Het overige nieuws

Dood in het dubbel

Vrijdag 3 juli 2015
Uit het popgeschiedenisboek
Officieel is ‘The Last Time’ de eerste hit die Mick Jagger en Keith Richards zelf schreven. Eigenlijk hadden ze schaamteloos hun naam onder een traditionele gospelsong gezet. De karakteristieke gitaarriff wordt gespeeld door Brian Jones, die op deze dag in 1969 dood werd aangetroffen in zijn zwembad. Nog op 3 juli, maar dan in 1971, liet Jim Morrison van The Doors het leven. Lees achter deze link nog meer overeenkomsten tussen de overlijdens van die twee.
Reageer
Het is maar dat u 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.
Reageer

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.
Reageer
De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

Reageer
Yvo Beckers wint BK G-wielrennen
Afgelopen weekend werd in Oupeye bij Luik het Belgische kampioenschap G-wielrennen gereden, Dat werd gewonnen door Overpeltenaar Yvo Beckers. Hij is dus Belgisch kampioen!
Reageer

Huub Boermans overleden

Dinsdag 30 juni 2015
Huub Boermans overleden
In het Mariaziekenhuis is zaterdag Huub Boermans overleden, de echtgenoot van Monique Vanbriel. Hij was 61 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
BK kajakmarathon: 5 titels voor NWC
Op de Maas in Beez, nabij Marche-Les-Dames, werd vandaag het Belgisch kampioenschap K2 kajakmarathon gevaren. De Neerpeltse Watersportclub won er 5 van de 8 te behalen titels met Hanna Plas & Roos Broekx bij de dames senioren (foto), Bieke & Amber Van Broekhoven bij de dames junioren, Artuur en William Peters bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44-jarigen en Erik Broekx & Bruno Jannis bij de veteranen 45-54-jarigen. De overige drie titels gingen naar Mechelen, Kasterlee en Zwevegem.
Reageer

Afscheid van juf Hilda

Zaterdag 27 juni 2015
Afscheid van juf Hilda
Middagjuf Hilda Peeters, die al jaren de kleuters van basisonderwijs De Linde begeleidt bij het middageten, gaat op pensioen. Gisteren was ze de laatste keer in de eetzaal. Vooraf ontving ze van de school een bloemetje en een geschenkje. Van de kleuters kreeg ze een groot applaus en symbolisch vuurwerk als dank voor al die fijne jaren. Nu mag ze genieten van haar welverdiend pensioen!
Reageer

Jeanne Verstappen overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Jeanne Verstappen overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Jeanne Verstappen overleden, de echtgenote van Peter Van Hout. Ze was 64 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
32°
0.1 mm
Gedeeltelijk bewolkt
18°
36°
15°
31°
23/06
proficiat , maak er een fijne dag van
rita vlems
23/06
een fantastische verjaardag toegewenst !!!! maak er een fijne dag van! xjes van ons allemaal
emilia reynders
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt