Het overige nieuws

Weer overval in Leopoldsburg

Zaterdag 18 november 2017
Gisterenavond is er weer een overval gepleegd in Leopoldsburg, nu op krantenwinkel op 't Geleeg in de Heuvelstraat en ook weer door vijf mannen. Ook nu moesten de daders het stellen zonder buit. Door deze twee overvallen is de politie extra alert en ook bedrijven nemen extra maatregelen. Zo heeft de Colruyt Groep privébewakingsagenten ingehuurd. Dat is onder andere het geval bij de Okay in Paal.
1

Lidl in Leopoldsburg overvallen

Vrijdag 17 november 2017
Vanavond, even voor sluitingstijd, hebben vijf mannen, die hun gezicht onherkenbaar hadden gemaakt, het warenhuis Lidl op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg overvallen. Ze eisten geld, maar toen een van de kassiersters alarm sloeg, namen ze de vlucht, zonder buit. De lokale politie Kempenland kwam ter plaatse, net als deskundigen van het gerechtelijk labo. De politie nam de opnamen van de bewakingscamera's in beslag.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.
1

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!
1

Mia Heylen overleden

Donderdag 16 november 2017
Mia Heylen overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige Mia Heylen overleden, de weduwe van René Vandenbosch. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag.

Josée Nuyts overleden

Donderdag 16 november 2017
Josée Nuyts overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige Josée Nuyts overleden. Zij was 75 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Schoonbeek-Beverst.

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.
3

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat u 't weet
Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.
Tijdens Vriend en Taal - Vriendentaal - komen anderstaligen wekelijks samen om op een leuke manier (en bij een kopje koffie) in het Nederlands te praten over gewone dingen die hen bezig houden. Af en toe trekken ze er zelfs samen op uit (naar de bibliotheek, theater,...) of krijgen ze een spreker over de vloer. Vriendentaal wordt georganiseerd vanuit het Agentschap Integratie en Inburgering. Ben je Nederlandstalig, wil je graag kennismaken met andere culturen en heb je zin om twee uurtjes per week met (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Janssens overleden

Dinsdag 14 november 2017
Fons Janssens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Fons Janssens overleden, de echtgenoot van Maria Driesen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Louis Peeters overleden

Maandag 13 november 2017
Louis Peeters overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Louis Peeters overleden, de echtgenoot van Mia Janssen-Bollen. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Antonius in Heverlee (Leuven).

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Eksel B verliest van Turkse RangersEksel B  heeft vandaag met 1-4 verloren van Turkse Rangers. Eksel was in de eerste helft de evenknie van de Turken, maar twee treffers even voor de pauze deden de wedstrijd kantelen. Het geloof ebde weg bij KFC en Turkse Rangers speelde de wedstrijd simpel uit met nog twee goals. Sven Neuteleers zorgde voor de Ekselse eerredder met een rake kopbal op vrije trap van Van Dyck.
Volgend weekend trekken de B's naar Termolen, de voorlaatste in de klassering.

Hechtel speelt gelijk tegen Peer

Zondag 12 november 2017
Hechtel speelt gelijk tegen PeerIn 3de Provinciale is Hechtel vanmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel in Peer. Het stond na 90 minuten 1-1. De thuisploeg moest voor deze wedstrijd noodgedwongen een beroep doen op de 40-jarige doelman Koen Witters. Hij kon niet verhinderen dat de bezoekers al na 6 minuten op voorsprong kwamen. Na een zware fout op Mrgole trapte Wesley Vermijl de vrije trap mooi tot bij Cedriec VanHerck die zijn 16de van het seizoen tegen de netten prikte. Maar nog voor de rust kwam de thuisploeg op gelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Frederix overleden

Zondag 12 november 2017
Mia Frederix overledenIn Lommel is vrijdag Mia Frederix overleden, de weduwe van Zjang Janssen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
1

Maria Coen overleden

Zondag 12 november 2017
Maria Coen overledenVrijdag is Maria Coen overleden, de weduwe van François Pipien. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Volleybal: winst voor HE-VOC heren

Zaterdag 11 november 2017
Volleybal: winst voor HE-VOC herenIn de 2de Divisie van het volleybal zijn de heren van HE-VOC vandaag gaan winnen in Noorderkempen met 0-3. De setstanden waren 19/25, 21/25 en 22/25. HE-VOC telt na 7 wedstrijden 6 punten.

Eksel A klopt Grote Heide

Zaterdag 11 november 2017
Eksel A klopt Grote HeideEksel A heeft vanavond gewonnen van Grote Heide. Uitslag: 3-0. In de topper in het Sparrenstadion zag het er lange tijd naar uit dat de wedstrijd op 0-0 ging eindigen. Maar na de rode kaart van bezoeker Markgraaf nam Eksel in een dol slotkwartier het heft in handen. Eerst kopte Dries Bertrands zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. Thomas Beyen zorgde voor de geruststellende 2-0 en invaller Jarne VanDyck zorgde bij zijn eerste baltoets voor de 3-0 eindstand. 9 op 9 voor de troepen van Scavone en zo stevig op een 2de plaats!

