Het overige nieuws

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg, Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox papier aan George Eastman van Kodak. In de 175 jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzamelt, een schat om te koesteren.
Reageer

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.
Reageer

'Het Mariaziekenhuis spreekt'

Maandag 18 augustus 2014
De artsen van het Mariaziekenhuis in Overpelt starten in het najaar met een reeks voordrachten voor een breed publiek over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Binnen het thema dat aan bod komt, zullen vragen zoals "hoe ontstaat het probleem" en "welke behandelingsmogelijkheden biedt het Mariaziekenhuis" besproken worden.
Volgende sessies zijn gepland:
-    Van leven met een versleten knie tot leven met een kunstknie
(Donderdag 30 oktober)
Het hele nieuwsbericht
Reageer
Schulte-nazaat bracht bezoek aan villa Albert I
Vorige week woensdag bracht A. Schulte, nazaat van de gebroeders Schulte, de grondleggers van de metaalfabrieken in Lommel (Joseph) en Overpelt (Wilhelm), op uitnodiging van Yvo Coninx weer een bezoek aan Overpelt en Neerpelt. Een eeuw geleden zorgden de stichters van "de zink"  niet alleen voor "brood op de plank" maar ook voor het onderkomen van de werkman. 
Beide Schultes bewoonden een villa in Overpelt. Wilhelm kocht in 1891 de villa van de weduwe van dokter Van Swijgenhoven, de "villa (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Brandstofdieven in Bergeijk

Dinsdag 12 augustus 2014
De Nederlandse politie vraagt uit te kijken naar verdachte situaties waarbij onbekenden brandstof stelen uit geparkeerde wagens. Daarbij gaat het zowel om benzine als om diesel. De afgelopen dagen hebben zeven gedupeerden zich bij de politie gemeld.
Reageer

Aquabeatzz op 30 augustus

Dinsdag 12 augustus 2014
Op zaterdag 30 augustus vanaf 13u wordt de jeugd van Neerpelt en Overpelt verwacht in het buitenbad en op de ligweide van zwembad Dommelslag voor Aquabeatzz. Dat is een gratis evenement voor jongeren waarbij vanalles gebeurt: graffiti, breakdance, muziek, skate, zwemmen... Een en ander is een initiatief van de jeugddiensten van Neerpelt en Overpelt en van Dommelslag zelf.
Reageer

Van Eindhoven naar Marokko

Dinsdag 12 augustus 2014
Luchtvaartmaatschappij JetairFly gaat vanaf 27 oktober starten met vluchten van Eindhoven naar het Marokkaanse Nador. Dat zal tweemaal per week gebeuren, op maandag en vrijdag. Een en ander is vandaag bekendgemaakt.
Reageer

Mya Claessens overleden

Zaterdag 9 augustus 2014
Mya Claessens overleden
In het Mariaziekenhuis is donderdag Mya Claessens overleden, de echtgenote van Herman Wuyts. Ze was 82 jaar. De uitvaartdienst en de crematie vinden plaats in intieme kring. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Eén jaar huisartsenwachtpost

Vrijdag 8 augustus 2014
Eén jaar huisartsenwachtpost
Begin augustus was het een jaar geleden dat de Noord-Limburgse Huisartsenwachtpost zijn deuren opende op de 2e verdieping van Campus-Z, tegenover het station. De patiënten reageerden aanvankelijk wat onwennig, maar al vrij snel zeer positief.
Dat de wachtpost er kwam, is in grote mate te danken aan dr. Robert De Graaf, die een stuwende kracht bleek in de voorbereiding. De patiënten toonden zich dankbaar. Opmerkingen als 'goed herkenbare locatie, snelle en goede (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Anna Franssen overleden

Woensdag 6 augustus 2014
Anna Franssen overleden
Gisteren is Anna Franssen overleden, de echtgenote van Jef Haenegrifs. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer
Voorverkoop tickets vliegshow verlengd
Van 12 tot en met 14 september organiseert de Belgische Luchtmacht samen met het International Sanicole Airshow-team de Belgian Air Force Days op de vliegbasis Kleine Brogel. Het is de eerste keer sinds 1998 dat er daar een airshow plaatsvindt. Samenwerking van de vliegbasis met de Internationale Sanicole Airshow staat garant voor een groots internationaal evenement met een erg gevarieerd programma, met deelnemers uit ruim 20 landen. Inwoners genieten van speciale voorverkooptarieven. Deze voorverkoop liep normaal gezien tot 1 augustus maar werd in overleg met de 10e Wing verlengd tot 18 augustus. Een dagkaart kost in dat geval 5 euro/kaart (i.p.v. 10 euro). De voorverkoop gebeurt bij uw gemeentebestuur.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
11°
1.5 mm
Gedeeltelijk bewolkt
18°
19°
21/08
PROFICIAT AAN DE JARIGE STEFAN VANCHAZE SCHOL SANTE VAN MAKE EN PAKE UIT HET ZUIDEN;MAAK ER N MOOIE DAG VAN EN TOT VOLGENDE WEEK
VANCHAZE HARRY
18/08
een dikke kus voor je 3de verjaardag florian van peetje
peetje schilderman
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt