Het overige nieuws

Op 1 januari 2017 waren 83 Limburgers honderd jaar of ouder. 46.159 Limburgers waren ouder dan 80 jaar. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Demografie van de Algemene Dienst Statistiek.

Een hit als cadeautje

Vrijdag 28 juli 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een hit als cadeautje
Vandaag 45 jaar geleden bracht Mott The Hoople de single ‘All The Young Dudes’ uit. Lees hier dat de formatie de split nabij was toen in 1972 een godsgeschenk uit de hemel viel. David Bowie bood hen een hit aan als cadeautje.
Het is maar dat u 't weet
Pelle Melle leent rolstoelfiets uit
Dienstencentrum Pelle Melle leent nog tot 30 september van dit jaar een elektrische rolstoelfiets uit. Een rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor twee personen. De rolstoelgebruiker zit voorop, de begeleider stuurt en fietst.
Een rolstoelfiets is een prima vervoermiddel voor iemand die in een rolstoel zit en niet zelfstandig kan fietsen. Het geeft ook vrijheid aan personen die geen lange afstanden kunnen lopen. In plaats van steeds hetzelfde wandelingetje (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Kwanten overleden

Donderdag 27 juli 2017
Anna Kwanten overleden
In WZC Immaculata is gisteren Anna Kwanten overleden, de weduwe van Jacky Schutters. Ze was 94 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: zondag tussen 19u en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch.
3

153 geboorten in 2016

Donderdag 27 juli 2017
In de loop van 2016 zijn er in Overpelt 153 kinderen geboren. Per duizend inwoners geeft dat 10,13 geboorten. Het Limburgs gemiddelde bedroeg 9,54, dat van het Vlaams Gewest 10,16.

Smiley (74)

Donderdag 27 juli 2017
Smiley (74)
Een lachend kabouterhuisje in Beringen. (Foto: Jos Neys)

Geboorten in kansarme gezinnen

Donderdag 27 juli 2017
Het aantal geboorten in kansarme gezinnen lag vorig jaar in de elf door Internetgazet bestreken gemeenten het laagst in Meeuwen-Gruitrode en het hoogst in Heusden-Zolder. In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lommel en Tongeren  lag het aantal geboorten in kansarme gezinnen boven het Limburgse gemiddelde.
Het percentage geboorten in kansarme gezinnen in Beringen bedroeg 15,52, in Hamont-Achel 11,26 procent, in Hechtel-Eksel 12,80 procent, in Houthalen-Helchteren 14,36 procent, in Heusden-Zolder 21,81 procent,  in Lommel 14,13 procent, in Meeuwen-Gruitrode 1,85 procent, in Neerpelt 7,06 procent, in Overpelt 8,40 procent, in Peer 6,15 procent en in Tongeren 17,15 procent.
Het Limburgse gemiddelde bedroeg 13,78 procent, het Vlaamse gemiddelde 12,82 procent.
1

Roodborstje op Twitter

Donderdag 27 juli 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Roodborstje op Twitter
Op deze dag in 1990 overleed Bobby Day. Lees hier wat hij allemaal op zijn muzikale kerfstok heeft. Zo is hij de originele uitvoerder van ‘Rockin’ Robin’, later gecoverd door Michael Jackson. In dat nummer gaat een roodborstje van ‘tweet tweet tweet’, lang voor Twitter bestond.
Esperanza wint oefenwedstrijd tegen KFC
Esperanza Pelt heeft vanavond op De Roosen KFC Hamont '99 verslagen met 2-0. Bij de rust was de stand 0-0. Stijn Deckers en Jean Black maakten de doelpunten in deze oefenmatch, waarin veel spelers werden gewisseld.

Pech voor dragraceteam

Woensdag 26 juli 2017
Pech voor dragraceteam
Afgelopen weekend nam het Overpeltse "Dragraceteam Lucky Dice" deel aan een wedstrijd in Clastres (F). Wat slechts een testweekend moest worden liep niet zoals gepland. Tijdens de tweede run op zaterdag liep het motorblok volledig vast met enorme schade tot gevolg, en dat terwijl men tijdens dit weekend de juiste afstelling wilde vinden voor de wedstrijd van weekend in het Nederlandse Drachten. In plaats van racen zal er de eerstkomende weken vooral gesleuteld moeten worden om alles te herstellen tegen de wedstrijd in Hockenheim (D). Bekijk hier de volledige wedstrijdagenda.

Geen diefstal maar misverstand

Woensdag 26 juli 2017
De diefstalmelding van afgelopen zondag in zwembad Dommelslag bleek uiteindelijk te berusten op een misverstand, aldus de verantwoordelijke van het zwembad. De bezoekster vond haar zogenaamde gestolen voorwerpen bij thuiskomst in haar woonst terug.

Wat hebben wij brave wolken

Woensdag 26 juli 2017
Er valt af en toe wel eens regen uit, en sneeuw in de winter, en soms kan het er daarboven erg aan toe gaan, maar in het algemeen hebben we hier nog brave wolken boven ons. In Amerika is het andere koek. We hebben met open mond zitten kijken naar de time-lapse die orkaanjager Mike Oblinski maakte nadat hij gedurende drie maanden orkanen had nagejaagd doorheen 10 staten, over een afstand van zowat 45.000 km. De video kwam vandaag online. Kijk even mee en huiver
Vorig jaar brak voor het eerst op grote schaal het usutu-virus uit in België. Intussen wordt gevreesd voor een nieuwe uitbraak. Merels zijn het voornaamste slachtoffer van dit door muggen doorgegeven virus en een remedie is er nog niet. Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden en zieke dieren binnen te brengen. Meer info

Jonge fotografen gezocht

Woensdag 26 juli 2017
Jonge fotografen gezocht
Het Overpeltse internationale fotofestival ‘Lens op de mens’ zoekt jonge fotografen. Maak jij al eens graag een foto? Jij en je vrienden leggen waarschijnlijk vanalles vast op beeld, zelfs met je GSM. Die beelden wil men tijdens het festival heel graag tentoonstellen in een etalage: een etalageruit vol met jullie foto’s! Stuur dus zeker je selfie of kleurrijk shot door naar fotofestival[!]overpelt.be, en wie weet hangt jouw foto binnenkort wel te schitteren in een etalage in het centrum van Overpelt!
Op de eerste dag van het Wereldkampioenschap wildwaterkajak in het Oostenrijkse Murau heeft Joke Plas vandaag een zevende plaats behaald in de klassieke afdaling. Zus Hanna Plas werd 15de. De eerste vier plaatsen gingen naar dames uit Tsjechië.
Op de Europese Jeugd Olympische Spelen in het Hongaarse Gyor kon Tom Verduyckt zich niet kwalificeren voor de finale; hij werd in de voorronden uitgeschakeld in de K1 en K2 500 meter.
1
13/07
Miel - Mia Willems - HesiusKent U Miel Willems en Mia Hesius van Overpelt? Zij overwonnen de Splugenpass , 2111 m. de grens Zwitserland/Italië met de tourfiets. Zij zijn eveneens op de dansvloer het elegante paar bij Gerdak Bree.
Michel Bollen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt
  1. Saartje Bogaerts overleden
  2. Gouden bruiloft in de Gortenstraat
  3. Pech voor dragraceteam