Het overige nieuws

Gratis naar... The Celtic Tenors?

Woensdag 17 december 2014
Nu vrijdagavond kunt u in Palethe in Overpelt gaan kijken en luisteren naar een kerstconcert door The Celtic Tenors, een mateloos populair trio uit Ierland. The Celtic Tenors staan voor kwaliteit en klasse. Een kerstconcert om niet meer te vergeten! Toegangskaarten in voorverkoop kosten 18 euro, aan de kassa betaalt u 20 euro. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee kaarten weggeven. Bel daarom morgen/donderdag vanaf 10u naar het nummer van Palethe, tel. 011 64 59 52, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en misschien bent u wel bij de gelukkigen. Succes!
Reageer

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.
Reageer

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.
Reageer

Vrijdag kerstconcert in Palethe

Maandag 15 december 2014
Vrijdag kerstconcert in Palethe
Dit jaar viert CC Palethe Kerstmis op een uitzonderlijke manier: voor het jaarlijkse kerstconcert werden The Celtic Tenors uitgenodigd, een mateloos populair Iers trio dat de harten van het publiek zal stelen met nieuwe versies van good old Christmas-classics zoals ‘Joy to the world’, ‘We three kings’, ‘The first Noel’, ‘The Wexford carol’ en ‘Away in a manger’. Maar ook niet-kerstgebonden klassiekers uit het brede repertoire brengen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Waar riskeert u morgen tegengehouden te worden door stakingspiketten? Een gunstige wind bezorgde ons enkele plaatsen waar het zeker al van datte zal zijn: kruispunt garage Peerlings; Pelthout; Stuifzandstraat; Fabrieksstraat; kruising Vaartstraat-Fabrieksstraat; Siberiëstraat.
Reageer

Jeanne Geens overleden

Zondag 14 december 2014
In WZC Kloosterhof in Meeuwen-Gruitrode is vandaag Jeanne Geens overleden, de weduwe van Victor Vandecraen. Ze was 80 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek.
Reageer

Aangepaste ritten op lijn 84

Zondag 14 december 2014
Vanaf vandaag is de dienstregeling op lijn 84 (Geel - Mol - Lommel - Neerpelt - Hamont) enigszins gewijzigd. Ze werd aangepast op de treinuren in het station van Neerpelt. De halte Geel-Werft wordt niet meer bediend. Je kan de nieuwe dienstregeling bkijken op www.delijn.be.
Reageer
De Lijn heeft de dienstregeling op lijn 18a (Hasselt - Houthalen - Neerpelt - Achel) grondig onder de loep genomen en beter afgestemd op de situatie op de weg, zegt de vervoersmaatschappij. Omdat heel weinig reizigers er gebruik van maakten worden vanaf vandaag enkele ritten niet meer via Overpelt-Valkenhof uitgevoerd. Er worden ook enkele andere haltes niet meer bediend. Dat is onder meer het geval voor de halte Neerpelt-Kanaal. Mer info bij www.delijn.be.
Reageer

Dommelbrug voor de mountainbikers

Zaterdag 13 december 2014
Dommelbrug voor de mountainbikers
Op de prachtige plaats waar Neerpelt, Overpelt en Kleine Brogel elkaar aan de Dommel tegenkomen, werd deze voormiddag een brugje over de Dommel ingehuldigd. Het resultaat van een jarenlange, vooral administratieve strijd om de mountainbikers de mogelijkheid te geven om op hun geliefkoosd terrein (de onverharde weg) het ondertussen 270 km tellende Mountainbikenetwerk Noord-Limburg te verkennen. Gedeputeerde van Sport Frank Smeets, die als eerste met de fiets het brugje over mocht (foto), vertelde dat het netwerk nog verder uitgebreid gaat worden, met verbindingen over de hele provincie, zodat Limburg binnenkort een mountainbikeroute van zo'n 1.200 km zal hebben. (Foto Marc Faes) Meer foto's.
Reageer

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Ook in Engeland zo'n bord
Er is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.
Reageer

Gratis naar 'Rudy'?

Vrijdag 12 december 2014
Morgen/ZATERDAGavond om 20.30u brengen Peter De Graef & Kolonie MT in CC Palethe in Overpelt het stuk 'Rudy'. Opnieuw creëert Peter De Graef een ‘figuur’: aandoenlijk, herkenbaar, charmerend en confronterend. Een filosoof die er uitziet als u en ik: Rudy! Een alledaags verhaal waarin het persoonlijke wordt opgetild tot op het niveau van het universele.
Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. Telkens opnieuw weet hij duizenden toeschouwers te raken. In ‘Rudy!’ vervolgt hij met componist Bo Spaenc het parcours dat ze aflegden met ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, twee door pers en publiek fel gesmaakte voorstellingen.
Een ticket kost 12 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen zes keer twee tickets weggeven. U maakt ook kans: bel naar Palethe via 011/64 59 52, vermeld Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt er kans op!
Reageer

Morgen muziekkwis in Palethe

Donderdag 11 december 2014
Morgen/vrijdagavond organiseert CC Palethe voor de 17de keer de Muziekkwis, met een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Aan  het schriftelijk gedeelte mogen er maximum vier spelers per team meedoen. De vragen gaan allemaal over muziek van vroeger en nu. Het mondelinge gedeelte vindt plaats op het podium en loopt door de schriftelijke rondes heen. Een team van drie personen probeert te scoren door het vlugst af te drukken en het juiste antwoord te geven. Wil je nog meedoen? Neem dan snel contact op met de balie van CC Palethe (011/64 59 52).
Reageer
Vandaag keurde de Limburgse deputatie een subsidie van 984.245 euro en de betaling van de eerste schijf van 300.000 euro aan de stad Lommel goed als ondersteuning in de infrastructuur van de nieuwbouw van een dierenasiel in Lommel. Dat asiel wordt gebouwd in het kader van het provinciaal opvangplan rondzwervende dieren.
Het doel van de nieuwbouw is voldoende opvangplaats te bieden aan ronddolende dieren uit de aangesloten gemeenten van het opvangplan (Lommel, Hamont-Achel, Leopoldsburg, Ham, Beringen, Tessenderlo, Peer, Neerpelt, Overpelt en Hechtel-Eksel).
Reageer

Werken met tablets en smartphones

Dinsdag 9 december 2014
De bibliotheek en CC Palethe organiseren de komende maanden workshops rond mediawijsheid. Ligt er misschien een tablet of smartphone onder de kerstboom en weet je niet meteen hoe je ermee aan de slag moet? Dan zijn de workshops ideaal voor jou. De workshops richten zich tot beginners.
De workshop 'Een kennismaking met de iPad' vindt op 15 en 22 januari plaats. De iPads worden ter beschikking gesteld maar je mag ook je eigen iPad meebrengen. Deelnemen aan deze workshop kost 10 euro.
Op 15, (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Lucienne Snoeks overleden

Dinsdag 9 december 2014
Lucienne Snoeks overleden
In het Mariaziekenhuis is maandag Lucienne Snoeks overleden, de echtgenote van Gerard Mombers. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Overpelt-Lindel.
Reageer

De politie controleert...

Maandag 8 december 2014
De politie controleert...
...deze week op uw snelheid, onder meer in volgende straten:
- Neerpelt: Breughelstraat en Boelehoef
- Hamont-Achel: Erkstraat en Thomas Watsonlaan
- Overpelt: Napoleonweg en Langstraat.
Reageer

EMJ zoekt gastgezinnen

Maandag 8 december 2014
EMJ zoekt gastgezinnen
Het EMJ is op zoek naar gastgezinnen voor het Muziekfestival, dat volgend jaar van 30 april tot 4 mei plaatsheeft. Voor zowat 2000 jonge deelnemers wordt overnachtingsmogelijkheid gezocht. “Jammer genoeg stellen we vast  dat het aantal gastgezinnen de laatste tijd enigszins terugloopt,” zegt Gunter Winters, voorzitter van het EMJ-comité 'Overnachtingen'. “Vandaar dat we via deze weg een warme oproep doen aan gezinnen om tijdens de festivaldagen als gastouders te fungeren. (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Mia Grieten overleden

Zaterdag 6 december 2014
Mia Grieten overleden
In het Mariaziekenhuis is vandaag Mia Grieten overleden, de echtgenote van Henri Gijbels. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring. Donderdag om 18.30 uur is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.
Reageer

Bon Van Broekhoven overleden

Zaterdag 6 december 2014
Gisteren is Bon Van Broekhoven overleden. Hij was 87 jaar. De uitvaart is woensdag om 10.30 uur in de Sint-Barbarakerk van Holheide. Dinsdagavond om 18.30 uur is er een avondwake in dezelfde kerk.
Reageer

Louis Vanhelden overleden

Zaterdag 6 december 2014
Louis Vanhelden overleden
In het WZC Boneput in Bree is gisteren Louis Vanhelden overleden, de echtgenoot van Anna Den Hond. Hij was 87 jaar. De afscheidsviering is donderdag om 10.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt, waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Overpelt-Centrum.
Reageer

Leo Verbeek overleden

Zaterdag 6 december 2014
Leo Verbeek overleden
In rusthuis Immaculata is gisteren Leo Verbeek overleden, de weduwnaar van Maria Asnong. Hij was 83 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum.  Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
12°
2.2 mm
Gedeeltelijk bewolkt
12°
17/12
Proficiat Amelie Coenen met U verjaardag.Meke en oma .
Christiane Geerts
15/12
willy snoekxHiep hiep hoera opa wordt 70!!!!!
emily simons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt