Het overige nieuws

Omer De Cremer overleden

Zondag 1 maart 2015
Vandaag is Omer De Cremer, de echtgenoot van Godelieve Janssen, overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij was 78 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartliturgie vrijdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.
Reageer

De Overpeltse band "RiveR of StoneS" heeft zijn eerste muziekvideo op YouTube gezet. Het is de titelsong "In Front of You", uit de debuut-EP van de groep. Die EP komt over twee weken op de markt. "RiveR of StoneS" werd opgericht door de broers Gert en Dries Peeten en Romy Aben uit Overpelt. Later werd de groep aangevuld met Cedric en Jana Honings (Peer) en Anouk Neyens (Hamont-Achel). Het album bestaat volledig uit eigen werk en werd opgenomen, gemixed en gemastered in de opnamestudio van Karel Ooms in Bocholt-Kaulille. Op Facebook kan je "RiveR of StoneS" hier volgen.
Reageer

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Werken op de Noord-Zuid

Vrijdag 27 februari 2015
Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer op de Noord-Zuidverbinding (N74) richting Hasselt met de renovatie van de voegen vanaf Lommel tot aan de aansluiting met de Grote Baan. De hinder blijft beperkt. De aannemer zal enkel buiten de spitsuren over een beperkte lengte één rijstrook innemen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden maximaal 3 maanden in beslag nemen.
Reageer

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Gratis naar... Stijn Van de Voorde?
In de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (foto) is zaterdagavond vanaf 20.30u met deze voorstelling in CC Palethe in Overpelt. In voorverkoop kost een ticket 10 euro, aan de kassa 12 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Bel dan morgen/vrijdag vanaf 10u naar Palethe via 011/645952, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op. Succes!
Reageer
De voetbalwedstrijd van 14 maart tussen Beerschot/Wilrijk en Esperanza Pelt, in het olympisch stadion van Beerschot, zal rechtstreeks worden uitgezonden door de regionale tv-zenders TVL en ATV. Dat heeft supportersclub Esperanzaboys vernomen.
Reageer
Het Beerschotstadion is uitverkocht voor de wedstrijd van 14 maart tussen Beerschot/Wilrijk en Esperanza Pelt. Dat meldt de Antwerpse club op haar website. Het Olympisch Stadion heeft een capaciteit van 12.265 zitjes... maar als gevolg van de veiligheidsvoorschriften wordt dit teruggebracht tot een goeie 11.500 plaatsen. En die zijn over een kleine drie weken dus allemaal volzet, onder meer met 675 supporters van Esperanza.
Reageer

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Nelly Vanderhenst overleden

Maandag 23 februari 2015
Nelly Vanderhenst overleden
Gisteren is Nelly Vanderhenst overleden, de weduwe van Michel Martens. Ze was 88 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer

Mia Beerens overleden

Zondag 22 februari 2015
Mia Beerens overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Beerens overleden, de weduwe van Tinus Schildermans. Ze was 94 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Ondergronds drugslabo ontdekt

Zondag 22 februari 2015
Bij een inval in een woning in Budel heeft de politie een ondergronds apaan-labo en een hennepkwekerij met 630 planten aangetroffen. Dat heeft de politie vanmorgen bekendgemaakt. Acht personen, van wie er vijf uit Oekraïne komen, werden opgepakt. Het labo was ingericht in een ondergrondse zeecontainer. Apaan wordt gebruikt bij de productie van amfetamines.
Reageer

Theo Kuppens overleden

Zaterdag 21 februari 2015
Theo Kuppens overleden
Vandaag is Theo Kuppens overleden. Hij was 71 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.
Reageer

Vier doden nabij Eindhoven

Zaterdag 21 februari 2015
Vier jonge inzittenden van een personenwagen zijn gisteravond om het leven gekomen in Zuid-Nederland nadat hun auto tegen een boom was gebotst. Het dodelijk ongeval vond plaats op de weg tussen Erp en Gemert (nabij Eindhoven). De slachtoffers zijn twee jongens van 18 en 16 jaar uit Someren, een 19-jarige uit Erp en een 20-jarige jongen uit Gemert. Drie van hen overleden ter plaatse. Het 19-jarige slachtoffer werd ernstig gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen.
Reageer

Smiley (18)

Vrijdag 20 februari 2015
Smiley (18)
In de trein krioelt het van smileys... Ingezonden door Frank Bracke.
Reageer

Martin Vandekerkhof overleden

Donderdag 19 februari 2015
Martin Vandekerkhof overleden
Gisteren is Martin Vandekerkhof overleden, de echtgenoot van Martha Van de Broek. Hij was 76 jaar. De uitvaartceremonie vindt plaats in intieme kring. Dinsdag om 18.30 uur is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Stahlhelmen uit expo zwermen uit

Donderdag 19 februari 2015
Stahlhelmen uit expo zwermen uit
De afgelopen maand vormde het Kolonel Dusartplein in Hasselt het decor voor de tentoonstelling “Limburg 1914-1918: kleine verhalen in een Groote Oorlog”. Naast een imposante blackbox waarin de multimediale tentoonstellingsfilm werd getoond, sierden 44 identieke betonnen Stahlhelmen het Dusartplein, dat zelf ook getekend is door (herinneringen aan) de Groote Oorlog. De 44 helmen symboliseren de Duitse bezetting in Limburg. Elke helm vertegenwoordigt één Limburgse gemeente en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Jeugdwerkloosheid gedaald

Woensdag 18 februari 2015
De jeugdwerkloosheid in Limburg is vorig jaar met bijna 800 werkzoekenden gedaald. Ten opzichte van Vlaanderen is de jeugdwerkloosheid hier zelfs dubbel zoveel afgenomen. Toch blijft de huidige jeugdwerkloosheidsgraad met 17,85 % onaanvaardbaar hoog.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
2.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
24/02
Gelukkige verjaardag.Laat u maar eens goed verwennen.
Josette Geerts
23/02
Lieske hartelijke gelukwensen met je 81 verj.geniet tesaam met je fam.van deze dag !! Freddy Lea Jans Swinnen
Freddy Lea Jans swinnen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt