Het overige nieuws

Advieskantoor Van Havermaet en ICT-bedrijf LNS uit Neerpelt hebben het gebouw van Big Media Group in Lommel aangekocht. Beide bedrijven gaan er zich vestigen. De resterende ruimte zal verhuurd worden aan andere bedrijven.
Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Maria Dominicus overleden

Donderdag 18 januari 2018
Maria Dominicus overledenDinsdag is Maria Dominicus overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos en wordt gevolgd door de asverstrooiing op begraafplaats van Lommel-Centrum.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.
1

Jean-Pierre Neyens overleden

Woensdag 17 januari 2018
Jean-Pierre Neyens overledenMaandag is in Lommel de van Peer afkomstige Jean-Pierre Neyens overleden. Hij was 61 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring gehouden worden. Begroeting: vrijdag tussen 19u en 19.45u in uitvaartcentrum Vandebosch aan de Schuttersboomstraat 3 in Overpelt.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)
1

Ronny Cortens overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Ronny Cortens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Ronny Cortens overleden. Hij was 59 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Weer overleg IJzeren Rijn

Dinsdag 16 januari 2018
Weer overleg IJzeren RijnZoomEr lijkt opnieuw een perspectief te zijn voor de heropening van het tracé voor de IJzeren Rijn, de (destijds) kortste verbinding tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Vandaag werd bekend dat het 3RX-tracé - het alternatieve tracé, dat als een derde weg tussen het historische tracé en de A52-variant staat - dezelfde kosten-batenresultaten biedt als het historische tracé, en dat aan de helft van de kosten. Dat zou blijken uit een studie die werd uitgevoerd in samenspraak met de 5 (…) Het hele nieuwsbericht
3

Fons Poets overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Fons Poets overledenGisteren is Fons Poets overleden, de echtgenoot van Lisette Cuyvers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
2

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Astrid Celen overleden

Maandag 15 januari 2018
Astrid Celen overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Astrid Celen overleden, de weduwe van Fons Meeus. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Josephine Vreyken overleden

Maandag 15 januari 2018
Josephine Vreyken overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Josephine Vreyken overleden, de weduwe van Mathieu Geuens. Ze was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
2

Weer goed in de Leopoldlaan

Maandag 15 januari 2018
Weer goed in de LeopoldlaanZoomOok in 2018 blijven ze ze iedere week weer uitvinden... (Foto Albert Agten)

Let op uw snelheid

Maandag 15 januari 2018
Let op uw snelheidEr zijn nog steeds alcoholcontroles, maar ook op snelheid wordt er deze week weer gecontroleerd... Opletten is het vooral 'geblazen' in de Koning Albertlaan, de Vreyshorring, de N74, de Luikersteenweg en de Kloosterstraat.
Grensgevallen
Volgende week worden de Fressevenweg in Bergeijk en de Bergeijksedijk in Valkenswaard afgesloten voor het verkeer. Aanleiding zijn snoei- en onderhoudswerkzaamheden. Het fietspad blijft open voor fietsverkeer. Bij slecht weer is het mogelijk dat de werken worden uitgesteld.

Beeldjes uit tuin gestolen

Maandag 15 januari 2018
In de Kloosterstraat zijn afgelopen weekend twee betonnen beeldjes uit een tuin gestolen.

Roken als vorm van verzet

Maandag 15 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Roken als vorm van verzetZoomOp deze dag in 1974 kreeg de Amerikaanse rockband Brownsville Station een gouden plaat voor ‘Smokin’ In The Boy’s Room’. Lees hier dat de platenfirma deze song over stiekem roken in de schooltoiletten eerst maar niets vond. Maar het werd een strijdlied voor opstandige jongeren en een grote hit.

Drie woninginbraken

Zondag 14 januari 2018
Drie woninginbrakenDieven sloegen toe in huizen aan de Valkstraat, de Brederostraat en in Overmaai. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt.
Makkelijke winst voor volley-heren LovocIn het herenvolley 1ste provinciale kreeg Lovoc, de 2de in het klassement, het nummer 3 VC Helios Zonhoven B op bezoek. In de eerste 2 sets ging Zonhoven goed mee tot ongeveer halverwege de set. Nadien stokte telkens de Zonhovense motor waardoor Lommel beide sets makkelijk binnenreef met 25-13 en 25-15. In set 3 was het spannend tot het laatste moment. Zonhoven legde de Lovoc-heren het vuur aan de schenen, mede door vele Lommelse fouten, maar Lovoc rondde toch mooi af met 25-23. 3-0 winst dus, en Lommel blijft op (…) Het hele nieuwsbericht
Makkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren LovocMakkelijke winst voor volley-heren Lovoc
Zoom

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Musical over Marilyn Monroe in De AdelbergZoomNa de succesvolle doortocht van De Rozenoorlog vorig seizoen brengt Judas Productions nu vrijdag 19 januari een nieuwe productie over de figuur en het leven van legende Marilyn Monroe.
Met een topcast waaronder Anne Mie Gils, Michiel De Meyer (winnaar Steracteur Sterartiest ’17) en een fantastische Ann Van den Broeck beleef je een onvergetelijke musicalavond! Volgens iedereen een indrukwekkende musical waarin leugens, bedrog en klatergoud uit de Hollywoodwereld de (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering blijft veel scoren

Zondag 14 januari 2018
Verbroedering blijft veel scorenLutlommel speelde vanmiddag 1-1 gelijk tegen Gruitrode. Kolonie won met 3-0 van Eksel B, en Verbroedering haalde weer zwaar uit: het werd 1-5 in Heusden 06. Kattenbos tot slot ging gisterenavond al winnen met 1-2 bij SP. Wijchmaal, en blijft hierdoor aan de leiding in Derde Provinciale.

Wandelclub Milieu 2000 gehuldigd

Zondag 14 januari 2018
Wandelclub Milieu 2000 gehuldigdZoomEergisteren trok wandelclub Milieu 2000 met een bus laureaten richting Genk, want op de nieuwjaarsviering van Wandelsport Vlaanderen werden zij gehuldigd. Na een woordje van de voorzitter van WSV en een heerlijke maaltijd mochten ze hun diploma ontvangen De wandelprestaties van de club varieerden tussen 20.000, 40.000 tot  60.000 km. Het was een geslaagde avond. Nogmaals proficiat voor de 21 Lommelse laureaten. (Bijdrage Annick Helsen)
Wandelclub Milieu 2000 gehuldigdWandelclub Milieu 2000 gehuldigd
Zoom
Stefanie Coninx en Sven Plees, beiden uit Lommel, hebben de gewone commanditaire vennootschap Coninx Interieur opgericht met zetel aan de Pijnvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer interieurarchitectuur.

Basket: Lommel wint van Ekeren

Zondag 14 januari 2018
Basket: Lommel wint van EkerenCroonen Lommel - Fellows Ekeren: 98-87 (Quarters: 26-26 / 23-20 (49-46) / 30-24 (79-70) / 19-17
Het werd een spannende, stevige match tegen een stug Ekeren dat bleef aanklampen tot aan de rust (49-46). Van Herzeele en Rademakers brachten Ekeren telkens langszij terwijl bij Lommel Hendrix kwistig assists bleef uitdelen. In het derde kwart konden Hendrix, Jacobs en Schelkens het verschil opdrijven tot 9 punten (79-70) en de voorsprong werd nog uitgediept tot 12 punten na het uitvallen van Ramakers (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Molenberghs overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Woensdag is Eddy Molenberghs overleden. Hij was 61 jaar. De asverstrooiing heeft donderdag (13 uur) plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
1

Nieuwjaarsreceptie WICO

Zaterdag 13 januari 2018
Nieuwjaarsreceptie WICOZoomNaar jaarlijkse gewoonte waren er veel leraars en oud-leraars aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van het WICO. De directeur had lovende woorden over het voorbije jaar en gaf enkele werkpunten voor 2018 vrij, waarna iedereen kon genieten van een hapje en een drankje. (Foto's Jacky Geboers)
Nieuwjaarsreceptie WICONieuwjaarsreceptie WICONieuwjaarsreceptie WICO
Zoom

Ergernis Troef - Annoyance Trump!

Zaterdag 13 januari 2018
Chel mag het zeggen
Ergernis Troef - Annoyance Trump!Dat je over een IQ ter grootte van je schoenmaat beschikt, daar kun je zelf niks aan doen. Dat je daarbij ook nog een mentale beperking hebt, heb je zelf niet in de hand. Maar als je intussen in de overtuiging leeft dat je een evenwichtig genie bent, wordt het irritant. Krijg je dan ook nog heel veel macht in de schoot geworpen, dan ben je effenaf gevaarlijk. Nu bestaat er voor de meeste psychische aandoeningen efficiënte medicatie, maar die Trump vergeet vaak zijn pil te nemen!
De baas van het (…) Het hele nieuwsbericht
2

Voetganger aangereden op zebrapad

Vrijdag 12 januari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard is vanavond een man gewond geraakt toen hij op een zebrapad de weg overstak en door een auto werd aangereden. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

30km buizen voor aanleg warmtenet

Vrijdag 12 januari 2018
Kort nieuws van bij de buren
Dit voorjaar start in Dessel en Mol de aanleg van een warmtenet dat de energie van de nieuwe, diepe geothermische centrale in Mol gaat aanwenden voor de verwarming van honderden gebouwen in de buurt. De centrale gaat heet water van ongeveer 130° Celsius van meer dan 3km diepte naar boven pompen. Dat water wordt afgekoeld tot 90° zodat het kan gebruikt worden voor verwarmingsdoeleinden. Na gebruik stroomt het water terug naar de centrale waar het opnieuw wordt opgewarmd.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Vreys overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Louisa Vreys overledenGisteren is Louisa Vreys overleden, de weduwe van Victor Slegers. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
5
Nieuwjaarsfeest Okra Trefpunt WerkplaatsenZoomHet trefpunt Okra zette gisteren in De Moffel het nieuwe jaar in en verwelkomde de leden met een feestelijk diner. Tijdens het gezellig samenzijn werd het jaarprogramma toegelicht en de leden namen deel aan de sportiefste quiz. Het bestuur van Okra Werkplaatsen wenst iedereen een gezond en lekker actief jaar. (Bijdrage Liset Hamblok - foto's Annie Teuwens)
Nieuwjaarsfeest Okra Trefpunt WerkplaatsenNieuwjaarsfeest Okra Trefpunt WerkplaatsenNieuwjaarsfeest Okra Trefpunt Werkplaatsen
Zoom

Driekoningen in Gelderhorsten

Donderdag 11 januari 2018
Driekoningen in GelderhorstenZoomOok dit jaar waren de Driekoningen van Gelderhorsten paraat; ze waren zelfs met twee maal drie! Elk jaar komen er nieuwe buurtbewoners bij, en ook zij worden uiteraard bezocht . De opbrengst gaat zoals steeds naar de grote zomerbarbecue. Op de foto: Bryan Geuens, Nele Beliën , Vince en Dirk Vanderhoydonks, Maithé Noels en de grote bezieler Bart Noels. (Bijdrage Dirk Vanderhoydonks)

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat u 't weet
Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.
Drugsonderzoek legde netwerk bende blootZoomHet drugsonderzoek, waarover we gisteren berichtten naar aanleiding van de aanhouding van vier verdachten, heeft een groot netwerk blootgelegd waarbij ook de topman van de bende werd opgepakt. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt.
In onze provincie was de bende actief in Hamont-Achel, Neerpelt, Lommel en Tessenderlo. Ook in de Antwerpse Kempen en op verschillende locaties in Nederland waren er activiteiten. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Angèle Clauw overleden

Woensdag 10 januari 2018
Maandag is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Angèle Clauw overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
1

Jong talent in de Adelberg

Woensdag 10 januari 2018
Jong talent in de AdelbergZoomHet prettig gestoorde trio Roeland, Simon en Tom – samen Kwart voor Vrijdag (foto) - maakt al tien jaar lang samen muziek. Met veel enthousiasme, een pak muzikale bagage en vooral heel veel goesting zijn ze nu klaar voor hun eerste avondvullende voorstelling "Geen Gezicht", die het midden houdt tussen muziektheater en cabaret.
Om "Geen Gezicht" te kunnen realiseren, vond Kwart voor Vrijdag steun bij Provincie Limburg, C-takt en CC De Adelberg. De Adelberg stapte (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Poets overleden

Woensdag 10 januari 2018
Frans Poets overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Frans Poets overleden, de echtgenoot van Fien Mannaerts. Hij was 94 jaar. De afscheidsdienst en de asbijzetting in het columbarium op de stedelijke begraafplaats zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Witters in Lommel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vier aanhoudingen in drugsonderzoek

Woensdag 10 januari 2018
Vier aanhoudingen in drugsonderzoekDe onderzoeksrechter in Hasselt heeft vandaag vier personen laten aanhouden en opsluiten. De vier waren voorgeleid door de lokale recherche van de politiezone HANO in het kader van een drugsonderzoek. De bende zou in Noord-Limburg op grote schaal in drugs hebben gehandeld. Bij vier huiszoekingen maandagavond, waarbij ook een drugshond werd ingezet, werden drugs aangetroffen, zoals meer dan 5 kg amfetamines (speed), cannabis, GHB en kamagra (nep-viagra) pillen. Ook werden er verboden wapens in beslag genomen: pepperspray, stroomstootwapens en een kruisboog. Drie huiszoekingen vonden plaats in Neerpelt, één in Lommel.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Nieuwe bvba: MTI Consult

Woensdag 10 januari 2018
Tom Aerts en Inge Beenaerts, beiden uit Lommel, hebben de bvba MTI Consult opgericht met zetel aan de Willeweg. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.
Grensgevallen
Bij Philips Lighting in Eindhoven worden 118 van de ruim 350 banen in de researchafdeling geschrapt. Het bedrijf heeft een bericht van Eindhovens Dagblad in die zin bevestigd. Volgens een mededeling van het bedrijf is de maatregel noodzakelijk om de afdeling "efficiënter en meer toegespitst" te maken.

Lange drumsolo

Dinsdag 9 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Lange drumsoloZoomHet is vandaag 37 jaar geleden dat de Amerikaanse jazzdrummer Cozy Cole overleed. Hij zat achter de trommels bij tal van beroemdheden, maar gaat de geschiedenis in voor een uitzonderlijke prestatie in het Expo-jaar 1958. Hij had tegelijk hits met ‘Topsy’ en ‘Topsy II’, die op eenzelfde single stonden. Vooral het tweede deel werd een groot succes, hoewel dat eigenlijk een langgerekte drumsolo was. Het verhaal achter dit unicum kunt u hier lezen. 
Grensgevallen
Op de IJzeren Rijn tussen Hamont en Weert gaan vanaf deze maand wekelijks 1 tot 2 extra goederentreinen rijden. Een goederenvervoerder deed een aanvraag voor maximaal tien treinen per week op dit traject. De Nederlandse ProRail verwacht dat het in de praktijk wekelijks om één tot twee treinen zal gaan, die nu al vanuit Sittard/Geleen via Eindhoven naar Rotterdam rijden. Om het spoor te ontlasten gaan deze treinen nu over een deel van het traject van de IJzeren Rijn rijden.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Het autosalon is er weer

Maandag 8 januari 2018
Het autosalon is er weerZoomDe hoogmis voor de autoliefhebber... (Foto Albert Agten)

Liefdesbrief op muziek

Maandag 8 januari 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Liefdesbrief op muziekZoomOp deze dag in 1989 trouwde Richard Marx met Cynthia Rhodes, een actrice en danseres die te zien was in films als ‘Flashdance’ of ‘Dirty Dancing’ en in videoclips als ‘Rosanna’ van Toto. Lees hier hoe hij haar een liefdesbrief op muziek schreef. Van mailen was nog geen sprake, hij maakte een opname en verzond die per boot. Nooit was het de bedoeling het op plaat uit te brengen, maar uiteindelijk werd het zijn grootste hit: ‘Right Here Waiting’. Als dat geen romantisch verhaal is…

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Het bekerweekend van Lovoc

Zondag 7 januari 2018
Het bekerweekend van LovocZoomNa een korte winterstop was de eerste opdracht in dit nieuwe jaar bekervolley. De jongens U17 speelden hun wedstrijd thuis, tegen Kivoc Kinrooi. In de eerste set speelden de Lommelse jongens goed mee, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Kivoc beter en beter in de match. Kivoc won met vrij makkelijke 0-3 en bekert verder. Ook de heren A hadden een moeilijke wedstrijd voor de boeg. Zij moesten naar Maaseik om Noliko Maaseik D partij te geven. Het werd een zeer spannende wedstrijd die in 5 sets beslecht (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Berckmans overleden

Zondag 7 januari 2018
Maria Berckmans overledenDonderdag is Maria Berckmans overleden, de weduwe van Alfons Vanherstraeten. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Anna Vrijsen overleden

Zondag 7 januari 2018
Anna Vrijsen overledenGisteren is Anna Vrijsen overleden, de weduwe van Michel Roomers. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag tussen 19u en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.
1
Drie maal winst voor provincialersKolonie startte het nieuwe jaar goed, en ging winnen bij Fl. Termolen met 1-2. En ook Verbroedering kon de eerste wedstrijd van 2018 winnend afsluiten: 2-1 tegen BS Sport Berbroek-Schulen. Lutlommel verloor gisterenavond al op het plein van Stal Sport met 1-0, en Kattenbos tot slot haalde zwaar uit: het werd 5-0 tegen SP. Grote Brogel. In Kattenbos vernamen we trouwens ook nog dat huidige trainer Marc Akkermans ook de volgende twee seizoenen trainer blijft. Het enthousiasme dat de club uitstraalt en de gezonde dosis ambitie was voor hem de doorslag om zijn verblijf te verlengen. Wij wensen hem natuurlijk alle succes.

Lancering nieuwe website Femma

Zondag 7 januari 2018
Lancering nieuwe website FemmaZoomWe berichtten al eerder over de oprichting van een nieuwe femmagroep door een aantal enthousiaste jonge vrouwen in Lommel. Dit weekend werd ook hun nieuwe website gelanceerd. Op die manier kunnen alle geïnteresseerden (veelal jongere vrouwen of zij die jong van geest zijn) de informatie sneller terugvinden. U vindt de website hier. Allen daarheen! (Bijdrage Ine Van Baelen)

Petrus Riemis overleden

Zaterdag 6 januari 2018
Petrus Riemis overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Petrus Riemis overleden, de weduwnaar van Marie-Jeanne Verpoorten. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
20

Het pashokje

Zaterdag 6 januari 2018
300 woorden van Rudi
Het pashokjeKent u Mr. Bean nog? Dat onhandig personage van tv. Het leek alsof hij stom was, want hij zei geen woord. Bovendien haalde hij stomme stoten uit. In de kerk viel hij tegen iemand in slaap en toen hij een buiging wilde maken voor de koningin, gaf hij haar een kopstoot. Zijn ene stoot was al wat geloofwaardiger dan de andere. Maar het was een typetje. Alles wordt dan nogal uitvergroot. Net voor Kerstmis beleefde ik mijn eigen Mr. Bean moment. In de kledingwinkel vond ik een trui die me aanstond. Een blauwe met witte (…) Het hele nieuwsbericht

Ga je naar de REVU-fuif?

Vrijdag 5 januari 2018
Morgen/zaterdag gaat tijdens de REVU-fuif — één van de grotere fuiven uit de regio — van KSA Balen in PC Balen-Centrum (Gustaaf Woutersstraat 29) voor het eerst het project ‘Feest Wijzer’ van start. Deze fuif dient als proefproject om enkele maatregelen uit te testen. Het meest opvallende engagement daarbij is het aanbieden van leeftijdsbandjes aan de toegang. Er zijn drie soorten bandjes: -16 jaar, 16-18 jaar en +18 jaar. Op deze manier kan de (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.

