Het overige nieuws

Leen Jansen overleden

Woensdag 30 juli 2014
Maandag is Leen Jansen overleden, de echtgenote van Sus Huysmans. Ze was 58 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30 uur) in Aula 't Sant in Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avonddienst.
Reageer
De 44 Limburgse gemeentebesturen hebben zich geëngageerd om in 2014 met Toerisme Limburg vzw de vrijetijdseconomie in Limburg verder uit te bouwen. Dat kadert in het strategisch toeristisch actieplan dat de vzw samen met haar partners opstelde. De gemeenten dragen dit jaar meer dan 713 950 euro bij aan de werking van Toerisme Limburg, dat dit jaar meer dan 8 miljoen euro inzet voor de ontwikkeling en versterking van het toeristische aanbod en de promotie van Limburg als toeristische bestemming.  
Reageer

Kort maar interessant (7)

Zaterdag 26 juli 2014

* In het jaar 79 kreeg Pompeii 4 tot 6 meter vulkanische as over zich heen ingevolge een krachtige uitbarsting van de Vesuvius. Totnogtoe gingen geleerden er vanuit dat de zowat 20.000 inwoners stierven door verstikking, maar dat inzicht is nu gewijzigd. Wie er een uurtje voor kan uittrekken, moet hierboven eens kijken naar de documentaire die de BBC maakte naar aanleiding (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Gratis naar... 't Hènt Davert?

Zaterdag 26 juli 2014
We mogen 20 duotickets weggeven voor de 2014-editie van "'t Hènt Davert", volgende week zaterdag vanaf 21u achter de kerk van 't Hènt. Wie er voor in aanmerking wil komen, mag mailen naar peter.fransen[!]verz.kbc.be. Zonder een vrijkaart betaalt u 5 euro. Maar u zal er geen spijt van hebben!
Reageer

Sus Vaes overleden

Donderdag 24 juli 2014
Sus Vaes overleden
Gisteren is Sus Vaes overleden, de echtgenoot van Julienne Linsen. Hij was 77 jaar. Vrijdag om 19u is er een avonddienst in Aula 't Sant in Hechtel. De afscheidsplechtigheid na de crematie zal in beperkte kring plaatsvinden.
Reageer

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Raymond Deblier overleden

Donderdag 24 juli 2014
Raymond Deblier overleden
In het rusthuis in Hamont is gisteren Raymond Deblier overleden, de echtgenoot van Marie-José Broeckmans. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Reageer
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Eerste slachtoffers Oekraïneramp in Eindhoven
Op het militaire vliegveld van Eindhoven zijn deze namiddag twee militaire vliegtuigen geland met aan boord in totaal 40 kisten met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De kisten werden tijdens een indrukwekkende ceremonie overgeladen in lijkwagens die daarna in een colonne naar Hilversum reden, waar men zal trachten de slachtoffers te identificeren. Vrijdag zouden alle stoffelijke overschotten daar gearriveerd moeten zijn. Vanwege de ceremonie was alle civiel vliegverkeer rond het vliegveld tussen 15.45u en 18u verboden.
De plechtigheid werd bijgewoond door het Nederlandse koningspaar en de Nederlandse premier Rutte, maar ook door minstens één hoogwaardigheidsbekleder van elk land dat een slachtoffer bij de ramp te betreuren had. Voor België was dat prins Laurent. (Foto Christian Timmers)
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
16°
0.4 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
28°
17°
28°
29/07
hallo sabrina Deblier hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag gr.en kusjes van marleen en mathieu
MARLEEN THEUWEN
24/07
een dikke proficiat met je zevende verjaardag Menno. dikke kussen en knuffels van Opa en Omi
Rita Leppens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt