Het overige nieuws

Akke akke tuut tuut

Donderdag 5 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


De locomotief heette La Flèche en trok zeven rijtuigen. Op deze dag in 1835 reed die eerste trein op het Europese vasteland van Brussel naar Mechelen. Voor de Jukeboxkalender is dat de gelegenheid om een spoor van treinliedjes te trekken. Ja, ook ‘City Of New Orleans’ is een spoorwegsong. Je kent het in de versie van Arlo Guthrie of als ‘Het Is Weer Voorbij, Die Mooie Zomer’ van Gerard Cox. Maar dit is de originele uitvoering van Steve Goodman.
Reageer
Tommy van Engeland uit Overpelt en Natasja Elen uit Lommel hebben een vennootschap onder firma opgericht met als naam Julie-Marie. De zetel van de vennootschap is gevestigd in de Kerkstraat in Lommel. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 1.500 euro. oel van de vennootschap is onder meer: textiel, schoenen, doopsuiker, fotoshoots, modeshows, babyaccessoires- en meubilair, aan- en verkoop van wagens, bandencentrale, carrosserie, tuinonderhoud en klusjesdienst.
Reageer

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat u 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Bertha Vangeneugden overleden
Gisteren is Bertha Vangeneugden overleden, de weduwe van Jan Paesen. Zij was 85 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
Reageer
Dr. Marnix Goethals, die momenteel nog als cardioloog en hoofdgeneesheer werkzaam is in het Mariaziekenhuis in Overpelt, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna in Geel. Dat meldt de Artsenkrant. Dr. Goethals kwam pas in 2013 naar het Mariaziekenhuis; eerder werkte hij in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. In Overpelt volgde hij dr. Griet Vandervelpen op, die medisch directeur werd in het Z.O.L. in Genk.
Reageer

Woordenbrij

Woensdag 4 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Het is vandaag zestig jaar geleden dat Gene Vincent ‘Be-Bop-A-Lula’ opnam. Waar kwam die woordenbrij, die wel erg leek op de nog oudere hits ‘Be-Baba-Leba’ en ‘Hey! Ba-Ba-Re-Bop’ vandaan? Voor antwoorden op zulke vragen verwijzen we u altijd graag door naar de Jukeboxkalender.
Reageer

Albert Dreesen overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Albert Dreesen overleden
Zondag is de uit Overpelt afkomstige Albert Dreesen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Thijs. Hij was 67 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Reageer
Splinternieuwe fietsgids voor N-Limburg
Lommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen stelden een fietsgids samen: 'Fietsen in en om Noord-Limburg'. Deze zal volgende week verdeeld worden in Beringen, Bree, Lommel, Overpelt en Peer via de toeristische kantoren, alsook via fietsenmakers en de deelnemende zaken. De boekjes zijn volledig gratis en in de gids zitten 11 kant en klare fietsroutes met een afknipstrook met nummers van het fietsroutenetwerk. Deze kunnen de fietsers op hun fiets kleven en tonen hen zo de weg. Op elke route zijn maximum vier stopplaatsen voorzien waar de fietsers even kunnen uitblazen en de interne mens versterken. Bedoeling is om later nog allerlei dingen te ontwikkelen rond fietsen en de hele beleving daarrond. De fietsgids is ook gratis te downloaden via hun website.
Reageer
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Reageer
Donderdag, op het feest van OLH-Hemelvaart, doen in de Sint-Corneliusparochie van Lindel-Hoeven 33 kinderen hun eerste communie.  In Overpelt-Centrum doen dezelfde dag 66 kinderen hun eerste communie.
Reageer
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Flitscontroles deze week

Maandag 2 mei 2016
Flitscontroles deze week
De lokale politie plaatst de flitsauto deze week onder meer in de Molenstraat in Neerpelt, de Europalaan in Overpelt en 't Lo in Hamont-Achel.
Reageer

The lady is gaga

Maandag 2 mei 2016
Uit het popgeschiedenisboek


Op deze dag in 1895 werd tekstschrijver Lorenz Hart geboren. Hier lezen we dat hij met componist Richard Rodgers in de jaren dertig een reeks musicals maakte met tal van liedjes die repertoirestandaards werden en tot vandaag worden gecoverd. ‘The Lady Is A Tramp’ is een van die songs, vooral bekend in de versie van Frank Sinatra, maar ook opgenomen door het verbazingwekkende gelegenheidsduo Tony Bennett & Lady Gaga.
Reageer
Bodemonderzoek bij De Linde
De kinderen van het eerste leerjaar van basisschool De Linde gingen naar het bos voor een bodemonderzoek. Samen met een gids en enkele mama's en papa's gingen ze op zoek naar bodemdiertjes. Ze vonden pissebedden, spinnen, regenwormen en zelfs een pad. Het was een leerrijke uitstap...
Reageer
NWC ook sterk in rivierafdaling
Dit weekend werden op de Demer in Testelt de nationale kampioenschappen kajak rivierafdaling gehouden. Hanna Plas (foto) van de Neerpeltse Watersportclub behaalde drie nationale titels bij de dames senioren: in de K1 sprint, de K1 klassieke afstand en de ploegenkoers klassieke afstand. Zus Joke Plas won ook drie titels: in K1 sprint en K1 klassieke afstand bij de dames aspiranten en in K1 ploegenkoers bij de dames senioren. Tom Verduyckt was tweemaal primus bij de heren aspiranten in de individuele wedstrijden K1 sprint en K1 klassieke afstand. Roos Broekx won 1 nationale titel bij de dames senioren ploegenkoers.(Foto Marc Faes)
Reageer
De Overpeltse parochies geven de Kruisdagen dinsdag een eigentijdse invulling. Vroeger trokken de gelovigen tijdens de Kruisdagen (maandag, dinsdag en woensdag voor OH-Hemelvaart) door de velden om te bidden voor een goede oogst. Geïnspireerd door de 'groene encycliek' van paus Franciscus wordt het in Overpelt een 2 km. lange tocht door de natuur. Tijdens de wandelig staat men op enkele punten letterlijk en figuurlijk stil bij het mooie geschenk van de Schepping en hoe men daarmee omgaat. Vertrek om 19 uur op de hoek van de Gortenstraat en de Kleine Boemerangstraat.
Reageer

Het EMJ vandaag/zondag

Zondag 1 mei 2016
Het EMJ vandaag/zondag
- 10.30 uur: aperitiefconcert “Salute” in het Hubertustheater in Neerpelt. De toegang bedraagt 20 euro. Zonder aperitief is dat 13 euro.
- 11.00 uur: festivalmis in de kapel van WICO St.-Hubertus in Neerpelt.
- 11.00 uur: lenteconcert in de St.-Jozefskerk in Zonhoven.
- 12.45–16.00 uur: juryconcerten in verschillende zalen in Neerpelt en Overpelt. De toegang bedraagt 7,50 euro voor twee dagen. Inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel die een toegangsbadge hebben (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Het EMJ vandaag

Zaterdag 30 april 2016
Het EMJ vandaag
Het EMJ-programma voor vandaag/zaterdag:
- 12.45 – 16.00 uur: Juryconcerten in verschillende zalen in Neerpelt en Overpelt. De toegang bedraagt 7,50 euro voor twee dagen. Inwoners van Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel die een toegangsbadge hebben afgehaald, kunnen de juryconcerten op vertoon van die badge gratis bijwonen.
- 14.30 uur: Gastconcert in het Mariaziekenhuis in Overpelt
- 15.00 uur: Gastconcert in het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt
- 17.00 uur: (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
De komende drie jaar zullen de Boslandpartners samen met Nolimpark en de bedrijven Sibelco en VBM hun industrieterreinen groener inrichten om de lokale natuur alle kansen te geven. Daarvoor krijgen zij 350.000 euro steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 133.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit initiatief kadert in het grotere Interreg-project 2B Connect dat werkt aan de grensoverschrijdende verbinding van natuurgebieden en (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Nieuwe crematorium heet 'Stuifduin'
Deze namiddag werd het ontwerp voor het nieuwe crematorium in Lommel voorgesteld. De locatie bevindt zich net rechts van de huidige gemeentelijke begraafplaats in de Nobert Neeckxlaan, en nog dit najaar wordt de eerste steen van het complex - "Stuifduin" geheten - gelegd. Bouwheer is Pontes, een intergemeentelijk samenwerkingsverband uit Antwerpen, waartoe sinds vorig jaar ook Lommel, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg toetraden. Het is de bedoeling dat het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
EMJ weert handtassen en rugzakken uit sporthal
Zoals de grote zomerfestivals heeft ook het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in overleg met politie en gemeentebestuur een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn gedurende het 64ste EMJ rugzakken en handtassen absoluut verboden in de sporthal van Dommelhof in Neerpelt. "Deze preventieve maatregelen kaderen in het huidige lokaal en nationaal beleid bij grote evenementen," aldus een mededeling van het festival.
Reageer
RC Car Wreckers trekken naar Lommel
Enkele weken geleden hielden de RC Car Wreckers, die zich bezighouden met races voor miniatuurauto's, een indoor track day in de LRV-hal in de Ballaststraat in Overpelt. Nu gaan ze een eigen terrein "aankleden" in de Buntstraat in Lommel. De werken zijn gisteren begonnen. (Foto Vivi Vaesen)
Reageer
In het gemeentehuis van Overpelt zijn deze namiddag de eerste nieuwe stickers van het Rode Kruis (RK) verkocht aan de burgemeesters van Neerpelt en Overpelt door de RK-afdeling Neerpelt-Overpelt. Morgen start de jaarlijkse veertiendaagse van het Rode Kruis waarbij vrijwilligers op diverse strategische plaatsen stickers verkopen. De opbrengst gaat naar de werking van de plaatselijke afdeling.
Reageer
Auto Demontage Overpelt: dat is de naam van de bvba die door Yannick Hoogaars werd opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Louis Pasteurstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer het slopen van wrakken, handel in auto's en lichte bestelwagens én de exploitatie van pleziervoertuigen, cruiseschepen en rondvaartboten.
Reageer
In de Sint-Corneliusparochie van Lindel-Hoeven zijn er dit jaar 33 eerstecommunicanten. De eerstecommunieviering vindt donderdag 5 mei, O. H. Hemelvaart, plaats. De opbrengst van de collecte in deze viering gaat naar Stelimo, het steunfonds voor de Limburgse missionarissen.
Reageer

Nieuwe bvba: GW Projects

Woensdag 27 april 2016
Jochem Geerts uit Lindel-Hoeven en Gejo Interieur hebbend de bvba GW Projects opgericht met zetel aan de Gortenstraat in Overpelt. GW Projects is een onderneming in onroerende goederen. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Reageer

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.
Reageer

Mia Quanten overleden

Dinsdag 26 april 2016
Mia Quanten overleden
Gisteren is de uit Overpelt afkomstige Mia Quanten overleden, de weduwe van Christ Vranken. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Grote Heide in Neerpelt. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.
Reageer
'Tussen pot en pint' in Pelle Melle
De tentoonstelling "Tussen pot en pint", die in november in CC Palethe te zien was en waar het ging over de meer dan 100 Overpeltse cafés van vroeger en nu, wordt herhaald in het lokaal dienstencentrum Pelle Melle. Dat gebeurt omwille van het succes van de tentoonstelling. De heropening gebeurt aanstaande donderdag om 14 uur, letterlijk tussen pot en pint. Iedereen is er welkom en Rudi Schoofs zorgt voor de muzikale noten tussendoor. De tentoonstelling blijft in Pelle Melle tot eind augustus en kan dagelijks bezocht worden tussen 13.30 tot 16.30u.
Reageer

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Kerkuil overleeft schuurbrand
In het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer
Het is maar dat u 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
0.0 mm
Helder/Zonnig
14°
24°
13°
25°
14/04
Marc SchuermansGelukkige verjaardag papa! x Eefje & Tom
Eefje Schuermans
14/04
Hoera mijn papa is 40!!!!,nog vele jaartjes erbij van mama!
emily simons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt