Het overige nieuws

Myriam Suykens overleden

Vrijdag 31 oktober 2014
Myriam Suykens overleden
In het Jessaziekenhuis in Hasselt is vandaag Myriam Suykens overleden, de levenspartner van Jo Verhulst. Ze was 61 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Holheide.
Reageer

Haaien in het zwembad!

Donderdag 30 oktober 2014
Haaien in het zwembad!
Morgen kunt u film gaan kijken in zwembad Dommelslag. Om 18u00 staat daar voor de kinderen 'Shark Tale' op het programma, een animatiefilm die bovendien Nederlands gesproken is. Twee uur laten is het bibberen en beven met 'Jaws', een absolute klassieker. Tip: breng gerust je luchtmatras of opblaashaai mee, er wordt voor perslucht gezorgd.
Reageer

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.
Reageer

Guido Vaneykveld overleden

Dinsdag 28 oktober 2014
Guido Vaneykveld overleden
Zaterdag is Guido Vaneykveld overleden, de echtgenoot van Martha Vanstiphout. Hij was 75 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag van 18 uur tot 18.45 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Reageer

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...
Reageer

Flitsen in de herfst

Maandag 27 oktober 2014
Flitsen in de herfst
De lokale politie HANO meldt dat er deze week extra op de snelheid gelet wordt in de Slipstraat in Hamont-Achel, De Roosen in Neerpelt en de Astridlaan in Overpelt.
Reageer

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer

Kampioen en superkampioen

Zondag 26 oktober 2014
Kampioen en superkampioen
Op de Flanders Judocup, die dit weekend in de Soeverein in Lommel werd betwist, won Overpeltenaar Stef Schoemans - lid van judoclub Sporting Neerpelt - goud in de categorie -73kg bij de U18. Op de foto poseert hij met judolegende Robert Van de Walle. (Foto Rik Vander Sanden) UPDATE Meer foto's
Reageer

Adrienne Vanden Boer overleden

Zondag 26 oktober 2014
Adrienne Vanden Boer overleden
In rusthuis Immaculata is vandaag Adrienne Vanden Boer overleden, de weduwe van Anno Thijssing. Ze was 101 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in familiekring.
Reageer

Een uurtje langer slapen

Zaterdag 25 oktober 2014
Een uurtje langer slapen
Dit weekend moeten we onze klok weer terugzetten op winteruur. Vannacht -  zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 03:00 naar 02:00 uur.  Voor sommigen een uurtje langer slapen, voor anderen een uurtje langer 'stappen'. De keuze is aan u!
Reageer

Biechten bij een brandpolis

Vrijdag 24 oktober 2014
Tribunaliteiten
Wie deel uitmaakt van de bewoonde wereld sluit vroeg of laat meer dan één verzekeringspolis af. In een recente uitspraak maakte het hof van beroep van Antwerpen duidelijk dat wie een polis ondertekent best op zijn tellen past als hij de voorgedrukte vragenlijst van de verzekeringsmaatschappij invult. Zelfs wie alles invult, moet zich afvragen of hij alles vertelde wat de verzekeringsmaatschappij moet weten.
Voor het hof ging het over een man wiens woning afbrandde. De verzekeringsmaatschappij (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
11°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
18°
16°
26/10
Proficiat Sander met je titel van Limburgs Kampioen Cyclocross ! Een mooie afsluiter van een succesvol seizoen ! Vanwege je supportersclub van het Hent
linda Plessers
26/10
Proficiat aan Sander elen met zijn nieuwe kampioenen trui namelijk Limburgs kampioen cyclocros
Erik fransen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt