Het overige nieuws

Met de billen bloot

Dinsdag 31 maart 2015


Hij droeg wel eens een bloemenhoed op zijn lange blonde lokken. En voor de affiche van een concertreeks in Parijs liet hij zich met de billen bloot fotograferen, wat hem een proces opleverde. Ondertussen scoorde hij in de tweede helft van de sixties wel drie successen op een rij. Eerst met ‘La Poupeé Qui Fait Non’, daarna met ‘Love Me Please Love Me’ en tot slot met ‘Ta, Ta, Ta, Ta’, op deze dag in 1967 een grote hit voor Michel Polnareff. Leer hem hier kennen.
Reageer

Smiley (33)

Maandag 30 maart 2015
Smiley (33)
Een muzikale smiley, gefotografeerd door Dominik Martin.
Reageer

Deze week extra opletten in...

Maandag 30 maart 2015
Deze week extra opletten in...
- het Ven in Hamont-Achel
- Herent in Neerpelt
- en de Haagdoorndijk in Overpelt.
Want daar wordt de snelheid van het verkeer extra gecontroleerd!
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 4 zwaargewonden en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Johan Mispoulier overleden

Maandag 30 maart 2015
Johan Mispoulier overleden
In het Mariaziekenhuis is  gisteren Johan Mispoulier  overleden, de echtgenoot van Maria Creten. Hij was 77 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Donderdag (17.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer

Zijn broer was zijn oom

Maandag 30 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Hij mag dan allerlei soorten ‘Strange Brew’ hebben geproefd, Eric Clapton – hier te zien met Cream – viert vandaag gezond en wel zijn 70ste verjaardag. Als kind van een tienermeisje dat in het laatste oorlogsjaar zwanger was geraakt van een Canadese piloot, kwam hij in een geheimgehouden thuisbevalling ter wereld. Hij werd opgevoed door zijn oma, van wie hij dacht dat het zijn moeder was. En de jongen die hij als zijn broer beschouwde, was eigenlijk zijn oom. “Hij sprak de waarheid als hij mij ‘little bastard’ noemde”, schrijft Clapton in zijn autobiografie. Nog meer familiekwesties kunt u hier lezen.
Reageer

Smiley (32)

Zondag 29 maart 2015
Smiley (32)
Ineens zag Inge Janssen een boter-smiley in haar koekenpan...
Reageer
UPDATE Op de Lillerbaan in Kleine Brogel zijn vanmiddag rond 17u bij een zwaar verkeersongeval een dode en zeven gewonden gevallen. Dat gebeurde toen er vier auto’s met elkaar in botsing kwamen. De hulpdiensten riepen drie MUG-teams op en het medisch interventieplan Limburg werd afgekondigd. 
Het dodelijk slachtoffer is een vijfjarig meisje. Drie andere personen werden zo zwaar gewond dat ze in kritieke toestand verkeren. De slachtoffers komen uit Neerpelt en Peer.
Reageer

Henri Walbers overleden

Zondag 29 maart 2015
In RVT Immaculata is vrijdag Henri Walbers overleden, de weduwnaar van Catho Mondelaers. Hij was 92 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer
Naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van het Limburgs fietsroutenetwerk hebben alle 44 Limburgse gemeenten een charter ondertekend. Daarmee engageerden ze zich ertoe dat ze zullen samenwerken met de provincie om dit unieke systeem van fietsknooppunten te blijven promoten en onderhouden.
Reageer

Waarom de mensen moe zijn

Zondag 29 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


De tijd vliegt. Jules de Corte werd op deze dag in 1924 geboren en stierf al bijna twintig jaar geleden. Ik Zou Wel Eens Willen Weten, zijn bekendste nummer en een van de favorieten van aartsbisschop Léonard, dateert al van zestig jaar geleden. Dat hij als kind blind werd als gevolg van een middenoorontsteking, dat hij kerkorganist was en dat hij klokken verzamelde: wat je ook maar zou willen weten over hem, je kan het hier vinden!
Reageer

Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt

Zaterdag 28 maart 2015
Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt
Deze voormiddag werden de prijzen van de Cover-Lover-wedstrijd uitgereikt. Die wedstrijd werd georganiseerd door de openbare bibliotheken van Neerpelt en Overpelt. De jury - twee leerkrachten Beeldende Kunst van het NIKO, Dominiek Martin en Martine Van Bedaf - was onder de indruk van de mooie en creatieve ontwerpen. De winnaars waren Fien Bussels, Pieter Proost, Loes Mennen, Amy Van Hoof, Sofie Kaya en Timo Schmeits. Uit deze 6 winnende covers werd vervolgens de mooiste cover van 'Groot Pelt' gekozen (…) Het hele nieuwsbericht
Prijzen 'Cover Lover' uitgereikt
Reageer

Smiley (31)

Zaterdag 28 maart 2015
Smiley (31)
Een barbecue-smiley, ingestuurd door Ronny Van Hertum.
Reageer
De straatverlichting werkte vanavond op nachtregime, zodat veel straten er donker bij lagen. Dat had te maken met het "Earth Hour" dat het WWF ook dit jaar organiseerde. Via deze actie wordt wereldwijd opgeroepen om de verlichting symbolisch te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Ook Infrax ondersteunde deze actie, waardoor de openbare verlichting tijdens Earth Hour omgeschakeld werd op nachtregime.
Reageer

Catho Dekkers overleden

Zaterdag 28 maart 2015
Catho Dekkers overleden
In rusthuis Immaculata in Overpelt is vandaag Catho (Thoke) Dekkers overleden, de weduwe van Frans (Swa) Vaes. Ze was 77 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in familiekring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Holheide.
Reageer

Laat je liefde nooit blijken

Zaterdag 28 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Laat nooit blijken dat je van iemand houdt. Je moet twijfel zaaien om liefde te oogsten. Dat was de boodschap van ‘N’avoue jamais’, vandaag vijftig jaar geleden een grote hit voor Guy Mardel. De Franse zanger, die als Mardochée Elkoubi in Algerije werd geboren, eindigde met dit liedje derde op het Eurovisiesongfestival van 1965. Onze Lize Marke strandde toen op de laatste plaats met nul punten. Lees er hier alles over!
Reageer

Daar is het zomeruur!

Zaterdag 28 maart 2015
Daar is het zomeruur!
Het is nog geen zomer, maar het begin wordt komende nacht gemaakt: dan schakelen we over op het zomeruur. Dat wordt dan weer een uur minder slapen, want om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet naar 03.00 uur.  Met als gevolg dat het 's avonds langer licht blijft.
Reageer

Smiley (30)

Vrijdag 27 maart 2015
Smiley (30)
Ook in Zwitserland lezen ze de Internetgazet. Kris Eben-Scherraus nam deze foto in restaurant Hirschen in haar dorpje Grub, in het kanton St. Gallen. Een lekkere smiley!
Reageer
Al  een jaar publiceren we op de Internetgazet Overpelt elke vrijdag een videofilmpje waarin Jo Ruffini, van het Overpeltse Radiomuseum, uitleg geeft over de evolutie van de techniek op audiovlak in de voorbije 100 jaar. Een heel boeiende reeks, mogen we wel zeggen. Omdat het vandaag 101 jaar geleden is dat  de eerste radio-uitzending de ether werd ingestuurd, vonden we dat ook de andere Internetgazetgemeenten daar eens van mogen meegenieten. Kijk even naar deze video, waarin Jo onder meer uitlegt wie Leo Baekeland was.
Reageer

Fietsen tegen stress

Vrijdag 27 maart 2015
Tribunaliteiten
Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 27 maart 2015
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1979 trouwde Eric Clapton met de vrouw die hij meer dan zeven minuten lang het hof maakt in het nummer ‘Layla’. Pattie heette ze in werkelijkheid en… ze was de echtgenote van zijn beste vriend, de Beatle George Harrison. Lees hier hoe hun huwelijksbootje uiteindelijk zonk in een poel van drank en drugs. En hoe Clapton tot in de pijnlijkste details beschamende scènes uit zijn huwelijksleven schetste in zijn songs...
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
14.8 mm
Lichte regen
30/03
Grote broer, van harte gefeliciteerd met je 50ste verjaardag! Doe zo verder. Tot op de D.Boon soiree.
Ria Vanderheijden
28/03
hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag xxx
marleen en stephanie damm
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt