Het overige nieuws

Gezongen toerismefolder

Dinsdag 31 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1859 begon het uurwerk van Big Ben te tikken. Bij de Jukeboxkalender grijpen ze die verjaardag aan om te zoeken naar songs waarin de Londense klokkentoren vermeld wordt. Vreemd genoeg zijn dat vaak nummers van Amerikaanse countryartiesten, zoals deze gezongen toeristische folder van Roger Miller.
De Opvoedingswinkel Noord-Limburg heeft een telefonisch permanentiemoment ingevoerd. Voortaan zal men elke maandag tussen 13u en 16u (m.u.v. feestdagen) bij die dienst terecht kunnen via het telefoonnummer 011 80 59 07.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.
Eerste Noord-Limburgse Sporteldag
Nu donderdag - 2 juni - wordt voor de eerste maal de Noord-Limburgse Sporteldag georganiseerd in de Soeverein in Lommel. Het is bewezen dat bewegen - en vooral ‘blijven’ bewegen - een positieve invloed heeft op de lichamelijke gezondheid van volwassenen en 50-plussers. Tijdens deze sporteldag kunnen de deelnemers kennismaken met allerlei bekende en minder bekende sporten die afgestemd zijn op volwassenen en 50-plussers. In navolging van de 'Provinciale seniorensportdag', destijds (…) Het hele nieuwsbericht

De drummer van de band

Maandag 30 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Toegegeven, er is niet veel te zien in dit clipje. Maar wat je te horen krijgt, is wel top. Dit is een track uit het solodebuut van Topper Headon, die vandaag 61 wordt. Lees hier hoe zijn carrière met heel andere muziek begon. Hij was namelijk de drummer van The Clash.
Pater Harry Kerkhofs overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Witte Pater Harry Kerkhofs overleden in de Brusselse Sint-Michielskliniek. Hij was werkzaam in Burundi. De afscheidsliturgie vindt zaterdag in Brussel plaats.
Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Racice hebben de leden van NWC op de 5 km mooie resultaten behaald. Artuur Peters behaalde een knappe 5de plaats bij de heren in een tijd van 20'34". De wedstrijd werd gewonnen door de Australier Kenny Wallace (20'02"). Bij de dames werd zus Hermien Peters zesde in 22'58" en Lize Broekx zevende in 23'00". Deze wedstrijd werd gewonnen door de Britse Lani Belcher (22'38"). Nu maken de NWC-ers zich op voor het Europees (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.
In Midden-Limburg (7,45 %) en het Maasland (7,42 %) is de werkloosheidsdruk - dit is het percentage niet-werkende werkzoekenden ten opzichte van de bevolking van 18 tot 64 jaar -  het hoogst van Limburg. In Noord-Limburg (5,13 %) is die druk het laagst. 

Wel goederen, geen reizigers

Vrijdag 27 mei 2016
Vandaag gelezen
"Wegens de (zoveelste) staking in België, voornamelijk in Wallonië, is gisteren (donderdag 26/05) de staaltrein Genk-Linz omgeleid via Hasselt-Aarschot-Lier-Mol-Weert-Heerlen-Sittard-Aachen en zo verder richting Oostenrijk (i.p.v. de gebruikelijke route Tongeren-Visé-Montzen-Aachen en verder). Waarom zijn grensoverschrijdende treinverbindingen voor goederen perfect mogelijk maar voor reizigers nog steeds taboe? Geachte politici en verantwoordelijken, trek uw ogen open en luister naar uw burgers. Zowel langs Belgische als langs Nederlandse zijde wil men al jaren een REIZIGERStrein Weert-België (Weert-Antwerpen)! Het spoor ligt klaar, maar er rijdt geen enkele trein over (uitzonderlijk gisteren wegens staking). Het kan dus wel degelijk!"
(Bron: Facebookpagina Trein Weert-België)
Priester Theo Brusselaers overleden
Dinsdag is priester Theo Brusselaers, van 1990 tot 2008 pastoor van de Sint-Barbaraparochie in Holheide (Overpelt), overleden. Hij was 87 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.
Op 1, 2 en 3 juni organiseert het Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Aanleiding voor dit initiatief is de komende Week van het Hartritme.
Honderdduizenden Belgen lijden aan die voorkamerfibrillatie - die is op zich niet levensgevaarlijk, maar als ze niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. De gevolgen daarvan kunnen rampzalig zijn: een handicap of zelfs overlijden. Met tijdige opsporing zouden in ons land (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Tussen Weert en Eindhoven rijden er momenteel geen treinen. Aanleiding is een botsing tussen een trein en een personenwagen in Sterksel. De autobestuurder kwam daarbij om het leven. De hinder voor treinreizigers gaat volgens de Nederlandse Spoorwegen vermoedelijk tot half drie duren. UPDATE De treinen rijden inmiddels weer normaal.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
2.5 mm
Bewolking
16°
24°
16°
24°
27/05
Nele Van EndertNele, van harte proficiat met je 14de verjaardag! Maak er een leuke dag van...Niels, Noortje, Papa en Mama
veerle Ceulemans
26/05
André & Mia Theunissen VandeweyeMa & Pa , Oma & Opa proficiat met jullie 60j huwelijk vandaag , geniet van deze dag van jullie kinderen , kleinkinderen en achterkleinkinderen
kinderen kleinkinder achterkleinkinderen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Soc.-economische vergunning voor Vatana
  2. Veel volk voor Concert in the Neighbourhood
  3. Diamanten bruiloft in de Burg. Van Lindtstraat