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

Auto in brand na botsing

Vrijdag 10 november 2017
Auto in brand na botsingEen 33-jarige vrouw uit Maaseik reed met haar VW Vento op de Boslaan in Dilsen achter op de Ford S-Max van de 21-jarige S.M. uit Hechtel. Door de aanrijding vloog de Vento in brand zodat de brandweer moest uitrukken. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

Nieuwe V.O.F. : Rocus

Donderdag 9 november 2017
Robert Custers en Christianne Neyens, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de vennootschap onder firma (V.O.F.) Rocus opgericht met zetel aan de Lijsterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het onderzoek naar de omvang van de markt voor bepaalde producten met het oog op de verkoopbevordering en de ontwikkeling van nieuwe producten én het produceren van statistische analyses.

Albert Vanbrabant overleden

Donderdag 9 november 2017
Albert Vanbrabant overledenDinsdag is Albert Vanbrabant overleden, de echtgenoot van Annemie Peeters. Hij was 72 jaar en oud-leraar van Don Bosco Hechtel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de Catharinakerk in Hasselt.

Fikse toename aantal leefloners

Dinsdag 7 november 2017
In Hechtel-Eksel genoten vorig jaar 38 personen van een leefloon. Nu zijn er dat 51. Dit is een stijging met 34,4 procent. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Nieuw legermuseum

Maandag 6 november 2017
Leopoldsburg krijgt een nieuw legermuseum. Het wordt ondergebracht in het Chinees paviljoen van de Commandant van de Genie. Het gebouw staat al twee jaar leeg. Het museum wordt binnenkort geopend.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Winst voor Hechtel en Eksel A

Zondag 5 november 2017
Winst voor Hechtel en Eksel AHechtel heeft vandaag thuis gewonnen van Kaulille met 5-1. Het waren nochtans de bezoekers die op voorsprong kwamen via Jan Gorssen.Maar op slag van rust maakte Cedriec VanHerck gelijk. De 2de helft begon met 2 kansen voor de bezoekers maar het was opnieuw VanHerck die de 2-1 op het bord zette.Toen Kaulille met zijn tienen kwam te staan liepen de Duinenjongens verder uit. Cedriec VanHerck maakte zijn 3de van de middag. Arno Prenen en invaller Gert Overath zorgden voor de 5-1 eindstand. Hechtel heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht
3

Mina Agten overleden

Vrijdag 3 november 2017
Mina Agten overledenIn Eksel is dinsdag Mina Agten overleden,de weduwe van Jef Wuytens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe bvba: Bosland

Vrijdag 3 november 2017
De bvba Juna Holding uit Heppen, Wouter Van Loo uit Diepenbeek, de gewone commanditaire vennootschap Wouter Van Loo Financieel Advies uit Diepenbeek, Dominique Nijsten uit Beverlo, Dominique Nijsten Financieel Advies uit Beverlo, Lutgarde Maes uit Peer en de gewone commanditaire vennootschap Lubra uit Peer hebben de bvba Bosland opgericht met zetel aan de Hoofdstraat in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is het optreden voor bank-, beleggings- en verzekeringsdiensten.

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel wint beker N.-Limburg in B-reeksIn het voetbal heeft KFC Hechtel gisteren de finale van de Beker van Noord-Limburg gewonnen in de B-reeks. Hechtel klopte Exc. Hamont met 0-1. Kevin Peeters scoorde het enige doelpunt.

Eksel B verliest van HW Zonhoven

Woensdag 1 november 2017
Eksel B verliest van HW ZonhovenEksel B heeft vandaag thuis zijn inhaalwedstrijd tegen HW Zonhoven verloren. Uitslag: 2-3. Eksel B staat veertiende in de stand met 6 punten uit 11 wedstrijden.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).
Op de Noord-Zuidverbinding, op het grondgebied van Hechtel-Eksel, is zaterdag een everzwijn aangereden door een auto. Het dier werd naar het vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder overgebracht waar men het liet inslapen.
12/11
proficiat aan het 11/11/11 comitee met het goede resultaat voor de ontbijtpakketten , het was weer super.
francis labat
03/11
Proficiat met jullie 50e huwelijksverjaardag! Ik hoop dat dit over meester Jean Claes van de basisschool van Lutlommel van vroeger gaat en dat ik juist ben, want ik las dit op de felicitaties van Lommel. Een oud-leerling
Conny Van Otterdijk
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel