Het overige nieuws

Meer dan 7 op 10 logiesuitbaters in Limburg (72,7 %) geven aan dat ze tijdens de paasvakantie evenveel of meer boekingen hebben in vergelijking met vorig jaar. 82 % van de bevraagde B&B’s stelt het even goed of beter dan vorig jaar. De vier Limburgse vakantieparken noteren een bezettingspercentage tussen de 80 en de 100 %, en zijn daarmee zeer tevreden over deze paasvakantie. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg uitvoerde tijdens de paasvakantie.
Reageer

Janis, Kris en Paul

Zaterdag 18 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek

Paul A. Rotchild
zou vandaag tachtig zijn geworden, maar twintig jaar geleden overleed hij. In de jaren zestig en zeventig heeft hij opmerkelijk werk geleverd achter de schermen van de rockmuziek. Hier lezen we dat hij het vijfde lid van The Doors werd genoemd. En dat hij de producer was van de postume hit ‘Me And Bobby McGee’ van Janis Joplin, geschreven door Kris Kristofferson in de tijd dat hij haar minnaar was.
Reageer
Zes op de tien Limburgse bedrijven willen en durven (meer) te investeren in het komende jaar. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO-Limburg en VKW Limburg bij 512 Limburgse werkgevers. Voor 7 op de 10 bedrijven die investeren is een duidelijke groeiambitie het vertrekpunt. Bij 1 op 4 bedrijven die investeren in vaste activa worden ook bijkomende jobs gecreëerd. De onzekere economische toestand en de te hoge fiscale en sociale lasten in ons land zijn de (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het schrale weer gecombineerd met de huidige groeisituatie van de vegetatie, maakt het momenteel erg droog in bos- en heidegebieden. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos besloten om vanaf morgen code oranje af te kondigen. Dat is de op één na hoogste alarmfase. Boswachters zullen meer toezicht houden, brandtorens worden bemand, en aan wandelaars wordt gevraagd om zeer voorzichtig te zijn, ook met sigaretten bijvoorbeeld.
Reageer
De bibliotheken van Neerpelt en Overpelt werkten een gezamenlijk programma uit in het kader van de Digitale Week, van 20 tot 30 april. In beide bibliotheken vind je dan verschillende activiteiten rond digitale media, zoals een kennismaking met Facebook en een TabletCafé waar je terecht kan met alle vragen rond tablets en apps. Het vormt de start van een meer doorgedreven samenwerking tussen de beide bibliotheken.
Op het programma van de digitale week staan een info-avond (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Postume pareltjes

Vrijdag 17 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Vandaag is het 55 jaar geleden dat Eddie Cochran omkwam in een verkeersongeval. Hij was nog maar 21. Je kent hem allicht van ‘C’mon Everybody’ en ‘Summertime Blues’, maar hier leer je nog meer, vooral postuum uitgebrachte, pareltjes van deze rocker kennen.
Reageer
In de loop van de voormiddag gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N74 in Hechtel-Eksel. De weg is versperd in beide richtingen. Er is een omleiding voorzien. UPDATE De vrachtwagencombinatie is getakeld en het verkeer verloopt weer normaal. Ook de vangrails zijn al vernieuwd.
Reageer

Jan Straetemans overleden

Donderdag 16 april 2015
Jan Straetemans overleden
In het rusthuis Immaculata is gisteren Jan Straetemans overleden, de echtgenoot van Celine Wellens. Hij was 90 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

In de koolmijn

Donderdag 16 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Op de zestiende draaien we ‘Sixteen Tons’. Hoewel hij er niet uitzag alsof hij uit de koolmijn kwam, had Tennessee Ernie Ford in 1955 wel een wereldhit met de vingerknipversie van dat geëngageerde mijnwerkerslied. Daarin werd de schuldslavernij aangeklaagd, zo lezen we hier. ‘Another day older and deeper in debt.’ De mijnwerkers zagen de huur voor hun slaapplaats afgehouden van hun vergoeding en vonden geen geld in hun loonzakje, maar tegoedbonnen die enkel konden ingewisseld worden voor waren uit de bedrijfswinkel. ‘I owe my soul to the company store.’
Reageer
Euro-Cuptornooi: nog één U11-team gezocht
Voor het 26ste Euro-Cuptornooi dat op 15 en 16 mei op de terreinen van KFC Hamont 99 plaatsvindt, zoeken de organisatoren nog één U11-team (pre-miniemen) om de reeksindeling op een even aantal te laten uitkomen. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden. Meer info: www.eurocuptornooi.be en euro-cup[!]kfchamont99.be. Op de foto: de deelnemers van vorig jaar.

Reageer

Verkeersagressie op Noord-Zuid

Woensdag 15 april 2015
De lokale politie heeft een oproep tot getuigen gedaan in verband met een geval van verkeersagressie, vanmorgen op de Noord-Zuidverbinding N74. Rond 10.30u reed een 32-jarige man uit Hechtel-Eksel met zijn Opel Vectra over de N74 in de richting van Nederland. Hij reed op de linker rijstrook omdat hij enkele vrachtauto’s inhaalde. Voor de bestuurder van een donkergroene lichte vrachtauto ging het allemaal niet snel genoeg. Hij begon vlak achter de Opel te rijden en bleef zo geruime tijd (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Trap niet op Greta Garbo

Woensdag 15 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Het is vandaag vijftien jaar geleden dat Greta Garbo overleed. In ‘Celluloid Heroes’ komen The Kinks haar tegen op Hollywood Boulevard. Het is te zeggen, haar naam staat er in een ster op de grond. Je kan daar beter niet op trappen, raadt songschrijver Ray Davies aan. Ze speelde wel de harde tante, maar ze was erg breekbaar. Hier staan nog meer pop- en rocksongs over deze icoon van de cinema.
Reageer

Bespiegelingen

Dinsdag 14 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Vandaag viert Pat Fairley zijn 69ste verjaardag. Hij was een van de stichters van Marmalade, de Schotse groep die jammer genoeg voornamelijk bekend is van het infantiele niemendalletje Ob-La-Di, Ob-La-Da. Hier houden we hen in herinnering voor sixtiespareltjes als ‘Reflections Of My Life’.
Reageer

Smiley (41)

Maandag 13 april 2015
Smiley (41)
Ingezonden door Peter Claes.
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 46 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. De politie nam in totaal 38 ademtesten af waarvan er 5 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Jarne Mentens, van zwemclub OZV, is gisteren in Hasselt Limburgs zwemkampioen geworden op de 1500 meter vrije slag. Het was de eerste keer dat hij die afstand zwom op een wedstrijd. Proficiat!
Reageer

Toen ik dertien was

Maandag 13 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Op de dertiende hebben we het over ‘Thirteen’ van Big Star, in al zijn eenvoud een van de mooiste lofzangen op de adolescentie uit de rockgeschiedenis. Alex Chilton haalt hierin herinneringen op aan een concert dat hij op zijn dertiende meemaakte. Lees hier hoe deze zanger en gitarist al op zijn zestiende wereldhits schreef voor The Box Tops. En hoe hij inmiddels zelf bezongen wordt door The Replacements.
Reageer
Tribunaliteiten
De politierechter van Vilvoorde was het beu. Het was niet de eerste keer dat de beklaagde een rolstoelgebruiker was, die omwille van trappen niet tot in de rechtszaal kon geraken. Het personeel van de griffie droeg de verdachte dan binnen of de rechter behandelde de zaak op de parking van het gerechtsgebouw. Deze keer was het onmogelijk om de rolstoelgebruiker te dragen en op de parking, waar hij de verdachte zou ontmoeten, bleek het slecht weer te zijn. De politierechter besloot daarom het proces te maken – (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Liefde is een kaartspel

Zondag 12 april 2015
Het kaartspel wordt vaak als metafoor gebruikt in pop- en rockmuziek. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘From A Jack To A King van Ned Miller, die vandaag 90 wordt. De single werd eerst uitgebracht in 1957, maar pas bij de re-release in 1963 een hit. Achteraf beschouwd, bevat de tekst van het nummer dezelfde beeldspraak als ‘Liefde Is Een Kaartspel’ van Lisa del Bo. Hier kan je nog meer kaartspelsongs vinden.
Reageer

Welkom, weekend

Zaterdag 11 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Op zaterdag een nummer over zaterdag. ‘Almost Saturday Night’ van John Fogerty dateert duidelijk uit de tijd dat het weekend nog niet op donderdagavond begon. Na ‘Rockin’ All Over The World’ was het de tweede single uit de tweede solo-elpee van de zanger en gitarist van Creedence Clearwater Revival. Maar een hit werd het niet. Lees hier hoe Dave Edmunds meer succes had met zijn versie.
Reageer

Tussen de lippen

Vrijdag 10 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Met het buisje van de talkbox tussen zijn lippen vervormde Peter Frampton het geluid van zijn gitaar op Show Me The Way’. De hitsingle was een track uit de dubbelelpee ‘Frampton Comes Alive’, die op deze dag in 1976 op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade stond en nog altijd het meest succesvolle live album uit de rockgeschiedenis is. Lees hier hoe Frampton al als tiener aan zijn carrière begon en nog voor hij twintig was op het podium van Jazz Bilzen stond.
Reageer

Smiley (40)

Donderdag 9 april 2015
Smiley (40)
Ingezonden door Martin Soers.
Reageer

Haal eens een kip in huis

Donderdag 9 april 2015
Ook dit jaar lanceert de afvalintercommunale Limburg.net weer een kippenactie. Daarmee wil men zoals steeds op een milieuvriendelijke manier de afvalberg terugdringen. Zelf hou je er gezonde eieren aan over en de kippen krijgen een mooi bestaan aangeboden. De actie gaat van start op 25 april en loopt tot 30 september. De kippen kan je afhalen bij de deelnemende handelaars als je een bon van Limburg.net hebt.
Reageer

Buitenbad Dommelslag morgen open

Donderdag 9 april 2015
Buitenbad Dommelslag morgen open
Het openluchtbad van Zwemparadijs Dommelslag gaat morgen/vrijdag weer open. Gelukkig, want het wordt mooi weer.  "De weergoden beloven ons tijdens deze paasvakantie een aantal mooie voorjaarsdagen. Daarom gaat het buitenbad vanaf vrijdag 10 april opnieuw open”, zegt centrummanager Bert Thijs.
Dommelslag is hiermee opnieuw het eerste zwembad in de regio dat haar buitenbad opent voor de bezoekers. Bovendien zal het buitenbad iedere zonnige dag met temperaturen van 20°C of meer geopend zijn.
Het verwarmd buitenbad van 28 graden met een maximumdiepte van 1,10 meter biedt dan waterpret voor iedereen. De allerkleinsten beleven pret in het ploeterbad van 40cm diepte. Op de foto: de Dommelslag-mascotte aan het werk bij het reinigen van het buitenbad.
Reageer

Bèr Lacroix overleden

Donderdag 9 april 2015
Bèr Lacroix overleden
Gisteren is Bèr Lacroix overleden, de echtgenoot van Josee Michielsen. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Inspiratie op het toilet

Donderdag 9 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Op deze dag in 1988 kwam Dave Prater om het leven in een verkeersongeval. Van in het begin van de jaren zestig vormde hij samen met Sam Moore het soulduo Sam & Dave. "Hold On, I’m Comin’ is een van hun bekendste hits. En zeggen dat de inspiratie voor dit succes van achter een toiletdeur kwam. “Waar blijf je wel?” was de vraag. “Jaja, ik ko-om”, luidde het antwoord. Lees hier hoe een idee voor een song soms in een klein kamertje schuilt.
Reageer

Smiley (39)

Woensdag 8 april 2015
Smiley (39)
Deze smiley gezien tijdens het lopen op de loopband, mailt José Emmers.
Reageer

Tel de huismussen!

Woensdag 8 april 2015
Volgend weekend worden weer de huismussen in Vlaanderen geteld, een initiatief van Vogelbescherming Vlaanderen. Om de telling gemakkelijk en vlot te laten verlopen, bouwde de vereniging een website. Via een eenvoudig, rechtstreeks in te vullen formulier kan elke huismussenteller zijn of haar waarnemingen doorgeven. De bedoeling is om tijdens het telweekend de tsjilpende huismusmannetjes te tellen. Een tsjilpend (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Eindhoven Airport heeft vandaag last van een staking bij de Franse luchtverkeersleiding. Die leidt tot vertragingen en vluchten die niet doorgaan. Reizigers krijgen de raad de website van de luchthaven in het oog te houden.
Reageer

Belgische twisten

Woensdag 8 april 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Rond deze tijd in 1962 had Jack Hammer een grote hit met Kissin’ Twist. Dat de Amerikaanse co-auteur van ‘Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis vooral in België succes had met deze single, kan niet verwonderen. Hij woonde toen hier. Hij nam trouwens verschillende variaties van de twist op voor een Belgisch label. Een van die plaatjes was zelfs een duet met niemand minder dan Jo Leemans. Lees maar hier!:
Reageer
93 weekendongevallen in de provincie
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 93 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 29 lichtgewonden. De politie nam in totaal 47 ademtesten af waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 26 gevallen van vluchtmisdrijf.

Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
15°
18°
15/04
voor mijn broer een heel fijne verjaardag maak er een gezellige dag van
nelly van horne
31/03
Drieka BloemenDrieka Bloemen : gefelicteerd met je 90ste verjaardag
Lutgarde Schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt