Het overige nieuws

Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Zuid-Afrikaans bezoek voor Rise Up

Donderdag 22 maart 2018
Naar aanleiding van hun deelname aan de World Choir Games in het Zuid-Afrikaanse Pretoria verwacht het Showkoor Rise Up bezoek van Jimmy Mashudu Mulovhedzi, music director van het Soweto Gospel Choir. Morgen/vrijdagavond om 19.30u zal er met hem een Afrikaanse workshop zang/dans plaatsvinden in CC Palethe. Voor die workshop hebben al 50 enthousiaste koorleden van 5 verschillende koren zich ingeschreven. Meer info via ann.vanduffel[!]me.com

De andere stem

Donderdag 22 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
De andere stem
Op deze dag in 1994 overleed Dan Hartman. Hij is maar 43 geworden, maar heeft een gevarieerd parcours afgelegd. Hij werkte als songschrijver en producer voor tal van beroemde artiesten en had zelf succes met disconummers als Relight My Fire. Nog beter deed hij het met I Can Dream About You uit de film ‘Streets Of Fire’. Lees hier hoe hij de oorspronkelijke zanger van de opnames wiste en verving door zijn eigen stem om zo een wereldhit te scoren.
Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide de woning Jeneverbeslaan 47 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 6a20ca en heeft een K.I. van 515 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 118.200 euro.

Godelieve Wijnen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Godelieve Wijnen overleden
In WZC Immaculata is vandaag Godelieve Wijnen overleden, de weduwe van Hugo Last. Ze was 78 jaar. De uitvaartliturgie zal vrijdag om 10.30u gehouden worden in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch
5

Politie zoekt dieven

Dinsdag 20 maart 2018
Grensgevallen
Politie zoekt dieven
De Nederlandse politie is op zoek naar dit koppel. Dat heeft op 14 december tijdens de weekmarkt in Valkenswaard de bankkaart van een 77-jarige vrouw gestolen. Even later haalden ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. De politie hoopt dat mensen die het koppel misschien kennen, zich zullen melden.
3

Chel Dilissen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Chel Dilissen overleden
Vandaag is de uit Overpelt afkomstige Chel Dilissen overleden, de weduwnaar van Louisa Vanduffel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Sinds maandag ligt het ontwerp van Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Afbakening Kleinstedelijk gebied Neerpelt-Overpelt ter inzage van de bevolking. Het ontwerp-PRUP legt de groeigrenzen van de bipool Neerpelt-Overpelt (Pelt) vast: binnen de lijn kunnen bijkomende stedelijke functies ontwikkeld worden, buiten de afbakeningslijn gaat vooral aandacht naar de landbouw, het platteland, de open ruimte en het landelijk wonen. Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht
1
Lezing Sabine De Vos over Cunina
Cunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht
Esperanza: Van den Broek stapt op
Jos Van den Broek stopt eind dit seizoen als sportief verantwoordelijke van Esperanza Pelt, Hij oefende die functie drie jaar uit. Tevoren was hij er keeperstrainer.

'Het dienstmeisje van Degrelle'

Maandag 19 maart 2018
'Het dienstmeisje van Degrelle'
Gisteren stelde journaliste en auteur Simone Korkus haar boek 'Het dienstmeisje van Degrelle: hoe Hannah Nadel de oorlog overleefde' voor in Overpelt. Ze was er op uitnodiging van de bibliotheek, het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde en CC Palethe. Het was een boeiende voormiddag waarin Simone het verhaal van de joodse Hannah Nadel en haar familie vertelde. Dit bijzondere verhaal van Hannah, die de oorlog overleefde dankzij haar werk als dienstmeisje bij de familie Cornet-Degrelle, is maar gekend dankzij dit boek van Simone Korkus. 'De stilte verdwijnt door te spreken over de stilte', aldus de schrijfster.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

De Whizzkids van Overpelt

Maandag 19 maart 2018
De Whizzkids van Overpelt
Elk jaar nemen de vijfde- en de zesdejaars van de Corneliusschool deel aan de wedstrijd van de Whizzkids. Deze wedstrijd test de vaardigheden van de kinderen op het vlak van ICT waarbij het opzoeken van informatie op het internet centraal staat. Dit jaar veroverden zowel de leerlingen van het 5de als die van het 6de leerjaar een plaats in de halve finale van deze populaire wedstrijd. Met vier leerlingen van elke klas trokken de juffen naar het hoofdkantoor van Google in Brussel om er per twee (…) Het hele nieuwsbericht
21/03
Trees, Proficiat, maar hedde nog asem genoeg noa dé bloazen ?? Hélène Custers (Eerdekens)
Hélène Custers
21/03
Fijne verjaardag Trees, van Jos en Dina josweckx@telenet.be
Jos Weckx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Steun voor 'kwetsbare' zwangere vrouwen
  2. Bloemen langs de Breugelweg
  3. Godelieve Wijnen overleden