Nieuwe bvba: WeClo Partners

Vrijdag 5 januari 2018
Wesley Cloostermans uit Lommel heeft de bvba WeClo Partners opgericht, met zetel aan de Slinkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het commercialiseren van nutsvoorzieningen en telecommunicatie, het voeren van marktonderzoek en het uitbaten en beheren van callcenters.

Nieuwe vennootschap: ShiftLeft

Vrijdag 5 januari 2018
Gwen Bleyen en Sigrid Spaas, beiden uit Lommel, hebben de gewone commanditaire vennootschap ShiftLeft opgericht met zetel aan de Eendenbekstraat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 500 euro. De vennootschap heeft onder meer tot doel het optreden als adviseur aangaande de kwaliteit van software in ontwikkeling en het optreden als consultant op het gebied van logistiek, automatisatie, management en software engineering.

Dank voor de vele kerstkaartjes

Vrijdag 5 januari 2018
Herinnert u zich nog de oproep vanwege het 'Boek en Koek'-team van Hoevezavel om nog échte 'papieren' kerstkaartjes te sturen voor de bewoners? Ondertussen kregen we van hen een fijn dankbriefje:
"Een simpele oproep om papieren Kerst- en nieuwjaarswensen te sturen voor Boek en Koek leverde heel wat kaartjes op. Ze kwamen van dichtbij en van ver, zelfs uit Canada en Italië! De mooie woorden werden gekoesterd. Knappe kunstwerken van kinderhandjes bewonderd. Alle kaartjes gingen van hand tot hand en ogen gingen blinken. De Oooooooooh’s en Aaaaaaah’s klonken als kerstklokjes in mijn oren. Wat heb ik gelukkige gezichten gezien. Een dikke dank-U-wel voor elk kaartje!"
Kort nieuws van bij de buren
Bij gunstige weersomstandigheden start de aanleg van de vrijliggende fietspaden langs de N136 tussen Balen-Centrum en Mol-Rauw in de week van 8 januari. De aannemer begint met het rooien van de bomen en het verwijderen van alle achtergebleven hagen, hekwerken, brievenbussen,… in de voortuinen. Die werken duren ongeveer een maand en starten aan het rondpunt Soef. Ter hoogte van de werfzone waar de bomen worden gerooid, wordt de weg voor de veiligheid volledig afgesloten en geldt er een doorgangsverbod voor (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Rouwir overleden

Donderdag 4 januari 2018
Julia Rouwir overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Julia Rouwir overleden, de echtgenote van Vic Verstrael. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Wezel. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Jaak Geerts overleden

Donderdag 4 januari 2018
Jaak Geerts overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jaak Geerts overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Vaes. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
8

Johanna Vanheukelom overleden

Donderdag 4 januari 2018
Johanna Vanheukelom overledenDinsdag is Johanna Vanheukelom overleden. Zij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
2

Nieuwe bvba: Platte daken Bloemen

Donderdag 4 januari 2018
Jonas Bloemen uit Lommel, Wannes Bloemen uit Neerpelt en Sander Bloemen uit Balen hebben de bvba Platte daken Bloemen opgericht met zetel aan de Roosendijk in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dak-, chape- en vloerwerken, isolatiewerken en het ruimen van bouwterreinen.
2

VTBKultuur met uitgebreid programma

Donderdag 4 januari 2018
VTBKultuur met uitgebreid programmaVTBKultuur Lommel is een sociaal-culturele vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur, die vindt dat cultuur een ware beleving moet zijn, toegankelijk voor iedereen, jong en oud. Ze bestaan amper één jaar en vier maanden, maar presenteren een uitgebreid pakket aan activiteiten voor 2018. Ga zeker eens kijken op hun website, er is wel voor 'elk wat wils': van een bezoek aan Dendermonde of aan het prehistorisch dorp in Eindhoven, tot een musicalbezoek (40-45), gezamenlijk naar een muziekvoorstelling (Laïs) of lezing, en véél meer.

Nieuwe bvba: Kevin Van Roey

Donderdag 4 januari 2018
De uit Lommel afkomstige Kevin Van Roey heeft de bvba Kevin Van Roey opgericht met zetel aan de Tunnelstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging, renovatie en restauratie van speciale winkelmeubels, vitrines en rekken én de vervaardiging van niet-elektrische panelen voor het opvangen van zonne-energie.
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag brood- en banketbakkerij Stans uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 4 februari ingediend worden.
Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Toos de Wolff

Woensdag 3 januari 2018
Toos de WolffGisteren is Toos de Wolff overleden in WZC De Bekelaar. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in uitvaartvaartcentrum Severens aan de Schansstraat, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kattenbos.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.
Basket: Limburgse winst in KortrijkZoomHet internationale kersttornooi voor basket in Kortrijk eindigde met de eerste prijs voor de jongens U19 van Limburg United. Deze gelegenheidsploeg met talentvolle jeugdspelers van Limburgse basketploegen (met Toon Claassen uit Overpelt en Matts De Keuster uit Lommel) schakelde Litouwen, Rome, Belgrado, Woluwe en Oostende uit om de overwinning binnen te halen. Coach Martijn Hendrix (speler basket Lommel) kan trots zijn op dit mooie resultaat!

Leo Pellens overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Leo Pellens overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Leo Pellens overleden, de echtgenoot van Anny Neeskens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
6

Josée Van Vlerken overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Josée Van Vlerken overledenZondag is Josée Van Vlerken overleden, de weduwe van Eugeen Janssens en partner van Louis Van De Kerkhof. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in 


1

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Dimpke Wouters overleden

Dinsdag 2 januari 2018
Dimpke Wouters overledenIn Mol is gisteren de uit Lommel afkomstige Dimpke Wouters overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Dries in Balen.

Belgische dinsdag

Dinsdag 2 januari 2018
Belgische dinsdagZoomOp de eerste dinsdag van het nieuwe jaar heeft de Jukeboxkalender het over ‘If It’s Tuesday, This Must Be Belgium’. De uitdrukking zal je bekender in de oren klinken dan de song van Nederpopzangeres Bojoura uit 1969. Ontdek hoe ons landje in dit liedje terechtkwam.

Ina Gysen overleden

Maandag 1 januari 2018
Ina Gysen overledenGisteren overleed de uit Lommel afkomstige Ina Gysen, de echtgenote van Roger Luyten. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Een nieuw jaar

Maandag 1 januari 2018
Een nieuw jaarZoomOok in de Leopoldlaan wensen ze onze lezers een prettig 2018. (Foto Albert Agten)

Aan de glascontainer te zien...

Maandag 1 januari 2018
Aan de glascontainer te zien...Zoom...werd er in Lutlommel stevig gevierd gisteren. De glascontainers in de Schoolstraat puilen er uit! (Foto Georges Bleyen)
3

Het weer van december

Maandag 1 januari 2018
Alweer een jaar voorbij, maar ook de maand december, en dus weer tijd voor de 'statistiekjes'. December was een erg sombere maand, met gemiddelde minima van 3° en maxima van 6,3°. Er viel 124,6 liter neerslag en de luchtdruk stond gemiddeld op 113 tot 115. Gedurende vijf dagen was er lichte nachtvorst en vooral op 11 en 12 december viel er een flink pak sneeuw. Tussendoor zakte de barometer ook even onder de 1000 mb en dat bezorgde ook veel winderige dagen. Ook kenden we een paar grijze en mistige dagen, zodat het een decembermaand was om maar snel te vergeten. Aan allen een 2018 toegewenst met veel zon...
1

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
2
09/01
Marleen BoonsHallo Marleen van harte geluk gewenst met je kleinzoon
Annita Gijbels
28/12
Gelukkige verjaardag Pierre vanwege Hugo en Viviane, Sofie en Glenn
Hugo Cluysen
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel