Het overige nieuws

'Streekfoto's' van Limburg

Maandag 1 september 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM-ERSV Limburg heeft de nieuwe Streekfoto's voor de 5 Limburgse streken online gezet. Voor elke streek en haar gemeenten (Noord-Limburg, West-Limburg, Maasland, Midden-Limburg, Zuid-Limburg) werd een socio-economische analyse opgemaakt. De 50 geanalyseerde indicatoren kunnen ingedeeld worden in de domeinen demografie, arbeidsmarktaanbod, ondernemerschap, tewerkstelling, werkgelegenheid, werkenden en gemeentelijke pendelarbeid. Telkens worden de resultaten van een streek vergeleken met de resultaten van de andere vier Limburgse streken, met Limburg en met Vlaanderen. Bovendien worden de gemeenten van een streek ook onderling met elkaar vergeleken.
De "Streekfoto" van Noord-Limburg kunt u hier downloaden.
Reageer

Mia Deprez overleden

Maandag 1 september 2014
Mia Deprez overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Deprez overleden, de echtgenote van Rik Van Moll. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum.
Reageer

Derdaele wint 24 Uren van Zolder

Zondag 31 augustus 2014
Derdaele wint 24 Uren van Zolder
Overpeltenaar Dylan Derdaele heeft vandaag met zijn team Belgium Racing voor het tweede jaar op rij de 24 Uren van Zolder gewonnen. Een grote overwinning, want met 759 rondes bleven ze 19 rondes voor op het Wolf Racing Team, met Neerpeltenaar Frank Beliën. Dat team had in de loop van de namiddag met pech af te rekenen. Op de foto hierboven: de Porsche 997 van het Derdaele-team. Foto onder: zoek Derdaele! (Foto's Yves Maex)
Derdaele wint 24 Uren van Zolder
Reageer

'Aquabeatzz' in Dommelslag

Vrijdag 29 augustus 2014
Morgen/zaterdag organiseert S&R Dommelslag in samenwerking met de jeugddiensten van Overpelt en Neerpelt en Creator Crew de tweede editie van AquaBeatzz. Dat gebeurt op de ligweide en aan het buitenbad van Dommelslag. De dag wordt afgesloten met een optreden van Batteraaf en een van Fresku. De toegang is volledig gratis. Op het programma:
    Doorlopend: BMX -en skate parcours
    13u00 – 15u00: initiatie breakdance en graffiti door Creator Crew
    15u00 – 16u00: initiatie breakdance door Fabrizio
    16u00: start dancebattles
    19u00: optreden BATTERAAF
    20u30: optreden FRESKU.
Reageer

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht
Reageer

Pantserwagens botsen

Donderdag 28 augustus 2014
Op de Luikerweg in Valkenswaard zijn vanmorgen rond 9.30u vijf pantserwagens van het Belgische leger op elkaar gebotst. Volgens de marechaussee gebeurde dat toen ze moesten uitwijken voor een tegenligger, een tractor. Niemand werd gewond. Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee en de Belgische militaire politie. Omdat uit twee voertuigen olie lekte, werd de Luikerweg plaatselijk een tijdlang afgesloten voor het verkeer.  UPDATE De pantserwagens, van het type Mowag Piranha, zijn van de Medium Brigade in Leopoldsburg. Ze reden in een colonne van negentien voertuigen en waren onderweg naar de legerbasis in Oirschot. Daar zouden ze op de trein worden gezet naar een schietoefening in het Duitse Bergen-Höhne.
Reageer

Novastar naar De Posthoorn!

Woensdag 27 augustus 2014
Op 10 november speelt Novastar een concert in De Posthoorn in Hamont. Dat hebben we vanavond vernomen. Als u er bij wil zijn: u kunt nu al tickets reserveren via www.hamont-achel.be; u surft naar deze link en kijkt dan onderaan in de lijst naar 10 november. Succes!
Reageer

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.
Reageer

Mia Van Mierlo overleden

Dinsdag 26 augustus 2014
Mia Van Mierlo overleden
In het Mariaziekenhuis is gisteren Mia Van Mierlo overleden, de weduwe van Henri Boonen. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Reageer

Wiske Bosmans overleden

Dinsdag 26 augustus 2014
Wiske Bosmans overleden
Zaterdag is Wiske Bosmans overleden, de echtgenote van Karel Bloemen. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag van 18 uur tot 18.45 uur kunt u haar een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.
Reageer
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
15°
0.0 mm
Gedeeltelijk bewolkt
14°
23°
16°
26°
01/09
Quincy wij willen U VAN HARTE FELICITEREN met jou eerste Verjaardag met twee cijfers,10 jaar!!! Proficiat voor onze lieve 10-er en viert nog goed !!! 10 dikke zoenen van Oma & Opa
Opa & Oma Verkoyen-Leppens
21/08
PROFICIAT AAN DE JARIGE STEFAN VANCHAZE SCHOL SANTE VAN MAKE EN PAKE UIT HET ZUIDEN;MAAK ER N MOOIE DAG VAN EN TOT VOLGENDE WEEK
VANCHAZE HARRY
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt