Het overige nieuws

De vliegende auto

Maandag 25 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De vliegende auto
Op deze dag in 1999 stierf Steve Canaday in een vliegtuigongeval, waarbij hij zelf aan de stuurknuppel zat. Hij was de drummer van The Ozark Mountain Daredevils, een groep van wie je de elpee ‘The Car Over The Lake Album’ uit 1975 moet kennen. Op de hoesfoto staat inderdaad een auto die over een meer vliegt. Twee jaar eerder scoorden ze hun grootste singlehit met ‘If You Wanna Go To Heaven’. Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Win een dvd - of een boek!
Het is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
En wie won de dvd?
Het is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Sander Elen 3de in MTB Benelux Cup

Zondag 24 september 2017
Sander Elen 3de in MTB Benelux Cup
Sander Elen is vandaag 13de geëindigd in de wedstrijd in Sittard die meetelt voor de MTB Benelux Cup. Door die uitslag bekleedt hij de 3de plaats in het eindklassement. Volgende week zondag rijdt hij in Ravels zijn laatste MTB-wedstrijd van het seizoen, waarin hij momenteel aan de leiding staat voor de Vlaamse trui.
Basket: Pelt klopt Optima Tessenderlo
Pelt - Tessenderlo: 80-57 (Quarters: 16-15, 26-13 (42-28), 22-13 (64-41), 16-16 (80-57).
In de topper tegen Optima Tessenderlo (ex-ploeg van Polly Reeckmans) gaf Jan (2/2) onder het bord al de juiste toon aan (6-1). Ook ploegmaat Lars vond vlotjes en secuur de weg naar de ring. Enkel vanop de vrijworplijn mochten de bezoekers, met een alerte Daan Rodiers, toen bijbenen: 16-15 (10’). In het tweede schuifje bleef Lars het leven van de Looise ploeg zuur maken (29-20) terwijl Jan de (…) Het hele nieuwsbericht

Dragrace: het seizoen zit er op

Zondag 24 september 2017
Dragrace: het seizoen zit er op
Na opgave door technische problemen in het Deense Mösten zit het seizoen er op voor dragrace-team "Lucky Dice", dat Overpelt als thuisbasis heeft. De laatste wedstrijd op de agenda - in Drachten (NL) - is om verschillende redenen geschrapt uit de European TopGas Serie. Ondanks veel mechanische problemen en tegenslagen behaalde het team toch een mooie tweede plaats tijdens de wedstrijd in Hockenheim (D). Momenteel worden er plannen gemaakt voor 2018. Dank aan alle supporters!

Lindel-Hoeven verliest van Anadol

Zondag 24 september 2017
Lindel-Hoeven verliest van Anadol
Lindel-Hoeven VV heeft vandaag verloren van Anadol. Uitslag: 1-2. Lindel-Hoeven VV staat achtste in de stand met 6 punten uit 4 wedstrijden. 
Kadijk SK verloor: tegen Bolderberg werd het 5-2. Na 4 wedstrijden heeft Kadijk 5 punten en het staat tiende.

Hoe doen ze het?

Zondag 24 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hoe doen ze het?
Vandaag viert Gerry Marsden zijn 75ste verjaardag. Hij is de Gerry van Gerry and The Pacemakers. De groep is vooral bekend van de originele uitvoering van ‘You’ll Never Walk Alone’, inmiddels wereldwijd een voetbalhymne. Maar hun eerste tophit was ‘How Do You Do It’ in 1963. Lees er hier alles over.

Esperanza klopt Woluwe-Zaventem

Zaterdag 23 september 2017
Esperanza klopt Woluwe-Zaventem
Esperanza Pelt heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Woluwe-Zaventem. Die stand was al bij de rust bereikt. Het doelpunt werd gescoord door Junior Ebobo.
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard gaat optreden tegen mensen die op het marktplein fietsen. "Wij worden de laatste tijd geconfronteerd met overlast van fietsers die op de Markt in Valkenswaard fietsen. De gehele Markt, het plein voor de cafés, is een voetgangersgebied! Dit geldt ook als de weekmarkt er niet staat," meldt het korps op Facebook. "De komende tijd zullen we extra aandacht aan deze overlast geven door fietsers te waarschuwen. Na deze waarschuwingen zullen we overgaan tot verbaliseren. Voorkom een boete van 55 euro en neem de fiets in de hand of fiets even om!"
1

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat u 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Vaesen Invest

Vrijdag 22 september 2017
Bert Vaesen uit Hamont-Achel heeft de bvba Vaesen Invest opgericht met zetel aan de Emiel Vlieberghlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren alle activiteiten als holding, management- en patrimoniumvennootschap.

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Van bomen en buren
Overhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht
1
23/09
Mia Vande BroekMoeke, hartelijke gelukwensen voor je 90ste verjaardag vanwege kinderen, klein- en achterkleinkinderen
Pierre Gielen
18/09
Lode van harte gefeliciteerd met je verjaardag. xxxjes van de collega's van de centrale balie
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Wrak betonmixer geruimd
  2. Kunstroute atelier 6a: Nathalie Swinnen
  3. Maak eens een beeldje in dat atelier