon en het wilde zwijn hangt een notering als 'ongedierte' boven het hoofd. De pauw is de nationale vogel van India. Hij wordt beschermd door een wildlife-wet uit 1972. Door de vogel aan te merken als ongedierte, wordt het makkelijker pauwen uit de weg te ruimen. In januari trok Goa al de aandacht door palmbomen niet meer te classificeren als 'boom'. Boeren kunnen palmbomen nu makkelijker omhakken.(Bron: India News)
Reageer

Reünie van de Fijnmechaniek

Vrijdag 12 februari 2016
Op vrijdag 18 maart houden de voormalige personeelsleden van de FM en GMO van Overpelt-Fabriek een reünie in parochiezaal van Holheide. De organisatoren hebben al veel mensen aangeschreven (degenen die bij de vorige editie aanwezig waren) en hebben totnogtoe een 70-tal inschrijvingen ontvangen. Wie zich nog niet heeft ingeschreven, kan dat alsnog doen tot 1 maart. Meer info bij christ.rijnders[!]gmail.com of p.hendrickx[!]hotmail.com.
Reageer

Werken van Jeroen Bosch in expo

Vrijdag 12 februari 2016
Grensgevallen
In Den Bosch heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze namiddag de prestigieuze tentoonstelling met werk van Jeroen Bosch, naar aanleiding van de 500ste verjaardag van zijn overlijden, officieel geopend. In die tentoonstelling zijn bijna veertig topwerken van de schilder te zien, 17 schilderijen en 19 tekeningen. Geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch als Jheronimus van Aken werkte Bosch zijn hele leven vanaf de Markt in Den Bosch, op een steenworp afstand van waar zijn schilderijen nu (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De gemeentebesturen van Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt (HANO) moeten een volksraadpleging organiseren over een mogelijke fusie tussen de drie gemeenten. Daartoe heeft de N-VA vanmiddag opgeroepen tijdens een persconferentie. "We roepen de lokale gemeentebesturen op om hun politieke verantwoordelijkheid te nemen om het draagvlak bij hun burgers te onderzoeken," aldus provinciaal N-VA-voorzitter Bart Schepens.
Schepens refereerde naar een aanvraag die het gemeentebestuur van (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg

Donderdag 11 februari 2016
Veroordeeld voor inbraken in N.-Limburg
Veertig maanden celstraf: dat is de straf die de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag oplegde aan een Nederlander die tussen november 2014 en juli 2015 een reeks inbraken pleegde in Noord-Limburg. De twintiger werd eerder in Nederland al verscheidene keren veroordeeld wegens diefstal. Hij was pas uit de gevangenis ontslagen toen hij in Noord-Limburg begon toe te slaan. Aan de benadeelden moet hij in het totaal ruim 40.000 euro schadevergoeding betalen. (PG)
Reageer
De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record, aldus Voka Limburg.
Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Tien gevallen van vluchtmisdrijf

Donderdag 11 februari 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 26 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 8% ) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Limburgers vaker langdurig ziek

Woensdag 10 februari 2016
Limburgse werknemers zijn vaker langdurig ziek dan hun collega's in andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit cijfers van het sociaal secretariaat SD Worx. Volgens hun berekeningen zit een recordaantal mensen langer dan 1 maand ziek thuis. "Enerzijds zijn er in Limburg meer arbeiders in de werkende populatie in vergelijking met de andere provincies. Daarnaast zijn er ook meer oudere werknemers. Beide factoren verklaren een hoger verzuim", aldus Tony Swinnen van SD Worx. "Anderzijds zijn de transportsector en de menselijke gezondheidszorg in Limburg zwaar vertegenwoordigd. In die sectoren wordt algemeen een hoger verzuim opgetekend."
Reageer

Communiefoto's bij de brandweer

Woensdag 10 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
Communiefoto’s bij de brandweer worden gesmaakt en daarom zet brandweerzone Noord-Limburg de deuren van de verschillende posten graag open voor de communicanten op woensdag 23 maart van 13 tot 16 uur. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen...
Reageer

Geit gearresteerd

Dinsdag 9 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase politie heeft in de deelstaat Chhattisgarh een geit gearresteerd wegens grazen op een verkeerde plek, zo meldt "The Hindu". De geit was al meerdere malen het gazon van een rechter binnengedrongen en had planten en bloemen opgegeten. De eigenaar van de geit had meerdere waarschuwingen gekregen. De geit werd snel weer vrijgelaten, maar haar eigenaar zal worden voorgeleid. Lang niet iedereen in de deelstaat is blij met de actie van politie en justitie, aldus "The Hindu".(Bron: ii.nl)
Reageer
Het sterftecijfer in Limburg lag in 2014 (het laatste gekende cijfer) met 7,41 per duizend inwoners het laagst in Noord-Limburg. In Zuid-Limburg met 9,08 per duizend inwoners lag dit het hoogst. In het Maasland bedroeg het sterftecijfer 7,64 per duizend inwoners, in West-Limburg 7,80 en in Midden-Limburg 8,01.
Reageer

Familiedag rond dans

Dinsdag 9 februari 2016
CC Palethe organiseert op zondag 21 februari in samenwerking met de Kunstacademie Noord-Limburg een originele familiedag rond dans. Doorheen de dag kan je in het Cultuurcentrum terecht voor workshops dans: om 12.45 en 15.15 uur vinden er zo dansworkshops plaats voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Alle workshops duren één uur. Centraal tijdens de namiddag staat de dansvoorstelling ‘De vliegende koe’ van Danscompagnie De Stilte om 14.00 uur, voor kinderen vanaf vier jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Getroffen door een ruimtesteen

Maandag 8 februari 2016
Vandaag gelezen
De Indiase autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een wel heel mysterieuze dood: zondag zou een man om het leven zijn gekomen nadat een schoolgebouw waarin hij op dat moment was, werd getroffen door een meteoriet. Als dit klopt, is het voor het eerst in 200 jaar dat iemand om het leven komt door ruimtepuin.
Reageer
In 2014 (het laatst gekende cijfer) telde Limburg 3.566 huwelijken en 1.726 echtscheidingen. Voor elke echtscheiding zijn er dus ongeveer twee huwelijken. In twee gemeenten neigt dit naar een één-op-één-verhouding: in Voeren (9 huwelijken versus 11 echtscheidingen) en in Wellen (28 versus 25). In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Hamont-Achel, Borgloon en Zutendaal zijn er voor elke echtscheiding minstens drie huwelijken.
Reageer

Marcel Jannis overleden

Maandag 8 februari 2016
Marcel Jannis overleden
Gisteren is Marcel Jannis overleden, de echtgenoot van Truda Hendrikx. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van het Lindel.
Reageer

Natuur ruim voor op schema

Zondag 7 februari 2016
Het is maar dat u 't weet
In de afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Dat zegt de Nederlandse bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
1.2 mm
Bewolking
-1°
11/02
Giel nogmaals een heel dikke proficiat van al de personen op de gewestvergadering op 9-2-2016 Veel groetjes van Leneke
Leneke Hoeben
06/02
cindy proficiat met je verjaardag dikke kus van pa en ma
maurice vanseer
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt